|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
Do mniej istotnych zmian z punktu widzenia ułatwień w ruchu przy okazji meczów na Wiśle ma też dojść na ul. Kijowskiej i Czarnowiejskiej. Ta druga oraz Nawojki na całej długości mają być przebudowane na dwupasmowe. Z kolei każde skrzyżowanie na Kijowskiej ma mieć pasy do lewoskrętu. Kijowska jest także przewidziana do przebudowy na trasę dwupasmową. Z Alejami raczej nic nie wymyślą ale od Piastowskiej wyglądałoby to już w miarę OK![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
![]() ![]()
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Fajnie to wygląda moim zdaniem na wizualizacjach ostatniej wersji projektu, gdzie stadion jest otynkowany na biało.
![]() ![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Gdzie oni na Czarnowiejskiej chcą niby zmieścić 4 pasy? Przecież to jest niewykonalne.. Chyba że nie będzie chodników.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jeżeli to tynk a nie po prostu wyczyszczony beton
będzie co będzie i tak będzie git |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
jestem geodeta i wlasnie robimy mape pod ten projekt przebudowy ulicy nawojki oraz czarnowiejskiej i uwierz mi, ze jest tam miejsce na 4 pasy oraz chodnik. pas drogowy w tym rejonie jest na tyle szeroki, ze wszystko sie tam zmiesci ![]() ![]()
Wola Duchacka Na Zawsze Wiślacka !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
A jak tam sprawa z przetargami na podziemne parkingi od Reymonta i 3 maja
|
|
|
|
Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Dokladnie, jakis czas temu na forum komunikacja.krakow.pl byla dosc ciekawa dyskusja na ten temat i jak sie okazalo, tak jak mowi Caps, wszystko sie da
![]() ![]()
Jazda jazda jazda! BIALA GWIAZDA!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
wiadomo kiedy bedzie calkowicie wyburzona trybuna A i B
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
do 3 tygodni od rozpoczecia burzenia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
w Kino Polska idzie właśnie film Jowita z Olbrychskim. Zdaje się, że część zdjeć to na naszym starym stadionie kręcone, jak jeszce była bieżnia, Bramy Brandenburskie , kolumnada i dwie wieże na C w komplecie.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ciekawe kiedy beda wyburzac rygle blizej pawilonu medialnego
![]() burzenia rygli od strony trybuny D niestet nie widzialem a kolejny powod dla nielubiejących pawilonu medialnego jest taki ze gdyby go nie bylo prace rozbiorkowe juz by sie konczyly jakby nie byly juz skonczone |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Wiadomo już gdzie dokładnie mają być umiejscowione bramki kontrolne trybuny C z narożnikami włącznie? Bo chyba nie od strony ul. Reymana?!
![]() ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież to oczywiste, niby gdzie miałyby być?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
ulica Reymana zniknie bedzie tylko deptak i jakos nie wydaje mi sie zeby te bramki mieli dac gdzies indziej
![]() |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
Bramki mają być w fasadzie trybuny (podobno)
![]() Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() Kołowroty będą umieszczone wewnątrz trybunu wschodniej, zaraz przy wejściach. Mają być tak usytuowane jak bramki alarmowe w sklepach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
1000 miejsc to nie za mało jak na stadion na 34.000?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
do tego parkingi podziemne w okolicy, jeden kolo AR to wiem, a czy jakis drugi powstanie przy błoniach to nie mam pojecia. W zupelnosci wystarczy wg mnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Jeśli kibice z Krakowa będą jeździć autobusami na mecz, a nie swoimi autami to w zupełności wystarczy. A od strony trybuny D widać już niewielkie wykopki
![]()
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 14.06.2009 o godz. 12:29.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
W najbliższym czasie powstaną/mogą powstać parkingi:
- Plac Na Groblach - na ukończeniu, - Nowy Kleparz - trwa przetarg na koncesjonariusza, - przy Muzeum Narodowym - j/w, - przy Akademii Rolniczej. Wszystkie będą budowane na zasadzie koncesji, więc muszą to być inwestycje opłacalne... W sumie wszystkie (6) w/w parkingi mogą dać ok. 3000 miejsc. Oczywiście nie wspominam tutaj o autobusach... Za samą tylko trybuną południową będą 54 takie miejsca. Poza tym stadion ma doskonałe możliwości, aby nie dojeżdżać samochodem pod same bramki trybun. Do tego trzeba przywyknąć, że nie wszyscy wszędzie muszą wjechać autem! Kraków jest tak pięknym miastem, że spacer z rodzinką na stadion to sama przyjemność!
Ostatnio edytowane przez szejkspir : 14.06.2009 o godz. 12:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Taak tylko że Wisła ma też licznych kibiców poza granicami miasta dla nich dojazd już nie jest taki dobry. Poza tym nie wiem czy taki spacer jest we wszystkich rejonach miasta taki bezpieczny ;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Owszem, ale trzeba wziąć pod uwagę jeszcze jedną rzecz; przynajmniej 3/4 aut przyjeżdżających na mecz to nie są tylko kierowcy, ale również pasażerowie. Czyli 1000 miejsc daje nam prawie 4000 kibiców. Do tego dochodzą jeszcze inne miejsca parkingowe, więc wydaje mi się, że nie będzie tragedii.
![]()
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
No,ale nie planujesz zostawic auta na Oświecenia chyba ? Po centrum i okolicach naprawde smierc Ci nie grozi jak sie przespacerujesz. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja mam takie pytanie. Jakby się kiedyś okazało - powiedzmy za 20 lat, że nasz stadion jest jednak za mały, bo te 32 tys. jest na każdym meczu, a spokojnie mogłoby by być i więcej, to jest możliwa w miarę łatwa rozbudowa naszego stadionu, powiedzmy o dodatkowe 10 tys. krzesełek? Np. po przez powiększenie trybun za bramkami? Powiem szczerze, że jeszcze jak nikt na początku tego 10lecia nie myślał o rozbudowie naszego stadionu i jak popatrzyło się na zachodnie stadiony, to zawsze marzyłem że kiedyś doczekam takiego stadionu w naszym Królewskim Krakowie, stadionu na minimum 50 tys. miejsc. Przecież nie jesteśmy małym miastem. Wraz z sąsiadującymi miejscowościami jest nad 1mln i co, nie zapełnił by się taki stadion?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Dało by sie powiększyc Trybuny "D" i "E" ale nie wiem o ile by sie powiększył....
![]()
Ślask Lechia Unia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Może pan O. specjalnie zaprojektował trybuny 17 m od boiska, bo jak kiedyś zabraknie miejsca, to wkopią murawę jeszcze głębiej niż teraz i dorobią z 5 rzędów. Miejsca będzie więcej a piłkarze na wyciągnięcie ręki. To nie żart, patrząc na to co się działo do tej pory, wszystko tu jest możliwe.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na jakiej wysokości będą umieszczone kamery tv? Mam nadzieję że na co najmniej takiej jak jest teraz, albo jeszcze wyżej.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Juz nie AR a UR to po pierwsze a po drugie tego parkingu nie będzie. Prace miały się rozpocząc wiosną tego roku. Przejście podziemne pod Mickiewicza i parking odeszły i nie wrócą
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|