The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.10.2010, 00:55
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
dj_ibutti

Tak - Pawełęk zrobił normalnego babola, ta interwencja była bardzo zła. Powtarzam raz jeszcze - nie interesuje mnie jak była ustawiona obrona (bo o czym tu dyskutować, jak jest każdy widzi). Chyba nie powiesz mi, że Mariusz broniąc strzał zdołał pomyśleć "spróbuję piłkę złapać, jak mi wypadnie to przecież mam asekurację"
Ty grałeś kiedyś na bramce?

On wcale nie próbował jej łapać, tylko ją wybić, piąstkuje się tylko wtedy jak się ma pewność, że piłka jest w zasięgu i jak ma się czas na reakcję - Pawełek tego czasu nie miał. Krótka piłka - strzał, odruch, obrona. Zauważ, że jak bramkarze piąstkują piłkę to z reguły to robią przy soczystych strzałach z dalszej odległości, gdy widzą tor lotu piłki i wiedzą, że raczej jej nie utrzymają.

Wybił trochę przed siebie, nie do boku, okej - mógł się zachować trochę lepiej, ale to nie był jakiś balon albo strzał w środek bramki tylko mocno bita piłka z bliska w bok bramki, przy takim uderzeniu wystarczą milimetry na rękawicach a piłka poszłaby do boku albo na róg, wystarczyłoby, żeby się nie rzucił tak 'głęboko' i piłka poleciałaby o wiele dalej. Pisanie o takiej interwencji jako o babolu jest śmieszne i wyjątkowo złośliwe. Ja rozumiem, że Pawełek Ci wadzi, bo zajebał nam parę ładnych bramek w poprzednich sezonach, ale takie szukanie na siłę powodu aby się do niego dopierdzielić jest żałosne. Tak samo niektórzy pisali o poprzednim meczu z Górnikiem, gdzie Pawełek puścił bramkę w krótki róg to posuwano się do absurdu w stwierdzeniach typu : "Znowu przegraliśmy przez Pawełka" Wiadomo, że w większości sytuacji łatwiej się broni strzały po krótkim rogu i taka bramka bramkarzowi żadnej chwały nie przynosi - ale też nie ma co przesadzać. Gdzie nie spojrzysz, Casillas, Van Der Sar, Buffon - oni też puszczali, puszczają i będą puszczać od czasu do czasu bramki po krótkim rogu. Mit krótkiego rogu bierze się stąd, że większość trenerów bramkarskich uczula golkiperów, że bronienie krótkiego rogu to Twój obowiązek, a jak strzał będzie po długim to i tak nie będzie Twoja wina. Tylko to jest tak naprawdę taka stara polska myśl szkoleniowa, bardzo często mylna, łatwa do przejrzenia i równie często łamana zarówno w A klasach, okręgówkach jak i Realu Madryt. Jak widać w Wiśle również.

Fakt jest taki, że Pawełek nie jest ani Buffonem ani Edvinem ani Ikerem. I o ile jest ŚWIETNY (i podkreślę jeszcze raz - ŚWIETNY) w grze na przedpolu, przewidywaniu sytuacji i przechwytywaniu piłek prostopadłych, to jeśli chodzi o grę na linii jest po prostu czasem słaby, czasem przeciętny, czasem niezły, a czasem dobry - wszystko zależy od formy. A gołym okiem widać, że Mariusz jest teraz w bardzo dobrej dyspozycji.

/bramkarz, 5 lat stażu ;>
Ostatnio edytowane przez s1mone : 25.10.2010 o godz. 11:52.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 25.10.2010, 05:48
Cieszą mnie w końcu obiektywne komentarze na temat gry obronnej, Bunoza w następnym meczu na ławkę bo przy szybkim Peszku już widzę co będzie wyprawiał. To samo dotyczy Chaveza strasznie wolny. Problem w tym że nie ma kim ich zastąpić?
Odpowiedz cytując
glutusmaximus
Member

Od: 02.2006

Stary 25.10.2010, 07:51
Przyznaję bez bicia że po raz pierwszy w tym sezonie obejrzałem mecz na żywo i przez 30 min. byłem wstrząśnięty tym co widziałem. Jeszcze NIGDY nie widziałem tak słabej gry w naszym wykonaniu. A już kilkanaście lat oglądam i kibicuje. Po 30 min. gra w końcu zaczęła przypominać piłkę nożną. Z przyjemnością napiszę o co najmniej dobrej grze Pawła Brożka, tym bardziej że wielokrotnie go krytykowałem. W końcu pokazał że mu się chce i jest z drużyną, bo że potrafi to wszyscy wiedzą. Najlepszy wg. mnie znowu Łukasz G. Takiego gracza nam było potrzeba. Oczywiście piękna i skuteczna w końcu gra Kirma. A na minus: Marokańczyk najsłabszy na boisku.Niestety powinien tam grać ktoś inny. ( Rios, Łobodziński). I najgorsza z możliwych para stoperów. Jedyna zaleta Chaveza to że jest silny, Bunoza nie ma żadnych zalet. Obaj tragiczni technicznie, taktycznie zero, nieprzygotowani kompletnie do gry na naszym poziomie. Zero wyprowadzenia piłki itd. Gdyby nie łut szczęścia to do przerwy byłoby 2 lub 3 dla Lechii. Tylko dzięki temu że ich napastnicy dwa razy pośliznęli się mijając stoperów nie straciliśmy kolejnych bramek, a bardzo dokładnie widziałem że bunoza już był nawinięty i mogło być sam na sam. Reasumując, bez konkretnych stoperów nic w tym sezonie nie osiągniemy i to powinien być cel transferowy nr1 w zimie.
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 25.10.2010, 09:24
Kirm: Chcieliśmy bardziej niż Lechia

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...chia,id,t.html
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 25.10.2010, 09:33
Ogólnie zajebisty mecz, świetna atmosfera na trybunach, gdyby nie sędzia to by Wisełka dostała w dupe ... Dragan juz pewnie zostanie w obronie, ale to dobrze, bo na skrzydle szału nie robi, a w obronie niebo lepszy od Brozia, znowu fajnie zagrał Guła, a kebab? tak jak pisałem... lepiej niech już nie gra...
Pozdro dla Braci z Gdańska!
Tylko Gdańska Lechia BKS!!
Odpowiedz cytując
djk
Junior Member

Od: 10.2010

Stary 25.10.2010, 09:58
Atmosfera na trybunach była super a co do gry Naszych to pozostawia ona wiele do życzenia, mieliśmy w pierwszej połowie więcej szczęścia niż rozumu ale i tak jestem zadowolony bo liczy się tak długo wyczekiwane zwycięstwo wierzę że teraz pozostanie już tylko marsz w górę tabeli
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 25.10.2010, 10:02
5 - 2

Wszystkie bramki w jednym pliku.
http://www.fileserve.com/file/9HkA8dh

Jak ściągnąć bramki: Zjeżdżamy na dół strony. Po prawej klikamy "Pobieranie plików" następnie przepisujemy kod. Czekamy parę sekund, i klikamy na Wolne pobieranie. Które nie jest takie wolne
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 25.10.2010, 10:05
Sam mecz z gatunku science-fiction. Mnostwo bledow sedziego (wiekszosc na niekorzysc Lechii), Nasza obrona to wogole jakies UFO (chociaz w drugiej polowie ktos ponoc Ja widzial ), Lechia laskawa dla Nas bardzo, az dziwne to bylo ze po 20 minutach nie bylo wyniko 0-3. Wogole pierwsza polowa w Naszym wykonaniu to tak jakby jacys amatorzy grali z okazji wygrania w jakims konkursie. Druga ciut ciut lepsza. Wynik tak jak wielu mowilo przeslanai calosc tworczosci artystycznej ale mozna jakies promyki nadziei dostrzec. Moze ten mecz faktycznie bedzie przelamaniem Najblizsze 3-4 spotkania pokaza gdzie jestesmy na prawde i w jakim kierunku to wszystko zmierza.

Co do tego co kilka postow wczesniej pisal willow ze ponoc po przegranej z Lechia, Maaskant mial poleciec..... Z tego wychodzi ze nie uczymy sie na wlasnych bledach i ze z coraz wieksza niepewnoscia mozna patrzec na zimowe okienko. Dlaczego tak uwazam Poniewaz ten fakt moze pokazywac ze zarzad jest zadowolony z swoich "dokonan" w lecie i ze uwazaja ze to Maaskant nie umie tego zespolu "sklecic". Wskazuje to tez na to ze jednak nie mamy zamiaru czerpac z zachodnich wzorcow tylko nadal zostajemy "przy polskim sposobie myslenia", czyli zle idzieZawsze trener winny. Mam jednk nadzieje ze to tylko plotki i ze ktos dzialal lub mowil to pod wplywem emocji.
Odpowiedz cytując
pcpc
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.10.2010, 10:59
Boguś powinien dac czas Holendrowi mimo wszystko a jak gracza nie pasuje do do Młodej Ekstraklasy
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 25.10.2010, 11:18
Czułem że w końcu zaskoczymy i dobrze, że zrobiliśmy to z czołowym jak na chwilę obecną klubem w Polsce. To ważne biorąc pod uwagę nasz następny mecz. Zawodnicy podbudowani, Kirm w gazie, trzeba więcej uważać w obronie i będzie coraz lepiej
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 25.10.2010, 12:16
http://lechia.pl/25361

Do kibiców Lechii Gdańsk i Wisły Kraków.
Cytat:
Chcielibyśmy jeszcze raz wrócić do meczu Wisła Kraków – Lechia Gdańsk, a właściwie pierwszych minut po jego zakończeniu. Chodzi o brak pozdrowień i podziękowań dla sympatyków naszej drużyny oraz zaprzyjaźnionych z nimi fanów Wisły Kraków, którzy wspierali nas od pierwszej do ostatniej minuty sobotniego meczu. W związku z tym chcielibyśmy gorąco przeprosić wszystkich kibiców obydwu Klubów.
Zachowanie nasze wynikło tylko i wyłącznie z dużego rozczarowania przebiegiem spotkania, i końcowym wynikiem rywalizacji, chęcią szybkiego udania się do szatni, by we własnym gronie przeżyć gorycz przegranej. Biorąc pod uwagę wspaniały doping dla naszej drużyny podczas meczu, jeszcze raz chcemy wyrazić ubolewanie oraz zapewnić, że takie zachowanie już nigdy nie będzie miało miejsca.
Jesteśmy dumni, że nasi kibice towarzyszą nam podczas spotkań wyjazdowych, nawet w najodleglejszych miejscowościach naszego kraju.

Z poważaniem
Piłkarze Lechii Gdańsk
Czuje się prawie wzruszona ...
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 25.10.2010, 19:17
s1mone napisał(a):Wyświetl post
...
Tak się składa, że grałem na bramce stąd takie moje bardziej szczegółowe zainteresowanie tą pozycją na boisku.

Mariusz zrobił ewidentny błąd, z mojej perspektywy piłkę próbował łapać (strzał był silny, jednak prawie prosto w Mariusza). Dajmy już spokój z tą interwencją, bo mecz (kolejny raz to napiszę) w wykonaniu Mariusza był dobry.

Chciałem raczej zwrócić uwagę, by po jednym, dwóch meczach nie jarać się tutaj jakiego to herosa mamy na bramce. Już takie głosy się pojawiają, już niektórzy przedłużają kontrakt... Tak jak piszesz - Mariusz zawalił nam bardzo dużo goli (i nie tylko w poprzednich sezonach - także w tym) .

Zwracasz uwagę na mecz z Górnikiem, że ludzie przypieprzali się do Mariusza (owszem - twierdzenie, że przegraliśmy przez niego to nadużycie, jednak ma On w tej porażce swój udział kolejny raz puszczając strzał w krótki róg). Próbujesz tu pisać o jakiejś polskiej szkole trenerskiej, jakimś micie "krótkiego rogu". To kolego nie mit, tylko abecadło bramkarza. Oczywiście - każdy dobry bramkarz na świecie wpuszcza takie strzały - tyle tylko, że nie z taką częstotliwością (nie mówiąc już o sile czy precyzji tych strzałów). Poza tym zwróć uwagę jak zachował się Pawełek w meczu z Górnikiem przy tym strzale, jak On go próbował bronić?

Kończmy dyskusję o Mariuszu, każdy zostanie pewnie przy swoim zdaniu - moje jest takie, żeby z Mariuszem się już pożegnać i znaleźć kogoś dużo lepszego. Dwóch Pawełków (Jovanic po tych kilku występach sprawia wrażenie gorszej kopii Mariusza - liczę jednak, że nie zdążył jeszcze pokazać swoich umiejętności) to za dużo w jedym klubie.

ps. Rzeczywiście - po wielokrotnych powtórkach mogę Wam odpuścić babola na rzecz kolejnej bardzo złej interwencji (nie chcę być złośliwcem jak chcesz mnie tu przedstawić)
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 25.10.2010 o godz. 19:19.
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 25.10.2010, 19:26
w koncu siła ofensywna pokazala ze potrafi grac w pilke.ale obrona to tragedia.jesli w zimie nie bedzie mocnych zakupów na te pozycje to bedziemy tracic gole nawet z drugoligowcami
Odpowiedz cytując
pierdek18
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 25.10.2010, 19:31
ja sie boje tego ze bedzie jak zawsze jeden mecz swietny a drugi fatalny czesto tak bywało...
"c’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui !"
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 25.10.2010, 19:38
pierdek18 napisał(a):Wyświetl post
ja sie boje tego ze bedzie jak zawsze jeden mecz swietny a drugi fatalny czesto tak bywało...
mam identyczne odczucie.mecz z Lechem bedzie niezlym testem dla naszych piłkarzy pomimo tego ze Kolejorz jest w wielkim kryzysie.
Odpowiedz cytując
pierdek18
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 25.10.2010, 19:42
zobaczymy jak wyjdzie ten test, jesli jutro zagramy ładny mecz i wygramy to bede spokojniejszy w niedziele
"c’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui !"
Odpowiedz cytując
KruQ
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 25.10.2010, 19:49
Przepraszam ze się wtrącam ale na tym meczu z emocji na trybunie G2 zostawiłem plecak (szkolny) czarny w szare plamki. Osobę która go znalazła proszę o napisanie na PW.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 25.10.2010, 22:05
(...)
Jovanić to totalne przeciwieństwo Pawełka, bardzo dobry na linii ale na przedpolu katastrofa. Facet jest niemal przyspawany do bramki. Nie wiem jaki moron wyszukał takiego bramkarza do ofensywnie i wysoko grającej drużyny za jaką chce Wisła uchodzić. On może grać i to z dużym powodzeniem w drużynach, które głęboko się bronią i grają z kontry.

O wiele bardziej do wiślackiej koncepcji gry pasuje Pawełek. A czy przedłużyć kontrakt? Wg mnie, jeśli Wisła nie kupi jakiegoś bardzo dobrego bramkarza w najbliższym czasie - oczywiście, że tak. Tym bardziej, że forma Mariusza zwyżkuje.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 26.10.2010, 00:45
Porównując Jovanica do Pawełka myślałem raczej o tendencjach naszego nowego bramkarza do popełniania gaf w stylu Mariusza (vide mecz z Koroną i jego "zabawne" próby złapania futbolówki latającej nad jego głową).

W sprawie przedłużenia kontraktu z Pawełkiem - zapewne nikogo nie kupimy i skończy się właśnie na nowej umowie dla Mariusza, Jeszcze nie raz tego pożałujemy.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 26.10.2010, 09:27
W sprawie przedłużenia kontraktu z Pawełkiem - zapewne nikogo nie kupimy i skończy się właśnie na nowej umowie dla Mariusza, Jeszcze nie raz tego pożałujemy.
Albo zakontraktuja Pilarza, ktory nie chce podpisac nowej umowy z Ruchem Chorzow i dlatego nie broni w pierwszym skladzie

Co do Jovanicia to faktycznie mial "puste przeloty" w meczu z Korona. Tyle tylke ze tez trzeba napisac ze od zadnego trenera (kasperczak, Kulawik, Maaskant) nie dostal wprost przekazu ze jest numerem jeden. Kto wie jakby wtedy gral Bo Ja uwazam ze od momentu kiedy Maaskant powiedzial ze Pawelek jest number 1 to Mariusz wydaje sie byc mimo wszystko pewniejszy w swoich poczynaniach, chociaz jakies tam bledy nadal popelnia.
Odpowiedz cytując
zet
Member

Od: 01.2009

Stary 26.10.2010, 10:12
Porównując Jovanica do Pawełka myślałem raczej o tendencjach naszego nowego bramkarza do popełniania gaf w stylu Mariusza (vide mecz z Koroną i jego "zabawne" próby złapania futbolówki latającej nad jego głową).

i tak wlasnie mysle, ze podpiszemy kontrakt z pseudobramkarzem, ktorego forma zazwyzkowala na 2 mecze.....
chcialbym, jako fanatyk Wisly sie mylic, ale kiedy ogladam "farfocle" wpuszczane przez tego grajka, i gdy wszystkim znajomym serce staje na moment, gdy wymagana jest interwencja naszego bramkarza to......
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 26.10.2010, 10:18
zet napisał(a):Wyświetl post
i tak wlasnie mysle, ze podpiszemy kontrakt z pseudobramkarzem, ktorego forma zazwyzkowala na 2 mecze.....
chcialbym, jako fanatyk Wisly sie mylic, ale kiedy ogladam "farfocle" wpuszczane przez tego grajka, i gdy wszystkim znajomym serce staje na moment, gdy wymagana jest interwencja naszego bramkarza to......
A ktorez to dwa mecze pseudo-kibicu ?
Ostatnio edytowane przez mic : 26.10.2010 o godz. 11:20.
Odpowiedz cytując
zet
Member

Od: 01.2009

Stary 26.10.2010, 11:17
mic napisał(a):Wyświetl post
A ktorez to dwa mecze pseudo-kibicu ?
2 na wyrost WIELKI KIBICU......
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 26.10.2010, 11:20
Czekam dalej na odpowiedz.

@nizej:
Ostatnio edytowane przez mic : 26.10.2010 o godz. 12:48.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.10.2010, 12:34
mic napisał(a):Wyświetl post
Czekam dalej na odpowiedz.
Poprzedni sezon....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 26.10.2010, 16:06
Nie no bez jaj, nie dwa mecze, tylko ten sezon ogólnie w wykonaniu Pawełka jest dobry.

Wg mnie nie było szmat, były ze dwie bramki, które przy odrobinie szczęścia mógł wyciągnąć, ale nikt mi nie powie, że to były szmaty i łatwe strzały do wybronienia - nie były.

Za to mimo wszystko Pawełek w dwóch meczach na 8 (bo dwa razy nie grał) ratuje nam DUPSKA i wybrania nam rezultat a tu głosy, że ten kontrakt z Pawełkiem to bardzo zły pomysł. Bez jaj, nikt nie każe dawać mu kontraktu na 5 lat, wystarczy na rok tudzież na 2. Piłkarz powinien być rozliczany z tego w jakiej jest formie teraz, a nie jak grał rok czy dwa lata temu.

Jakby było inaczej to nikt by nawet słowa nie wspominał, że potrzebny nam klasowy napastnik, bo jeszcze 1,5 roku temu Brożek był najlepszym napastnikiem w Polsce. Co było a nie jest nie pisze się w rejestr, jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz (tudzież, ostatnie parę meczy). I tyle, na razie Pawełek spisuje się świetnie i jakoś, przynajmniej w polskiej lidze nie widzę nikogo, kto by go tak wyraźnie przerastał umiejętnościami, że nie warto by było przedłużać kontraktu z Pawełkiem (za darmo) i trzeba go ściągać natychmiast (za kasę). Może za granicą by się coś znalazło, ale podejrzewam, że żeby mieć kogoś klasy np. Janka Muchy to już trzeba sięgnąć głębiej do portfela.

A jak każdy wie, mamy o wiele bardziej palące potrzeby teraz niż pozycja bramkarza, dziury w obronie i 1 nominalnego napastnika na poziomie i bardzo bym się zdziwił jeśli zarząd szukałby teraz na gwałt nowego bramkarza. Tym bardziej po zakontraktowaniu Jovanića na długie lata.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 26.10.2010 o godz. 16:10.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 26.10.2010, 16:12
Mecz z Ruchem - babol, mecz z Bełchatowem - piłka spokojnie do wyjęcia, mecz z Górnikiem - podobnie, mecz z Lechią - piłka na 4 -2 spokojnie do wyjęcia. Jak na 8 meczów i świetnie spisującego się bramkarza dużo...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.10.2010, 16:23
łatwo jest ganić łatwo

załóżmy że Macie racje, Pawełek jest przed dnem beznadziejnym,
zachwalcie konkurenta Jovanica, co takiego zrobil
Ja z Milanem rozmawialem, bardzo sympatyczny chłopak, ale to nie jest argument by bronił.
Zresztą, bramkarz z Lubina jest trzeciem bodajże w Serbii a o Naszej gwieździe ani słowa.

Jovanic - mecz z Widzewem np. i pamiętna sytuacja ze świecą na 3 metrze, a Milan patrzy i szuka piłki w powietrzu. Grubo zjechał go Żuraw
W spotkaniach z Karabachem, też nie dawał pewności i spokoju na bramce.
No i najważniejsze. 3 trenerów, czyli osoby które chyba najlepiej z Nas wszystkich potrafią ocenić piłkarza, wystawiają Pawełka. Spisek?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 26.10.2010, 16:24
Dobra widzę, że nie przegadam, co do babola - to to była piłka do wyjęcia przy odrobinie szczęścia - ale babol? Fakt gol dość przypadkowy, ale był to lob w samo okno i ciężko coś takiego wyjąć, jakby Mariusz obronił to mówiłoby się o świetnej interwencji lub paradzie - ale nie ważne - niech Ci będzie.

Te piłki, które uważasz za spokojnie do wyjęcia to były mocne strzały z odległości 8-12 metrów - jeśli uważasz, że to były błędy to nie mamy o czym rozmawiać. Widać zwyczajną złośliwość w twoich ocenach i nie ma najmniejszego sensu gadać z Tobą o Pawełku, bo nawet jakby miał sezon konia, jak Dolha parę lat temu i tak byś stwierdził, że grał beznadziejnie i znalazł sobie coś do czego mógłbyś się przyczepić.

W twoich wypowiedziach nie ma za grosz obiektywizmu, ja np. nie twierdzę, że Mariusz zagrał świetny mecz, jeśli tak naprawdę to piłkarze drużyny przeciwnej zamiast do siatki trafiali w niego. Piszę tak wtedy, gdy naprawdę taki zagra. A co do meczu z Górnikiem, to najpierw Pawełek wybronił świetny strzał z rzutu wolnego a potem świetnie i odważnie wyszedł przed pole karne i wybił piłkę głową ratując nas od utraty gola, a potem gdy dochodzi do sytuacji sam na sam, a on wychodzi i jest łapany 'na wykroku' słyszę, że to przez niego przegraliśmy

Jesteś niemożliwy.

EOT z mojej strony
Ostatnio edytowane przez s1mone : 26.10.2010 o godz. 16:28.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 26.10.2010, 16:50
S1mone - jeśli bramka w meczu z Ruchem to nie babol, to co nim jest? Gdyby Mariusz to obronił nie byłaby to świetna interwencja tylko złapanie bardzo łatwej piłki...

Każdy trener o bramkach z Górnikiem i Bełchatowem powie, że były do wyjęcia. Nie jest to złośliwość a normalna ocena sytuacji. Gdyby choć jedną z tych piłek wyciągnął... Jeśli Pawełek zacznie grać pewnie to będę pierwszym który to przyzna. Na razie Pawełek broni lepiej niż w poprzednich sezonach, jednak nadal jest to daleko od pewnie.

Nie twierdzę kolego, że mecz z Górnikiem przegraliśmy przez Pawełka. Przyznaję, w bardzo dobrym stylu obronił rzut wolny, fajnie głową uprzedził zawodnika gospodarzy. Bramkę puścił jednak znowu taką, którą można było obronić. Rozumiem, że wg Ciebie te strzały (Górnik, Bełchatów) były nie do obrony?
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 26.10.2010 o godz. 16:54.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów