|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
flamengista napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Oczywiście to wszystko są fakty prasowe, niemniej ponoć ŁKS spóźnił się raptem o kilka dni z dosłaniem wymaganych dokumentów a np. w tej chwili wymogi licencyjne spełnia.
Co do sąsiadki - ciekawe gdzie znajdą sobie stadion do grania? Mam nadzieję że nie w Sosnowcu, bo przy takim natężeniu meczów to nie dość że będziemy grać na wyjeździe to jeszcze na kartoflisku. Bo Majchrowski nawet jakby niewiem jak się wytężał to gry na Hutniku chyba już im nie umożliwi, liga rusza za 10 dni. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Od kiedy rozpocznie się sprzedaż biletów na mecz 2. kolejki z Zagłębiem na wyjeździe?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Cytat:
No nic ,Estonczycy wyzej a zrobili sobie remis z Mistrzem Polski jak swieto w kraju ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,68...stonska__.html na 100% nie na podstawie wyniku meczu z Mistrzem Polski. Przeciez nie wygrali tylko zremisowali ;-)
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak można na podstawie samych rozgrywek ligowych opublikować taki ranking? Chodzi o to, że Estończycy grają systemem wiosna-jesień?
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Naszło mnie takie pytanie. Czy gdyby drużyny z miejsc 1-14 skończonego sezonu nie dostały licencji, to mistrzem PZPN ogłosiłby tych od "doli garbatej"?
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,95644,68...e_katalog.html
Cytat:
![]() poza tym jeszcze do nie dawna nie wiedziałem co oznaczają te dwie ósemki, dziękuje redaktorom za oświecenie... żeby do innych spraw tak się zabierali ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
To po pierwsze, a po drugie to jakim prawem decyzje o przyznaniu licencji podejmuje człowiek bezpośrednio powiązany z klubem który może zyskać na tym? No tak jakbym był oskarżony o coś tam, a wyrok wydawał mój brat lub ojciec. Po trzecie, dla mnie jest chorym rozwiązaniem żeby klub, który spadł sportowo z Ekstraklasy pozostał w niej przy zielonym stoliku. Jeśli już, wchodzi kolejny zespół z I ligi. ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
no właśnie jak to jest że taki Antoni Piechniczek działa jednocześnie w strukturach PZPN i jest w radzie nadzorczej Odry W. czy tu nie ma czasem konfliktu interesów?
poza tym abstrahując od tego czy ŁKSowi należy się licencja czy nie, przed chwilą w TVN24 para redaktorków rozmawiała o licencji dla ŁKSu, przywołała wypowiedź prezydenta Łodzi(czy innego urzędnika) że licencja ŁKSowi należy się za wyniki sportowe, na co redaktorzy zareagowali smiechem, no bo jak to przecież Górnik Z. ma 14 tytułow i też powinien zostać... ... nie słyszałem tej wypowiedzi ale wydaje mi się że o co innego chodziło w tej wypowiedzi, tzn ugrali 35pkt = jest wynik sportwowy = należy się utrzymnie ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Po pierwsze to wygląda na to że profesor "kupił" sobie pana przewodniczącego komisji odwoławczej. Ciekawe czy za parę lat będzie się tym interesować jakiś "Wrocław"?
Po drugie to zdumiewająca jest ta wytrwałość komisji w odmawianiu ponownego rozpatrzenia sprawy ŁKS (podobno wszystkie papiery są już ok a cały problem wynikł z faktu że ówczesny prezes ŁKS nie zdążył dojechać na posiedzenie komisji) pomimo tego że sam PZPN (komisja do spraw nagłych) kryje im tyłek. Strojenie się w piórka ostatnich sprawiedliwych wygląda w przypadku tych panów bardzo zabawnie.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 21.07.2009 o godz. 23:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Sorki ale mam takie pytanie. Nie chce mi sie czytac tych wsyzstkich głupot o awansach i spadkach z ekstraklasy bo juz na to sił nie mam (mowie o artykułach) mogłby ktos w jednym poscie podusmowac jak na chwile obecna sytacja wyglada z grubsza? ŁKS i Widzew w 1 lidze? Korona w Ekstraklasie? Ktos gra baraze z Cracovia czy w ogole s ajakies baraze...
Hmmm fajny mentlik... Polska ;/ |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mnie tylko interesuje dlaczego odwołano baraże.Bo ze ŁKS nie ma podstaw do otrzymania licencji to wiem. Tylko jakie sa podstawy zeby Swiniopasy nie grały baraży to jakoś nie mogę pojąć!
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Takie moje skromne zdanie. A co do narzekania to już nie przesadzajcie, już sobie wyobrażam co by było gdyby teraz miała grać Cracovia z Koroną baraże, to dopiero byłaby chora sytuacja. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale Korona w ogóle miała nic nie grać
![]()
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie wiem, nie czytałem ich wniosku. O wniosku ŁKSu napisano sporo, a działacze jakoś tych informacji nie dementowali. Więc oczywiste było, że nie spełnili wymogów licencyjnych.
Mam nadzieję, że wczorajsza decyzja jest początkiem nowego trendu - faktycznego przestrzegania wymogów licencyjnych. W takim wypadku i inne kluby muszą się martwić na przyszłość, nie tylko Polonia Bytom i Ruch Chorzów. O "sportowym" pozostaniu ŁKSu było już pisane na forum, więc przypomnę te argumenty. Co to za sport, w którym klub celowo żyje ponad stan, obiecując piłkarzom kontrakty których nie dotrzymuje? A uczciwy klub, płacący w terminie i nie obiecujący złotych gór spada? Co do pozostania Cracovii: takie są przepisy. Może bardziej zgodne z ideą fair play byłoby, gdyby do Ekstraklasy awansował 4 zespół z I ligi. Ale ŁKS bez licencji zostało przesunięte na ostatnie miejsce w tabeli, takie są przepisy... A powiązania tego faceta z komisji z Pasami są jeszcze bardziej naciągane, niż niegdysiejsze "powiązania" Saksa z Wisłą. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
4 zespół I. ligi został oszukany moim zdaniem. Bo po przesunięciu ŁKS Cracovia zajmuje miejsce barażowe. Po degradacji Widzewa na trzeciej pozycji w I. lidze jest ulokowane Podbeskidzie. Między tymi drużynami powinny się odbyć baraże. Z jakiej racji to Cracovia bez baraży zostaje w lidze? Czy gdyby zdegradowano jeszcze jeden klub to Górnik Zabrze by się utrzymał?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
to jeszcze nie koniec
![]() W czwartek zbiera się zarząd PZPN i wtedy według mnie głównym przedmiotem dyskusji powinien być właśnie temat wniosku licencyjnego dla ŁKS-u" - powiedział Piechniczek. |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
To tak jakby w maratonie odebrano zloty medal maratonczykowi z Etiopii za to ze biegl boso i nago, i dano zloto amerkaninowi bo mial zajebisty dres i buty za 2,700 euro, mimo ze przybiegl 3 godziny po etiopczyku.
Flamengista, a j mam w dupie przepisy licencyjne. To jest sport, a nie konkurs urody. LKS moze miec problemy z wystartowaniem w 1 lidze. Bo Klejman juz brzeczy ze nie ma pieniedzy i go nie stac. Wtedy co ? 6 liga ? Calkiem nowy klub ? 100 letni klub ma przestac istniec bo kilku oszolomow pod krawatem wymysla sobie przepisy ?! Ciesz sie ze my "mamy co do garnka wlozyc" a nie ......., ze "prawo jest prawo" czy ze takie sa przepisy. A te przepisy sa zle. eot. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Pomomijajac fakt ze Cracovia utrzyma sie dzieki LKS.
LKS jest sobie sam winnien bo nie dostarczyl wszystkich dokumetow w terminie badz byly nie kompletne lub malo wiarygodne i z tym nie ma co dyskutowac. Jaka jest lub byla sytuacja w klubie wszyscy wiemy (strajki brak kasy nawet na obiad dla zawodnikow) wiec placze ze PZPN udupil LKS za widzimisie smieszne. Od tego sa terminy zeby ich dotrzymywac, od tego sa licencje zeby je spelniac i kazdy nawet najmniejszy sprzedawca sznurowek na bazarku wie ze jak do Urzedu Skarbowego nie zaniesie deklaracji w terminie to beda problemy. Mi zabrano licencje na sprzedaz alkoholu tylko dla tego ze mialem wypadek w tym dniu kiedy uplywal termin zaplaty i zaplacilem dnia nastepnego. I co i musialem sie od nowa starac i przez dwa miesiace knajpa byla zamknietai nie bylo wybacz- moglem zaplacic tydzien wczesniej, za bledy sie placi
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 22.07.2009 o godz. 09:55.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Tak, tylko ze teraz do klub wszedł nowy właściciel, zaległości w wypłatach zostały uregulowane, wszystko szło ku lepszemu. ŁKS przez wiele lat biedy dostawał licencję a teraz gdy juz wszystko sie poprawiało go udupili. No i myślę że te zespoły które były na miejscu spadkowym powinny spaść, a za ŁKS i Widzew powinny grać kolejne kluby pierwszoligowe (Korona, Podbeskidzie). A Arka gralaby by baraże też z klubem pierwszoligowym (Znicz).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ŁKS - wykopać a już Polonia B.,Piast czy Ruch są ok ? to nie jest równe prawo piszesz, że terminy są po to żeby ich dotrzymywać, to ja sie k... pytam czy PZPN dotrzymał jakiegoś terminu kiedyś ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Już zbyt długo tolerowano te wszystkie odstępstwa od normy. Jeśli chcemy iść do przodu i zmniejszać dystans do Europy Zachodniej i właściwie też Wschodniej to musimy wymagać od klubów wysokich standardów. Jeśli kogoś na to nie stać to trudno. Nie można nikogo premiować za zasługi czy tradycje. Flamengista ma tutaj pełną rację moim zdaniem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do licencji jeszcze. Spada ŁKS, to niech leci z nim Ruch i Polonia B. No chyba że profesor zostawia sobie asa w rękawie na przyszły sezon, gdy jego CracoviaNigdyNieSpadnie znów da ciała to będzie wniosek do pana Lewickiego (i do prokuratury oczywiście ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Masz wgląd w dokumenty licencyjne, że tak mówisz? Bo Ty i np. John1906 pieprzycie jak jakiś szmaciarz z którejś z gazet, który twierdził, że Polonia nie dostanie licencji bo ma jakieś wielomilionowe długi (ciekawe w jaki sposób by je miała sobie zrobić). Informacje te miał rzekomo od członka komisji licencyjnej. Nie pomyślał o tym, że te dokumenty są otwierane dopiero na posiedzeniu, i nikt wcześniej nie ma do nich wglądu.
Ostatnio edytowane przez Szczurek_PB : 22.07.2009 o godz. 10:59.
![]()
"Od chwili tej do końca świata,
...w pamięci ludzkiej będziem żyć: my, wybrańców garść, ...kompania braci" W.Szekspir Drink up me Hearties Yo Ho! You can't always get what You want |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Żeby było jasne, dla mnie żenadą jest to co zrobiono z ŁKSem ale jak już się bawimy to na całego. Klub z Łodzi jest po prostu kozłem ofiarnym całej tej sytuacji. A i jestem niemal pewny, jeśli na miejscu Cracovii była taka dajmy na to Odra Wodzisław (klub raczej bez jakiegoś lobby w PZPNie) to przynajmniej dopuszczono by do ponownego rozpatrzenia wniosku ŁKSu. ![]()
the end
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|