|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Mauro zapisał się w historii Wisły, jako jeden z najlepszych i najbardziej utytułowanych cudzoziemców. Miał to szczęście, że trafił do Wisły w jej złotym okresie. Miał swoje lepsze i gorsze lata. Tak czy inaczej, dla przytłaczającej większości z nas, będzie się kojarzył, jako sympatyczny facet, chociaż czasem leniwy. Miał czasem też swoje "muchy w nosie", ale kto z nas nie ma?
Fakt, czasem nie miał ochoty na " zajęcia pozasportowe", jak spotkania z dzieciakami czy inne charytatywne inicjatywy...nie można jednak też powiedzieć, że ignorował je notorycznie. Myślę, że bardziej dawała o sobie znać w tym przypadku latynoska natura leniwca. Zdarzyły się chwile, ze na treningach też lubił sobie dreptać, z drugiej jednak strony przypomnijmy sobie jego bramki w meczach z Iraklisem, Blackburn czy najmilej przeze mnie wspominaną przeciw Żydkom z Beitaru, która cały stadion wprowadził w euforię... Mimo swoich wad i sporadycznych nietaktów, będzie w moim odczuciu postacią bardzo pozytywną. Oby udało mu się zrealizować swoje plany po zakończeniu sportowej kariery.
Ostatnio edytowane przez Vinci : 17.12.2009 o godz. 22:24.
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Cantoro miał lepsze i gorsze momenty, ale tych pierwszych było zdecydowanie więcej i to one zostaną zapamiętane. To dobrze, że odchodzi teraz, gdy w pamięci mamy jego udane mecze w roli kapitana - szkoda by było, żeby coraz słabszymi występami zacierał dobre wrażenie, jakie tutaj zostawi. Dziesięć lat w jednym klubie - to naprawdę rzadko spotykany przypadek. Jest mnóstwo momentów, za które będą go pamiętać kibice - mnie najbardziej utkwiła w pamięci bramka z Beitarem, gdzie Mauro dał sygnał do zdemolowania przeciwnika. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Stranieri grający niemal 10 lat w jednym klubie, to jest rzeczywiście rzadkość. Ja do Mauro będę miał zawsze szacunek, piłkarzem był przednim i życzę mu żeby się jeszcze gdzieś w Grecji czy na Cyprze zaczepił na 2-3 latka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Mnie tez to utkwilo Pamietam mowie w meczu z Beitarem do ojca "O kurna Mauro oddaj strzal zycia" i oddał ,a potem nastapila demolka żydków ja jeszcze zapmaietam te jego ciagłe pogaduszki z sedziami i wspaniale "upadki" na dwie nozki Powodzenia Mauro!! ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Też będę się starał pamiętać te lepsze momenty choć z moją pamięcią, to może być ciężko hehe. Fajnie że pomógł drużynie w tych ostatnich meczach ale decyzja o nie przedłużeniu umowy jak dla mnie była jedyną możliwą. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Mauro mówił coś innego: że chciałby zostac w Wisle, ale jak będzie musiał odejść to pewnie pogra w innym klubie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Właśnie odszedł kolejny z Wielkiej Wisły. Niby żegnamy się w zgodzie, ale zawsze szkoda. :(
Mauro, Mauro Cantoro ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
No niestety tak już bywa że czasami w klubie są podejmowane takie decyzje,
tylko szkoda że Mauro nie pożegnaliśmy podczas jakiegos meczu no ale coż z betonem się nie wygra i doje....li kare. Mam nadzieje że Mauro gdzieś sie jeszcze załapie i pogra z 2 lata i wróci do Nas oczywiście juz w innej ale jakże ważnej roli ![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Petrescu: Kiedy polski klub zarobi tyle, co ja?
Cytat:
interia.pl ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Haha
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Brawo Petrescu, pokazal gdzie jest nasze miejsce w szeregu.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Petrescu: Kiedy polski klub zarobi tyle, co ja?
Cytat: - Odpadliśmy z Ligi Mistrzów, ale nie mam prawa narzekać. Zdobyłem osiem punktów w fazie grupowej Champions League, zarobiłem dla Unirei 12 mln euro. Kiedy polski klub tyle zarobi, co ja teraz? - zastanawia się trener Unirei Urziceni Dan Petrescu, który czeka na rywalizację w fazie pucharowej Ligi Europejskiej. Petrescu i jego metody ciężkich treningów okazali się być niepotrzebnymi w Wiśle Kraków, skąd Dan wyleciał przed wygaśnięciem kontraktu. Teraz z maleńkim klubem, Unireą walczył do samego końca o awans do fazy pucharowej LM. Osłabiony kadrowo zespół Petrescu przegrał jednak w Stuttgarcie 1-3, a teraz VfB trafiło na Barcelonę. interia.pl Czy ten facet ma obsesje na temat polskiej ligii. Cały czas się do niej odnosi. Dla mnie to przesada. Chyba bardzo go to boli że wyrzucili Go z Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
A nie uważacie że Petrescu się za bardzo podnieca tym ze gral w LM z ta Unirea?
Ciągle tylko wypowiada się odnośnie Polski i Wisly ze jestesmy słabi. ( fakt jestesmy i co? ). Jeśli za rok uda mu sie znowu awansowac do LM z tym klubem to wtedy powiem ze jest to wybitny trener.. bo nie sztuka jest coś pokazac w jednym sezonie ( moze zwykly fuks? - wiem Wisla i takiego nie ma) sztuką bedzie jeśli ponownie wprowadzi Uniree do LM. Fajnie by bylo gdyby udalo się zorganizowac jakiś sparing z Unirea na obozie przygotowawczym... KOMINEK - no dokladnie.
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 18.12.2009 o godz. 13:38.
![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
Komentarz został udzielony specjalnie dla Michała Białońskiego :] ![]()
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Pytanie brzmi czy to jego slowa czy tez dziennikarze w kolko wyciagaja to co powiedzial pare lat temu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Wypowiada się tylko wtedy na ten temat gdy go polski dziennikarz spyta ! U nas gwiazdeczki przestraszyły się hard work i zwolniły Dana. Nie wydaje żeby Rumun został na kolejny sezon w Unirei, jakiś klub zachodni go wyciągnie stamtąd.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja tam wątpię, żeby Dan sie wpowiadał na temat Polski i Wisły. Pismaki muszą zawsze coś od siebie dołożyć, żeby tekst był czytany.
Zwykły artykuł na temat Unirei przeszedłby na portalu niezauważony, ale jak się doda, ze Dan kiedys pracował w Wiśle, że go wywalono, że krytkuje polskich piłkazry, od razu rośnie liczba kliknięć.... Natomiast w Rumunii panuje Petreskomania. Wszyscy chca wiedzieć gdzie będzie pracował na wiosnę, piłkarze z innych klubów wypowiadają się, że chcieliby grac w klubie Dana, uważa się go za najlepszego trenera w Rumunii, gracze Unirei wypytywani sa przez dziennikarzy o metody pracy Petrescu, każda jego wypowiedź nawet na najbłahszy temat jest rozbierana na czynniki pierwsze i staje się materiałem na pierwszą stronę. Tylko... nikt nie wspomina o przeszłości Dana w Wisle, nawet ironicznie czy krytycznie. To żaden temat Petrescu wspomina, ze ma kilka ofert, z Rosji, Szkocji, Turcji, Włoch... i jest przekonany, że odejdzie. Twierdzi, że chce teraz sprawdzić sie gdzieś wyżej. Moze zatrzymac go w Rumunii tylko perspektywa gry w LE z jakims super silnym klubem, np Liverpoolem... ups - jest Liverpool. Co zrobi Dan? Aha Najlepsi zawodnicy Unirei już otrzymują kuszące oferty z Zachodu. A właściciel powiedział, że nikogo nie bedzie zatrzymywał jeśli cena będzie interesująca
Ostatnio edytowane przez FraMat : 18.12.2009 o godz. 13:57.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powiem tylko tyle, serce mi sie kraje, ze odchodzi kolejny zawodnik, ktory ma lzy w oczach podczas rozstania z Wisla... Daleko ten klub z taka polityka transferowa nie dojdzie. Wszyscy narzekaja, ze zawodnicy nie zostawiaja zdrowia na boisku, a tych dla ktorych Wisla jest czyms wiecej, ktorzy utozsamili sie z MIASTEM, ktorzy czuja jakas wiez z klubem i Krakowem sie pozbywa. Z Cantoro chyba nie bylo nawet jakis rozmow na serio, proby osiagniecia porozumienia, a Lobodzinski dostaje 300 tys Euro rocznie. Gratuluje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jedni odchodzą drudzy zostają. Jakby jedynym kryterium było ,to że czują się w Krakowie dobrze i utożsamiają się z klubem ,to niektórych Wisła musiałaby trzymać do ich śmierci . ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Hunterze, przecież było o tym wiadomo już wcześniej
I masera też z Krk "porwał" (chociaż nie tego co chciał). |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Może wie ktoś czy Angelo Hugues jest obecnie zatrudniony w jakimś klubie?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Petrescu wypowiada sie o polskiej lidze i Wisle bo dzwonia do niego dzienniakrze z Polski no to sorry ale o czym ma sie wypowiadac ?
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
No wlasnie,co chwile do niego wydzwaniają i drązą temat jacy to lenie w Krakowie grają No ok,to juz wiemy ,czytamy o tym raz -dwa razy w miesiacu ,zgadzam sie z tym ale to juz jest zwyczjnie nudne ... dali by juz spokoj , boli ze Wisla lideruje to trzeba stale i ciagle wrzucać kamyczek do ogródka. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
I bardzo dobrze, że drążą ten temat bo może wtedy coś się ruszy i ktoś naubliża tym gwiazdorkom.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|