The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.11.2009, 21:31
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Jak sobie pomyślę nad tym jakim poparciem cieszy się Skorża to od razu na myśl przychodzi mi Rydzyk
i jego moherowe berety. Co by nie zrobił i tak jest nie do ruszenia.
Gdzie to poparcie? Gdzie je widzisz? Walczysz z wiatrakami?

90% to "zwolnić Skorżę"... kilku się przyznało że jednak Skorża - reszta Skorża OUT.

Gdzie to poparcie? Po przegranym meczu?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Wichar87
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.11.2009, 21:32
morgenes - ale ktoś musi grać przecież, wiem co masz na myśli, tylko po takim meczu jak dziś nie wystawiłbym w nastepnym meczu, żadnego z nich poza Boguskim i Pawełkiem. A skąd tych 9 kolejnych brać? Problem jest w tym, że naszym grajkom brakuje ambicji, zresztą dobrze im trybuny dzisiaj śpiewały na ten temat. Powtórze jeszcze raz, że jeśli komus ambicji brak, to żaden trener nie pomoże!
kamikaze
Member

Od: 02.2009

Stary 22.11.2009, 21:39
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Gdzie to poparcie? Gdzie je widzisz? Walczysz z wiatrakami?

90% to "zwolnić Skorżę"... kilku się przyznało że jednak Skorża - reszta Skorża OUT.

Gdzie to poparcie? Po przegranym meczu?
Ja bym powiedział, że jest 50 na 50 czyli i tak za dużo. Zobaczymy co jutro przyniesie dzień.
Ogryzek
Senior Member

Stary 22.11.2009, 21:41
Ja bym powiedział, że jest 50 na 50 czyli i tak za dużo. Zobaczymy co jutro przyniesie dzień.
To się zdecyduj....

I tak decyzję podejmie Cupiał a nie głosowanie kibiców.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 22.11.2009, 21:44
Co ten Skorża może zrobić ma 11 a nawet 13-14 piłkarzy a raczej gwiazdorków którzy są pewni tego, że bez względu na formę będą grać w każdym meczu a co jest jeszcze lepsze załapią się na kadrę i są nie do ruszenia.

Najlepiej jakby trenerem był jakiś mocarz którego będą się wszyscy bać włącznie z RN i będzie kasa na ciągłą rotację i na kadrę równorzędnych min 22 piłkarzy no ale na to trzeba jeszcze trochę poczekać.

Piłkarze w naszej Ekstraklasie zawsze byli na pierwszym miejscu biorąc pod uwagę rachunek klubów i to oni zwalniają trenerów i bardzo możliwe ze tak będzie i tym razem a czy to będzie dobre

Wg mnie wątpię.
kamikaze
Member

Od: 02.2009

Stary 22.11.2009, 21:45
Nie napisałem, że większość jest za Skorżą. Mam na myśli jedynie to, że jest spora grupa ludzi, która bez względu na wyniki i styl będzie wypisywać 1906% poparcia itd.
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 22.11.2009, 21:53
Przytoczę swój wpis, który dokonałem po meczu z Legią...

prober napisał(a):Wyświetl post
Uważasz, że człowiek, który jest odpowiedzialny za:
* wybór piłkarzy do wyjściowego składu
* zmiany
* przygotowanie mentalne
* mobilizację
* taktykę
* mający taki potencjał (kilku reprezentantów kraju: Polski, Słowenii, Kostaryki, dobrą bazę treningową i mnóstwo czasu na budowę zespołu)
nie jest winny fatalnej postawie swoich podopiecznych w meczach o większą stawkę?

Był świetny sezon 2007/08, był rewelacyjny rewanż z Beitarem i medialne zwycięstwo z FCB w meczu bez stawki. Niezły start na jesieni 2008. Porażka z Lechem przy Reymonta rozpoczęła dramatyczne obniżanie jakości gry okraszane sporadycznymi dobrymi momentami (wtedy Wisła grała na 100%). Były kolejne porażki w Warszawie, gubienie punktów na wiosnę. Udał się mecz na wyjeździe z Lechem i mecz o wszystko z Legią u siebie. Mistrzostwo zdobyte ciężko, mistrzostwo zasłużone, ale z niepotrzebnymi nerwami, z dużym marnotrawstwem potencjału drużyny.
I tyle, wtedy Skorża się pogubił. Mieliśmy najłatwiejszą drogę do LM w historii współczesnej Wisły i przegraliśmy z Levadią. W ramach taryfy ulgowej była żółta kartka dla trenera i sztabu (choć powinna być czerwona, porażka była z gatunku "unforgiven").
Co dalej? Świetny start w lidze, kilka wygranych. I co z tego? Kiedy przychodzi do pokazania swoich możliwości, ustawienia zespołu na kluczowe 45-90 minut trener (mający pełną swobodę i środki wymienione powyżej) zupełnie sobie nie radzi. Mamy dwie porażki z Lechem i z Legią: przewaga maleje do czterech punktów.

Skorża jest dobry na długie dystanse, nie na mecze o stawkę. Polska piłka jest w europejskich pucharach na dorobku, Wisła musi umieć zmobilizować się na 100% na dwumecz o grę w LM. To, co sprawdza się w meczach z Piastem, Śląskiem czy Jagiellonią nie udaje się przypadku meczów na wyższym poziomie. Levadia, Lech i Legia zagrały średnio, co i tak podniosło wymagania na poziom nieosiągalny wg schematów gry narzuconych przez trenera. Ile można narzekać na skuteczność? Kilku graczy potrafi grać o niebo lepiej, tylko trzeba zespół inaczej ustawić. Nowy nabytek Kirm miał dobry początek, ale "popsuł się" w kilka meczów - to nie jest przypadek.
Ale do tego konieczne jest świeże spojrzenie. Definitywnie czerwona kartka dla aktualnego stanu rzeczy.

To jak, Cupiał będzie ciągnął dalej ten wózek z nie dającym większych perspektyw panem S. na czele? Czy może jednak spróbuje coś zmienić?

I błagam, nie piszczie, że nikogo lepszego nie znajdziemy. Takie bojaźliwe myślenie powoduje, że drużyna stoi w miejscu i pod względem piłkarskim jest coraz słabsza.

Amen

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 22.11.2009, 21:54
felipe napisał(a):Wyświetl post

Nie żyjmy przeszłością i tytułami MP. Na chwilę obecną formuła pana Skorży (odebrać i sruu długa na Brożka) się już trochę wyczerpała. Dziękuję i do widzenia !
bo nie mamy napastnika wysokiego :0

Skorża był kiedyś w Liverpoolu naoglądął sie Heskeya i Owena.
reszty komentował nie będe bo obawiam, sie ten "brak styli" jest właśnie nieudaną angielską kalką
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 22.11.2009, 21:54
Może zróbmy ankietę z pytaniem:
Czy wg ciebie lepiej by było aby Wisła:
a) wygrała prestiżowe mecze (Legia, Lech, Cracovia), ale nie zdobyła mistrzostwa
b) przegrała prestiżowe mecze (Legia, Lech, Cracovia), ale zdobyła mistrzostwo

Załóżmy, że wariant b) Skorża nam zapewni.
Dalej będziecie chcieli go zwalniać?
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 22.11.2009, 21:55
Hudy napisał(a):Wyświetl post
Co ten Skorża może zrobić ma 11 a nawet 13-14 piłkarzy a raczej gwiazdorków którzy są pewni tego, że bez względu na formę będą grać w każdym meczu a co jest jeszcze lepsze załapią się na kadrę i są nie do ruszenia.

Najlepiej jakby trenerem był jakiś mocarz którego będą się wszyscy bać włącznie z RN i będzie kasa na ciągłą rotację i na kadrę równorzędnych min 22 piłkarzy no ale na to trzeba jeszcze trochę poczekać.

Piłkarze w naszej Ekstraklasie zawsze byli na pierwszym miejscu biorąc pod uwagę rachunek klubów i to oni zwalniają trenerów i bardzo możliwe ze tak będzie i tym razem a czy to będzie dobre

Wg mnie wątpię.
Co może Skorża zrobić? Postawić na młodych zawodników, pokazać że próbuje coś zmienić, wsadzić w podstawowym Burligę, Leszczaka i kilku innych, którzy przynajmniej by zapierdalali w takim meczu na 100%, a może wtedy taki Małecki, Kirm, Łobodziński czy zwłaszcza Diaz by sobie uświadomili, że żeby grać w 11 trzeba zapierdalać na treningach. A nie, że Diaz przylatuje z Kostaryki dzień przed meczem, i jest w składzie.

Patrząc na naszą formę i strzelecką niemoc, to tej chwili Wisłę jest w stanie pokonać każdy zespół w naszej lidze, który zagra agresywnie, mało tego myślę, że nawet zespoły z 1 ligi mogły by dać rade.

Tak słabi nie byliśmy od lipca 2007 kiedy Skorża został trenerem, a to, że jesteśmy w tej chwili liderem rozgrywek świadczy tylko o słabości tej ligi.
DNO!
Ostatnio edytowane przez Zieniu17 : 22.11.2009 o godz. 22:02.
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 22.11.2009, 21:56
Skorża musi doprowadzić drużynę do końca sezonu. To na pewno a co potem. Chyba jednak trzeba poszukać kogoś innego.
Chyba skończył się jego czas w Wiśle.
Jeśli po przegranym meczu krytykuje zawodników i na nich przerzuca całą winę to coś jest nie tak.

Nikt mi nie wmówi, że Łobodziński Ćwielong, Brożki Kirm a nawet Jop przy całej ich mizerocie nie są lepsi od Mierzejewskiego, Polczaka, Wasiluka, Łukasz Derbichicha i temu tam podobnych

Przegraliśmy DERBY z Cracovią, która pęta się po dole tabeli to daje do myślenia.
WLD-SZRW
Banita

Od: 05.2009

Stary 22.11.2009, 21:56
Przegrywajac z cracovia - macku rozejabales mi system
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.11.2009, 21:59
cztery najbardziej prestiżowe i znaczące mecze na jesieni Skorża przegrał - z Levadią,Lechem,Legią i dziś derby.Wydaje mi sie że Pan Maciej po porażce z Estończykami wniosków nie wyciągnął.
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 22.11.2009, 22:00
Ładny ten Skorża, taki amerykanski. Niestety marny taktyk i motywator. Bye bye.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.11.2009, 22:02
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
bo nie mamy napastnika wysokiego :0

Skorża był kiedyś w Liverpoolu naoglądął sie Heskeya i Owena.
reszty komentował nie będe bo obawiam, sie ten "brak styli" jest właśnie nieudaną angielską kalką
Mnie rozwalił system komplementując Grzelaka, jako "wysokiego napastnika który wie co zrobić z piłką" (kibice Legii pewnie mają własne zdanie na ten temat). Wariant z reprezentacji z piłkami bitymi na Rasiaka to też pomysł Skorży. Gość nawet jak dostanie kilku naprawdę niezłych technicznie (jak na naszą ligę) graczy, to i tak ich nie wykorzysta - przykładem Kirm i Jirsak.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 22.11.2009, 22:03
it napisał(a):Wyświetl post
Może zróbmy ankietę z pytaniem:
Czy wg ciebie lepiej by było aby Wisła:
a) wygrała prestiżowe mecze (Legia, Lech, Cracovia), ale nie zdobyła mistrzostwa
b) przegrała prestiżowe mecze (Legia, Lech, Cracovia), ale zdobyła mistrzostwo

Załóżmy, że wariant b) Skorża nam zapewni.
Dalej będziecie chcieli go zwalniać?
Tak. Bo wtedy czeka nas kolejna Levadia. Następny, który w kółko powtarza "Mistrzostwo". A co dalej? A co, jak majstra nie będzie?
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.11.2009, 22:05
Ciekawe czy w następną niedzielę nie dobije nas Odra Wodzisław, bo to przecież trudny rywal (tak pewnie w wypowiedzi powie Skorża) ? Im będzie się chciało zapier...ć, jestem tego pewien.
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.11.2009, 22:08
Ludzie Wisła ma 3 punkty przewagi nad drugim zespołem! Przecież wysoka forma zespołu musiała sie kiedyś skończyć. Pech chciał, że trafiło akurat na mecze z Legią oraz Cracovia :( Skorza to wybitny trener jak na polskie warunki i należy pamietać iż Amica juz czycha na jego zatrudnienie, a szkoda byłoby tracic takiego fachowca na rzecz najgrozniejszego rywala. Ludzie ostudzcie glowy i zrozumcie, że Skorza jest po Smudzie najbardziej utytułowanym trenerem w lidze (w bardzo młodym wieku). Ja bym z Mackiem przedłuzył kontrakt o rok by mogl sie wykazac na nowym stadionie, bo w to co osiagnal w Sosnowcu to i tak duzo wiecej niz sie spodziewalem.

Maciek 100% poparcia.
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 22.11.2009, 22:08
Mówicie, że Skorża trzyma się tych samych zawodników. A kogo on ma wystawiać? W kadrze mamy 18 zawodników prezentujących poziom przynajmniej ligowy. Pech chciał, że na skutek kontuzji grają Singlar, Garguła, Głowacki a powoli po kontuzji wraca Boguski, Brożek też gra na kontuzji. wychodzi na to że zostało 13 zdrowych piłkarzy w tym 2 bramkarzy i 2 defensywnych pomocników. Z takim składem to nawet Ferguson nie zrobi wyniku...
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 22.11.2009, 22:09
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Tak. Bo wtedy czeka nas kolejna Levadia. Następny, który w kółko powtarza "Mistrzostwo". A co dalej? A co, jak majstra nie będzie?
A ile razy miałeś to "dalej" w ostatnim dziesięcioleciu?
Cieszmy się tym co mamy, bo i tego niedługo może nie być.
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.11.2009, 22:09
stawiajcie kase na Odre Wodzisław ;]

gwarantowany zarobek
WISŁA!!!
barteqTS
Member

Od: 02.2006

Stary 22.11.2009, 22:10
Ostatnio bardzo krytykowałem trenera i byłem za tym żeby go wywalić i to jak najszybciej, o dziwo po dzisiejszej jego wypowiedzi dotyczącej tego że to nie jest tak że zabrakło walki ale umiejętności i że niektórzy piłkarze nie mają predyspozycji do tego żeby grać w takiej drużynie jak Wisła jestem gotów zmienić stanowisko.

W końcu powiedział wprost to co wszyscy wiemy chyba nie od dziś, jak nie ma farta to brak umiejętności grajków wychodzi. Tak sobie myślę że zmiana trenera jednak też zbyt wiele nie zmieni, gwiazdorzy dostaną kopa na parę meczów żeby się pokazać a potem znów będzie to co już dobrze zmiany.

Moje stanowisko rewiduje więc do takiego aby przede wszystkim zmienić piłkarzy, z trenerem nie jest to aż tak pilne...
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 22.11.2009, 22:11
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Skorża musi doprowadzić drużynę do końca sezonu. To na pewno a co potem. Chyba jednak trzeba poszukać kogoś innego.
tylko co w sytuacji kiedy zdobędziemy mistrza (albo miejsce gwarantujace gre w pucharach ) wywalamy trenera i nowy od razu jest rzucany na głęboką wodę ? kolejne szybkie odpadnięcie z pucharów ? jeśli zmiana trenera to teraz w zimie
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Ogryzek
Senior Member

Stary 22.11.2009, 22:12
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Mnie rozwalił system komplementując Grzelaka, jako "wysokiego napastnika który wie co zrobić z piłką" (kibice Legii pewnie mają własne zdanie na ten temat). Wariant z reprezentacji z piłkami bitymi na Rasiaka to też pomysł Skorży. Gość nawet jak dostanie kilku naprawdę niezłych technicznie (jak na naszą ligę) graczy, to i tak ich nie wykorzysta - przykładem Kirm i Jirsak.
Nie stresuj się - przyjdzie Białas - uczeń szkoły francuskiej "technicznej" i wykorzysta oba talenty.

Jeden od 2 lat zagrał może 5 dobrych meczy (kilkanaście przeciętnych)
Drugi prubóje pobić "rekord" Zieńczuka w ilości marnowanych 100

Niezły materiał...

Co nie zmienia faktu że w grze kopaczy trzeba coś zmienić. Pytanie czy teraz czy dopiero w przerwie zimowej?
(Trenera, piłkarzy, taktykę itd)
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.11.2009, 22:12
Cytat:
- Kibice odwrócili się od drużyny. Nie chcę tego komentować.
->

http://sport.interia.pl/raport/derby...strach,1400496

Tak, tak to są słowa Skorży.

Jak to się odwrócili ?! W którym miejscu ?! Nie byłem na meczu(grypa), ale w TV słychać było elegancki doping! Oczywiście nasz treneirio wolałby usłyszeć sakramentalne NIC SIĘ NIE STAŁO, niz "Jak nie wygracie, do domu z buta wracacie!", ale rzeczywistosć jest diametralnie inna! Przegrywamy najważniejszy mecz w sezonie, a on myśli, że co, że kibce nie mają mózgu i nie mogą wyrazić swojego zdania, ogladając taki popis żenady i nieporadności?! Niemniej jednak, jestem przeciwny zwalnianiu Skorży, chociaż już nie należę do grona jego fanów, myślę że niedorzecznością byłoby zwalnianie trenera kiedy drużyna jest na 1szym miejscu w tabeli.

ŁOBODZIŃSKI, JOP -----------> OD JUTRA ME ! Tyle w temacie.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 22.11.2009, 22:15
Luu... napisał(a):Wyświetl post
tylko co w sytuacji kiedy zdobędziemy mistrza (albo miejsce gwarantujace gre w pucharach ) wywalamy trenera i nowy od razu jest rzucany na głęboką wodę ? kolejne szybkie odpadnięcie z pucharów ? jeśli zmiana trenera to teraz w zimie
Zgadzam sie. Zima to bedzie najlepszy czas na zmiene. Najwazniejsze zeby nie zamianic siekierki na kijek i nie sprowadzic jakiegos Grebockiego, Michniewicza czy innego asa. Cupial nie jest chyba samobojca
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 22.11.2009, 22:15
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Skorża musi doprowadzić drużynę do końca sezonu. To na pewno a co potem. .
Czy moglbys mnie przekonac?
Malinowy król malowanych róż
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.11.2009, 22:17
Nie napisałem, że większość jest za Skorżą. Mam na myśli jedynie to, że jest spora grupa ludzi, która bez względu na wyniki i styl będzie wypisywać 1906% poparcia itd.
Tak,grupa
ludzi która uważa,że po Skorży będzie w Wiśle jakiś bibilijny potop.Dla nich,to super trener,a tylko piłkarze to miernoty.Jest takie stare polskie przysłowie:"Dobry woźnica potrafi i drewnianym koniem ujechać".Niestety nasz trener nie umie,bo jest tak samo drewniany jak większość jego kopaczy.
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.11.2009, 22:17
I tak Skorża nie odejdzie teraz. Nie ma na to szans. Cupiał jakby chciał, to Skorży już dawno by nie było. Ale chyba się właścicielowi znudziła karuzela z trenerami, piłkarzami itp. Ogólnie finansowanie klubu w sposób taki, który doprowadził do długu.

Wisła wróci na swoje, zobaczymy jakie wtedy będą kroki. Bo w chwili obecnej żaden szanujący się trener nie przyjdzie.

Skorża jako trener przejściowy jest ok. Nie bronię go, ale tak się sprawy mają niestety.
Ostatnio edytowane przez tofik : 22.11.2009 o godz. 22:20.
..
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 22.11.2009, 22:19
fialo napisał(a):Wyświetl post
->

http://sport.interia.pl/raport/derby...strach,1400496

Tak, tak to są słowa Skorży.
Cytat:
Na pytanie, czy zdaje sobie sprawę, że w trakcie tego meczu kibice Wisły odwrócili się od drużyny po raz pierwszy od kilkudziesięciu lat trener odparł tylko: - Nie chcę tego komentować.
za wislakrakow.com chyba bardziej wiarygodne źródło niż interia
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów