|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
Ale luźne podejście do życia na pewno nie pomaga w zaliczeniu pierwszej sesji Poprawiam w tym roku maturę z Geografii i WOSu ZiIP - UR. nie uczcie się |
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o mnie to:
Polski (podst.) 51% Angielski (podst.) 80% Matma (podst.) 62% Infa (rozsz.) 62% Z krakowskich uczelni będę celować w PK, na informatykę, ale znając życie skończę w Częstochowie. ;-) pzdr. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dalej maturzyści udzielać się
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
A co ty ankiete prowadzisz ? Zdajesz w maju, to do książek, a nie patrzeć jak innym próbne poszły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Polski (podst) - 60%
WOS (podst) - 48 % Angielski (podst) - 91% Próbna przed rozpoczęciem przygotowań do właściwej. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
próbna z operonem:
polski (podst.) 64% niemiecki (rozsz.) 84% majca (rozsz.) 60% próbna CKE: polski (podst.) 54% niemiecki (rozsz.) 80% majca (rozsz.) 62% Ogólnie dośc mocno przeciętnie ale jeszcze trochę czasu nam zostało więc...DO ROBOTY! ![]() ![]()
http://img472.imageshack.us/img472/6682/bild0085ta.jpg <==== wycieczka do warszawy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Matura 2007/08
Polski podst. 89% Matematyka rozsz. 80% Francuski rozsz. 98% Aktualnie: Finanse i rachunkowość UEk ![]() Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Gargamel : 25.01.2009 o godz. 23:15.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Polski podst. 45% (leje, bo mi niepotrzebny)
Geografia rozsz. 50% Niemiecki roszsz. 62% Na razie przed studniówką głowy nie mam do nauki. Ale sądzę, że powinno być na głównej lepiej, zwłaszcza z geografii |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
J.Polski: podstawa (listopad - matura z OPERONEM: 50%; styczeń - 37%)
J.Angielski: podstawa (listopad - matura z OPERONEM: 39%; styczeń - 33%) WOS: podstawa (listopad - matura z OPERONEM: 44%; styczeń - 65%) Szału nie ma. Ale ogólnie boje się tylko o angielski i może być ciężko z ustnym nie każdy jest takim poliglotom jak Cebanu a po maturze...? Nie mam pojęcia co będzie. Ogólnie wszyscy mają jakieś plany życiowe a ja nie wiem co będę robił do tego kasa potrzebna duża ![]() |
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Tak myślę że temat odpowiedni do mojego pytania. Mam na ustną z polskiego temat: "motyw inteligenta w literaturze polskiej". Jakby ktoś czasem posiadał coś o tym lub pisał kiedyś na taki temat był bym wdzięczny za informację oczywiście odwdzięczę się.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Wos rozszerzony , styczniowy na 50%
ujdzie ale mogłoby być lepiej |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
polski podstawowy 65%
angielski rozszerzony 85% fizyka rozsz 33% chemia rozsz 72% biologia rozsz 70% szału nie ma,ale jak na probna bez nauki to i tak jestem zadowolona,a co do normalnej,to niestety ale o te min.15% musze się podnieść ![]() a temat na polski Miasto-przestrzeń,która wpływa na człowieka i jego losy.Dokonaj prezentacji na podstawie Krakowa ![]() ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
J.Polski: podstawa (listopad - matura z OPERONEM: 56%; styczeń - coś około 50% będzie)
J.Angielski: podstawa (listopad - matura z OPERONEM: 69%; styczeń - 95%) Historia: podstawa (listopad - matura z OPERONEM: 50%; styczeń - 69%) Z polskiego wypadałoby znacznie podciągnąć, z angielskiego utrzymać to ze stycznia, histe podciągnąć z 10 %. Jeszcze WOS rozszerzony na powyżej 70% napisać i powinno być dobrze ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A na jakie studia się wybierasz, Charile ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A Pani Nieprzewidywalna ,czyżby coś związanego z medycyna
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Tak,tak medycyna jak się uda
drugi wariant filologia tylko i wyłącznie![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
HA znalazłem pokrewną duszę
Wnioskując po miejscu zamieszkania to Krk medycyna |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
J.Polski: podstawa (listopad - matura z OPERONEM:38%; styczeń - 30%) zdecydowanie do poprawy
J.Angielski: podstawa (listopad - matura z OPERONEM: 89%; styczeń - 92%) tu jestem zadowolony ![]() Chemia: rozszerzony (listopad - matura z OPERONEM: 69%; styczeń - 79%)i oby ciaglosc zostala zachowana czyli licze na 89%+ ![]()
Wisła...Kraków...Biała...Gwiazda
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Akurat w tym roku na UJ na stosunki był tak niski próg, że nawet z tymi wynikami matury próbnych z drugiej rekrutacji by się prawodpodobnie dostał. Tyle, że były inne warunki, tzn liczyła się geografia i historia. W tym roku pewnie będzie nieco trudniej, co nie zmienia faktu, że przynajmniej na stosunki bardzo spada próg w drugiej rekrutacji, bo dużo osób bierze to jako kierunek rezerwowy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To na Twoim miejscu zorientowałbym się jaka w tym roku jest rekrutacja, bo możlwe, że biorą pod uwagę tylko tyh, którzy zdali rozszerzoną.
Z 3 dobrze zdanymi kierunkami na poziomie pdostawowym można dostać się na dobrą uczelnie, bo sam miałem takie szczęście jak i wielu znajomych ale wszystko zależy od rekrutacji. Jeśli będzie można składać wyniki podstawowej, to z listy rezerwowej powinieneś się dostać. No, może popraw wyniki z polskiego i historii o jakieś 10% i wystarczy. |
|
|
|
TWSD FOTO
Od: 06.2003
Offline |
|
|
W tym roku powprowadzali tzn. wagi przedmiotów, czyli w jakim stopniu dany przedmion będzie się liczył w ogólnym rozrachunku (tu politologia - https://www.erk.uj.edu.pl/studia/karta/205 ). Do tego jest algorytm przeliczający podstawową i rozszerzoną na puknty (gdzieś tu - http://www.rekrutacja.uj.edu.pl/static/ogolne-zasady ). Wychodzi to tak, że za rozszerzoną ma się 2x więcej pkt niż za podstawową. Czyli napisać 100% podstawy daje tyle pkt co 50% rozszerzenonej.
Jeżeli chcesz się dostać na dzienne to historię, czyli przedmiot z największą wagą punktową, zdawaj rozszerzoną. Nie wiem jakie były progi przyjęć, ale nawet 100% na poziomie podstawowym może Ci nie wystarczyć. ![]()
©
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez Zola : 03.04.2010 o godz. 18:29.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niech mi ktoś powie, czy na AWF na każdy kierunek wymagane są testy sprawnościowe żeby się dostać (bieg. pływanie i coś tam?)
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
na turystykę na AWF chyba w tym roku nie ma żadnych sprawnościowych
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez Zola : 03.03.2010 o godz. 12:44.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Git
Tylko teraz na jakie przedmioty patrzą? Strony AWF-u mi nie działają wcale :/ |
|