The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.10.2010, 13:51
Z tego co kiedyś mówił Basałaj, ma w planach utworzenie takiego muzeum.
Mam nadzieje, że do tego rzeczywiście dojdzie, a nie były to słowa rzucone na wiatr.
Trzeba zrobić coś na cześć ludzi, którzy tak wiele zrobili dla tego klubu.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.10.2010, 14:27
Przypominamy, że obecne Karty Kibica z końcem roku stracą ważność, a od stycznia wydawane będą nowoczesne karty, w oparciu o które Klub uruchomi nowe funkcjonalności dla kibiców. Dodatkowo od rundy wiosennej 2011 Klub uruchomi specjalny portal dający możliwość zakupu biletów przez Internet. Wiosną otwarty zostanie również sektor rodzinny, na którym na najmłodszych kibiców czekać będzie mnóstwo atrakcji.

Czy ktoś wie coś wiecej nt?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.10.2010, 09:16
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Przypominamy, że obecne Karty Kibica z końcem roku stracą ważność, a od stycznia wydawane będą nowoczesne karty, w oparciu o które Klub uruchomi nowe funkcjonalności dla kibiców. Dodatkowo od rundy wiosennej 2011 Klub uruchomi specjalny portal dający możliwość zakupu biletów przez Internet. Wiosną otwarty zostanie również sektor rodzinny, na którym na najmłodszych kibiców czekać będzie mnóstwo atrakcji.

Czy ktoś wie coś wiecej nt?

Czyli z tego co piszesz nie oplaca mi sie teraz wyrabiac nowego identyfikatora (moj oecny datuje sie na sezon 2001 ) i lepiej bedzie jak wyrobie w nowym roku Co do mozliwosci kupowania biletow przez neta to tez bym prosil o jakies info bo dla mnie, czlowieka mieszkajacego na slasku byloby to duzym ulatwieniem.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
pcpc
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.10.2010, 09:23
Co do Marketingu ma ciekawy pomysł by założyć Sieci Komórkową Wisła Kraków dogadac sie z jakims opertorem typu plus by mozna było ładować Komórki ich kartami w zamian Wisła by dostawał procent od wydzwonienia
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 28.10.2010, 09:32
pcpc napisał(a):Wyświetl post
Co do Marketingu ma ciekawy pomysł by założyć Sieci Komórkową Wisła Kraków dogadac sie z jakims opertorem typu plus by mozna było ładować Komórki ich kartami w zamian Wisła by dostawał procent od wydzwonienia
Wydaje mi się ze już jest taka sieć, tyle że z Orange?

Odpowiedz cytując
Łukasz1987
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 28.10.2010, 09:35
Teraz nie ma już możliwości wyrobienia KK... Trzeba czekać do nowego roku gdy wprowadzą ten system... A bilety normalnie możesz kupić na końcówkę tej rundy, wystarczy pesel
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 06.11.2010, 18:21
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._z_pilkarzami/

Zorganizować turniej FIFY na trybunie wschodniej, w jakiś wolny weekend. Rozreklamować w mieście, dać atrakcyjne nagrody - oryginalne egzemplarze FIFY, wejściówki na mecze, jakiś karnet, koszulki. Na bank zjawiłaby się masa młodzieży.
Przerwę zimową trzeba wykorzystać na marketing, bo będzie duża okazja pozyskania nowych bywalców.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 08.11.2010, 19:40
Przegladam sobie czasem to DRUGIEFORUMNAKTORYMSIEDZAALFYIOMEGI, w ramach rozrywki i z ciekawosci.
I ostatnio przeczytalem taki wpis: "Sam Zbymak mówił, że Adrian szalał w klubie po ostatnim przecieku”.
Ten przeciek dotyczyl jakiegos niepelnosprawnego Murzyna, mniejsza o detale.
Ciekawsza informacja byla zawarta w sformulowaniu “Adrian szalal w klubie”.

Adrian Ochalik zapewne. Ale jesli jest jakis inny Adrian, to moja teoria bierze w leb.
Otoz Adrian Ochalik jest RZECZNIKIEM. Czyli kims tylko nieco bardziej eksponowanym niz szatniarz a z dostepem do poufnych informacji mniejszym niz sprzataczka. O jakiejkolwiek wladzy nie ma nawet co wspominac, bo rownie wielka ma moj labrador w domu.
No i taki Plastus, rozumiecie, SZALEJE w klubie bo ktos wypaplal wielka tajemnice. Nie szaleje trener, nie szaleje dyrektor sportowy (mamy go juz w konu!), nie szaleje prezes, nie szaleje nikt inny tylko wodnik. Tzn rzecznik.
Juz pojawialy sie zresztą przecieki ze Ochalikowi z lekka od.......ilo na etacie i troche przesadza z waznością swej posady (weszlo.com).
Moze sie to przejawiac tez tym “szalenstwem” po ujawnieniu poufnych informacji.
Ale to szalenstwo jest nienaturalne. Nie na miejscu. Nieodpowiednia osoba szaleje - jesli rozumiecie o co mi chodzi.
Jesli ktos sie zachowuje nienaturalnie, to moze byc tak dlatego, ze: np calosc jest starannie zaaranzowana, zeby wzmóc w tym wypadku wizerunek Ochalika-Cerbera. Prawdopodobnie dla wlasnej proznosci.
Ewentualnie kapie z gęby z premedytacja, a caly rejwach ma na celu odsuniecie podejrzen.
I druga ewentualnosc jest zla. Nielojalnosc i dzialanie na szkode pracodawcy.

Jest jeszcze 3. mozliwosc:
Calosc jest bardzo starannie zaaranzowana przez klub.
I w sumie do tej ewentualnosci najbardziej bym sie sklanial.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.11.2010, 21:26
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Przegladam ....
Jest i czwarta możliwość: rzecznik prasowy jako odpowiedzialny za politykę informcyjną klubu ściga źródło przecieku bo jeśli go nie znajdzie to prezes wywali go na zbity pysk za to że nie wykonuje swojej roboty. Tak przynajmniej powinno być.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.11.2010, 23:30
Widać Plank, że nigdy nie poznałeś Adriana i że nigdy nie miałeś z nim styczności. Zaś swoje żale opierasz na domysłach i plotkach Zbymaków, weszło i innych szmatlawców. Pogratulować.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 08.11.2010, 23:40
pcpc napisał(a):Wyświetl post
http://wisla.premiumliga.pl/10472 Może o to ci chodzi ?
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 09.11.2010, 00:44
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Widać Plank, że nigdy nie poznałeś Adriana i że nigdy nie miałeś z nim styczności. Zaś swoje żale opierasz na domysłach i plotkach Zbymaków, weszło i innych szmatlawców. Pogratulować.

Moje co ?
Żale ? : ))))))

A niby na co mam sie zalic. Przeciez to jest zabawne, na swoj sposob. Najpilniej strzezona tajemnica kulawego Murzyna, i polowanie na czarownice w klubie.

Nie, nie znam Ochalika, nie poznalem i nie poznam.
Opieram sie na relacjach trzecich osob.

Zreszta tak jak wsyzstko na tym forum.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 09.11.2010, 01:12
Faktycznie, prześmieszne to forum Kulawy murzyn, Maaskant na wylocie, kontuzja Kowalskiego przy śniadaniu... xD
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 09.11.2010, 11:31
Przeca po kolacji
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.11.2010, 14:03
A ja się zastanawiam jak nasz klub zawalczy z palaczami...

Może to śmieszne ale przydałaby się jakaś reklamówka, w stylu tej ostatniej, z dzieckiem któremu zasłaniane jest boisko przez stojących kibiców. Jak również okazjonalne plakaty na wejściu. Nie dajmy truć naszych dzieci! Przychodzi taki rodzic z dzieckiem i niestety musi się maluch nawąchać dymu bo sąsiad nie może się powstrzymać.

I z dnia na świeżym powietrzu, zostaje dzień z papierosem.

Liczę również na rozszerzone kompetencje państwa stewardów, w tej materii.

No i jakaś informacja od spikera na ten temat, że stadion jest miejscem gdzie obowiązuje całkowity zakaz palenia.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 15.11.2010, 14:18
Takie "jaja" dotyczą całej przestrzeni publicznej, nie tylko stadionu. Ale to na szczęście nie mój problem
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 15.11.2010, 14:38
Filmiki z informacją o zakazie palenia haha już to widzę, tak samo jak widzę perspektywę meczu bez dymka na Reymonta 22. Tyle w temacie. Zakazy zakazami, tutaj musi się zmienić mentalność ludzi. 90% ludzi będzie miała na ten zakaz wyjebane mimo wszelkich akcji informacyjnych na naszym stadionie.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 15.11.2010, 15:55
...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post
Filmiki z informacją o zakazie palenia haha już to widzę, tak samo jak widzę perspektywę meczu bez dymka na Reymonta 22. Tyle w temacie. Zakazy zakazami, tutaj musi się zmienić mentalność ludzi. 90% ludzi będzie miała na ten zakaz wyjebane mimo wszelkich akcji informacyjnych na naszym stadionie.
Oj mi tam chodzi o taką krótką formę filmowa

http://www.youtube.com/watch?v=iVLM7E0B1aA

Tylko w temacie palenia.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 15.11.2010 o godz. 15:58.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 16.11.2010, 16:35
Poza wpadką z dobrym widokiem, z której jebało pół Polski jak na razie marketing przynajmniej filmowo wywiązuje się ze swoich obowiązków. Kolejny znakomity filmik.
http://www.youtube.com/watch?v=B0QxC...layer_embedded

Dużo nie trzeba, poza poświęceniem dwóch godzin i mamy super efekt. Ubyło coś z kasy klubowej? może z 50 zł na program do montowania filmów.
Przygotujcie coś na Zagłębie, wszak to ostatni mecz rundy u siebie.

PS za niedługo nie będzie można oddychać bo dziecko będzie narażone na złapanie wirusa Skończcie już wymyślać, dzieciak więcej się nawdycha na ulicy czy przy rodzicach w domu i usłyszy więcej wulgaryzmów w szkole podstawowej niż na stadionie. Niektórym się zaczyna stadion mylić z jakimś sanatorium uzdrowiskowym w Rabce Zdrój.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 16.11.2010 o godz. 16:41.
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 16.11.2010, 16:53
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Poza wpadką z dobrym widokiem, z której jebało pół Polski jak na razie marketing przynajmniej filmowo wywiązuje się ze swoich obowiązków. Kolejny znakomity filmik.
j.
W tym filmiku miedzy 2;12, a 2;13 w srodku ekranu obczajcie goscia w czarnej kurtce, bo to chyba Legionista, skoro taki entuzjazm po bramce wykazal . A co do filmiku, to widzę, że zmierzamy w dobrą stronę
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 16.11.2010, 17:23
aNouc napisał(a):Wyświetl post

Dużo nie trzeba, poza poświęceniem dwóch godzin i mamy super efekt. Ubyło coś z kasy klubowej? może z 50 zł na program do montowania filmów.
Przygotujcie coś na Zagłębie, wszak to ostatni mecz rundy u siebie.

PS za niedługo nie będzie można oddychać bo dziecko będzie narażone na złapanie wirusa Skończcie już wymyślać, dzieciak więcej się nawdycha na ulicy czy przy rodzicach w domu i usłyszy więcej wulgaryzmów w szkole podstawowej niż na stadionie. Niektórym się zaczyna stadion mylić z jakimś sanatorium uzdrowiskowym w Rabce Zdrój.
Programy do montażu filmów kosztują od 2000 zł wzwyż. To raz.
Dwa: Filmik ten był na 99% robiony przez tą sama agencję reklamową, która robiła poprzednie. Nie klub je robi. Więc tak, ubyło coś z kasy.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 16.11.2010, 17:27
Wedle nowej ustawy, stadiony są wyjęte spod zakazu palenia w miejscach publicznych.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 16.11.2010, 17:35
No jak się ma taką agencję reklamową która robi takie filmiki to niech płacą. Powiedzenie że ten filmik jest super to też przegięcie, super to są filmiki Legii, np po ostatnim meczu, szczególnie że robiony z meczu wyjazdowego.

A tą twórczość to można zmontować w movie makerze.

Domagam się zakazu palenia na siedzących trybunach stadiony przy R22

willow napisał(a):Wyświetl post
Wedle nowej ustawy, stadiony są wyjęte spod zakazu palenia w miejscach publicznych.

Poważnie? Jakieś źródło?

I już znalazłem.

RMF napisał(a):

Na stadionach będzie można palić. Trybuny nie podlegają restrykcyjnej ustawie antynikotynowej. W przepisach zapisano, że zakaz dotyczy pomieszczeń obiektów sportowych. A dopóki na stadionie nie ma rozkładanego dachu i nie jest on zasunięty - nie tworzy z trybunami zamkniętej całości - nie mówimy o pomieszczeniu i można puścić dymka.

Na stadionie nad nami rozciąga się niebo gwiaździste. A pomieszczenie oznacza coś, co ma ściany i dach - interpretuje przepisy zastępca Głównego Inspektora Sanitarnego Jan Olgerbrandt. A więc np. na Stadionie Narodowym, gdzie rozsuwany dach może przykryć cały obiekt - kibiców z papierosem czeka huśtawka nastrojów. Przy zasuniętym dachu - palić nie wolno - dach schowany - zakazu nie ma.

Podobnie przepisy interpretuje MSWiA. Wydaje się wstępnie - podkreślam - wstępnie, że ta klasyczna odkryta trybuna nie jest pomieszczeniem - mówi rzeczniczka Małgorzata Woźniak. Dodaje jednak, że przepis wymaga jeszcze analizy pod kątem prawa budowlanego - co jest obiektem, co terenem, a co pomieszczeniem. Przypomina też, że brak jasnego ustawowego zakaz palenia na stadionie nie oznacza, że na każdym będzie można palić. Zarządca stadionu zakaz palenia może wpisać do regulaminu obiektu.
No to jest na razie i wymaga analizy prawnej, ale sądzę że nasze trybuny uznane zostaną ostatecznie za miejsca z zakazem, tak jak wiaty przystanków autobusowych itp.

Z drugiej strony, jak mi Janusz każe siedzieć to jest ok super, szanuj bliźniego. Jak Januszowi zakazać palić to już nikt nic nie mówi...
Ostatnio edytowane przez MatMario : 16.11.2010 o godz. 17:47.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 16.11.2010, 17:37
Programy do montażu filmów kosztują od 2000 zł wzwyż. To raz.
Dwa: Filmik ten był na 99% robiony przez tą sama agencję reklamową, która robiła poprzednie. Nie klub je robi. Więc tak, ubyło coś z kasy.
Jestem pewien że jadą na Sony Vegasie. Program 300 zł. Jeśli prawdą jest to co mówisz, że filmik robione są przez agencje to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Powinien być zatrudniony człowiek którym powinien mieć stałą pensje i robić takie filmiki na zawołanie.
Kamera, program + pracownik najlepiej taki który kibicuje Wiśle. Pewniej wyszłoby to kilkakrotnie taniej niż podbijanie do agencji...
Według mnie filmik są lekko ponad przeciętne. Nie ma rewelacji.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 16.11.2010 o godz. 17:51.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 16.11.2010, 17:54
Mówię o programach do montażu, nie o "maszynkach do montowania" Avid, FinalCut, ewentualnie kombajn Adobe - Premiere+After Effects+Photoshop+ew.Encore.

Na 100% widać różnicę pomiędzy tymi filmikami, a filmikami Górskiego (montowanymi chyba w Windows Movie Maker). Więc jestem w 99% pewny że robi je agencja. Nie mam potwierdzenia tej informacji, ale osoba blisko związana z klubem mówiła mi że poprzednie dwa robiła agencja reklamowa. Ten pewnie też.

Zgadzam się z Tobą... niestety klub jest najwyraźniej innego zdania.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 16.11.2010, 18:00
Mówię o programach do montażu, nie o "maszynkach do montowania" Avid, FinalCut, ewentualnie kombajn Adobe - Premiere+After Effects+Photoshop+ew.Encore.

Na 100% widać różnicę pomiędzy tymi filmikami, a filmikami Górskiego (montowanymi chyba w Windows Movie Maker). Więc jestem w 99% pewny że robi je agencja. Nie mam potwierdzenia tej informacji, ale osoba blisko związana z klubem mówiła mi że poprzednie dwa robiła agencja reklamowa. Ten pewnie też.

Zgadzam się z Tobą... niestety klub jest najwyraźniej innego zdania.
Nie wiem gdzie ty widzisz w tych filmikach coś ponad możliwosci Sony Vegas. Na pewno nie jest to maszynka jak go nazwałeś.
Filmik to nic nadzwyczajnego aczkolwiek jest solidne.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 16.11.2010, 18:05
Kończąc wątek programów, zeby nie offtopować: nie widzę w tym nic ponad możliwości Windows Movie Maker ,
Vegas jest całkiem dobrym programem, który do takich rzeczy wystarczy. Jest on pośredni między półką amatorską, a profesjonalną. "Maszynka" to nie jest negatywne określenie. Po prostu dla mnie był, przy niektórych rzeczach, zbyt "automatyczny", ale to inna bajka

Natomiast na pewno mają dobrą kamerę (a raczej kamery), z ręczną regulacją ostrości i przesłony. Nie chcę skłamać, ale klub ma bodajże jedną SD.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 16.11.2010, 19:32
To jeśli firma to być może jest nią Apeiro, sądząc po filmiku poniżej, jeden z partnerów Wisły,
http://www.apeiro.pl/oFirmie/WR22ACAMY_
Tworzyli też oficjalną stronę, sklep internetowy i wislatube.pl

Cytat:
Pracując dla Wisły Kraków od 6 lat nie pierwszy raz przekonaliśmy się, że internet to doskonałe miejsce mobilizacji kibiców.
by Apeiro. Więc chyba dużo nie wyłudzają hajsu, tym bardziej że mają reklamę na oficjalnej.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 16.11.2010 o godz. 19:35.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 16.11.2010, 21:20
Bardzo możliwe, że to Apeiro. To nic nie zmienia. Klub powinien to sam robić.

Nie wiem czy kiedyś widzieliście "Legia Stawka większa niż mecz" na Nsport. Kiedyś to widziałem i pokazywali redakcję legia.tv. Piękny pokój na stadionie mają, gdzieś 10x10m. 3 biurka, 3 komputery do montażu, min. 3 kamery HD, pomijając oczywiście fakt, że opłacają ZAiKS i wykorzystują w filmikach porządną muzykę, a nie jakieś darmowe sample. Inny świat.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 16.11.2010, 21:33
Dla mnie te filmy to chałtura, mają wszystko czego potrzeba, dostęp do każdego miejsc, ale jeśli nie ma ludzi którzy są zatrudnieni do tego to ręce opadają.

Jest potencjał, jak sami piszą 60 tyś osób w dwa dni obejrzało WR22CAMY, nawet ta aplikacja Wislatube fajnie wygląda, a filmiki robione jak za karę.

Co do Legii tam po meczu z Amicą u nich piłkarze podchodzą pod trybunę, gość od kamerzystów rzuca szalik do piłkarzy żeby się ubrali, żeby to wyglądało. Dobrze piszesz dj_ibutti inny śwaita
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów