The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2021, 10:42
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Obecnie każdy, napisze wielkimi literami dla lepszego przyswojenia tej informacji KAŻDY mający ofertę z Wisły i jednocześnie Piasta wybierze... Piasta, a nawet rozważając przyszłość i "potencjał" klubów to nie mam dobrych wieści dla niektórych.

Skończcie żyć przeszłością, będziecie zdrowsi (na umyśle).
Wszystko sprowadza się do finansów. Jeśli u nas nie byłoby długów i sponsor koszulkowy dawałby więcej niż LVBet (bo z tego, co pamiętam, to kontrakt z LVBet dupy nie urywa), to przy dobrze zbilansowanym budżecie, Piast nie ma nawet podejścia do Wisły, jeśli chodzi o potencjał rozwoju i atrakcyjność dla potencjalnego trenera.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 27.05.2021, 11:49
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Wszystko sprowadza się do finansów. Jeśli u nas nie byłoby długów i sponsor koszulkowy dawałby więcej niż LVBet (bo z tego, co pamiętam, to kontrakt z LVBet dupy nie urywa), to przy dobrze zbilansowanym budżecie, Piast nie ma nawet podejścia do Wisły, jeśli chodzi o potencjał rozwoju i atrakcyjność dla potencjalnego trenera.
Ale tutaj role graja tez okoliczności. Jeżeli trener nie spodoba się Kmiecikowi albo innym legendom to ma pozamiatane. Nie wszyscy dobrze się czują z podkulonym ogonem.

Dlatego o ile pół roku temu w pełni zgodziłbym się z tym co napisałeś, to ostatnie wydarzenia doprowadziły mnie do wniosku, że dopóki ważniejsze będą układziki niż rozwój to potencjał tak jak przez ostatnie lata będzie marnotrawiony. A wytłumaczenie takiego stanu rzeczy zawsze się znajdzie...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Hermond
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 27.05.2021, 10:57
to jak widać Żukow, Uryga czy Młyński to nie jest każdy. Napiszę to wielkimi literami KAŻDY.
Dla zawodnika nie liczy się tylko aktualna pozycja klubu. To dlatego Lewandowski parę lat temu nie przyszedł do Wisły.
Płacheta też nie poszedł do Śląska bo był najlepszym klubem z którego miał ofertę.

Gdybyśmy rywalizowali z Piastem o jakiegoś napastnika, (chociażby z pierwszej bądź.drugiej ligi) to każdy będzie wolał na początku rywalizację z Becirajem czy nawet Forbesem niż ze Świerczokiem. Dokładnie tak jak kiedyś.Lewy wolał rywalizację z Rengifo niż z Brożkiem.
Lis jest na sprzedaż więc nowy bramkarz na dzień dobry ma bluzę z numerem jeden. W Piaście musi ten sam zawodnik nieźle się napocić.
Podsumowując: pomysł na danego zawodnika i możliwość.gry są często czymś cenniejszym niż pozorny "prestiż" klubu.
Ad augusta per angusta
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.05.2021, 13:18
Nie rozumiem tej negatywnej narracji względem trenera Jerzego Brzęczka. Może zamiast dyskusji o powiązaniach rodzinnych warto porozmawiać o jego doświadczeniu, wynikach w klubach i reprezentacji.

Oczywiście nie byłem wielkim fanem pomysłu trenera reprezentacji Polski w osobie Jerzego Brzęczka. Jego doświadczenie i wyniki w klubach nie uprawniały do zrobienia z niego trenera reprezentacji. Przy czym obiektywnie mówiąc zrealizował wszystkie zadania postawione przed nim przez PZPN (miał przy tym szczęście jak choćby utrzymanie w Lidze Narodów). Gra wyglądała różnie i raczej pozostawiała sporo do życzenia... Niemniej jednak taki Sousa nie pokazuje wiele więcej, a początek jego eliminacji pozostawia bardzo wiele do życzenia (oczywiście zaczął w chorym momencie i zasadniczo nie miał na nic czasu).

Tak czy inaczej rozmawiamy o Jerzym Brzęczku w kontekście trenera Wisły Kraków, a nie reprezentacji i to w sytuacji gdy zdobył już cenne doświadczenie reprezentacyjne. Nie rozumiem czemu jakiś wschodzący anonim miałby być lepszy od Jerzego Brzęczka? Chyba tylko dlatego, że byłby obcokrajowcem, mówił w obcym języku i niósł kaganek oświaty w postaci wychodzenia z drewnianych domków

Lubię Radosława Sobolewskiego ale obiektywnie mówiąc jest słabszym trenerem i ma mniejsze doświadczenie od Jerzego Brzęczka.

Poza tym i tak Wisła Kraków powinna się zastanowić o co chcemy walczyć i jak grać w przyszłym sezonie... Przecież znowu może okazać się że kolejny trener nie przetrwa sezonu albo nawet rundy...

Obiektywnie mówiąc patrząc na doświadczenie i wyniki (kluby + reprezentacja) z zestawienia:
- Brzęczek,
- Stano,
- Gula,
- Sobolewski,
- Fornalik,
- Urban,
- Brosz,
najlepiej prezentuje się Jerzy Brzęczek! Fornalik dobrze sprawdza się w klubach ale fatalnie zaprezentował się w reprezentacji.
Ostatnio edytowane przez kopaczoholik : 27.05.2021 o godz. 13:29.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.05.2021, 14:09
Oficjalnie z listy można skreślić Urbana. Oficjalnie wylądował w Górniku
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 27.05.2021, 17:21
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Oficjalnie z listy można skreślić Urbana. Oficjalnie wylądował w Górniku
Czyli już nawet desperaci odmawiają. Ale to dla tego ze ponoć maja jajeczko, karpika i dyngusa wpisane w kontrakt. Wiec ten teges tylko najlepszy trener na świecie, mistrz nad mistrze, zdobywca wszelkich pucharów i góru wszystkich trenerów godzi się na wszystko. Brzeczyszczykiewicz IN. Tylko Trio nie wie jak ta radosna wiadomość przekazać kibicom
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 27.05.2021, 16:30
Jasne, skuteczna tylko, że coś co będzie skuteczne z ogórami z naszej ligi nie ma prawa być skuteczne w grze w drugiej rundzie kwalifikacji najsłabszego z pucharów z jakąś drużyną z Kazachstanu, Mołdawii czy Słowacji. Jeżeli szczytem naszych ambicji jest hasło "nie ma co się pchać do pucharów bo nas nie stać" to oczywiście gra wystarczy że będzie skuteczna. Czyli autobus i może coś wpadnie. Jeżeli tego będzie nas uczył nowy trener to g z tego będzie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.05.2021, 16:48
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Jasne, skuteczna tylko, że coś co będzie skuteczne z ogórami z naszej ligi nie ma prawa być skuteczne w grze w drugiej rundzie kwalifikacji najsłabszego z pucharów z jakąś drużyną z Kazachstanu, Mołdawii czy Słowacji. Jeżeli szczytem naszych ambicji jest hasło "nie ma co się pchać do pucharów bo nas nie stać" to oczywiście gra wystarczy że będzie skuteczna. Czyli autobus i może coś wpadnie. Jeżeli tego będzie nas uczył nowy trener to g z tego będzie.
Najpierw trzeba zająć odpowiednie miejsce w tej buraczanej lidze i nie ma na to 100 kolejek tylko trzeba dobrze punktować w 30 czy 36 w zbliżającym się sezonie.Gdyby Hyballa zadbał przede wszystkim o wynik to wytrącił by bardzo mocny argument z rąk Trio.Ciężko by było zwolnić trenera któremu może i odbija ale ma wyniki.On czyba po pierwszych meczach naprawdę uwierzył że w kilka tygodni zrobi z Wisły maszynkę do wygrywania,uwierzył w swoją wielkość.Niech nowy trener stawia ambitne cele ale dochodzi do nich stopniowo,płynnie a nie porywa się z motyka na słońce
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 27.05.2021, 16:50
Śmieszą mnie te komentarze tych wszystkich kompleksiarzy ;-) No tak u nas kolesiostwo, brak profesjonalizmu, ubóstwo, żenua, tragedia, pomór, końska grypa i tyfus )))))))))))))))))

Żarty na bok.

Oczywiście, że większość trenerów z Ekstraklasy mocno by się pochyliła nad ofertą z Wisły Kraków. Plusy już wymieniałem.

Ogólny wpływ Kuby na szatnię / trenera jako właściciela jest na tym forum przeceniany. Poprzedni trener dostał bardzo dużo czasu na próbę poprawienia gry i został zwolniony praktycznie na koniec sezonu, mimo, że na Kubę stawiać nie chciał. Czego by ludzie chcieli? Żeby trener wyleciał dopiero w przypadku spadku z ligi? Ja nie rozumiem. Hyballa miał dużo gorsze wyniki od poprzedników, zarówno Skowronek, a już szczególnie Stolar mieli okresy bardzo dobrej gry w dłuższym okresie czasu. Dopiero później się wszystko sypało, a u Hyballi żarło raptem przez 2-3 mecze, a potem to była totalna klapa. Zasłużone zwolnienie i tyle - dorabianie do tego ideologii - kretynizm.

Co do poziomu sportowego Piasta. Jest to zasługa głównie trenera Fornalika. To on ułożył zespół, który rok w rok gra w czołówce ligi mając mocno przeciętny budżet finansowy. Jeżeli teraz budżet Piasta nas przerasta jest to również pokłosie pracy trenera. Jeżeli miałby on dobrą ofertę od nas (a nie wiadomo czy w ogóle taka była na poważnie) to na pewno nie odrzuciłby jej ze względu na obecność Kuby w szatni.

Ja rozumiem, że różne czynniki decydują przy wyborze klubu, ale malkontenci chyba nie.

Powiem tak. Wcale mnie nie dziwi jeśli trener wybiera posadę w takim Schalke 04 czy Werderze zamiast w Unionie Berlin. A te kluby dzieli liga. Nas z Piastem jedynie miejsce w tabeli.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 27.05.2021 o godz. 16:52.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 27.05.2021, 17:03
Drozd :

Jeślibym miał stawiać tak wygórowane kryteria oceny trenerom jak Ty, to po swojej pierwszej rundzie w Wiśle Skowronek jawiłby mi się jako cudotwórca, a Stolar jako prawdziwy mesjasz futbolu - przyszły następca Guardioli w Manchesterze City.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 27.05.2021, 17:41
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Drozd :

Jeślibym miał stawiać tak wygórowane kryteria oceny trenerom jak Ty, to po swojej pierwszej rundzie w Wiśle Skowronek jawiłby mi się jako cudotwórca, a Stolar jako prawdziwy mesjasz futbolu - przyszły następca Guardioli w Manchesterze City.
Trzy kwestie...

- po przegranej z Płockiem 3:0 u siebie, przestałem oceniać drużynę przez pryzmat wyników, istotne dla mnie było czy sposób gry rokuje na poprawę. Z każdym kolejnym meczem coraz mniej graliśmy w piłkę, coraz bardziej "walczyliśmy o punkty" a punktów i tak nie było. Oczekiwałem od trenera że skoro i tak sezon już stracony to trzeba uczyć się grania w piłkę najlepiej młodymi. Coś drgnęło dopiero po zmianie trenera i to porządnie drgnęło, bo z drużyny przegrywającej z Wartą Poznań w tydzień brakło nam 6 minut żeby wygrać z Legią. I to nie murując bramkę. To dowodzi umiejętności trenera? Czy to przypadek ze trzy ostatnie mecze rundy zagraliśmy jak inny zespół...

-Na wiosnę kryteria się nie zmieniły dalej wynik nie był dla mnie decydujący. Gra była odważna, agresywna zbudowana na odpowiednim przygotowaniu motorycznym, jak ktoś sprawdził poprawiły się wszystkie wskaźniki drużyny w porównaniu do poprzedniej rundy. A wyniki? Były takie, że mimo zdobycia dwóch punktów w ostatnich sześciu meczach spokojnie się utrzymaliśmy. Ostatecznie gdyby nie przekręt w pierwszym meczu z Piastem, utrzymanie mieliśmy na 7 kolejek do końca sezonu. Wydaje mi się, że jak na moment w którym Hyballa przejął drużynę wynik rewelacyjny.

-Wszystko to przy usunięciu z drużyny drogich w utrzymaniu, a niewiele wnoszących zawodników, wprowadzeniu do pierwszego składu dwóch juniorów i pladze kontuzji, która uniemożliwiła stabilizację składu. W mojej ocenie wszystkie zadania postawione przed trenerem zostały zrealizowane w 100

Epilog.

Dla niektórych lepiej chu...owo, byle stabilnie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 27.05.2021, 17:37
A skąd informacja, że Urban nam odmówił

A nie jest czasem tak, jak ostatnio, że najpierw jest wstępny kontakt z kandydatem na stanowisko, potem rozmowa kwalifikacyjna z zarządem, a dopiero na końcu ewentualnie decyzja?

Urban jedynie potwierdził, że był kontakt. Od kontaktu do konkretnej oferty daleka droga.

To tak jakby pisać, że odrzuciliśmy ofertę Barcelony Guardioli na Pawła Brożka. Trochę niepoważne.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 27.05.2021, 18:01
s1mone napisał(a):Wyświetl post
A skąd informacja, że Urban nam odmówił

A nie jest czasem tak, jak ostatnio, że najpierw jest wstępny kontakt z kandydatem na stanowisko, potem rozmowa kwalifikacyjna z zarządem, a dopiero na końcu ewentualnie decyzja?

Urban jedynie potwierdził, że był kontakt. Od kontaktu do konkretnej oferty daleka droga.

To tak jakby pisać, że odrzuciliśmy ofertę Barcelony Guardioli na Pawła Brożka. Trochę niepoważne.
Urban byłby w pakiecie z Płatkiem (a raczej odwrotnie). Nigdy nie sądziłem że był naszym kandydatem nr 1, ale pewnie gdybyśmy mieli przebierać tylko w polskich szkoleniowych to pewnie byłby jednym z pierwszych wyborów.

Tak jak zresztą pisałem. Top 10 trenerów tym kraju ma robotę. I to taka z której na razie sami nie odejdą. Oczywiście pewnie nie brakuje ludzi z wizją w 1 czy 2 lidze, ale ja nie odważe sie nikogo wskazać.
Takich Papszunów II pewnie i sporo, ale łatwiej powiedzieć niż takiego wskazać.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 27.05.2021, 18:31
Urban byłby w pakiecie z Płatkiem (a raczej odwrotnie). Nigdy nie sądziłem że był naszym kandydatem nr 1, ale pewnie gdybyśmy mieli przebierać tylko w polskich szkoleniowych to pewnie byłby jednym z pierwszych wyborów.

Tak jak zresztą pisałem. Top 10 trenerów tym kraju ma robotę. I to taka z której na razie sami nie odejdą. Oczywiście pewnie nie brakuje ludzi z wizją w 1 czy 2 lidze, ale ja nie odważe sie nikogo wskazać.
Takich Papszunów II pewnie i sporo, ale łatwiej powiedzieć niż takiego wskazać.
Przepraszam, ale nikt w klubie nie rozważał zatrudnienia Urbana.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 27.05.2021, 20:18
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam, ale nikt w klubie nie rozważał zatrudnienia Urbana.
Przecież sam Urban to dzisiaj powiedział.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.05.2021, 20:34
Wiadomo o która Wisłę mu chodziło?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 27.05.2021, 20:51
Nie wiem co Urban powiedział, wiem że klub nie brał pod uwagę jego zatrudniania

Może mu chodziło o czas przeszły, jeszcze przed Skowronkiem
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 27.05.2021 o godz. 20:54.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 27.05.2021, 18:04
Czyli zaczyna się zwiększać klakierstwo na tym forum, które dostało rozkaz o bronieniu wujka i atakowaniu Hyballi.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 27.05.2021, 19:07
Skoro dotychczas nie ogłosili Wuja czy Sobola rozmawiają z kimś spoza Polski.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 27.05.2021, 20:47
O nas.

https://www.goal.pl/ekstraklasa/jan-urban-wywiad/

goal.pl napisał(a):
Kibice Wisły Kraków chcieli, bym spytał, czy miał pan ofertę z tego klubu.

Powiem tak: był kontakt. Ale inni też się odzywają. Poprzestańmy na tym.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.05.2021, 00:02
https://mobile.twitter.com/jarokrole...27524005072903
Może ta wypowiedź to po prostu element negocjacji z Górnikiem. "inni też się odzywają", "poprzestańmy na tym" - wygląda na to, że po prostu chciał ugrać jak najwięcej dla siebie.

Był kontakt z Wisły?
No kiedyś tam był. Ale tego nie pisz. Napisz, że był.
Aż się ten dziennikarz zaczął tam tłumaczyć.
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 28.05.2021 o godz. 00:05.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 28.05.2021, 13:03
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15636014

Cytat:
Wisła Kraków cały czas szuka trenera. Informowaliśmy już, że przy ul. Reymonta poważnie myślą o kierunku południowym, a poszukiwania czynione są m.in. w Czechach i na Słowacji. Czeski dziennik isport.blesk.cz informuje, że „Biała Gwiazda” chciała zatrudnić Martina Svedika. Ten odmówił jednak.

Cytat:
To kolejny trener, na którego ostrzyła sobie apetyty Wisła, a który jej odmówił. Tak samo jest bowiem w przypadku Pavola Stano. Trener Żyliny również był jednym z mocniejszych kandydatów do zatrudnienia w Krakowie i również nie zdecydował się podjąć bardziej konkretnych rozmów z „Białą Gwiazdąâ€.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.05.2021, 13:28
Wkrótce okaże się, że wujek był jedyną deską ratunku po tych wszystkich odmowach i przyjedzie do nas na białym koniu, jak zbawca .
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.05.2021, 14:18
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Wkrótce okaże się, że wujek był jedyną deską ratunku po tych wszystkich odmowach i przyjedzie do nas na białym koniu, jak zbawca .
Jak na nasze możliwości Brzęczek nie jest wcale najgorszą opcją. Mamy piłkarzy jakich mamy (słabych), pojedyncze wyjątki nie powinny zaciemniać obrazu. Do tego jest to zbieranina bez żadnego klucza przewodniego, w odróżnieniu od np. Górnika gdzie stawiano na wybieganie.
Przyjdzie trener z wizją to zaraz wyleci, bo materiału do realizacji nie będzie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.05.2021, 17:32
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jak na nasze możliwości Brzęczek nie jest wcale najgorszą opcją. Mamy piłkarzy jakich mamy (słabych), pojedyncze wyjątki nie powinny zaciemniać obrazu. Do tego jest to zbieranina bez żadnego klucza przewodniego, w odróżnieniu od np. Górnika gdzie stawiano na wybieganie.
Przyjdzie trener z wizją to zaraz wyleci, bo materiału do realizacji nie będzie.
Brzęczek jest opcją jak połowa trenerów z ekstraklasy. Jeśli mamy wziąć takiego, to wolę kogoś tańszego.

No i w razie, gdybyśmy mieli ochotę się go pozbyć, wolałbym czysty układ, a nie rodzinne dramy, ciągnące się, jak brazylijski serial.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.05.2021, 12:49
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Brzęczek jest opcją jak połowa trenerów z ekstraklasy. Jeśli mamy wziąć takiego, to wolę kogoś tańszego.

No i w razie, gdybyśmy mieli ochotę się go pozbyć, wolałbym czysty układ, a nie rodzinne dramy, ciągnące się, jak brazylijski serial.
Tak jak napisałem wcześniej, Brzęczka:
- nie wywalą po pięciu miesiącach
- nawet jak w końcu wywalą, to jak ludzie cywilizowani, a nie w atmosferze nagonki prasowej, dziwnych informatorów i ogólnego syfu jak dwóch ostatnich
- piłkarze ani legendy nie będą mu podskakiwać, bo stoi za nim Kuba
- Kuba nie będzie mu pyskował, bo wujek.

Tak więc dla nas nie jest to trener jak połowa ekstraklasy. Kmiecik albo jakiś Brasiliano wyciągnięty z dupy nie odważą mu się pyskować. A jak wyniki będą słabe, to najpierw oberwie się miernotom hańbiącym koszulkę Wisły, które są IMHO przyczyną 90% problemów.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 28.05.2021, 16:08
Narracja jest oczywista. Wszyscy nam odmawiają więc koniec końców musimy poprosić Brzęczka. Oczywiście nie ma wtedy mowy o nepotyzmie bo chętnych na posadę trenera nie było. Genialne. Chodzi tylko jeszcze o odpowiedni moment żeby nawet większość kibiców się za nim opowiedziała. Nawet na tym forum niektórzy zaczynaja wymiękać.

A tak na serio to bierzmy tego Jurka, bo jego zatrudnienie przybliża nas również do jego wyjebania na zbity pysk, co zakończy ostatecznie te szopkę.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.05.2021, 17:09
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Narracja jest oczywista. Wszyscy nam odmawiają więc koniec końców musimy poprosić Brzęczka. Oczywiście nie ma wtedy mowy o nepotyzmie bo chętnych na posadę trenera nie było. Genialne. Chodzi tylko jeszcze o odpowiedni moment żeby nawet większość kibiców się za nim opowiedziała. Nawet na tym forum niektórzy zaczynaja wymiękać.

A tak na serio to bierzmy tego Jurka, bo jego zatrudnienie przybliża nas również do jego wyjebania na zbity pysk, co zakończy ostatecznie te szopkę.
A co to kibice wybierają trenera w jakims głosowaniu czy jak? Kampanie ktoś tu robi i liczy głosy jak podczas wyborów prezesa w Barcelonie? Jak Trio bedzie chciało to zatrudni Brzęczka i już. Do niczego im twój głos nie jest potrzebny.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 28.05.2021, 18:59
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
A co to kibice wybierają trenera w jakims głosowaniu czy jak? Kampanie ktoś tu robi i liczy głosy jak podczas wyborów prezesa w Barcelonie? Jak Trio bedzie chciało to zatrudni Brzęczka i już. Do niczego im twój głos nie jest potrzebny.
Mój głos jest tak samo ważny jak Twoje .......enie o Fornaliku, więc z laski swojej nie kompromituj się już.

PS. Zapomniałeś napisać coś o Hyballi.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.05.2021, 19:22
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Mój głos jest tak samo ważny jak Twoje .......enie o Fornaliku, więc z laski swojej nie kompromituj się już.

PS. Zapomniałeś napisać coś o Hyballi.
Sam sie kompromitujesz pisząc takie brednie. Napisałem - Twój (w podtekscie) głos żadnego kibica nie ma tu znaczenia. No, ale widac "frustracie" - nerwy puściły
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów