|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Dlatego o ile pół roku temu w pełni zgodziłbym się z tym co napisałeś, to ostatnie wydarzenia doprowadziły mnie do wniosku, że dopóki ważniejsze będą układziki niż rozwój to potencjał tak jak przez ostatnie lata będzie marnotrawiony. A wytłumaczenie takiego stanu rzeczy zawsze się znajdzie... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
to jak widać Żukow, Uryga czy Młyński to nie jest każdy. Napiszę to wielkimi literami KAŻDY.
Dla zawodnika nie liczy się tylko aktualna pozycja klubu. To dlatego Lewandowski parę lat temu nie przyszedł do Wisły. Płacheta też nie poszedł do Śląska bo był najlepszym klubem z którego miał ofertę. Gdybyśmy rywalizowali z Piastem o jakiegoś napastnika, (chociażby z pierwszej bądź.drugiej ligi) to każdy będzie wolał na początku rywalizację z Becirajem czy nawet Forbesem niż ze Świerczokiem. Dokładnie tak jak kiedyś.Lewy wolał rywalizację z Rengifo niż z Brożkiem. Lis jest na sprzedaż więc nowy bramkarz na dzień dobry ma bluzę z numerem jeden. W Piaście musi ten sam zawodnik nieźle się napocić. Podsumowując: pomysł na danego zawodnika i możliwość.gry są często czymś cenniejszym niż pozorny "prestiż" klubu. ![]()
Ad augusta per angusta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie rozumiem tej negatywnej narracji względem trenera Jerzego Brzęczka. Może zamiast dyskusji o powiązaniach rodzinnych warto porozmawiać o jego doświadczeniu, wynikach w klubach i reprezentacji.
Oczywiście nie byłem wielkim fanem pomysłu trenera reprezentacji Polski w osobie Jerzego Brzęczka. Jego doświadczenie i wyniki w klubach nie uprawniały do zrobienia z niego trenera reprezentacji. Przy czym obiektywnie mówiąc zrealizował wszystkie zadania postawione przed nim przez PZPN (miał przy tym szczęście jak choćby utrzymanie w Lidze Narodów). Gra wyglądała różnie i raczej pozostawiała sporo do życzenia... Niemniej jednak taki Sousa nie pokazuje wiele więcej, a początek jego eliminacji pozostawia bardzo wiele do życzenia (oczywiście zaczął w chorym momencie i zasadniczo nie miał na nic czasu). Tak czy inaczej rozmawiamy o Jerzym Brzęczku w kontekście trenera Wisły Kraków, a nie reprezentacji i to w sytuacji gdy zdobył już cenne doświadczenie reprezentacyjne. Nie rozumiem czemu jakiś wschodzący anonim miałby być lepszy od Jerzego Brzęczka? Chyba tylko dlatego, że byłby obcokrajowcem, mówił w obcym języku i niósł kaganek oświaty w postaci wychodzenia z drewnianych domków ![]() Lubię Radosława Sobolewskiego ale obiektywnie mówiąc jest słabszym trenerem i ma mniejsze doświadczenie od Jerzego Brzęczka. Poza tym i tak Wisła Kraków powinna się zastanowić o co chcemy walczyć i jak grać w przyszłym sezonie... Przecież znowu może okazać się że kolejny trener nie przetrwa sezonu albo nawet rundy... Obiektywnie mówiąc patrząc na doświadczenie i wyniki (kluby + reprezentacja) z zestawienia: - Brzęczek, - Stano, - Gula, - Sobolewski, - Fornalik, - Urban, - Brosz, najlepiej prezentuje się Jerzy Brzęczek! Fornalik dobrze sprawdza się w klubach ale fatalnie zaprezentował się w reprezentacji.
Ostatnio edytowane przez kopaczoholik : 27.05.2021 o godz. 13:29.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Oficjalnie z listy można skreślić Urbana. Oficjalnie wylądował w Górniku
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Czyli już nawet desperaci odmawiają. Ale to dla tego ze ponoć maja jajeczko, karpika i dyngusa wpisane w kontrakt. Wiec ten teges tylko najlepszy trener na świecie, mistrz nad mistrze, zdobywca wszelkich pucharów i góru wszystkich trenerów godzi się na wszystko. Brzeczyszczykiewicz IN. Tylko Trio nie wie jak ta radosna wiadomość przekazać kibicom
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jasne, skuteczna tylko, że coś co będzie skuteczne z ogórami z naszej ligi nie ma prawa być skuteczne w grze w drugiej rundzie kwalifikacji najsłabszego z pucharów z jakąś drużyną z Kazachstanu, Mołdawii czy Słowacji. Jeżeli szczytem naszych ambicji jest hasło "nie ma co się pchać do pucharów bo nas nie stać" to oczywiście gra wystarczy że będzie skuteczna. Czyli autobus i może coś wpadnie. Jeżeli tego będzie nas uczył nowy trener to g z tego będzie.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Śmieszą mnie te komentarze tych wszystkich kompleksiarzy ;-) No tak u nas kolesiostwo, brak profesjonalizmu, ubóstwo, żenua, tragedia, pomór, końska grypa i tyfus
)))))))))))))))))Żarty na bok. Oczywiście, że większość trenerów z Ekstraklasy mocno by się pochyliła nad ofertą z Wisły Kraków. Plusy już wymieniałem. Ogólny wpływ Kuby na szatnię / trenera jako właściciela jest na tym forum przeceniany. Poprzedni trener dostał bardzo dużo czasu na próbę poprawienia gry i został zwolniony praktycznie na koniec sezonu, mimo, że na Kubę stawiać nie chciał. Czego by ludzie chcieli? Żeby trener wyleciał dopiero w przypadku spadku z ligi? Ja nie rozumiem. Hyballa miał dużo gorsze wyniki od poprzedników, zarówno Skowronek, a już szczególnie Stolar mieli okresy bardzo dobrej gry w dłuższym okresie czasu. Dopiero później się wszystko sypało, a u Hyballi żarło raptem przez 2-3 mecze, a potem to była totalna klapa. Zasłużone zwolnienie i tyle - dorabianie do tego ideologii - kretynizm. Co do poziomu sportowego Piasta. Jest to zasługa głównie trenera Fornalika. To on ułożył zespół, który rok w rok gra w czołówce ligi mając mocno przeciętny budżet finansowy. Jeżeli teraz budżet Piasta nas przerasta jest to również pokłosie pracy trenera. Jeżeli miałby on dobrą ofertę od nas (a nie wiadomo czy w ogóle taka była na poważnie) to na pewno nie odrzuciłby jej ze względu na obecność Kuby w szatni. Ja rozumiem, że różne czynniki decydują przy wyborze klubu, ale malkontenci chyba nie. Powiem tak. Wcale mnie nie dziwi jeśli trener wybiera posadę w takim Schalke 04 czy Werderze zamiast w Unionie Berlin. A te kluby dzieli liga. Nas z Piastem jedynie miejsce w tabeli.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 27.05.2021 o godz. 16:52.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drozd :
Jeślibym miał stawiać tak wygórowane kryteria oceny trenerom jak Ty, to po swojej pierwszej rundzie w Wiśle Skowronek jawiłby mi się jako cudotwórca, a Stolar jako prawdziwy mesjasz futbolu - przyszły następca Guardioli w Manchesterze City. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
- po przegranej z Płockiem 3:0 u siebie, przestałem oceniać drużynę przez pryzmat wyników, istotne dla mnie było czy sposób gry rokuje na poprawę. Z każdym kolejnym meczem coraz mniej graliśmy w piłkę, coraz bardziej "walczyliśmy o punkty" a punktów i tak nie było. Oczekiwałem od trenera że skoro i tak sezon już stracony to trzeba uczyć się grania w piłkę najlepiej młodymi. Coś drgnęło dopiero po zmianie trenera i to porządnie drgnęło, bo z drużyny przegrywającej z Wartą Poznań w tydzień brakło nam 6 minut żeby wygrać z Legią. I to nie murując bramkę. To dowodzi umiejętności trenera? Czy to przypadek ze trzy ostatnie mecze rundy zagraliśmy jak inny zespół... -Na wiosnę kryteria się nie zmieniły dalej wynik nie był dla mnie decydujący. Gra była odważna, agresywna zbudowana na odpowiednim przygotowaniu motorycznym, jak ktoś sprawdził poprawiły się wszystkie wskaźniki drużyny w porównaniu do poprzedniej rundy. A wyniki? Były takie, że mimo zdobycia dwóch punktów w ostatnich sześciu meczach spokojnie się utrzymaliśmy. Ostatecznie gdyby nie przekręt w pierwszym meczu z Piastem, utrzymanie mieliśmy na 7 kolejek do końca sezonu. Wydaje mi się, że jak na moment w którym Hyballa przejął drużynę wynik rewelacyjny. -Wszystko to przy usunięciu z drużyny drogich w utrzymaniu, a niewiele wnoszących zawodników, wprowadzeniu do pierwszego składu dwóch juniorów i pladze kontuzji, która uniemożliwiła stabilizację składu. W mojej ocenie wszystkie zadania postawione przed trenerem zostały zrealizowane w 100 Epilog. Dla niektórych lepiej chu...owo, byle stabilnie. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A skąd informacja, że Urban nam odmówił
A nie jest czasem tak, jak ostatnio, że najpierw jest wstępny kontakt z kandydatem na stanowisko, potem rozmowa kwalifikacyjna z zarządem, a dopiero na końcu ewentualnie decyzja? Urban jedynie potwierdził, że był kontakt. Od kontaktu do konkretnej oferty daleka droga. To tak jakby pisać, że odrzuciliśmy ofertę Barcelony Guardioli na Pawła Brożka. Trochę niepoważne. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Tak jak zresztą pisałem. Top 10 trenerów tym kraju ma robotę. I to taka z której na razie sami nie odejdą. Oczywiście pewnie nie brakuje ludzi z wizją w 1 czy 2 lidze, ale ja nie odważe sie nikogo wskazać. Takich Papszunów II pewnie i sporo, ale łatwiej powiedzieć niż takiego wskazać. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie wiem co Urban powiedział, wiem że klub nie brał pod uwagę jego zatrudniania
![]() Może mu chodziło o czas przeszły, jeszcze przed Skowronkiem ![]()
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 27.05.2021 o godz. 20:54.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Czyli zaczyna się zwiększać klakierstwo na tym forum, które dostało rozkaz o bronieniu wujka i atakowaniu Hyballi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Skoro dotychczas nie ogłosili Wuja czy Sobola rozmawiają z kimś spoza Polski.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
O nas.
https://www.goal.pl/ekstraklasa/jan-urban-wywiad/ goal.pl napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
https://mobile.twitter.com/jarokrole...27524005072903
Może ta wypowiedź to po prostu element negocjacji z Górnikiem. "inni też się odzywają", "poprzestańmy na tym" - wygląda na to, że po prostu chciał ugrać jak najwięcej dla siebie. Był kontakt z Wisły? No kiedyś tam był. Ale tego nie pisz. Napisz, że był. Aż się ten dziennikarz zaczął tam tłumaczyć.
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 28.05.2021 o godz. 00:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15636014
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Wkrótce okaże się, że wujek był jedyną deską ratunku po tych wszystkich odmowach i przyjedzie do nas na białym koniu, jak zbawca
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Przyjdzie trener z wizją to zaraz wyleci, bo materiału do realizacji nie będzie. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
No i w razie, gdybyśmy mieli ochotę się go pozbyć, wolałbym czysty układ, a nie rodzinne dramy, ciągnące się, jak brazylijski serial. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
- nie wywalą po pięciu miesiącach - nawet jak w końcu wywalą, to jak ludzie cywilizowani, a nie w atmosferze nagonki prasowej, dziwnych informatorów i ogólnego syfu jak dwóch ostatnich - piłkarze ani legendy nie będą mu podskakiwać, bo stoi za nim Kuba - Kuba nie będzie mu pyskował, bo wujek. Tak więc dla nas nie jest to trener jak połowa ekstraklasy. Kmiecik albo jakiś Brasiliano wyciągnięty z dupy nie odważą mu się pyskować. A jak wyniki będą słabe, to najpierw oberwie się miernotom hańbiącym koszulkę Wisły, które są IMHO przyczyną 90% problemów. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Narracja jest oczywista. Wszyscy nam odmawiają więc koniec końców musimy poprosić Brzęczka. Oczywiście nie ma wtedy mowy o nepotyzmie bo chętnych na posadę trenera nie było. Genialne. Chodzi tylko jeszcze o odpowiedni moment żeby nawet większość kibiców się za nim opowiedziała. Nawet na tym forum niektórzy zaczynaja wymiękać.
A tak na serio to bierzmy tego Jurka, bo jego zatrudnienie przybliża nas również do jego wyjebania na zbity pysk, co zakończy ostatecznie te szopkę. |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
PS. Zapomniałeś napisać coś o Hyballi. |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|