The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2022, 11:04
* Nigdy więcej Fernandeza na 9 - zwyczajnie szkoda jego potencjału, on powinien być cały czas pod grą i na 10 kreować akcje, wchodzić z drugiej linii w pole karne.
* W oczekiwaniu na 9, na ten moment Żyro to chyba najlepsza opcja (gorzej, bo w pomeczowym wywiadzie stwierdził, że on sam bardziej siebie widzi jako skrzydłowy - jestem zdziwiony, bo totalnie mi on na skrzydle nie pasuje)
* Nigdy więcej obok siebie pary Balta-Fazlagic - o ile jeden wyższy w środku pola jeszcze jest OK, o tyle dwóch takich mija się z celem, żaden nie potrafił płynnie wyprowadzać.
*Fatalna lewa obrona - Wachowiak słabiutki, całe szczęście, że Biegański nie dał się zaskoczyć i Wachowiak zakończył mecz bez bramki...
Może warto Adiego spróbować na LO? Grywał tak podobno, byłoby coś na zasadzie zabezpieczonej lewej strony, a ofensywniej gralibyśmy prawą, Jaroch mógłby więcej wchodzić.
*Słabiutko Starzyński, jesli będzie gotowy to Młyński, albo nawet Cisse powinni zacząć w następny. Zarówno Starzyński jak i Duda raczej do wejścia z ławki.
*Na plus zmiany Pereiry i Bashy, w mojej ocenie w następnym meczu powinni zaczynać.

Spróbowałbym tak:
Biegański - Jaroch, Łasicki, Colley, Adi - Balta, Basha - Pereira , Fernandez, Młyński (Cisse/Starzyński) - Żyro
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.07.2022, 11:09
pawlozm napisał(a):Wyświetl post
* Nigdy więcej Fernandeza na 9 - zwyczajnie szkoda jego potencjału, on powinien być cały czas pod grą i na 10 kreować akcje, wchodzić z drugiej linii w pole karne.
* W oczekiwaniu na 9, na ten moment Żyro to chyba najlepsza opcja (gorzej, bo w pomeczowym wywiadzie stwierdził, że on sam bardziej siebie widzi jako skrzydłowy - jestem zdziwiony, bo totalnie mi on na skrzydle nie pasuje)
* Nigdy więcej obok siebie pary Balta-Fazlagic - o ile jeden wyższy w środku pola jeszcze jest OK, o tyle dwóch takich mija się z celem, żaden nie potrafił płynnie wyprowadzać.
*Fatalna lewa obrona - Wachowiak słabiutki, całe szczęście, że Biegański nie dał się zaskoczyć i Wachowiak zakończył mecz bez bramki...
Może warto Adiego spróbować na LO? Grywał tak podobno, byłoby coś na zasadzie zabezpieczonej lewej strony, a ofensywniej gralibyśmy prawą, Jaroch mógłby więcej wchodzić.
*Słabiutko Starzyński, jesli będzie gotowy to Młyński, albo nawet Cisse powinni zacząć w następny. Zarówno Starzyński jak i Duda raczej do wejścia z ławki.
*Na plus zmiany Pereiry i Bashy, w mojej ocenie w następnym meczu powinni zaczynać.

Spróbowałbym tak:
Biegański - Jaroch, Łasicki, Colley, Adi - Balta, Basha - Pereira , Fernandez, Młyński (Cisse/Starzyński) - Żyro
Colley raczej jeszcze nie, choć Adi to tykająca bomba.
Ale dalsza gra Fernandezem jako jedynym napastnikiem będzie oznaczała sabotaż ze strony Wuja.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Hermond
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 18.07.2022, 11:28

Spróbowałbym tak:
O ie z większością mogę się zgodzić to wyższa ocena Mehremicia niż Wachowiaka jest nieuprawniona. Adi zagrał tragicznie na swojej nominalnej pozycji więc oczekiwanie, że na nieswojej zagra dobrze jest myśleniem mocno życzeniowym.
Wachowiak jest generalnie słaby ale ten mecz mu wyjątkowo wyszedł. Miał dużo dobrych zagrań (np. wrzutka do Żyro, wrzutka po której Łasicki przestrzelił). Miał duże szczęście, że na prawym skrzydle w Sączu grał chłopak z 4 ligi ale wygrywał wszystkie pojedynki.
Swojaka by wsadził po akcji w której zawaliło wielu. Między innymi Mehremić wpuścił gościa "siatką" w pole karne, Cisse zagrał łatwą piłkę przed polem karnym na stratę, a Balta z Bashą się wywrócili przy próbie odbioru. Akcja - kabaret.
Potrzebujemy lewego obrońcy ale zastępowanie Wachowiaka Adim to sabotaż.
Ad augusta per angusta
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 18.07.2022, 11:06
Chyba skład Pawła nie przejdzie. Gdzie młodzieżowcy?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 18.07.2022, 11:18
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Chyba skład Pawła nie przejdzie. Gdzie młodzieżowcy?
Liczyłem Biegańskiego i Młyńskiego, zapominając, że ten drugi w 1 lidze jest za stary na młodzieżowca
No więc w takim razie Wachowiak będzie grał 100% na LO.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.07.2022, 11:20
Liczyłem Biegańskiego i Młyńskiego, zapominając, że ten drugi w 1 lidze jest za stary na młodzieżowca
No więc w takim razie Wachowiak będzie grał 100% na LO.
Przecież jeden młodzieżowiec wystarczy.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 18.07.2022, 11:19
Kompromitacja piłkarska i organizacyjna.

Zarzad staje sie ekspertem w przepraszaniu
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.07.2022, 11:27
Ciekawe to ile z tych asów dobrze opłacanych jak na 1 ligę, zostanie z nami, jak zobaczy po paru kolejkach, że ten awans to jednak nie musi być taka błyskawiczna sprawa, że za rok to będą sobie grać w dobrym klubie, w pieknym mieście i to w Ekstraklasie.

A tu rzeczywistość może być trochę inna
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 18.07.2022, 11:37
Optymalny (w sensie jak wszyscy sie beda nadawac do gry) sklad na ta chwile to Bieganski-Jaroch-Lasicki-Colley-Wachowiak-Basha-Balta-Cisse-Fernandez-Pereira-Zyro/Barton.
Tak jak w tamtym sezonie potrzebowalismy prawego obronce i napastnika, tak w tym potrzebny jest lewy obronca i napastnik
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 18.07.2022, 12:51
Za czasów trio przyszło kilkudziesięciu nieudaczników, ale podczas podpisywania z większością kontraktów tacy jak wysłannik zarządu Krzysiek Kiewicz wmawiali, że niektórzy z nich to super nabytki: Savić, Skvarka, Fazlagić, Kuveljić, Kliment, Frydrych, Hanousek, itp.

Przychodzili piłkarze z przeszłością w Slavii, w Sparcie, w Porto, w Stuttgarcie czy w orbanowskim Ferencvarosu, itp

Kiedyś rewolucja transferowa za czasów Cupiała sprawiła, że Wisła z klubu mem bardzo szybko przeistoczyła się w wieloletniego dominatora.

Da się.

Tylko po raz kolejny okazało się, że zagraniczna rewolucja nie jest wskazana, a właśnie nadmierna ilość obcokrajowców w ostatnich kilkunastu latach sprawiła, że poziom ligi drastycznie spadł w dół. Pamiętamy wyczyny holenderskie w Wiśle - czyli początek końca dominacji.

Gdyby zestawić wydatki z ostatnich trzech lat, to pewnie Wisła byłaby na miejscach 4-6. Czyli jednak pieniądze jakieś były, tylko zmarnowano na nieudane transfery i na nieodpowiednich trenerów - w zasadzie nie było żadnego pozytywnego pod względem sportowym w stylu Carlitosa, który jednoosobowo przedłużył rządy przestępców o wiele miesięcy poprzez swoją świetną grę.

W pamiętnym meczu z Legią za początku panowania Jakuba było ośmiu Polaków w podstawowym składzie. To wiekowi Wasilewski i Peszko więcej zrobili niż ta cała zgraja zagraniczniaków.

Można było oprzeć skład na byłych piłkarzach Wisły - na Chrapku, na Mączyńskm, na A.Czerwińskim czy na Pietrzaku, itp.

Świadomie zrobiono z Wisły śmietnik, gdzie co kilka miesięcy jeden wagon szrotu jak się potem okazywało przyjeżdżał, a drugi wcześniej wyjeżdżał z wcześniejszymi parodystami. Może kilku solidnych rodzimych graczy zabrakło, bo ktoś powinien stanowić trzon zespołu. Tego trzonu do dnia dzisiejszego brakuje. Trzon rodzimych graczy w sile wieku, którzy bez problemu mogliby grać przez kilka lat.

Po raz kolejny okazało się, że nadmierna liczba obcokrajowców to ogromny problem z atmosferą, mentalem, brakiem zaangażowania i brakiem wiedzy czym jest Wisła.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 18.07.2022 o godz. 13:13.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.07.2022, 13:30
Sandecja przetarła szlaki. Już wiadomo że Wisły nie ma co się bać na zapas bo wyrwanie punktu to nie jest jakaś wielka sztuka.Wmawiam sobie że może nam to pomóc i mecze staną się bardziej otwarte a wtedy wynik może pójść w każdą stronę.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 18.07.2022, 13:31
Kolego pawlozm , wg mnie Adi to mega slaby i megaelektryczny obronca, jeszcze duzo meczy przez niego przegramy ( rob screeny) , Duda wg mnie ( oczywiscie tylko po jednym meczu) to najlepszy nasz mlodziak , ten Jelic baltona to takie samo dno jak Fazlagic, Zyro byl po prostu tragicznyogolnie mamy tak slaby sklad , ze wyniki 0-0 beda dla nas zwycieskimi remisami ,
Odpowiedz cytując
Greg25
Senior Member

Od: 08.2018

Stary 18.07.2022, 13:51
pawlozm napisał(a):
Cytat:

Spróbowałbym tak:

Czy Wachowiak aż taki słaby...? Polemizowałbym, mieliśmy kiedyś jeszcze słabszego moim zdaniem grajka na tej pozycji, nazywał się Rafał Pietrzak, który w ostatniej kolejce ESA sprokurował bramkę... Nad tym gościem wszyscy się rozpływali, bo miał lewą nogę, umiał dośrodkować, czasami strzelił bramkę z wolnego, natomiast w obronie to był kryminał, krycie na radar, nie potrafił zablokować choćby jednego dośrodkowania po swojej stronie boiska... Wachowiak jest młody i ma spore inklinacje do gry kombinacyjnej, moim zdaniem aż tak dużo nie napsuł w obronie, dużo więcej zapalników zrobili Edi z Fazlagicem...
Co do Stażyńskiego i Fernandeza pełna zgoda, zostawiłbym też Dudę, który nie zagrał wcale źle, natomiast zamiast Żyry, na 9 spróbowałbym mimo wszystko młodego Bartonia (przynajmniej do zakupu jakiejkolwiek sensownej 9).
Zaskoczył na spory + Pereira, natomiast Cisse wygląda, jakby miał pusty dzban zamiast mózgu...
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.07.2022, 16:13
Ciekawe, że prawie każdy zauważył "tego łysego z 5 na koszulce". Ten jegomość to 36-letni Dawid Szufryn, typowy drwal jakich w I lidze wielu. Obawiam się, że nasze primadonny zanim zrozumieją, że tu VARU nie ma a sędzia za kładzenie się na murawie to jeszcze sam kopa w dupę dać może to będzie już dziesiąta kolejka i osiem punktów na koncie.

Z pozytywów nowy Czarny i Basha - widać, że goście mają jakieś pojęcie o grze w piłkę. Oby zdrowi byli, ale to dopiero dwóch a gdzie reszta?
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.07.2022, 16:50
Praca na lata...dlatego odkładamy ją na wieczne nigdy.Popatrzmy może na transfery Rakowa dla którego staliśmy się klubem satelickim.Równajmy do lepszych
Ostatnio edytowane przez krysztal : 18.07.2022 o godz. 16:53.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 18.07.2022, 20:41
Framat jest takim trepem bez pomyślunku, że nie rozumie kuriozum przypadku Angielskiego versus w miere przemyślanego transferu Klimenta...

Od dawna nie ma gwarancji w transferach ... Manu last minute za konkretną kasę miał pomóc uratowac ligę... i co?

Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 18.07.2022, 21:06
smiac sie che nad tematem powrotu do extraklasy ...... wiem ze lubicie pisac na forum i ubarwniac sytuacja , 1 mecz pokazal ze jestesmy slabym zespolem , poza tym dalej rzadza tym klubem ludzie ktorzy spuscili klub z 18 mega slabej ekstraklasy - wiec czego wy sie spodziewacie ?....modlcie sie zeby ta Wisla pozostala pare lat w tej lidze , a nie .......cie glupoty o jakims powrocie do extraklasy .... mozecie hejtowac Koalika ale sie chlopakowi wiekszosc sprawdzilo
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 18.07.2022, 23:46
O ile uważam, że pierwszy mecz był tragiczny, zarówno w naszym wykonaniu jak i Sandecji to rozbrajają mnie tak daleko idące wnioski wyciągane po tym paździerzu.

Przytoczę tylko niektóre wyniki piłkarskie z tego weekendu :
Lech Poznań - Stal Mielec 0 : 2
Korona Kielce - Legia Warszawa 1 : 1
Wisła Płock - Lechia Gdańsk 3 : 0
Puszcza Niepołomice - Górnik Łęczna 1 : 0

Przykłady z dziesiątek lig można mnożyć.

Czy zagraliśmy tragicznie ? TAK, szczególnie pod względem walorów estetycznych
Czy wynik był tragiczny? NIE, można mówić o rozczarowaniu, ale nie tragedii. Tragedia to by była jakby nam wlepili np. 2 lub 3 bramki jak Płock Lechii.
Czy są jakieś pozytywne przesłanki po pierwszym meczu? No raczej nie
Czy byliśmy gorsi od przeciwnika? NIE
Czy zdarza się, że drużyny, które zawodzą w pierwszym meczu potem wygrywają ligę? Oczywiście, że TAK
Czy często drużyny zajmujące miejsce w pierwszej szóstce ligi (dającą baraże) dostają cymbał w pierwszym meczu? TAK, nagminnie
Czy w poprzednim sezonie zaliczyliśmy świetny pierwszy mecz a potem z hukiem zjebaliśmy się z ligi? NO RACZEJ.

Ja rozumiem rozczarowanie spadkiem, chęć szybkiego powrotu do ekstraklasy, chęć oglądania Wisły zwycięskiej. Też jestem rozczarowany. Nie remisem, tylko tym, że musiałem oglądać taki paździerzowy mecz. Ale tu jesteśmy winni zarówno my jak i Sandecja.

Czy są jakieś okoliczności łagodzące?

Owszem.

1. Praktycznie nowa, niezgrana drużyna
2. Multum młodych zawodników nie przyzwyczajonych do gry pod presją
3. Multum młodych zawodników, którzy mają prawo być chimeryczni
4. Nowa liga, w której wszyscy im wtłaczają, że mają walczyć to sobie to do serca za bardzo wzięli. Jak na moje byli przemotywowani i nie potrafili pokazać jakości.

Od dawna już to pisałem ale powtórzę. Pierwszy sezon zapewne można będzie spisać na straty, tj na konsolidację drużyny i wykształcenie jej trzonu.

Awans w drugim sezonie jest dużo bardziej realny.
Bardzo bym chciał, żeby JB mnie zaskoczył, ulepił drużynę na poczekaniu i awansował w tym sezonie, ale zdaję sobie sprawę, że będzie to ekstremalnie trudne.
Z każdym meczem będę liczył na poprawę gry i jeżeli w Październiku / Listopadzie dalej będziemy grali piach to wtedy zacznę się niepokoić.

Nie byłem za tym, żeby JB pozostał na stanowisku po spadku. Uważam, że na to nie zasłużył. Skoro zdecydowano jednak inaczej to dajmy mu popracować w spokoju. Chociaż do tej 10tej kolejki i zobaczmy czy są jakiekolwiek przesłanki do tego, że może być lepiej.

Naprawdę, ten zbiorowy lament mnie rozpierdziela. I nie, nie ten na temat meczu - mecz był paskudny. Chodzi o ten ogólny zakładający, że już lecimy do II ligi i że jeden mecz nas wyjaśnił. Wielkie g*wno wyjaśnił. I następny, ten z Resovią wyjaśni jeszcze większe g*wno. Minie z 10 meczy to będziemy wiedzieć na czym stoimy. A tak te forumowe wysrywy na temat ogólnych możliwości tej drużyny i tego o co gramy to możecie sobie wsadzić w buty.

Ja nadal jestem zdania, że jeżeli chcemy stawiać mocno na młodych identyfikujących się z klubem piłkarzy to oni potrzebują czasu, żeby okrzepnąć. Nie da się mieć ciastka i zjeść ciastka.

Pierwsze śliwki robaczywki i jedziemy dalej.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 18.07.2022 o godz. 23:54.
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 19.07.2022, 07:56
s1mone napisał(a):Wyświetl post
O ile uważam, że pierwszy mecz był tragiczny, zarówno w naszym wykonaniu jak i Sandecji to rozbrajają mnie tak daleko idące wnioski wyciągane po tym paździerzu.

Przytoczę tylko niektóre wyniki piłkarskie z tego weekendu :
Lech Poznań - Stal Mielec 0 : 2
Korona Kielce - Legia Warszawa 1 : 1
Wisła Płock - Lechia Gdańsk 3 : 0
Puszcza Niepołomice - Górnik Łęczna 1 : 0

Przykłady z dziesiątek lig można mnożyć.

Czy zagraliśmy tragicznie ? TAK, szczególnie pod względem walorów estetycznych
Czy wynik był tragiczny? NIE, można mówić o rozczarowaniu, ale nie tragedii. Tragedia to by była jakby nam wlepili np. 2 lub 3 bramki jak Płock Lechii.
Czy są jakieś pozytywne przesłanki po pierwszym meczu? No raczej nie
Czy byliśmy gorsi od przeciwnika? NIE
Czy zdarza się, że drużyny, które zawodzą w pierwszym meczu potem wygrywają ligę? Oczywiście, że TAK
Czy często drużyny zajmujące miejsce w pierwszej szóstce ligi (dającą baraże) dostają cymbał w pierwszym meczu? TAK, nagminnie
Czy w poprzednim sezonie zaliczyliśmy świetny pierwszy mecz a potem z hukiem zjebaliśmy się z ligi? NO RACZEJ.

Ja rozumiem rozczarowanie spadkiem, chęć szybkiego powrotu do ekstraklasy, chęć oglądania Wisły zwycięskiej. Też jestem rozczarowany. Nie remisem, tylko tym, że musiałem oglądać taki paździerzowy mecz. Ale tu jesteśmy winni zarówno my jak i Sandecja.

Czy są jakieś okoliczności łagodzące?

Owszem.

1. Praktycznie nowa, niezgrana drużyna
2. Multum młodych zawodników nie przyzwyczajonych do gry pod presją
3. Multum młodych zawodników, którzy mają prawo być chimeryczni
4. Nowa liga, w której wszyscy im wtłaczają, że mają walczyć to sobie to do serca za bardzo wzięli. Jak na moje byli przemotywowani i nie potrafili pokazać jakości.

Od dawna już to pisałem ale powtórzę. Pierwszy sezon zapewne można będzie spisać na straty, tj na konsolidację drużyny i wykształcenie jej trzonu.

Awans w drugim sezonie jest dużo bardziej realny.
Bardzo bym chciał, żeby JB mnie zaskoczył, ulepił drużynę na poczekaniu i awansował w tym sezonie, ale zdaję sobie sprawę, że będzie to ekstremalnie trudne.
Z każdym meczem będę liczył na poprawę gry i jeżeli w Październiku / Listopadzie dalej będziemy grali piach to wtedy zacznę się niepokoić.

Nie byłem za tym, żeby JB pozostał na stanowisku po spadku. Uważam, że na to nie zasłużył. Skoro zdecydowano jednak inaczej to dajmy mu popracować w spokoju. Chociaż do tej 10tej kolejki i zobaczmy czy są jakiekolwiek przesłanki do tego, że może być lepiej.

Naprawdę, ten zbiorowy lament mnie rozpierdziela. I nie, nie ten na temat meczu - mecz był paskudny. Chodzi o ten ogólny zakładający, że już lecimy do II ligi i że jeden mecz nas wyjaśnił. Wielkie g*wno wyjaśnił. I następny, ten z Resovią wyjaśni jeszcze większe g*wno. Minie z 10 meczy to będziemy wiedzieć na czym stoimy. A tak te forumowe wysrywy na temat ogólnych możliwości tej drużyny i tego o co gramy to możecie sobie wsadzić w buty.

Ja nadal jestem zdania, że jeżeli chcemy stawiać mocno na młodych identyfikujących się z klubem piłkarzy to oni potrzebują czasu, żeby okrzepnąć. Nie da się mieć ciastka i zjeść ciastka.

Pierwsze śliwki robaczywki i jedziemy dalej.
Dzięki, przywróciłeś mi wiarę, że można jeszcze coś sensownego wyłapać na forum, zamiast przepychanek anty Trio vs fani Trio. Zgadzam się, mecz tragiczny, ale niczego innego nie mieliśmy się prawa spodziewać. No chyba, że część brała na poważnie wygrane sparingi i to, że nazwa i 13 tytułów powali przeciwników na kolana.
Niestety tak nie jest i nie będzie, więc zamiast się tłuc bezsensownie jak PiS z PO, to przydałoby się więcej trzeźwej oceny sytuacji.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.07.2022, 08:49
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Nie chodzi o emocje. Władze klubu są po prostu zadziwiająco powtarzalne w swojej niemocy. Na tyle, że niezwykłe zdziwienie wzbudziłby fakt, gdyby Wiśle udało się wrócić do ekstraklasy, a nie sytuacja przeciwna. Początek w 1 lidze tylko potwierdza tę obserwację, chociaż oczywiście niczego nie przesądza.

Szybki powrót do ekstraklasy to coś więcej niż marzenie kibica. Szczególnie, jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, iż najbliższe 2 lata będą bardzo ciężkie dla większości z nas (przedsiębiorców, pracowników, obywateli), a nasi właściciele to w realiach świata piłki relatywni gołodupcy. My musimy wrócić, bo jeśli nie zrobimy tego teraz... za każdym kolejnym razem będzie coraz trudniej. Pod każdym względem.
Odpowiedz cytując
Greg25
Senior Member

Stary 19.07.2022, 01:20
Jak to mówią: mądrego to i warto poczytać...! 100% racji s1mone! Ja bym jeszcze dodał, że jeśli chcemy w przyszłości mieć szkielet drużyny, to właśnie dzisiaj musimy za wszelką cenę promować naszych wychowanków! Jest moim skromnym zdaniem promyk nadziei w postawie młodego Dudy, młodego Brody, może Piotruś wreszcie złapie formę (chociaż w jego przypadku mam wątpliwości, brakuje mu tego czegoś... ale obym się mylił), jest jeszcze kilku innych młodych perspektywicznych, którzy muszą grać, żeby zbudować sobie jakąś pozycję oraz formę. Wymieniani tutaj hurtowo Angielski, Śpiączka, czy paru innych, jeszcze niedawno potykali się o własne nogi i myślę, że sprowadzenie ich przed poprzednim sezonem do nas spętałoby im pęciny tak, że nie zrobiliby takiego wyniku... oni dostali szansę na grę, bez względu na skuteczność w poprzednich sezonach...

Jeśli to nie wypali, to ja na miejscu zarządu, spróbował bym w przyszłości sprowadzić za wszelką cenę kilku wychowanków lub zawodników, którzy u nas grali i którzy tułają się gdzieś po naszej lidze, albo gdzieś po świecie (jest Nalepa, jest Chrapek, jest Stępiński, który nie robi jakieś wielkiej kariery, może chciałby kiedyś do nas wrócić...).

Nie wiem, czy ktoś oglądał mecz Garbarni, ale ten ich nowy napadzior naprawdę robił fajne rzeczy, gość zupełnie znikąd!
Odpowiedz cytując
Greg25
Senior Member

Stary 19.07.2022, 01:30
Lucjuszu, Framat nie jest takim trepem, jak go opisałeś, on zasilił dzisiaj grono frustratów, którzy wykorzystują każdą okazję do dowalenia naszym włodarzom, zupełnie tak, jakby za rogiem stało grono nowych właścicieli z wypchanymi portfelami i tylko niewdzięczne Trio nie pozwala na wyłożenie tej mitycznej kasy...
Role się dzisiaj odwróciły, to Ty Lucjuszu kierowałeś się kiedyś emocjami i ciężko się czytało Twoje wypowiedzi, dzisiaj jesteś przedstawicielem głosu rozsądku na tym forum, takim, jakim jeszcze rok, czy dwa lata temu był Framat, kiedy to czytanie jego postów sprawiało prawdziwą przyjemność... Cóż czasy się zmieniają...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.07.2022, 05:43
Widzę, że tak jak była sekta wyznawców WSH bo to najprawdziwsi i najlepsi kibice, którzy by życie za Wisłę oddali, a do tego na czele charakterny Misiek, który uczynił Wisłę wielką, on się zmienił wiec należało mu się miejsce na siłownię WSP i w ogóle on nigdy by nie "sprzedał". Dlatego Wisła powinna być dalej rządzona przez Sarapatę z Dukatem bo to jedyna słuszna opcja.

Tak teraz widzę sekta Błąszczykowskich. ...., że wszystko się sypie, czwarty rok nie ma żadnego pomysłu, na nic, nawet ....a na catering. Czego trio nie zjebało?
Nepotyzm wyjebany w kosmos, tylko rodzina, przyjaciele albo legendy. Prezes nieudolny, po rodzinie, trener najgorszy, po rodzinie. Ale .... tam, trzeźwe myślenie wskazuje na to, że tylko Błaszczykowscy nas uratują przed śmiercią i tylko ten układ ma sens.

Owszem, innego inwestora na horyzoncie nie widać ale ten ukłąd ma sens JEDYNIE w przypadku wy.......enia 3/4 rodziny i przyjaciół, całkowitej zmiany funkcjonowania klubu itd. W obecnej sytuacji to chcąc nie chcą powolutku sobie zmierzamy już nie do I a do II ligi, kasy i tak nie ma na nic. To czym się różni taka Wisła od Wisły nowej, postawionej od IV ligi?

Zgadzam się że trio uratowało Wisłę i zgadzam się że "wywalenie" ich a w zamian brak inwestorów to zła droga ale krew mnie zalewa jak ktoś tu się tasuje nad tym jaki mamy zajebisty zarząd i jak wszystko będzie szło w dobrym kierunku, jak nie dostrzega nepotyzmu, paralityctwa Dawida i Jurka itd
Przecież dla tego zarządu najłatwiej jest wysłać Kasię żeby powiedziałą kibicom że mają płącić za karnety jak chcą ekstraklasę. A później przychodzi mecz i nawet nie umieją ....a cateringu ogarnąć. Wyciągają jedynie łapę po kasę a nawet nie potrafią zaoferować usługi żeby poprzez nią zarobić.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 19.07.2022, 11:07
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że tak jak była sekta wyznawców WSH bo to najprawdziwsi i najlepsi kibice, którzy by życie za Wisłę oddali, a do tego na czele charakterny Misiek, który uczynił Wisłę wielką, on się zmienił wiec należało mu się miejsce na siłownię WSP i w ogóle on nigdy by nie "sprzedał". Dlatego Wisła powinna być dalej rządzona przez Sarapatę z Dukatem bo to jedyna słuszna opcja.

Zwróć uwagę, że to w większości ci sami ludzie, którzy teraz popierają Błaszczykowskich. I nie, nikomu nie zarzucam że chciałby powrotu Szarakanów. Po prostu jest spore grono naiwniaków/głupków z końskimi klapkami.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.07.2022, 12:50
azor napisał(a):Wyświetl post
Zwróć uwagę, że to w większości ci sami ludzie, którzy teraz popierają Błaszczykowskich. I nie, nikomu nie zarzucam że chciałby powrotu Szarakanów. Po prostu jest spore grono naiwniaków/głupków z końskimi klapkami.
Znajdź osoby w ciemno popierające wszystkie działania trio. Ba, nawet połowy działań mało kto popiera. Problem w tym że u nas albo jesteś czarny, albo biały. Albo kochasz, albo nienawidzisz.

Więcej znajdziesz tu osób które ciągle wierzą że jedyną opcją jest milioner z kasą rzucający ja na prawo i lewo, dyktatura i prezesi jako jeszcze większe marionetki niż Dawid B.

Sukcesy i kasa Cupiala całkowicie przysłoniły ludziom obraz co się odwalalo wtedy w klubie.

Już nikt nie pamięta jak testowaliśmy studenta z Rumunii który sobie zmontował filmik na YT?
Jak Kosowski grał rundę za 3k miesięcznie bo Cupial miał na niego focha i w końcu zamiast najlepszego skrzydłowego ligi wywalił kasę na Łobodzińskiego?
Jak na ligę mistrzow z Anderlechtem przeprowadzaliśmy super transfery złapanych w siatkę piłkarzy z Afryki o wątpliwej jakości?
Jak prezesi z ramienia TFK bywali w klubie raz na 2 tygodnie i nawet nie znali 10% ludzi w klubie?
5 trenerów w klubie na przelomie 12 miesięcy?
Testowanie 20 bramkarzy za prezesury Bednarza, żeby olać nawet Navasa który wylądował w Realu.

Ale z kolei czytam że nie możemy zatrudnić napastnika od czasów Turgemana i że za Cupiala było to nie do pomyślenia
Odpowiedz cytując
pi0tr3k94
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 19.07.2022, 06:08
Żeby po pierwszym zremisowanym meczu mówić o drodze do II ligi to już trzeba mieć problemy z samym sobą. Gadania o zaczynaniu od zera w IV lidze brzmi jeszcze śmieszniej, biorąc pod uwagę że niektórzy do tej pory nie potrafią pogodzić się z grą w pierwszej lidze.
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.07.2022, 09:40
pi0tr3k94 napisał(a):Wyświetl post
Żeby po pierwszym zremisowanym meczu mówić o drodze do II ligi to już trzeba mieć problemy z samym sobą. Gadania o zaczynaniu od zera w IV lidze brzmi jeszcze śmieszniej, biorąc pod uwagę że niektórzy do tej pory nie potrafią pogodzić się z grą w pierwszej lidze.

Masz rację ale jak zapewne rozumiesz nasze trio, Brzęczek i drużyna zapracowali sobie solidnie na ww. czarnowidztwo...

Analogicznie napiszę tylko, że cały poprzedni sezon mówiono, że drużyna już zaraz zacznie grać, punktować... no po prostu zaraz odpali.... i faktycznie odpaliła spadając z hukiem z eklapy...

W naszym klubie nic nie zmieniło się na lepsze, a jak już to na gorsze...

Wiadomo gramy w I lidze... ale grając w eklapie też mówiono, że nie możemy spaść bo jesteśmy Wisłą Kraków. Jak historia jednak uczy, dla naszego tria nie możliwe nie istnieje.

Mecz z Sandecją pokazał tylko, że nasi niczego nie uczą się... powtórzyliśmy wszystkie błędy z poprzedniego sezonu, a nawet zrobiliśmy krok w tył... Organizacja meczu to jakiś nie śmieszny żart... a na boisku chaos, zero jakiekolwiek zgrania, pomysłu na grę, brak napastnika.

Uważam, że ten mecz pokazał, że w klubie musi dojść do rewolucji w gabinetach prezesowskich i odstawianie ludzi odpowiadających za istniejący burdel w klubie...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.07.2022, 06:58
@s1meone przytoczyles ciekawa rzecz

Czy pierwszy mecz decyduje o czymkolwiek? Raczej nie, choć faworyci do awansu ja wygrywają od 3 lat

Ciekawy był sezon 2017/2018 (tak niedawno prawda?)

Do esa awansują Zagłębie Sosnowiec i Miedź Legnica (bez baraży)

Zagłębie w 1 meczu przegrywa u siebie z Olimpia Grudziądz która... Spada później do 2 ligi.

Miedź Legnica tylko remisuje 0-0 z ... Rakowem Częstochowa, który zajmuje później 7 miejsce w 1 lidze i dopiero rok później awansuje.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.07.2022, 07:12
Cytat:
Daj nam Boże żeby to odbiło i żebyśmy w końcu za Brzęczka zaczęli normalnie punktować.
Nie mówię na podstawie jednego meczu o drodze do II ligi, tylko na podstawie działań, które maja miejsce w klubie. Nie rozumiesz tego?
Problemy ze sobą to mieli wszyscy, włącznie z włodarzami klubu i trenerem, którzy do końca śnili o utrzymaniu w ekstraklasie, gdy licznik Brzęczka się powiększał z 1/5 na 1/6 itd itd a oni mówili, że spoko terminarz, że damy radę i że zaczniemy wygrywać.

Teraz zarząd, nadal waląc w chuja i nie robiąc nic - cyrk z cateringiem, karnetami, Kasią, kolejką przed wejściem na mecz - ma podobną wizję - wszak w 1 lidze nie gramy o nic, o awansie się nie mówi i widać są pewnie tego, że się utrzymamy. Znowu nie gramy o nic, bo po co, a na koniec za sezon lub dwa się okaże, że ....a stojąc w miejscu cofamy się i już walczymy o utrzymanie w 1 lidze. Bo po co było budować i stawiać cele jak można żyć minimalizmem - ale on się kończy tak jak w tamtym sezonie.

Przeraża mnie brak takich wniosków, co poniektórych tutaj. Mieliśmy budować podstawy, nie zbudowano nic, został nieudolny prezes i trener po rodzinie, s.......ono jeszcze dodatkowo kwestię karnetów, cateringu i wpuszczania na mecz. Zajebiście. A do klubu zatrudniani są kolejni nieudacznicy albo legendy bez kompetencji. Własnie z takim podejściem powolutku sobie zmierzamy poziom niżej. Jak w tym sezonie nie będzie awansu to w kolejnym będzie jeszcze trudniej o rozwój i awans. Jedyna siła i stabilizacja tego klubu to kibice, gdyby nie kibice to już na 100% jestem pewien, że byśmy byli skreśleni i szli drogą np GKSu Bełchatów.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 19.07.2022, 08:13
*Uwaga dla ludzi z kijem w 4-ech literach oraz brakiem poczucia humoru - ironia*
Największym plusem tego sezonu jest to, że naszą padaczkę pokazują w Polsacie który ma zdecydowana mniejszość ludzi względem C+ dzięki czemu nie musimy oglądać tej maniany w TV...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów