The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2009, 12:44
Lech gra z Club Brugge . Niezłe losowanie Lecha, nie są na straconej pozycji , szanse oceniam 50/50
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 07.08.2009, 12:44
Kiedy im to szczescie sie skonczy...
Odpowiedz cytując
hawkins
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 07.08.2009, 12:45
Jak można mieć tyle szczęścia?! Przecież to jest naukowo niewytłumaczalne! Za KAŻDYM razem Lech trafia na najłatwiejszych możliwych rywali! Lenkoran, Austria, a teraz Fredrikstadt i Brugge...
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 07.08.2009, 12:47
killzone napisał(a):Wyświetl post
Kiedy im to szczescie sie skonczy...
widze że koledze Legioniście się zółć ulewa jak inne polskie drużyny mogą coś osiągnąć, a wielka radość jak im się noga podwinie

w sumie mnie to lotto, niech grają...wtedy w lidze nie pograją.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 07.08.2009, 12:49
A ja rozumiem legionistę ToTylkoJa - ma prawo być trochę zdenerwowany za tego spalonego tak jak my mieliśmy prawo być mocno zdenerwowani po rewanżu z Panathinaikosem.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.08.2009, 12:51
Trafili najlepiej jak sie dalo
Bruggia od dawna jest w zapasci i nie walczy juz o mistrzostwo Belgii.
W poprzedniej rundzie ledwo przeszli finski zespol FC Lathi.
Zdecydowanie latwiejszy przeciwnik niz Austria przed rokiem.
Jak dla mnie Poznaniacy sa w fazie grupowej.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 07.08.2009, 12:53
Proud napisał(a):Wyświetl post
widze że koledze Legioniście się zółć ulewa jak inne polskie drużyny mogą coś osiągnąć, a wielka radość jak im się noga podwinie
Moje zdanie na ten temat chyba jest wszytskim znane wiec nie widze w tym nic odkrywczego.
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 07.08.2009, 12:53
hawkins napisał(a):Wyświetl post
Jak można mieć tyle szczęścia?! Przecież to jest naukowo niewytłumaczalne! Za KAŻDYM razem Lech trafia na najłatwiejszych możliwych rywali! Lenkoran, Austria, a teraz Fredrikstadt i Brugge...
My trafiliśmy na Levadię ! Mocny to był zespół ?
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.08.2009, 12:56
Lech miał szczęscie w losowaniu? Przecież był pierwszym nierozstawionym zespołem...
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 07.08.2009, 13:04
ewentualna droga Wisły:
Levadia - Debreczyn - Levski

mocarze europejskiego futbolu to nie są
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Nuitari
Member

Od: 03.2009

Stary 07.08.2009, 13:12
Lech wylosował rywala jak najbardziej do przejścia. Jak trafią ze skutecznością nie powinno być źle.
Odpowiedz cytując
hawkins
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 07.08.2009, 13:13
arth_ur napisał(a):Wyświetl post
My trafiliśmy na Levadię ! Mocny to był zespół ?
Mocniejszy niż się spodziewano

Jednak w decydującej fazie, gdzie czekają silne drużyny z Niemiec, Hiszpanii, Anglii, Lech trafił nie tylko na drużyny ze słabszych piłkarsko krajów (Austria, Belgia), ale także drużyny w pewnej "zapaści", które wysokie rozstawienie zawdzięczają wojażom sprzed kilku lat...

Brugge w zeszłym sezonie było czwarte miejsce na koniec, a i początek tego sezonu niezbyt imponujący (męczarnie z Lahti)

Austria cały poprzedni sezon grała kichę i ligę ukończyła na trzecim miejscu ze stratą 15 pkt do Salzburga.

Patrząc na dzisiejsze losowanie, w którym przed parą Lecha losowany był Villareal, a po Lechu - Fulham, trudno nie stwierdzić, że to szczęście jest 'niezwykłe'...
Odpowiedz cytując
PasiorWKS
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 07.08.2009, 13:17
Proud napisał(a):Wyświetl post
ewentualna droga Wisły:
Levadia - Debreczyn - Levski

mocarze europejskiego futbolu to nie są
Levski w tym sezonie się bardzo wzmocnił, a z taką grą jaką prezentuje Wisła jak na razie, spokojnie by sobie z nami poradzili. Co nie zmienia faktu, że druga taka szansa może się nie powtórzyć...
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 07.08.2009, 13:18
I bardzo dobrze, polska piłka zasłużyła na reprezentanta w fazie grupowej. Lech powinien dać radę - niech tę szansę wykorzysta. Fulham, Villareal czy Galatasaray byłyby przypuszczalnie dużo trudniejszymi rywalami.

I to wbrew nielicznej grupie niektórych zawistnych kibiców Wisły, którzy tylko wyczekują potknięć Legii, Lecha i Polonii.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 07.08.2009, 13:35
PasiorWKS napisał(a):Wyświetl post
Levski w tym sezonie się bardzo wzmocnił, a z taką grą jaką prezentuje Wisła jak na razie, spokojnie by sobie z nami poradzili. Co nie zmienia faktu, że druga taka szansa może się nie powtórzyć...
Podobna droga do Ligi Mistrzów będzie w kolejnych sezonach, problem w tym czy zdobędziemy Mistrzostwo...śmiem wątpić. W tym roku chyba jesteśmy bez szans ze względu na grę w Sosnowcu tym bardziej że już w poprzednim sezonie cudem zdobyliśmy mistrza mając zespół kadrowo słabszy od Lecha i Legii. Za 2-3 lata do czołowej trójki dołączy Lechia i Śląsk więc konkurencja będzie o wiele większa, szczególnie obawiam się naszych Braci z Wrocławia, nie zdziwię się jak zdominują ligę w kolejnych latach.
A my? Na pewno nie wypadniemy z gry o najwyższe cele, nie Cupiał to kto inny będzie sponsorował Wisłę bo jesteśmy klubem z historią i wielkim gronem kibiców ale nie mam złudzeń że kiedyś jeszcze powtórzy się okres naszej dominacji w lidze tak jak to było w ostatnim dziesięcioleciu.

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 07.08.2009, 13:38
Dobre losowanie Lecha i mam nadzieje, ze w jakis sposob podreperuja nasza reputacje w Europie.
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.08.2009, 13:40
Jeśli Brugge o nic nie walczy w lidze, to się przygotują na Lecha. Belgowie też chcą awansu i pieniędzy. Za Smudy, to byśmy mogli świętować, że Polska ma drużynę w fazie grupowej. Za Zielińskiego? Tak 50/50. Ale życzę im powodzenia.

Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.08.2009, 13:47
_gilardino_ napisał(a):Wyświetl post
. Za 2-3 lata do czołowej trójki dołączy Lechia i Śląsk więc konkurencja będzie o wiele większa, szczególnie obawiam się naszych Braci z Wrocławia, nie zdziwię się jak zdominują ligę w kolejnych latach.
Z jakiej racji Lechia? A co do Śląska to na razie Solorz wydał na transfery 0 €, więc poczekajmy bo nikt nie wie co on zamierza zrobić z WKSem, czy klub z prawdziwego zdarzenia czy tylko maszynkę do robienia pieniędzy.

Co to losowania Lecha, szczęście nie szczęście, niech sobie tam grają. Obym tylko nie musiał słuchać w tv i czytać w prasie masowych orgii masturbacyjnych polskich dziennikarzyn na czele z panem Iwańskim z TVP.
the end
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Stary 07.08.2009, 13:55
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Z jakiej racji Lechia? A co do Śląska to na razie Solorz wydał na transfery 0 €, więc poczekajmy bo nikt nie wie co on zamierza zrobić z WKSem, czy klub z prawdziwego zdarzenia czy tylko maszynkę do robienia pieniędzy.
Z takiej że inwestorem jest pan Kuchar a w budowie jest Baltic Arena
Co do Solorza to też czeka na stadion i galerię handlową która powstanie obok i zyski z niej będą szły na Śląska a ma to być coś koło 40mln zł o ile dobrze pamiętam. Jak chce zrobić maszynkę do robienia pieniędzy to musi zbudować wielki klub to jest ze sobą powiązane

Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.08.2009, 14:01
_gilardino_ napisał(a):Wyświetl post
Z takiej że inwestorem jest pan Kuchar a w budowie jest Baltic Arena
Co do Solorza to też czeka na stadion i galerię handlową która powstanie obok i zyski z niej będą szły na Śląska a ma to być coś koło 40mln zł o ile dobrze pamiętam. Jak chce zrobić maszynkę do robienia pieniędzy to musi zbudować wielki klub to jest ze sobą powiązane
A panu Kucharze, przyznaje nie słyszałem. W takim razie dobrze słyszeć że i w Gdańsku, miejmy nadzieję, coś ruszy ostro do przodu

Sorry za OT.
the end
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Stary 07.08.2009, 14:21
Właściciel Lechii to jeden z najbogatszych Polaków.
Spodziewam się że z naszej OE zrobi się taka Premiership gdzie jest na tę chwilę wielka 5 (licząc Man. City) która przez wiele lat jest i będzie na szczycie zmieniając się miejscami.

W naszych realiach takimi zespołami mogą być Wisła,Legia,Lech,Śląsk,Lechia no i może jeszcze Widzew o ile powstanie tam stadion z prawdziwego zdarzenia bo to podstawa do stworzenia dobrej drużyny.

Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 07.08.2009, 15:09
Stavanger napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Brugge o nic nie walczy w lidze, to się przygotują na Lecha. Belgowie też chcą awansu i pieniędzy.
Nie przekonuje mnie to.
Zawsze pojawiają się cztery przypadki:
1. drużyna gra dobrze w lidze -> jest w formie, zagra dobrze w pucharach
2. drużyna gra dobrze w lidze -> nie wystarczy jej sił, zagra źle w pucharach
3. drużyna gra źle w lidze -> nie jest w formie, zagra źle w pucharach
4. drużyna gra źle w lidze -> nie wiedzie jej się w lidze, zmobilizuje się i zagra dobrze w pucharach
Przy tego typu dyskusjach każdy scenariusz z powyższych czterech można uzasadniać.

Wróćmy jeszcze raz do pouczająego kazusu: Levadia grała świetnie w lidze, Wisła miała świetną końcówkę poprzedniego sezonu (2 miesiące temu). Wisła musiała się zmobilizować (duża szansa na wielkie pieniądze), Levadia nie miała jakiejś większej mobilizacji. Ostatecznie Levadia zagrała całkiem średnio, a Wisła wyjątkowo fatalnie.

Nie wróżmy z fusów.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.08.2009, 15:33
Hyh, miałem przeczucie, że tym razem trafimy kogoś bardzo mocnego. A tu taka niespodzianka. Co prawda szanse na awans są jak 1 do 1, ale lepsze to niż Galata, która jest nie do ogrania dla każdego polskiego zespołu. Łatwiej chyba byłoby zagrać nawet z Romą niż z Turkami.

Szkoda tego sezon u w pucharach, bo Lech, Legia i Wisła mogły parę punktów nabić, szczęście nam sprzyjało w losowaniach. A tak to w wersji optymistycznej może do 2,5 dojdziemy..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.08.2009, 15:44
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Hyh, miałem przeczucie, że tym razem trafimy kogoś bardzo mocnego. A tu taka niespodzianka. Co prawda szanse na awans są jak 1 do 1, ale lepsze to niż Galata, która jest nie do ogrania dla każdego polskiego zespołu. Łatwiej chyba byłoby zagrać nawet z Romą niż z Turkami.

Szkoda tego sezon u w pucharach, bo Lech, Legia i Wisła mogły parę punktów nabić, szczęście nam sprzyjało w losowaniach. A tak to w wersji optymistycznej może do 2,5 dojdziemy..
.......enie.
szkoda Ci Wisły i Legii ? Mi na Twoim miejscu szkoda by nie było, ale to moje zdanie.

Nabilibyśmy punktów dajmy na to i co dalej? Po **** te punkty, skoro nie zasługujemy.
Pokażmy wpierw że doroślismy do europejskiej piłki,a póki co to tydzien przed początkiem rozgrywek nie wiadomo co sie z ligą dzieje i kto w niej będzie grał.
4 drużyny, które grały w tym roku, maja aspiracje do gry w pucharach, ale taka Odra, to ona gra cały sezon tylko o utrzymanie i promocje piłkarzy!

Którego sezonu w pucharach nie szkoda? No którego?
Tak naprawde procz Lazio i Pao, to nie szkoda mi żadnego, bo aby grać w Europie trzeba mieć coś wiecej niż Mistrzostwo kraju i szczescia w losowaniu.
W tym sezonie byłem przekonany, że taką Levadie przejdziemy jak nic. Ale okazało sie że piłka w Europie idzie do przodu, a u nas do tyłu.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.08.2009, 15:44
Szkoda to każdego sezonu. Niemniej jeśli wszystkie zapowiadane zmiany u Nas wejdą w życie to porażka z Estończykami w sumie nie była znów taka zła.

Amika może grać,nich szczęścia próbuje. Niemniej jest to zespól na tym samym poziomie więc różnie może być.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 07.08.2009, 17:01
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post

Kibicu Amiki ...

dziekujemy za troske o dalsze nasze losy i punkty,wszak wszystcy jestemy jedna wielka rodziną i trzymamy wzajemnie za siebie kciuki

A teraz powaga ...

Z pewnego punktu widzenia jesli ten klub bedzie inaczej zarządzany ,z tzw "głową" to moge jeden sezon przeboleć.

Byle jakos to poukladac ,rozgraniczyc obowiazki ,i napewno za rok bedzie inaczej.

Bo z obecna polityka to az sie prosilo dostac po dupie od takiej Levadii
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.08.2009, 09:56
ciężko bedzie Lechowi w Lubinie w takiej dyspozycji ograc Bruggie.Wydaje mi sie ze największym obecnie mankamentem Lecha jest skutecznośc.Z Polonia mieli kilka setek i nic nie wykorzystali.

W barwach Bruggi pierwszego gola strzelił Polak w lidze mistrzów ex-Wiślak Tomek Dziubiński w 1993 roku w meczu przeciwko Glasgow Rangers
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 17.08.2009, 11:10
A skąd. Ja odnoszę wrażenie, że gwiazdom z Poznania po prostu zaczyna brakować motywacji na naszą słabą ligę. Podobnie było z Norwegami w drugim meczu - no bo było pozamiatane.

Chodzi mi przede wszystkim o Stilica, Rengifo, Lewandowskiego i Peszkę - motory napędowe zespołu.

Ale na Bruggię się zepną i mają spore szanse na awans.

Nam pozostaje trzymanie kciuków za Belgów, bo już mamy przedsmak tego jak to może wyglądać. Amica kupiła solidnego Zapotoka, sprowadziła Gancarczyka na celowniku ma Jodłowca a to jeszcze nie koniec. Na razie udało im się zatrzymać najlepszych piłkarzy - wyjątkiem był Murawski. Za chwilę mogą być poza konkurencją.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Stary 17.08.2009, 11:17
Jeśli chodzi o Jodłowca, to mogą sobie tylko pomarzyć o nim. Jak z resztą wszystkie polskie zespoły. Jak Polonia zdecyduje się go sprzedać, to będzie to zagranica. Pewnie Włochy
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 17.08.2009, 14:03
Wyczytałem to chyba w Footbal News, więc news równie wiarygodny jak z Faktu.

Deal miał być taki: Amika kupuje Jodłowca za 1 mln € w momencie, gdy awansuje do LE. Płacą w ratach, za to Polonia ma prowizję od transferu Jodłowca za granicę.

Niemniej temat był
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów