The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.10.2010, 10:04
Jeszcze ciekawostka - Dawid to kolejny były piłkarz Wisły, który strzela jej bramkę fatum trwa dalej
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 24.10.2010, 10:04
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Co do sędziowania, to uważam, że należało podyktować 3 karne - 2 dla Lechii, 1 dla Wisły. Bramka Sobola po spalonym, bramka Dawidowskiego też po spalonym, gdyż dwaj inni zawodnicy Lechii, którzy znajdowali się na tej pozycji absorbowali uwagę Pawełka. No ale oczywiście spece z C+ tego nie widzieli.

Bramka Sobola po jakim spalonym
Bramka Dawidowskiego po jaim spalonym

Nie opowidaj glupot...zaden Dawidowski nie byl na spalonym ...
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.10.2010, 10:11
Dawidowski nie był na spalonym. Wydawało mi się, że koleś z 4 z Lechii był na spalonym, ale po obejrzeniu powtórki jednak muszę przyznać, że był w linii z ostatnim obrońcą Wisły, więc niepotrzebnie zasiałem ferment ;-)
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.10.2010, 10:12
Co do sędziowania, to uważam, że należało podyktować 3 karne - 2 dla Lechii, 1 dla Wisły. Bramka Sobola po spalonym, bramka Dawidowskiego też po spalonym, gdyż dwaj inni zawodnicy Lechii, którzy znajdowali się na tej pozycji absorbowali uwagę Pawełka. No ale oczywiście spece z C+ tego nie widzieli.
Wybacz, może i specem nie jestem, ale spalonego przy golu Dawida po prostu... nie ma Natomiast do kolegi 63,5 Kg - przy bramce Sobola na ewidentnym spalonym jest Bunoza, który bierze czynny udział w grze. Przyjrzyj się dokładnie w powtórce.

Edit:// Sprostowanie już jest wyżej zresztą
Ostatnio edytowane przez Wizard : 24.10.2010 o godz. 10:17.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 24.10.2010, 10:21
a nie wie ktoś skąd można sciągnąc cały meczbardzo bym prosił o link
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 24.10.2010, 10:28
Niemniej jednak uważam, że Maaskant powinien mieć szanse pracy prze dwa lata i pełne zaufanie zarządu i właściciela, gdyż ta runda nie jest miarodajna.

Nie ma co się łudzić, że ruszymy z kopyta, gdyż pewnych rzeczy się nie przeskoczy. Skończymy tę rundę pewnie w okolicach 8 - 10 miejsca, bo przy takiej defensywie nie można mówić o poważnym graniu w piłkę. O ile Chaveza i Cikosa można obrobić, o tyle kasa włożona w Bunozę i Jovanica została wyrzucona w błoto - nasze 2 najdroższe transfery podczas sławetnej ,,ofensywy".
z jednej strony dajesz Maaskantowi 2 lata pracy , a Bunoza i Jovanica wyrzucilbys juz na zbity pysk
w szczegolnosci ten drugi nie mial chocby 10 spotkan w bramce w rzedu aby obiektywnie ocenic gre (bramkarska)

niekonsekwencja bije po oczach

podobnie jak niektorzy uwazam tez ze Cikosowi nalezy sie wiecej zaufania , pomimo wielu brakow ma papiery na solidnego obronce .
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 24.10.2010, 10:32
A ja mam pytanie: dlaczego u nas tak mało wywiesza się flag na meczach? Z góry dzięki za odpowiedź.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Stary 24.10.2010, 10:46
Zawsze mówiłem( jest nawet mój post kilka minut przed meczem) że Kirm ma wielki potencjał, on potrafi grać w piłkę. Kurde z radości aż się nawaliłem dzisiaj kac i oczekiwanie na kolejny mecz
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 24.10.2010, 10:48
Czy może ktoś napisać jacy gracze asystowali przy kolejnych bramkach?
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.10.2010, 10:51
Chciałbym poruszyć jedną kwestię - przeczytałem sobie teraz temat i poraziło mnie to co tutaj się dzieje w czasie meczu. :O Zapraszam to poczytania - strony mniej więcej od 7 do 12. To jest jakaś masakra, przez duże M. Miałem pomysł nawet, żeby wypisać nicki, tych gości, ale szkoda zachodu, lista ze 100 osób by się zebrała. Znalazłem może 2-3 posty w miarę z sensem na 6 stron tematu. I wy do cholery mienicie się kibicami Wisły Kraków? To czemu was nie było wielcy internetowi kibice na R22 wtedy, tylko siedzieliście przed kompem? Nie mówię to do tych co nie są z Krakowa, tych potrafię jeszcze zrozumieć, chociaż ogrom kibiców dojeżdża na mecz z całej Małopolski, ale ok. Ale jak patrzę na gościa (na rubrykę skąd) i widzę, że koleś jest z Krakowa(a tych była większość) to mnie krew zalewa. I jeszcze narzeka, narzeka, .......i, .......i. Ale jak strzelą gola to jest wielkie gooooooooooool kurva, ale urwał, i tym podobne kwiatki. Masakra, naprawdę przeczytajcie sobie to - zwracam się do prawdziwych kibiców, który byli na meczu i jak drużynie szło źle to ją wspierali z całej siły na R22, a nie przed kompem.

Pokemony ze stron 7-12(opróćz kilku wyjatków) - nie macie prawa narzekać na grę Wisły Kraków, nie jesteście jej kibicami, nie dajecie nic temu klubowi, oprócz narzekania. Środkowy palec mocno wyciągnięty w waszą stronę ode mnie.

Tyle offtopa, ale nie mogłem wytrzymać po przeczytaniu tego. Mecz w wykonaniu piłkarzy naprawdę dobry, pokazali charakter. Mi w tym meczu baaardzo podobał się Erik Cikos. Facet pokazał, że ma potencjał, był pewny w obronie, w ofensywie też nie najgorzej. Niebo lepiej niż bezmyślny Branco. Bunoza z Chavezem mają dłuuugą drogę przed sobą, ale z biegiem czasu może zaczną sie zgrywać i będziemy mieli z nich pociechę. Kirm i Pajlić - świetnie się ich współpraca w drugiej połowie układała. Nie można też zapomnieć o Patryku - to on poderwał nas do walki po straconej bramce. Jednym słowem - we are back in this buissnes
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 24.10.2010, 10:53
Dla Wisły:
1-1 Małecki (30. z podania Kirma)
4-1 Kirm (69. z podania Paljicia)
reszta bez podania.
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 24.10.2010, 10:53
Pieprzycie za przeproszeniem o spalonych, a jakie jest zarządzenie FIFA ? Jak sędzia nie jest pewien, ew. jak jest minimalny spalony, to puszczać grę. Jakby chcieli wszystko gwizdać, to mielibyśmy figę, a nie mecz obfitujący w bramki.
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 24.10.2010, 10:59
Widać w tym pomysł, idzie to jak po grudzie ale już pierwsze koty za płoty mielśmy wczoraj. Prostopadłe podanie bardzo fajne, na skansen obonny Lechi było to idelane. Ale jest jeszcze wiele do zrobienia.

Co ważne, po każdym zagraniu,bramce wszyscy się cieszyli wspólnie, podpowiadali sobie. Dobrze jest.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 24.10.2010, 11:16
fialo napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym poruszyć jedną kwestię - przeczytałem sobie teraz temat i poraziło mnie to co tutaj się dzieje w czasie meczu. :O Zapraszam to poczytania - strony mniej więcej od 7 do 12. To jest jakaś masakra, przez duże M. Miałem pomysł nawet, żeby wypisać nicki, tych gości, ale szkoda zachodu, lista ze 100 osób by się zebrała. Znalazłem może 2-3 posty w miarę z sensem na 6 stron tematu. I wy do cholery mienicie się kibicami Wisły Kraków? To czemu was nie było wielcy internetowi kibice na R22 wtedy, tylko siedzieliście przed kompem? Nie mówię to do tych co nie są z Krakowa, tych potrafię jeszcze zrozumieć, chociaż ogrom kibiców dojeżdża na mecz z całej Małopolski, ale ok. Ale jak patrzę na gościa (na rubrykę skąd) i widzę, że koleś jest z Krakowa(a tych była większość) to mnie krew zalewa. I jeszcze narzeka, narzeka, .......i, .......i. Ale jak strzelą gola to jest wielkie gooooooooooool kurva, ale urwał, i tym podobne kwiatki. Masakra, naprawdę przeczytajcie sobie to - zwracam się do prawdziwych kibiców, który byli na meczu i jak drużynie szło źle to ją wspierali z całej siły na R22, a nie przed kompem.

Pokemony ze stron 7-12(opróćz kilku wyjatków) - nie macie prawa narzekać na grę Wisły Kraków, nie jesteście jej kibicami, nie dajecie nic temu klubowi, oprócz narzekania. Środkowy palec mocno wyciągnięty w waszą stronę ode mnie.

Tyle offtopa, ale nie mogłem wytrzymać po przeczytaniu tego. Mecz w wykonaniu piłkarzy naprawdę dobry, pokazali charakter. Mi w tym meczu baaardzo podobał się Erik Cikos. Facet pokazał, że ma potencjał, był pewny w obronie, w ofensywie też nie najgorzej. Niebo lepiej niż bezmyślny Branco. Bunoza z Chavezem mają dłuuugą drogę przed sobą, ale z biegiem czasu może zaczną sie zgrywać i będziemy mieli z nich pociechę. Kirm i Pajlić - świetnie się ich współpraca w drugiej połowie układała. Nie można też zapomnieć o Patryku - to on poderwał nas do walki po straconej bramce. Jednym słowem - we are back in this buissnes
Aż sobie z ciekawości wejdę i poczytam - inna sprawa, że warto by było porównać z innymi meczami Wisły czy nicki się powtarzają - myślę tu głównie o osobach z Krakowa. Poczekam kiedy jakiś mój post skrytykuje netowy fanatyk.......
Ja rozumiem, że nie każdy mógł iść na mecz - ale jeżeli nie mógł to niech przynajmniej kontempluje go w zaciszu domowym a nie krytykuje wszystko i wszystkich. Też mi się zdarzyło oglądać mecz w domu - ale wtedy ostatnią rzeczą o jakiej myślałem było pierd... na forum. Jak ktoś ma trochę samozaparcia to może niech poszuka postów na temat ilości osób na trybunach pisanych przez tych których nie było na stadionie- nie wątpię że się takie znajdą.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 24.10.2010 o godz. 11:38.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Stary 24.10.2010, 12:20
Faktycznie, poczytałem sobie posty z tych kilku stron i szkoda że tak to wygląda ale z drugiej strony ludzie mieli prawo narzekać. Mieliśmy naprawdę farta że Lechia nie wykorzystała swoich okazji. Po ostatnich meczach napięcie rosło a pamiętajcie że od Wisły wymaga się zawsze więcej nawet jak ma kryzys
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 24.10.2010, 12:33
Gdzie mógłbym dostać pierwsze minuty transmisji ( zanim jeszcze zobaczyliśmy piłkarzy i sedziow az do momentu rozpoczecia)
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 24.10.2010, 12:35
fialo napisał(a):Wyświetl post

Mimo iż też potępiam tych ludzi jednak obiektywnie patrząc gra Wisły wyglądała po pierwszych 20 minutach beznadziejnie, więc troche ich rozumiem. Dla mnie większym debilstwem jest pisanie błędnie nazwisk graczy którzy reprezentują twój klub jak pokemon powyżej który zamiast Boukhari pisze Boukharki (?)
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.10.2010, 12:36
Czy był to mecz dobry w Wykonaniu Wisły? Powiem tak... od dawna żaden mecz Wisły nie podobał mi się tak bardzo jak wczorajszy jeśli chodzi o ofensywę i rozgrywanie piłki w II połowie! Małecki, Brożek, Garguła, Kirm, Sobolewski wreszcie zaprezentowali poziom do jakiego nas przyzwyczaili! Prowadzenie dodało tym chłopakom charakterystycznego uśmieszku na twarzach, który ce..... zawodników pewnych siebie!

Jeśli chodzi o pierwszą połowę... mam racjonalne wytłumaczenie tego co działo się na boisku. Każdy ktokolwiek grał coś w piłkę bardziej profesjonalnie, aniżeli kopanie na boisku pod blokiem doskonale wie jak to jest gdy drużyna wychodzi z mocnym postanowieniem poprawy po ostatnich zawodach - bo tak trzeba nazwać straty punktów w meczach ze Śląskiem i Górnikiem - i już na początku znów zdarza się klops. Na dodatek Lechia nie zachowała się jak każda drużyna przyjeżdżająca do Krakowa... nie cofnęła się i nie broniła prowadzenia tylko poszła za ciosem... a wtedy już wszystko w tyłach to efekt domino. Nie uda się zatrzymać jednej, drugiej akcji, rywal łapie wiatr w żagle i jest pozamiatane. Futbol nieraz pokazał faworytom swą brutalną stronę i Wisła nie jest pierwszym i ostatnim zespołem który dopada właśnie taki dołek. Wtedy trzeba liczyć na cud... i ten cud się zdarzył! Z niczego 1:1 i zaczęła się zabawa! Totalne odblokowanie, sytuacja się odwróciła. Drużyna Lechii która dominowała w pierwszej połowie, nagle zaczęła popełniać bardziej katastrofalne błędy aniżeli obrońcy Wisły.

Pierwsza połowa to nie tylko wina Bunozy i Chaveza ale całego zespołu, który był bezradny nawet nie tyle w odbiorze piłki ale nawet w utrudnianiu życia przeciwnikom już w środku pola, przez co nagle na stoperów Wisły trafiało 3-4 zawodników Lechii. Gdyby nie było wśród nich nowo pozyskanych Buvala czy Traore, którzy świetnie operują piłką, potrafią się zastawić, potrafią prowadzić małą grę wątpię żeby cokolwiek Lechia zdziałała nie tylko w meczu z Wisłą, ale również w poprzednich 9 kolejkach! Pierwsza połowa wyglądała tak, jakby na boisko weszli starsi Panowie... idziemy do przodu, a po stracie piłki zarówno pomoc jak i napastnicy patrzą w stronę swojego pola karnego czy obrona i bramkarz jakoś z tego wyjdą!

W drugiej połowie cała drużyna zaczęła walczyć, a pressing pomocników sprawił, że zdominowaliśmy środek pola i nie dopuszczaliśmy do sytuacji jakie miały miejsce pod naszą bramką w pierwszych 45 minutach!

Co mi się podobało? Postawa Pawełka, że przy biernej postawie zawodników z pola potrafił w I połowie udźwignąć ten ciężar. To że wreszcie przód zaczął odpowiadać za zdobywanie bramek... bo w zeszłym roku obrońcy musieli niemal 20-krotnie wyręczać kolegów z ataku z ich obowiązków. To że Cikosz z Paljićem mają serce do walki i charują od linii do linii. To że drużyna zrozumiała, iż za tyły nie odpowiadają jedynie obrońcy i bramkarz!

Jeśli chodzi o środkowych obrońców to prawda że zawalili pierwszą bramkę, a była ona wynikiem braku zrozumienia, co zresztą pokazał również drugi stały fragment gry po którym Bunoza faulował w polu karnym Bąka! Za te sytuacje nie mam do nich żalu, bo w linii obrony znów nastąpiła roszada i znów wyszedł brak komunikacji.

Podsumowując 10 pierwszych kolejek z zeszłym sezonie:

1 kolejka: Wisła_-_ Arka_(D)_________1:0_____0:1
2 kolejka: Wisła_-_Ruch_(W)________ 0:2_____3:1
3 kolejka: Wisła_-_Widzew/GKS_(W)__ 1:0_____3:0
4 kolejka: Wisła_-_Polonia B.(D)______ 2:1_____1:1
5 kolejka: Wisła_-_Jagiellonia_(W)____ 1:2_____0:0
6 kolejka: Wisła_-_Korona_(D)_______ 2:2_____0:1
7 kolejka: Wisła_-_GKS_(W)_________ 1:1_____0:1
8 kolejka: Wisła_-_Śląsk_(D)_________0:0_____1:0
9 kolejka: Wisła_-_Górnik/Śląsk_(W)___0:1_____3:1
10 kolejka: Wisła_-_Lechia_(D)_______5:2_____3:0

2009: stosunek bramek 14:6, punktów 17
2010: stosunek bramek 13:11, punktów 15

Wcale ten sezon nie jest taki zły w porównaniu z wynikami osiąganymi w zeszłym sezonie. Gdyby wcześniej do nas uśmiechnęło się szczęście, gdyby udało się utrzymać prowadzenie z Koroną, może wtedy by coś poszło do przodu i kto wie jak wyglądałyby mecze ze Śląskiem i Górnikiem?

Mam nadzieje że teraz będzie już tylko lepiej!
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 24.10.2010, 12:41
Wizard napisał(a):Wyświetl post
Natomiast do kolegi 63,5 Kg - przy bramce Sobola na ewidentnym spalonym jest Bunoza, który bierze czynny udział w grze. Przyjrzyj się dokładnie w powtórce.

Zobacz sobie gdzie w momencie strzału Sobola jest obrońca Lechii z numerem 5 - na równi z bramkarzem. Nie wiem, jak możecie wymagać dobrej pracy od sędziego, skoro mimo powtórek gdzieś przy tej bramce widzicie spalony...

Ddf
Odpowiedz cytując
max TS
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 24.10.2010, 12:47
Konrad. napisał(a):Wyświetl post

Zobacz sobie gdzie w momencie strzału Sobola jest obrońca Lechii z numerem 5 - na równi z bramkarzem. Nie wiem, jak możecie wymagać dobrej pracy od sędziego, skoro mimo powtórek gdzieś przy tej bramce widzicie spalony...

chodzilo o wcześniejsze dośrodkowanie z wolnego..
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 24.10.2010, 12:48

10 znaków
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.10.2010, 12:59
Karherop napisał(a):Wyświetl post

10 znaków
Wrzuciłem to samo chwilę później

A tak BTW Konrad. - przy spalonym liczy się moment podania.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
jarus1906
Junior Member

Od: 05.2007

Stary 24.10.2010, 13:14
No K**** Nareszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nareszcie widziałem w tej drużynie wolę walki, ambicje i chęć zwycięstwa. Jeśli Polacy wzięli na siebie ciężar gry to od razu są efekty...oczywiście nie zapominam też o KirmieProszę tylko o jedno, niech ten Boukhari usiądzie na ławie bo z całym szacunkiem to on się nie nadaje do "11"

A teraz tylko pokonać amicę!!!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.10.2010, 13:24
Uff, 5-2

Obronę mamy dramatyczną, przez pierwsze 20 minut wyglądali jakby nie mogli się do siebie odzywać , następnie 10 minut solidnie a potem znowu jakiś kleks. Chavez jak i Bunoza nie mogą rozgrywać, jeśli Radek i Guła nie będą wychodzić ze środka po piłke, to Oni będą dzidowali na ślepo, co nie przyniesie korzyści.
W moim odczuciu Sobol w końcu niezły mecz, Guła wygląda nieźle, tak samo Kiro zagrał w końcu mecz na który czekałem od momentu jego przyjścia.
Nie no mógłbym dopatrzeć się wielu pozytywów,w końcu 5-2 ale ja ciągle widzę jak Lechia na relaksie nas pukała w pierwszych 30 minutach i tylko dzięki ( Bedi Buval - Dziękuje!) indolencji strzeleckiej napastników Lechii ten mecz nie skończył się, yy bardzo wysoko. Nasi po pierwszej bramce Małego dopiero po raz pierwszy od czasów Maaskanta pokazali luz w rozgrywaniu na co czekam, co charakteryzuje drużyne pewną siebie i przede wszystkim podkreśla dobrą pracę i zrozumienie się piłkarzy.
Osman Chavez wygląda jak biegający słup betonu.
Największe podziękowania składam sędziemu i Mariuszowi. To będzie jego sezon, Jovanic nie ma szans być pierwszym.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 24.10.2010, 13:26
Karherop napisał(a):Wyświetl post

10 znaków
A teraz pytanie gdzię aktywnie zawodnik ze spalonego wziął udział w akcji?

A takie ciągnięcie za koszulkę to widziałem w którymś z poprzednich meczów Wisły ale nikt nie dyktował karnego dla Wisły
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 24.10.2010, 13:37
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
A teraz pytanie gdzię aktywnie zawodnik ze spalonego wziął udział w akcji?
Kilka sekund później przeszkadza bramkarzowi przy piąstkowaniu piłki. Skutkiem tego jest niedokładne wybicie, piłka trafia pod nogi Sobola i pada gol.
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.10.2010, 13:39
Tak mi się przypomniało: Mecz z Ruchem Rios składa się do przewrotki i zostaje ściągnięty do parteru w polu karnym. A była to sytuacja, że on by w piłkę trafił, gdyby nie faul. Więc...what goes around comes around.
Ostatnio edytowane przez tofik : 24.10.2010 o godz. 13:42.
..
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 24.10.2010, 13:40
DarekK_11 napisał(a):Wyświetl post
Kilka sekund później przeszkadza bramkarzowi przy piąstkowaniu piłki. Skutkiem tego jest niedokładne wybicie, piłka trafia pod nogi Sobola i pada gol.
Pomiędzy bramakrzem a Boukharim (chyba) jest jeszcze zawodnik Lechii
Odpowiedz cytując
zet
Member

Od: 01.2009

Stary 24.10.2010, 13:47
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Napisz jeszcze, że zasłużył na nowy kontrakt...

Muszę napisać, że Mariusz - jak na jego możliwości - zagrał dobry mecz. Bramknę jednak zawalił a ponadto zanotował kilka niepewnych interwencji. Rozumiem, że udane interwencje przesoniły Wam te gorsze, nie każdy ocenia pracę bramkarza bardzo wnikliwie.

Pojawiają się tutaj głosy - po jednym dobrym meczu - że Pawełek zasługuje na nowy kontrakt, że odkupił błędy z poprzednich sezonów... Oby nikt z zarządu nie wpadł na taki pomysł jak Wy. Potrzebujemy pewnego bramkarza a nie zawodnika, na którego liczyć można raz do roku.

Ciekaw też jestem, gdyby sytuacja w meczu rozwinęła się tak jak powinna (karny dla Lechii, 0-2) i puszczona szmata Mariusza zdecydować mogłaby o wyniku - co wtedy pisalibyście o jego interwencji? Mam też wrażenie, że dla Mariusza są już niżej stawaiane wymagania w stosunku do innych bramkarzy. Z postów zadowolonych z Mariusza wynika, że nasz bramkarz może sobie pozwolić na jedną szmatę w meczu, bo wcześniej wybronił jedną, dwie setki. Ja żyję nadzieją, że naszej bramki będzie strzegł ktoś, kto w meczu wybroni wszystko co jest do obrony dodatkowo raz czy dwa razy w meczu uchroni nas przed stratą gola broniąc jedną, dwie setki przeciwnikom.

Ale skoro wolicie kilka razy w rundzie analizować błędy popełnione przez Pawełka proszę bardzo, optujmy za przedłużeniem umowy z Mariuszem.
ciesza glosy rozsadku,
popieram
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 24.10.2010, 14:11
zet napisał(a):Wyświetl post
ciesza glosy rozsadku,
popieram
jeśli to jest to dla ciebie głos rozsądku i twierdzisz że Pawełek puscił szmatę bo nie było pośród trzech Lechistów 1 obrońcy Wisły to gratuluje podejścia. Pawełek ostatnio jest jednym z najlepszych (jeśli nie najlepszym) zawodnikiem Wisły. A jeśli się nie zgadzasz to podaj kontrpropozycję
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów