The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.12.2009, 22:10
Mauro zapisał się w historii Wisły, jako jeden z najlepszych i najbardziej utytułowanych cudzoziemców. Miał to szczęście, że trafił do Wisły w jej złotym okresie. Miał swoje lepsze i gorsze lata. Tak czy inaczej, dla przytłaczającej większości z nas, będzie się kojarzył, jako sympatyczny facet, chociaż czasem leniwy. Miał czasem też swoje "muchy w nosie", ale kto z nas nie ma?

Fakt, czasem nie miał ochoty na " zajęcia pozasportowe", jak spotkania z dzieciakami czy inne charytatywne inicjatywy...nie można jednak też powiedzieć, że ignorował je notorycznie. Myślę, że bardziej dawała o sobie znać w tym przypadku latynoska natura leniwca.

Zdarzyły się chwile, ze na treningach też lubił sobie dreptać, z drugiej jednak strony przypomnijmy sobie jego bramki w meczach z Iraklisem, Blackburn czy najmilej przeze mnie wspominaną przeciw Żydkom z Beitaru, która cały stadion wprowadził w euforię...

Mimo swoich wad i sporadycznych nietaktów, będzie w moim odczuciu postacią bardzo pozytywną. Oby udało mu się zrealizować swoje plany po zakończeniu sportowej kariery.
Ostatnio edytowane przez Vinci : 17.12.2009 o godz. 22:24.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.12.2009, 22:22
sharkey napisał(a):Wyświetl post
Osobiście mam żal do zarządu, że pozwolili poczuć się niechcianym drugi raz w tym roku legendzie naszego klubu i skazali i na tułaczkę, bo zarówno Baszczyński jak i Cantoro Wiśle by się przydali jeszcze na rok...
Czasu nie oszukasz.

Cantoro miał lepsze i gorsze momenty, ale tych pierwszych było zdecydowanie więcej i to one zostaną zapamiętane.

To dobrze, że odchodzi teraz, gdy w pamięci mamy jego udane mecze w roli kapitana - szkoda by było, żeby coraz słabszymi występami zacierał dobre wrażenie, jakie tutaj zostawi. Dziesięć lat w jednym klubie - to naprawdę rzadko spotykany przypadek. Jest mnóstwo momentów, za które będą go pamiętać kibice - mnie najbardziej utkwiła w pamięci bramka z Beitarem, gdzie Mauro dał sygnał do zdemolowania przeciwnika.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 17.12.2009, 22:27
Stranieri grający niemal 10 lat w jednym klubie, to jest rzeczywiście rzadkość. Ja do Mauro będę miał zawsze szacunek, piłkarzem był przednim i życzę mu żeby się jeszcze gdzieś w Grecji czy na Cyprze zaczepił na 2-3 latka.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 17.12.2009, 23:50
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Czasu nie oszukasz.

. Jest mnóstwo momentów, za które będą go pamiętać kibice - mnie najbardziej utkwiła w pamięci bramka z Beitarem, gdzie Mauro dał sygnał do zdemolowania przeciwnika.

Mnie tez to utkwilo

Pamietam mowie w meczu z Beitarem do ojca "O kurna Mauro oddaj strzal zycia"

i oddał ,a potem nastapila demolka żydków

ja jeszcze zapmaietam te jego ciagłe pogaduszki z sedziami i wspaniale "upadki" na dwie nozki haha kazdy sedzia sie na to nabierał

Powodzenia Mauro!!
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.12.2009, 00:00
Jak czytam te wszystkie wywiady i artykuły o Mauro to, aż się łezka w oku kręci...(jak baba) ale co począć odchodzi jeden z najwybitniejszych piłkarzy ostatniego dziesięciolecia... mam nadzieję, że jeszcze do nas wróci!!! Teraz niech jedzie na zarabia pieniędzy na koniec, a później niech szuka dla nas brazylijskich i argentyńskich perełek

POWODZENIE!

P.S.
Osobiście mam żal do zarządu, że pozwolili poczuć się niechcianym drugi raz w tym roku legendzie naszego klubu i skazali i na tułaczkę, bo zarówno Baszczyński jak i Cantoro Wiśle by się przydali jeszcze na rok...
Nie przesadzajmy z tą wybitnością - Mauro jak dobry zawodnik de facto skończył się z chwilą podpisania ostatniego kontraktu, czyli 4 lata temu.Prawda jest też taka że miał szczęście iż trafił na ostatni moment w którym podpisywano wysokie kontrakty.'Chwilę' później klub nie zgodził by się na taką sumę i Argentyńczyk najpewniej by umowy nie przedłużył.

Też będę się starał pamiętać te lepsze momenty choć z moją pamięcią, to może być ciężko hehe.
Fajnie że pomógł drużynie w tych ostatnich meczach ale decyzja o nie przedłużeniu umowy jak dla mnie była jedyną możliwą.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.12.2009, 00:04
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Nie przesadzajmy z tą wybitnością - Mauro jak dobry zawodnik de facto skończył się z chwilą podpisania ostatniego kontraktu, czyli 4 lata temu.Prawda jest też taka że miał szczęście iż trafił na ostatni moment w którym podpisywano wysokie kontrakty.'Chwilę' później klub nie zgodził by się na taką sumę i Argentyńczyk najpewniej by umowy nie przedłużył.

Też będę się starał pamiętać te lepsze momenty choć z moją pamięcią, to może być ciężko hehe.
Fajnie że pomógł drużynie w tych ostatnich meczach ale decyzja o nie przedłużeniu umowy jak dla mnie była jedyną możliwą.
Wiesz, w pewnym temacie pojawiaja się głosy by zastrzec jego numer ...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.12.2009, 09:52
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Ja powtórzył ostatnio kilka razy sam pan Cantoro - "w piłce nożnej nie ma sentymentów".
tak przetłumaczył jego wypowiedź z włoskiego rdaktorzyna z Canal+
Mauro mówił coś innego: że chciałby zostac w Wisle, ale jak będzie musiał odejść to pewnie pogra w innym klubie
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.12.2009, 10:59
Właśnie odszedł kolejny z Wielkiej Wisły. Niby żegnamy się w zgodzie, ale zawsze szkoda. :(
Mauro, Mauro Cantoro !
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 18.12.2009, 11:08
No niestety tak już bywa że czasami w klubie są podejmowane takie decyzje,

tylko szkoda że Mauro nie pożegnaliśmy podczas jakiegos meczu no ale coż
z betonem się nie wygra i doje....li kare.

Mam nadzieje że Mauro gdzieś sie jeszcze załapie i pogra z 2 lata i wróci do Nas
oczywiście juz w innej ale jakże ważnej roli
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.12.2009, 12:13
Cytat:
Rozmowy trwały długo, bo "Franz" nie chciał zgodzić się na zapis o trzymiesięcznym okresie wypowiedzenia. Ostatecznie dopiął swego, tak samo jak przy doborze współpracowników. Smudzie w prowadzeniu reprezentacji Polski będą pomagać: Tomasz Wałdoch (asystent), Jacek Kazimierski (trener bramkarzy), Hubert Małowiejski (odpowiedzialny za banki informacji), Mariusz Urban (lekarz) i Grzegorz Żeleźnik (fizjoterapeuta).
Zbieżność nazwisk chyba nie jest przypadkowa.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.12.2009, 12:37
Petrescu: Kiedy polski klub zarobi tyle, co ja?

Cytat:
- Odpadliśmy z Ligi Mistrzów, ale nie mam prawa narzekać. Zdobyłem osiem punktów w fazie grupowej Champions League, zarobiłem dla Unirei 12 mln euro. Kiedy polski klub tyle zarobi, co ja teraz? - zastanawia się trener Unirei Urziceni Dan Petrescu, który czeka na rywalizację w fazie pucharowej Ligi Europejskiej.

Petrescu i jego metody ciężkich treningów okazali się być niepotrzebnymi w Wiśle Kraków, skąd Dan wyleciał przed wygaśnięciem kontraktu. Teraz z maleńkim klubem, Unireą walczył do samego końca o awans do fazy pucharowej LM. Osłabiony kadrowo zespół Petrescu przegrał jednak w Stuttgarcie 1-3, a teraz VfB trafiło na Barcelonę.

Za powodzenie Unirei na Mercedes-Benz Arenie trzymał Marek Konieczny, który był kierownikiem drużyny "Białej Gwiazdy" w okresie, gdy zespół prowadził Dan. Petrescu zaprosił "Konia" na mecz z VfB, bo do dzisiaj obaj panowie są w przyjacielskich stosunkach.Dan do dzisiaj z sentymentem wypowiada się o pracy w Polsce. Jest wdzięczny szefostwu Wisły za to, że pozwoliło mu zapoczątkować trenerską karierę zagraniczną, choć jako szkoleniowiec nie miał wielkiego doświadczenia. Z drugiej strony Petrescu na każdym kroku podkreśla, że polskim piłkarzom brakuje charakteru i ochoty do ciężkiej pracy.

interia.pl
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.12.2009, 12:38
Haha Brawo Petrescu !
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 18.12.2009, 12:56
Jak czytam te wszystkie wywiady i artykuły o Mauro to, aż się łezka w oku kręci...(jak baba) ale co począć odchodzi jeden z najwybitniejszych piłkarzy ostatniego dziesięciolecia... mam nadzieję, że jeszcze do nas wróci!!! Teraz niech jedzie na zarabia pieniędzy na koniec, a później niech szuka dla nas brazylijskich i argentyńskich perełek

POWODZENIE!

P.S.
Sharkey's nie płaczą,są twardzi,odprowadzają pikników po meczu do domu ....
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 18.12.2009, 13:25
Brawo Petrescu, pokazal gdzie jest nasze miejsce w szeregu.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 18.12.2009, 13:32
Petrescu: Kiedy polski klub zarobi tyle, co ja?

Cytat:
- Odpadliśmy z Ligi Mistrzów, ale nie mam prawa narzekać. Zdobyłem osiem punktów w fazie grupowej Champions League, zarobiłem dla Unirei 12 mln euro. Kiedy polski klub tyle zarobi, co ja teraz? - zastanawia się trener Unirei Urziceni Dan Petrescu, który czeka na rywalizację w fazie pucharowej Ligi Europejskiej.

Petrescu i jego metody ciężkich treningów okazali się być niepotrzebnymi w Wiśle Kraków, skąd Dan wyleciał przed wygaśnięciem kontraktu. Teraz z maleńkim klubem, Unireą walczył do samego końca o awans do fazy pucharowej LM. Osłabiony kadrowo zespół Petrescu przegrał jednak w Stuttgarcie 1-3, a teraz VfB trafiło na Barcelonę.

interia.pl

Czy ten facet ma obsesje na temat polskiej ligii. Cały czas się do niej odnosi. Dla mnie to przesada. Chyba bardzo go to boli że wyrzucili Go z Wisły.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 18.12.2009, 13:35
A nie uważacie że Petrescu się za bardzo podnieca tym ze gral w LM z ta Unirea?
Ciągle tylko wypowiada się odnośnie Polski i Wisly ze jestesmy słabi. ( fakt jestesmy i co? ).
Jeśli za rok uda mu sie znowu awansowac do LM z tym klubem to wtedy powiem ze jest to wybitny trener.. bo nie sztuka jest coś pokazac w jednym sezonie ( moze zwykly fuks? - wiem Wisla i takiego nie ma)
sztuką bedzie jeśli ponownie wprowadzi Uniree do LM.

Fajnie by bylo gdyby udalo się zorganizowac jakiś sparing z Unirea na obozie przygotowawczym...

KOMINEK - no dokladnie.
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 18.12.2009 o godz. 13:38.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Kondipr
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 18.12.2009, 13:37
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Czy ten facet ma obsesje na temat polskiej ligii. Cały czas się do niej odnosi. Dla mnie to przesada. Chyba bardzo go to boli że wyrzucili Go z Wisły.
Yyyy ... zanim coś kolego chcesz napisać to pomyśl wcześniej.
Komentarz został udzielony specjalnie dla Michała Białońskiego :]
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 18.12.2009, 13:37
Pytanie brzmi czy to jego slowa czy tez dziennikarze w kolko wyciagaja to co powiedzial pare lat temu.
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 18.12.2009, 13:38
Wypowiada się tylko wtedy na ten temat gdy go polski dziennikarz spyta ! U nas gwiazdeczki przestraszyły się hard work i zwolniły Dana. Nie wydaje żeby Rumun został na kolejny sezon w Unirei, jakiś klub zachodni go wyciągnie stamtąd.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 18.12.2009, 13:53
ja tam wątpię, żeby Dan sie wpowiadał na temat Polski i Wisły. Pismaki muszą zawsze coś od siebie dołożyć, żeby tekst był czytany.
Zwykły artykuł na temat Unirei przeszedłby na portalu niezauważony, ale jak się doda, ze Dan kiedys pracował w Wiśle, że go wywalono, że krytkuje polskich piłkazry, od razu rośnie liczba kliknięć....

Natomiast w Rumunii panuje Petreskomania. Wszyscy chca wiedzieć gdzie będzie pracował na wiosnę, piłkarze z innych klubów wypowiadają się, że chcieliby grac w klubie Dana, uważa się go za najlepszego trenera w Rumunii, gracze Unirei wypytywani sa przez dziennikarzy o metody pracy Petrescu, każda jego wypowiedź nawet na najbłahszy temat jest rozbierana na czynniki pierwsze i staje się materiałem na pierwszą stronę.
Tylko... nikt nie wspomina o przeszłości Dana w Wisle, nawet ironicznie czy krytycznie. To żaden temat

Petrescu wspomina, ze ma kilka ofert, z Rosji, Szkocji, Turcji, Włoch... i jest przekonany, że odejdzie. Twierdzi, że chce teraz sprawdzić sie gdzieś wyżej. Moze zatrzymac go w Rumunii tylko perspektywa gry w LE z jakims super silnym klubem, np Liverpoolem... ups - jest Liverpool. Co zrobi Dan?
Aha
Najlepsi zawodnicy Unirei już otrzymują kuszące oferty z Zachodu. A właściciel powiedział, że nikogo nie bedzie zatrzymywał jeśli cena będzie interesująca
Ostatnio edytowane przez FraMat : 18.12.2009 o godz. 13:57.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 18.12.2009, 13:57
http://wislacanpack.pl/home/?akcja=news&id=2020
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 18.12.2009, 14:06
Powiem tylko tyle, serce mi sie kraje, ze odchodzi kolejny zawodnik, ktory ma lzy w oczach podczas rozstania z Wisla... Daleko ten klub z taka polityka transferowa nie dojdzie. Wszyscy narzekaja, ze zawodnicy nie zostawiaja zdrowia na boisku, a tych dla ktorych Wisla jest czyms wiecej, ktorzy utozsamili sie z MIASTEM, ktorzy czuja jakas wiez z klubem i Krakowem sie pozbywa. Z Cantoro chyba nie bylo nawet jakis rozmow na serio, proby osiagniecia porozumienia, a Lobodzinski dostaje 300 tys Euro rocznie. Gratuluje.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 18.12.2009, 14:10
nesta napisał(a):Wyświetl post
Powiem tylko tyle, serce mi sie kraje, ze odchodzi kolejny zawodnik, ktory ma lzy w oczach podczas rozstania z Wisla... Daleko ten klub z taka polityka transferowa nie dojdzie. Wszyscy narzekaja, ze zawodnicy nie zostawiaja zdrowia na boisku, a tych dla ktorych Wisla jest czyms wiecej, ktorzy utozsamili sie z MIASTEM, ktorzy czuja jakas wiez z klubem i Krakowem sie pozbywa. Z Cantoro chyba nie bylo nawet jakis rozmow na serio, proby osiagniecia porozumienia, a Lobodzinski dostaje 300 tys Euro rocznie. Gratuluje.
A ja powiem tylko tyle: przestań pleść bzdury, bo nie wiadomo, czy się śmiać, czy płakać.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 18.12.2009, 14:19
nesta napisał(a):Wyświetl post
Ja rozumie ,idą święta ,miła atmosfera ,każdy chciałby dla każdego jak najlepiej ,ale taka jest kolej rzeczy;
Jedni odchodzą drudzy zostają.
Jakby jedynym kryterium było ,to że czują się w Krakowie dobrze i utożsamiają się z klubem ,to niektórych Wisła musiałaby trzymać do ich śmierci .
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 18.12.2009, 14:24
hunter napisał(a):Wyświetl post
Zbieżność nazwisk chyba nie jest przypadkowa.
Hunterze, przecież było o tym wiadomo już wcześniej I masera też z Krk "porwał" (chociaż nie tego co chciał).
Odpowiedz cytując
gregor07
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 18.12.2009, 15:58
Może wie ktoś czy Angelo Hugues jest obecnie zatrudniony w jakimś klubie?
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 18.12.2009, 16:05
gregor07 napisał(a):Wyświetl post
Może wie ktoś czy Angelo Hugues jest obecnie zatrudniony w jakimś klubie?
Cytat:
a rok później przeszedł do Gallia Club Lunel, gdzie zakończył piłkarską karierę.
by wikipedia
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 18.12.2009, 16:16
Petrescu wypowiada sie o polskiej lidze i Wisle bo dzwonia do niego dzienniakrze z Polski no to sorry ale o czym ma sie wypowiadac ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.12.2009, 19:34
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Petrescu wypowiada sie o polskiej lidze i Wisle bo dzwonia do niego dzienniakrze z Polski no to sorry ale o czym ma sie wypowiadac ?

No wlasnie,co chwile do niego wydzwaniają i drązą temat jacy to lenie w Krakowie grają

No ok,to juz wiemy ,czytamy o tym raz -dwa razy w miesiacu ,zgadzam sie z tym ale to juz jest zwyczjnie nudne ...

dali by juz spokoj , boli ze Wisla lideruje to trzeba stale i ciagle wrzucać kamyczek do ogródka.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 18.12.2009, 21:17
I bardzo dobrze, że drążą ten temat bo może wtedy coś się ruszy i ktoś naubliża tym gwiazdorkom.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów