The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.06.2009, 20:29
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Sęk w tym, że budowa choćby i pięciu pasów w tamtym rejonie nic nie da, bo i tak auta będą musiały wbić się na Aleje lub Piastowską.

Jedynym rozwiązaniem jest budowa pasów dla busów i współpraca Wisły z MPKa. Bo przecież mamy linie tramwajową pod samym stadionem i warto by to wykorzystać...
dokładnie w dniu meczu powinny działac specjalne linie tramwajowe 2h przed meczem i 2 po
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 12.06.2009, 20:41
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Sęk w tym, że budowa choćby i pięciu pasów w tamtym rejonie nic nie da, bo i tak auta będą musiały wbić się na Aleje lub Piastowską.

Jedynym rozwiązaniem jest budowa pasów dla busów i współpraca Wisły z MPKa. Bo przecież mamy linie tramwajową pod samym stadionem i warto by to wykorzystać...
Ul. Piastowska pomiędzy Rudawą a skrzyżowaniem z al. Armii Krajowej będzie przebudowana tak, by w każdym kierunku można się było poruszać dwoma pasami. Ponadto skrzyżowanie Reymonta i Piastowskiej będzie wyposażone w dodatkowe pasy do lewoskrętów. Wszystko po to, by ułatwić dojazd do parkingów podziemnych, które powinny powstać po obu stronach stadionu.

Do mniej istotnych zmian z punktu widzenia ułatwień w ruchu przy okazji meczów na Wiśle ma też dojść na ul. Kijowskiej i Czarnowiejskiej. Ta druga oraz Nawojki na całej długości mają być przebudowane na dwupasmowe. Z kolei każde skrzyżowanie na Kijowskiej ma mieć pasy do lewoskrętu. Kijowska jest także przewidziana do przebudowy na trasę dwupasmową.

Z Alejami raczej nic nie wymyślą ale od Piastowskiej wyglądałoby to już w miarę OK
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 12.06.2009, 20:58
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Ja mam takie pytanko, jak już będzie wybudowany stadion to zamierzają go otynkowac? Bo te szare płyty na D i E wyglądają niezbyt fajnie...
Ja widziałem na tynku (sektor D) próbki farby koloru niebieskiego i było to pomalowane miejscami, różne odcienie koloru niebieskiego więc możliwe że sprawdzali jak to wygląda na tynku
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
M89
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 12.06.2009, 22:25
Fajnie to wygląda moim zdaniem na wizualizacjach ostatniej wersji projektu, gdzie stadion jest otynkowany na biało.

Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.06.2009, 22:27
Hudy napisał(a):Wyświetl post
Do mniej istotnych zmian z punktu widzenia ułatwień w ruchu przy okazji meczów na Wiśle ma też dojść na ul. Kijowskiej i Czarnowiejskiej. Ta druga oraz Nawojki na całej długości mają być przebudowane na dwupasmowe.
Gdzie oni na Czarnowiejskiej chcą niby zmieścić 4 pasy? Przecież to jest niewykonalne.. Chyba że nie będzie chodników.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 12.06.2009, 22:27
Jeżeli to tynk a nie po prostu wyczyszczony beton będzie co będzie i tak będzie git
Odpowiedz cytując
Caps
Junior Member

Od: 07.2003

Stary 13.06.2009, 10:12
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Gdzie oni na Czarnowiejskiej chcą niby zmieścić 4 pasy? Przecież to jest niewykonalne.. Chyba że nie będzie chodników.

jestem geodeta i wlasnie robimy mape pod ten projekt przebudowy ulicy nawojki oraz czarnowiejskiej i uwierz mi, ze jest tam miejsce na 4 pasy oraz chodnik. pas drogowy w tym rejonie jest na tyle szeroki, ze wszystko sie tam zmiesci
Wola Duchacka Na Zawsze Wiślacka !!!
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.06.2009, 11:14
A jak tam sprawa z przetargami na podziemne parkingi od Reymonta i 3 maja Kiedy rozstrzygnięcie
Odpowiedz cytując
Hanex
Member

Od: 12.2004

Stary 13.06.2009, 11:14
Dokladnie, jakis czas temu na forum komunikacja.krakow.pl byla dosc ciekawa dyskusja na ten temat i jak sie okazalo, tak jak mowi Caps, wszystko sie da
Jazda jazda jazda! BIALA GWIAZDA!!
Odpowiedz cytując
peterwislak
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 13.06.2009, 11:18
wiadomo kiedy bedzie calkowicie wyburzona trybuna A i B
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.06.2009, 11:45
do 3 tygodni od rozpoczecia burzenia
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.06.2009, 12:50
w Kino Polska idzie właśnie film Jowita z Olbrychskim. Zdaje się, że część zdjeć to na naszym starym stadionie kręcone, jak jeszce była bieżnia, Bramy Brandenburskie , kolumnada i dwie wieże na C w komplecie.

Odpowiedz cytując
peterwislak
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 13.06.2009, 12:52
Ciekawe kiedy beda wyburzac rygle blizej pawilonu medialnego
burzenia rygli od strony trybuny D niestet nie widzialem
a kolejny powod dla nielubiejących pawilonu medialnego jest taki ze gdyby go nie bylo prace rozbiorkowe juz by sie konczyly jakby nie byly juz skonczone
Odpowiedz cytując
arsfan90
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 13.06.2009, 19:43
Wiadomo już gdzie dokładnie mają być umiejscowione bramki kontrolne trybuny C z narożnikami włącznie? Bo chyba nie od strony ul. Reymana?!
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA
I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE
MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ

Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Stary 13.06.2009, 20:34
Przecież to oczywiste, niby gdzie miałyby być?
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.06.2009, 20:45
ulica Reymana zniknie bedzie tylko deptak i jakos nie wydaje mi sie zeby te bramki mieli dac gdzies indziej
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 13.06.2009, 21:08
Bramki mają być w fasadzie trybuny (podobno)
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
szejkspir
Member

Od: 10.2006

Stary 13.06.2009, 21:44
Pero napisał(a):Wyświetl post
A jak tam sprawa z przetargami na podziemne parkingi od Reymonta i 3 maja Kiedy rozstrzygnięcie
Tutaj znajdziesz odpowiedź

arsfan90 napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo już gdzie dokładnie mają być umiejscowione bramki kontrolne trybuny C z narożnikami włącznie? Bo chyba nie od strony ul. Reymana?!
Kołowroty będą umieszczone wewnątrz trybunu wschodniej, zaraz przy wejściach. Mają być tak usytuowane jak bramki alarmowe w sklepach.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 14.06.2009, 00:27
1000 miejsc to nie za mało jak na stadion na 34.000?
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 14.06.2009, 01:02
do tego parkingi podziemne w okolicy, jeden kolo AR to wiem, a czy jakis drugi powstanie przy błoniach to nie mam pojecia. W zupelnosci wystarczy wg mnie.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 14.06.2009, 09:00
Jeśli kibice z Krakowa będą jeździć autobusami na mecz, a nie swoimi autami to w zupełności wystarczy. A od strony trybuny D widać już niewielkie wykopki
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 14.06.2009 o godz. 12:29.
Odpowiedz cytując
szejkspir
Member

Od: 10.2006

Stary 14.06.2009, 12:19
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
1000 miejsc to nie za mało jak na stadion na 34.000?
W najbliższym czasie powstaną/mogą powstać parkingi:
- Plac Na Groblach - na ukończeniu,
- Nowy Kleparz - trwa przetarg na koncesjonariusza,
- przy Muzeum Narodowym - j/w,
- przy Akademii Rolniczej.

Wszystkie będą budowane na zasadzie koncesji, więc muszą to być inwestycje opłacalne... W sumie wszystkie (6) w/w parkingi mogą dać ok. 3000 miejsc.
Oczywiście nie wspominam tutaj o autobusach... Za samą tylko trybuną południową będą 54 takie miejsca.

Poza tym stadion ma doskonałe możliwości, aby nie dojeżdżać samochodem pod same bramki trybun.
Do tego trzeba przywyknąć, że nie wszyscy wszędzie muszą wjechać autem!
Kraków jest tak pięknym miastem, że spacer z rodzinką na stadion to sama przyjemność!
Ostatnio edytowane przez szejkspir : 14.06.2009 o godz. 12:22.
Odpowiedz cytując
barthok
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 14.06.2009, 13:23
Taak tylko że Wisła ma też licznych kibiców poza granicami miasta dla nich dojazd już nie jest taki dobry. Poza tym nie wiem czy taki spacer jest we wszystkich rejonach miasta taki bezpieczny ;]
Odpowiedz cytując
Sinoos
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.06.2009, 14:43
Owszem, ale trzeba wziąć pod uwagę jeszcze jedną rzecz; przynajmniej 3/4 aut przyjeżdżających na mecz to nie są tylko kierowcy, ale również pasażerowie. Czyli 1000 miejsc daje nam prawie 4000 kibiców. Do tego dochodzą jeszcze inne miejsca parkingowe, więc wydaje mi się, że nie będzie tragedii.
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.06.2009, 18:11
barthok napisał(a):Wyświetl post
Taak tylko że Wisła ma też licznych kibiców poza granicami miasta dla nich dojazd już nie jest taki dobry. Poza tym nie wiem czy taki spacer jest we wszystkich rejonach miasta taki bezpieczny ;]

No,ale nie planujesz zostawic auta na Oświecenia chyba ?
Po centrum i okolicach naprawde smierc Ci nie grozi jak sie przespacerujesz.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Stary 14.06.2009, 18:28
A ja mam takie pytanie. Jakby się kiedyś okazało - powiedzmy za 20 lat, że nasz stadion jest jednak za mały, bo te 32 tys. jest na każdym meczu, a spokojnie mogłoby by być i więcej, to jest możliwa w miarę łatwa rozbudowa naszego stadionu, powiedzmy o dodatkowe 10 tys. krzesełek? Np. po przez powiększenie trybun za bramkami? Powiem szczerze, że jeszcze jak nikt na początku tego 10lecia nie myślał o rozbudowie naszego stadionu i jak popatrzyło się na zachodnie stadiony, to zawsze marzyłem że kiedyś doczekam takiego stadionu w naszym Królewskim Krakowie, stadionu na minimum 50 tys. miejsc. Przecież nie jesteśmy małym miastem. Wraz z sąsiadującymi miejscowościami jest nad 1mln i co, nie zapełnił by się taki stadion?
Odpowiedz cytując
Wojus
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 14.06.2009, 19:19
Dało by sie powiększyc Trybuny "D" i "E" ale nie wiem o ile by sie powiększył....
Ślask Lechia Unia
Odpowiedz cytując
matt_21
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 14.06.2009, 21:07
Może pan O. specjalnie zaprojektował trybuny 17 m od boiska, bo jak kiedyś zabraknie miejsca, to wkopią murawę jeszcze głębiej niż teraz i dorobią z 5 rzędów. Miejsca będzie więcej a piłkarze na wyciągnięcie ręki. To nie żart, patrząc na to co się działo do tej pory, wszystko tu jest możliwe.
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Stary 14.06.2009, 23:18
Na jakiej wysokości będą umieszczone kamery tv? Mam nadzieję że na co najmniej takiej jak jest teraz, albo jeszcze wyżej.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 15.06.2009, 08:26
Fuks napisał(a):Wyświetl post
do tego parkingi podziemne w okolicy, jeden kolo AR to wiem, a czy jakis drugi powstanie przy błoniach to nie mam pojecia. W zupelnosci wystarczy wg mnie.
Juz nie AR a UR to po pierwsze a po drugie tego parkingu nie będzie. Prace miały się rozpocząc wiosną tego roku. Przejście podziemne pod Mickiewicza i parking odeszły i nie wrócą
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów