The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kovval
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.06.2008, 11:13
Nergal napisał(a):Wyświetl post
Borek nie jest najgorszy, największy **** to Kołtoń.
mnie wk...a z innego powodu. Ile już razy słyszałem z jego strony :"To skandal, że De Zeuw/ PZPN/ czy ktoś tam inny nie uczcili Ledwonia" Rozumie powiedzieć raz,ale słyszeć to już chyba 4 raz na początku transmisji różnych meczy to już przesada!
Odpowiedz cytując
Tomek_TS
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 22.06.2008, 11:47
Ma ktos moze link do bramek badz skrotu?
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 22.06.2008, 11:55
kovval napisał(a):Wyświetl post
mnie wk...a z innego powodu. Ile już razy słyszałem z jego strony :"To skandal, że De Zeuw/ PZPN/ czy ktoś tam inny nie uczcili Ledwonia" Rozumie powiedzieć raz,ale słyszeć to już chyba 4 raz na początku transmisji różnych meczy to już przesada!
a sam Kołtoń chyba nawet nie miał czarnej wstążeczki (chyba że się mylę). Chyba PZPN nie zabronił mu jej sobie przyczepić do garniaka (ale pewnie szkoda dziurawić takie 'ubranko'). Mnie najgorzej Kołtoń wkurzał w meczu z Niemcami, gdzie na każdym kroku wychwalał Podolskiego. Gdy jakiś Polak go sfaulował, to ten kretyn mówił, że co oni z nim robią(coś w tym stylu).

A za Borkiem jakoś przepadam. Ma taki fajny specyficzny głos. Wiadomo, że nie będzie tak, że każdemu będą się podobały jego komentarze i wypowiedzi. Ale u mnie wypada na plus

Cytat:
Ma ktos moze link do bramek badz skrotu?
skrót meczu Holandia Rosja http://www.milanos.pl/video.php?cat=23&id=7950
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 22.06.2008 o godz. 12:01.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.06.2008, 12:50
Borek nie jest najgorszy, największy **** to Kołtoń. Po prostu nie mogę słuchać pajaca kiedy on komentuje te mecze i on już wprost pije do Beenhakkera. Ot wczoraj pokazują Hiddinka obok niego dwóch ruskich i Kołtoń sie zachwyca że Hiddink ma ruskich w sztabie i im ufa a Leo woli Lindemanna....TO JEST NACIĄGANIE przez tą pieprzoną hienę dziennikarską jaką jest Kołtoń. Lindemann był na JEDNYM zgrupowaniu kadry, nie jest stałym współpracownikiem to raz a dwa to Kaczmarek, Nawałka i Dziekan to są Holendrzy?

Pod koniec meczu z Chorwacją Kołtoń mówi że trzeba wszystko ocenić na chłodno a co robi zaraz po meczu? W jakim tonie przeprowadza wywiad? To było na chłodno? W meczu Niemcy - Portugalia wchodzi Borowski który był chory na zgrupowaniu i nie było wiadomo czy zagra na Euro a Kołtoń "Loew ufa takim piłkarzom, wie że mogą się przydać w ćwierćfinale" nic a nic aluzji do sytuacji z Błaszczem. Rzygać się chce Kołtoniem i jego pseudo fachowymi komentarzami, dopierdalaniem się to wszystkiego. Beenhakker siedzi ZLE wstał to Kołtoń mówi "proszę państwa mamy Beenhakker show" no ****A MAĆ!

Szkoda trochę Holandii ale w sumie oglądając Rosję wczoraj trudno nie było z nimi sympatyzować, naprawdę grali pięknie, w tej chwili są moimi faworytami do mistrzostwa hehe a dzisiaj no cóż, sądzę że Włosi spokojnie poradzą sobie z Hiszpanią.
Ja powiem od siebie - po takim obciachu na Euro gdyby sparciały Leo był Polakiem to dziennikarze by go zjedli. Przez to że jest "zachodnią" personą wielu dziennikarzy i kibiców stosuje wobec niego i tak TARYFE ULGOWĄ!!!!

PS
Pamiętasz jak prasa jebala Engela albo Janas po MŚ? A czy sparciały dziad Leo jest lepszym od nich trenerem? Nie jest jak pokazało Euro - to czego sie spodziewałeś że normalni dziennikarze bedą głaskać wielkiego holenderskiego pozera?

Hidding to jest trener - czego sie nie tknie to sukces - Korea, Australia, Rosja itd... a Leo? Szkoda pisać!!!!
A jeszcze 1,5 roku temu ruskie grały tak samo cienko jak my... gdzie jest ten progres pozerze Leo, gdzie?
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 22.06.2008, 13:33
Borek nie jest najgorszy, największy **** to Kołtoń. Po prostu nie mogę słuchać pajaca kiedy on komentuje te mecze i on już wprost pije do Beenhakkera. Ot wczoraj pokazują Hiddinka obok niego dwóch ruskich i Kołtoń sie zachwyca że Hiddink ma ruskich w sztabie i im ufa a Leo woli Lindemanna....TO JEST NACIĄGANIE przez tą pieprzoną hienę dziennikarską jaką jest Kołtoń. Lindemann był na JEDNYM zgrupowaniu kadry, nie jest stałym współpracownikiem to raz a dwa to Kaczmarek, Nawałka i Dziekan to są Holendrzy?

Pod koniec meczu z Chorwacją Kołtoń mówi że trzeba wszystko ocenić na chłodno a co robi zaraz po meczu? W jakim tonie przeprowadza wywiad? To było na chłodno? W meczu Niemcy - Portugalia wchodzi Borowski który był chory na zgrupowaniu i nie było wiadomo czy zagra na Euro a Kołtoń "Loew ufa takim piłkarzom, wie że mogą się przydać w ćwierćfinale" nic a nic aluzji do sytuacji z Błaszczem. Rzygać się chce Kołtoniem i jego pseudo fachowymi komentarzami, dopierdalaniem się to wszystkiego. Beenhakker siedzi ZLE wstał to Kołtoń mówi "proszę państwa mamy Beenhakker show" no ****A MAĆ!
mam tak samo zdanie bo ja naprawdę rozumiem krytykę bo jest ona potrzebna ale jak ja słyszę w każdym meczu że trener X,Y,Z, robi to czy tamto a Beenhakker to robił inaczej to mnie k... strzela zaraz sie zaczną czepiać koloru krawata.

wczorajsze aluzje do Rosjan to kpina bo każdy widzi jak świetni to sa gracze każdy widzi że grają u siebie w kraju a jeszcze 10 lat temu rosyjscy piłkarze kopali gdzieś na zachodzie z dokładnie takimi samymi efektami jak nasi teraz.

poza Bońkiem i może Brzęczkiem to wszyscy ci " eksperci" to żenada szkoda że sobie jeszcze Tomaszewskiego nie wezmą ale chyba wiekowo nie pasuje. Sami nic nie osiągnęli i wielu ważnych momentach zawiedli a teraz wielcy krytycy się znaleźli

a pamięta ktoś felieton telewizyjny Szpakowskiego jak jechał po Beenhakkerze przed meczem z Portugalia(?) nawet sie pajac nie przyznał jak sie pomylił.
Odpowiedz cytując
kch19eg
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.06.2008, 13:40
No jak tak można... Bóg futbolu a oni się czepiają...
A poza tym, jeszcze bym rozumiał gdyby cały czas gadali o trenerze Czechów, albo chociażby Szwedów, a ci polscy dziennikarze gadają o trenerze reprezentacji... Polski, NIEPOJĘTE!
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.06.2008, 13:50
kch19eg napisał(a):Wyświetl post
A poza tym, jeszcze bym rozumiał gdyby cały czas gadali o trenerze Czechów, albo chociażby Szwedów, a ci polscy dziennikarze gadają o trenerze reprezentacji... Polski, NIEPOJĘTE!
Niepojęte? Tak samo się oburzałeś jak porasa atakowała Engela i Janasa? Było nie było trenerów reprezentacji.... Polski. Niepojęte, że wystarczy być holendrem po sześćdziesiątce by zaskarbić sobie serca Polaków i stać się nietykalnym.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 22.06.2008, 14:05
Lysy....chyba nie rozumiesz pojęcia ironia..--NIEPOJĘTE!!.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 22.06.2008, 14:09
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Niepojęte? Tak samo się oburzałeś jak porasa atakowała Engela i Janasa? Było nie było trenerów reprezentacji.... Polski. Niepojęte, że wystarczy być holendrem po sześćdziesiątce by zaskarbić sobie serca Polaków i stać się nietykalnym.
tylko ja odróżniam konstruktywną krytykę od przypierdalania sie do wszystkiego szczurków z Polsatu i widzę że wielu ma podobne zdanie, ja odnoszę nawet wrażenie że oni tam nawet to lubią.

i za Janasa czy Engela niech sie każdy z osobna tłumaczy ja na gorąco tez chciałem ich zwolnienia ale zaraz przyznawałem że Engel zrobił historyczny awans a Janas potrafił wszystkie mecze ze słabszymi przeciwnikami wygrywać co też jest sztuką.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 22.06.2008, 14:15
[QUOTE=coolibeer;555128]A to ,że w zeszłym roku walczyliśmy z nimi w Moskwie i byliśmy bliżsi zwycięstwa to oczywisty przypadek.

O sile rosyjskich(ale również tureckich w mniejszym stopniu niemieckich,hiszpańskich i włoskich) klubów w dużej mierze decydują obcokrajowcy.A Rosjanie raczej wrócili do siebie i walczą o miejsce w składzie.
QUOTE]

A to ze byl to mecz TOWARSZYSKI nie ma znaczenia? Bo zauwazylkem ze w meczach o stawke dajemy DUPY a jestesmy krolami meczy towarzyskich.
Jezeli o sile rosyjskich klubow swiadcza obcokrajowcy to odpowiedz laskawie kto decyduje o sile klubow angielskich... Skonczcie pieprzyc. Nasi kopacze jada do zachodnich lig i na tym sie konczy kariera. Zewlakow to chyba jedyny pilkarz ktory buduje kariere. Reszta zbiera ochlapy i sluch po nich ginie.
Odpowiedz cytując
Nergal
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.06.2008, 14:59
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ja powiem od siebie - po takim obciachu na Euro gdyby sparciały Leo był Polakiem to dziennikarze by go zjedli. Przez to że jest "zachodnią" personą wielu dziennikarzy i kibiców stosuje wobec niego i tak TARYFE ULGOWĄ!!!!

PS
Pamiętasz jak prasa jebala Engela albo Janas po MŚ? A czy sparciały dziad Leo jest lepszym od nich trenerem? Nie jest jak pokazało Euro - to czego sie spodziewałeś że normalni dziennikarze bedą głaskać wielkiego holenderskiego pozera?

Hidding to jest trener - czego sie nie tknie to sukces - Korea, Australia, Rosja itd... a Leo? Szkoda pisać!!!!
A jeszcze 1,5 roku temu ruskie grały tak samo cienko jak my... gdzie jest ten progres pozerze Leo, gdzie?
NIe chodzi mi o to że nie można tknąć Beenhakkera, pewnie że można sie dopieprzyć do kilkua spraw ale zachowajmy w tym umiar. Odpadła Szwecja, Francja, Czechy zespoły z potencjałem na półfinał i nikt nigdzie nie ścina głów a u nas pseudo-dziennikarze wykorzystują każdą nadarzająca sie okazje żeby się przy.......ić do czegokolwiek.

Popatrzmy gdzie jest nasza liga, jest zdecydowanie słabsza od każdej z lig krajów grających na ME, w jakich klubach nasi czołowi piłkarze grają a w większości grzeją ławy, mimo że nie są to wcale czołowe ekipy Europy. Można się uczepić że nie było Brożka, Jelenia czy Głowy ale z wielką dozą prawdopodobieństwa można również założyć że Ci piłkarze w niewielki sposób zmienili by obraz tej reprezentacji a już napewno nie przyczyniliby się do wyjścia z grupy bo NIemcy i Chorwaci są poprostu lepsi.

Doskonale wszyscy wiemy że problem polskiej piłki nie leży w Beenhakkerze czy ilości jego holenderskich współpracowników a już napewno nie w obecności czy jej braku w kadrze Brożka czy Jelenia tylko lezy on zupełnie gdzie indziej. Być może jesteśmy w 16 najlepszych reprezentacji Europy ale napewno nie jesteśmy w czołowej 8 a ta krytyka przybiera rozmiary jakbyśmy imeli potencjał na złoty medal a wrócili z 1 punktem.

Błaszczu z kontuzją grając zapewne nie cały ostatni mecz z Chorwacja by coś zmienił? NIE a tu jest problem o randze narodowej dla fachowców Polsatu bo ten zapewne w pojednke by rozniósł Chorwatów.

Bądzmy poważni w tej krytyce i zachowajmy zdrowy rozsądek, nasza piłka jest tam gdzie jest i nie oszukujmy się że gdyby zamiast Lindemann'a był Szul czy prof. Żołądz a zamiast Piszczka Brożek a za Jopa Głowa to nagle byśmy Europe zawojowali, nie w tym rzecz, szkoda tylko że "fachowcy" polsatu nie potrafią tego dostrzec.
Ostatnio edytowane przez Nergal : 22.06.2008 o godz. 15:03.
The Apostasy

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 22.06.2008, 15:03
Tak a propo cudzoziemcy w lidze a siła danej reprezentacji....

Anglia - wiadomo dno ale tam nie uswiadczysz młodego Anglika w składzie za to stada młodych Francuzów czy Portugalczyków...
A Rosja? też mieli ten problem ale Hiddink postawił sprawę jasno..

Cytując...
"Gdy Holender oburzył się, że w rosyjskiej ekstraklasie gra za mało Rosjan, Putin zaraz wytknął to samo klubom. Federacja Rosyjska szybko zrozumiała, o co chodzi. Obcokrajowców stopniowo będzie ubywać . Za dwa lata w jednym zespole będzie mogło grać najwyżej pięciu zawodników zza granicy"

To tak dla zwolenników sprowadzania za dużo obcokrajowców do naszej ligi że niby przez to reprezentacja będzie grać lepiej....
Sprowadzajmy ale dobrych trenerów! Piłkarzy dobrych ale w rozsądnych ilosciach maksimum 5 w jednym klubie
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 22.06.2008 o godz. 15:19.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 22.06.2008, 15:11
NIe chodzi mi o to że nie można tknąć Beenhakkera, pewnie że można sie dopieprzyć do kilkua spraw ale zachowajmy w tym umiar. Odpadła Szwecja, Francja, Czechy zespoły z potencjałem na półfinał i nikt nigdzie nie ścina głów a u nas pseudo-dziennikarze wykorzystują każdą nadarzająca sie okazje żeby się przy.......ić do czegokolwiek.

Popatrzmy gdzie jest nasza liga, jest zdecydowanie słabsza od każdej z lig krajów grających na ME, w jakich klubach nasi czołowi piłkarze grają a w większości grzeją ławy, mimo że nie są to wcale czołowe ekipy Europy. Można się uczepić że nie było Brożka, Jelenia czy Głowy ale z wielką dozą prawdopodobieństwa można również założyć że Ci piłkarze w niewielki sposób zmienili by obraz tej reprezentacji a już napewno nie przyczyniliby się do wyjścia z grupy bo NIemcy i Chorwaci są poprostu lepsi.

Doskonale wszyscy wiemy że problem polskiej piłki nie leży w Beenhakkerze czy ilości jego holenderskich współpracowników a już napewno nie w obecności czy jej braku w kadrze Brożka czy Jelenia tylko lezy on zupełnie gdzie indziej. Być może jesteśmy w 16 najlepszych reprezentacji Europy ale napewno nie jesteśmy w czołowej 8 a ta krytyka przybiera rozmiary jakbyśmy imeli potencjał na złoty medal a wrócili z 1 punktem.

Błaszczu z kontuzją grając zapewne nie cały ostatni mecz z Chorwacja by coś zmienił? NIE a tu jest problem o randze narodowej dla fachowców Polsatu bo ten zapewne w pojednke by rozniósł Chorwatów.

Bądzmy poważni w tej krytyce i zachowajmy zdrowy rozsądek, nasza piłka jest tam gdzie jest i nie oszukujmy się że gdyby zamiast Lindemann'a był Szul czy prof. Żołądz a zamiast Piszczka Brożek a za Jopa Głowa to nagle byśmy Europe zawojowali, nie w tym rzecz, szkoda tylko że "fachowcy" polsatu nie potrafią tego dostrzec.

Nie chce powielać swojego postu sprzed już kilku dni...

Dla mnie papierkiem lakmusowym "progresu" Leo było spotkanie z drużyną drwali (98 miejsce w rankingu FIFA) tj Austrią. Nie bolą mnie porażki z Niemcami czy Chorwacją (zakładałem ze zajmiemy 3 miejsce przed turniejem). Od tych 2 zespołów jesteśmy słabsi.

Jakże sie myliłem- zajeliśmy 4 miejsce!!! Zremisowaliśmy z dziadami z Austrii (pamiętasz Janas ograł ich 2 razy w eliminacjach!!!) i to po zenującej grze!!! Bramka dla nas ze spalonego!!!

Co tu za kity mi wciskasz!!! takiej padaki to nawet Janas nie odwalił! (Kostaryka jest lepszym zespołem niż Austria)

Harnik piłkarz pierwszej 11 reprezentacji Austrii gra w rezerwach Werderu a inny gra w II lidze Norweskiej!!!! Ci to grają dopiero w klubach!!! Mimo wszystko dużo słabszych niż nasi piłkarze!!!
I my z takimi cieniasami remiujemy w upokarzającym stylu.... chcesz mi jakieś kity sprzedać? Nie dziękuje nie kupuje tego!!! 3 Miejsce powinnismy zając z palcem w dupie... albo przynajmniem grac ladnie....

PS
Austriacy zagrali dużo lepiej z Chorwacją niż my z rezerwami Chorwacji....
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 22.06.2008 o godz. 15:14.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 22.06.2008, 15:13
Nergal
moze i za dużo o tym Leo mówią, ale to nie chodzi o to, że Leo miał z nas zrobić Bogów, tylko o to co Leo zrobił, w czym jakos naszej gry się podniosła.
Otóż w niczym .Leo zrobił szkolne błędy(pisałem juz o tym nie raz) i nie ma nic na swoje usprawiedliwienie, chciał odwaznie a stchórzył chciał ładnie a nie umiał.
A do tego jest bufonem, który ma nasz cały kraj za baranów którzy na meczach krzycza Leooooooo i we wszystko uwierzą

Piszesz o poziome ligi itp
A co zrobił Leo by to zmienić?
Broni mafioze Listkiewicza na każdym kroku, zamiast powiedzieć wszem i wobec, ze z takim szkoleniem i 'działaczami' pójdziemy na dno
Leo nie ma odwagi na to, bo za wielkie gówno dostaje tu kasę jakiej nikt normalny by mu nie zapłacił

Podsumowujac: koles reprezentuje sobą(jako człowiek) typ niezdolny do rozwoju, krytyki, otacza sie skompromitowanymi działaczami PZPN, włącza do kadry menadżera(chyba zachodzi drobny konflikt interesów nie sadzisz?) a po obejrzeniu meczów jego druzynynie widac niczego na co wpływ moze miec trener kadry.
Tak wiec, moze krytyka jest za duza, ale niemniej w swej istocie słuszna.

NIe róbmy z siebie baranów i wyleczmy sie w końcu z komplekswó wobec zachodu, bo tylko w ten sposób moge tłumaczyc zaślepienie zwolenników ciernioustego Leo
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Nergal
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.06.2008, 15:32
Ja wcale nie chcę bronić Beenhakkera, bo zdaje sobie sprawę że mogło być lepiej i nie zgadzam sie z kilkoma rzeczami chodzi mi tylko o to że ta krytyka jest juz nie smaczna i wręcz frustrująca kiedy człowiek ogląda ćwierćfinały a Kołtoń tylko szuka pretekstu (bo Lindemann bo Beenhakker siedzi jak wstał to też zle albo że Borowski gra a Błaszcza nawet nie było...). Krytyka się należy owszem ale to co robia w Polsacie to już jest poprostu żałosne a przez to pozbawione sensu.
The Apostasy

Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 22.06.2008, 15:42

Harnik piłkarz pierwszej 11 reprezentacji Austrii gra w rezerwach Werderu a inny gra w II lidze Norweskiej!!!! Ci to grają dopiero w klubach!!! Mimo wszystko dużo słabszych niż nasi piłkarze!!!
a trzeci jest podstawowym graczem Napoli, czwarty gra w podstawowej 11 Middlesbrough, piąty w Sportingu Braga strzelił 11 bramek w lidze i 5 w pucharach, szósty gra regularnie w Spartaku Moskwa , siódmego właśnie wykupił PAO, ósmego Eintracht, a reszta gra regularnie w swojej lidze głównie w Austrii i Salzburgu

więc gdzie widzisz to że są dużo słabsi od naszych
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Stary 22.06.2008, 15:54
O czym tu w ogóle dyskutować. Każdy trener poza wstępnym okresem ochronnym jest krytykowany za kompromitujące wpadki i chwalony za dobre wyniki czy porywającą grę. Nie można ani wyłącznie chwalić, ani wyłącznie krytykować bez względu na okoliczności i chyba nikt zdrowy na umyśle tego nie robi. Hiddink też swoją drogę cierniową w Rosji przeszedł, w tym nagonkę inspirowaną zazdrością narodowych mędrców.

Leo zasługiwał na pochwały za historyczny awans, zasługuje na krytykę po mistrzostwach, bo w grupie śmierci nie byliśmy i coś można było ugrać. Miał chłopaków do dyspozycji dostatecznie długo, by zadbać o ich formę i opracować lepszą taktykę. Jest też w Polsce na tyle długo, by zorientować się, kto odpowiada za tragiczny stan polskiej piłki, i komu zależy, by nic nie zmieniać.

Zgadzam się z opinią, że powstające towarzystwo wzajemnej adoracji na linii Leo - PZPN doprowadzi jedynie do dalszego zastoju i zablokuje - możliwy przecież - proces zmian. Ukisimy się w tej mętnej wodzie jak zeszłoroczne ogóry.
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 22.06.2008, 15:55
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
a trzeci jest podstawowym graczem Napoli, czwarty gra w podstawowej 11 Middlesbrough, piąty w Sportingu Braga strzelił 11 bramek w lidze i 5 w pucharach, szósty gra regularnie w Spartaku Moskwa , siódmego właśnie wykupił PAO, ósmego Eintracht, a reszta gra regularnie w swojej lidze głównie w Austrii i Salzburgu
i jaki z tego wniosek? Dla mnie taki, że to pokazuje błąd Leo. Przeanalizowałem zawodników Austrii i ich występy i jasno wychodzi-pojechali zawodnicy grający, a nie grzejący ławkę (Krzynówek, Żurawski {tak tak zagrał kilka razy w Larisie, ale nie da się nadrobić takich zaległości w tak krótkim czasie}). Kolejny trener (wcześniej analizowałem sobie Hiddinka i jego powołania) który przeprowadził selekcję od zera(tj eliminacje były etapem zamkniętym. W przypadku Austrii ich nie było).
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 22.06.2008, 16:09
Nie chce powielać swojego postu sprzed już kilku dni...

Dla mnie papierkiem lakmusowym "progresu" Leo było spotkanie z drużyną drwali (98 miejsce w rankingu FIFA) tj Austrią. Nie bolą mnie porażki z Niemcami czy Chorwacją (zakładałem ze zajmiemy 3 miejsce przed turniejem). Od tych 2 zespołów jesteśmy słabsi.

Jakże sie myliłem- zajeliśmy 4 miejsce!!! Zremisowaliśmy z dziadami z Austrii (pamiętasz Janas ograł ich 2 razy w eliminacjach!!!) i to po zenującej grze!!! Bramka dla nas ze spalonego!!!

Co tu za kity mi wciskasz!!! takiej padaki to nawet Janas nie odwalił! (Kostaryka jest lepszym zespołem niż Austria)

I my z takimi cieniasami remiujemy w upokarzającym stylu.... chcesz mi jakieś kity sprzedać? Nie dziękuje nie kupuje tego!!! 3 Miejsce powinnismy zając z palcem w dupie... albo przynajmniem grac ladnie....

PS
Austriacy zagrali dużo lepiej z Chorwacją niż my z rezerwami Chorwacji....
Po raz Austria to gospodarz, a gospodarze zawsze grają o wiele lepiej.
Po dwa Janas wygrał z o wiele słabszą Austrią.
Po trzy, gdyby nie Webb nie wytykalibyście tego meczu, ba, byście mówili że Polacy grali dobrze pomimo pierwsej nieudanej połowy no ale Boruca mamy.
Kostaryka zagrała o wiele słabiej niż Austria w tamtym meczu.

Leonowi wytykacie że zabral piłkarzy którzy grzeją ławki a sami dajecie przykład jakich to Austria ma graczy ławki OMG niedługo naprawde przypiepszycie sie do krawatu.

Według mnie prawdopodobnie żaden selekcjoner nie był zły który wprowadził gdzieś tam Polske do MŚ, czy teraz ME tylko wina piłkarzy. To nie przypadek że już trzeci trener gra zajebiście w eliminacjach a na turnieju dramat.
Problem tkwi w głowch piłkarzy.

ToTylkoJa:
Zurawski grał dobrze w Larissie, nosz japie****
Ostatnio edytowane przez <Crasch> : 22.06.2008 o godz. 16:13.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 22.06.2008, 16:11
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
i jaki z tego wniosek? Dla mnie taki, że to pokazuje błąd Leo. Przeanalizowałem zawodników Austrii i ich występy i jasno wychodzi-pojechali zawodnicy grający, a nie grzejący ławkę (Krzynówek, Żurawski {tak tak zagrał kilka razy w Larisie, ale nie da się nadrobić takich zaległości w tak krótkim czasie}). Kolejny trener (wcześniej analizowałem sobie Hiddinka i jego powołania) który przeprowadził selekcję od zera(tj eliminacje były etapem zamkniętym. W przypadku Austrii ich nie było).
oczywiście możesz mieć racje ale gdyby trener zabrał innych to by dokładnie Ci sami krytykowali że nie zabrał tzw. gwiazd.i tak wokoło gdy nie ma wyniku

a wniosek z porównania kadry Polski i Austrii jest taki że nie ma żadnej przepaści w potencjale piłkarskim jaki tu niektórzy sugerują a różnice w tą czy drugą nie mają aż tak dużego znaczenia w boisku
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 22.06.2008, 16:20
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
oczywiście możesz mieć racje ale gdyby trener zabrał innych to by dokładnie Ci sami krytykowali że nie zabrał tzw. gwiazd.i tak wokoło gdy nie ma wyniku

a wniosek z porównania kadry Polski i Austrii jest taki że nie ma żadnej przepaści w potencjale piłkarskim jaki tu niektórzy sugerują a różnice w tą czy drugą nie mają aż tak dużego znaczenia w boisku
myślę, że wtedy Leo mógł by z cała szczerością powiedzieć- Polska lepszych piłkarzy nie ma. Pamiętam jak przed ME (po ogłoszeniu składu już na euro), w Cafe Futbol mówili, że Beenhakker powołując graczy grzejących w swoich klubach ławkę, a nie zabierając piłkarzy pokroju Brożka, Jelenia, Głowackiego itp bierze całą odpowiedzialność na siebie. I ją wziął, więc teraz zamiast burzyć się na krytykę, powinien ją godnie przyjąć i przedstawić plan na przyszłość (a nie krytykować w czasie ME Głowackiego, mu Polsce mecz nie wyszedł). Siedzący w studiu Cafe Futbol jednogłośnie mówili, że jakby Leo zabrał tych co grają i są aktualnie w formie, to tak naprawdę nikt by się aż tak bardzo do naszego selekcjonera nie mógł przyczepić. A tak to sam dał mediom gorący temat. Ja się z tym zgadzam i sam wiele razy pisałem o tym przed ME. A no i moim zdaniem najważniejsze. Leo ma sklerozę, czy myśli że Polacy są na serio tacy głupi? Gdzie te obietnice Holendra gdy obejmował kadrę (nie będą grać nazwiska, tylko piłkarze znajdujący się aktualnie w formie). Chciał bym zadać Leo jedno pytanie. Co taki Brożek musiał by zrobić, żeby dostać kilka(nie jedną) szansę na pokazanie się(dlaczego Żurawski dostawał takie okazje jakby z urzędu, mimo iż grał jedno wielkie nic?)? Powinien zmienić obywatelstwo na brazylijskie? Ja osobiście mam największą pretensję do Leo o tą właśnie niespełnioną obietnice. Gdyby jej nie złożył, całkiem inaczej patrzył bym na tą całą sprawę. Zachował się jak typowy polityk w czasie kampanii. Zwykły populista
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 22.06.2008 o godz. 16:24.
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Stary 22.06.2008, 17:04
O przygotowaniu fizycznym Rosjan
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 22.06.2008, 17:14
do kitu te ME, dokładnie ci, którym kibicuję odpadają jak taternik od skały.
Strach czytać doniesienia dzisiaj, Hiszpanie jeszcze na boisko nie wyszli a już się żrą. To jak oni mają z tymi Włochami wygrać?

Cała nadzieja, że z tych co zostaną to wygra najmniejsze zło (naturlich miłośnicy pieczonej golonki i piwa )

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 22.06.2008, 19:31
W meczu Hiszpania - Włochy trzymam kciuki za Hiszpanie.

Rozum mówi - Włosi a serce Hispania

PS
Mam nadzieje ze to pomoże
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 22.06.2008, 19:42
jedyne lubie o Włochów to hymn, naprawde wpada w ucho a zauwazyliscie ze nasz hymn jest najkrótszy ze wszystkich chyba ?
Odpowiedz cytując
GNCacek
Member

Od: 01.2006

Stary 22.06.2008, 19:46
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
jedyne lubie o Włochów to hymn, naprawde wpada w ucho a zauwazyliscie ze nasz hymn jest najkrótszy ze wszystkich chyba ?
Nasz hymn jest długi tylko oni zawsze grają 1 zwroteczka, raz refrenik i fajrant.
Ładzia, Ładzia, Ładzia jeje
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.06.2008, 19:51
Do tej pory mamy same niespodzianki. Czyli dzisiaj wychodzi na to, że wygrają Hiszpanie.
..
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 22.06.2008, 20:18
A ja trzymam kciuki za./..dobry futbol. Jezeli chodzi o Reprezentacje to tylko nie chce zeby wygrywali Niemcy. Reszte mnie wali.Lubie zas niespodzianki. Co do klubowych sympatii wiadomo...Jestem fanatykiem
Niech zwyciezy lepszy! A najpeiej zeby lepsi nie byli Krzyzacy.

PS. WLOSI MAJ SUPER HYMN....Lalallalaaaa P
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 22.06.2008 o godz. 20:30.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 22.06.2008, 20:30
GNCacek napisał(a):Wyświetl post
Nasz hymn jest długi tylko oni zawsze grają 1 zwroteczka, raz refrenik i fajrant.
no pewnie ze nasz hymn jest dlugi. chodzilo mi o to ile go grają przed meczem a ile innych hymnów.

Krzyzacy mają zdecydowanie najlatwiej w drodze do finalu. Gdyby Turki mialy swoj podstawowy sklad, sklanialbym sie ku nim. Ale podczas gdy polowa Turkow jest kontuzjowana a polowa wykartkowana, jestem pewien ze Niemcy ich powiozą.

Powiem tak, na razie chyba w kazdym meczu sedzia cos odpierdziela, cos zupelnie oczywistego. Na m dyktuje sie faul za przepychanke a teraz nie ma faulu za nadepniecie na stope i narazenie na kontujze na wiele tygodni jak sie patrzy. Nie pamietam ani Euro ani Mundialu tak kiepsko sedziowanego ja tego
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.06.2008, 21:09
Wszystko zniosę, tylko niech makaroniarze nie zdobędą mistrzostwa europy. Najbrzydziej grająca drużyna z tcyh które pozostały w turnieju, rzygać się chce oglądając ich "popisy" .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów