The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mateusz212
Senior Member

Od: 12.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.07.2010, 11:52
a już wszyscy widzieli 3 transfery..... i jest aż Pajlic ....Rios pewnie bedzie..,Chavez pewnie tez...a z Wilkiem to smierdzi brudną zagrywką menadzera Kołakowskiego by podbic Wisła cene Wilka..
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!!
Per aspera ad astra
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 19.07.2010, 11:53
By mieć paszport trzeba być obywatelem jednego z państw UE do gry wstarczy wiza i pozwolenie na pracę tyle
Odpowiedz cytując
arturtsw
Member

Od: 07.2007

Stary 19.07.2010, 11:53
Czyli o Chavezu powoli można zapominać ?
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 19.07.2010, 11:55
Po stracie Marcelo ,najbardziej liczylem na transfer Chaveza , bo to w sumie byl najwazniejszy pilkarz z tej calej grupy ktora mielismy zatrudnic ,czyli dalej jestesmy bez konkretnego srodka obrony
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.07.2010, 11:56
arturtsw napisał(a):Wyświetl post
Czyli o Chavezu powoli można zapominać ?
Spokojnie, moim zdaniem bez problemu dostanie pozwolenie o pracę, bo regularnie występuje w reprezentacji Hondurasu. Nie wiem jak ma się sprawa z wizą...
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.07.2010, 11:57
O Wilku pewnie nic nie mówił bo prowadzą negocjację. Przydał by się ktoś w klubie co umiał by załatwiać szybko te papierki(wizy, pozwolenia itp.)
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 19.07.2010, 11:58
ChG napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie, moim zdaniem bez problemu dostanie pozwolenie o pracę, bo regularnie występuje w reprezentacji Hondurasu. Nie wiem jak ma się sprawa z wizą...
ale Jarosz powiedzial ze przestali juz zabiegac o Chaveza
Odpowiedz cytując
Jigsaw
Member

Od: 04.2007

Stary 19.07.2010, 12:00
Dokładnie. "Ta opcja na chwilę obecną nie funkcjonuje"

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...cezarym_wilku/
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.07.2010, 12:00
Yyy, a mi się wydawało, że chcą po prostu ściągnąć innego defensora, który mógłby zostać zgłoszony do kolejnej rundy LE, ale to chyba nie oznacza, że rezygnują z Chaveza...
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 19.07.2010, 12:01
Coś ktoś namieszał, załatwienie wizy i pozwolenia na pracę nie trwa aż tak długo, kilka dni. A z tego co tutaj wszyscy piszą wynika że w ogóle w LE nie zagrają! Bezsens... Jeśli to prawda, to ja nie mam pytań i mam nadzieję że klub ma w zanadrzu alternatywę dla tego Chaveza, bo jak nie to bez obrony to i Messi w ataku nie pomoże.
Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Stary 19.07.2010, 12:03
"Dyrektor wykonawczy dodał również, że jeśli chodzi o Cezarego Wilka, pomocnika Korony Kielce, to nie ma takiego tematu." ja mimo wszystko troche żaluje...
Dan Petrescu - Szacunek
Per aspera ad astra
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.07.2010, 12:04
ChG napisał(a):Wyświetl post
Yyy, a mi się wydawało, że chcą po prostu ściągnąć innego defensora, który mógłby zostać zgłoszony do kolejnej rundy LE, ale to chyba nie oznacza, że rezygnują z Chaveza...
z tego co zrozumialem Wisla cche sciagnac Chaveza , ale nie bd mogl zgarac w 3 r el i oprocz niego chemy sciagnac jeszcze jednego ŚO , ktory zagrac bedzie mogł
Odpowiedz cytując
DrunkenBear
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.07.2010, 12:04
blackluk napisał(a):Wyświetl post
Niestety pozwolenie na prace to nie jest taka łatwa sprawa trzeba spełniać szereg wymagań. I nie jest powiedziane że każdy to pozwolenie dostanie, jeśli on nie dostał na grę w angli to u nas też może nie dostac
Anglia ma najbardziej rygorystyczne przepisy z pozwoleniem na pracę. Dlatego tam chętnie ściągają spoza UE albo wysoko rokujące talenty, gwiazdy, albo takich co mają paszport w którymś kraju z UE. U nas jest o wiele łatwiej dostać pozwolenie na pracę. I ją dostanie, tylko to jest kwestia jak szybko będzie miał komplet dokumentów i jak szybko urzędnicy się uwiną. A termin zgłaszania zawodników do kolejnej rundy eliminacji jest dość blisko.

Tak jak ktoś wcześniej pisał na grę w lidze naszej i LE, LM wystarczy wiza i pozwolenie na pracę. Więc nie snujcie tu jakiś śmiesznych powodów dla których by nie mógł grać. No chyba, że Wisła się rozmyśli z jego sprowadzenia...
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 19.07.2010, 12:07
Jigsaw napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie. "Ta opcja na chwilę obecną nie funkcjonuje"

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...cezarym_wilku/
To niestety pokazuje, ze oni wogole o lidze nie mysla. Przeciez z pucharow tak czy siak wczesniej czy pozniej wylecimy, a obecni stoperzy nie daja gwarancji na sukcesy w lidze.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.07.2010, 12:07
ja tam Jaroszowi nie wierze, już nasi mówili ze nie sprzedadza Marcelo, ze nie bylo zadnych ofert dla niego
teraz mowia ze nie ma zadnych ofert dla Diaza i Pieti i tak samo ze nie ma tematu Wilka
to jestem ciekaw jak do konca tygodnia Wilk przyjdzie, a ktos z dwojki Pietia i Diaz odejdzie

Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 19.07.2010, 12:08
No to rzeczywiście problme. Nie wiem, czy to aktualne, ale kiedyś mogłow występować max 3 graczy z poza UE na boisku.

To jak wsadzimy do składu Jovanica, Diaza, Bunozę, to miejsca w I składzie brakuje. Wtedy rzeczywiście nie opłaca się go kupować.

Ale mogę się mylić...
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 19.07.2010, 12:08
Przynajmniej wiadomo, ze przyjdzie inny stoper przed Chavezem...mam nadzieje, ze dorownujacy Glowie czy Marcelo (chociaz pewnie to pobozne zyczenia).
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.07.2010, 12:09
ciekawe co tak do końca kryje się za transferami w stylu wypożyczenie + pierwokup
jeśli tylko chęć sprawzdenia czy koleś będzie dobrze grał - to super, świetna sprawa,
ale jeśli głównym kryterium ma byc przykładowo awans do LE i wtedy zarobek przeznaczony na zawodników, to kiepsko, bo Ci zawodnicy, sprowadzani w takim a nie innym czasie (czytaj późno) nie sa w stanie pomóc w awansie
Odpowiedz cytując
damians
Member

Od: 05.2010

Stary 19.07.2010, 12:10
blackluk napisał(a):Wyświetl post
Nie nie dostaną paszportów uni, to powód dlaczego chavez nie poszedł do anglii oni ne bedą mogli grac w LE ani lM

weź leki...
Odpowiedz cytując
Jigsaw
Member

Od: 04.2007

"Sprawy się komplikują, bo nie ma paszportu unijnego. Chcielibyśmy wzmocnić linię defensywną na mecze europejskie, więc niemożliwością jest załatwienie dokumentów w tak krótkim czasie."

Czyli jak widać chcieli jednego OŚ przed następną rundą, nie da się załatwić tak szybko dokumentów więc narazie z niego rezygnują. Tylko ciekawe czy mają jakąś konkretną opcję zamiast Chaveza...
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Oldpara napisał(a):Wyświetl post
No to rzeczywiście problme. Nie wiem, czy to aktualne, ale kiedyś mogłow występować max 3 graczy z poza UE na boisku.

To jak wsadzimy do składu Jovanica, Diaza, Bunozę, to miejsca w I składzie brakuje. Wtedy rzeczywiście nie opłaca się go kupować.

Ale mogę się mylić...
To raczej nie o to chodzi , chodzi o to ,że Chavez nie ma jakies papierów ,które sa wymagane by grac w UE , ale kto to wie ,czy to nie sciema, moze chodzi o kase
Odpowiedz cytując
sqbi
Member

Od: 11.2002

JarekTSW napisał(a):Wyświetl post
z tego co zrozumialem Wisla cche sciagnac Chaveza , ale nie bd mogl zgarac w 3 r el i oprocz niego chemy sciagnac jeszcze jednego ŚO , ktory zagrac bedzie mogł
Ja zrozumiałem trochę inaczej. Zawieszamy sprawę Chaveza, szukamy obrońcy, którego będzie można zgłosić do pucharów przed 23 lipca, a jak nie znajdziemy to wrócimy do Chaveza.

W sprowadzenie dwóch doświadczonych stoperów, nie chce mi się wierzyć.
Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Stary 19.07.2010, 12:11
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
ja tam Jaroszowi nie wierze, już nasi mówili ze nie sprzedadza Marcelo, ze nie bylo zadnych ofert dla niego
teraz mowia ze nie ma zadnych ofert dla Diaza i Pieti i tak samo ze nie ma tematu Wilka
to jestem ciekaw jak do konca tygodnia Wilk przyjdzie, a ktos z dwojki Pietia i Diaz odejdzie
oni kłamią tylko w przypadku transferów z Wisły.... jeżeli zaś chodzi do jest niestety szczery... hehe jak zwykle mialy byc transfery a bedzie to co zawsze...;D
Dan Petrescu - Szacunek
Per aspera ad astra
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 19.07.2010, 12:14
AS82 napisał(a):Wyświetl post
To raczej nie o to chodzi , chodzi o to ,że Chavez nie ma jakies papierów ,które sa wymagane by grac w UE , ale kto to wie ,czy to nie sciema, moze chodzi o kase
Zobaczymy, w każdym razie chwilowo temat Chaveza upadł. Dalej mam wrażenie, że wrócą do niego w przypadku sprzedaży Diaza Jarosz powiedział, że na razie nie ma żadnych oficjalnych ofert. Rozmów zakulisowych się nie komentuje.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 19.07.2010, 12:16
najgorsze jest też to że nie wiadomo czego można się spodziewać po "Bonanzie", co on sobą prezentuje. Miejmy nadzieje że się zgra jakoś z Cleberem, tylko jak, skoro się nie dogadają!:(
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 19.07.2010, 12:16
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, czy to aktualne, ale kiedyś mogłow występować max 3 graczy z poza UE na boisku.

...
Taki przepis w Polsce juz nieobowiazuje. I to od dawna, przynajmniej od czasow "Canarinhos" Szczecin
W Wilka ja wierze - nie jest to rzeczywiscie zbyt wiarygodne zrodlo, ale redaktorzy weszlo, bylo nie bylo, szanowani wsrod dzialaczy i pilkarzy, nie promowali by swoja osoba nowej strony internetowej bez solidnych dowodow. News o Wilku to pierwszy news tej nowej, rzekomo wiarygodnej strony, jesli sie nie sprawdzi to bedzie ich koniec, zanim tak naprawde zaczna.

I na dokladke - strona wislakrakow.com na facebooku poinformowala, ze Tiboni strzelil bramke w meczu sparingowym Atalanty i wyslannicy Wisly byli na trybunach.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 19.07.2010, 12:18
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
I na dokladke - strona wislakrakow.com na facebooku poinformowala, ze Tiboni strzelil bramke w meczu sparingowym Atalanty i wyslannicy Wisly byli na trybunach.
ale skoro mamy zatrudnic Riosa ,to sprawa Tiboniego bedzie nieaktualna
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.07.2010, 12:26
Prosze o wstrzemiężliwość w dyskusji nad słowami Jarosza. Róznoe doborze jutor może się okazać,że Wilk i spółka będa zaprezentowani na konferencji prasowej. Ja bym w ogóle się nie przejmował tym co gość mówi.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
DDP
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 19.07.2010, 12:33
Forza napisał(a):Wyświetl post
Dawno Wisla nie kupila tylu pilkarzy. I strategia jest doskonala
Fakt dawno nie kupiła tylu. Strategia jest wręcz genialna. Pozbyć się w jednym okienku dwóch najlepszych stoperów ligi nie mając przygotowanego nikogo wartościowego w ich miejsce...majstersztyk ocierający się o geniusz Stephena Kinga. No w zasadzie nakupowanych już jest tylu piłkarzy więc musi być dobrze. Kupą mości Panowie kupą. Ilość się liczy nie jakość!

WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Sam Marcel już był tak napalony na transfer, że niekorzystnym dla Wisły byłoby go na siłę zatrzymywać (patrz ostatnie mecze Wisły w zeszłym sezonie, coraz więcej błędów). Chłopak przerósł tą ligę, chciał się sprawdzić w mocniejszym zespole, nie ma tutaj nic dziwnego. Suma transferu i tak bardzo dobra (jak na gracza z PL ligi)...
Tu się zgadzam...ale dlaczego dwóch na raz? Głowacki - Why?

[QUOTE=Tarann;938220]

Cytat:
Ocenianie wyżej Wichniarka od Żurawskiego to... to powinno być karalne.
...tym bardziej dopiero po ich jednym oficjalnym meczu. Jak na razie 1:0 dla Wichniarka

Cytat:
Lech ma mocniejszy skład powiadasz. Dużo by pisać na taki ogólnik. Powiem tak Arboledy im zazdroszczę... puki co, no może Peszki.
a ja im zazdroszczę stabilizacji składu, odszedł od nich co prawda Lewandowski (spory ubytek) oraz Tanevski zdaje się, ale zakontraktowali 4 nowych. Po odejściu pary Marcelo&Głowacki teraz para Bosacki&Arboleda jest wg. mnie najlepszą parą stoperów w lidze.

Cytat:
Pomimo małej ilości czasu ci ludzie już potwierdzają swoje kompetencje przeprowadzając PRZEMYŚLANE transfery.
Po czym wnosisz, że przemyślane?

witeq napisał(a):Wyświetl post
Toż ja wolałbym trzy raz bardziej kupić Wilka i poszukać za 800 tys przyzwoitego ofensywnego piłkarza z zachodu.
Trzy razy bardziej Wilka....jeszcze nie tak dawno forum drwiło z przeprowadzki Kiełba do Lecha (że za słaby do Wisły), teraz wolą wszyscy kupować Wilka...klasycznego no-namea

snyrting napisał(a):Wyświetl post
Nie chce Cie ani zjadać, ani przeganiąc. Proszę Cie tylko o uargumentowanie tych dwóch tez.

Co to znaczy pod każdym względem (Legia i Lech w ME też jakoś nie wymiatają) i na czym poega ten doskonały marketing Legii.

Ludzie czy Wy naprawdę nie widzicie co się stało? Odeszły w jednym momencie dwa filary defensywy (silne osobowości, legenda klubu) a Wy z założonymi klapkami na oczach chwalicie jeszcze politykę transferową klubu? Bo naściągali kilku zawodników? Zestawcie sobie bilans (jakościowy) dotychczasowego letniego okienka to może otworzą Wam się oczy.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.07.2010, 12:33
a najlepsze na potwierdzenie wiarygodnosci słów Jarosza, są słowa ze kadra będzie skompletowana na oboz w niemczech,
po odejscie Głowackiego, stoper bedzie do konca tygodnia.
Dziekuje.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów