The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.11.2009, 13:16
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Cytat z dzisiejszego artykułu w Gazecie.pl - wywiad z Globiszem:

Dokładnie tak samo jest w Ekstraklasie. Spuszczamy się ze szczęścia nad znakomitymi meczami Ruchu, czy Wisły które strzelają kupe bramek, a potem przychodzą europejskie puchary i jestesmy w głębokiej dupie.

"ooch...aaach....jaka wspaniała akcja Sobiecha, powinien iść do serie A!" A potem wracać jak Matusiak czy NIedzielan z podkulonym ogonem, bo w życiu na nim nie siadł pożądny obrońca?

Polska piłka jest gówniana, bo mamy gównianą ligę z gównianymi zespołami - nawet jak Legia/Lech/Wisła zbudują jaki taki średni europejski zespół, to ciężko coś w europie zdziałać, bo z KIM mają ćwiczyc?! Z Odrą? Piastem? z fajnie-grającą-bez-obrony- Jagiellonią?
A zauważyłeś , że potrafia stwarzać sytuację grając w europejskich pucharach, za to kompletnie nie potrafia ich wykorzystać? Myślę , że pressing to jedna z kilku rzeczy.Ale najważniejszy czynnik to technika.Porównanie szybkie. Co zrobil łobodziński gdy otrzymal piłkę od Brożka na 16m? Odskoczyła mu. Co zrobil Reich po podaniu Grosickiego? Ladnie ja sobie przyją;l i strzelil w biegu...To się nazywa róznica w technice.2 sytuacje IDENTYCZNE a jakże rózne rezultaty.
Ps. Nie odbieraj osobiście wpisu o meczu OL-OM, ale tak jakoś mi się przypomniało z tym pressingiem podczas oglądania.

QUOTE=felipe;814537]A Głowackiego i Gargułę jakoś podpisali... Piłkarzy równie "szklanych", których podatność na kontuzje zawsze była powszechnie znana.[/QUOTE]
Nieco zamiesząłeś kolego. Gargułę podpisano ZANIM zerwał wiązadła. Co do Głowackiego nie mieli wyboru--wcześniej stracili jak frajerzy Kokoszkę i został nam Cleber albo Głowa.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.11.2009, 13:56
A mnie najbardziej bulwersuje jeden fakt. Czysto osobisty.

Chce mieć dostęp do NBA, euroligi, ligi angielskiej, włoskiej. To wszytko mam w C+, płacę,dostaje produkt znakomity. Wydaje mi się,że pokazywanie spotkań LP na c+ jest nie fair,tym bardziej,że jest Orange sport i tam idzie LP w całości, to niech tam idą hity typu Odra - Piast czy też Wisła - Legia. Czemu wciska się mecze LP do C+ ? Dwa mecze w weekend są wciskane. Tak to odbieram, nie inaczej. Wciskanie czegoś na siłę,aby przy innych zarobić. Jest Orange chyba za 10 złotych, jak ktoś chce nich płaci za LP i współfinansuje dziadostwo. Dlatego w****ia mnie fakt,że płacąc za NBA, euroligę , ileś tam mojej kasy idzie na takie coś jak piątkowe mecze. Nie mam w zwyczaju płacić za dziadostwo, ale siłą rzeczy muszę. I to jest bulwersujące, płacę,że muszę a nie że chcę.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 09.11.2009 o godz. 13:59.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
bofff
Member

Od: 10.2007

Stary 09.11.2009, 14:04
no to już tylko marudzenie
Na szczęście jesteś w mniejszości. Jakkolwiek doceniam Premiership i lubię oglądać to jednak podobnie jak większość czuję bliższy, emocjonalny związek z tym dziadostwem. Same wrażenia artystyczne tego nie zastąpią. Nie będę klął na Rooneya jak na Chinyamę, z przyjemnością obejrzę Liverpool-Arsenal czy OL-OM, ale emocji... za grosz.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 09.11.2009, 14:08
bofff napisał(a):Wyświetl post
no to już tylko marudzenie
.
Oczywiście marudzenie. Nic nie zdziałam tylko tak teoretycznie się pytam czy ktoś mający choćby Orange nie czuje się oszukany,że mecze pierwszej trójki ligowej są puszczane w C+ a reszta na Orange. Płaci za ligę ale nie całą. Zwracam uwagę,że trochę to śmieszne, czyżby bali się,że mało kto by kupował Orange Sport tylko dla LP?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 09.11.2009, 14:37
*Marszałek*- a mnie bulwersuje to, że Canal+ pokazuje Serie A... Nie dość, że gra porywająca nie jest, to komentatorzy nudzą dodatkowo.
A jakbyś nie wiedzial, to mimo bardzo słabego poziomu, każda platforma cyfrowa chce mieć naszą Eklasę, bo to sie... sprzedaje! Owszem: NBA, PL, L1, SA, LL, ale równiez nasza Eklasa!.
I mi np. nie pasuje wciskanie meczy Serie A (tylko ew. szlagiery mogą zaciekawić) czy też Euroligi ... :/ Ale nie narzekam, bo wiem w co się "pakowałam". Przewyższają dobra, więc.. BRAWO Canal+, dobrą robotę panie i panowie robią.

*Pan Jotka*- no toś rozwalił xD ... Na prawdę, mimo, że to nasza kosa, to współczuje kibicom. Bo jak niby jest kasa, to właściciel poje*any do reszty... x) I piłkarze to chyba tez jacyś "pół profesjonaliści" (Majdan ).
Powód: Przepraszam za lekki OT, ale chciałam odp :]
Ostatnio edytowane przez masterlag : 09.11.2009 o godz. 14:50.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 09.11.2009, 14:41
Komedii w Polonii Warszawa ciąg dalszy. Przed meczem z Cracovia, TYMCZASOWEGO, AWARYJNEGO trenera Polonii-Marcina Libicha, zaprosił na spotkanie Janusz Wojciechowski. Kazał sobie przedstawić skłąd do ..akceptacji .Musiał sprawdzić czy trener wystawił skład zgodny z oczekiwaniami.
Pan Ciszewski -v-ce prezes Polonii, poinformował takzę, że zmieniają terytorium poszukiwań trenerów. Już niemiecka myśl szkoleniowa odpadła, zaś nowy trener powinien wywodzić sie z Anglii.
Jak oni nie zlecą to będzie naprawdę cud.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 09.11.2009, 22:24
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Nieco zamiesząłeś kolego. Gargułę podpisano ZANIM zerwał wiązadła. Co do Głowackiego nie mieli wyboru--wcześniej stracili jak frajerzy Kokoszkę i został nam Cleber albo Głowa.
Moze i "ZANIM", ale czy to w jakikolwiek sposób zmieniało fakt, że Garguła to piłkarz grający "od kontuzji do kontuzji" ? Prześledź jego karierę
Głowacki podobnie, ileż to ważnych spotkań Wisłky opuścił...

Jakos mimo wszystko nie było oporów, by zagwarantować im czołowe (w wypadku Garguły byc moze nawet największy) kontrakty ligowe.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.11.2009, 22:32
Co jak co ale w przeciwieństwie do naszej ekstraklasy w Seria A padają teraz takie wyniki bramkowe że ho ho!

Niech leci z ligi Polonia Wa-wa no i ten Wodzisław
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 09.11.2009, 23:19
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Komedii w Polonii Warszawa ciąg dalszy. Przed meczem z Cracovia, TYMCZASOWEGO, AWARYJNEGO trenera Polonii-Marcina Libicha, zaprosił na spotkanie Janusz Wojciechowski. Kazał sobie przedstawić skłąd do ..akceptacji .Musiał sprawdzić czy trener wystawił skład zgodny z oczekiwaniami.
Pan Ciszewski -v-ce prezes Polonii, poinformował takzę, że zmieniają terytorium poszukiwań trenerów. Już niemiecka myśl szkoleniowa odpadła, zaś nowy trener powinien wywodzić sie z Anglii.
Jak oni nie zlecą to będzie naprawdę cud.

Nowy trener musi miec jeden warunek -nie wiedziec w co sie pakuje

Bo w Dysko-Polo nie ma zadnej gwarancji ze go nawet nie zwolnia po 2-3 remisach jak Boba Kaczmarka,wiec to musi byc ktos kto mysli ze w Polonii jest normalnie
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 09.11.2009, 23:33
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Nowy trener musi miec jeden warunek -nie wiedziec w co sie pakuje

Bo w Dysko-Polo nie ma zadnej gwarancji ze go nawet nie zwolnia po 2-3 remisach jak Boba Kaczmarka,wiec to musi byc ktos kto mysli ze w Polonii jest normalnie
Kaczmarka to chyba zwolnili po dwóch zwycięstwach i jednym remisie...

Chory człowiek ten wojciechowski...
Ddf
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.11.2009, 07:53
Jose-Maria Bakero będzie trenerem Polonii

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 10.11.2009, 08:31
Ciekawe czy powtórzy casus Dana Petrescu w Wiśle. Lenie go wyrzucą znaczy się.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 10.11.2009, 09:08
Różnica jest taka, że Petrescu przed przyjściem do Wisły miał bardzo krótką karierę trenerską - wpadkę w Rapidzie i awans do I ligi z Sportulem. To była wielka niewiadoma.

Bakero skończył karierę 12 lat temu, od tego czasu próbował bezskutecznie trenerki, dostając szanse np. w Real Sociedad. Mimo bycia asystentem u Van Gaala najwyraźniej niewiele się nauczył, albo po prostu nie ma do tego smykałki. Ciężko oczekiwać, że w Warszawie nagle będzie inaczej, szczególnie że właściciel jest bardzo niecierpliwy. I Hiszpan nie będzie miał komfortu pracy.

Jedyne, na co można mieć nadzieję to autorytet wśród zawodników Polonii. Bo piłkarzem to on był wybitnym.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 10.11.2009, 09:46
Cytat:
Bakero na pewno poprowadziłby Polonię w czterech ostatnich meczach tego roku, potem obie strony miałyby usiąść do kolejnych rozmów.
Idiotyzm. Ma w czterech meczach udowodnić czy jest dobrym trenerem?

Albo się gościowi ufa i gwarantuje pracę co najmniej do czerwca, albo w ogóle nie zawraca się tyłka trenerowi. Chyba że po prostu Bakero nie ma co robić w listopadzie, to postanowił sobie przez miesiąc po trenować jakiś egzotyczny klubik...
Ddf
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 10.11.2009, 10:48
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Idiotyzm. Ma w czterech meczach udowodnić czy jest dobrym trenerem?

Albo się gościowi ufa i gwarantuje pracę co najmniej do czerwca, albo w ogóle nie zawraca się tyłka trenerowi. Chyba że po prostu Bakero nie ma co robić w listopadzie, to postanowił sobie przez miesiąc po trenować jakiś egzotyczny klubik...
Bakero przyszedł sobie zarobić, długo pracy nie miał to każdy grosz się liczy. Facet poprowadzi Polonię powie wzmocnień potrzebuje, co jest zgodne z prawdą i facet wyjedzie. Żeby zbudować Polonię to potrzeba dobrego trenera, Bakero takim raczej nie jest. Choć rzeczywiście kopacze będą stremowani jak go będą widzieć. Bo kimże są oni wobec Bakero?
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 10.11.2009, 11:27
On zarobic? To nie jest jakis Ormianin ktory wyjezdza za granice za chlebem. Gosciu ma swoja marke i z tego co widze jest w miare ambitny bo zgodzil sie trenowac polski chłam. Ile on moze zarobic? Na pewno nie wiecej niz zyje z odsetek w banku ze swojej kariery. Dla mnie ten transfer jest zajebisty bez wzgledu na to jak sie zakoczy, widac ze Polonia (a kiedys i my z Petrescu) probuje cos zmienic.
Ostatnio edytowane przez Maciuś : 10.11.2009 o godz. 11:41.
Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Od: 08.2009

Stary 10.11.2009, 11:31
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Kaczmarka to chyba zwolnili po dwóch zwycięstwach i jednym remisie...

Chory człowiek ten wojciechowski...
A nawe po 3 zwycięstwach i 1 remisie
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 10.11.2009, 12:57
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
On zarobic? To nie jest jakis Ormianin ktory wyjezdza za granice za chlebem. Gosciu ma swoja marke i z tego co widze jest w miare ambitny bo zgodzil sie trenowac polski chłam. Ile on moze zarobic? Na pewno nie wiecej niz zyje z odsetek w banku ze swojej kariery. Dla mnie ten transfer jest zajebisty bez wzgledu na to jak sie zakoczy, widac ze Polonia (a kiedys i my z Petrescu) probuje cos zmienic.
Wojciechowskiego stać na każdego trenera na świecie. Tylko,że nikt dobry tutaj nie przyjdzie. Sądzisz,że Bakero nie kierował się kasą i tym,że może zarobić?. Kiedy,gdzie ona pracował ostatnio? Czyli rozumiem facet przyszedł tutaj bo chce coś osiągnąć. Lepszych piłkarzy to on będzie miał w III lidze hiszpańskiej, tylko,że kasy tyle by mu nie dali,bo nie mają. Ambicje swoje ma realizować? Jakież to ambicje można w polskiej lidze realizować?Zajmie 4 miejsce z Polonią i na podstawie tego napewno dostanie w przyszłości więcej ofert pracytoż to mu wzbogaci CV. Zejdźmy na ziemię.

Problem Wojciechowskiego polega na tym,że związał się z całkowicie dennym klubem, bez kibiców,w mieście gdzie jest jeden wielki klub,który gra pierwsze skrzypce. Polonia jest daleko w cieniu. Facet chyba źle rozpoznał pewne kwestię lub dał się ponieść emocjom wchodząc do Polonii. Z takim zapleczem finansowym jaki dysponuje spokojnie może kupić każdy polski klub, czemu wybrał Polonię,co z tym klubem chce osiągnąć? Nie mam pojęcia. Jest to mniej więcej ten sam przypadek co Filipiak. Wchodzi w klub widmo, ani to reklama ani to prestiż a kasa co miesiąc idzie. I to nie mała.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 10.11.2009 o godz. 13:07.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 10.11.2009, 13:37
element napisał(a):Wyświetl post
Tyle że róznica jest taka że w Polsce wystarczy wyłożyć parę groszy, ściągnąc w miare utalentowanych grajków i LM / LE stoi otworem.
u.
Lepsze CV prowadząc 3 ligową ekipę czy walka Polonii z przysłowiowym Rapidem Wiedeń o wejście do Ligi Europejskiej?
Otworem stoi tylko dlatego,że miejsca z ligi gwarantują start w eliminacjach,a wejście do tych rozgrywek to już inna sprawa. Fakt,żeby zdobyć prawo gry w eliminacjach do LE czy LE nie trzeba wcale wielkich sum inwestować, ale żeby zagrać w tych rozgrywkach to już inna półka. Poza tym czy nie lepiej wyglądałoby wejście w silniejszej III lidze hiszpańskiej do II ligi,niż zdobycie miejsca premiowanego startem w eliminacjach LE czy LM?
W Polsce trzeba naprawdę sporo inwestować w infrastrukturę, poza tym prestiż? W sumie dla Szejka to żaden prestiż a im o to chodzi. Wejdzie do LM jak już z takiej LP to ile musi kasy dać na wzmocnienia aby nie być bitym tam przez wszystkich. Suma sumarum lepiej zainwestować w City lub inny Bolton, bo aby zaistnieć w LE wystarczy 5 miejsce.
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 10.11.2009, 13:45
element napisał(a):Wyświetl post
W Hiszpanii, Anglii i innych mocnych ligach możesz wydać 100 mln euro i nie daje to gwarancji choćby wejścia do grupy LM.
W Polscę gdyby typek podbił do Cupiała z propozycją utworzenia spółki to wystarczyłyby te góra 5 mln euro na początek żeby poświrować w minimum LE.
I to jest właśnie najśmieszniejsze porównując Polską ligę a te najmocniejsze.
Dlatego się dziwie że żadne Szejki jeszcze na to nie wpadły.
LM to marny ochłap przy Premiership czy Primieradivisione. A co dopiero LE - to dla nich pryszcz na dupie.
Dlatego szejk woli zainwestować kasę w przeciętny klub w lepszej lidze. I co tydzień grać mecze z najlepszymi niż raz od święta zagrać sobie w LM. Góra to 8 meczy bo do 1/4 finału już i tak nie dojdzie w LM. Coż to jest te 8 meczy przy 38 w Premiership. Szejk nie jest głupi i w polskie bagienko nie wdepnie.

LM jest mało atrakcyjna dla wielkich klubów, dla nas owszem. Perez wspomniał niedawno koncepcje super ligi europejskiej, wcześniej też od czasu do czasu o tym się mówiło.

I ja bym ten pomysł poparł, bo widzę w nim nadzieję dla nas. Stworzyć wielką ligę europejską ok 40 zespółów(po 6 z Angli, Hiszpani itd). Jedna runda bez rewanżów, całość kończy się efektownym play-offem. Coś na wzór NBA. Dlaczego mieliby nas przyjąć tam, bo jesteśmy dużym krajem z ogromnym rynkiem telewizyjnym i miejsce(nawet dwa) w tak zreformowanej lidze by nam się należało z urzędu. A nie tak, że o obecną LM bijemy się z amatorami z Estonii i siłą rzeczy co jakiś czas się wpadka zdarzy. A UEFA zgarnia ogromną kasę na LM od polskich telewidzów nie dając kompletnie nic w zamian. Koniec z tym. Po drugie w dłuższej perspektywie szejk lepiej by zarobił na Wiśle niż na Boltonach czy Hulach. Bo logo szejka w TV oglądałaby cała Polska czy pół Polskii a nie jedno miasto czy dwa.
Ostatnio edytowane przez -Goral- : 10.11.2009 o godz. 14:07.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 10.11.2009, 14:30
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Wojciechowskiego stać na każdego trenera na świecie. Tylko,że nikt dobry tutaj nie przyjdzie. Sądzisz,że Bakero nie kierował się kasą i tym,że może zarobić?. Kiedy,gdzie ona pracował ostatnio? Czyli rozumiem facet przyszedł tutaj bo chce coś osiągnąć. Lepszych piłkarzy to on będzie miał w III lidze hiszpańskiej, tylko,że kasy tyle by mu nie dali,bo nie mają. Ambicje swoje ma realizować? Jakież to ambicje można w polskiej lidze realizować?Zajmie 4 miejsce z Polonią i na podstawie tego napewno dostanie w przyszłości więcej ofert pracytoż to mu wzbogaci CV. Zejdźmy na ziemię.

Problem Wojciechowskiego polega na tym,że związał się z całkowicie dennym klubem, bez kibiców,w mieście gdzie jest jeden wielki klub,który gra pierwsze skrzypce. Polonia jest daleko w cieniu. Facet chyba źle rozpoznał pewne kwestię lub dał się ponieść emocjom wchodząc do Polonii. Z takim zapleczem finansowym jaki dysponuje spokojnie może kupić każdy polski klub, czemu wybrał Polonię,co z tym klubem chce osiągnąć? Nie mam pojęcia. Jest to mniej więcej ten sam przypadek co Filipiak. Wchodzi w klub widmo, ani to reklama ani to prestiż a kasa co miesiąc idzie. I to nie mała.
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

Woli prawdziwego trenera niz takiego po 200 godzinach kursu trenerskiego Przech**j....Ciekawe ile Bakero popracuje.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.11.2009, 14:30
A mnie najbardziej bulwersuje jeden fakt. Czysto osobisty.

Chce mieć dostęp do NBA, euroligi, ligi angielskiej, włoskiej. To wszytko mam w C+, płacę,dostaje produkt znakomity. Wydaje mi się,że pokazywanie spotkań LP na c+ jest nie fair,tym bardziej,że jest Orange sport i tam idzie LP w całości, to niech tam idą hity typu Odra - Piast czy też Wisła - Legia. Czemu wciska się mecze LP do C+ ? Dwa mecze w weekend są wciskane. Tak to odbieram, nie inaczej. Wciskanie czegoś na siłę,aby przy innych zarobić.
Chcesz jednym słowem, żeby Canal+ przestał finansować naszą ligę?
Albo, żeby finansował bez pokazywania?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 10.11.2009, 15:50
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Chcesz jednym słowem, żeby Canal+ przestał finansować naszą ligę?
Albo, żeby finansował bez pokazywania?
Niech finansuje ale żeby sprzedawał produkt uczciwie, a nie wciskać. Jest jeden kanał, na którym teoretycznie ma iść LP, tzn Orange Sport,przynajmniej tam idą wszystkie mecze. A nie,że ochłapy idą na Orange Sport a mniejszy szajs na C+ i nazywa się to szumnie pokazywaniem ligi. Tak jakby się bali,że Liga Polska nie sprzeda się poprzez Orange Sport.
Odpowiedz cytując
JoeyLG
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 10.11.2009, 16:01
Tomasz Dawidowski doszedł do porozumienia z władzami gdańskiej Lechii. Na mocy podpisanej umowy, popularny „Dawid” będzie grał przy Traugutta do zakończenia sezonu 2009/10. Kontrakt zawiera jednak klauzule umożliwiającą jego przedłużenie.

z lechia.pl
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.11.2009, 16:04
Niech finansuje ale żeby sprzedawał produkt uczciwie, a nie wciskać. Jest jeden kanał, na którym teoretycznie ma iść LP, tzn Orange Sport,przynajmniej tam idą wszystkie mecze. A nie,że ochłapy idą na Orange Sport a mniejszy szajs na C+ i nazywa się to szumnie pokazywaniem ligi. Tak jakby się bali,że Liga Polska nie sprzeda się poprzez Orange Sport.

Ale powiedz mi jedno co Ci przeszkadza LP w Canal+? ich stacja ich prawo co beda pokazywac. A Tobie jako konsumetowi jezeli sie nie podoba nie musisz kupowac- proste.
A poza tym ja tam wole ogladac LP w Canal+ za wysoka oplata niz w TVP, Polsacie czy N bo przynajmiej jest gwarancja wysokiej jakosci transmisi z solidnymi komentatorami a nie takimi jak na reprze czy pucharach.
A drugi wymierny efekt to kasa dla klubow.

Ja jestem kibicem Wisly i tylko dla tego wykupilem u nich abonament, jak by TV Trwam pokazywalo mecze Wisly to bym u nich wykupil, a ligia Angielska i inne sa dla mnie dodatkiem ktory z checia ogladne jak mam ochote albo czas.
,
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.11.2009, 17:49
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Ale powiedz mi jedno co Ci przeszkadza LP w Canal+? ich stacja ich prawo co beda pokazywac. A Tobie jako konsumetowi jezeli sie nie podoba nie musisz kupowac- proste.
A poza tym ja tam wole ogladac LP w Canal+ za wysoka oplata niz w TVP, Polsacie czy N bo przynajmiej jest gwarancja wysokiej jakosci transmisi z solidnymi komentatorami a nie takimi jak na reprze czy pucharach.
A drugi wymierny efekt to kasa dla klubow.

Ja jestem kibicem Wisly i tylko dla tego wykupilem u nich abonament, jak by TV Trwam pokazywalo mecze Wisly to bym u nich wykupil, a ligia Angielska i inne sa dla mnie dodatkiem ktory z checia ogladne jak mam ochote albo czas.
tak samo i ja: mam canal+ tylko dla meczów Wisły i szerzej, naszej ligi. Te wszystkie premierszipy, czy aserie, lub ligeny tarktuje jako przyjemny bonusik.
Natomiast Orange Sport jest tylko na doczepkę
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 10.11.2009, 18:25

Bo jest leniem który nie lubi podróżować po Polsce... a to by musiał do Szczecina jechać z Warszawy... woli na weekend do Turcji skoczyć. Gość "wychowany" w USA to myślał że tak jak tam, kupi dobry zespół hokejowy z Kanady, przeniesie na południe USA (Floryda) + doda trochę reklamy i będzie miał widownię "pikników" i kasę

To jego JW Construction buduje badziew że hej
A czy kasy ma jak lodu? Myślę że mnie niż Filipiak ale pewny nie jestem.

PS
Canal + tylko dla Wisły (tak samo jak koledzy powyżej).... już mnie nudzi liga angielska, hiszpańska, francuska... ile można oglądać dobrych piłkarzy co im piłka nie odskakuje?
Włoska już dawno mi się znudziła
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 10.11.2009 o godz. 18:28.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.11.2009, 18:39
Ja sie z Ogryzkiem czy FraMatem nie moge zgodzic

C+ mam dla

Wisly
Premiership
NBA

reszta llig to tak tylko raczej szlagiery ogladam,no i obowiazkowo wszytstkie bramki

w C+ drazni mnie to ze nie potrafia wykupic zadnej imprezy "innej" czyli jakies ME czy MS w koszykowce,pilkce recznej ,itd

wszytstko to "zgarnia" Polsat ew TVP sport,zreszta Polsat keidys jak wystartowal z Polsatem Sport to byl malutki w porownaniu do C+,dzis ma juz ponad 2 razy wiecej abonentow...
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 10.11.2009 o godz. 18:42.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 10.11.2009, 19:00
Polsat ma 2 razy więcej abonentów ale spowodowała to głównie cena pakietu familijnego a nie jakość obu platform bo jednak C+ przerasta swojego rywala.

Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 10.11.2009, 19:35
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Ja sie z Ogryzkiem czy FraMatem nie moge zgodzic

C+ mam dla

Wisly
Premiership
NBA

reszta llig to tak tylko raczej szlagiery ogladam,no i obowiazkowo wszytstkie bramki

w C+ drazni mnie to ze nie potrafia wykupic zadnej imprezy "innej" czyli jakies ME czy MS w koszykowce,pilkce recznej ,itd

wszytstko to "zgarnia" Polsat ew TVP sport,zreszta Polsat keidys jak wystartowal z Polsatem Sport to byl malutki w porownaniu do C+,dzis ma juz ponad 2 razy wiecej abonentow...
Praktycznie sie z Tobą zgadzam w 100%. Ja jednak oglądam tez jeszcze LaLige i Ligue1 z Serie A to ewentualnie szlagiery, a i z Eklasy naszej też resztę meczy (bo na C+ zwykle lecą i tak mecze Wisły, Legii, Lecha...).
Jednak mnie właśnie też denerwuje to, że nie wykupują MŚ i ME w piłce nożnej czy ręcznej czy tez koszykówce... :/ Nawet skrótów nie mają podczas owych imprez czy tez eliminacji do nich.
Jakiś czas temu pokazywali spotkania Anglii, ale... tylko mecze "u siebie" i jakoś szybko przestali :/. A szkoda bo był to dobry pomysł.
C+ powinien dalej pracowac nad swoją ofertą, mimo iz ma ją wysoką.

A i tak marzeniem pozostaje to, by wybierac sobie kanały, a nie musieć płacić za ich pakiety. Z naciskiem na słowo "ich".
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów