The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.07.2010, 16:29
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Przynajmniej kibic Wisły wie już jak czytać nazwę Litwińskiego klubu

Myślę, że remis na wyjeździe i wygrana u siebie jest wielce prawdopodobna.
Jeśli bierzesz pod uwagę remis z 7 drużyną litewskiej ligi to nie wiem po co w ogóle gramy w pucharach...
Mam nadzieje na wielki powrót Żurawia i powrót Brożka... do wysokiej formy.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.07.2010, 16:32
Przynajmniej kibic Wisły wie już jak czytać nazwę Litwińskiego klubu
Po polsku brzmi Szawle.
Suszanin
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 12.07.2010, 16:38
Miejmy nadzieje , że nasi Grajkowie wreszcie pokażą na co ich stać !!!
Optymistycznie obstawiam 3:1 dla Wisełki ...

Wszyscy którzy jadą do Szawle !
Ubieramy się na CZERWONO i bierzemy ze sobą Szaliki

PS - To tak w ramach przypomnienia
WISŁA- Dla WAS To Pięć Liter...
Dla NAS Całe Życie...

Suszanin
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 12.07.2010, 16:46
http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=7464 ...

Temat o Meczu : FC Šiauliai - Wisła Kraków !

Transmisja z Meczu :
Czwartek (15.07.2010) Godzina 20:00 !

http://www.youtube.com/watch?v=MXSbtTmfkHQ
WISŁA- Dla WAS To Pięć Liter...
Dla NAS Całe Życie...

Areo
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 12.07.2010, 16:55
Wielkiego meczu bym się nie spodziewał zważywszy na piknikowego rywala i równie piknikową temperaturę. Liczę na pewne zwycięstwo i i rozstrzygnięcie losów dwumeczu już w czwartek. Mam nadzieję, że Żuraw i Brożek pokarzą na co ich stać.

Tęcza w Polsce
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 12.07.2010, 16:56
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Jeśli bierzesz pod uwagę remis z 7 drużyną litewskiej ligi to nie wiem po co w ogóle gramy w pucharach...
Mam nadzieje na wielki powrót Żurawia i powrót Brożka... do wysokiej formy.
Dokładnie!!!!
Mam już trochę dość tego miauczenia o braku transferów. Dobrze by było gdyby chłopaki pojechali ich wysoko, może to co poniektórym choć na chwile nie pozwoliło by jęczeć jak to niedobrze jest w Wiśle.
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.07.2010, 17:31
kursy wg bah:

FK Siauliai - Wisła

4.30-3.65-1.65

Czyli wcale bitym faworytem nie jestesmy.
daniel123
Member

Od: 07.2006

Stary 12.07.2010, 17:33
a ja się spodziewam że będzie łatwo i przyjemnie,rywal zapewne już dobrze rozpracowany,do tego jabulani świetna piłka do szybkiej gry po ziemi,rewanż u Nas to już tylko będzie formalność,Kasperczak bedzie chcial udowodnic ze on to nie Skorza i zespol przygotowac do gry potrafi zarowno fizycznie jak i taktycznie
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 12.07.2010, 18:09
Mam nadzieje, że jak dostaną w dupę to nie będą się tłumaczyć, że Jabulani "być nie dobra"
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.07.2010, 18:14
Widzę, że zaczyna się pajacowanie, dokładnie jak rok temu o tej samej porze.
Jestem ostrożnym optymistą, marne szanse żebyśmy już po tym meczu wiedzieli kto awansował. Oby tylko nasi coś strzelili.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.07.2010, 18:15
Jakbym czytał wypowiedzi przed meczem z Levadią
Nie żebym nie chciał, żebyśmy wygrali wysoko, ale ta obrona i zeszłoroczna...
Po prostu po zeszłorocznej wpadce zdaje sobie sprawę z tego jak słabą drużyną jesteśmy.
Nieważne już.
Kon®ado
Senior Member

Stary 12.07.2010, 18:45
tez czuje ze szalu nie bedzie w tym meczu ale wazne by przeszli dalej no i nic oprocz zwyciestwa nas mysle nie interesuje ;O ale to wyjdzie w praniu ;p licze na pare bramek (szczegolnie w krk) i zwyciestwa 2 rzecz jasna ;p
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.07.2010, 18:49
Jeśli nie przejdziemy Szawle, to jaki jest sens utrzymywania tych piłkarzy i płacenia im zawodowych kontraktów ?
Już poważnie...2 zwycięstwa będą. Nie może być inaczej.
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
kursy wg bah:

FK Siauliai - Wisła

4.30-3.65-1.65

Czyli wcale bitym faworytem nie jestesmy.
Ten kurs to darmowa kasa
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 12.07.2010, 18:53
A pamięta ktoś może jakie były kursy w meczu z Levadią?
Kon®ado
Senior Member

Stary 12.07.2010, 18:55
1,65 nono chyba warto zapuscic na Wiselke kochana wrazie czego rachunek sie wysle do pana prezesa haha a tak serio z Levadia to chyba gorsze kursy byly ;p
Mario Nh
Senior Member

Stary 12.07.2010, 19:04
Reksio33 napisał(a):Wyświetl post
Bodaj 1,40 u siebie.
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 12.07.2010, 19:17
Reksio33 napisał(a):Wyświetl post
Koło 12 na Levadie i 1,3/1,4 na Wisłę.
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 12.07.2010, 19:20
Jakbym czytał wypowiedzi przed meczem z Levadią
Nie żebym nie chciał, żebyśmy wygrali wysoko, ale ta obrona i zeszłoroczna...
Po prostu po zeszłorocznej wpadce zdaje sobie sprawę z tego jak słabą drużyną jesteśmy.
Nieważne już.
Wisle zdarzaly się wtopy ale też wyskoki . Mówisz o zeszłym roku , ale Wisła mając podobną kadre potrafiła wyeliminować średniaczków europejskich (napewno były to poważniejsze kluby od Szawle) i grała w fazie grupowej PU .

Ja jestem optymistą , Litwini kadrowo są słabsi , mają zdecydowanie słabszą lige do tego mentalnoscia też się nie wyróżniają .

Liczę że przed nastepną rundą skład zostanie wzmocniony a kadra uzupełniona .
Żeby w końcu można było rzec że chociaż pierwsza jedenastka jak na polskie warunki jest dobrze obsadzona . Ostatatnio brakowało napastnika i kreatywnego pomocnika .
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Mario Nh
Senior Member

Stary 12.07.2010, 19:22
...i stadionu. jestem przekonany, że gdybyśmy zagrali na Reymonta to wsadzilibyśmy im na wstępie piątkę.
Filippo123321
Senior Member

Stary 12.07.2010, 19:22
W Tallinie na Wisłe było ok. 1.7.
wolfy
Senior Member

Stary 12.07.2010, 19:53
jachting napisał(a):Wyświetl post
Wisle zdarzaly się wtopy ale też wyskoki . Mówisz o zeszłym roku , ale Wisła mając podobną kadre potrafiła wyeliminować średniaczków europejskich (napewno były to poważniejsze kluby od Szawle) i grała w fazie grupowej PU .

Ja jestem optymistą , Litwini kadrowo są słabsi , mają zdecydowanie słabszą lige do tego mentalnoscia też się nie wyróżniają .
Ja patrzę na to tak - to jest poziom naszej Cracovii albo Polonii Bytom. Czyli jesteśmy faworytem, ale mogą nas z fartem 1:0 pojechać Bo tak realnie patrząc, to my od dawna nic nie graliśmy i tyłek ratował nam Marcelo. Teraz jesteśmy dramatycznie słabsi w obronie i praktycznie tak samo słabi w ataku.

Jeżeli uda nam się coś szybko strzelić, to powinno być dobrze - ale to akurat wszyscy wiemy
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.07.2010 o godz. 20:22.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 12.07.2010, 20:04
Pokażcie mi w ostatnim czasie polską drużyne co po okresie przygotowawczym grała dobrze w pucharach. Nie rozumiem skąd taki optymizm u niektórych. Moim zdaniem to będzie typowe kopanie po czołach. Z bramkowego remisu bym sie ucieszył. Oby tylko nie było 0:0 bo wtedy może być dramati...Ale jak ktos czytał moje posty to wie, że ja akurat się nie zdziwię jak Wisła pożegna się z pucharami już po tym dwumeczu. Narazie nie widze żadnych przesłanek by Wisła miała grać lepiej niż w poprzednim sezonie. A w piłce jest niestety tak że piłkarz nie staje się lepszy jak ma urlop...
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.07.2010, 20:10
wiem, że rok temu typowałem 5:0 dla Wisły w meczu z Levadią... teraz zachowam umiar i będę się cieszył ze skromnego 2:0 na wyjeździe oczywiście
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 12.07.2010, 21:13
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja patrzę na to tak - to jest poziom naszej Cracovii albo Polonii Bytom. Czyli jesteśmy faworytem, ale mogą nas z fartem 1:0 pojechać Bo tak realnie patrząc, to my od dawna nic nie graliśmy i tyłek ratował nam Marcelo. Teraz jesteśmy dramatycznie słabsi w obronie i praktycznie tak samo słabi w ataku.

Jeżeli uda nam się coś szybko strzelić, to powinno być dobrze - ale to akurat wszyscy wiemy
Trzeba dodać, że nie ma już w składzie Mariusza "93" Jopa i przy 1:0 stałe fragmenty gry wykonywane przez przeciwnika nie będą już siały takiej paniki wśród kibiców Wisły.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
wolfy
Senior Member

Stary 12.07.2010, 21:20
prober napisał(a):Wyświetl post
Trzeba dodać, że nie ma już w składzie Mariusza "93" Jopa i przy 1:0 stałe fragmenty gry wykonywane przez przeciwnika nie będą już siały takiej paniki wśród kibiców Wisły.
Nie, mamy Clebera i Kowalskiego, którzy zagrali ze sobą jeden mecz o punkty. Jeden jest dobry, ale już trochę stary (i wolny), drugi jest... Może będzie dobrze grać. Byłoby fajnie.

Jop by się nam przydał w naszej obecnej sytuacji kadrowej. Nie sądziłem, że jeszcze kiedykolwiek to napiszę, ale nie sądziłem też że sprzedamy obu stoperów, kupimy jakiegoś no name'a z ligi Chorwackiej i nie wyrobimy mu na czas papierów, żeby mógł zagrać. Innymi słowy - na pierwszy dwumecz zostaniemy z dwójką stoperów, jednym lewym obrońcą (Diaz), jednym lewym pomocnikiem (Piotrek Brożek) i jednym defensywnym pomocnikiem (wiadomo kto). Czyli - z kompletnie przetrąconym kręgosłupem zespołu i bez ławki rezerwowych.

Tak więc nie nabijałbym się z Jopa, bo to w tej sytuacji mało zabawne.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 12.07.2010, 21:40
Remis bramkowy przed rewanżem u siebie i może jakoś to będzie. Zespół bez wzmocnień, potężnie osłabiony cały czas z rysą Levadii w głowach.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 12.07.2010, 21:49
WYgrana. Wierze że nowi ładnie sie wprowadzą.
Zlatan93
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.07.2010, 21:55
Uwierz mi, że lepszy jest Mateusz Kowalski, który bez rażących błędów pograł w Piaście cały sezon. W obronie wyjdziemy: Singlar - Kowal - Cleber - Brożek
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 12.07.2010, 21:57
Ja osobiście mam jakies przeswiadczenie o słabosci Litwinów , reprezentacje mają na pewno słabszą , duza czesc ich najlepszych ligowych zawodników przechodzi do naszej ekstraklasy , przy nas u nich bieda piszczy .
I nie widze ich tez jako drapieznych , czy nieprzewidywalnych .

Mysle że w tym meczu nie obrona bedzie najważniejsza , a druga linia i atak , obrona wystarczy że bedzie jako tako funkcjonowała i nikt nie zrobi jakiegoś klopsa . Ważne żebyśmy dobrze weszli w ten mecz z koncentracja i ambicja .
Ostatnio edytowane przez jachting : 12.07.2010 o godz. 21:59.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Ravers
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 12.07.2010, 22:03
Z rozwaloną obroną potrafiliśmy przegrać z niemieckim 3-cio ligowcem i prawie spadkowiczem z Bundesligi więc ja po tym meczu mogę spodziewać się wszystkiego.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów