|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ja mam takie pytanie , do kiedy trwa obecne okno transferowe?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,81...e_zakupy_.html
ha ha robią z nas kretynów, każdy nasz transfer to łatanie dziur. A jak "mega, hiper, duper strzelec" Tshibamba przyszedł do Lecha to o nim są 3 newsy i zachwyt że zna języki obce i taki elokwentny. ![]() I jeszcze parę dni temu jako główny news wywiad z Rząsą i tytuł jaką to nową gwiazdę ligi mają ![]() Myślę, że Jarosz blefuje i chce zrobić ciszę by łatwiej się im pracowało. Przecież nie mógł powiedzieć tak "Wilk jest w autokarze do Krakowa w tygodniu konferencja z jego prezentacją". |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
DPP zanim zaczniesz ze mną dyskutować poświęć trochę czasu na głębszy research:
Sezon 2008/2009 ME: Wisła- 2 miejsce, Legia i Lech - odpowiednio 9 i 10 Sezon 2008/2007 Wisła - 1 miejsce, Lech- 4 a Legia 7. Próbuj dalej, może kiedyś Ci się uda. Co do reszty posta nawet się nie wypowiem, prawdę powiedziawszy troche mi szkoda czasu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Para stoperów Głowacki, Marcelo była najlepszą w historii klubu i moim zdanie przewyższała o co najmniej klasę duet Choto, Astiz, a od Arboledy i Bosackiego byli również znacznie lepsi. Dzięki nim, pomimo braku napastników i dna w ofensywie, walczyliśmy do końca o mistrza. Stworzenie duetu stoperów na poziomie Lecha lub Legii, to nie jest problem i myślę, że z łatwością można tego dokonać. O ile w tym okienku przyjdzie klasowy stoper - lider linii defensywnej. Oczywiście nie będziemy mieli już na tych pozycjach przewagi nad rywalem, ale i tak nie powinno być źle.
Najważniejsze, aby atak i skrzydła zaczęły należycie funkcjonować. Jeśli Brożek będzie zdrowy i w formie, to będzie najlepszym zawodnikiem ligi. Do tego Boguski może wreszcie zaliczy pełny sezon bez kontuzji, a przecież jest jeszcze Żurawski i może Rios. Uważam, że będziemy dysponować zdecydowanie najlepszym atakiem w lidze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
[QUOTE=emjot;938333]
Do DDP : Wichniarek - Żurawski to jest przepaść jeśli chodzi o nazwiska (puki co możemy sobie poporównywać tylko to ) i jedna bramka strzelona Azerom to raczej nie 1-0 Poza tym Żurawski to ma być coś więcej niż tylko bramki ( oczywiście bramki też ) Stabilizacji powiadasz - łatwo o stabilizację trudniej o rozwój ( mam wrażenie że stabilizacja dość często w polskiej lidze zamienia się w stagnację ) Po czym wnoszę że przemyślane
Ostatnio edytowane przez Tarann : 19.07.2010 o godz. 13:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Jeżeli chodzi i filmik z Jakubem Jaroszem nie uważacie, że kłamie o Juniorze Diazie.
Bardziej spostrzegawcze osoby pewnie zauważyły mimikę ciała ... drapał się po ręce odpowiadając. Ci co znają się na sprawie wiedzą, że raczej prawdy się wtedy nie mówi, bardziej ma się coś do ukrycia ![]() ![]()
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Przepraszam ale zarobiliśmy spore pieniądze na transferach a uzupełniamy skład w większości darmowymi odpadkami, których nikt z klubu na oczy nie widział jak grają...
Gdzie zapowiadane Hity transferowe? Jako pierwszy pisałem o Draganie, że do nas przyjdzie i upadku transferu Milinkovica - powtarzam żaden transfer nie jest zasługą pracowników klubu a agencji menadżerskich podsyłających nam graczy, których nikt nie chce - mamy słabe skrzydła i do tej formacji po raz kolejny zostaje pozyskany słabeusz.... Pisałem że po sprzedaży Marcelo i Głowackiego ktoś od nas jeszcze odejdzie i to również za niedługi czas także stanie się faktem.... Trudno oceniać w takich warunkach politykę transferową kiedy to w klubie nie ma dyrektora sportowego, siatki skautów etc... Dla mnie transfery do Wisły na dzień dzisiejszy nie przekonują i trudno się spodziewać by podniosły one jakość gry zespołu... Przeciętność nie popłaca gdy jest go za wiele... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Brożek Pi lub Diaz ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll...KA13/654752805
Wklejam to,abyście zobaczyli,jak reaguje zawodnik na to info. Tak,jak Jarosz - nic nie wiem,nawet tego,w jakim klubie będę grał... ![]() także spoko - jest JASNE,że negocjuje z Wisłą... ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() i oprocz tego ze wyglada jakby caly czas klamal to jeszcze rzuca sie brak obycia w wystepowaniu przed kamera co moze sugerowac nam ze klamie, a sie po prostu poci i stresuje bo ma tremę ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
![]() http://xyz1906.mybrute.com/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
i o jakiej sporej sumce piszesz.. za Marcela i Glowe wzielismy ok 3,5 mln euro, wszystko kosztuje, poza tym ciazy na nas jeszcze dziura po Levadii, dlug wobec TF tez robi swoje ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Czym wg. Ciebie jest hit transferowy, w tej bardzo słabej lidze? Polityki transferowej klubu, nie ocenia sie przez pryzmat 19 dni. p.s. Marcelo,Mauro Cantoro, Kalu Uche, Kuba Błaszczykowski - to również były odpadki o ktorych nikt słowa nie słyszał Nie mówiąc o Robercie Lewandowskim, którego to Legia nie chciała, bo był taki słaby. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
moglby ktos napisac mi jak wyglada sytuacja z Chavezem
jestem na wakacjach i nie za bardzo moge przegladac wszystkie strony ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Tylko że teraz różnica jest taka, że ciekawsza będzie ze względu na rozwój średniaków naszej ligi i ciekawe transfery czołówki, a wtedy slogan "liga będzie ciekawsza" padał po każdej kolejnej wpadce Wisły. Dla mnie to diametralna różnica w postrzeganiu tej sprawy.
Byłoby szkoda, bo Wilk sprawiał wrażenie dobrego kandydata na naturalnego następcę Sobola. Z drugiej strony kto wie, czy Jarosz nie uczy się na błędach Legii, która trąbiła na lewo i prawo, że negocjuje z Tshibambą, a kupił go ostatecznie Lech. Tym bardziej, że Lech ma w tej chwili mały vacat na pozycję defensywnego pomocnika, oprócz Injacia i Bandrowskiego jest tylko młody Drygas, do tego Injac z formą leci już trochę w dół, swój wiek ma, a Bandrowski bardzo dobry poziom prezentuje tylko i wyłącznie w defensywie. Wilk natomiast potrafi strzelić, rozegrać, połączyc to z odbiorem piłki i zapieprzaniem po całym boisku. Nie zdziwię się, jak w tym momencie Wisła o Wilka walczy z Lechem, ma niską kwotę odstępnego (co jest powszechnie wiadome), a przynajmniej w mojej opinii Wilk bardzo przypomina młodego Murawskiego. W naszej lidze na tej pozycji widziałbym też Putsilo i Kislyaka, bardzo ciekawi zawodnicy, do tego nie bardzo drodzy. No ale Dinamo walczy w LE, jak na razie z bardzo dobrym skutkiem, widać że chce dołączyć z grą w Europie do poziomu BATE, więc pewnie negocjacje łatwe nie są. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Z dzisiejszej wypowiedzi Jarosza wynika, że nie uda się zgłosić Chaveza do III rundy eliminacji, bo nie ma paszportu unijnego, a Wisła chce stopera już na III rundę, więc raczej nic z tego transferu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Jeśli problem z Chavezem polega tylko na niemożliwości dopięcia transferu przed wysłaniem listy piłkarzy na III rundę eliminacji to nie ma się czym przejmować. Musielibyśmy kogoś ściągnąć na jego miejsce w ciągu kilku dni żeby zrezygnować z tego transferu. Poza tym prawdziwe wzmocnienia są nam potrzebne dopiero na IV rundę.
![]() ![]() Tęcza w Polsce
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Ja tutaj po dzisiejszej konferencji byłbym ostrożny bo zrezygnowanie z niego tylko dlatego że nie zdąży na III rundę to bajka (zdąży Bunoza i będzie Cleber czyli normalna sytuacja w razie np. kartek a rywal to nie Barcelona) Raczej o coś poszło(moje prywatne zdanie), wariant optymistyczny - będzie ktoś lepszy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
A oto co o swoim transferze mówi sam Wilk:
Cezary Wilk: - Nie pojechałem na obóz ze względu na moją sytuację transferową. Nie wiem, o jaki klub chodzi i nie wiem czy to będzie Wisła Kraków. Do czasu wyjaśnienia tej sytuacji, a myślę, ze nastąpi to najpóźniej w środę będę trenował z tymi, którzy nie wyjechali na obóz z pierwszym zespołem. Czyli prawdopodobnie - najpóźniej w środę wszystko się wyjaśni, jeśli chodzi o tego grajka. |
|
|
|
Banita
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Ludzie to kogo w w tej Wisle chcecie Mesiego nie stac na na nich
A co do piniedzy Boguś ich nie ruszył bo od pewnego czasu chce stworzyc Wisłe samo wystarczalną. A jeśli chodzi o kase cześć poszła na dziure budżetową a druga cześć to zabezpieczenie gotówkowe bo przeciez nadal nie mamy stadionu a za obcy obiekt trzeba płacić wiec dajcie na luz ten sezon to bedzie jeszcze sezon przetrzymania wiec nie płakaci. Tym bardziej że ci zawodnicy moga sie okazc niezli jak na nasz buraczana lige |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
![]()
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!! Per aspera ad astra "Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
może rzeczywiście tak jest jak piszesz albo Wilk jest szykowany na następce Diaza po cichu
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.07.2010 o godz. 14:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Kołakowski jest na tyle obrotny(ostatnio Glik w Palermo),że nie potrzebuje podbijania ceny, poprzez tak prymitywne zagrywki jak upublicznianie sprawy w mediach. Napewno Wilk ma trafić do Wisły,lub rozmowy są toczone. Wiemy,że do środy wszystko się wyjaśni. Aby to ustalić Jarosz nie jest nam potrzebny. Może mają kogoś, kto może rozwiązac kontrakt i trafić na pozycję Wilka. Jesli nie, przyjdzie Wilk. Jakoś Diaza bym z tym nie łączył. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
![]() Aha, a więc te testy są argumentem potwierdzającym słuszność naszej polityki kadrowej? Raczej pokazują jej słabość i liczne nonsensy. Klub sprzedał najlepszych zawodników, nie pozyskał żadnych gwiazd w ich miejsce. Ani jeden nowy piłkarz nie gwarantuje naprawdę dobrej jakości gry - większośc to anonimowe no-name, z którymi może być bardzo różnie. Byłoby zaskakujące, gdyby z tej grupki wszyscy się sprawdzili. Ekscytujecie się też jakimś Wilkiem z Korony, jakby był przynajmniej Fabregasem. A to zwykły, przeciętny piłkarz, któremu na razie bardzo daleko choćby tylko do Sobolewskiego. Trochę umiaru i rozsądku, który prezentują np: Markus i Wolfy. Podniecacie się byle plotką i ruchem zarządu jak małe dzieci. Jarosz też się dziś plącze w zeznaniach. Po pierwsze, nikt im nie bronił skladać Chevezowi oferty wcześniej, a nie czekać do przejścia Szawle. I można by go spokojnie zgłosić, Pokpili w ten sposób sprawę. Ale nadal nie jest za późno - dobrego obrońcy potrzebujemy koniecznie nie tylko na III rundę kw., ale cały sezon i lgę. Ta sprawa w żaden sposób nie przekreśla sensowności tego transferu - chyba że od początku chodziło tylko o efekt marketingowy, a dziś szuka się różnych wykrętów, by się chyłkiem z niego wycofać. Powód: Nasz dyrektor wykonawczy to Jarosz, nie Jakosz.
Ostatnio edytowane przez Markus : 19.07.2010 o godz. 17:13.
![]()
Tępiciel inkwizycji
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Od kiedy nasi dzialacze sa tak rozmowni i opowiadaja szczegolowo z nazwiskami z kim prowadzimy rozmowy
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|