The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Tomek_TS
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.08.2008, 22:57
To ze ostatni sezon mieli slaby nie oznacza ze nie sa czolowym klubem Angielskim.
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.08.2008, 22:59
A co to ma do rzeczy na ktorym oni sa teraz miejscu w NAJLEPSZEJ lidze swiata?

Teraz Legia jest na 12 i czy nie jest czolowym Polskim klubem?

a no wlasnie.
Odpowiedz cytując
Mało Słodyczy
Member

Od: 12.2007

Stary 29.08.2008, 23:06
Legia?

czołowym na przełomie lat - owszem
czołowym teraz - wątpie.

I nieważne czy Tottenham jest 1szy czy 15 w lidze. Ważne, aby na daną chwilę był tak samo czołowy jak Legia TERAZ
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 29.08.2008, 23:13
Czasami wielkie transfery nie przekładają się na wielką grę. Przypomnijcie sobie co wyczyniał mocarny monachijski Bayern w PUEFA nie dalej jak na wiosnę bieżącego roku. Cudem wyszli z opresji w ćwierćfinale, odpadli z hukiem rundę później. W tym roku podobną rolę przyjmuje potężny AC Milan. I mogę się nieco ryzykownie założyć, że nie wygra pucharu

Jak już napisałem wyżej na dwumeczu z Hotspurs świat się nie kończy. Ważniejsze są wnioski, jakie wyciągnie klub z przygody pod tytułem "Europejskie puchary 2008". Swego czasu bardzo, ale to bardzo liczyłem na naukę wyciągniętą ze znamiennej kompromitacji z Norwegami. Nie udało się, mija właśnie 5 lat i stoimy w miejscu.
Ale ciągle wypada wierzyć, może wbrew logice, że ten trzydziestotysięczny stadion buduje się w jakimś ambitnym celu (nie tylko do celebracji n-tego tytułu mistrza Polski ); że po 2012 roku koniunktura się rozkręci i za 10 lat będziemy mieć trzy kluby w LM***

*** - dobra, żartowałem, dwa wystarczą

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 29.08.2008, 23:16
Mało Słodyczy napisał(a):Wyświetl post
Legia?

czołowym na przełomie lat - owszem
czołowym teraz - wątpie.

I nieważne czy Tottenham jest 1szy czy 15 w lidze. Ważne, aby na daną chwilę był tak samo czołowy jak Legia TERAZ
Mądre słowa, no zobaczymy czy się otrząsną, oby nie...
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.08.2008, 23:19
Również moje rozgoryczenie, rozczarowanie i wściekłość gdy dowiedziałem się kogo wylosowaliśmy było ogromne.

Do tej pory ciężko mi zrozumieć dlaczego mamy takiego "farta'.

O tej porze przychodzi mi jedynie do głowy iż jeśli już spadać to z wysokiego konia.

We Włoszech jesteśmy już rozpoznawalni, w Hiszpanii, to teraz czas na UK.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 29.08.2008, 23:36
marcinarsenal napisał(a):Wyświetl post
Tottenham w tym okienku wydał 73 mln euro, kupując m.in. Lukę Modricia, Davida Bentleya, Pawljuczenkę, czy Giovaniego dos Santosa. Ktoś powie co to za gwiazdy, skoro przegrywają drugi mecz w Premier League, ale te gwiazdy mogą się przebudzić właśnie w pucharach europejskich.
Tottenham wydał dużo ale powiedz mi który z tych zawodników jest tak naprawdę wart ogromnych pieniędzy? Oni co roku dużo kasy wydają, nastawiają się na duży sukces a mija kilka kolejek i szukają nowego trenera bo wyniki są słabe. Rywal jest jak najbardziej do ogrania, klucz do awansu będzie leżał na WHL. Jeśli tam osiągniemy dobry wynik to będziemy blisko sprawienia niespodzianki. Podsumowując - nie taki diabeł straszny jak go malują. Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
żuraw_9
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 29.08.2008, 23:37
Nie ma już co biadolić nad wynikami losowania, choć sam byłem nieźle wkurzony bo już któryś raz z rzędu jakoś szczęście nas opuszcza a czasami jest ono potrzebne...

Podstawowa rzecz: w Londynie musimy strzelić bramkę, aby w ogóle marzyć o podjęciu walki w Krakowie. Bramka z wyjazdu będzie już czymś i szczerze mówiąc wynik 2:1 dla nich u nich, mnie satysfakcjonuje.
W rewanżu u siebie damy radę! Trzeba wierzyć.
Ostatnio edytowane przez żuraw_9 : 29.08.2008 o godz. 23:39.
"Po burzy słońce wychodzi zza chmur,i nad Krakowem zaświeci znów.O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem."

Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Stary 29.08.2008, 23:40
prober napisał(a):Wyświetl post
Czasami wielkie transfery nie przekładają się na wielką grę. (...)

Wlasnie, czasami...

te 10% o ktorych wspomnialem wyzej to wlasnie "czasami" i mam nadzieje ze sie w nich zmiescimy.
Odpowiedz cytując
__Cobra__
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 29.08.2008, 23:41
marcinarsenal napisał(a):Wyświetl post
Tottenham w tym okienku wydał 73 mln euro, kupując m.in. Lukę Modricia, Davida Bentleya, Pawljuczenkę, czy Giovaniego dos Santosa. Ktoś powie co to za gwiazdy, skoro przegrywają drugi mecz w Premier League, ale te gwiazdy mogą się przebudzić właśnie w pucharach europejskich.

.
ja pamietam 88 minute przy R 22 - walka - równy z równym a przegralismy .......
http://chomikuj.pl/piteros06 - archiwalne multimedia Wisły.Całe mecze, skróty !
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 29.08.2008, 23:49
Mowisz o Dudce ktory polozyl sie w polu karnym i myslal ze ktos zaraz przybiegnie na niego chuchac i dmuchac ? Na szczescie tego pana w Wisle juz nie ma. A jak mamy wygrywac to czas skonczyc z frajerskimi porazkami. Nadarza sie wlasnie okazja cos soba zaprezentowac, tez bylem wkurzony, ale teraz ta zlosc trzeba przekuc w boiskowa i sportowa agresje ...
Ostatnio edytowane przez Greeg : 30.08.2008 o godz. 01:37.
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 30.08.2008, 09:09
Zgadnijcie, który klub latem wydał najwięcej na świecie na transfery?
pierwsza - FC BARCELONA - 90mln euro
drugi - Tottenham Hotspur - 73 mln euro

a wiec trafilismy w losowaniach na dwoch milionerów.Na sczescie same pięniadze nie grają, jednak jakie mamy realne szanse na awans ?
Wislacy muszą wznieść się na wyzyny swoich umiejętnosci - nie raz - jak w przypadku z Duma Katalonii - a dwukrotnie. Pytanie - czy stać nas na to ?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.08.2008, 09:43
z Tottenhamem miała Wisła grać już dwa lata temu w pucharze uefa jak Feyenoord wykluczyli a Wisła miała zajać jego miejsce w grupie.No ale do meczów nie doszło.....
Odpowiedz cytując
Marcinklon
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 30.08.2008, 09:50
jak już ktoś napisał jak spadać to z wysokiego konia, Lech ma teraz większe szanse na blamaż w PU ze słabszym przeciwnikiem, żaden wstyd odpaść z takim Tottenhamem a jaka szansa żeby utrzeć im nosa jak Barcelonie więc fart nie fart dobrze jest!!
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 30.08.2008, 10:45
Nie przesadzał bym z tym strachem przed Tottenhamem. Kluczową sprawą jest nie budżet, tylko aktualna dyspozycja zespołu, a ta jak na razie rewelacyjna nie jest. Nie ma się też co emocjonować wielkością transferów, bo z tymi też różnie bywa. Istotną rzeczą dyspozycja Berbatowa.
Zobaczymy jak nasz rywal wypadnie w konfrontacji z Chealse.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 30.08.2008, 11:06
czesiu napisał(a):Wyświetl post
Istotną rzeczą dyspozycja Berbatowa.

mam takie samo zdanie...

jak nie będzie grał Berbatov to nasze szanse wzrastają...dla mnie to jest jedyny piłkarz z Tottenhamu który jest "geniuszem futbolu" ... dla porównania w Barcelonie było kilku...Iniesta, Xavi, Henry, Eto...chodzi o to że są to piłkarzy którzy w pojedynke wygrywają mecze...a moim zdaniem takiemu Modric'owi czy lennonowi to dużo jeszcze brakuje...

myśle że bedzie dobrze...chłopaki wyjdą na WHL z lepszym nastawieniem jak na Camp Nou...jeszcze troche szczęscia i...może jakaś sensacja
Odpowiedz cytując
Mango
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.08.2008, 11:10
Zamiast sie cieszyć , że nasza Wisełka zagra z mocnym , medialnym przeciwnikiem lamentujecie ... Ileż satysfakcji i radości dałoby nam kibicom wyeliminowanie takie klubu jak Spurs z najlepszej obecnie ligu swiata !! Nie można porównac tez prestiżu - wszak któz by sie podniecał wizytą Austrii wiedeń w Krakowie Panowie znowu u nas tu w Krakowie , przy R22 zawitają gwiazdy światowej piłki i naszym zadaniem będzie pokazać im , że Kraków nie jest taki gościnny ... pokażemy im to na przykładzie Barcelony z tą różnicą , że jestem przekonany , że w pierwszym meczu na wyjeździe osiągniemy dobry wynik
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 30.08.2008, 11:18
w tym sezonie po takich bajecznych wzmocnieniach pewnie celem Tottenhamu jest włączenie sie do walki o tytuł mistrza Angli , po cichu licze że odpuszcza puchar uefa i dadzą nam wygrać.
Już nie moge sie doczekać starcia Mauro z Modriciem w środku pola , Cantoro może nie jest już taki szybki ale nie jednego środkowego playmekara potrafił wyłączyć z gry.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 30.08.2008 o godz. 11:24.
Odpowiedz cytując
DrunkenBear
Senior Member

Stary 30.08.2008, 11:19
czesiu napisał(a):Wyświetl post
Nie przesadzał bym z tym strachem przed Tottenhamem. Kluczową sprawą jest nie budżet, tylko aktualna dyspozycja zespołu, a ta jak na razie rewelacyjna nie jest. Nie ma się też co emocjonować wielkością transferów, bo z tymi też różnie bywa. Istotną rzeczą dyspozycja Berbatowa.
Zobaczymy jak nasz rywal wypadnie w konfrontacji z Chealse.
Wczoraj tak oglądałem MU. I tak mnie naszło, że chyba problemem będzie to, jak drużyny angielskie odzyskają świeżość, bo wczoraj było widać, że MU jest po ciężkim okresie przygotowań fizycznych. I tak gdzieś w okolicach połowy września wejdą na właściwe obroty. I tego właśnie obawiam się, że będzie tak z Tottenhamem. Gdyby ten dwumecz był na początku września. To byłbym spokojny.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 30.08.2008, 11:21
Dokladnie Mango. Nie ma co plakac. Ile druzyn ma szanse zagrac w roku z takimi druzynami jak Liverpool, Barcelona czy Tottenham ? Fajnie, ze gramy z zespolem z Premiership. Druzyna znow cos zyska, okrzepnie, stanie sie silniejsza, a i szanse na wyeliminowanie rywala wcale nie sa male.

Moim zdaniem na swiecie jest kilka druzyn, z ktorymi klub na poziomie Wisly nie ma zadnych szans wywalczyc awansu.Takie jak Barcelona, Real, Arsenal, Manchester, Chealse itp.
Ale z cala reszta mozna spokojnie powalczyc i wyjsc na boisko z przeswiadczeniem, ze awansujemy i wygramy. To bardzo wazne w pilce miec to poczucie mozliwosci, ze od nas cos zalezy, ze jestesmy lepsi.
I Tottenham jest silna druzyna, ale w zaden sposob nie zbliza sie poziomem do tych wymienionych powyzej.
Odpowiedz cytując
AZS_Lublin
Senior Member

Stary 30.08.2008, 11:24
Spokojnie... im dalej w glab wrzesnia/ pazdziernika tym gorzej dla Wisly. I wlasnie szansa polega na tym, ze pierwszy mecz gramy u nich! Jakby powiedziec... to jest szansa ze TTH "s.p.i.e.p.s.z.y" sobie mecz np jakims bramkowym remisem. a W krakowie no to juz wiadomo... przypieczentowanie awansu! Aha jutro 14:30 na C+ lub pewnie na Sopcascie idzie mecz TT z Chelsea. Dla nudzących sie przed derbami to jest alternatywa. Ja skorzystam, zobaczymy co graja grajki z Londka.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 30.08.2008, 11:32
Jak przegrać ,to przynajmniej z drużyną taką jak Tottenham ,nabierając przy tym doświadczenia i pokazując się w Europie. Na pewno nie stoimy na straconej pozycji i przy maksymalnej koncentracji wynik dwumeczu może się dla nas okazać korzystny.
Tak czy inaczej ,nie ma co popadać w rozpacz z powodu losowania ,będzie to na pewno ważna próba przedostania się Wisły do europejskiej strefy drużyn z którymi należy się liczyć.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Stary 30.08.2008, 11:32
No, jedno jest pewne chłopaki mają szansę udowodnić, że zbliżają się do poziomu Wisły Kasperczaka...
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 30.08.2008, 11:38
Berbatova nie bylo nawet na lawce w pierwszych meczach kolejki,co jest zwiazane z prawdopodobnym transferem do ManU,licze na ten transfer ktory rowniez w jakis sposob moze ulatwic Wiselce przejscie TT.
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 30.08.2008, 11:40
Cytat:
Istotną rzeczą dyspozycja Berbatowa.
,,
Welcome Wisla dont worry about Berbatov if he`s not joined Man Utd by the time we play you he wont play it`ll be too cold or he`ll be washing his hair or something"

Wygląda na to , że ani on się zbytnio nie kwapi aby pomóć Tottenhamowi w tym sezonie , ani kibice specjalnie na niego nie liczą .
Chociaż jak nigdzie nie przejdzie , to w końcu dogada się z trenerem , bo co będzie robił przez pół sezonu .Do rezerw go nie odeślą .

Przy okazji
wiem , że będą to czytały osoby , które ,,zabawiają" na forum Tottenhamu .
Po jaką cholerę ich zarzucacie tymi filmikami o Wiśle ?!
Zachowujecie się prawie tak samo jak pokemony z Beitaru .
Jak będą chcieli dowidzieć się czegoś o kibicach Wisły , to sobie poszukają w internecie jak nie teraz , to po miażdżącym przedstawieniu jakiego będą świadkami podczas pierwszego meczu w Londynie .
Dobre firmy nie potrzebują taniej akwizycji , dobre firmy bronią się same .
A w właśnie zachowuje się jak tani akwizytorzy .
Rozumiem 3 filmiki , kilka zdjęć ale nie kilkanaście filmików w co drugim poście .
Dajcie sobie na wstrzymanie trochę .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 30.08.2008 o godz. 11:47.
Odpowiedz cytując
marcinarsenal
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.08.2008, 11:44
Też o Berbatova bym się nie martwił. Gadałem z kolegą fanem MU i powiedział, że dzis ma wpłynąć ostateczna oferta dla Tottenhamu, a sam Berbatov bardzo chce odejść i grac w LM. Taki zbuntowany gracz raczej się nie przyda, nawet jeśli zostanie
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem."
The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol."
29.05.85
Odpowiedz cytując
AZS_Lublin
Senior Member

Stary 30.08.2008, 11:47
Styk83 napisał(a):Wyświetl post
Berbatova nie bylo nawet na lawce w pierwszych meczach kolejki,co jest zwiazane z prawdopodobnym transferem do ManU,licze na ten transfer ktory rowniez w jakis sposob moze ulatwic Wiselce przejscie TT.
A co z Pawliuczenka? Juz jest zaklepany czy sie waha jak Arszawin Swoja dorga nie wiem, czy TT stać az na takie dwie gwiazdy w ataku Berbatov i Pawliuczenko... Ale nawet jesli, uwazam ze zawodnik nie jest w stanie grac przez caly rok na tym samym dobrym poziomie. I nie chodzi tylko o forme fizyczna ale i aklimatyzacje. Na peczki mozna podawac przyklady zawodnikow ktorzy blyszczeli w innych ligach w jeszcze innych gasli. Byc moze tak bedzie z Pawliczenka. Dla niego to Liga Ang zupelnie inny swiat, inne treningi inne obciazenie... podobnie sprawa sie z Modricem. Byc moze oni na poczatku tego nie wytrzymuja? I oby tak bylo conajmniej do 2.10
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 30.08.2008, 11:50
Pawliuczenko klepnięty
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 30.08.2008, 11:58
Do kiedy mozna zglaszac zawodnikow pucharow?
Odpowiedz cytując
AZS_Lublin
Senior Member

Stary 30.08.2008, 11:59
w koncu chyba stanlo na poniedzialku ( do 23:59)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów