The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.10.2010, 14:13
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
A teraz pytanie gdzię aktywnie zawodnik ze spalonego wziął udział w akcji?
Obejrzyj skrót, to się dowiesz. Spalony powinien być odgwizdany: Bunoza nie cofnął się poza linię spalonego, wziął udział w akcji absorbując bramkarza i obrońcę - naprawdę nie ma sensu się kłócić. Jakby Bunoza stał jak kołek - tak jak zazwyczaj robi w naszym polu karnym, wtedy spalonego by nie było. Brał udział w akcji - spalony jest. Nie wiem, czego tu nie rozumiecie?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 24.10.2010, 14:25
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Obejrzyj skrót, to się dowiesz. Spalony powinien być odgwizdany: Bunoza nie cofnął się poza linię spalonego, wziął udział w akcji absorbując bramkarza i obrońcę - naprawdę nie ma sensu się kłócić. Jakby Bunoza stał jak kołek - tak jak zazwyczaj robi w naszym polu karnym, wtedy spalonego by nie było. Brał udział w akcji - spalony jest. Nie wiem, czego tu nie rozumiecie?
Poskoczył ale piłki nie dotknął, tak samo jak obrońca. Komentator też jest zdziwiony dlaczego sędzia sie zastanawiał nad spalonym.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.10.2010, 14:37
Poskoczył ale piłki nie dotknął, tak samo jak obrońca. Komentator też jest zdziwiony dlaczego sędzia sie zastanawiał nad spalonym.
Co z tego, że nie dotknął?! Przepisy nie mówią nic o "dotknięciu", chodzi o "branie udziału w akcji". Bramkarz, obrońcy nie wiedzą czy jest spalony, dla nich to jeden więcej cel do krycia/jedno więcej zagrożenie. To chyba logiczne, nie?

Spalony ewidentny, choć może nie - oczywisty.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 24.10.2010, 14:43
Jedna jaskółka wiosny nie czyni. Choć może ta wygrana sprawi, że zaczną grać. Nie ma się co jednak napalać, że teraz każdego pojedziemy.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 24.10.2010, 14:55
jeśli to jest to dla ciebie głos rozsądku i twierdzisz że Pawełek puscił szmatę bo nie było pośród trzech Lechistów 1 obrońcy Wisły to gratuluje podejścia. Pawełek ostatnio jest jednym z najlepszych (jeśli nie najlepszym) zawodnikiem Wisły. A jeśli się nie zgadzasz to podaj kontrpropozycję

Pawełek najlepszy !! dobry żart - opowiem jutro w pracy

PS: jednak dopalacze są nadal dostępne na rynku

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 24.10.2010, 14:59
jeśli to jest to dla ciebie głos rozsądku i twierdzisz że Pawełek puscił szmatę bo nie było pośród trzech Lechistów 1 obrońcy Wisły to gratuluje podejścia. Pawełek ostatnio jest jednym z najlepszych (jeśli nie najlepszym) zawodnikiem Wisły. A jeśli się nie zgadzasz to podaj kontrpropozycję
Kolego - nie cytujesz mnie, jednak odnosi się ta wypowiedź do mojego posta - pozwól więc, że się wypowiem.

Mariusz zagrał jak na swoje możliwości dobry mecz, co nie zmienia faktu, że puścił kolejnego babola. Próbował łapać piłkę, nie utrzymał jej w rękach i jest to jego duży błąd. Nie oceniamy tu zachowania obrony tylko jego interwencję - a ta była taka, do jakiej nas Mariusz przyzwyczaił (coś w stylu puszczonej przez niego bramki w pamiętnym meczu z Amiką przegranym przez nas 1-4). Beznadziejne ustawienie obrony do interwencji Mariusza nie ma nic do rzeczy - gdyby byli lepiej ustawieni mogliby uchronić zespół od utraty bramki (naprawiając błąd właśnie Pawełka) bądź nie dopuścić w ogóle do strzału. Jeśli jednak obrońcy zawalili i pozwolili strzał oddać rolą bramkarza jest strzał obronić (a taki strzał jak wczoraj powinien obronić bezwzględnia).

Czy Mariusz jest najlepszym piłkarzem Wisły ostatnio? Rzeczywiście, wyróżniał się - tylko na takim bezrybiu...

Mario swoją pozycję w światku piłkarskim wyrobił już dawno - jest co najwyżej średnim bramkarzem z tendencją do wpuszczania "śmiesznych" bramek. Wolę kogoś solidniejszego a Mariusz niech szyka szczęścia za granicą (ponoć oferty ma).
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 24.10.2010, 15:10
A malkontenci znowu swoje
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.10.2010, 15:16
Mam pytanie .. kiedy ostatnio Wisła w meczu ligowym strzeliła 5 bramek? ktos kojarzy?
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 24.10.2010, 15:23
Zachowajmy resztki obiektywizmu z obydwu stron
Karny dla Lechii ewidentny tak jak i dla Wisły. Bramka Sobolewskiego ze spalonego.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 24.10.2010, 15:32
Pomeczowy dwugłos trenerski:
http://kiks.tv/2010/10/maaskant-caly...bardzo-dobrze/
Odpowiedz cytując
manian
Member

Od: 09.2010

Stary 24.10.2010, 15:41
fugiel napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie .. kiedy ostatnio Wisła w meczu ligowym strzeliła 5 bramek? ktos kojarzy?
Chyba jeszcze za czasów orange ekstraklasy czyli 2-3 lata temu, nie jestem pewny ale chyba łks albo widzew.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.10.2010, 15:47
manian napisał(a):Wyświetl post
Chyba jeszcze za czasów orange ekstraklasy czyli 2-3 lata temu, nie jestem pewny ale chyba łks albo widzew.
Z eŁKSą strzeliliśmy 5 i chyba z Widzewem też tylko z 9 lat temu
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 24.10.2010, 15:52
fugiel napisał(a):Wyświetl post
W 2008 z Łks-em u siebie,wygrywajac 5-2
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 24.10.2010, 15:55
Awe napisał(a):Wyświetl post
Zachowajmy resztki obiektywizmu z obydwu stron
Karny dla Lechii ewidentny tak jak i dla Wisły. Bramka Sobolewskiego ze spalonego.
To wytlumacz mi jakim cudem spalony jest, skoro na rowni z Kapsa byl jeszcze obronca Lechii ?

-
Rzeczywscie, byl spalony. Patrzylem tylko na sytuacje od strzalu Sobola
Ostatnio edytowane przez mic : 24.10.2010 o godz. 17:16.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.10.2010, 16:01
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Kolego - nie cytujesz mnie, jednak odnosi się ta wypowiedź do mojego posta - pozwól więc, że się wypowiem.

Mariusz zagrał jak na swoje możliwości dobry mecz, co nie zmienia faktu, że puścił kolejnego babola. Próbował łapać piłkę, nie utrzymał jej w rękach i jest to jego duży błąd. Nie oceniamy tu zachowania obrony tylko jego interwencję - a ta była taka, do jakiej nas Mariusz przyzwyczaił (coś w stylu puszczonej przez niego bramki w pamiętnym meczu z Amiką przegranym przez nas 1-4). Beznadziejne ustawienie obrony do interwencji Mariusza nie ma nic do rzeczy - gdyby byli lepiej ustawieni mogliby uchronić zespół od utraty bramki (naprawiając błąd właśnie Pawełka) bądź nie dopuścić w ogóle do strzału. Jeśli jednak obrońcy zawalili i pozwolili strzał oddać rolą bramkarza jest strzał obronić (a taki strzał jak wczoraj powinien obronić bezwzględnia).

Czy Mariusz jest najlepszym piłkarzem Wisły ostatnio? Rzeczywiście, wyróżniał się - tylko na takim bezrybiu...

Mario swoją pozycję w światku piłkarskim wyrobił już dawno - jest co najwyżej średnim bramkarzem z tendencją do wpuszczania "śmiesznych" bramek. Wolę kogoś solidniejszego a Mariusz niech szyka szczęścia za granicą (ponoć oferty ma).

Czy tylko ja dostrzegam różnicę pomiędzy "babol", a "błąd"? Podpowiem - babol, to bardzo duży błąd. Czy takim był błąd Pawełka? Nie. Był zasłonięty, obronił trudny strzał. Jego winą jest to, że próbował tą piłkę łapać, zamiast wybić nad bramkę. Pomimo to, mógł spodziewać się asekuracji ze strony obrońców, a nie 3 zawodników Lechii na 5 metrze. Tak?

Poza tym, nie wiem czy pamiętasz, ale minutę przed tą akcją Pawełek zarobił takiego strzała od Lechisty, że połowa forum by na noszach schodziła.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.10.2010, 16:03
mic, przeczytaj poprzednie posty 0_o

Pawełek jak najbardziej daje rade w tym sezonie.
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 24.10.2010, 16:41
mic napisał(a):Wyświetl post
To wytlumacz mi jakim cudem spalony jest, skoro na rowni z Kapsa byl jeszcze obronca Lechii ?
Na spalonym wcześniej był Bunoza i uniemożliwił złapanie piłki Kapsie. Kapsa ją wybił wprost pod nogi Sobola, a potem padła bramka. Akcja powinna być przerwana zanim Sobol w ogóle dostał piłkę.
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 24.10.2010, 16:46
dj_ibutti

Tak - Pawełęk zrobił normalnego babola, ta interwencja była bardzo zła. Powtarzam raz jeszcze - nie interesuje mnie jak była ustawiona obrona (bo o czym tu dyskutować, jak jest każdy widzi). Chyba nie powiesz mi, że Mariusz broniąc strzał zdołał pomyśleć "spróbuję piłkę złapać, jak mi wypadnie to przecież mam asekurację"
Żeby nie było, że tylko narzekam kolejny raz to napiszę - Pawełek zagrał wczoraj dobry mecz. Raz nawet zachował się wręcz fantastycznie (pierwsza połowa, strzał bodajże francuskiego Lechisty).

Nie zgadzam się natomiast ze stwierdzeniami, że w tym sezonie daje radę, że zmazał plamy z poprzenich lat czy że wreszcie zasługuje na nowy kontrakt. W tej rundzie Mariusz popełnił już jak na 10 kolejek zbyt dużo błędów (że nie wspomnę lat poprzednich) - to nie bramkarz na miarę Wisły.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 24.10.2010, 17:01
mic napisał(a):Wyświetl post
Niestety bramki nie powinno być, gdyż w momencie wykonywania wolnego Bunoza był na spalonym, a potem przeszkadzał Kapsie. Potem już przy strzale było wszystko w porządku, ale w ogóle nie powinno do niego dojść.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 24.10.2010, 17:03
Skończmy już te dyskusje o karnych, spalonych... Pierwszej bramki dla Lechii by nie było gdyby sędzia nie odgwizdał urojonego faulu - można się tak bez końca wymieniać przykładami.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 24.10.2010, 17:26
A propo gdybyań to gdyby sędziowie sie w końcówce tamtego sezonu się nie zmówili to byśmy mieli mistrza Natomiast liczy sieto że Lech przegrał i na tym można skończyć wątek
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 24.10.2010, 17:48
http://www.youtube.com/watch?v=ju_YNmAwxmk

Pierwszy raz widzę żeby za granicą puszczali mecz polskiej ekstraklasy. Ktoś coś więcej wie na ten temat?
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 24.10.2010, 17:58
licoo napisał(a):Wyświetl post

Pierwszy raz widzę żeby za granicą puszczali mecz polskiej ekstraklasy. Ktoś coś więcej wie na ten temat?
Już widziałem transmisje internetowe w angielskim języku
Odpowiedz cytując
timmdorf
Banita

Od: 10.2009

Stary 24.10.2010, 18:02
Galeria z meczu http://www.waszapilka.pl/galleries,566,0
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.10.2010, 19:52

sa u niektorych bukow, dla klientow z zagranicy, w PL nie mozna u buka e-klasy ogladac
Odpowiedz cytując
pcpc
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.10.2010, 20:50
Powiem tak bo zaczynacie mnie wkurzać
1.Pawełek ma potencjał na dobrego bramkarza
a)na dobre wyszło rostanie z Kaźmierskim bo widac ze Mario zaczoł robic w konicu postępy ale złego trenowania i nawyków nie poprawi sie z dnia na dzieni
b)Jovanovic wzmógł w konicu dla Mariusza Konkurencje jak by to był jeszcze lepszy bramkarz od niego daje głowe Pawełek broni jeszcze lepiej
c)co do meczu nie zawalił tej drugiej bramki bo tam gdzie wybił powinien byc prawy obrońca,ewntualnie defensywny pomocnik

2.Bunoza jest to gracz z perspektywą
a)jest młody mało który obronica w jego wieku nie popełnia błedów
b)brak partnera od którego by się uczył tak jak marcleo od głowy i clebera w dobrej formie
c)rotacja w defensywie tez nie działa korzystnie na młodego gracza
d)dajcie mu czas jak marcelo

3.Cikos jest lepszy od Branco w ofensywie ale gorzej juz w defensywie
4.Kirm w konicu odpalił zawsze wiedzialem ze beda z niego ludzie
5.Łobodziniskiemu tez dał bym szanse jest rywalizacja w pomocy a to pozytyw
6.Brak napastnika obecny brożek to 25% dawnego pawła niestety czas na zmiane
7.Buhari na konicówki i nic wiecej na razie
8.Garguła zaczyna wreszcie łapać ryrm za 5 meczy bedzie grał jak w bełchatowie

Co do trenera niech zostanie jak najdłuzej bo druzyne buduje sie 3 lata a nie w rok za 3 lata bedziemy grali w LM jak go nie zwolnia nasi kopacze musza zrozumiec ze bez trenigów mocnych nie ma sukcesów

W PP jak bedzie dobry wynik wpuścił bym kogoś z młodej ekstraklas moze trafi sie drugi Franek,Kuba,Szymkowiak,Głowacki

Sam jestem trenerem w Okregówce i wiem co mówie Zima to Obrońca i napastnik piorytet
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 24.10.2010, 22:40
Galeria zdjęć via KIKS.tv:
http://kiks.tv/2010/10/galeria-wisla...lechia-gdansk/
Odpowiedz cytując
petred
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 24.10.2010, 23:02

Z tego co słyszałem to ekstraklasa chce sprzedać prawa do pokazywania polskiej ligi jakiejś angielskiej stacji (chyba SKY). Przez pierwszy rok angole mają nic nie płacić i sprawdzić czy będzie zapotrzebowanie . Wiadomo że oferta jest skierowana głównie do polaków których jest tu mnóstwo ,ale to raczej nie wypali bo każdy kto żyje na wyspach i lubi polską piłkę to ma zazwyczaj c+.
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 25.10.2010, 00:13
petred napisał(a):Wyświetl post
Z tego co słyszałem to ekstraklasa chce sprzedać prawa do pokazywania polskiej ligi jakiejś angielskiej stacji (chyba SKY). Przez pierwszy rok angole mają nic nie płacić i sprawdzić czy będzie zapotrzebowanie . Wiadomo że oferta jest skierowana głównie do polaków których jest tu mnóstwo ,ale to raczej nie wypali bo każdy kto żyje na wyspach i lubi polską piłkę to ma zazwyczaj c+.
Albo sopcast
You'll never know...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.10.2010, 00:15
Ten wynik moze byc zajebiscie ,mylący bo takiej roznicy na boisku napewno nie bylo.

Przyjmujac ze mielsmy bardzo duzo szczescia i bardzo slaba obrone mozna szybko o tym zwyciestwie zapomniec i bron boze nie wysnowac zadnych super optymistycznych wnioskow .

jest masa do poprawienia ,a obrona to niestety nieporozumenie z Bunozą ,ktory sie poprostu do Wisly nie nadaje.

coraz lepiej wyglada ofensywa ,i tu Maaskant ma duze pole manewru ,co z tego skoro defensywa lezy i jest za duza dysproporcja .Jest nad czym myslec.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów