The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.11.2011, 21:10
mrKrolik napisał(a):Wyświetl post
A ja wbrew trendowi na zachodnich belejakich trenerów, właśnie postawił bym na Kafara lub Fornalika
Miszczu, jak rozumiem cel ten sam - MP i awans do LM?
Eppur si muove!
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 15.11.2011, 00:34
mrKrolik napisał(a):Wyświetl post
A ja wbrew trendowi na zachodnich belejakich trenerów, właśnie postawił bym na Kafara lub Fornalika

Jerzy Fiutowski jest podobno do wziecia!!
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 15.11.2011, 17:12
JEŚLI rzeczywiście Smuda przyjdzie do Wisły, to nadejdzie chyba kres pokojowych relacji między kibicami a Cupiałem. Żadne słodkie pierdzenie o tym ile to jemu zawdzięczamy tego nie zmieni. Nie będę rozwijał myśli, bo jak na razie, to tylko plotki i nie chcę się nakręcać.

Trzeba też pamiętać, że miałoby to nastąpić po pewnej kompromitacji na Euro...
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 16.11.2011, 00:37
Smuda wyjdzie z grupy bo to urodzony farciarz...
Jak najdłuższa przygoda repry pzpn w Euro, jest o dziwo nam na rękę.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 16.11.2011 o godz. 01:05.
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 16.11.2011, 02:29
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Smuda wyjdzie z grupy bo to urodzony farciarz...
Jak najdłuższa przygoda repry pzpn w Euro, jest o dziwo nam na rękę.
Nie ma szans, nasza reprezentacja to taka sama zbieranina przypadkowych piłkarzy jak niestety na dzień dzisiejszy w Wiśle. Kilku graczy ciągnie drużynę, u nas Melikson, Małecki, Biton, a w kadrze Błaszczykowski, Lewandowski i... Szczęsny.

Poza tym mam nadzieję, że to kaczka dziennikarska z tym Smudą. Po zwolnieniu Kasperczaka też media sypały nazwiskami jak z rękawa, a o Maaskancie nie pisano nic.
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.11.2011, 11:42
A ile Hiddink tam zarabiał?Poza tym co on u nas miałby robić?To już lepiej bierzmy Jimeneza
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
pan Dudi
Senior Member

Stary 16.11.2011, 11:48
Przecież Hiddink, to nie jest nasza półka. Ludzie, on tam zarabiał pewnie ze 2-3 bańki € rocznie. Teraz pewnie wskoczy np. do Anży, czy czegoś podobnego, albo wróci do Premier League. Hiddink w Wiśle to wymysł dziennikarzy/ forumowiczów i nic takiego się nie wydarzy.

Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 16.11.2011, 15:39
Hiddink?
Ancelotti jest wolny.
Z resztą kto by nie przyszedł to za rok znów wyleci.
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.11.2011, 15:47
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
A ile Hiddink tam zarabiał?Poza tym co on u nas miałby robić?To już lepiej bierzmy Jimeneza
Podobno skromnie, jedynie 4 bańki ojro
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 16.11.2011, 18:38
Czyżby Kaziu miał zgodnie ze spekulacjami rządzić do czerwca a potem Franz?

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez ziz99 : 16.11.2011 o godz. 18:40.
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 16.11.2011, 19:11
odniosę się do jednego z aspektów tych wszystkich spekulacji ,a mianowicie TRENER SMUDA ..... MYŚLĘ ŻE TO JEDYNY FACET TRENER KTÓRY CUPIAŁA SIĘ NIE BOJ A TEN GO IGNOROWAŁ NA PEWNO NIE BĘDZIE i zniknie aspekt pośredników .I jeszcze jedno wbrew temu co tu czytam FRANZ ZŁYM TRENEREM NIE JEST.
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 16.11.2011, 19:17
wikink1 napisał(a):Wyświetl post
odniosę się do jednego z aspektów tych wszystkich spekulacji ,a mianowicie TRENER SMUDA ..... MYŚLĘ ŻE TO JEDYNY FACET TRENER KTÓRY CUPIAŁA SIĘ NIE BOJ A TEN GO IGNOROWAŁ NA PEWNO NIE BĘDZIE i zniknie aspekt pośredników .I jeszcze jedno wbrew temu co tu czytam FRANZ ZŁYM TRENEREM NIE JEST.
Napisz Mi prosze, co takiego osiągnąłł Smuda ?
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 16.11.2011, 19:33
To pytanie można postawić jako zarzut każdemu trenerowi który pracował w LIDZE no z wyjątkiem RUMUNA ale tego dorwał Cupiał.
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 16.11.2011, 19:46
Donki - osiągnął mityczną Ligę Mistrzów, bądź co bądź...
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 16.11.2011, 20:09
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
Czyżby Kaziu miał zgodnie ze spekulacjami rządzić do czerwca a potem Franz?

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
A kto Cie tak oklamal...
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 16.11.2011, 20:20
Orson napisał(a):Wyświetl post
Donki - osiągnął mityczną Ligę Mistrzów, bądź co bądź...
Oczywiscie, ale kiedy to było ?
Kasperczak z nami też za pierwszym razem miał dobre wyniki, a jak była za drugim razem wszyscy wiemy.
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.11.2011, 21:52
Z tym Smudą to przy tych wszystich bredniach od Jimenezów po kogoś tam równie galaktycznego,to ma to ręce i nogi. To trener przecież na nasze możliwości i warunki. Coś tam w lidze pokopie, na Europę rzecz jasna za cienki ale nam przecież nie o podbój Europy chodzi. Tylko liga. Równie dobrze Heniu może zostać trenerem. Też bym się nie zdziwił. Ciekawe czemu jego kandydatura umyka i nikt o nim nie wspomina. Tudzież Apostel.

A tak serio, Hiddink razem z Gutim wywalonym z Besiktasu mają przyjść. Zgodzili się na kontraty motywacyjne.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 16.11.2011, 22:58
Oglądając naszą politykę zarządzania klubem tak na chłodno, z dystansu to jeśli miałbym optować za jakąś kandydaturą polskiego szkoleniowca to właśnie wbrew pozorom wybrałbym Dyzmę. Ma jakieś tam poparcie u Bogusława co może mieć znamienny wpływ na transfery. Trenowane przez niego drużyny fakt, że stają się jednosezonowcami gdyż je po prostu zajeżdża ale grają też krótkimi podaniami, klepką czyli coś na co wielu z nas od dawna czeka.
Oprócz Dyzmy z Polaków widziałbym tylko Probierza ale on jest już akurat occupated.
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 16.11.2011, 23:10
Bąbel napisał(a):Wyświetl post
Podobno skromnie, jedynie 4 bańki ojro
Jeszcze skromniej może zarabiać u Andzi Machaczkały - 25 mln ojro. Takie chodzą słuchy.
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 17.11.2011, 00:21
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Z tym Smudą to przy tych wszystich bredniach od Jimenezów po kogoś tam równie galaktycznego,to ma to ręce i nogi. To trener przecież na nasze możliwości i warunki. Coś tam w lidze pokopie, na Europę rzecz jasna za cienki ale nam przecież nie o podbój Europy chodzi. Tylko liga. Równie dobrze Heniu może zostać trenerem. Też bym się nie zdziwił. Ciekawe czemu jego kandydatura umyka i nikt o nim nie wspomina. Tudzież Apostel.

A tak serio, Hiddink razem z Gutim wywalonym z Besiktasu mają przyjść. Zgodzili się na kontraty motywacyjne.
Proponuję Baryłe.
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 17.11.2011, 00:50
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
Oglądając naszą politykę zarządzania klubem tak na chłodno, z dystansu to jeśli miałbym optować za jakąś kandydaturą polskiego szkoleniowca to właśnie wbrew pozorom wybrałbym Dyzmę. Ma jakieś tam poparcie u Bogusława co może mieć znamienny wpływ na transfery. Trenowane przez niego drużyny fakt, że stają się jednosezonowcami gdyż je po prostu zajeżdża ale grają też krótkimi podaniami, klepką czyli coś na co wielu z nas od dawna czeka.
Oprócz Dyzmy z Polaków widziałbym tylko Probierza ale on jest już akurat occupated.
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, toteż chce się upewnić. W imię "niezłego stylu" mamy zmarnować kolejny rok na zajechanie naszych piłkarzy przez Smudę? Jeśli tak, to powodzenia. Tak właśnie buduje się największe światowe potęgi.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 17.11.2011, 00:51
„Pełne poparcie dla Moskala”

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...e_dla_moskala/

Tak czytajac miedzy wierszami to chyba powoli mozna oswajac sie ze scenariuszem, ze Kaziu zostaje do konca sezonu a potem przychodzi Franio.
Nie mam nic do Moskala ale na dluzsza mete (nawet do konca sezonu) nie widze go w roli I trenera. Bo co bedzie jesli bedzie mial slabe wyniki? Przyjdzie "strazak", ktory i tak dostanie w czerwcu kopa bo przyjdzie Smuda? Czy nie bedzie strazaka a z Moskalem bedziemy sie meczyc do konca sezonu i skonczymy lige moze nawet bez pucharow.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.11.2011, 01:00
Smuda oznaczał by już totalny upadek.To jest gość tak prosty i tak skompromitowany że ciężko znaleźć kogoś gorszego - może Piechniczek, Wójcik , Engel ,Bobo K. itp.
jak dla mnie Smudy to trza się bardziej bać jak osiągnie jakiś sukces na Euro - jak to będzie kompromitacja to nie wystarczy że 'my som przyjacioły' z Cupiałem.To byłby marketingowy strzał w stopę, zatrudnić nieudacznika
Gorzej gdyby np nie wyszedł z grupy ale drużyna pzpn zagrała by na prawdę niezłe mecze, jeszcze gorzej gdyby z tej grupy wyszedł - bo Franio to jest kawał cwaniaka.On wie że eliminacje do MŚ to będzie katastrofa więc nie zdziwił bym się gdyby po nawet dobrym wyniku w ME - zrezygnował.

Ogólnie tylko nie Smuda.
94 - Allah Akbar!!
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 17.11.2011, 09:18
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Smuda oznaczał by już totalny upadek.To jest gość tak prosty i tak skompromitowany że ciężko znaleźć kogoś gorszego - może Piechniczek, Wójcik , Engel ,Bobo K. itp.
jak dla mnie Smudy to trza się bardziej bać jak osiągnie jakiś sukces na Euro - jak to będzie kompromitacja to nie wystarczy że 'my som przyjacioły' z Cupiałem.To byłby marketingowy strzał w stopę, zatrudnić nieudacznika
Gorzej gdyby np nie wyszedł z grupy ale drużyna pzpn zagrała by na prawdę niezłe mecze, jeszcze gorzej gdyby z tej grupy wyszedł - bo Franio to jest kawał cwaniaka.On wie że eliminacje do MŚ to będzie katastrofa więc nie zdziwił bym się gdyby po nawet dobrym wyniku w ME - zrezygnował.

Ogólnie tylko nie Smuda.
Gdy by do tego Zdzisiu zastąpił Stana to o mistrzu w tym dziesięcioleciu możemy zapomnieć.
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 17.11.2011, 09:38

Ogólnie tylko nie Smuda.
Smuda definitywnie po euro kończy z repra? Bo jesli jest możliwośc przedłużenia kontraktu to dzięki dobremu wystepowi stanie się dla nas niedostępny.
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.11.2011, 09:47
Czyżby Kazimierz Moskal do czerwca?
Polecam zapoznać się z tym wywiadem
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...krakow,1722877
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
pan Dudi
Senior Member

Stary 17.11.2011, 09:57
River napisał(a):Wyświetl post
„Pełne poparcie dla Moskala”

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...e_dla_moskala/

Tak czytajac miedzy wierszami to chyba powoli mozna oswajac sie ze scenariuszem, ze Kaziu zostaje do konca sezonu a potem przychodzi Franio.
Nie mam nic do Moskala ale na dluzsza mete (nawet do konca sezonu) nie widze go w roli I trenera. Bo co bedzie jesli bedzie mial slabe wyniki? Przyjdzie "strazak", ktory i tak dostanie w czerwcu kopa bo przyjdzie Smuda? Czy nie bedzie strazaka a z Moskalem bedziemy sie meczyc do konca sezonu i skonczymy lige moze nawet bez pucharow.
Zajebisty post. Nie mam nic do Moskala... ALE Zdecyduj się, chłopie. Albo dajesz mu kredyt zaufania, albo już wiesz, że będzie katastrofa i będziemy się "męczyć z nim do końca sezonu".

Co do Smudy, to popieram, oczywiście, posta 1q2. Abstrahując już nawet od tego jakim Smuda jest trenerem, jego "selekcjonerowanie" pokazało jakim jest człowiekiem. Gówno wartym, zakłamanym, obłudnym i... powiedziałbym, że cynicznym, ale on jest za głupi, żeby być cyniczny.

dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.11.2011, 10:02

Ogólnie tylko nie Smuda.
A czym to Smuda jest tak skompromitowany Ja wiem, ze jest modne najezdzanie na niego ale w....ia mnie takie gadanie bo jakby nie patrzec to wlasnie zespolu prowadzone przez tego nieudacznika nigdy nie zeszly ponizej pewnego poziomu na arenie miedzynarodowej (nigdy nie mial zadnego Tbilisi czy Levadii, zawsze odpadal z wyzej notowanymi rywalami typu Barca czy Inter i to tez bez wstydu, jedyna wpadka to wlasciwie to 0:6 z Hiszpania ale to byl nic nieznaczacy sparing), a troche tych meczy w Europie zagral.
Puchar jest na5z!
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 17.11.2011, 10:37
Spokojnie z tym czerwcem. Co mają mówić? Przecież nie powiedzą wprost, że szukają następcy. Jaka by to była motywacja dla Moskala i zawodników? Zawsze się tak mówi, że "...trener ma nasze pełne zaufanie...". A jaka będzie prawda, zobaczymy w zimie...

Jedyną rzeczą, jaka może powstrzymywać klub przed zatrudnieniem nowego trenera, jest kontrakt Maaskanta. Dwóch trenerów to potężne obciążenie dla budżetu. Ale przecież Maaskant nie będzie siedział do czerwca w domu. Liczę, że znajdzie niedługo jakiś etat, a wtedy będzie można zatrudnić kogoś innego.

Z całym szacunkiem do Kazia, ale jakoś nie widzę, żeby nas wprowadził do LM. Pod warunkiem zdobycia mistrzostwa najpierw...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 17.11.2011, 10:47
25 chętnych na stanowisko trenera Wisły Kraków

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...bb1b08d7,1,3,4

Sporo.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna