The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
biziu25
Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.07.2010, 22:10
poczekamy zobaczymy, może nas czymś zaskoczą chłopaki, np ambicją...
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 12.07.2010, 22:18
Ja tam nie moge się doczekać jak się zaprezentuje ABG, cała Polska będzie na nas patrzeć.
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 12.07.2010, 22:20
Ośmiorniczka wytypowala Wisle wiec spokojnie

A tak na powaznie, przestrzegam przed hura optymizmem i robienia z litwinow slabeuszy, bo na dzien dzisiejszy po oslabieniach w kadrze, i zrujnowaniu obrony sami nie potrafimy ocenic na ile jestesmy slabi, przypuszczam ze nawet Heniu nie wie czego na ta chwile moze sie spodziewac po swoich chlopakach.

daniel123 napisał(a):Wyświetl post
,do tego jabulani świetna piłka do szybkiej gry po ziemi,rewanż u Nas to już tylko będzie formalność,Kasperczak bedzie chcial udowodnic ze on to nie Skorza i zespol przygotowac do gry potrafi zarowno fizycznie jak i taktycznie
O ile udalo sie Heniowi wybic z glowy to co przez pare ladnych latek tłuk im Skorza, czyli taktyka na "DZIDE" byle do przodu.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja patrzę na to tak - to jest poziom naszej Cracovii albo Polonii Bytom. Czyli jesteśmy faworytem, ale mogą nas z fartem 1:0 pojechać Bo tak realnie patrząc, to my od dawna nic nie graliśmy i tyłek ratował nam Marcelo. Teraz jesteśmy dramatycznie słabsi w obronie i praktycznie tak samo słabi w ataku.

Jeżeli uda nam się coś szybko strzelić, to powinno być dobrze - ale to akurat wszyscy wiemy
Tak jak piszesz, nie ma realnych podstaw do optymizmu, jezeli przypomnimy sobie nasza gre w tamtym sezonie, i dolozymy to co zrobili z nasza obrona Pan Basalaj i przyjaciele w ostatnich tygodniach, no to przechodza mie dreszcze, i zaczynam czuc smak kolejnego blamazu, gorzki smak...
Jedyna nadzieja w tym, ze oni sa jeszcze bardziej, zenujaco slabi niz my, a wszystkie znaki na ziemi i niebie na to wskazuja.
Jesli Bog bedzie dla nas laskawy i pozwoli nam grac dalej, da szanse naszym dzialacza aby naprawili to co potrafili zepsuc choc i tak nie wiele w naszej druzynie mozna bylo spie**** - to im sie to udalo. Oczekuje transferow i to kilku, inaczej w ramach osobistego protestu nie wykupie w tym sezonie karnetu.
Ostatnio edytowane przez dzollo : 12.07.2010 o godz. 22:46.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
kondzio500
Member

Od: 01.2009

Stary 12.07.2010, 22:23
hahaha, dobre z ta osmiorniczka

pozdro dla dzollo
Uwaga ogloszenie: Jeśli mieszkasz w okolicach Warszawy i regularnie jezdzisz na mecze Wisełki lub znasz osobę, która odpowiada tym kryteriom proszę napisz do mnie na priv. Szukam osób z tych okolic, z którymi mógłbym udawać się na mecze i wspierać ABG. Dziękuję za uwagę

Śląsk - Wisla - Lechia

Braci się nie traci!

edit by Jaroo1

Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.07.2010, 22:49
Zlatan93 napisał(a):Wyświetl post
Uwierz mi, że lepszy jest Mateusz Kowalski, który bez rażących błędów pograł w Piaście cały sezon.
Ty tego Piasta w tamtym sezonie to chociaż raz widziałeś?
1. Rażące błędy były tak duże że Piast zleciał z największą ilością straconych bramek.
2. Pograł to też nadużycie pod koniec sezony nie mieścił się w pierwszym składzie bo go Gamla wyrzucił, który wygląda delikatnie mówiąc jak nie piłkarz. Szybko nawet zajrzałem do statystyk i tak naprawdę to rozegrał 17 meczy na 30.

Co do wyniku to jedna wielka niewiadoma, Szawle wydaje sie dużo słabsze od Levadii, więc generalnie to my faworytem ale tylko 60-40. W następnej rundzie nawet rozstawieni i tak lecimy jeśli jakiś radykalnych wzmocnień nie będzie.

biziu25 napisał(a):Wyświetl post
poczekamy zobaczymy, może nas czymś zaskoczą chłopaki, np ambicją...
Ambicją to nas Litwini mogą zaskoczyć.
Ostatnio edytowane przez Baala : 12.07.2010 o godz. 22:56.
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.07.2010, 23:11
Baala napisał(a):Wyświetl post
1. Rażące błędy były tak duże że Piast zleciał z największą ilością straconych bramek.
2. Pograł to też nadużycie pod koniec sezony nie mieścił się w pierwszym składzie bo go Gamla wyrzucił, który wygląda delikatnie mówiąc jak nie piłkarz. Szybko nawet zajrzałem do statystyk i tak naprawdę to rozegrał 17 meczy na 30.
A ty widziałeś, Mateusz nie grał praktycznie całą rundę rewanżową z powodu kontuzji której nabawił się bodajże w pierwszej lub drugiej kolejce rundy wiosennej. A najwięcej bramek stracili dlatego że cała drużyna grała beznadziejnie a nie tylko linia defensywna.
Nie mówię że Mateusz to super obrońca ale w najbliższym meczu jak i kolejnych to akurat brak zgrania całej defensywy jest naszym największym problemem.
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 12.07.2010, 23:15
Baala napisał(a):Wyświetl post
Kowalski nie grał nie dlatego, że przegrał rywalizację z Gamlą, tylko dlatego, że miał kontuzję kolana.
Wisła Kraków
samsung_08
Member

Od: 09.2006

Stary 12.07.2010, 23:18
dzollo napisał(a):Wyświetl post

Tak jak piszesz, nie ma realnych podstaw do optymizmu, jezeli przypomnimy sobie nasza gre w tamtym sezonie, i dolozymy to co zrobili z nasza obrona Pan Basalaj i przyjaciele w ostatnich tygodniach, no to przechodza mie dreszcze, i zaczynam czuc smak kolejnego blamazu, gorzki smak....
A co Basałaj mógł zrobić? Głowie się należało a na Marcelo przystawiali się od dłuższego czasu. Prezes nie jest od trzymania zawodników na łańcuchu...
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.07.2010, 23:32
Kto tym razem "rozpracowywał" to FK Szawle?

Na dzis dzien nasza druzyna to wielka niewiadoma.Rozwalona obrona -w sumie na wlasna odpowiedzialnosc sprzedanie 2 stoperow w 1 okienku fajnie
Para Cleber-Kowal jakos mi wogóle nie pasuje,cos czuje ze beda jaja jak juz w lidze ten Bunoza okaze sie jakims drewniakiem
Na srodku jestem ciekaw czy zagra Garguła,no i w jakiej formie jest Zuraw

Szawle napewno zagra ambitnie i beda biegac,czyli standard,tu nas niczym nie zaskoczą...albo sie myle ?

my ciagle jakos mamy ta Levadie i to pewnie gdzies tam w pilkarzach tez siedzi,trzeba ich przejsc bo kolejnej takiej kleski to chyba nikt by nie zniósł

mysle ze mimo wszytsko na Litwie jakies skromne 1;0 a u siebie choc na SS ,napewno damy rade....trzeba wierzyc.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.07.2010, 23:36
Przeżywacie, jakbyśmy nie wiadomo z kim grali.
Rozumiem, że macie w pamięci Levadię, no ale druga taka wtopa NA PEWNO się nie powtórzy.
Początki: sezonu oraz rundy rewanżowej mieliśmy bardzo słabe, Skorży już nie ma, a Wisła za Kasperczaka zawsze po przerwach zyskiwała, tak będzie tym razem. I nie panikować, tylko wszyscy na Litwę...!!! (no ew. na rewanż na SS jak ktoś nie kupił biletu ;D).
Do zobaczenia na stadionie!!!

edit: jedynie żałuje, że nie zagra Gordan, bo to będzie ostoja naszej defensywy w tym sezonie, zobaczycie Takie zaciętej, silnej, zawziętej, twardo grającej pary stoperów jak Cleber-Bunoza nikt w polskiej lidze mieć nie będzie.
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 12.07.2010, 23:38
Sracie miodem jakby to Szawale grało przynajmniej w Bundeslidze. Łatwe 3:0 i dziękujemy
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 12.07.2010, 23:52
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Kto tym razem "rozpracowywał" to FK Szawle?

Na dzis dzien nasza druzyna to wielka niewiadoma.Rozwalona obrona -w sumie na wlasna odpowiedzialnosc sprzedanie 2 stoperow w 1 okienku fajnie
Para Cleber-Kowal jakos mi wogóle nie pasuje,cos czuje ze beda jaja jak juz w lidze ten Bunoza okaze sie jakims drewniakiem
Na srodku jestem ciekaw czy zagra Garguła,no i w jakiej formie jest Zuraw

Szawle napewno zagra ambitnie i beda biegac,czyli standard,tu nas niczym nie zaskoczą...albo sie myle ?

my ciagle jakos mamy ta Levadie i to pewnie gdzies tam w pilkarzach tez siedzi,trzeba ich przejsc bo kolejnej takiej kleski to chyba nikt by nie zniósł

mysle ze mimo wszytsko na Litwie jakies skromne 1;0 a u siebie choc na SS ,napewno damy rade....trzeba wierzyc.
Zgadzam się co do słowa....
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
daniel123
Member

Od: 07.2006

Stary 13.07.2010, 00:19
już tak nie dramatyzujcie co poniektórzy,skład teoretycznie mamy słabszy niż w zeszłym roku,ale mimo to na tyle mocny by już po pierwszym spotkaniu wybić Litwinom z głowy marzenia o awansie do kolejnej rundy,Kasperczak to nie Skorża,zespól przygotować fizycznie i taktycznie potrafi,to wystarczy by ich pokonać,skład za słaby to my mamy ale na ostatnią rundę kwalifikacji,i tego nawet 2 czy 3 transfery raczej nie zmienią.
Wojtator
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.07.2010, 00:35
daniel123 napisał(a):Wyświetl post
ale na ostatnią rundę kwalifikacji,i tego nawet 2 czy 3 transfery raczej nie zminią.
A jak transfery będą to zacznie się płacz, że nie ma czasu na zgranie
Suszanin
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 13.07.2010, 07:43
Cytat:
A ja się spodziewam że będzie łatwo i przyjemnie,rywal zapewne już dobrze rozpracowany,do tego jabulani świetna piłka do szybkiej gry po ziemi,rewanż u Nas to już tylko będzie formalność,Kasperczak bedzie chcial udowodnic ze on to nie Skorza i zespol przygotowac do gry potrafi zarowno fizycznie jak i taktycznie.
Obyś miał racje !
Według mnie niema co się bać , nasza drużyna nawet bez Marcelo i Głowy , jest mocniejsza niż grajkowie ze Szawle ...

Możecie mnie cytować , wyśmiewać Ale zobaczymy czy ci optymiści się nie mylili !

PS - Jeżeli ktoś z Was jedzie na Litwe ! Zabieramy czerwoną podkoszulkę i szalik ! Namawiać kolegów którzy jadą , do tego by ubrali się na CZERWONO !!!
WISŁA- Dla WAS To Pięć Liter...
Dla NAS Całe Życie...

arti
Guest

Stary 13.07.2010, 09:29
dzollo napisał(a):Wyświetl post
O ile udalo sie Heniowi wybic z glowy to co przez pare ladnych latek tłuk im Skorza, czyli taktyka na "DZIDE" byle do przodu.
Dzida i 2 mistrzostwa czy "piękna" gra skrzydłami i 2 miejsce nawet pomimo pomocy zaprzyjaźnionych warszawskich drużyn - oto jest pytanie
A co do meczu - wielka niewiadoma jak zagra Wisła - jak uczy doświadczenie możemy się wywalić na każdym, dlatego jakiekolwiek zwycięstwo w czwartek będzie dla mnie piękną sprawą.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 13.07.2010, 09:34
Najwazniejsza bedzie sprawa kondycji ,bo Litwini podobnie jak rok temu Levadija sa w trakcie sezonu
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.07.2010, 18:14
Proszę, proszę..
Levadia 1:0 Debrecen w 60min
zloto
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 13.07.2010, 18:29
Serce mi pod powiada że Wisła zmiecie Litwinów, rozum mówi, żeby podchodzić z dystansem do tego meczu. Jedno jest pewne, nie mogę się doczekać tego spotkania
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.07.2010, 18:50
optymista to ktoś, kto sądzi, że świat stoi przed nim otworem, pesymista wie jaki to otwór. Z wypowiedzi przedmówców wnoszę, że zdajemy sobie wszyscy sprawę w jakim to otworze jest polska piłka, są jedynie wątpliwości, co do tego gdzie jest litewska.
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 13.07.2010, 19:09
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
optymista to ktoś, kto sądzi, że świat stoi przed nim otworem, pesymista wie jaki to otwór.
Muhahaha! Dobre
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 13.07.2010, 19:16
Na chłopakach ciąży ogromna presja... bo nikt na pewno nie chce takiej wpadki jaka miała miejsce rok temu.

Jestem pewien, że od początku będą chcieli zaatakować i strzelić bramkę - jeśli się tak stanie o wynik mogę być spokojny.
Wisła & Unia
Member

Od: 08.2009

Stary 13.07.2010, 19:19
Towarzystwo Sportowe napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=MXSbtTmfkHQ
Mecz oglądamy na Litwie z perspektywy trybun, a nie w Polsacie z perspektywy fotela.
WISŁA KRAKÓW & UNIA TARNÓW
Christofor
Member

Od: 02.2009

Stary 13.07.2010, 19:20
Z całym szacunkiem, ale Levadia przynajmniej w lidze wszystkich ogrywała. A to Szawle jest na bodajże 7 miejscu w lidze litewskiej! Nie możemy dac się zwariować - 3:0 to powinno być minimum (oczywiście dla nas).
czera84
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 13.07.2010, 19:33
KacpiTSW napisał(a):Wyświetl post
Na chłopakach ciąży ogromna presja... bo nikt na pewno nie chce takiej wpadki jaka miała miejsce rok temu.

Jestem pewien, że od początku będą chcieli zaatakować i strzelić bramkę - jeśli się tak stanie o wynik mogę być spokojny.
Jaka presjaOni grają cały sezon pod presją!!Z drugą częścią tego posta się zgodzę bo musimy nadrobić braki w obronie dobrą ofensywą.Musimy zepchnąć ich do skrajnej defensywy bo inaczej może to wyglądać różnie.Chociaż czy oni są znowu tak mocni na Kowalskiego i CleberaDowiemy się w czwartek
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 13.07.2010, 20:08
Czy moge gdzies zobaczyc liste klubow, na ktore mozemy trafic w piatkowym losowaniu w 3 rundzie eliminacji? (oczywiscie zakladajac ze ogrywamy Litwinow).

Chdozi mi o taki rozpis rozstawieni/nierozstawieni.

W 3 rundzie jestesmy jeszcze rozstawieni, tylko w ewentualnej 4tej decydujacej NIE?

------------------------------------------------------------------------------------------

EDIT: dobra mam

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

jest pare trudnych ekip w 3 rundzie z tych nierozstawionych...
Ostatnio edytowane przez sportnh : 13.07.2010 o godz. 20:15.
lysy9055
Member

Od: 07.2008

Stary 13.07.2010, 22:51
Nie ma co się obawiać, Litwinów przejdziemy bez problemów, stawiam na 3:0 dla naszych chłopaków. Żaden polski klub jeszcze z litewskim nie przegrał, więc passę pociągniemy. Dalej zobaczymy na kogo trafimy
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 13.07.2010, 22:54
lysy9055 napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co się obawiać, Litwinów przejdziemy bez problemów, stawiam na 3:0 dla naszych chłopaków. Żaden polski klub jeszcze z litewskim nie przegrał, więc passę pociągniemy. Dalej zobaczymy na kogo trafimy
Bo Legia jest cudzoziemska to się nie wlicza do polskich klubów

sportnh napisał(a):Wyświetl post
Czy moge gdzies zobaczyc liste klubow, na ktore mozemy trafic w piatkowym losowaniu w 3 rundzie eliminacji? (oczywiscie zakladajac ze ogrywamy Litwinow).

Chdozi mi o taki rozpis rozstawieni/nierozstawieni.

W 3 rundzie jestesmy jeszcze rozstawieni, tylko w ewentualnej 4tej decydujacej NIE?
Takie rzeczy to w temacie o rankingach.

A tu jedna z ciekawszych stron
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/...eedel2010.html
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.07.2010, 22:54
lysy9055 napisał(a):Wyświetl post
Żaden polski klub jeszcze z litewskim nie przegrał, więc passę pociągniemy. Dalej zobaczymy na kogo trafimy
Legia przegrała z Vetrą.
lysy9055
Member

Od: 07.2008

Stary 13.07.2010, 23:11
michu-k napisał(a):Wyświetl post
Legia przegrała z Vetrą.
A faktycznie, ale to Legia

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów