The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.05.2015, 12:57
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ile tyle? Poprzedni dostawał w pałę seriami i nie w końcówkach, a przesiedział na ławce prawie dwa lata. O jakich statystykach piszesz? Wisła ze zbieraniny zaczyna być najlepsza w lidze, bez wzmocnień i kasy. Za takie pie....lenie o trenerze powinni kopać w dupę.

ps. Gargułą miał dwie patelnie żeby strzelić bramkę na 2:0 jakby jeszcze on siedział na ławie to byłoby zwycięstwo.

Najlepsza w lidze Sory ale gra nie różni się za bardzo od tej Smudy. Ja nie widzę żadnego progresu - potrafimy zagrać dobry mecz a następnie zagrać beznajdziejnie. Status quo.

Jaka różnica czy przegrywamy w końcówkach czy w pierwszych minutach? Trenera rozlicza się za zdobyte punkty.

Gdyby babcia miała wąsy..
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 24.05.2015, 13:36
Kazek Moskal sie wczoraj skompromitował jak mawia klasyk. dziękuje za uwage
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.05.2015, 13:42
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Oprócz tego, że z minuty na minute zdobywali coraz większą przewagę w środku pola.
Skrzydłowymi Nic z tej przewagi nie wynikało, jakieś anemiczne uderzenia 5m od bramki jedynie.

"Trenera rozlicza się za zdobyte punkty" to jest ogromne spłycenie tematu pokazujące mentalność. To że tak się robi, nie oznacza, że powinno. Najpierw rozliczajmy trenera z wizji, mechanizmów, systemu gry, schematów i stylu. Jak to będzie, to i punkty będą. Moskal nie wejdzie za Gargułę na boisko i nie poda Brożkowi na 2-0. Zmienić się powinno wykonawców, zwłaszcza w ofensywie, nie trenera.
Ostatnio edytowane przez filemon : 24.05.2015 o godz. 13:49.
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 24.05.2015, 13:45
filemon napisał(a):Wyświetl post
Skrzydłowymi Nic z tej przewagi nie wynikało, jakieś anemiczne uderzenia 5m od bramki jedynie.
Mogliby nawet bramkarzem, jakie to ma znaczenie?
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 24.05.2015, 13:46
daniello1987 napisał(a):Wyświetl post
Kazek Moskal sie wczoraj skompromitował jak mawia klasyk. dziękuje za uwage
Czym się skompromitował?
filemon
Senior Member

Stary 24.05.2015, 13:50
Mogliby nawet bramkarzem, jakie to ma znaczenie?
Jakie były wymierne efekty zmian Jagiellonii do 85 minuty?
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.05.2015, 14:00
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
Najlepsza w lidze Sory ale gra nie różni się za bardzo od tej Smudy. Ja nie widzę żadnego progresu - potrafimy zagrać dobry mecz a następnie zagrać beznajdziejnie. Status quo.

Jaka różnica czy przegrywamy w końcówkach czy w pierwszych minutach? Trenera rozlicza się za zdobyte punkty.

Gdyby babcia miała wąsy..
Pokaż mi swój wpis z przed roku z żądaniem pogonienia Smudy po 5 wtopach pod rząd.

Jakie punkty? Po co nam punkty skoro na puchary nas nie stać? Nagle punkty są ważne?

Gra się nie różni?

To nie mamy o czym gadać. Jak przejrzysz na oczy to spróbuj ponownie.
Hej Nasz TS !!
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 24.05.2015, 16:01
Moskal to odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu.

Czas wymienić piłkarzy - nawet jeśli mamy dać szansę zawodnikom z drużyny rezerw, z niższych lig czy młodym rokującym piłkarzom z zagranicy.

Naprawdę nikt już gorzej od Dudki, Garguły czy Urygi nie zagra.
Trzeba w tym zespole świeżej krwi, bo ten format ewidentnie się już wyczerpał.

Nie będzie pucharów, czyli nie będzie kasy na którą tak mocno liczył Gaszyński.

Najbliższe okno transferowe to jedna wielka niewiadoma...

jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 24.05.2015, 17:15
Nad Moskalem ewidentnie wisi jakieś fatum. Ten zły trend głupiego tracenia punktów to nic nowego. Podczas poprzedniego okresu pracy tego trenera frajerstwo zespołu objawiało się niepotrzebnymi kartkami i wieczną grą w dziesiątkę. Moskal ewidentnie nie potrafi zmusić zawodników do maksymalnej koncentracji i nie jest to po prostu wina jakości obecnych piłkarzy, bo wtedy obcinali się inni ludzie - głownie Czekaj, Diaz i Nunez.
Najgorsze jest to, że wydaje się, że trener nie wyciąga z obecnych problemów żadnych wniosków. Nie koryguje w końcówkach ustawienia, nie robi zmian taktycznych, itp. Wszyscy doskonale wiedzą, że dajemy dupy w ostatnich minutach i nikt z tym nic nie robi. Tak jakby wierzono, że to po prostu pech, a nie trend.

Mam duże wątpliwości, czy warto powierzyć Moskalowi zespół w kolejnym sezonie. Pewnie nie obciąża budżetu, gra zespołu też momentami wygląda bardzo fajnie, ale nie widać tu stabilizowania formy na przyzwoitym poziomie, wyciągania wniosków z wtop. Zagramy fajny mecz z silnym rywalem, słaby z przeciętnym i głupio stracimy punkty w kolejnym meczu, i tak w kółko. Ta sama prawidłowość niezależnie od tego, czy mówimy o sezonie 14/15, czy 11/12. Z każdym kolejnym meczem widzę coraz mniejszą szansę na lepsze jutro dla Wisły prowadzonej przez Moskala.
silver03
Senior Member

Stary 24.05.2015, 17:43
krasny napisał(a):Wyświetl post
Czas wymienić piłkarzy - nawet jeśli mamy dać szansę zawodnikom z drużyny rezerw, z niższych lig czy młodym rokującym piłkarzom z zagranicy.
Żadna wymiana piłkarzy, tu trzeba uzupełnić kadrę wartościowymi zawodnikami i tyle. Na papierze mamy naprawdę niezłych piłkarzy, którzy mają straszne wahania formy, a trener nie potrafi tego opanować jak na razie.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 24.05.2015 o godz. 17:45.
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.05.2015, 18:11
Żadna wymiana piłkarzy, tu trzeba uzupełnić kadrę wartościowymi zawodnikami i tyle. Na papierze mamy naprawdę niezłych piłkarzy, którzy mają straszne wahania formy, a trener nie potrafi tego opanować jak na razie.
4 trenerów w naszym zasięgu finansowym nie potrafiło nic z tym zrobić przez prawie 4 lata. Ile zatem można powtarzać te bajki o papierze? Ale oczywiście wzmocnienia są potrzebne, pytanie tylko skąd na to kasa.
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.05.2015, 18:37
Kurz napisał(a):Wyświetl post
4 trenerów w naszym zasięgu finansowym nie potrafiło nic z tym zrobić przez prawie 4 lata. Ile zatem można powtarzać te bajki o papierze? Ale oczywiście wzmocnienia są potrzebne, pytanie tylko skąd na to kasa.
zgoda w 100%. Problem w tym, że Gaszyński jasno powiedział- każdy transfer do klubu, oznacza transfer z klubu. Za chwilę pozwalniają się kontrakty, więc pewnie ktoś nowy się pojawi. Stawiam, że w końcu zostaniemy zmuszeni do gry młodymi i z jednej strony mnie to cieszy, a z drugiej przeraża, bo jak na dzisiaj, nie wchodzą nawet na końcówki.
_ukoL
Lokalny Patriota

Stary 24.05.2015, 18:46
Mam nadzieję, że w klubie nie wpadną na pomysł, by podziękować Kazikowi Moskalowi po sezonie. To ciągłe żonglowanie trenerami nic dobrego nie przynosi. Według mnie gość ma pomysł na zespół. Gdyby nie te nieszczęsne końcówki spotkań to walczylibyśmy o tytuł. Chyba problem leży w psychice.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.05.2015, 18:57
piotek napisał(a):Wyświetl post
zgoda w 100%. Problem w tym, że Gaszyński jasno powiedział- każdy transfer do klubu, oznacza transfer z klubu. Za chwilę pozwalniają się kontrakty, więc pewnie ktoś nowy się pojawi. Stawiam, że w końcu zostaniemy zmuszeni do gry młodymi i z jednej strony mnie to cieszy, a z drugiej przeraża, bo jak na dzisiaj, nie wchodzą nawet na końcówki.
Ale to, że nie wychodzą na końcówki musi z czegoś wynikać. Moskal najwyraźniej uważa, że są do dupy.
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 24.05.2015, 19:05
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że w klubie nie wpadną na pomysł, by podziękować Kazikowi Moskalowi po sezonie. To ciągłe żonglowanie trenerami nic dobrego nie przynosi. Według mnie gość ma pomysł na zespół. Gdyby nie te nieszczęsne końcówki spotkań to walczylibyśmy o tytuł. Chyba problem leży w psychice.

Ale jeżeli w psychice - to trener ma na nią wpływ.
Radzę poszukać co wyrabiali piłkarze GKS Katowice w niektórych spotkaniach. Taka pierwszoligowa Wisła ostatnich minut
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

piotek
Senior Member

Stary 24.05.2015, 20:10
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Ale to, że nie wychodzą na końcówki musi z czegoś wynikać. Moskal najwyraźniej uważa, że są do dupy.
Właśnie dlatego mnie to przeraża, bo ufam , że Moskal zna się na rzeczy.
filemon
Senior Member

Stary 24.05.2015, 21:09
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Ale jeżeli w psychice - to trener ma na nią wpływ.
Radzę poszukać co wyrabiali piłkarze GKS Katowice w niektórych spotkaniach. Taka pierwszoligowa Wisła ostatnich minut
Policzyłem tracone bramki i podzieliłem to na minuty.
Przedział - Wisła/GKS
1-10' - 1/3
11-20' - 2/8
21-30' - 1/8
31-40' - 1/8
41-50' - 1/9
51-60' - 3/4
61-70' - 2/5
71-80' - 0/10
81-90' - 5/8
Wnioski zostawiam, aczkolwiek uważam, że te ostatnie 10 min (w zasadzie 10+, bo jeszcze doliczone minuty) akurat w GKSie nie wypada źle, porównywalnie do innych okresów.
Ostatnio edytowane przez filemon : 24.05.2015 o godz. 21:14.
piotek
Senior Member

Stary 24.05.2015, 22:28
filemon napisał(a):Wyświetl post
Policzyłem tracone bramki i podzieliłem to na minuty.
Przedział - Wisła/GKS
1-10' - 1/3
11-20' - 2/8
21-30' - 1/8
31-40' - 1/8
41-50' - 1/9
51-60' - 3/4
61-70' - 2/5
71-80' - 0/10
81-90' - 5/8
Wnioski zostawiam, aczkolwiek uważam, że te ostatnie 10 min (w zasadzie 10+, bo jeszcze doliczone minuty) akurat w GKSie nie wypada źle, porównywalnie do innych okresów.
Nie szukajmy jakiegoś fatum Moskala. Przeciez GKS tracił po 8 bramek w trzech innych przedziałach. Dopiero u nas widać wielka różnicę.
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.05.2015, 07:18
Może taki los Wisły.. Panathinaikos, Apoel, Derby z bramka Jopa....
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.05.2015, 18:33
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Karne z Lechem i Legia o Puchar i Superpuchar Polski.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

South
Senior Member

Stary 25.05.2015, 18:37
vs iraklis, i wyjście z grupy LE

na jeden fart przypada z 30 niefartów
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.05.2015, 19:00
Co było w Cafe Furbol ? jakieś konkrety ?
Piggy oddaj hajs
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 25.05.2015, 19:32
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Co było w Cafe Furbol ? jakieś konkrety ?
Nuuuda. Pier.dolenie o szopenie
piotek
Senior Member

Stary 25.05.2015, 21:40
bódyń napisał(a):Wyświetl post
+ Real i Barca w eliminacjach...

Iwan w swojej książce powiedział, że drużyna za jego czasów była
przeklęta. Połowa nie żyje, a druga ledwo wiąże koniec z końcem.

Wisłę w XXI w. tez można określić największym pechowcem wśród polskich klubów.
mee
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 26.05.2015, 07:21
Dla mnie kluczowa w kontekście ostatniego meczu jest odpowiedź na pytanie: dlaczego Kaziu wpuścił Brożka za Boguskiego w 86 minucie? Chodzi mi o szczerą odpowiedź, bo ja nie widzę racjonalnego powodu takiej zmiany w takim momencie.
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 26.05.2015, 09:31
Boguski oddychał rękawami a Stępiński nie radził sobie z przytrzymaniem piłki na połowie przeciwnika.
mee
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 26.05.2015, 10:47
Rozumiem, ale dlaczego Brożek a nie Stjepanović? Brożek bez Stlića nie istnieje, a w obronie to wiadomo, to jest napastnik. Na takim etapie spotkania wiadomo było, że Jaga będzie już robić cokolwiek żeby piłka weszła w pole karne, czas dla Brożka i Stlića był ok. 60-70 minuty, potem trzeba było ich wytrzymać do końca albo zmienić w 93 minucie. Nie czepiam się tylko ta zmiana zaskoczyła mnie kompletnie. Mając doświadczenie z poprzednich meczów zrobiłbym wszystko żeby dowieźć wynik, a Broziu miał zrobić.... no właśnie co?
Ostatnio edytowane przez mee : 26.05.2015 o godz. 10:54.
filemon
Senior Member

Stary 26.05.2015, 11:05
Brożek wszedł po to, żeby Garguła mu normalnie podał, było 2-0 i po temacie.
Aczkolwiek uważam, że wejście Stjepy było potrzebne i szkoda, że nie miało miejsca.
krasny
Senior Member

Stary 26.05.2015, 11:12
Według mnie Brożek wszedł żeby przytrzymać piłę z przodu i oddalić zagrożenie od własnej bramki. Według mnie logiczne rozwiązanie.
Zgadzam się że za późno, ale z drugiej strony możemy przyczepić się do każdej decyzji Moskala.

Chyba nie o to chodzi.
Widać że Moskal jest mega zaangażowany, potrafi posadzić na ławce "gwiazdeczki".

Potrzeba świeżej krwi w tej drużynie.

Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 03.06.2015, 21:36
Moskal juz out czy dalej chce się ośmieszczac ?

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów