The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.02.2012, 23:20
I też powiedzmy, Legia wypracowała sobie awans do gry na wiosnę ale Sporting był już za mocny. A do Nas uśmiechnęło się szczęście w meczu Fulham - Odense i mnie przynajmniej boli najbardziej to, że dostaliśmy Standard, a jak się okazało Standard.., który był do przejścia dla Wisły ale niestety awans Belgów. Cieszmy się, że zgraliśmy wiosną w europejskich pucharach.
Odpowiedz cytując
bofff
Member

Od: 10.2007

Stary 24.02.2012, 09:01
Sporting był jak najbardziej do ogrania. Zabrakło przysłowiowych armat...
Wczoraj widziałem dobrze ułożony taktycznie zespół (Legia sic!) ze słabymi zawodnikami i słaby zespół z dobrymi (czyli Sporting).
A brak siły ofensywnej był porażający: brak Radovica, Luboja prosto ze szpitala, Żyro...
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.02.2012, 10:01
http://www.youtube.com/all_comments?v=iwK6zQo63yE

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 24.02.2012, 14:24
http://sport.wp.pl/kat,1754,title,Ku...wiadomosc.html
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1754,ti...wiadomosc.html

Bramkarzy mamy jednak charakternych

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 24.02.2012, 14:52
I bardzo dobrze. Oliver Kahn taki własnie był dlatego tak go szanowano.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.02.2012, 14:32
No to temat do zamknięcie
i na przyszły sezon zyczymy sobie by był równie długi jak ten.
112 stron, czyli coś w tych pucharach jednak sie działo
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.02.2012, 18:04
Oglądałem oba mecz Wisły i Legii w 1/16 finału. W mojej opinii zagrały naprawde nieźle. Brakło mi takiego wyrachowania w ich działaniach. Nie wiem jak to opisać... Wyraźnie pokazałą to Legia... grali 11 na 11 ale nei to jest najważniejsze.... mieli okropne duże przestoje w grze... kiedy zawodnicy Sportingu rozpędzali sie w swojej grze to Legioniści często wolniej wracali do nich, rzadko blisko i agresywnie podchodzili jakby myśleli " aaa i tak nam nie strzelicie " W przypadku naszej Wisły wyglądało to troche inaczej bo sporo czas w obu meczach graliśmy w 10 na 11 zawodników Standardu ale mieliśmy inicjatywe w obu spotkaniach! Oczywiście były błędy, nawet rażące jak ten Nuneza kiedy Czekaj dostał czerwoną kartke ale nawet z tymi błędami mogliśmy przejść ten bardzo średni Standard. Wystarczyło tylko albo aż mieć lepszą skuteczność. Na przykład strzał Kirma praktycznie do pustaka po szarży Maora. No nic już nie poradzimy. Serce boli bo okazja żeby zaistnieć w tegorocznych pucharach była duża.
Powód: dopiska
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 24.02.2012 o godz. 18:09.
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 24.02.2012, 19:17
Ogladałem oba mecze i niestety ten w którym grała Wisła stał na o wiele słabszym poziomie niż mecz Legii ze Sportingiem. Legia mogła to wygrać ale jeden Ljuboja nie wystarczy... Żyro grał tragicznie moim zdaniem.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.02.2012, 22:36
Hanys napisał(a):Wyświetl post
Ogladałem oba mecze i niestety ten w którym grała Wisła stał na o wiele słabszym poziomie niż mecz Legii ze Sportingiem. Legia mogła to wygrać ale jeden Ljuboja nie wystarczy... Żyro grał tragicznie moim zdaniem.
W którym momencie ? Bo nawet nie zdołała zremisować a Ty piszesz o wygraniu.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 25.02.2012, 09:27
Hanys napisał(a):Wyświetl post
Gdybysmy grali z portugalska druzyna to tez byłby wysoki poziom spotkania bo Oni sa przyzwyczajeni do szybkiej gry a w Belgii stawiaja wylacznie na technike.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 25.02.2012 o godz. 09:29.
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 25.02.2012, 14:49
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Gdybysmy grali z portugalska druzyna to tez byłby wysoki poziom spotkania bo Oni sa przyzwyczajeni do szybkiej gry a w Belgii stawiaja wylacznie na technike.

Haha głubszego postu dawno nie czytałem idąc tym tokiem myslenia z Barceloną gralibyśy dobrą piłkę,ponieważ Barca gra szybko i ładnie
Ostatnio edytowane przez WiślakNH : 25.02.2012 o godz. 14:51.
Miasto Kraków - pozdrowienia dla Dobrych Chłopaków !!

Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 24.02.2012, 19:23
Wg Was, słuszna druga żółta kartka dla Nuneza i w konsekwencji czerwona ?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 25.02.2012, 14:44
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Zdecydowanie.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.02.2012, 14:48
A co twierdzisz, że niesłuszna? kartka ewidentna a, że Nunez zachował się jak debil do sześcianu to inna sprawa.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 24.02.2012, 22:38
Nie mogła wygrać tylko mogła wygrywać. Główka Ljuboji i nie uznany karny po ręce w pierwszej połowie są oczywiste.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 25.02.2012, 14:53
Ja broń Boże nikogo nie bronie, ale zwróćcie tylko uwage. Ta druga żótła kartka dla Nuneza ma miejsce gdy niejako zawodnik Standardu mija go ale ma dużo miejsca by go obiec, Nunez odwraca sie plecami a przeciwnik na niego wpada! To chyba nei jest normalne i wg mnei to wymuszenie tej żółtej i w konsekwencji czerwonej kartki...
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 25.02.2012, 20:39
Nunez sie nie obraca plecami, tylko chce przypieprzyc z bara zawodnikowi bez pilki....
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 25.02.2012, 20:55
Nawet Moskal twierdzi że czerwień dla Nuneza na wyrost w wywiadzie dla PS.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 25.02.2012, 21:15
Nawet Moskal twierdzi że czerwień dla Nuneza na wyrost w wywiadzie dla PS.
No, skoro nawet on tak twierdzi to chyba faktycznie trzeba posypać głowę popiołem.

Poważnie, facet się odwraca i z premedytacją zagradza drogę przeciwnikowi wywalając mu z bara. Na środku pola, mając wcześniej żółtą. Do tego nabiegający facet jest w biegu, więc akcja jest bardzo dynamiczna, a jego odbicie/upadek efektowne.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 25.02.2012, 21:28
0 22 napisał(a):Wyświetl post
No, skoro nawet on tak twierdzi to chyba faktycznie trzeba posypać głowę popiołem.

Poważnie, facet się odwraca i z premedytacją zagradza drogę przeciwnikowi wywalając mu z bara. Na środku pola, mając wcześniej żółtą. Do tego nabiegający facet jest w biegu, więc akcja jest bardzo dynamiczna, a jego odbicie/upadek efektowne.
Facet odwraca sie ? OK. Zabiega droge ? Z premedytacją ? Haha. Zawodnik Standardu z premedytacją wpada na Nuneza i dzieki temu Wisła gra w 10
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 25.02.2012, 21:04
Nunez to jest najgorsze polaczenie nieudolnosci pilkarskiej w jednej osobie. Najpierw to zalosne zachowanie z "symulowaniem" uderzenia (tak, w meczu z Fulham tez go uwazalem za cipe), potem atak rodem z koszykowki na wymuszenie "faulu w ataku", na zawodnika bez pilki...
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 25.02.2012, 21:08
Powtarzam. Ja go nie bronie. Juz poznałem go jako zawodnika, wiem jak sie zachowuje na boisku i że często symuluje. Ale ta akcja i to zachowanie piłkarza Standardu uważam za symulke i kartke dla niego, żółtą oczywiscie
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 25.02.2012, 21:16
Jaka symulke, jak on dostal z bara, prawie jak w rugby.... Ewidentnie widac, ze Nunez nie patrzy na pilke, tylko obraca sie w strone zawodnika
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.07.2011, 14:21
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
To co robi Polsat działa na szkodę polskiej piłki. Puchary tylko dla wybranych. Żeby obejrzeć swoją drużynę we wszystkich rozgrywkach trzeba mieć 3 dekodery...
Niestety, Polska jest jedynym krajem w Europie gdzie są aż 3 platformy satelitarne.Przez to jest też duża rywalizacja o widza.A tego widza trzeba czymś przyciągnąć.Ja akurat to rozumiem, ale wkurza mnie psioczenie na Polsat, a już najbardziej tych co mają C+.Nie można mieć wszystkiego.Ja np. mam CP i puchary mogę oglądać bez problemu, ale już mecze ligowe, tylko przez neta.Teraz sytuacja się odwróciła.

Zobaczymy jak to będzie za rok, bo prawa do obu pucharów, od przyszłego sezonu aż do 2015 roku będzie miała telewizja N.Będą mieli prawo odsprzedaży sublicencji TVP, ale cudów bym się nie spodziewał.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 21.07.2011, 14:39
sessegnon napisał(a):Wyświetl post
Niestety, Polska jest jedynym krajem w Europie gdzie są aż 3 platformy satelitarne.Przez to jest też duża rywalizacja o widza.A tego widza trzeba czymś przyciągnąć.Ja akurat to rozumiem, ale wkurza mnie psioczenie na Polsat, a już najbardziej tych co mają C+.Nie można mieć wszystkiego.Ja np. mam CP i puchary mogę oglądać bez problemu, ale już mecze ligowe, tylko przez neta.Teraz sytuacja się odwróciła.

Zobaczymy jak to będzie za rok, bo prawa do obu pucharów, od przyszłego sezonu aż do 2015 roku będzie miała telewizja N.Będą mieli prawo odsprzedaży sublicencji TVP, ale cudów bym się nie spodziewał.
Uważasz, że nagle nastąpi wysyp nowych klientów na polsat cyfrowy, bo Śląsk czy Wisła grają mecze w pucharach ? Wydaje mi się ,ze nie tędy droga. Ciekawi mnie natomiast jak wygląda kwestia płacenia za reklamy w przypadku transmisji na otwartym kanale i na kodowanym. Wydaje mi się, ze w tym drugim wypadku są to chyba mniejsze kwoty.
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 21.07.2011, 21:32
Kibic1928 napisał(a):Wyświetl post
Jak masz w dwumeczu taka sama liczbę bramek to gole wyjazdowe liczą się podwójnie.

Kelemen to jest drewno straszne, jak Mario P.
1 mecz ma gorszy i od razu go tak oceniać... że drewno że słaby itp ? On jest jednym z najlepszych bramkarzy w naszej lidze
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
Martineq
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.07.2011, 20:46
Quorth napisał(a):Wyświetl post
Wiecie jaka najbardziej ulubiona przyśpiewka kibiców Legii o Wiśle? Za nic w świecie nie kibicowałbym klubowi, który jest a co za tym idzie jego kibice odwiecznym wrogiem Wisły.
Nie spiewaja kibice , tylko grupki debili. Takie grupki "dzieci wojny" także znajdują się na Wiśle. Oni się nie liczą, to jest tylko przegrana grupa społeczna.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 28.07.2011, 20:48
Quorth napisał(a):Wyświetl post
Wiecie jaka najbardziej ulubiona przyśpiewka kibiców Legii o Wiśle? Za nic w świecie nie kibicowałbym klubowi, który jest a co za tym idzie jego kibice odwiecznym wrogiem Wisły. Jest kilka klubów w Polsce, którym kibic Wisły nie powinien kibicować. Wśród nich na pewno są amica i legia.
Od razu mi sie przypomniał wpis na onecie - kto sie smieje z Wisły: Brzeszcze Koniec meczu, nieslychane Legia wygrała z Turkami na wyjeździe

Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 28.07.2011, 20:59
HEDu napisał(a):Wyświetl post
potem sie dziwic ze tyle burd, zmasakrowanych ryjów i połamanych kości... za nic, Polska daleko za murzynami w kwestii kibicowania i normalnych zachowan, prostaki
Akurat Polska w kwestii kibicowania jest w czołówce Europy
Ale poza tym zgadzam sie z tobą, fajnie, że Legia wygrała. Chciałbym 3 drużyny w fazach grupowych. I wszystkie 3 mają duże szane (nawet Śląsk, bo Ci cih Bułgarzy wyglądają na strasznych ogórków)
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 28.07.2011, 21:27
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Akurat Polska w kwestii kibicowania jest w czołówce Europy
Ale poza tym zgadzam sie z tobą, fajnie, że Legia wygrała. Chciałbym 3 drużyny w fazach grupowych. I wszystkie 3 mają duże szane (nawet Śląsk, bo Ci cih Bułgarzy wyglądają na strasznych ogórków)
Spokojnie, jest jeszcze IV runda a w niej ani Legia ani Slask nie beda rozstawieni. Na domiar zlego, wsrod rozstawionych nie bedzie ogorasow pokroju Lokomotivu czy Gaziantepsporu. Awans Legii czy Slaska do grupy to bylaby bardzo duza niespodzianka.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów