|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
To ze ostatni sezon mieli slaby nie oznacza ze nie sa czolowym klubem Angielskim.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A co to ma do rzeczy na ktorym oni sa teraz miejscu w NAJLEPSZEJ lidze swiata?
Teraz Legia jest na 12 i czy nie jest czolowym Polskim klubem? a no wlasnie. ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Legia?
czołowym na przełomie lat - owszem czołowym teraz - wątpie. I nieważne czy Tottenham jest 1szy czy 15 w lidze. Ważne, aby na daną chwilę był tak samo czołowy jak Legia TERAZ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Czasami wielkie transfery nie przekładają się na wielką grę. Przypomnijcie sobie co wyczyniał mocarny monachijski Bayern w PUEFA nie dalej jak na wiosnę bieżącego roku. Cudem wyszli z opresji w ćwierćfinale, odpadli z hukiem rundę później. W tym roku podobną rolę przyjmuje potężny AC Milan. I mogę się nieco ryzykownie założyć, że nie wygra pucharu
![]() Jak już napisałem wyżej na dwumeczu z Hotspurs świat się nie kończy. Ważniejsze są wnioski, jakie wyciągnie klub z przygody pod tytułem "Europejskie puchary 2008". Swego czasu bardzo, ale to bardzo liczyłem na naukę wyciągniętą ze znamiennej kompromitacji z Norwegami. Nie udało się, mija właśnie 5 lat i stoimy w miejscu. Ale ciągle wypada wierzyć, może wbrew logice, że ten trzydziestotysięczny stadion buduje się w jakimś ambitnym celu (nie tylko do celebracji n-tego tytułu mistrza Polski ); że po 2012 roku koniunktura się rozkręci i za 10 lat będziemy mieć trzy kluby w LM*** ![]() *** - dobra, żartowałem, dwa wystarczą ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Również moje rozgoryczenie, rozczarowanie i wściekłość gdy dowiedziałem się kogo wylosowaliśmy było ogromne.
Do tej pory ciężko mi zrozumieć dlaczego mamy takiego "farta'. O tej porze przychodzi mi jedynie do głowy iż jeśli już spadać to z wysokiego konia. We Włoszech jesteśmy już rozpoznawalni, w Hiszpanii, to teraz czas na UK. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Nie ma już co biadolić nad wynikami losowania, choć sam byłem nieźle wkurzony bo już któryś raz z rzędu jakoś szczęście nas opuszcza a czasami jest ono potrzebne...
Podstawowa rzecz: w Londynie musimy strzelić bramkę, aby w ogóle marzyć o podjęciu walki w Krakowie. Bramka z wyjazdu będzie już czymś i szczerze mówiąc wynik 2:1 dla nich u nich, mnie satysfakcjonuje. W rewanżu u siebie damy radę! Trzeba wierzyć.
Ostatnio edytowane przez żuraw_9 : 29.08.2008 o godz. 23:39.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wlasnie, czasami... te 10% o ktorych wspomnialem wyzej to wlasnie "czasami" i mam nadzieje ze sie w nich zmiescimy. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]()
http://chomikuj.pl/piteros06 - archiwalne multimedia Wisły.Całe mecze, skróty !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Mowisz o Dudce ktory polozyl sie w polu karnym i myslal ze ktos zaraz przybiegnie na niego chuchac i dmuchac ? Na szczescie tego pana w Wisle juz nie ma. A jak mamy wygrywac to czas skonczyc z frajerskimi porazkami. Nadarza sie wlasnie okazja cos soba zaprezentowac, tez bylem wkurzony, ale teraz ta zlosc trzeba przekuc w boiskowa i sportowa agresje ...
Ostatnio edytowane przez Greeg : 30.08.2008 o godz. 01:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Zgadnijcie, który klub latem wydał najwięcej na świecie na transfery?
pierwsza - FC BARCELONA - 90mln euro drugi - Tottenham Hotspur - 73 mln euro a wiec trafilismy w losowaniach na dwoch milionerów.Na sczescie same pięniadze nie grają, jednak jakie mamy realne szanse na awans ? Wislacy muszą wznieść się na wyzyny swoich umiejętnosci - nie raz - jak w przypadku z Duma Katalonii - a dwukrotnie. Pytanie - czy stać nas na to ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
z Tottenhamem miała Wisła grać już dwa lata temu w pucharze uefa jak Feyenoord wykluczyli a Wisła miała zajać jego miejsce w grupie.No ale do meczów nie doszło.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
jak już ktoś napisał jak spadać to z wysokiego konia, Lech ma teraz większe szanse na blamaż w PU ze słabszym przeciwnikiem, żaden wstyd odpaść z takim Tottenhamem a jaka szansa żeby utrzeć im nosa jak Barcelonie więc fart nie fart dobrze jest!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie przesadzał bym z tym strachem przed Tottenhamem. Kluczową sprawą jest nie budżet, tylko aktualna dyspozycja zespołu, a ta jak na razie rewelacyjna nie jest. Nie ma się też co emocjonować wielkością transferów, bo z tymi też różnie bywa. Istotną rzeczą dyspozycja Berbatowa.
Zobaczymy jak nasz rywal wypadnie w konfrontacji z Chealse. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
mam takie samo zdanie... jak nie będzie grał Berbatov to nasze szanse wzrastają...dla mnie to jest jedyny piłkarz z Tottenhamu który jest "geniuszem futbolu" ... dla porównania w Barcelonie było kilku...Iniesta, Xavi, Henry, Eto...chodzi o to że są to piłkarzy którzy w pojedynke wygrywają mecze...a moim zdaniem takiemu Modric'owi czy lennonowi to dużo jeszcze brakuje... myśle że bedzie dobrze...chłopaki wyjdą na WHL z lepszym nastawieniem jak na Camp Nou...jeszcze troche szczęscia i...może jakaś sensacja ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Zamiast sie cieszyć , że nasza Wisełka zagra z mocnym , medialnym przeciwnikiem lamentujecie ... Ileż satysfakcji i radości dałoby nam kibicom wyeliminowanie takie klubu jak Spurs z najlepszej obecnie ligu swiata !! Nie można porównac tez prestiżu - wszak któz by sie podniecał wizytą Austrii wiedeń w Krakowie
z tą różnicą , że jestem przekonany , że w pierwszym meczu na wyjeździe osiągniemy dobry wynik ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w tym sezonie po takich bajecznych wzmocnieniach pewnie celem Tottenhamu jest włączenie sie do walki o tytuł mistrza Angli , po cichu licze że odpuszcza puchar uefa i dadzą nam wygrać.
Już nie moge sie doczekać starcia Mauro z Modriciem w środku pola , Cantoro może nie jest już taki szybki ale nie jednego środkowego playmekara potrafił wyłączyć z gry.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 30.08.2008 o godz. 11:24.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokladnie Mango. Nie ma co plakac. Ile druzyn ma szanse zagrac w roku z takimi druzynami jak Liverpool, Barcelona czy Tottenham ? Fajnie, ze gramy z zespolem z Premiership. Druzyna znow cos zyska, okrzepnie, stanie sie silniejsza, a i szanse na wyeliminowanie rywala wcale nie sa male.
Moim zdaniem na swiecie jest kilka druzyn, z ktorymi klub na poziomie Wisly nie ma zadnych szans wywalczyc awansu.Takie jak Barcelona, Real, Arsenal, Manchester, Chealse itp. Ale z cala reszta mozna spokojnie powalczyc i wyjsc na boisko z przeswiadczeniem, ze awansujemy i wygramy. To bardzo wazne w pilce miec to poczucie mozliwosci, ze od nas cos zalezy, ze jestesmy lepsi. I Tottenham jest silna druzyna, ale w zaden sposob nie zbliza sie poziomem do tych wymienionych powyzej. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Spokojnie... im dalej w glab wrzesnia/ pazdziernika tym gorzej dla Wisly. I wlasnie szansa polega na tym, ze pierwszy mecz gramy u nich! Jakby powiedziec... to jest szansa ze TTH "s.p.i.e.p.s.z.y" sobie mecz np jakims bramkowym remisem. a W krakowie no to juz wiadomo... przypieczentowanie awansu! Aha jutro 14:30 na C+ lub pewnie na Sopcascie idzie mecz TT z Chelsea. Dla nudzących sie przed derbami to jest alternatywa. Ja skorzystam, zobaczymy co graja grajki z Londka.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak przegrać ,to przynajmniej z drużyną taką jak Tottenham ,nabierając przy tym doświadczenia i pokazując się w Europie. Na pewno nie stoimy na straconej pozycji i przy maksymalnej koncentracji wynik dwumeczu może się dla nas okazać korzystny.
Tak czy inaczej ,nie ma co popadać w rozpacz z powodu losowania ,będzie to na pewno ważna próba przedostania się Wisły do europejskiej strefy drużyn z którymi należy się liczyć. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No, jedno jest pewne chłopaki mają szansę udowodnić, że zbliżają się do poziomu Wisły Kasperczaka...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Berbatova nie bylo nawet na lawce w pierwszych meczach kolejki,co jest zwiazane z prawdopodobnym transferem do ManU,licze na ten transfer ktory rowniez w jakis sposob moze ulatwic Wiselce przejscie TT.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Welcome Wisla dont worry about Berbatov if he`s not joined Man Utd by the time we play you he wont play it`ll be too cold or he`ll be washing his hair or something "Wygląda na to , że ani on się zbytnio nie kwapi aby pomóć Tottenhamowi w tym sezonie , ani kibice specjalnie na niego nie liczą . Chociaż jak nigdzie nie przejdzie , to w końcu dogada się z trenerem , bo co będzie robił przez pół sezonu .Do rezerw go nie odeślą . Przy okazji wiem , że będą to czytały osoby , które ,,zabawiają" na forum Tottenhamu . Po jaką cholerę ich zarzucacie tymi filmikami o Wiśle ?! Zachowujecie się prawie tak samo jak pokemony z Beitaru . Jak będą chcieli dowidzieć się czegoś o kibicach Wisły , to sobie poszukają w internecie jak nie teraz , to po miażdżącym przedstawieniu jakiego będą świadkami podczas pierwszego meczu w Londynie . Dobre firmy nie potrzebują taniej akwizycji , dobre firmy bronią się same . A w właśnie zachowuje się jak tani akwizytorzy . Rozumiem 3 filmiki , kilka zdjęć ale nie kilkanaście filmików w co drugim poście . Dajcie sobie na wstrzymanie trochę .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 30.08.2008 o godz. 11:47.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Też o Berbatova bym się nie martwił. Gadałem z kolegą fanem MU i powiedział, że dzis ma wpłynąć ostateczna oferta dla Tottenhamu, a sam Berbatov bardzo chce odejść i grac w LM. Taki zbuntowany gracz raczej się nie przyda, nawet jeśli zostanie
![]()
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem." The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol." 29.05.85 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Pawliuczenko klepnięty
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Do kiedy mozna zglaszac zawodnikow pucharow?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w koncu chyba stanlo na poniedzialku ( do 23:59)
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|