|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Ile medali zdobędzie Polska Reprezentacja na Letnich Igrzyskach Olimpijskich ? | |||
| Żadnych. |
|
23 | 11,56% |
| Jeden medal. |
|
9 | 4,52% |
| Nie więcej niż pięć. |
|
55 | 27,64% |
| Więcej niż pięć. |
|
112 | 56,28% |
| Głosujących: 199. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Turniej w którym wystąpił Kołecki był cholernie ciekawy. Widać było, że nikt tam nie miał wątpliwości po co przyjechał. Szczególnie Ci, którzy po zaliczeniu swojej kolejki padle na matę pod wpływem skurczów czy urazów... niesamowite...
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Jedrusinski jak awansuje do 2 rundy to będzie sukces,tenisistki też nie mają najmniejszych szans.Za to niewymieniłeś 3 osad kajakowych,Klepackiej i pięcioboistek ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Klepacka jest obecnie bodaj 12. w generalce, więc średnio zachwyca. O pięcioboistkach nie wspomniałem, bo jakoś średnio w nie wierzę... Pożyjemy zobaczymy. W zapaśniczkę i szpadzistów też nikt nie wierzył... ;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Jeliński złoty, mimo choroby
Złoty medal czwórki podwójnej był szczególny dla Michała Jelińskiego, któremu lekarze nie dawali już szans na uprawianie sportu, ze względu na poważną cukrzycę. Na podium polski wioślarz płakał jak dziecko. Był to jeden z najbardziej poruszających momentów igrzysk. Polacy świetnie wystartowali. Na połowie dystansu prowadzili na z sekundą przewagi, na 500m przed metą Włosi tracili do naszych wioślarzy już dwie sekundy. Pod koniec przyspieszyli Włosi i Francuzi, ale nie mieli już szans na dogonienie naszych. Z czasem 5:41,33 pewnie zdobyli złoty medal. Z sukcesu cieszyli się oczywiście wszyscy. Olimpijskie złoto ma specjalną wymowę dla Michała Jelińskiego, który w 2003 roku dowiedział się o swojej chorobie. Na podium Jeliński wyszedł z oczami pełnymi łez. Jeszcze jakiś czas temu lekarze nie dawali mu szans na kontynuowanie kariery. Na Polaka choroba spadła całkiem niespodziewanie. - Najpierw zauważyłem, że czasem czuję się nieswojo, często jestem zmęczony. Potem zacząłem gwałtownie chudnąć, ale jeszcze czekałem. Pojawiały się wyniki poza normą, ale lekceważyłem je. Wreszcie, kiedy właśnie walczyłem o start w Atenach, sportowy lekarz mi na to nie pozwolił [potem dał warunkową zgodę]. Kazał dokładnie się przebadać. Wtedy wyszło, że cierpię na cukrzycę, że trzustka jest już tak zniszczona, że przez całe życie będę musiał sobie wstrzykiwać insulinę - przyznał wioślarz. Mimo tego Jeliński nie poddał się. Rocznie liczba zastrzyków, które wykonać musi to 2000 - 2004. - Byłem oszołomiony. Nie wiedziałem, co ze mną będzie. Wioślarstwo było moim życiem i nie wyobrażałem sobie, jak to będzie bez niego. Pierwszy lekarz był zdziwiony, że w ogóle pytam, czy mogę trenować z cukrzycą. Zrobił taką dziwną minę i powiedział zniechęcająco: odradzałbym. Teraz wiem, że cukrzykiem był też mój idol Steven Redgrave, mistrz olimpijski w wioślarstwie na pięciu igrzyskach - powiedział Jeliński. W niedzielę wioślarz pokazał, że choroba może wprawdzie jest ograniczeniem, ale nie jest przeszkodzą nie do przeskoczenia. We wspaniałym stylu zdobył z kolegami z drużyny złoto olimpijskie udowadniając tym samym, że polska czwórka podwójna, słusznie została wybrana najlepszą osadą świata. http://www.sport.pl/sport/1,92424,55...o_choroby.html Tylko podziwiać za charakter ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Typowałem ponad 10 medali i licze że tak będzie, stawiam ze jakies 12 ;] duzo lepiej niz w Atenach mimo klęski "pewniaków" pływaków czy florecistek. Jutro kolejne 2/3 wpadną (Blanik, Pyrek/Rogowska, Dołega) a mamy jeszcze kajakarzy, duet Kusznierewicz/Życki, Piłkarzy Ręcznych którym bardzo kibicuje no i jakies niespodzianki ;]
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Mimo ostatniej kontuzji awansował do finału i jako zdaje się aktualny vicemistrz świata nie jest bez szans na podium. |
|
|
|
Banita
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Nie 12 tylko 8 to po pierwsze a po drugie dzis zajęła 1 i 2 miejsce bo były dobre warunki dla niej jak sie utrzyma wiatr to ma wielkie szanse na medal.Zostały jeszcze 4 wyscigi i medalowy wktórym punkty sa licozne podwojnie a najgorszy wynik niebędzie liczony więc Zośka tutaj zyska bo miala wpadke w postaci 17 miejsca
![]() |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Offline |
|
|
piękny polski dzień za nami.
oby to był też polski poniedziałek, też nieśmiało liczyłbym na Marka Plawgę, a Dołęga, Blanik i Pyrek chyba - jeśli zdobędą medale - będzie świetnie, w końcu te igrzyska zaczynają wyglądać bardziej kolorowo. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Nasi siatkarze zaczęli ten dzień bardzo dobrze. Coś Rosjanie nie mają do nas szczęścia...
![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Kapitalny mecz!!! Nie pamiętam drugiego meczu, w którym Polacy zagrali tak dobrze,
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ehh... że akurat dzisiaj musiałem zaspać :/ Dotychczas wszystkie mecze oglądałem, nawet ten z Egiptem, a tu masz 'kapitalny mecz' i lipa.
Czytając wypowiedzi po meczu można wywnioskować, że nasi dzisiaj bombardowali przeciwnika zagrywką, prawda to? Wszystkie dzisiejsze pojedynki, w których mamy szanse na medal akurat muszą rozgrywać się w jednej godzinie. Szkoda... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Rosjanie lepiej od nas serwowali, ale i tak byl to nasz najlepszy mecz jesli chodzi o zagrywke na igrzyskach. Do tego sporo nadrabialismy obrona. Kilka punktow (staje sie to juz tradycja) zdobylismy w ustawieniu z Zagumnym na zagrywce. Dobrze grali rezerwowi do tej pory - Mozdzonek i Wika.
![]() ![]() Życie bym dał, za krakowską Wisłę... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
No faktycznie... Ale ten Jędrusiński cienki! LEDWO LEDWO awansował do 2.rundy... Myślę, że finał jest spokojnie jego zasięgu. Fajnie w kajakach dziś poszło. Teraz trzymać kciuki za tyczkarki, Blanika i panów silnych - Dołęga 1 i Dołęga 2. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No cóż... Co do dzisiejszego dnia... To oby Mariusz Dołęga dał radę, to samo tyczy się Blanika... należy mu się taki sukces na koniec kariery, najbardziej martwie się o tyczkarki bo tam poziom bardzo się wyrównał, a nasze stoją w miejscu lub cofają się wręcz jak Rogowska. No i ciekawe jak zagrają ręczni... Zwycięstwo może być złe i porażka może być zła... Jedno może oznaczać Niemców w ćwierćfinale, a drugie Duńczyków... Ciężko wyczuć co jest dla nas lepsze... Jest jeszcze Plawgo i mimo kontuzji przed IO wierze że stać go tutaj na podium.
Ostatnio edytowane przez St@chu : 18.08.2008 o godz. 12:02.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Wielka szkoda tego Dołęgi !! Zal mi go serio...
Za to Rosjanowi sie udało 20-latek nieźle !! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
BRAWO Lesiu!!
![]()
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Brawo Blanik!! Mamy złoto!
![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Bardzo się cieszę. Tak jak Jemu należy się ten medal to...
BRAWO BLANIK!! Jeszcze tylko tyczkarki i Dołęga ;] Poniedziałek też będzie dla nas E: Kołecki komentuje podnoszenie ciężarów. Może to przyniesie nam szczęście ?Jakby ktoś nie wiedział - lekkoatletyka jest transmitowana na TVP Info
Ostatnio edytowane przez w0lno. : 18.08.2008 o godz. 13:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Rewelacja,
Brawa dla Blanika ![]()
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Robert prawie...czekamy na nastepnego, tutaj bedzie medal
![]() Gratulacje dla Blanika!!! Takie zakonczenie kariery....cudownie. Taki jaj to ja dawno nie widzialem....szkoda :(
Ostatnio edytowane przez kreseq : 18.08.2008 o godz. 13:33.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
kuzwa mac.. szkoda.
za ile jest jakas walka Polakow o medale? czy to dzisiaj na tyle?! ![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
tyczka za chwile pyrek i rogowska na tvp info
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.08.2008 o godz. 01:10.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Fantastyczny Blanik, wielkie gratulacje!
Tylko on spośród faworytów wytrzymał nerwowo i skoczył swoje. Piękne ukoronowanie kariery...Brawo Leszek!!! Po raz kolejny żal bierze że prawdziwi mistrzowie tacy jak on zarabiają ułamki tego co przeciętni ligowi kopacze... Dołęga przegrał niestety w rwaniu, psychika chyba troszkę mu siadła a poza tym idiotyczna decyzja trenerów o drugim podejściu do 228 kg, kto to wymyślił Tym większy szacunek dla Kołeckiego, który podobnie jak Dołęga zmagał się z kontuzją! Pyrek na razie skacze bardzo dobrze, może powalczy o brąz. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szkoda szkoda bo tam było takei zamieszanie i niby Kołecki gadał ze 231, wtedy byłoby to naprawde świetne posunięcie bo ruscy musieli ostro wyżej podnośić, no ale cóz szkoda 200 i 201 w rwaniu, tam stracił srebro bo złoto dziś poza zasięgiem całkowicie.
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
co ta pyrek zrobiła?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dołęga trochę mnie zawiódł, ale chyba przegrał medal nie tyle z rywalami, co z kontuzją. Szkoda, szkoda...
Co do Rogowskiej to jak najbardziej spodziewałem się, że tak to się skończy w jej wypadku. A Monika Pyrek jak zwykle na wielkich imprezach wysiadła psychicznie w kluczowym momencie. Szkoda tej dziewczyny bo za cały przekrój kariery należał jej się choć brąz na olimpiadzie. Jeszcze Marek Plawgo... Będzie ciężko, ale ma moim zdaniem szanse, żeby coś zamieszać... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
i co już koniec? ani Pyrek ani Rogowska ? ....
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|