|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Lech gra z Club Brugge . Niezłe losowanie Lecha, nie są na straconej pozycji , szanse oceniam 50/50
![]() ![]()
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Kiedy im to szczescie sie skonczy...
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Jak można mieć tyle szczęścia?! Przecież to jest naukowo niewytłumaczalne! Za KAŻDYM razem Lech trafia na najłatwiejszych możliwych rywali! Lenkoran, Austria, a teraz Fredrikstadt i Brugge...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
widze że koledze Legioniście się zółć ulewa jak inne polskie drużyny mogą coś osiągnąć, a wielka radość jak im się noga podwinie
w sumie mnie to lotto, niech grają...wtedy w lidze nie pograją. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
A ja rozumiem legionistę ToTylkoJa - ma prawo być trochę zdenerwowany za tego spalonego tak jak my mieliśmy prawo być mocno zdenerwowani po rewanżu z Panathinaikosem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Trafili najlepiej jak sie dalo
![]() Bruggia od dawna jest w zapasci i nie walczy juz o mistrzostwo Belgii. W poprzedniej rundzie ledwo przeszli finski zespol FC Lathi. Zdecydowanie latwiejszy przeciwnik niz Austria przed rokiem. Jak dla mnie Poznaniacy sa w fazie grupowej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
My trafiliśmy na Levadię ! Mocny to był zespół ?
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Lech miał szczęscie w losowaniu? Przecież był pierwszym nierozstawionym zespołem...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
ewentualna droga Wisły:
Levadia - Debreczyn - Levski mocarze europejskiego futbolu to nie są ![]() ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Lech wylosował rywala jak najbardziej do przejścia. Jak trafią ze skutecznością nie powinno być źle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Mocniejszy niż się spodziewano
Jednak w decydującej fazie, gdzie czekają silne drużyny z Niemiec, Hiszpanii, Anglii, Lech trafił nie tylko na drużyny ze słabszych piłkarsko krajów (Austria, Belgia), ale także drużyny w pewnej "zapaści", które wysokie rozstawienie zawdzięczają wojażom sprzed kilku lat... Brugge w zeszłym sezonie było czwarte miejsce na koniec, a i początek tego sezonu niezbyt imponujący (męczarnie z Lahti) Austria cały poprzedni sezon grała kichę i ligę ukończyła na trzecim miejscu ze stratą 15 pkt do Salzburga. Patrząc na dzisiejsze losowanie, w którym przed parą Lecha losowany był Villareal, a po Lechu - Fulham, trudno nie stwierdzić, że to szczęście jest 'niezwykłe'... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Levski w tym sezonie się bardzo wzmocnił, a z taką grą jaką prezentuje Wisła jak na razie, spokojnie by sobie z nami poradzili. Co nie zmienia faktu, że druga taka szansa może się nie powtórzyć...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
I bardzo dobrze, polska piłka zasłużyła na reprezentanta w fazie grupowej. Lech powinien dać radę - niech tę szansę wykorzysta. Fulham, Villareal czy Galatasaray byłyby przypuszczalnie dużo trudniejszymi rywalami.
I to wbrew nielicznej grupie niektórych zawistnych kibiców Wisły, którzy tylko wyczekują potknięć Legii, Lecha i Polonii. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
A my? Na pewno nie wypadniemy z gry o najwyższe cele, nie Cupiał to kto inny będzie sponsorował Wisłę bo jesteśmy klubem z historią i wielkim gronem kibiców ale nie mam złudzeń że kiedyś jeszcze powtórzy się okres naszej dominacji w lidze tak jak to było w ostatnim dziesięcioleciu. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Dobre losowanie Lecha i mam nadzieje, ze w jakis sposob podreperuja nasza reputacje w Europie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jeśli Brugge o nic nie walczy w lidze, to się przygotują na Lecha. Belgowie też chcą awansu i pieniędzy. Za Smudy, to byśmy mogli świętować, że Polska ma drużynę w fazie grupowej. Za Zielińskiego? Tak 50/50. Ale życzę im powodzenia.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Co to losowania Lecha, szczęście nie szczęście, niech sobie tam grają. Obym tylko nie musiał słuchać w tv i czytać w prasie masowych orgii masturbacyjnych polskich dziennikarzyn na czele z panem Iwańskim z TVP. ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Co do Solorza to też czeka na stadion i galerię handlową która powstanie obok i zyski z niej będą szły na Śląska a ma to być coś koło 40mln zł o ile dobrze pamiętam. Jak chce zrobić maszynkę do robienia pieniędzy to musi zbudować wielki klub to jest ze sobą powiązane ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Sorry za OT. ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Właściciel Lechii to jeden z najbogatszych Polaków.
Spodziewam się że z naszej OE zrobi się taka Premiership gdzie jest na tę chwilę wielka 5 (licząc Man. City) która przez wiele lat jest i będzie na szczycie zmieniając się miejscami. W naszych realiach takimi zespołami mogą być Wisła,Legia,Lech,Śląsk,Lechia no i może jeszcze Widzew o ile powstanie tam stadion z prawdziwego zdarzenia bo to podstawa do stworzenia dobrej drużyny. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
Zawsze pojawiają się cztery przypadki: 1. drużyna gra dobrze w lidze -> jest w formie, zagra dobrze w pucharach 2. drużyna gra dobrze w lidze -> nie wystarczy jej sił, zagra źle w pucharach 3. drużyna gra źle w lidze -> nie jest w formie, zagra źle w pucharach 4. drużyna gra źle w lidze -> nie wiedzie jej się w lidze, zmobilizuje się i zagra dobrze w pucharach Przy tego typu dyskusjach każdy scenariusz z powyższych czterech można uzasadniać. Wróćmy jeszcze raz do pouczająego kazusu: Levadia grała świetnie w lidze, Wisła miała świetną końcówkę poprzedniego sezonu (2 miesiące temu). Wisła musiała się zmobilizować (duża szansa na wielkie pieniądze), Levadia nie miała jakiejś większej mobilizacji. Ostatecznie Levadia zagrała całkiem średnio, a Wisła wyjątkowo fatalnie. Nie wróżmy z fusów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Hyh, miałem przeczucie, że tym razem trafimy kogoś bardzo mocnego. A tu taka niespodzianka. Co prawda szanse na awans są jak 1 do 1, ale lepsze to niż Galata, która jest nie do ogrania dla każdego polskiego zespołu. Łatwiej chyba byłoby zagrać nawet z Romą niż z Turkami.
Szkoda tego sezon u w pucharach, bo Lech, Legia i Wisła mogły parę punktów nabić, szczęście nam sprzyjało w losowaniach. A tak to w wersji optymistycznej może do 2,5 dojdziemy.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
szkoda Ci Wisły i Legii ? Mi na Twoim miejscu szkoda by nie było, ale to moje zdanie. Nabilibyśmy punktów dajmy na to i co dalej? Po **** te punkty, skoro nie zasługujemy. Pokażmy wpierw że doroślismy do europejskiej piłki,a póki co to tydzien przed początkiem rozgrywek nie wiadomo co sie z ligą dzieje i kto w niej będzie grał. 4 drużyny, które grały w tym roku, maja aspiracje do gry w pucharach, ale taka Odra, to ona gra cały sezon tylko o utrzymanie i promocje piłkarzy! Którego sezonu w pucharach nie szkoda? No którego? Tak naprawde procz Lazio i Pao, to nie szkoda mi żadnego, bo aby grać w Europie trzeba mieć coś wiecej niż Mistrzostwo kraju i szczescia w losowaniu. W tym sezonie byłem przekonany, że taką Levadie przejdziemy jak nic. Ale okazało sie że piłka w Europie idzie do przodu, a u nas do tyłu. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Szkoda to każdego sezonu. Niemniej jeśli wszystkie zapowiadane zmiany u Nas wejdą w życie to porażka z Estończykami w sumie nie była znów taka zła.
Amika może grać,nich szczęścia próbuje. Niemniej jest to zespól na tym samym poziomie więc różnie może być. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Kibicu Amiki ... dziekujemy za troske o dalsze nasze losy i punkty,wszak wszystcy jestemy jedna wielka rodziną i trzymamy wzajemnie za siebie kciuki ![]() A teraz powaga ... Z pewnego punktu widzenia jesli ten klub bedzie inaczej zarządzany ,z tzw "głową" to moge jeden sezon przeboleć. Byle jakos to poukladac ,rozgraniczyc obowiazki ,i napewno za rok bedzie inaczej. Bo z obecna polityka to az sie prosilo dostac po dupie od takiej Levadii ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ciężko bedzie Lechowi w Lubinie w takiej dyspozycji ograc Bruggie.Wydaje mi sie ze największym obecnie mankamentem Lecha jest skutecznośc.Z Polonia mieli kilka setek i nic nie wykorzystali.
W barwach Bruggi pierwszego gola strzelił Polak w lidze mistrzów ex-Wiślak Tomek Dziubiński w 1993 roku w meczu przeciwko Glasgow Rangers |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A skąd. Ja odnoszę wrażenie, że gwiazdom z Poznania po prostu zaczyna brakować motywacji na naszą słabą ligę. Podobnie było z Norwegami w drugim meczu - no bo było pozamiatane.
Chodzi mi przede wszystkim o Stilica, Rengifo, Lewandowskiego i Peszkę - motory napędowe zespołu. Ale na Bruggię się zepną i mają spore szanse na awans. Nam pozostaje trzymanie kciuków za Belgów, bo już mamy przedsmak tego jak to może wyglądać. Amica kupiła solidnego Zapotoka, sprowadziła Gancarczyka na celowniku ma Jodłowca a to jeszcze nie koniec. Na razie udało im się zatrzymać najlepszych piłkarzy - wyjątkiem był Murawski. Za chwilę mogą być poza konkurencją. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o Jodłowca, to mogą sobie tylko pomarzyć o nim. Jak z resztą wszystkie polskie zespoły. Jak Polonia zdecyduje się go sprzedać, to będzie to zagranica. Pewnie Włochy
![]()
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Wyczytałem to chyba w Footbal News, więc news równie wiarygodny jak z Faktu.
Deal miał być taki: Amika kupuje Jodłowca za 1 mln € w momencie, gdy awansuje do LE. Płacą w ratach, za to Polonia ma prowizję od transferu Jodłowca za granicę. Niemniej temat był ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|