|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
90% to "zwolnić Skorżę"... kilku się przyznało że jednak Skorża - reszta Skorża OUT. Gdzie to poparcie? Po przegranym meczu? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
morgenes - ale ktoś musi grać przecież, wiem co masz na myśli, tylko po takim meczu jak dziś nie wystawiłbym w nastepnym meczu, żadnego z nich poza Boguskim i Pawełkiem. A skąd tych 9 kolejnych brać? Problem jest w tym, że naszym grajkom brakuje ambicji, zresztą dobrze im trybuny dzisiaj śpiewały na ten temat. Powtórze jeszcze raz, że jeśli komus ambicji brak, to żaden trener nie pomoże!
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I tak decyzję podejmie Cupiał a nie głosowanie kibiców. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Co ten Skorża może zrobić
Najlepiej jakby trenerem był jakiś mocarz którego będą się wszyscy bać włącznie z RN i będzie kasa na ciągłą rotację i na kadrę równorzędnych min 22 piłkarzy no ale na to trzeba jeszcze trochę poczekać. Piłkarze w naszej Ekstraklasie zawsze byli na pierwszym miejscu biorąc pod uwagę rachunek klubów i to oni zwalniają trenerów i bardzo możliwe ze tak będzie i tym razem a czy to będzie dobre Wg mnie wątpię. ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Nie napisałem, że większość jest za Skorżą. Mam na myśli jedynie to, że jest spora grupa ludzi, która bez względu na wyniki i styl będzie wypisywać 1906% poparcia itd.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Przytoczę swój wpis, który dokonałem po meczu z Legią...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Skorża był kiedyś w Liverpoolu naoglądął sie Heskeya i Owena. reszty komentował nie będe bo obawiam, sie ten "brak styli" jest właśnie nieudaną angielską kalką ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Może zróbmy ankietę z pytaniem:
Czy wg ciebie lepiej by było aby Wisła: a) wygrała prestiżowe mecze (Legia, Lech, Cracovia), ale nie zdobyła mistrzostwa b) przegrała prestiżowe mecze (Legia, Lech, Cracovia), ale zdobyła mistrzostwo Załóżmy, że wariant b) Skorża nam zapewni. Dalej będziecie chcieli go zwalniać? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
![]() Patrząc na naszą formę i strzelecką niemoc, to tej chwili Wisłę jest w stanie pokonać każdy zespół w naszej lidze, który zagra agresywnie, mało tego myślę, że nawet zespoły z 1 ligi mogły by dać rade. Tak słabi nie byliśmy od lipca 2007 kiedy Skorża został trenerem, a to, że jesteśmy w tej chwili liderem rozgrywek świadczy tylko o słabości tej ligi. DNO!
Ostatnio edytowane przez Zieniu17 : 22.11.2009 o godz. 22:02.
![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Skorża musi doprowadzić drużynę do końca sezonu. To na pewno a co potem. Chyba jednak trzeba poszukać kogoś innego.
Chyba skończył się jego czas w Wiśle. Jeśli po przegranym meczu krytykuje zawodników i na nich przerzuca całą winę to coś jest nie tak. Nikt mi nie wmówi, że Łobodziński Ćwielong, Brożki Kirm a nawet Jop przy całej ich mizerocie nie są lepsi od Mierzejewskiego, Polczaka, Wasiluka, Łukasz Derbichicha i temu tam podobnych Przegraliśmy DERBY z Cracovią, która pęta się po dole tabeli to daje do myślenia. |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Przegrywajac z cracovia - macku rozejabales mi system
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
cztery najbardziej prestiżowe i znaczące mecze na jesieni Skorża przegrał - z Levadią,Lechem,Legią i dziś derby.Wydaje mi sie że Pan Maciej po porażce z Estończykami wniosków nie wyciągnął.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ładny ten Skorża, taki amerykanski. Niestety marny taktyk i motywator. Bye bye.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
). Wariant z reprezentacji z piłkami bitymi na Rasiaka to też pomysł Skorży. Gość nawet jak dostanie kilku naprawdę niezłych technicznie (jak na naszą ligę) graczy, to i tak ich nie wykorzysta - przykładem Kirm i Jirsak.![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ciekawe czy w następną niedzielę nie dobije nas Odra Wodzisław, bo to przecież trudny rywal (tak pewnie w wypowiedzi powie Skorża) ? Im będzie się chciało zapier...ć, jestem tego pewien.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ludzie Wisła ma 3 punkty przewagi nad drugim zespołem! Przecież wysoka forma zespołu musiała sie kiedyś skończyć. Pech chciał, że trafiło akurat na mecze z Legią oraz Cracovia :( Skorza to wybitny trener jak na polskie warunki i należy pamietać iż Amica juz czycha na jego zatrudnienie, a szkoda byłoby tracic takiego fachowca na rzecz najgrozniejszego rywala. Ludzie ostudzcie glowy i zrozumcie, że Skorza jest po Smudzie najbardziej utytułowanym trenerem w lidze (w bardzo młodym wieku). Ja bym z Mackiem przedłuzył kontrakt o rok by mogl sie wykazac na nowym stadionie, bo w to co osiagnal w Sosnowcu to i tak duzo wiecej niz sie spodziewalem.
Maciek 100% poparcia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Mówicie, że Skorża trzyma się tych samych zawodników. A kogo on ma wystawiać? W kadrze mamy 18 zawodników prezentujących poziom przynajmniej ligowy. Pech chciał, że na skutek kontuzji grają Singlar, Garguła, Głowacki a powoli po kontuzji wraca Boguski, Brożek też gra na kontuzji. wychodzi na to że zostało 13 zdrowych piłkarzy w tym 2 bramkarzy i 2 defensywnych pomocników. Z takim składem to nawet Ferguson nie zrobi wyniku...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
stawiajcie kase na Odre Wodzisław ;]
gwarantowany zarobek ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ostatnio bardzo krytykowałem trenera i byłem za tym żeby go wywalić i to jak najszybciej, o dziwo po dzisiejszej jego wypowiedzi dotyczącej tego że to nie jest tak że zabrakło walki ale umiejętności i że niektórzy piłkarze nie mają predyspozycji do tego żeby grać w takiej drużynie jak Wisła jestem gotów zmienić stanowisko.
W końcu powiedział wprost to co wszyscy wiemy chyba nie od dziś, jak nie ma farta to brak umiejętności grajków wychodzi. Tak sobie myślę że zmiana trenera jednak też zbyt wiele nie zmieni, gwiazdorzy dostaną kopa na parę meczów żeby się pokazać a potem znów będzie to co już dobrze zmiany. Moje stanowisko rewiduje więc do takiego aby przede wszystkim zmienić piłkarzy, z trenerem nie jest to aż tak pilne... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
tylko co w sytuacji kiedy zdobędziemy mistrza (albo miejsce gwarantujace gre w pucharach ) wywalamy trenera i nowy od razu jest rzucany na głęboką wodę ? kolejne szybkie odpadnięcie z pucharów ? jeśli zmiana trenera to teraz w zimie
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeden od 2 lat zagrał może 5 dobrych meczy (kilkanaście przeciętnych) Drugi prubóje pobić "rekord" Zieńczuka w ilości marnowanych 100 ![]() Niezły materiał... Co nie zmienia faktu że w grze kopaczy trzeba coś zmienić. Pytanie czy teraz czy dopiero w przerwie zimowej? (Trenera, piłkarzy, taktykę itd) ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Cytat:
http://sport.interia.pl/raport/derby...strach,1400496 Tak, tak to są słowa Skorży. Jak to się odwrócili ?! W którym miejscu ?! Nie byłem na meczu(grypa), ale w TV słychać było elegancki doping! Oczywiście nasz treneirio wolałby usłyszeć sakramentalne NIC SIĘ NIE STAŁO, niz "Jak nie wygracie, do domu z buta wracacie!", ale rzeczywistosć jest diametralnie inna! Przegrywamy najważniejszy mecz w sezonie, a on myśli, że co, że kibce nie mają mózgu i nie mogą wyrazić swojego zdania, ogladając taki popis żenady i nieporadności?! Niemniej jednak, jestem przeciwny zwalnianiu Skorży, chociaż już nie należę do grona jego fanów, myślę że niedorzecznością byłoby zwalnianie trenera kiedy drużyna jest na 1szym miejscu w tabeli. ŁOBODZIŃSKI, JOP -----------> OD JUTRA ME ! Tyle w temacie. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Czy moglbys mnie przekonac?
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
ludzi która uważa,że po Skorży będzie w Wiśle jakiś bibilijny potop.Dla nich,to super trener,a tylko piłkarze to miernoty.Jest takie stare polskie przysłowie:"Dobry woźnica potrafi i drewnianym koniem ujechać".Niestety nasz trener nie umie,bo jest tak samo drewniany jak większość jego kopaczy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
I tak Skorża nie odejdzie teraz. Nie ma na to szans. Cupiał jakby chciał, to Skorży już dawno by nie było. Ale chyba się właścicielowi znudziła karuzela z trenerami, piłkarzami itp. Ogólnie finansowanie klubu w sposób taki, który doprowadził do długu.
Wisła wróci na swoje, zobaczymy jakie wtedy będą kroki. Bo w chwili obecnej żaden szanujący się trener nie przyjdzie. Skorża jako trener przejściowy jest ok. Nie bronię go, ale tak się sprawy mają niestety.
Ostatnio edytowane przez tofik : 22.11.2009 o godz. 22:20.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Cytat: