|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Gainer jest dopełnieniem braków w diecie. Tak samo masa pojdzie z odpowiednią dietą jak i z gainerem
|
|
|
|
Vide Cul Fide
Od: 09.2004
Offline |
|
|
szczerze tak nie dokonca
na gainerze idzie masa w gore. potem mimo odpowiedniej diety spadlem 2 kilo |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Widać dieta nie była do końca odpowiednia
![]() |
|
|
|
Vide Cul Fide
Od: 09.2004
Offline |
|
|
no napewno .
niestety ale trzymac sztywna diete w obecnych czasach to trzebabyloby siedziec w domu i nic nie robic poza silownia, a pracujac , uczac sie , naprawde jest mega ciezko sztywno sie trzymac diety neistety. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
http://pl.youtube.com/watch?v=J-pP9v...next=1&index=1
ćwiczenie brzucha,filmik 8 minutowy. Polecam każdemu spróbować! |
|
|
|
Banita
Od: 04.2005
Offline |
|
|
taką tylko mam małą uwage :
nie sugerujcie sie ze cos kiedys gdzie bylo po tyle (mutant) bo ceny walut poszly w gore w tempie expresowym , owszem mozna cos trafic na alegro taniej ale sa to pojedyncze sztuki ceny z przed 3 miesiecy to jest prehistoria najlepszy sklep w krakowie pod wzgledem cen , doradztwa itp jest w dh wanda w hucie |
|
|
|
Makaveli
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Pytanie odnosnie pompek -
Jak robić ? Szybkie serie ilość powtórzen na maxa czy spokojnie wolno, dokładnie x powtórzeń x serii ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
wiadomo że wolno i dokładnie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Jak tak się chce poradzic co powiecie na moją dietkę
Rano: Kakao,Kanapka z Serem Białym W szkole:Bułeczki Razowe z Maślanka Truskawkowa Obiad:Ryż lub Filet z Kurczaka...Ryba(Makrela) Wieczorem:Kakao,owoce,Jajecznica lub Twarog Półtłusty... Jak oceniacie ? Bardzo prosze...bo naprawdę zależy mi na waszej opini....z góry THX |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
rano jedna kanapka?;p
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
|
kfd.pl -> wiarygodna ta strona? mają tam pojęcie ludzie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
jesli ktos jest na tyle dobrym czlowiekiem zeby mi pomoc dokonczyc ukladanie diety i odpowiedziec na kilka pytan to bylbym wdzieczny
ale soga nie dostanie bo nie ma jak![]() |
|
|
|
Żydzi Jedzą Dzieci
Offline |
|
Podstawa to sniadanie. Ja wymienił bym to na tunczyka z serkiem wiejskim dotego kromka pumperliklu zapite sokiem pomidorowym . Maslanka moze byc jako zapojka a tak to chleb razowy ( dla wyjasnienia chleb razowy to ten ciemny np słonecznikowy a nie biała bułka z otrebami ) dotego gruby plaster polendwicy wazywa i dla zmiekczenia chleba serek np feta do smarowania .Obiad ryba na gotowana lub mieso i w ****u wazyw :] Koniec dnia Kolacja Mleko zmiksowane z bananami i do tego np musli otremby. Co do redukcji to duzo by pisac :] To na szybkosci jeden dzien Najwiecej na sniadanie potem mała zakaska obiad syty nie zamocny i kolacja srednia . A W. po to sa własnie suple zeby uzupełniac braki w diecie bo nie da sie w XXI wieku uzyskac wszystkiego z kotleta i surówek. No chyba ze sie ma matke kulturystke ojca i siostre :] :] |
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Witam. Mam dietę Low Carb (redukcyjną), mógłby mi ktoś powiedzieć co mogę jeść w większych ilościach? Na innym forum najpierw doradzali mi zebym jadl wafle ryzowe i serki lub jogurty, po czym za chwilę, ktoś inny napisał że nie jest to dobry pomysł. W takim razie co mogę jeść w wiekszych ilosciach? Chciałbym zeby bylo to łatwo dostępne w zwykłym sklepie spozywczym. Pozdro
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
zmniejsz wegle, zwieksze tluszcze
np wyrzuc banany, zwieksz orzechy czy ryby |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chciałbym sie upewnić czy 50 gram to 15 płaskich łyżeczek?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Kilka pytań:
1) po treningu mam jesc carbo z kreatyną a później jeszcze gainerek to jak to połaczyc, carbo i kreatyne powinno sie zaraz po, w domysle od razu czy dac e czas na dosjcie do domu (20 min)? Pytam bo nie iwem czy sobie do bidona to miszac i nosic czy nie? 2) Po tym zastrzyku energii z punktu jeden, ile odczekac by łyknac gainera, bo z tego co słyszałem nie powinno sie rwnoczesnie? 3) Dlaczego kreatyne powinno sie jesc rano na czczo? 4) Jak w dzien nie treningowy pije gainera dwa razy to czy druga porcja moze byc przed snem czy nie am sens za bardzo na noc tego pic? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
Broń Cię Panie Boże, na noc pić gainera. ![]()
Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem,
Wielkim lasem szedłem, nocy nie przespałem. Żeby Ciebie spotkać w małym kącie świata, Żeby z Tobą zostać na calutkie lata.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok,dzięki. Dobre byłoby dawkowanie gainera : Na czczo,przed treningiem (około 45 minut),zaraz po treningu? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
na czczo zjedz sobie obfite sniadanie
przed... makaron a po banany, gainer wez sobie na siłke ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tyle,że ja właśnie rano nie mogę zjeść obfitego śniadania bo mi sie nie chce,dopiero później byłaby taka możliwość,dlatego dla mnie z samego rana gainer byłby chyba dobry.
Jak gainera na siłke?Przecież gainera w trakcie ćwiczeń sie nie spożywa Banany,makaron,ryż będzie również w diecie ![]()
Ostatnio edytowane przez WiślakNH : 23.01.2009 o godz. 10:54.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jesli chcesz isc na skróty to z rana na czczo gainer zmiksowac z 2-3 jajkami
- wyprobowane z autopsjina silce pije gainer wymieszany z carbo - w butelce 2 litrowej i wypijam go w przeciagu godziny, takie male eksperymenty z dostarczaniem wegli prostych i zlozonych podczas treningu i skutkuje ![]() |
|
|
|
Żydzi Jedzą Dzieci
Offline |
|
|
No z tymi jajkami nie ciekwo. Salmonella :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Aha dzieki, jak mozesz napisac czemu to bede wdzieczny ale tak czy siak koncze z tym sposobem, na szczescie jeszcze nie nawykiem.
Carbo z kreatyna sobie zacząłem brac na siłownie, żaden problem a sie dowiedziałem żeby zaraz po wypijac. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Tomasz napisał(a):
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Gainer nie kopie, nie bije, ani nie zastępuje kreatyny oraz innych środków wspomagających. Jest tylko i wyłącznie dopełnieniem źle zbilansowanej diety. Jesz gainera - tyjesz, masz więcej siły, ok ale to samo by cię spotkało, gdybyś podwoił porcję obiadu.
Zrób sobie posiłek zawierający ryż, filet z kurczaka i warzywa, wówczas masz odpowiedź na to czym jest gainer, jednak nie zastąpi on dobrego posiłku (odpowiedni stosunek ww/b/tł) - conajwyżej go uzupełni. Co do działania gainera/posiłku z węglowodanami na noc - w nocy mięsnie narażone są na katabolizm, dlatego też powinno się brać samo białko, najlepiej w postaci tuńczyka. Zasada jest prosta, licząc od samego rana, im wcześniej tym większy stosunek WW do Białka, wraz z nadejściem pory snu WW ogranicza się do zera. Czy w dzisiejszych czasach, nikt nie czyta forum sfd.pl ?
Ostatnio edytowane przez uher : 23.01.2009 o godz. 16:42.
![]()
Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem,
Wielkim lasem szedłem, nocy nie przespałem. Żeby Ciebie spotkać w małym kącie świata, Żeby z Tobą zostać na calutkie lata.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
uher napisał(a):
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |