|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Jeżeli prawdą jest że trener poleciałby za przegrane spotkanie z Lechią to zasadniczo powinien się już pakować bo przed nami maraton trudnych gier co przy tak grającej defensywnie może się zakończyć wynikami zgoła odmiennymi od ostatniego. W szerszej perspektywie to znak że z Cupiałem to my już jako właścicielem dużo więcej niż do tej pory nie osiągniemy - jego ograniczenia z postrzeganiem rzeczywistości są zatrważające - niestety.
Ostatnio edytowane przez Lucas.B : 25.10.2010 o godz. 17:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Komentujecie bzdury wyssane z palca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
Poza tym co ty możesz wiedzieć, o czym tam sobie Cupiał myśli i jak postrzega rzeczywistość. Śniło ci się to?
Ostatnio edytowane przez atomek21 : 25.10.2010 o godz. 17:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Co poniektórzy kibice przeistaczają się powoli w NadPrezesa. Oni sami by już zwolnili trenera bo ten nie wiedzieć dlaczego nie ogarnął (w sensie nie gra porywającej piłki wygrywając mecz za mecze, najlepiej po 5:0) drużyny przez dwa miesiące gdy ta była w kompletnej rozsypce. No co za amator...
Ostatnio edytowane przez maRgrabkarz : 25.10.2010 o godz. 19:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Jedno jest pewne - Maaskant z pewnością nie zepsuje tej drużyny. Jest to zespół z dużym potencjałem. Największe ma dziury w obronie, ale może do zimy bronić się bramkami strzelonymi rywalowi. A drużyna gra dobry, ofensywny futbol. I oby więcej spotkań z taką ilością bramek w naszym wykonaniu, to wyzwala pewność siebie, a tej drużynie dotąd tego brakowało. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Panie Maaskant,ja prosze tylko o to aby dobrze przemyslec sobie czu aby Boukhari jest obecnie zawodnikiem zasługującym na pierwsza 11. bo jak widze to wiekszosc kibiców nie jest zadowolona z tego ze On gra choc jest wg mnie najslabszym zawodnikiem na boisku prócz obrony która gra fatalnie(ale to wina zawodników jakis sie niestety obecnie posiada).Widac ze Boukhari grał na zachodzie.jego niektóre podania do zawodników ofensywy naprawde są niezle,ale jest On przewaznie o jedno tempo za wolny.jest to zawodnik który potrzebuje duzo miejsca na boisku.a jak wiadomo polska liga raczej ce..... sie tym ze zawodnicy maja malo czasu na podejmowanie decyzji.moze jak przepracuje okres zimowy z zespolem to na wiosne bedzie grala lepiej ale wg mnie obecnie nie nadaje on sie do pierwszego skladu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Boukhari umie zagrac dobra pilke jak w meczu z GKS (Brożek faulowany-karny) ale widac ze nie jest przygotowany nawet na 45min... nie mozna faworyzowac zawodnikow tylko dlatego ze juz sie ich kiedys prowadzilo w Holandii.
![]()
"c’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui !"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Widocznie Robert Maaskant widzi w nim taki potencjał jak u żadnego z naszych i chce go szybko doprowadzić do formy. A jak grasz to forma rośnie. On jest trenerem więc to on decyduje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
no co prawda to prawda my składu nie możemy układać. Teraz trzeba poczekac na to az trener przepracuje z nimi okres przygotowawczy zimowy , dostaniemy kilka odpowiedzi na pytania nasze i dziennikarzy
![]()
"c’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui !"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Mam nadzieje że masz rację bo jak jest inaczej to znaczy że Cupiał dalej nic się nie nauczył.
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Jak czytam takich jak ty to z jednej strony chce mi się śmiać a z drugiej płakać że Wisła ma takich kibiców. Nowemu trenerowi po takiej liczbie zmian powinno się dać minimum pół roku a najlepiej rok czasu na ustawienie drużyny.
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Dwa źródła mówią o tym, że gdyby nie wygrana z Lechią to Maaskanta by tu już nie było. Jeśli to prawda to świadczy to o tym, że boss ma już mocno nie równo pod kopułą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale jakie brednie Łysy. Ja widzę, od kilku tygodni jak gra Wisła w ofensywie, po prostu miała jakąś blokadę. Teraz odblokowała się i miejmy nadzieję, zacznie strzelać bramki. Ja nie neguję tego, że mogą być problemy np. z Legią, ale wierzę, że z Lechem zagramy całkiem nieźle i nawet wygramy ten mecz, jak będziemy się pilnować. To nie tak, że ja nie widziałem co tam się działo w meczu z Lechią. Staram się być obiektywny i widzę to co widzę - Wiśle potrzebne było odblokowanie się - przede wszystkim psychiczne, a ten mecz dzięki błędom, które popełnił sędzia, Wisła wygrała. I to nie daje 100% pewności, że wszystko pójdzie z górki, bo bez wzmocnień pewnie nie pójdzie, ale daje duże szanse na przyzwoitą grę w ofensywie - ba uważam, że najlepszą grę w ofensywie od wielu wielu lat.(a przynajmniej od wtedy, gdy w Wiśle grał Szymek, Żuraw i Kosa).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Jesli to prawda,to jestem tym zaskoczony nie moze byc tak ze raz sie mowi zeby Maaskant spokojnie poznawal druzyne i polskie realia tu w srodku rundy planuje jego zwolnienie,Czyli co znwou bysmy szukali trenera z kolejna wizją i koncepcja ,kiedy to stary nawet nie pokazal 1/5 swojej. bez jaj ,"góra" w tym klubie jest nieprzywidywalna.... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Jest jeszcze ewentualnie jedno wytłumaczenie tej irracjonalnej, przewidywanej niby lawiny czyli dymisji z Maaskantem na początek, oprócz słabych wyników oczywiście i to wyników spodziewanych przez każdego logicznego kibica - jest tym wytłumaczeniem być może zimowe okienko transferowe ( vide oczekiwania Petrescu ). No bo w "święte zaklęcie" Cupiała przez Smudę i Kapkę, w tym obrońców nowych obrońców Wisły i reszty letniego zaciągu, raczej trudno mi uwierzyć.
No chyba, że postanowiono troszkę pobudzić do życia na ławce trenerskiej Maaskanta, żeby poczuł presję wyniku, której przecież nigdy aż tak bardzo nie odczuwał i zmontowano taki "stymulujący obyczaje wstrzyk-alarm" ![]()
Ostatnio edytowane przez kot : 26.10.2010 o godz. 01:35.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Z całym szaunkiem, dla ogromnych zasług dla Pana Bogusława, ale oznaczało by to, że jego czas w Wiśle się skończył- tak by było lepiej dla niego jak i klubu.Kiedyś trzeba powiedzieć obie dość. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie no te wszystkie spekulacje odnośnie wyrzucenia Maaskanta za burtę są chyba jakimiś wielkimi spekulacjami pismaków typu PS. Lepiej tego nie słuchać, czytać etc. Maaskant, przynajmniej ja mam takie wrażenie odwala w Wiśle naprawdę wielką robotę i z takim składem jaki ma, a jest on po dość solidnej rewolucji, osiąga mimo wszystko całkiem niezły efekt - narazie w postaci całkiem dobrej piłki. Mi się gra Wisły, bynajmniej w meczach z Górnikiem i Lechią całkiem podobała, więc teraz chyba przyszła pora na rezultaty tej jego pracy, ale nawet po porażkach z najważniejszymi rywalami całkowicie bym go nie skreślał. Chyba Cupiał nie urwał się z choinki i wie, jaka jest sytuacja kadrowa w klubie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
To zatrważające, jak niewiele czasu potrzeba niektórym tutaj, aby zapomnieć do czego prowadzi takie ślepe uwielbienie dla trenera. Ile czasu minęło od kiedy, złotousty Maciuś Skorża opuścił szeregi Wisły? Dla mnie spekulacje o rzekomym zwolnieniu bicyklisty, są niczym innym, jak potwierdzeniem faktu iż trener z niego jest żaden i w klubie zdążyli się już o tym przekonać. Zapytajcie w Bredzie, czy ktoś za nim tęskni. Jak znajdziecie jednego takiego to gratuluję. Temu gościowi dziesięć kolejek zajęło zobaczenie, że Żuraw jest bez formy i, że musi siąść na ławie. Jeżeli nikt, mu nie przeszkodzi to pewnie drugie tyle będzie w nim dojrzewać decyzja od odsunięcia od składu naszego marokańskiego pączusia. Co do składu to nikt mi nie wmówi, że potencjał mamy gorszy od Jagiellonii. Poprawy w jakości gry nie ma żadnej i pięć bramek strzelonych osłupiałej na widok sędziowskich wyczynów Lechii wcale tego nie zmienia. Co więcej dla niektórych Pawełek nagle stał się godnym Wisły bramkarzem. Tym to już w ogóle winszuję poczucia humoru i ultraoptymistycznego podejścia do życia.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() drugie dziesięć zajmie mu dojrzenie że Marokańczyk nie dość że jest bez formy to jeszcze ma nadwagę ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mówisz o tym, który z tak miernymi grajkami zdobył dwukrotnie mistrzostwo polski? Który miał wejście smoka w Wiśle i gra krakowskiej drużyny była najbardziej widowiskowa od czasu Kosy i Uche?
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Pewnie Zdichu Kapka wyjął asa z rękawa typu Jan Urban. Cupiał mu przyklasnął bo tańszy, nie chce transferów, będzie spokój.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Pozdrawiam ![]() |
||
|
|
Guest
|
|
Wszyscy grali piach ale najbardzije oberwał bo głowie Żuraw mimo tego że to on dogrywał Brożkowi piłki w meczu z Jagą, Koroną, strzelił bramkę w meczu z Polonią. Wyniki Bredy świadczą o tym, że drużna jest bardzo dobrze przygotowana do sezonu. Nourding Boukhari był najlepszy zaowdnikiem w meczu z Koroną myślę tu o pierwszej połowie. Zabrakło mu jednak potem siły, musiał potrenować trochę mocniej aby nadrobić braki kondycyjne przez co brakuje mu świeżości. To Boukhari dograł piłkę na Bełchatowie gdzie Brożek został sfaulowany. Boukhari jest zawsze pod grą, i potrafi utrzymać się przy piłce nie tracą jest w głupi sposób. Myśle że jeśli bęzie troch bardziej świeży to będziemy mieć z tego zawdonika duży pożytek i nie zawachałby się wystawić go w pierwszym składzie w meczu z Lechem. Pewni ludzie oczekują wszystkie na dzisiaj. Większość z was nie widzi tego że on próbuje zrobić z tej drużyny coś więcej niż "dzida Maćka Skorży". On chce ich nauczyć grać w piłkę tak aby nie było wsytdu, że nie potrafimy zagrać pozycyjnym przeciwko Levadii czy Karabachowi.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 26.10.2010 o godz. 09:11.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2010
Offline |
|
![]() Widzew-Wisła 0:1 ( trenerem jest Kulawik - Żurwa gra od początku ) Przychodzi trener Maskaant Wisła - Polonia Bytom 2:1 ( Żuraw gra od początku i strzela bramkę ) Jagiellonia - Wisła 2:1 ( Żurwa ma asystę ) Wisła - Korona - 2:2 GKS - Wisła 1:1 Wisła - Śląsk 0:0 ( Żuraw wygwizdany przy zmianie ) Górnik - Wisła 1:0 ( Żurawia już nie ma w pierwszym składzie ) Jak na moje oko , to jednak mimo wszytsko nie jest to dziesięć kolejek , tylko o połowę mniej . Co więcej , zaraz po tym jak Maskaant objął stanowisko trenera w naszym klubiku większość kibiców widziała w Zurawiu zbawcę i to także udzieliło się terenrowi - który jednak już po pięciu meczach zobaczył że z Żurawiem daleko nie dojdziemy i posadził go na łąwie - jednocześnie informując o tym opinię publiczną co tylko pokazuje że zrobił to z odpowiednim dla doświadczonego Żurwaskiego szacunkiem co tylko świadczy o jego profesjonalnym podejściu do sprawy. To tak na moje oko. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Mylisz się i nie potrzebne te statystyki - gościowi zajęło to 10 - tak prawi carpenter i to jest święte!
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Online |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Co by kto nie napisal na temat Boukhariego to i tak Maaskant odpowiada za ustawienie zespolu. Jesli to jest po kolzensku to jesli wyniki beda do "d" to sam Maaskant sobie zaszkodzi. Chociez osttanio sciagnal Boukhariego wiec to nie jest tak ze kurczowo sie go trzyma za wszelka cene. Pozatym skoro trener ma kredyt zaufania i czas na pokazanie swojego warsztatu to moze i Boukhariemu dajmy taki kredyt
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member