The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2010, 20:47
a czy to nie Wilk strzelił zwycięską bramką w meczu z nami na Hutniku? ;>

Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 18.07.2010, 20:47
eeee.... Wilk? Kto to w ogóle jest?
Przecież on strzelił tylko 4 gole w ostatnim sezonie... wystąpił tylko w 23 meczach... i to ma być wzmocnienie...
Jestem zawiedziony.

Ja myślałem, że naturalnym zastępcą Sobola będzie Makelele, młody, perspektywiczny i z jakim doświadczeniem.

PP

Na poważnie to chyba pora zaraz wyhamować z tymi transferami - ilu już mamy zawodników w kadrze? Liczył ktoś?
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 18.07.2010, 20:48
powtórzony post skasować
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 18.07.2010 o godz. 20:53.

Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 18.07.2010, 20:48
Jeśli jest tak jak mówicie czyli rozmawiamy z jednym dobrym napastnikiem a opcją rezerwową Costly to może nam się zrobić tłok w napadzie.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 18.07.2010, 20:49
Cytat:
To ja proponuję zabawić się w typowanie, uziemić potencjalnych wichrzycieli ("mówiłem, że ...", "zawsze uważałem ...", "od razu było wiadomo...") i przy okazji mieć trochę radości.

Robimy listę wszystkich nowych zawodników, zakładamy termat na forum. Typujemy najpóźniej do dnia rozpoczęcia sezonu ligowego (7 sierpnia). Każdemu zawodnikowi przypisujemy przykładowo:

0 - zawodnik zero
1 - zawodnik słaby
2 - zawodnik dość słaby
3 - zawodnik przeciętny, uzupełnienie składu
4 - dobry zawodnik, wartościowe wzmocnienie
5 - bardzo dobry zawodnik
6 - nowa gwiazda

Na koniec rundy (4 miesiące później, 7 grudnia) podsumowujemy dokonania każdego zawodnika: gole, asysty, minuty spędzone na boisku, mecze, ew. średnie oceny wg mediów, uwzględniając kontuzje i inne czynniki losowe.

Przegląd wyników jasno pokaże też jakie są oczekiwania kibiców w stosunku do nowych nabytków, wyłonimy też forumowych ekspertów (lub po prostu szczęściarzy ).
Chyba rzeczywiście trzeba tak zrobić, bo ostatnio na forum jest tyyyyylu ekspertów. I każdy z nich już wie jacy to słabi są nasi nowi zawodnicy. I każdy wiedział, że Uche będzie super wzmocnieniem itp. itd. Geniusze sami.

Cytat:
Oto kariery naszych niedosżłych nabytków które wklejam dla naszych forumowych "znafców" którzy na siłę promują tezę, że należy kupować wszystkich którzy mają >1 mln EUR na transfermarkt bo to "dobrzy zawodnicy" na których można budować "wartość klubu":

Nei - zamiast do Wisły poszedł do arabów, skąd po roku z podkulonym ogonem wrócił do Rumunii ale już nie do CSKA tylko do CFR Cluj(żródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/Claudin...ndre_Aparecido)
Mazilu - zamiast do Wisły poszedł na Ukrainę - najpierw do Dnipro Dnipropetrovsk a potem do Arsenalu Kijów. W sezonach 07/08, 08/09, 09/10 zagrał ok 20 razy i strzelił JEDNĄ bramkę (źródło: http://www.romaniansoccer.ro/players/m/mazilu.shtml)
Grigorie- dalej gra w Ruminii w Rapidzie Bukareszt.(źródło: http://en.wikipedia.org/wiki/Ştefan_Grigorie)
Galamaz - dalej gra w Rumunii w Unirea Urziceni (źródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/George_Galamaz)
Romeu - wylądował w greckiej Larissie, gdzie w ciągu ostatniego sezonów zagrał 20 meczów strzelajać 3 bramki. Szału nie ma. (źródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/Romeu)

Żaden z nich po tym jak Wisła się nimi zainteresowała ani nie zrobił kariery na zachodzie, ani nie splamił się występami w narodowej reprezentacji. Co najwyżej został tam gdzie jest. Dlaczego nikt się nie poznał na ich talencie!!? (poza paroma delikwentami z forum Wisły, którzy mają jedyną słuszną receptę na budowe potęgi klubu, już chcieliby wydać na nich 5 mln EUR, ale tylko przez przypadek ich nie stać)

Na jakiej podstawie pan Westerstyl i jemu podobni malkontenci kontestujący politykę kadrową Wisły twierdzą, że to były nasze porażki transferowe?! Ja twierdze, że ZAOSZCZĘDZENIE miliona EUR na np. na Nei to był nasz sukces!

Powiadam wam, panowie „znafcy futoblu”, że jak Milinkovic chciał za dużo kasy, to super że Wisła wybrała Paljica.
Dzięki, że chciało Ci się to zrobić. Ten Nei to już funkcjonuje jako legenda u niektórych. Przecież to była taka pewna kasa, teraz wykładamy 1 mln E na transfer, 0.5 mln na jego kontrakt a a rok sprzedajemy go za 5 mln E. Jak łatwo wydawać czyjeś pieniądze.

Jeśli z Wilkiem to prawda, to jestem bardzo zadowolony. Bardzo ciekawy chłopak. Na pewno był lepszym grajkiem do wyciągnięcia z Korony niż Kiełb. Oby trafił do Wisły.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 18.07.2010, 20:50
Kluvi napisał(a):Wyświetl post

Niestety to był Kiełb. Jeden z niewielu grajków w polskiej lidze, których warto było sprowadzić. Poszedł do Lecha. Wilk to no-name.
Powód: Bo serwis muli...
Ostatnio edytowane przez thechris : 18.07.2010 o godz. 20:56.
Odpowiedz cytując
arbuz
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.07.2010, 20:50
I jest i polak mysle ze to mile zaskoczenie a defensywny pomocnik naprawde nam sie przyda.
Odpowiedz cytując
m_staszek
Member

Od: 11.2006

Stary 18.07.2010, 20:52
Ludzie, pytania się pojawiły, jakby Wilk występował co najmniej w 2. lidze.
Nie oglądaliście żadnych spotkań Ekstraklasy?
Zastanawia mnie fakt, że pojawiło się info w jakimś nowopowstałym, nieznanym portalu i już jesteście pewni, że Wilk już do nas przychodzi...
Myślenie nie boli...

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.07.2010, 20:52
Cytat:
Nie, Kiełb.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 18.07.2010, 20:53
thechris napisał(a):Wyświetl post
Wilk? Jakiegoś tam kojarzę...ze sklepu AGD... biegającego między lodówką a kuchenką ...ale z Korony? Znowu no-name.
LUDZIE, WAM NIGDY NIC NIE PASUJE, OGARNIJCIE SIĘ TROCHĘ. :O

Narzekaliście że nie ma transferów-są transfery, narzekaliście że sprowadzamy samych obcokrajowców-jest Polak, no ja pierniczę.

Wilk w tamtym sezonie był chyba najlepszym zawodnikiem Korony. Typowy walczak, defensywny pomocnik, coś jak Sobol, tylko chyba Wilk dysponuje lepszą techniką od Radka. Moim zdaniem idealny zastępca naszego kapitana. Jak dla mnie bardzo dobry transfer, zawodnik ograny w Ekstraklasie, gotowy do gry w takim klubie jak Wisła.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 18.07.2010, 20:54
Co do Wilka - zobaczymy, lepszy Polak niż obcokrajowiec bo za dużo ich.
Odpowiedz cytując
Areo
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 18.07.2010, 20:59
Wilk to chyba najlepszy polski defensywny pomocnik w tak młodym wieku. Na pewno w perspektywie zastąpienia Sobola (który niechybnie zmierza do emerytury) jest to dobry ruch. Mam nadzieję, że to info się potwierdzi.

Tęcza w Polsce
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 18.07.2010, 21:00
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Oto kariery naszych niedosżłych nabytków które wklejam dla naszych forumowych "znafców" którzy na siłę promują tezę, że należy kupować wszystkich którzy mają >1 mln EUR na transfermarkt bo to "dobrzy zawodnicy" na których można budować "wartość klubu":

Nei - zamiast do Wisły poszedł do arabów, skąd po roku z podkulonym ogonem wrócił do Rumunii ale już nie do CSKA tylko do CFR Cluj(żródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/Claudin...ndre_Aparecido)
Mazilu - zamiast do Wisły poszedł na Ukrainę - najpierw do Dnipro Dnipropetrovsk a potem do Arsenalu Kijów. W sezonach 07/08, 08/09, 09/10 zagrał ok 20 razy i strzelił JEDNĄ bramkę (źródło: http://www.romaniansoccer.ro/players/m/mazilu.shtml)
Grigorie- dalej gra w Ruminii w Rapidzie Bukareszt.(źródło: http://en.wikipedia.org/wiki/Ştefan_Grigorie)
Galamaz - dalej gra w Rumunii w Unirea Urziceni (źródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/George_Galamaz)
Romeu - wylądował w greckiej Larissie, gdzie w ciągu ostatniego sezonów zagrał 20 meczów strzelajać 3 bramki. Szału nie ma. (źródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/Romeu)
Super - fajne zestawienie. Sam kiedyś myślałem, żeby coś takiego zrobić, ale nigdy nie starczyło czasu Myślę, że to ostudzi trochę niektóre rozpalone głowy i da do myślenia w ocenie naszych realnych i potencjalnych transferów.

Gwoli ścisłości - widzę tylko jeden błąd - Nei nie "wrócił" do Rumunii - z tego powodu, że tam nigdy wcześniej nie grał. To był zawodnik CSKA Sofia, czyli klubu ze stolicy Bułgarii

pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 18.07.2010, 21:00
m_staszek napisał(a):Wyświetl post
Ludzie, pytania się pojawiły, jakby Wilk występował co najmniej w 2. lidze.
Nie oglądaliście żadnych spotkań Ekstraklasy?
Zastanawia mnie fakt, że pojawiło się info w jakimś nowopowstałym, nieznanym portalu i już jesteście pewni, że Wilk już do nas przychodzi...
Info pojawiło się też na TWSD i nie pochodzi z tamtego serwisu, który jest powiązany z Weszło, a jak wiemy Weszło nieprzypadkowo często trafia z transferami
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
Kroff
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 18.07.2010, 21:01
http://www.90minut.pl/news/129/news1291227.html ktos tus ie smial, ze nie potrafimy przebic Polonii, dalej tak uwazacie ? Co do Wilka, tak ciesze sie bo po 1. Polak po 2. dobry Polak, po 3. dobry polak bez sodowki mi sie podoba przyda sie za Sobola. Gdyby przyszedl jeszcze Rios i ten obronca bylaby personalnie najsilniejsza kadra w lidze zdecydowanie, chociaz wiadomo ze obrona nie zgrana ale mysle ze z kazda kolejka bedzie lepiej, przynajmniej z litwinami nie wygladalo to zle mimo, ze nie gral Bunoza.
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 18.07.2010, 21:03
Policzyłem - jeśli sprawdzą się wszystkie zapowiedzi to będziemy mieli... 27 zawodników (teraz mamy 22).. nie liczę Mcihalovicia

WOW
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 18.07.2010, 21:04
Co do Wilka to była by świetna wiadomość w zeszłym sezonie uważam że był to jeden z 3 najlepszych DM. Jeszcze info do tych co płakali że Onyszko poszedł do Polonii koleś ma zorane nerki i bedzie miał transplantacje, przez rok nie zagra, a najprawdopodobniej juz nigdy nie wróci do zawodowego grania. teraz powiniście wszyscy odszczekac to co pisaliście bo mielibyśmy kolejnego kalekę.
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 18.07.2010, 21:07
Co do Wilka to była by świetna wiadomość w zeszłym sezonie uważam że był to jeden z 3 najlepszych DM. Jeszcze info do tych co płakali że Onyszko poszedł do Polonii koleś ma zorane nerki i będzie miał transplantacje, przez rok nie zagra, a najprawdopodobniej juz nigdy nie wróci do zawodowego grania. teraz powinniście wszyscy odszczekać to co pisaliście, bo mielibyśmy kolejnego kalekę.
Ps. Oczywiście życzę szybkiego powrotu do zdrowia
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Stary 18.07.2010, 21:10
ale Wojciechowski wtopil z Arkiem Onyszko, a tutaj nie dawno byl placz ze nie potrafimy zalatwic Arka Onyszko,
oj teraz to by sie dziala jak by u nas byl i wyszlo ze przez rok nie bedzie gral

Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 18.07.2010, 21:11
LAB napisał(a):Wyświetl post
Kojarzy ktos tego Wilka? Mi jakos nie utkwił w pamięci. Strzelił cos dla korony,badz asystował?
Bramkarza też byś rozliczał ze strzelonych bramek ?
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

ChG napisał(a):Wyświetl post
LUDZIE, WAM NIGDY NIC NIE PASUJE, OGARNIJCIE SIĘ TROCHĘ. :O

Narzekaliście że nie ma transferów-są transfery, narzekaliście że sprowadzamy samych obcokrajowców-jest Polak, no ja pierniczę.
To, że Polak to fajnie. Tu nie chodzi o narzekanie, tylko o stwierdzanie faktów. Mamy taki skład, że nawet no-name'y nam się przydadzą ale to nie oznacza, że mamy skakać z radości a forum mulić jakby przychodził do nas Thomas Müller.
Ostatnio edytowane przez thechris : 18.07.2010 o godz. 21:19.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Czarek Wilk, hmmm. Nic tylko przyklasnac takiemu transferowi.

Teraz zobaczmy: pare dni temu: "Jebac zarzad, 2 liga nas czeka bez transferow!", teraz: "no najmocniejsza paka w lidze". Jak to wszystko sie zmienia jak w kalejdoskopie
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 18.07.2010, 21:13
Mnie interesuje jedna rzecz kadra ma - ograniczone rozmiary. Więc albo będziemy niedługo sprzedawać albo niektórzy siądą na ławce czy wręcz do 18 meczowej nie będą się łapać.

Ciekawe jak to wszystko zostanie poukładane .
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 18.07.2010, 21:13
Wilk o sobie krótko stare z 2009 roku

http://www.youtube.com/watch?v=2H9DEbRPs4s

Bramka z meczu z Polonią

http://www.youtube.com/watch?v=yqgZJQebmEA
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 18.07.2010, 21:14
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
ale Wojciechowski wtopil z Arkiem Onyszko, a tutaj nie dawno byl placz ze nie potrafimy zalatwic Arka Onyszko,
oj teraz to by sie dziala jak by u nas byl i wyszlo ze przez rok nie bedzie gral
Śmiech, że przed transferem nie przeprowadzili testów.
A co do Onyszki, to życzę mu szybkiego powrotu do zdrowia...
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.07.2010, 21:16
Koyoot, trzeba ich zrozumieć. Tyle razy zarząd nas rozczarowywał, że wszyscy mają pełne prawo wylać gorycz (a że kierują swe płacze na forum to sprawa moderów żeby ich uspokoili ). Po przejęciu prezesury przez Basałaja zaczynam widzieć wszystko na różowo, naprawdę. Pozytywistyczna praca u podstaw, sprowadzanie młodych z potencjałem, reprezentantów swoich krajów (młodzieżówek) lub doświadczonych graczy (Paljić). To naprawdę może wypalić...

A gdzie Wolfy i jego "defensywa transferowa" ? Oby Bunoza dostał jak najszybciej pozwolenie na grę i żeby wypożyczyli tego Chaveza xD i ruszamy po mistrza i kto wie, może po fazę grupową LE? hmm...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 18.07.2010, 21:17
thechris napisał(a):Wyświetl post
To, że Polak to fajnie. Tu nie chodzi o narzekanie, tylko o stwierdzanie faktów. Mamy taki skład, że nawet no-name'y nam się przydadzą ale to nie oznacza, że mamy skakać z radości a forum mulić jakby przychodził do nas Thomas Mueller.
To nie jest żaden no name! Chyba że nie oglądasz meczów naszej kopanej a skupiasz się na meczach Primera i Barcy? To tak, jest to no name. Ale w naszej lidze to wyróżniający się kopacz i jeden z lepszych defensywnych. Lepszy wg mnie od swojego kolegi z Korony Vukovica. Dla mnie transfer akurat potrzebny bo Sobol ma swoje lata a i z formą może być różnie w sezonie.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Stary 18.07.2010, 21:17
Masakra, czytam Wasze posty, aż słabo się robi.

Dzielcie skórę na niedźwiedziu, a potem jak to zwykle bywa będzie dużo płaczu, jak teraz z tym na M..

Za parę dni przekonamy się czy Wilk jest plotką czy nie i wtedy będzie można wstawiać go do składu i pisać przy kim będzie się ogrywał
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 18.07.2010, 21:18
Oldpara napisał(a):Wyświetl post

Żaden z nich po tym jak Wisła się nimi zainteresowała ani nie zrobił kariery na zachodzie, ani nie splamił się występami w narodowej reprezentacji. Co najwyżej został tam gdzie jest. Dlaczego nikt się nie poznał na ich talencie!!? (poza paroma delikwentami z forum Wisły, którzy mają jedyną słuszną receptę na budowe potęgi klubu, już chcieliby wydać na nich 5 mln EUR, ale tylko przez przypadek ich nie stać)

Na jakiej podstawie pan Westerstyl i jemu podobni malkontenci kontestujący politykę kadrową Wisły twierdzą, że to były nasze porażki transferowe?! Ja twierdze, że ZAOSZCZĘDZENIE miliona EUR na np. na Nei to był nasz sukces!

Powiadam wam, panowie „znafcy futoblu”, że jak Milinkovic chciał za dużo kasy, to super że Wisła wybrała Paljica.

A więc drogi znawco:

Nei - Od kiedy to Sofia znajduję się w Rumunii gdyż tak wynika z twojej wypowiedzi? Z owym "podkulonym ogonem" wrócił do jednego z najlepszych zespołów w kraju grającym jeszcze niedawno w LM.

Mazilu - w sezonie 2009/10 25/9 Statystyki niczego sobie.

Galamaz - Podstawowy obrońca Mistrza kraju, zespołu grającego w LM.

Ja jednak życzyłbym naszym zawodnikom takich adnotacji...
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Stary 18.07.2010, 21:18
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Mnie interesuje jedna rzecz kadra ma - ograniczone rozmiary. Więc albo będziemy niedługo sprzedawać albo niektórzy siądą na ławce czy wręcz do 18 meczowej nie będą się łapać.

Ciekawe jak to wszystko zostanie poukładane .
A kto powiedział, że będziemy tylko i wyłącznie KUPOWAĆ?

uprzedzając setki pytań na PV - NIC NIE WIEM o żadnych planach sprzedaży, to tylko spekulacje...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów