The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.02.2015, 21:24
ZawszeSztywny napisał(a):Wyświetl post
Alternatywą oprócz Wilka jest też : JKM, Braun, Kowalski, Kukiz czy nawet ... Adam Słomka

I tak zamiast jednego antysystemowego elektoratu kandydata, który realnie zebrał by z 8-9% zajmując dobre 3 miejsce skończy się że każdy z nich otrzyma po 1%, z którymi wygra Ogórek Źle to wróży przed jesienią....
JKM raczej 1% nie będzie miał. Według mnie nie o to chodzi, żeby na siłę zdobyć 9% tylko, żeby pokazać tzw. tfu opinii publicznej, całe grono kandydatów antysystemowych, z którymi systemowi kandydaci będą musieli prowadzić debatę. To ma być niejako symbol pokazania siły czyli w tym przypadku liczby ludzi którzy są anty.
Problemem jest tylko kwestia reżimowych mediów...
Ostatnio edytowane przez palikot : 04.02.2015 o godz. 21:27.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 04.02.2015, 22:29
Ani JKM nie zdobędzie 9%, ani 1%, a będzie mieć wynik gdzieś po środku (obstawiam przedział 4-6%) i będzie walczył z Ogórek o 3 miejsce (moim zdaniem Ogórek zrobi lepszy wynik, a trochę gorszy od Korwina będzie Jarubas).

Bardziej cieszy mnie to, że w tych wyborach praktycznie każda opcja polityczna będzie mieć swojego kandydata w pierwszej turze. Osobiście jestem zadowolony, że wystawiono Wilka przez KNP przez co w razie czego będę mógł zagłosować na antagonistę Marusika, któremu kibicowałem wiosną ubiegłego roku.

Istotną sprawą w dniu startu kampanii wyborczej jest liczba kandydatów. Chyba idziemy na rekord, gdyż jakby ktoś doszedł do listy tej listy: Komorowski, Duda, Ogórek, JKM, Jarubas, Palikot, Wilk, Braun, Kowalski, Deska, Grodzka, Kalisz, Kukiz to będziemy mieli 14 kandydatów, bądź lepiej. Jednak znając życie kilku kandydatów nie zbierze 100 tys. podpisów i maksymalnie wystartuje 10-11

1990 - 6 kandydatów
1995 - 13 kandydatów
2000 - 12 kandydatów (13 z Olszewskim)
2005 - 12 kandydatów
2010 - 10 kandyatów
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.02.2015, 22:31
palikot napisał(a):Wyświetl post
Przykład:
Korupcja w południowym koncernie energetycznym (dziś tauron) w latach 2005-2006 i jego zarząd z prezesem, który w 2006 zmienił fuchę i wylądował polskiej kompanii węglowej z ramienia PIS. Poszukaj sobie.
To powyżej to odpowiedź kolegi palikota na uprzejme pytanie aby wskazał przykłady (i tu cytat z jego postu):
Cytat:
ale wielu prezesów spółek skarbu państwa m.in kopalnianych z ramienia PIS ma dzisiaj zarzuty o łapówki
A ja czytam i oczom nie wierzę . Świeżo została usunięta z forum peowska prostytrollka, a tu kolega korwinowiec w pocie czoła pracuje na to, aby zacząć uważać go za będącego na tym forum również służbowo, tym razem z ramienia KORWINA. Kolego, chcesz żeby Twoje posty zauważali ludzie choć trochę starsi niż 15-latki, to pamiętaj aby każdy zarzut (a szczególnie taki jak łapówkarstwo), który stawiasz w dyskusji, mieć odpowiednio udokumentowany. W przeciwnym razie dyskutować z Tobą będą chciały tylko żule spod budki z piwem.
W kontekście powyższego pusty śmiech może wzbudzać takie cacko napisane przez autora:
Cytat:
Ja nie analizuje gry politycznej ani aktorstwa w tvn-ie Macierewicza vs Niesiołowskiego Tuska vs Kaczyńskiego itp. Mnie interesuje program. Spójrz na niego a zobaczysz podobieństwa.
Zresztą zobacz na głosowania PIS-u zawsze głosują za zwiększeniem socjalizmu podobnie jak PO, TR, PSL, SLD. Jednynie Wipler nigdy nie zagłosował za podwyżką podatków czy zwiększeniem socjalu. Dlatego ja nie ufam żadnej partii w tym sejmie
Autor powyższego zapewne nie wie że przez jakieś pół kadencji Przemek był bardzo lojalnym członkiem klubu parlamentarnego PiS, a odszedł z niego tylko dlatego że uroił sobie, że "przyciągnie" Korwina pod skrzydła PiS (nad czym zresztą cały czas bardzo mocno pracuje).
I jeszcze takie coś:
Cytat:
Według mnie nie o to chodzi, żeby na siłę zdobyć 9% tylko, żeby pokazać tzw. tfu opinii publicznej, całe grono kandydatów antysystemowych, z którymi systemowi kandydaci będą musieli prowadzić debatę. To ma być niejako symbol pokazania siły czyli w tym przypadku liczby ludzi którzy są anty.
Czyli mówiąc wprost: kolegi nie interesuje aby coś zmieniać, ale żeby "się działo". Ze swojej strony proponuję aby, jeśli koledze polityka myli się z kontestacją, zapuścił długie włosy i brodę, ubrał kolorową kamizelkę i dzwony po czym skoncentrował się raczej na "robieniu miłości" a nie na polityce.
Naprawdę obawiam się że "zmiana sytemu" (cokolwiek miałaby znaczyć ta nowomowa), którą z takim zacięciem propaguje kolega, byłaby "zmianą" w takim samym sensie w jakim "zmianą" było zastąpienie caratu przez komunistów. Strach się bać.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 04.02.2015 o godz. 22:44.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 04.02.2015, 22:51
Że się tak wtrącę. W czym żul spod budki z piwem jest gorszy od doktora habilitowanego ? Ma takie same prawo głosu i możliwość wypowiadania się w debacie publicznej?
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 04.02.2015, 23:07
Ponawiam apel Pablo84 "Błagam Was ludzie. Używajcie czasami "Entera" gdy piszecie długie posty. Strasznie ciężko się czyta, taki jednolity tekst". Przypominam też o stosowaniu kropek, przecinków i innych znaków interpunkcyjnych
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
palikot
Senior Member

Stary 05.02.2015, 00:20
Dobra. Koniec zabawy. Nie ma się co z wami cackać z wami trzeba konkretnie, bo się panoszycie.

wislak68 napisał(a):Wyświetl post
To powyżej to odpowiedź kolegi palikota na uprzejme pytanie aby wskazał przykłady (i tu cytat z jego postu)

kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
jeżeli nie są to insynuacje daj jedno konkretne nazwisko z dowodami ,witam w klubie , to jest was dwóch , Ty i rozmywacz , kto następny potwierdzi że PIS rządzi ostatnie 8 lat
Rozumiem, że Kerim prosił o przykłady?

Cytat:
A ja czytam i oczom nie wierzę . Świeżo została usunięta z forum peowska prostytrollka, a tu kolega korwinowiec w pocie czoła pracuje na to, aby zacząć uważać go za będącego na tym forum również służbowo, tym razem z ramienia KORWINA. Kolego, chcesz żeby Twoje posty zauważali ludzie choć trochę starsi niż 15-latki, to pamiętaj aby każdy zarzut (a szczególnie taki jak łapówkarstwo), który stawiasz w dyskusji, mieć odpowiednio udokumentowany. W przeciwnym razie dyskutować z Tobą będą chciały tylko żule spod budki z piwem.
1) Ponoć nie pisałeś tu od niepamiętnych czasów to daruj sobie treści o tym kto na tym forum chce ze mną pisać i o czym
2) Dowody za korupcję zbiera prokuratura ja je mogę tylko przytoczyć. Jak sobie wpiszesz w internet hasło: korupcja w polskim górnictwie, to ci wyskoczy setki artykułów o oskarżeniu chyba kilkudziesięciu prezesów i ich współpracowników spółek węglowych w latach 1998-2006. Kolega chciał przykład to mu dałem, żeby nie było, że rzucam słowa na wiatr.

Cytat:
W kontekście powyższego pusty śmiech może wzbudzać takie cacko napisane przez autora:
Autor powyższego zapewne nie wie że przez jakieś pół kadencji Przemek był bardzo lojalnym członkiem klubu parlamentarnego PiS, a odszedł z niego tylko dlatego że uroił sobie, że "przyciągnie" Korwina pod skrzydła PiS (nad czym zresztą cały czas bardzo mocno pracuje).
O ...... ja też się bardzo zacząłem śmiać . Tak nawiązując do powyższego ataku to może udowodnisz jego intencje, bo to bardzo poważny zarzut?

Cytat:
Czyli mówiąc wprost: kolegi nie interesuje aby coś zmieniać, ale żeby "się działo". Ze swojej strony proponuję aby, jeśli koledze polityka myli się z kontestacją, zapuścił długie włosy i brodę, ubrał kolorową kamizelkę i dzwony po czym skoncentrował się raczej na "robieniu miłości" a nie na polityce.
Naprawdę obawiam się że "zmiana sytemu" (cokolwiek miałaby znaczyć ta nowomowa), którą z takim zacięciem propaguje kolega, byłaby "zmianą" w takim samym sensie w jakim "zmianą" było zastąpienie caratu przez komunistów. Strach się bać.
1. Interesuje mnie zmiana. To żeby coś się działo nie wyklucza że interesuje mnie zmiana. Ja komentuje strategię, nie mam pojęcia czy słuszną. Zresztą jasno napisałem. Kto ma czytanie ze zrozumieniem ogarnięte ten wie co w trawie mi chodzi
2. Rozumiem, że ty jesteś strategiem od przygotowania taktyki politycznej? Są plusy i minusy tej strategii o której napisałem. Ja wymieniłem tylko kilka plusów. Są oczywiście i plusy i minusy również w tej drugiej koncepcji tzw. "jednoczącej". O tym która jest lepsza ciężko mówić teraz. Czas pokaże, więc twoje złośliwe wnioski zostaw sobie na przynajmniej potem.
3. No tak siedzisz na forum odkąd FraMat nie jest modem... a był bardzo długo, więc nie wiesz co znaczy ta nowomowa. Zmiana systemu - oznacza zmianę wszystkich podzespołów, części składowych wzajemnie ze sobą powiązanych elementów całości, tak aby powstał lepszy system, który będzie bardziej efektywniejszy ekonomicznie.
Jako że:
Cytat:
System polityczny - ogół organów państwowych, partii politycznych oraz organizacji i grup społecznych (formalnych i nieformalnych), uczestniczących w działaniach politycznych w ramach danego państwa oraz ogół generalnych zasad i norm regulujących wzajemne stosunki między nimi.
Należy zmienić ogół organów państwowych, zmienić przynajmniej na razie system wyborów na JOWy(docelowo zlikwidować demokrację), zlikwidować kilka ministerstw, urzędów)ZUS/NFZ/US(a co za tym idzie cały system opieki zdrowotnej, emerytalnej, podatkowej), znieść socjalizm(zasiłki, dofinansowania, "wsparcia", "programy"), zmienić większość prawa(podatki, społeczne, karne- kara śmierci itp.), wnieść zasady o których mówi JKM(dlatego się z nim zgadzam), zmienić konstytucję itp itp. Czyli chodzi mniej więcej o to by przygotować projekt państwa taki jaki funkcjonował na zachodzie i za oceanem 50-100 lat temu ze wszystkimi jego mechanizmami, które wprowadziły tamtejszą cywilizację na skale mocarstwa a dziś podobnie czyni to daleki wschód(Chiny, Singapur, Malezja)

Więc nie wygląda to na jakąś nowomowę, tylko na jasny postulat.
Zresztą była o tym mowa kilkadziesiąt stron wstecz, i znowu trzeba powtarzać, bo wparuje tu jakiś co FraMata się bał...

Obraliście sobie ze Smugą zły cel ataku. Jeden taki o nicku zaczynającym się na G. też kiedyś mnie atakował i z braku argumentów dał sobie spokój, wam też radzę spasować jeśli zamiast merytoryki macie zamiar mnie atakować personalnie, jechać po moim nicku 13-latkach itp
pozdrawiam
i do jutra!

emj10 napisał(a):Wyświetl post
Ani JKM nie zdobędzie 9%, ani 1%, a będzie mieć wynik gdzieś po środku (obstawiam przedział 4-6%) i będzie walczył z Ogórek o 3 miejsce (moim zdaniem Ogórek zrobi lepszy wynik, a trochę gorszy od Korwina będzie Jarubas).
Zawsze chciałem jechać do Warszawy, bo my tu w Krakowie mamy .....owe wróżki
Ostatnio edytowane przez palikot : 05.02.2015 o godz. 01:20.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.02.2015, 01:31
Smuga, próg wyborczy powinien być na takiej zasadzie, że jeśli partia X zdobędzie np 100 tysięcy głosów to już zasługuje na mandat, przy obecnym stanie czyli około 30mln uprawnionych do głosowania, z czego głosuje około 50% to wychodzi, że te 100 tys głosów to jest powiedzmy 0,7% głosów.
Nie pojmuję jaka grupa 100tys reprezentantów może nie mieć swojego przedstawiciela, nie pojmuję tym bardziej jak grupa około 700 tysięcy Polaków - tyle mniej więcej ludzi przy frekwencji 50% oznaczałoby poparcie poniżej 5% (wynik KNP z ostatnich wyborów to 150 tys głosów czyli 1,06% więc mnożymy przez 5 liczbę osób co da około 700 tys).
Tym bardziej nie rozumiem jak grupa - zakładając, że frekwencja wyniosłaby 75% - około 1 200 000 Polaków - bo tyle wyniósłby mniej więcej wynik trochę poniżej 5% głosów jeśli głosujących byłoby 75% - mogłaby nie mieć swojego reprezentanta w rządzie. Przecież to jest ....a jakaś kpina.
100 tysięcy osób może składać projekty ustaw dzięki OIU ale już 100 tys, 200, 400 a teoretycznie tak jak pisałem nawet ponad milion nie zasługuje na swojego reprezentanta. Przecież to jest kpina z ludzi. Jesteśmy traktowani w tym systemie jak debile i tak jak pisałem wszelkie podstawy tego systemu nie są logiczne, nie trzymają się kupy.
Jak to się mówi, tu nie ma co zmieniać, to wszystko musi bomba .......nąć i trzeba budować od nowa.
Nie wiem co za frajerzy wymyślili ten próg na poziomie 5%. Ale wiem po co on jest. To jest taki ostateczny bezpiecznik, który zapewni nietykalność partiom przy korycie. One mają finansowanie z budżetu państwa, one mają media, układy i układziki, mają stołki pozajmowane tu i ówdzie, mają wielkie struktury i kto normalny się przebije do Sejmu w takich warunkach? Jak na wstępie musi zebrać setki tysięcy podpisów aby w wyborach wystartować, musi sam płacić za wszystko, nie dostanie się do mediów a nawet jeśli mu się uda to na koniec dostaje obuchem w ryj i ma zdobyć 5% głosów w wyborach. Kto normalny takie coś jest w stanie uczynić? Naturalne jest, że jedne nieudane wybory i właściwie partia znika, nie ma finansowania, nie ma kasy, każdy musi pracować na życie a dopiero potem politykować, pozamiatane. Być może uda się KNP lub RN kiedyś ale to są ewenementy. Pierwsi są na scenie od zawsze wraz z JKMem, a drudzy budują poparcie na prawdę od podstaw (i tak powinno być) i są ideową partią, skupiają ludzi o poglądach narodowych czyli akurat taką komórkę, która ma szansę na rozwój, na stworzenie własnej partii. Przykładowo gdyby ktoś chciał zrobić jakąś partię lewicową to się nie przebije bo SLD mu głosy zabierze, prawicowa partia to z kolei podobno PiS i on też pozabiera głosy itd.
Próg wyborczy to również świetny argument dla bandy czworga "nie marnujcie głosu, głosujcie na nas". ....a, żyjemy w demokracji a jakieś szmaty nam mówią czy możemy zagłosować na RN, Korwina czy nawet Palikota. Jak w demokracji, ktoś przed wyborami czy nawet po nich może mówić o marnowaniu głosu? To na .... mnie ta demokracja jak nawet mi będą wskazywać na kogo mam głosować? No i samo ząłożenie marnowania głosów jest fajne bo rzeczywiście większośc pomyśli, że jednak lepiej zagłosować na mniejsze zło i się do tych mandatów dorzucić swoim głosem, mieć wpływ na podział mandatów głosując na PO-PiS niż zagłosować na kogoś z poza sejmu, kto i tak mandatu nie powącha. Dwie pieczenie na jednym ogniu upieczone, nie dość, że system progiem wyborczym premiuje bandę czworga, na która ludzie głosują na siłę to jeszcze degraduje nowe partie.
Byłby próg to by się skończyło pieprzenie głupot, ludzie by mieli inne podejście do głosowania bo by wiedzieli, że wystarczy ich 100 tys i będą mieli swój mandat, swojego polityka w rządzie. Wiedzieliby, że jak nie od razu to może po woli się uda coś zmienić, a tak to częśc też wychodzi z założenia "nie głosuję bo i tak mój głos nic nie zmieni".
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 05.02.2015, 10:10
palikot prawda jest taka że nie dałeś żadnego udokumentowanego przykładu korupcji PIS-u w górnictwie, rzuciłeś jakiś przykład nic nie wnoszący i "kazałeś" sobie szukać , ja mam szukać ? ja rzuciłem insynuacjami ? daj spokój , nie mieszaj mnie do tego że coś odpowiedziałeś , nic nie odpowiedziałeś , rzuciłeś tylko pomówieniami bez żadnego udokumentowania , wykaż się i poszukaj te mityczne korupcje PIS w górnictwie , czekam dalej
ZawszeSztywny
Senior Member

Od: 03.2013

Stary 05.02.2015, 11:58
emj10
Senior Member

Stary 05.02.2015, 12:16
palikot napisał(a):Wyświetl post
Zawsze chciałem jechać do Warszawy, bo my tu w Krakowie mamy .....owe wróżki
Nie trzeba być wróżką, a wystarczy znać archiwalne wyniki JKM z wyborów prezydenckich, a także aktualne notowania, zarówno te z wyborów jak też z sondaży. Wynik JKM jest znany wszem i wobec przed wyborami, a walka będzie toczyć się o kolejność trójki Ogórek, JKM i Jarubas, bo nie sądzę, aby któryś z Braunów, czy Kowalskich wyskoczył z wynikiem powyżej 1-2

Palikocie nie wspominam o Palikocie, gdyż wydaje mi się, że jego wynik sondażowy jest pompowany (obecnie 5-7%) i skończy się max. na poziomie 3%.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 05.02.2015 o godz. 12:18.
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 05.02.2015, 12:34
Dzięki za znalezienie Skopiuję sobie i zostawię ten obrazek na pamiątkę- teraz już wiem skąd Platforma ma takie poparcie
Ostatnio edytowane przez heoij : 05.02.2015 o godz. 12:37.
palikot
Senior Member

Stary 05.02.2015, 20:52
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
palikot prawda jest taka że nie dałeś żadnego udokumentowanego przykładu korupcji PIS-u w górnictwie, rzuciłeś jakiś przykład nic nie wnoszący i "kazałeś" sobie szukać , ja mam szukać ? ja rzuciłem insynuacjami ? daj spokój , nie mieszaj mnie do tego że coś odpowiedziałeś , nic nie odpowiedziałeś , rzuciłeś tylko pomówieniami bez żadnego udokumentowania , wykaż się i poszukaj te mityczne korupcje PIS w górnictwie , czekam dalej
Jak nic nie wnoszący?
Podałem że latach 2005-2007 rządził dwoma spółkami górniczymi, i ta ekipa była z ramienia PIS - dziś mają zarzuty prokuratorskie za przyjmowanie korzyści za tamten okres.
Póki co nie ma wyroków, więc co ja ci mogę udokumentować?
Przepisuje co w mediach znajdę...

http://www.pap.pl/palio/html.run?_In...Sum=1065639802

Cytat:
Drugi akt oskarżenia objął b. szefów PKW: prezesa Grzegorza P., wiceprezesa Marka J., członka zarządu tej spółki Jerzego W. Zarzucane im przestępstwa dotyczą lat 2005-2006. Oskarżeni prezesi mieli przyjmować łapówki w wysokości od kilkudziesięciu do 200 tys. zł.
Potem ten gość (Grzegorz P) był mianowany na szefa JSW również za rządów PIS-u

Cytat:
Jednym z kluczowych świadków w tej sprawie był Andrzej J., w przeszłości szef spółek górniczych. Na początku 2014 r. mężczyzna popełnił samobójstwo. W czasie, który obejmuje postępowanie, J. był szefem firmy Voest-Alpine Technika Górnicza i Tunelowa. To on miał w przeszłości dawać łapówki lub polecał innym to robić. Skorzystał z klauzuli bezkarności, przysługującej osobom, które ujawniły korupcję.
I nie mówcie, że służby nie działają

To tyle jeśli chodzi czystość systemową nieskazitelnych. Cały sęk w tym, że to nie ich wina, wystarczy zlikwidować koryto i nie będzie co kraść, wtedy nie będę miał problemu żeby przyznać wam, że PIS jest uczciwy. Nawet powiem więcej, pójdę z wami na wódkę

Jaka propagandówka. Naprawdę musi być grubo z poparciem, skoro żydokomuna decyduje się już na takie propagandowe kroki

Nie trzeba być wróżką, a wystarczy znać archiwalne wyniki JKM z wyborów prezydenckich, a także aktualne notowania, zarówno te z wyborów jak też z sondaży. Wynik JKM jest znany wszem i wobec przed wyborami, a walka będzie toczyć się o kolejność trójki Ogórek, JKM i Jarubas, bo nie sądzę, aby któryś z Braunów, czy Kowalskich wyskoczył z wynikiem powyżej 1-2

Palikocie nie wspominam o Palikocie, gdyż wydaje mi się, że jego wynik sondażowy jest pompowany (obecnie 5-7%) i skończy się max. na poziomie 3%.
Problem jest taki, że twojej analizie brakuje tego, że w archiwalnych wynikach wyborów:
- nie miał tylu zwolenników
- nie miał fejsbuka
- nie miał internetu
- było go 6 razy mniej w TV
- Nie miał obok siebie prężnie rozwijającej się struktury partyjnej i sukcesu w wyborach do PE. JKM również wypromował kilku ludzi z KNP więc ci goście czasem też są zapraszani do telewizji i propaganda wolnościowa i wolnorynkowa będzie mu sprzyjać, jak ludzie zobaczą, że nie tylko JKM mówi o prywatyzacji kopalń i szpitali i ubezpieczeń

Ma całą kampanię, szkolonego i rozpoznawalnego polityka, który się tą kampanią zajmuje, mają zamiar jeździć po Polsce przekonywać ludzi na spotkaniach jak to robili przed wyborami do PE gdzie wszędzie były pełne sale ludzi, tylko tym razem mają otworzyć się ponoć na szerszy elektorat na wsiach itd.
Więc wróżenie mu wyniku z góry 7% jest nad zbyt wczesne. Niczego nie da się wykluczyć w tej chwili. Ani 20% wyniku ani 7% ani nawet 2%
Rozsądny człowiek nic w życiu nie wyklucza, dlatego rozmowa z ludźmi którzy są ślepi ciężko idzie
Ostatnio edytowane przez palikot : 05.02.2015 o godz. 21:47.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.02.2015, 22:49

nigdy w życiu palikot nie dostanie nawet tych 3%, bo geje i lesbijki pamiętają ze dzieki niemu muszą tyrać do śmierci (67 lat)
emj10
Senior Member

Stary 05.02.2015, 23:47
Palikot nie musisz trywializować archwalnych wyników wyborczych do stwierdzenia tego, że odbywały się one w innych warunkach oraz bez udziału social media w takim zakresie jak obecnie. Zgadzam się z tym.

Nie wiem czy jednak pamietasz kampanie wyborcza JKM z 2005? Po nieudanej koalicji z LPR Giertycha wystartowali jako Platforma JKM i nie zrobili oszalamiajacego wyniku. Ledwie ok 1,5% w wyborach parlamentarnych. Wtedy tez byl powrot do mody na Korwina wsrod studenciakow i licealistow w Warszawie. Na SGH Korwin zajal drugie miejsce tuz za PO w wyborach studenckich, raczkujace serwisy spolecznosciowe tj. Grono byly zdominowane przez oredownikow wlasnie tych dwoch partii. W akcie wyborczym jak się okazalo wiekszosc tych rzekomo liberalnych glosow przeszla na PO, a Korwin kolejny raz mogl się tylko oblizac.

W kampanii europejskiej KNP wspieralem znajomego, a także przy okazji warszawskich inicjatyw m.in.Wilka przewinalem się kilka razy i widzialem kolejny razy tych pierwszorocznych studenciakow, liberalne stowarzyszenia, ktore z wymyslania memow, szydery oraz trollowania przeszly na prowadzenie kampanii swoich kandydatow. Powtorka z historii, a zarazem kolejne pokolenie, ktore za mlodu jest wierne Korwinowi, a pozniej ucieka w inna strone.

Nie widzę nigdzie tych struktur partyjnych, zaplecza do budowania szerszego porozumienia z samorządowcami, czy też robienia polityki przez wielkie "P" poza Wiplerem.

Tak bedzie i tym razem dlatego spodziewam się sporego rozczarowania.
AYALA napisał(a):Wyświetl post
nigdy w życiu palikot nie dostanie nawet tych 3%, bo geje i lesbijki pamiętają ze dzieki niemu muszą tyrać do śmierci (67 lat)
Wydaje mi się, że gejów i lesbijki średnio obchodzi emerytura, ponieważ wcześniej i tak zawiną się na syfilis, czy AIDS

Poza tym większość normalnych ludzi średnio interesuje wiek emerytalny, a w przypadku 30-latków i młodszych jest to zdecydowanie margines.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 06.02.2015 o godz. 00:48.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 06.02.2015, 09:45

Przejęty jej dramatycznym losem premier postanowił działać. Już kilka dni po jego rozmowie z Teresą Milczarek w jej domu pojawili się pracownicy Urzędu Wojewódzkiego w Łodzi. Dwa dni przed wyborami, 7 października, pani Teresa odebrała telefon z propozycją pracy.

- Właściciel jednej z kutnowskich restauracji szukał pomocy do kuchni - opowiada szczęśliwa kobieta. - Wybór padł na mnie. Myślę, że to wszystko dzięki premierowi. Teraz muszę porobić jeszcze niezbędne badania i wkrótce podejmę pracę. Cieszę się niesamowicie. Lubię gotować, umiem odnaleźć się w kuchni, więc pracodawca na pewno będzie zadowolony.

http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/wyp...ce_212112.html

Powiedziałbym, że ta pani naprawdę dobrze wykorzystała swój głos, przynajmniej z głosowania na PO coś ma
Ostatnio edytowane przez sambo : 06.02.2015 o godz. 09:48.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
kerim1906
Banita

Stary 06.02.2015, 12:10
pewnie nic to nie da , ale warto listę hańby kolportować , urbanoplatfusy , zetesel , komuna i palikociarnia triumfuje

http://wpolityce.pl/polityka/232751-...ozna-konwencje
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 06.02.2015 o godz. 12:13.
ZawszeSztywny
Senior Member

Stary 06.02.2015, 12:15
Merkel z Hollandem jadą do Moskwy negocjować pokój na Ukrainie. Od kilku miesięcy wszystkie rozmowy toczą się w gronie Putin-Merkel-Holland, czasem Obama i Cameron. To pokazuje dobitnie kto rządzi polityką międzynarodową w naszym regionie.

Teraz tylko czekać aż polskie media znowu zaczną nam mówić, że:
1. Polska rozdaje karty w Europie Wschodniej dzięki skutecznej polityce Komorowskiego i Sikorskiego.
2. Sikorski jest jedną z najważniejszych postaci w toczącej się rozgrywce o Ukrainę.
3. Unia Europejska w osobie Prezydenta, Przewodniczącego Rady czy czegośtam, Komisarzy i całej tej setki różnych nikomu nieznanych stanowisk steruje Europą. Skończyła się era państw narodowych!
4. Wspólna armia europejska powinna powstać jak najszybciej, a wszystkie rozmowy w imieniu Europy prowadzić będą politycy unijni.
5. Nie ma już czegoś takiego jak interesy poszczególnych państw - Niemiec, Francji czy Polski. Jest jeden wspólny interes unijny!
6. No i jeszcze na koniec dodajcie coś o końcu wojen, o przyjaznym sąsiedzie ze wschodu, oraz o triumfie demokracji i integracji. To ostatnie koniecznie z przebitką zająca na gru... to znaczy na ‪#‎charliehebdo‬.

https://www.facebook.com/zelaznalogika.net
palikot
Senior Member

Stary 06.02.2015, 13:54
Strzeżcie się swoich bab!

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
ZawszeSztywny
Senior Member

Stary 06.02.2015, 14:02
Po dzisiejszym głosowaniu nadal PiS = PO ?
kerim1906
Banita

Stary 06.02.2015, 15:07
nie powtarzaj bzdur ( nawet ze znakiem zapytania) powielanych przez palikota czy warszawiaczka emj10 ,do tego dojdzie Jaroo1 z głosowaniem o "pomocy" Żydom i utrwalony obraz równowagi przebija się do opinii publicznej
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 06.02.2015 o godz. 15:12.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.02.2015, 15:14
Ciekawe czy przyjmą tego Pszczółkowskiego do Trybunału Stanu.

Musiałem

Cytat:
A jednak nie przyjęli z tego co czytam, natomiast rekomendacja była połowiczna, gdyż odbyła się przy wielu głosach wstrzymujących.
Tak jak myślałem. Rekomendacja opozycji to żadna rekomendacja. Gdyby chodziło o po czy arbuzy pewnie by się znalazła.

8 arbuzów guzik pomyliło
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 06.02.2015 o godz. 15:29.
Anty PO-PiS!!!
emj10
Senior Member

Stary 06.02.2015, 15:18
Czemu mieliby nie przyjąć jeśli rekomendowano jego kandydaturę? A jednak nie przyjęli z tego co czytam, natomiast rekomendacja była połowiczna, gdyż odbyła się przy wielu głosach wstrzymujących.

PS. Sztywny pod jakim nickiem będziesz pisał w następnej kolejności? Pytam tak z ciekawości
Ostatnio edytowane przez emj10 : 06.02.2015 o godz. 15:23.
emj10
Senior Member

Stary 06.02.2015, 15:47
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Tak jak myślałem. Rekomendacja opozycji to żadna rekomendacja. Gdyby chodziło o po czy arbuzy pewnie by się znalazła.

8 arbuzów guzik pomyliło
Nie znam kraju, gdzie rekomendacja opozycji cokolwiek by znaczyła. Jak znasz to powiedz i pochwal się tym?

Jakich 8 jak 19 z tego co widzę.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.02.2015, 15:58
Na pewno nie w tym "systemie".

8 z pslu głosowało za przyjęciem wg:

http://sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/agent.x...rGlosowania=41
Anty PO-PiS!!!
Mistal
Banita

Od: 10.2010

Stary 06.02.2015, 16:45
10 powodó przez które nie zagłosuję w wyborach, idealnie odzwierciedla ten artykuł moje nastroje

https://krzykinternetu.wordpress.com...je-w-wyborach/
emj10
Senior Member

Stary 06.02.2015, 16:53
Z tym zgoda, ale tego systemu inaczej niż oddolnie nie zmienisz.

Wydawało mi się, że pisałeś o głosowaniu w drugą mańkę
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.02.2015, 16:58
skąd biernat ma taki luksusowy samochód ? http://niezalezna.pl/63959-sekretarz...-do-zarzucenia
emj10
Senior Member

Stary 06.02.2015, 17:09
LR Evoque to fajny wózek. Wykładasz 50k ojro i Twój
palikot
Senior Member

Stary 06.02.2015, 17:54
W tym głosowaniu akurat PIS=PSL co paradoksalnie chyba wam nie na rękę

Narodowi/chadeccy socjaliści kontra liberalni socjaliści... różnią się poglądami na kwestie społeczne. Czyli to o czym kiedyś pisałem, za PIS więcej religii w szkołach, za PO mniej religii w szkołach i więcej seksu. Za PIS tradycyjna wizja rodziny, za PO genderowska wizja rodziny. Jednak to socjaliści i w kwestiach gospodarczych więcej ich łączy niż dzieli, jeśli jakaś sprawa nie jest głośna medialnie, i nie da się pokazać "o tutaj się różnimy", nie ma jak podpalić Polski, to wtedy głosują tak samo.
Problem jednych i drugich jest taki, że oby dwie frakcje mieszają się w prywatne sprawy ludzi i spierają się nad tym jaka ideologia powinna prać mózg rodzinom(winny system), a w normalnym państwie, w ogóle państwa to nie powinno interesować. Prawica mówi, że każdy ma własny wybór i żyje zgodnie ze swoim sumieniem i potrzebami a jeśli mąż bije babe, to idzie siedzieć za pobicie człowieka a nie za "przemoc w rodzinie". To chyba logiczne.

Jakoś dziwne że w tym aspekcie PIS nie interweniowało nie płakało do mediów, że odrzucono głosowanie nad zwiększeniem kwoty wolnej od podatku, co by ulżyło tym najbiedniejszym czyli tym o których ponoć najbardziej się troszczą

a zapomniałem, że podatki nikogo w Polsce nie obchodzą... bieda się bierze z tego, że źle żondzom
Ostatnio edytowane przez palikot : 06.02.2015 o godz. 18:10.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
ZawszeSztywny
Senior Member

Stary 06.02.2015, 17:55
Komorowski to nie kandydat PO, tylko przez nich popierany kandydat obywatelski !

Ciekawe czemu tak wstydzi się partii matki

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów