|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Najlepsza w lidze Sory ale gra nie różni się za bardzo od tej Smudy. Ja nie widzę żadnego progresu - potrafimy zagrać dobry mecz a następnie zagrać beznajdziejnie. Status quo.Jaka różnica czy przegrywamy w końcówkach czy w pierwszych minutach? Trenera rozlicza się za zdobyte punkty. Gdyby babcia miała wąsy.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Kazek Moskal sie wczoraj skompromitował jak mawia klasyk. dziękuje za uwage
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Nic z tej przewagi nie wynikało, jakieś anemiczne uderzenia 5m od bramki jedynie."Trenera rozlicza się za zdobyte punkty" to jest ogromne spłycenie tematu pokazujące mentalność. To że tak się robi, nie oznacza, że powinno. Najpierw rozliczajmy trenera z wizji, mechanizmów, systemu gry, schematów i stylu. Jak to będzie, to i punkty będą. Moskal nie wejdzie za Gargułę na boisko i nie poda Brożkowi na 2-0. Zmienić się powinno wykonawców, zwłaszcza w ofensywie, nie trenera.
Ostatnio edytowane przez filemon : 24.05.2015 o godz. 13:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Jakie punkty? Po co nam punkty skoro na puchary nas nie stać? Nagle punkty są ważne? Gra się nie różni? To nie mamy o czym gadać. Jak przejrzysz na oczy to spróbuj ponownie. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Moskal to odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu.
Czas wymienić piłkarzy - nawet jeśli mamy dać szansę zawodnikom z drużyny rezerw, z niższych lig czy młodym rokującym piłkarzom z zagranicy. Naprawdę nikt już gorzej od Dudki, Garguły czy Urygi nie zagra. Trzeba w tym zespole świeżej krwi, bo ten format ewidentnie się już wyczerpał. Nie będzie pucharów, czyli nie będzie kasy na którą tak mocno liczył Gaszyński. Najbliższe okno transferowe to jedna wielka niewiadoma... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Nad Moskalem ewidentnie wisi jakieś fatum. Ten zły trend głupiego tracenia punktów to nic nowego. Podczas poprzedniego okresu pracy tego trenera frajerstwo zespołu objawiało się niepotrzebnymi kartkami i wieczną grą w dziesiątkę. Moskal ewidentnie nie potrafi zmusić zawodników do maksymalnej koncentracji i nie jest to po prostu wina jakości obecnych piłkarzy, bo wtedy obcinali się inni ludzie - głownie Czekaj, Diaz i Nunez.
Najgorsze jest to, że wydaje się, że trener nie wyciąga z obecnych problemów żadnych wniosków. Nie koryguje w końcówkach ustawienia, nie robi zmian taktycznych, itp. Wszyscy doskonale wiedzą, że dajemy dupy w ostatnich minutach i nikt z tym nic nie robi. Tak jakby wierzono, że to po prostu pech, a nie trend. Mam duże wątpliwości, czy warto powierzyć Moskalowi zespół w kolejnym sezonie. Pewnie nie obciąża budżetu, gra zespołu też momentami wygląda bardzo fajnie, ale nie widać tu stabilizowania formy na przyzwoitym poziomie, wyciągania wniosków z wtop. Zagramy fajny mecz z silnym rywalem, słaby z przeciętnym i głupio stracimy punkty w kolejnym meczu, i tak w kółko. Ta sama prawidłowość niezależnie od tego, czy mówimy o sezonie 14/15, czy 11/12. Z każdym kolejnym meczem widzę coraz mniejszą szansę na lepsze jutro dla Wisły prowadzonej przez Moskala. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żadna wymiana piłkarzy, tu trzeba uzupełnić kadrę wartościowymi zawodnikami i tyle. Na papierze mamy naprawdę niezłych piłkarzy, którzy mają straszne wahania formy, a trener nie potrafi tego opanować jak na razie.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 24.05.2015 o godz. 17:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
4 trenerów w naszym zasięgu finansowym nie potrafiło nic z tym zrobić przez prawie 4 lata. Ile zatem można powtarzać te bajki o papierze? Ale oczywiście wzmocnienia są potrzebne, pytanie tylko skąd na to kasa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
zgoda w 100%. Problem w tym, że Gaszyński jasno powiedział- każdy transfer do klubu, oznacza transfer z klubu. Za chwilę pozwalniają się kontrakty, więc pewnie ktoś nowy się pojawi. Stawiam, że w końcu zostaniemy zmuszeni do gry młodymi i z jednej strony mnie to cieszy, a z drugiej przeraża, bo jak na dzisiaj, nie wchodzą nawet na końcówki.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że w klubie nie wpadną na pomysł, by podziękować Kazikowi Moskalowi po sezonie. To ciągłe żonglowanie trenerami nic dobrego nie przynosi. Według mnie gość ma pomysł na zespół. Gdyby nie te nieszczęsne końcówki spotkań to walczylibyśmy o tytuł. Chyba problem leży w psychice.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Ale jeżeli w psychice - to trener ma na nią wpływ. Radzę poszukać co wyrabiali piłkarze GKS Katowice w niektórych spotkaniach. Taka pierwszoligowa Wisła ostatnich minut ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przedział - Wisła/GKS 1-10' - 1/3 11-20' - 2/8 21-30' - 1/8 31-40' - 1/8 41-50' - 1/9 51-60' - 3/4 61-70' - 2/5 71-80' - 0/10 81-90' - 5/8 Wnioski zostawiam, aczkolwiek uważam, że te ostatnie 10 min (w zasadzie 10+, bo jeszcze doliczone minuty) akurat w GKSie nie wypada źle, porównywalnie do innych okresów.
Ostatnio edytowane przez filemon : 24.05.2015 o godz. 21:14.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Może taki los Wisły.. Panathinaikos, Apoel, Derby z bramka Jopa....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Karne z Lechem i Legia o Puchar i Superpuchar Polski.
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
vs iraklis, i wyjście z grupy LE
na jeden fart przypada z 30 niefartów ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Co było w Cafe Furbol ? jakieś konkrety ?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
+ Real i Barca w eliminacjach...
Iwan w swojej książce powiedział, że drużyna za jego czasów była przeklęta. Połowa nie żyje, a druga ledwo wiąże koniec z końcem. Wisłę w XXI w. tez można określić największym pechowcem wśród polskich klubów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Dla mnie kluczowa w kontekście ostatniego meczu jest odpowiedź na pytanie: dlaczego Kaziu wpuścił Brożka za Boguskiego w 86 minucie? Chodzi mi o szczerą odpowiedź, bo ja nie widzę racjonalnego powodu takiej zmiany w takim momencie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Boguski oddychał rękawami a Stępiński nie radził sobie z przytrzymaniem piłki na połowie przeciwnika.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Rozumiem, ale dlaczego Brożek a nie Stjepanović? Brożek bez Stlića nie istnieje, a w obronie to wiadomo, to jest napastnik. Na takim etapie spotkania wiadomo było, że Jaga będzie już robić cokolwiek żeby piłka weszła w pole karne, czas dla Brożka i Stlića był ok. 60-70 minuty, potem trzeba było ich wytrzymać do końca albo zmienić w 93 minucie. Nie czepiam się tylko ta zmiana zaskoczyła mnie kompletnie. Mając doświadczenie z poprzednich meczów zrobiłbym wszystko żeby dowieźć wynik, a Broziu miał zrobić.... no właśnie co?
Ostatnio edytowane przez mee : 26.05.2015 o godz. 10:54.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brożek wszedł po to, żeby Garguła mu normalnie podał, było 2-0 i po temacie.
Aczkolwiek uważam, że wejście Stjepy było potrzebne i szkoda, że nie miało miejsca. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Według mnie Brożek wszedł żeby przytrzymać piłę z przodu i oddalić zagrożenie od własnej bramki. Według mnie logiczne rozwiązanie.
Zgadzam się że za późno, ale z drugiej strony możemy przyczepić się do każdej decyzji Moskala. Chyba nie o to chodzi. Widać że Moskal jest mega zaangażowany, potrafi posadzić na ławce "gwiazdeczki". Potrzeba świeżej krwi w tej drużynie. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Moskal juz out czy dalej chce się ośmieszczac ?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|