|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jeszcze ciekawostka - Dawid to kolejny były piłkarz Wisły, który strzela jej bramkę
fatum trwa dalej ![]() ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Bramka Sobola po jakim spalonym Bramka Dawidowskiego po jaim spalonym Nie opowidaj glupot...zaden Dawidowski nie byl na spalonym ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Dawidowski nie był na spalonym. Wydawało mi się, że koleś z 4 z Lechii był na spalonym, ale po obejrzeniu powtórki jednak muszę przyznać, że był w linii z ostatnim obrońcą Wisły, więc niepotrzebnie zasiałem ferment ;-)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Natomiast do kolegi 63,5 Kg - przy bramce Sobola na ewidentnym spalonym jest Bunoza, który bierze czynny udział w grze. Przyjrzyj się dokładnie w powtórce.Edit:// Sprostowanie już jest wyżej zresztą ![]()
Ostatnio edytowane przez Wizard : 24.10.2010 o godz. 10:17.
![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
a nie wie ktoś skąd można sciągnąc cały mecz
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
w szczegolnosci ten drugi nie mial chocby 10 spotkan w bramce w rzedu aby obiektywnie ocenic gre (bramkarska) niekonsekwencja bije po oczach podobnie jak niektorzy uwazam tez ze Cikosowi nalezy sie wiecej zaufania , pomimo wielu brakow ma papiery na solidnego obronce . |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
A ja mam pytanie: dlaczego u nas tak mało wywiesza się flag na meczach? Z góry dzięki za odpowiedź.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zawsze mówiłem( jest nawet mój post kilka minut przed meczem) że Kirm ma wielki potencjał, on potrafi grać w piłkę. Kurde z radości aż się nawaliłem dzisiaj kac i oczekiwanie na kolejny mecz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Czy może ktoś napisać jacy gracze asystowali przy kolejnych bramkach?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Chciałbym poruszyć jedną kwestię - przeczytałem sobie teraz temat i poraziło mnie to co tutaj się dzieje w czasie meczu. :O Zapraszam to poczytania - strony mniej więcej od 7 do 12. To jest jakaś masakra, przez duże M. Miałem pomysł nawet, żeby wypisać nicki, tych gości, ale szkoda zachodu, lista ze 100 osób by się zebrała. Znalazłem może 2-3 posty w miarę z sensem na 6 stron tematu. I wy do cholery mienicie się kibicami Wisły Kraków? To czemu was nie było wielcy internetowi kibice na R22 wtedy, tylko siedzieliście przed kompem? Nie mówię to do tych co nie są z Krakowa, tych potrafię jeszcze zrozumieć, chociaż ogrom kibiców dojeżdża na mecz z całej Małopolski, ale ok. Ale jak patrzę na gościa (na rubrykę skąd) i widzę, że koleś jest z Krakowa(a tych była większość) to mnie krew zalewa. I jeszcze narzeka, narzeka, .......i, .......i. Ale jak strzelą gola to jest wielkie gooooooooooool kurva, ale urwał, i tym podobne kwiatki. Masakra, naprawdę przeczytajcie sobie to - zwracam się do prawdziwych kibiców, który byli na meczu i jak drużynie szło źle to ją wspierali z całej siły na R22, a nie przed kompem.
Pokemony ze stron 7-12(opróćz kilku wyjatków) - nie macie prawa narzekać na grę Wisły Kraków, nie jesteście jej kibicami, nie dajecie nic temu klubowi, oprócz narzekania. Środkowy palec mocno wyciągnięty w waszą stronę ode mnie. Tyle offtopa, ale nie mogłem wytrzymać po przeczytaniu tego. Mecz w wykonaniu piłkarzy naprawdę dobry, pokazali charakter. Mi w tym meczu baaardzo podobał się Erik Cikos. Facet pokazał, że ma potencjał, był pewny w obronie, w ofensywie też nie najgorzej. Niebo lepiej niż bezmyślny Branco. Bunoza z Chavezem mają dłuuugą drogę przed sobą, ale z biegiem czasu może zaczną sie zgrywać i będziemy mieli z nich pociechę. Kirm i Pajlić - świetnie się ich współpraca w drugiej połowie układała. Nie można też zapomnieć o Patryku - to on poderwał nas do walki po straconej bramce. Jednym słowem - we are back in this buissnes ![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Dla Wisły:
1-1 Małecki (30. z podania Kirma) 4-1 Kirm (69. z podania Paljicia) reszta bez podania. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Pieprzycie za przeproszeniem o spalonych, a jakie jest zarządzenie FIFA ? Jak sędzia nie jest pewien, ew. jak jest minimalny spalony, to puszczać grę. Jakby chcieli wszystko gwizdać, to mielibyśmy figę, a nie mecz obfitujący w bramki.
![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Widać w tym pomysł, idzie to jak po grudzie ale już pierwsze koty za płoty mielśmy wczoraj. Prostopadłe podanie bardzo fajne, na skansen obonny Lechi było to idelane. Ale jest jeszcze wiele do zrobienia.
Co ważne, po każdym zagraniu,bramce wszyscy się cieszyli wspólnie, podpowiadali sobie. Dobrze jest. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Ja rozumiem, że nie każdy mógł iść na mecz - ale jeżeli nie mógł to niech przynajmniej kontempluje go w zaciszu domowym a nie krytykuje wszystko i wszystkich. Też mi się zdarzyło oglądać mecz w domu - ale wtedy ostatnią rzeczą o jakiej myślałem było pierd... na forum. Jak ktoś ma trochę samozaparcia to może niech poszuka postów na temat ilości osób na trybunach pisanych przez tych których nie było na stadionie- nie wątpię że się takie znajdą.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 24.10.2010 o godz. 11:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Faktycznie, poczytałem sobie posty z tych kilku stron i szkoda że tak to wygląda ale z drugiej strony ludzie mieli prawo narzekać. Mieliśmy naprawdę farta że Lechia nie wykorzystała swoich okazji. Po ostatnich meczach napięcie rosło a pamiętajcie że od Wisły wymaga się zawsze więcej nawet jak ma kryzys
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Gdzie mógłbym dostać pierwsze minuty transmisji ( zanim jeszcze zobaczyliśmy piłkarzy i sedziow az do momentu rozpoczecia)
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Czy był to mecz dobry w Wykonaniu Wisły? Powiem tak... od dawna żaden mecz Wisły nie podobał mi się tak bardzo jak wczorajszy jeśli chodzi o ofensywę i rozgrywanie piłki w II połowie! Małecki, Brożek, Garguła, Kirm, Sobolewski wreszcie zaprezentowali poziom do jakiego nas przyzwyczaili! Prowadzenie dodało tym chłopakom charakterystycznego uśmieszku na twarzach, który ce..... zawodników pewnych siebie!
Jeśli chodzi o pierwszą połowę... mam racjonalne wytłumaczenie tego co działo się na boisku. Każdy ktokolwiek grał coś w piłkę bardziej profesjonalnie, aniżeli kopanie na boisku pod blokiem doskonale wie jak to jest gdy drużyna wychodzi z mocnym postanowieniem poprawy po ostatnich zawodach - bo tak trzeba nazwać straty punktów w meczach ze Śląskiem i Górnikiem - i już na początku znów zdarza się klops. Na dodatek Lechia nie zachowała się jak każda drużyna przyjeżdżająca do Krakowa... nie cofnęła się i nie broniła prowadzenia tylko poszła za ciosem... a wtedy już wszystko w tyłach to efekt domino. Nie uda się zatrzymać jednej, drugiej akcji, rywal łapie wiatr w żagle i jest pozamiatane. Futbol nieraz pokazał faworytom swą brutalną stronę i Wisła nie jest pierwszym i ostatnim zespołem który dopada właśnie taki dołek. Wtedy trzeba liczyć na cud... i ten cud się zdarzył! Z niczego 1:1 i zaczęła się zabawa! Totalne odblokowanie, sytuacja się odwróciła. Drużyna Lechii która dominowała w pierwszej połowie, nagle zaczęła popełniać bardziej katastrofalne błędy aniżeli obrońcy Wisły. Pierwsza połowa to nie tylko wina Bunozy i Chaveza ale całego zespołu, który był bezradny nawet nie tyle w odbiorze piłki ale nawet w utrudnianiu życia przeciwnikom już w środku pola, przez co nagle na stoperów Wisły trafiało 3-4 zawodników Lechii. Gdyby nie było wśród nich nowo pozyskanych Buvala czy Traore, którzy świetnie operują piłką, potrafią się zastawić, potrafią prowadzić małą grę wątpię żeby cokolwiek Lechia zdziałała nie tylko w meczu z Wisłą, ale również w poprzednich 9 kolejkach! Pierwsza połowa wyglądała tak, jakby na boisko weszli starsi Panowie... idziemy do przodu, a po stracie piłki zarówno pomoc jak i napastnicy patrzą w stronę swojego pola karnego czy obrona i bramkarz jakoś z tego wyjdą! W drugiej połowie cała drużyna zaczęła walczyć, a pressing pomocników sprawił, że zdominowaliśmy środek pola i nie dopuszczaliśmy do sytuacji jakie miały miejsce pod naszą bramką w pierwszych 45 minutach! Co mi się podobało? Postawa Pawełka, że przy biernej postawie zawodników z pola potrafił w I połowie udźwignąć ten ciężar. To że wreszcie przód zaczął odpowiadać za zdobywanie bramek... bo w zeszłym roku obrońcy musieli niemal 20-krotnie wyręczać kolegów z ataku z ich obowiązków. To że Cikosz z Paljićem mają serce do walki i charują od linii do linii. To że drużyna zrozumiała, iż za tyły nie odpowiadają jedynie obrońcy i bramkarz! Jeśli chodzi o środkowych obrońców to prawda że zawalili pierwszą bramkę, a była ona wynikiem braku zrozumienia, co zresztą pokazał również drugi stały fragment gry po którym Bunoza faulował w polu karnym Bąka! Za te sytuacje nie mam do nich żalu, bo w linii obrony znów nastąpiła roszada i znów wyszedł brak komunikacji. Podsumowując 10 pierwszych kolejek z zeszłym sezonie: 1 kolejka: Wisła_-_ Arka_(D)_________1:0_____0:1 2 kolejka: Wisła_-_Ruch_(W)________ 0:2_____3:1 3 kolejka: Wisła_-_Widzew/GKS_(W)__ 1:0_____3:0 4 kolejka: Wisła_-_Polonia B.(D)______ 2:1_____1:1 5 kolejka: Wisła_-_Jagiellonia_(W)____ 1:2_____0:0 6 kolejka: Wisła_-_Korona_(D)_______ 2:2_____0:1 7 kolejka: Wisła_-_GKS_(W)_________ 1:1_____0:1 8 kolejka: Wisła_-_Śląsk_(D)_________0:0_____1:0 9 kolejka: Wisła_-_Górnik/Śląsk_(W)___0:1_____3:1 10 kolejka: Wisła_-_Lechia_(D)_______5:2_____3:0 2009: stosunek bramek 14:6, punktów 17 2010: stosunek bramek 13:11, punktów 15 Wcale ten sezon nie jest taki zły w porównaniu z wynikami osiąganymi w zeszłym sezonie. Gdyby wcześniej do nas uśmiechnęło się szczęście, gdyby udało się utrzymać prowadzenie z Koroną, może wtedy by coś poszło do przodu i kto wie jak wyglądałyby mecze ze Śląskiem i Górnikiem? Mam nadzieje że teraz będzie już tylko lepiej! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Zobacz sobie gdzie w momencie strzału Sobola jest obrońca Lechii z numerem 5 - na równi z bramkarzem. Nie wiem, jak możecie wymagać dobrej pracy od sędziego, skoro mimo powtórek gdzieś przy tej bramce widzicie spalony... ![]() ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
chodzilo o wcześniejsze dośrodkowanie z wolnego..
![]()
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
![]() 10 znaków |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wrzuciłem to samo chwilę później
![]() A tak BTW Konrad. - przy spalonym liczy się moment podania. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
No K**** Nareszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nareszcie widziałem w tej drużynie wolę walki, ambicje i chęć zwycięstwa. Jeśli Polacy wzięli na siebie ciężar gry to od razu są efekty...oczywiście nie zapominam też o Kirmie
Proszę tylko o jedno, niech ten Boukhari usiądzie na ławie bo z całym szacunkiem to on się nie nadaje do "11"A teraz tylko pokonać amicę!!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Uff, 5-2
Obronę mamy dramatyczną, przez pierwsze 20 minut wyglądali jakby nie mogli się do siebie odzywać , następnie 10 minut solidnie a potem znowu jakiś kleks. Chavez jak i Bunoza nie mogą rozgrywać, jeśli Radek i Guła nie będą wychodzić ze środka po piłke, to Oni będą dzidowali na ślepo, co nie przyniesie korzyści. W moim odczuciu Sobol w końcu niezły mecz, Guła wygląda nieźle, tak samo Kiro zagrał w końcu mecz na który czekałem od momentu jego przyjścia. Nie no mógłbym dopatrzeć się wielu pozytywów,w końcu 5-2 ale ja ciągle widzę jak Lechia na relaksie nas pukała w pierwszych 30 minutach i tylko dzięki ( Bedi Buval - Dziękuje!) indolencji strzeleckiej napastników Lechii ten mecz nie skończył się, yy bardzo wysoko. Nasi po pierwszej bramce Małego dopiero po raz pierwszy od czasów Maaskanta pokazali luz w rozgrywaniu na co czekam, co charakteryzuje drużyne pewną siebie i przede wszystkim podkreśla dobrą pracę i zrozumienie się piłkarzy. Osman Chavez wygląda jak biegający słup betonu. Największe podziękowania składam sędziemu i Mariuszowi. To będzie jego sezon, Jovanic nie ma szans być pierwszym. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Kilka sekund później przeszkadza bramkarzowi przy piąstkowaniu piłki. Skutkiem tego jest niedokładne wybicie, piłka trafia pod nogi Sobola i pada gol.
![]()
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II
http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg Pakiet - 8 PLN Kontakt: Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Tak mi się przypomniało: Mecz z Ruchem Rios składa się do przewrotki i zostaje ściągnięty do parteru w polu karnym. A była to sytuacja, że on by w piłkę trafił, gdyby nie faul. Więc...what goes around comes around.
Ostatnio edytowane przez tofik : 24.10.2010 o godz. 13:42.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
popieram |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jeśli to jest to dla ciebie głos rozsądku i twierdzisz że Pawełek puscił szmatę bo nie było pośród trzech Lechistów 1 obrońcy Wisły to gratuluje podejścia. Pawełek ostatnio jest jednym z najlepszych (jeśli nie najlepszym) zawodnikiem Wisły. A jeśli się nie zgadzasz to podaj kontrpropozycję
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|