The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.10.2010, 21:22
Zszedł Boukhari, zagraliśmy lepiej.

A na poważnie - szczęście nam pomogło i nie musieliśmy prowadzić gry po golu Sobolewskiego. I kiedy zakończyliśmy męki z atakiem pozycyjnym, mogliśmy zagrać szybko z kontry. Przydała się szybkość Kirma, Brozka i Małeciego

Nie graliśmy tego co chciał Maaskant od 47 minuty i wygraliśmy

Obrona to dramat, mieliśmy naprawdę furę szczęścia bo mogliśmy przegrywać 3-0 do przerwy

Mam nadzieję że w Poznaniu zagra 11 taka jaka była po zejściu nieruchawego Marokańczyka. Powinniśmy grać Wilk Sobol Garguła w drugiej linii i Małecki Kirm na skrzydłach. W ataku Brożek.

Cóż cieszy zwycięstwo, ale przeraża jedna myśl - kiedy Maaskant przejrzy na oczy i nie będzie Boukhariego na siłę lansował? I niech trochę uleastyczni grę zespołu, dzisiaj życie i szczęście pomogło (druga bramka Sobola) która zmieniła całkowicie naszą grę, wreszcie był szybki atak i gole a nie jałowe klepanie klepanie klepanie jak w Zabrzu.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 23.10.2010 o godz. 21:24.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 23.10.2010, 21:28
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
Lechia została w tym meczu okradziona w biały dzień. Wynik powinien być taki sam, tyle że w drugą strone.
Nie gwizdanie karnych, uznana druga bramka dla Wisły i karny to już kpina.
Kpina w meczu przyjaźni.
Ps. Zraziłem sie po tym meczu niebywale do małeckiego i brożka (celowo małe litery,od dzis brak szacunku dla tych pseudograjków)

polecam obejrzeć : http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...rot_meczu.html
Nie, no trochę przesadzasz. Sędzia, owszem pomylił się na korzysć Wisły ze dwa razy, ale pomyłka to jeszcze nie bramka. Powinno być tak 4:3, albo 5:4.

Małecki pyskuje i klnie na wszystkich więc sie nie dziwie, ale ciekawe czym ci Brożek zaszedł za skórę?
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Waldus88
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 23.10.2010, 21:29
Obrona niestety katastrofa, szkolne błędy, gdyby zamiast Buvala grał np. Dawidowski to nie wiem czy cieszylibyśmy się dziś chociaż z jednego punktu. Szczęście sprzyja jednak lepszym i to Wisełka zgarnia całą pulę. Dobry mecz rozegrał dziś Pawełek, bardzo pewny w bramce, obronił kilka groźnych strzałów. Kiro rozegrał najlepszy mecz od bardzo dawna, mam nadzieję, że teraz będzie przynajmniej na takim poziomie grał w każdym meczu. Boukhari niestety chyba powinien odpocząć w następny meczu, zapewne zagra Andy Rios albo Wilk.

Najważniejsze są 3 punkty, morale pójdą w górę, chłopaki nabiorą pewności siebie, będzie dobrze
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 23.10.2010, 21:31
Maaskant jest słaby a dzisiaj wygraliśmy fuksem, bo sędzia był za Wisłą. Arab gra tylko dlatego że zna trenera.
Zszedł arab, zaczęliśmy grać. Karny z kapelusza, uratował dupę nowemu złotoustemu.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 23.10.2010, 21:31
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

Mam nadzieję że w Poznaniu zagra 11 taka jaka była po zejściu nieruchawego Marokańczyka. Powinniśmy grać Wilk Sobol Garguła w drugiej linii i Małecki Kirm na skrzydłach. W ataku Brożek.
Hm... oprócz opcji z Wilkiem można byłoby też przejść na system 4-4-2 i grą dwoma napastnikami proponuję Małecki, Brożek w napadzie i Rios na skrzydle lub Rios, Brożek i Małecki na skrzydle.
Boukhari faktycznie jest chyba najsłabszym ogniwem w zespole ostatnio.
Irytują mnie sytuacje marnowane przez niego dotychczasowo miał już chyba 3 świetne okazje i każdą zmarnował.
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.10.2010, 21:34
gigant napisał(a):Wyświetl post
Maaskant jest słaby a dzisiaj wygraliśmy fuksem, bo sędzia był za Wisłą. Arab gra tylko dlatego że zna trenera.
Zszedł arab, zaczęliśmy grać. Karny z kapelusza, uratował dupę nowemu złotoustemu.
Karny z kapelusza? Obejrzyj powtórki, bramkarz wrąbał się barkiem w nogi Kirma.. Co powiedziec w takim razie o jak najbardziej zasłużonym karnym dla Legii? Gdzie Małkowski wyleciał choć nawet nie dotknął Radovica...
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 23.10.2010, 21:36
Lechia została w tym meczu okradziona w biały dzień. Wynik powinien być taki sam, tyle że w drugą strone.
Nie gwizdanie karnych, uznana druga bramka dla Wisły i karny to już kpina.
Kpina w meczu przyjaźni.
Ps. Zraziłem sie po tym meczu niebywale do małeckiego i brożka (celowo małe litery,od dzis brak szacunku dla tych pseudograjków)

polecam obejrzeć : http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...rot_meczu.html
Pamiętaj, że jesteś tu milewidzianym ale jednak gościem. Trochę szacunku dla graczy Wisły.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 23.10.2010, 21:37
Waldus88 napisał(a):Wyświetl post
Obrona niestety katastrofa, szkolne błędy, gdyby zamiast Buvala grał np. Dawidowski to nie wiem czy cieszylibyśmy się dziś chociaż z jednego punktu.
Nienawidzę jeba*ego gdybania.
Gdyby Boukhari byłby Messim bylibyśmy w czołówce tabeli.

A ja się z tobą nie zgodzę.
Maaskant wykonuje dobrą robotę w klubie i składa klocek po klocku i być może za niedługo poukłada jakoś ten zespół.
Kasperczak fatalnie przygotował ich do sezonu, fatalnie przepracował okres przygotowawczy, a transfery niektóre to kompromitacja. Podobała mi się też praca Kulawika sam mówił, że drużyna była w totalnym rozpadzie a on potrafił ją poukładać i ugrał kilka punktów w sezonie
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.10.2010, 21:40
Żaden złotousty nie przebije Ciebie, dowcipnisiu za dyche.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 23.10.2010, 21:41
Chcecie się bawić w gdyby ? Gdybyśmy byli bardziej skuteczni ze Sląskiem, Jagą, Górkiem, Bełchatowem to bylibyśmy na pierwszy miejscu w tabeli.
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 23.10.2010, 21:41
Tylko że Kapsa najpierw miał piłke na ręku.

Człowieku a kto mówi o przeszkadzaniu bramkarzowi przy drugiej bramce?
BUNOZA BYŁ NA SPALONYM W MOMENCIE BICIA WOLNEGO,I BYŁ ADRESATEM PIŁKI.

Prosze tutaj:
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ski__2_1_.html
Komentarz :" nie wiem dlaczego sędzia podnosi chorągiewke"

a w całym skrócie jest pokazana linia spalonego, i miejsce gdzie jest Bunoza.
Dalej twierdzisz że prawidlowa?
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 23.10.2010, 21:43
A jak Kasperczak miał ich dobrze przygotować do sezonu, jak na treningach było 12 ludzi + pasterze owiec z Chin na testach?

Widzę, że nowy złotousty was bardzo szybko oczarował.
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Stary 23.10.2010, 21:43
ps. Troche odrobił mojego szacunku dla siebie Brożek w wywiadzie :
"Wynik jest niesprawiedliwy, bo Lechia - z gry - nie zasłużyła na taka porażkę".
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 23.10.2010, 21:47
Dla mnie karny EWIDENTNY dla Wisły. Co z tego że wbił piłkę jak wbił mu się w nogi. Równie dobrze Kirm mógł dojść do piłi i wrzucić albo strzelić na bramkę gdyby nie był sfaulowany.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 23.10.2010, 21:49
Dzięki dobrej grze ale też niestety z pomocą sędziów wygraliśmy.

I jeszcze jedno. Czapki z głów za prowadzenie dopingu. Wreszcie poczułem znowu magię R22
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 23.10.2010, 21:50
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...irm__5_2_.html

4:2 prowadzi Lechia....
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 23.10.2010, 21:51
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Żaden złotousty nie przebije Ciebie, dowcipnisiu za dyche.
nie wiem czy to nie jest czasem jakiś rodzaj ironii

zazwyczaj gigant sobie żartuje

a te słowa brzmią zbyt poważnie...

... więc chyba czegoś nie łapiemy
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Stary 23.10.2010, 21:52
Każdy ma swoje zdanie, jako że jestem tu gościem, co już mi jeden wyżej kolega "wypomniał" - znikam na jakiś czas ostudzić emocje. Wracając jednak na chwile do meczu, gdyby był prawidłowy ( bez kontrowersji ) rzut karny dla Lechii ( swoją drogą nie wyobrażam sobie jak można czegoś takiego nie zauważyć.. ) i PRAWDOPODOBNIE było by 2:0, Wisła już PRAWDOPODOBNIE nie podniosła by się już z kolan. Całe szczęscie że na wyjazd wybrałem Łódź we wtorek, bo był dziś chyba wbiegł na murawe..

Z biało - zielonym pozdrowieniem.

Ps2. Tomasz Dawidowski !
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 23.10.2010, 21:53
Poza tym co już tu słusznie opisano, uważam że Brożek nie nadaje się do ataku pozycyjnego, który póki co zupełnie nie wychodzi. W I połowie koledzy z drugiej linii próbują do przodu grać, kręcą młynki bo nie ma jak dograć, a Brozio stoi bezproduktywnie między 2 obrońcami na odl 1m, zamiast podejść do podania. W drugiej było lepiej bo kontry poszły, a do tego się już prędzej nadaje. Tak jest niestety w każdym meczu. Zwróćcie uwagę, że Brozio bramkę zdobył jednak z karnego a nie z gry (wprawdzie faul na nim ale jednak karny).

Boukhari jest faktycznie nieprzygotowany fizycznie, ale więcej jest pod grą.

Można grać jak Real dziś i wygrać wysoko, ale statystyki nie powalały lub jak Barca 2-0 ale przeciwnik nie ma nic do powiedzenia. Ja wybieram zdecydowanie to drugie i oby Maaskant szedł w tą stronę.

Ktoś podał pogłoski, że Maaskant był dziś zagrożony. A co by dało zwolnienie holendra...? Murinho przyjdzie...
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 23.10.2010, 21:53
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie karny EWIDENTNY dla Wisły. Co z tego że wbił piłkę jak wbił mu się w nogi. Równie dobrze Kirm mógł dojść do piłi i wrzucić albo strzelić na bramkę gdyby nie był sfaulowany.
To nawet nie bramkarz Lechii wybił piłkę, tylko Kirm ją dziubnął. Bramkarz dziubnął tylko nogi Kirma. Karny głupi, ale imho był.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.10.2010, 21:54
Tylko że Kapsa najpierw miał piłke na ręku.

Człowieku a kto mówi o przeszkadzaniu bramkarzowi przy drugiej bramce?
BUNOZA BYŁ NA SPALONYM W MOMENCIE BICIA WOLNEGO,I BYŁ ADRESATEM PIŁKI.

Prosze tutaj:
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ski__2_1_.html
Komentarz :" nie wiem dlaczego sędzia podnosi chorągiewke"

a w całym skrócie jest pokazana linia spalonego, i miejsce gdzie jest Bunoza.
Dalej twierdzisz że prawidlowa?
To żeby kontynuować temat gdybania, to należałoby dorzucić też sytuację po której Lechia zdobyła 1 gola, a konkretnie teatralny pad grajka Lechii i gol z rzutu wolbego którego być nie powinno.

ziz99 napisał(a):Wyświetl post
Poza tym co już tu słusznie opisano, uważam że Brożek nie nadaje się do ataku pozycyjnego, który póki co zupełnie nie wychodzi. W I połowie koledzy z drugiej linii próbują do przodu grać, kręcą młynki bo nie ma jak dograć, a Brozio stoi bezproduktywnie między 2 obrońcami na odl 1m, zamiast podejść do podania. W drugiej było lepiej bo kontry poszły, a do tego się już prędzej nadaje. Tak jest niestety w każdym meczu. Zwróćcie uwagę, że Brozio bramkę zdobył jednak z karnego a nie z gry (wprawdzie faul na nim ale jednak karny).
Brożek to najbardziej produktywny i udzielajacy się w gre napastnik Wisły, jak tego nie widzisz to przykro. Chłopak sporo się nabiegał, walczył na bokach, wracał do obrony. Nawet Wieszczu komentujący mecz w C+ potrafi to zobaczyć, moze i Tobie kiedyś się uda.
Ostatnio edytowane przez Filippo : 23.10.2010 o godz. 22:00.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 23.10.2010, 22:00
Titto napisał(a):Wyświetl post
Nienawidzę jeba*ego gdybania.
Gdyby Boukhari byłby Messim bylibyśmy w czołówce tabeli.

A ja się z tobą nie zgodzę.
Maaskant wykonuje dobrą robotę w klubie i składa klocek po klocku i być może za niedługo poukłada jakoś ten zespół.
Kasperczak fatalnie przygotował ich do sezonu, fatalnie przepracował okres przygotowawczy, a transfery niektóre to kompromitacja. Podobała mi się też praca Kulawika sam mówił, że drużyna była w totalnym rozpadzie a on potrafił ją poukładać i ugrał kilka punktów w sezonie
Przestań już pisać.głupoty na temat Kasperczaka. Kogo miał przygotować.do sezonu? Tych dwunastu graczy, których miał? To jemu pierwszemu rozwalono obronę, ale wszyscy współczują Maaskantowi.
A w sprawie transferów Kasperczak miał tyle do powiedzenia, co ja w sprawie budżetu Stanów Zjednoczonych.
Tę.piękną, piłkarską jesień.zafundował nam Zarząd Wisły i to nie tylko obecny, ale i wcześniejszy. A swoje trzy groszę.dorzucił Król Maciuś, wywalając z drużyny Niedzielana i nie godząc się na przyjście Franka (z pomocą wiadomo kogo).

Wiecie, co w tym wszystkim jest najgorsze? Że ani Cupiał, ani Basałaj tego nie rozumieją, że sami osobiście spartolili sprawę i następne niepowodzenia ligowe mogą.poskutkować wywaleniem Maaskanta. To jest patologia w tym klubie.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 23.10.2010, 22:00
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post

... więc chyba czegoś nie łapiemy
Gigant pożera już swój ogon i nie wydaje mi się by żartował.Do Maaskanta ma wielkie 'ale' już od dawna.Widać to ten z tych co nie kuma że jak się rozsprzeda obronę i nakupuje szrotu to w miesiąc nawet Mourinho nie pomoże.

Każdy ma swoje zdanie, jako że jestem tu gościem, co już mi jeden wyżej kolega "wypomniał" - znikam na jakiś czas ostudzić emocje.
Też bym się w....ił ale pociesz się że punkty zostały w rodzinie i były nam chyba bardziej potrzebne niż Wam
Masz rację że karny się Wam należał i masz racje że powinien być spalony przy 2-1, natomiast wg mnie nie masz racji co do karnego dla nas.
Dla mnie pewne jest to że wywalił cielskiem Kirma.Pytanie czy dotknął tej piłki czy to Kirm dotknął nie wiem czy takie ważne jest bo powalił słoweńca/nie pozwolił mu dalej do niej biec.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 23.10.2010, 22:04
Karny ewidentny, widać w powtórce od tyłu. Muśnięci piłki przez Kapsę bardzo wątpliwe, a nawet jak było to po paznokciu. Kibice z Gdańska jak ochłonął to też to przyznają. Na razie co poniektórym się trochę głowy zagotowały. Mam nadzieję, że jak opadną emocję to zmieni się trochę ton wpisów na forum Lechii.

Co do meczu to powiem tylko: da się ku***?!
Po stracie bramki, jak już absolutnie mieliśmy nóż na gardle to nagle zaczęli grać. Brożek zaczął biegać i walczyć! Nagle się okazało, że potrafi przepchnąć obrońcę! Mało tego, potrafi wygrać głowę. Bardzo dobry mecz Pawła, nawet za brak bramki nikt by go pewnie nie krytykował, gdyby zawsze grał w taki sposób.
W ogóle od straty bramki wygraliśmy więcej główek z przodu niż przez cały sezon. Nagle się okazało, że da się zagrać inaczej na skrzydle niż bezsensowna wrzutka. Że można poklepać w środku, dograć do Garguły, wyjść na pozycję i czekać na piłkę od Łukasza. Że z przodu mamy jednak lepszych graczy niż inni w lidze tylko coś im się nie chce i dodatkowo nie zawsze widzą jak. Co więcej w końcu było jakieś zagrożenie po wolnych i rogach...

Paradoksalnie mimo wyniku to wg mnie Lechia grała najlepszą piłkę ze wszystkich przeciwników Wisły. Z przodu te zagrania typu: podaję do przodu i od razu zbiegam w bok, kolega odgrywa mi z pierwszej piłki w pewnym momencie skojarzyły mi się z grą Barcelony. Na pewno byli lepiej ułożeni taktycznie, a my wygraliśmy indywidualnościami. A graliśmy bez obrony. Przez chwilę w poprzednich meczach miałem wrażenie, że Bunoza staje się pewnym ogniwem naszej drużyny (mimo tych dwóch nie trafień w piłkę, które namiętnie są wyciągane przez jego nadwornych krytyków) ale myliłem się. Dziś bardzo słabo. Chavez również.

momo-> chyba nie był, u nas lewy obrońca był z tyłu. Tak mi się wydaje, patrząc po linii piątego metra
Ostatnio edytowane przez Awe : 23.10.2010 o godz. 22:16.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
momo
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.10.2010, 22:11
Podobnie jak Bunoza gdy walczyl o pilke, tak zawodnik Lechii, Kozans przy bramce na 4:2 prawdopodobnie był na spalonym, niestety nie ma odpowiedniego ujecia, ale zawodnik zrobil ruch do pilki wiec tez bramka nie powinna zostac uznana.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.10.2010, 22:20
Rozumiem pretensje Lechistów, ale powinny być one kierowane do sędziego. O ile sytuacja Bunozy przy golu Sobola faktycznie mogła ich przerosnąć, o tyle faul tegoż samego w naszym polu karnym był tak ewidentny, że sędzia był chyba na dopalaczach że tego nie zauważył. Serio - rozumiem że można zaryzykować delikatny faul, ale złapać za koszulkę i .......nąć o ziemię - Ogólnie - bardziej ułomny od naszego młodego stopera był dzisiaj tylko pan z gwizdkiem.
Tyle, że tacy po prostu są nasi arbitrzy - beznadziejni. Napisałbym, że żałuję wypaczenia wyniku meczu, ale to by było kłamstwo. Te punkty były nam bardzo potrzebne...

Bardzo mnie cieszy, że Mały wreszcie w ważnym momencie zrobił coś dla drużyny. Pawełek znów bardzo dobry mecz, poza tym gra z kontry nam dziś wychodziła.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.10.2010 o godz. 22:26.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.10.2010, 22:21
Co do sytuacji spornych:
- karny dla Wisły prawidłowy, sytuacja identyczna jak wczoraj z Radoviciem, z tym wyjątkiem że dziś słusznie bramkarz nie dostał czerwieni
- karny na Bąku dla Lechii powinien być podyktowany
- karny na Buvalu podobnie jak sytuacja Kirma powinien zostać odgwizdany.
- absolutnie faulu na Kapsie przy 2 bramce nie było, nie sądze by Bunoza w jakiś szczególny sposób przeszkodził Kapsie, a na dodatek dodam, że bramkarz znajdował się poza polem bramkowym; ciekawe też z której powtórki ktoś wnioskuje, że Bośniak był na spalonym

Tyle na temat kontrowersji, to chyba 2 mecz w ostatnich czasach gdy sędzia nam pomógł wygraćmecz, raczej na ogół mieliśmy do nich pretensje (ostatni to mecz z Piastem 4:1)
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 23.10.2010, 22:24
Pokazali,że mają jaja. Kapitan szarpnął, reszta grała. BRAWO WISŁA!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 23.10.2010, 22:28
Tak. Sędziowie byli dziś beznadziejni i chcąc nie chcąc umożliwili nam tę wygraną [wysoką wygraną]. Ale jak nam sędziowie potrafili zabrać mistrza w zeszłym sezonie [tak, zawsze będę to wypominać], tak mogą się pomylić i na naszą korzyść. Ale kończmy z tym.

W myśl zasady "kobieta łagodzi obyczaje":

Nie wiem co się dzieje, ale niech wszyscy się wyżywają w innych topicach/na innych forach, bo zaraz dojdzie do tego, że przez neta się pokłócimy z Gdańskimi Braćmi! o.O

Już po meczu. Co było to było, naprawdę dajmy sobie spokój.
A jak ktoś ma jakieś pretensje- to idźcie panowie na piwo.

Życzę Lechii żeby to niepowodzenie źle na nią nie wpłynęło i dalej grała ładnie i wygrywała. Oczywiście Nam i Śląskowi życzę tegoż samego.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 23.10.2010, 22:29
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Bardzo mnie cieszy, że Mały wreszcie w ważnym momencie zrobił coś dla drużyny. Pawełek znów bardzo dobry mecz, ogólnie - gra z kontry nam dziś wychodziła.
Po prostu na dziś powinniśmy zaczynać mecze od 1-0.O tym spalonym na 2-1 to teraz się dopiero dowiaduje ale napisze jak by go nie było

Pierwsze minuty ok a potem tragedia.Lechia nas nie gniecie ale non stop stwarza zagrożenie.Szansa,0-1,szansa,szansa, niepodyktowany karny....i tak trochę z niczego Mały na 1-1

I tu największy plus.Od tego 1-1 już nie dajemy Lechii okazji.Przyzwoity ostatnie 15 minut.Potem gol na samym początku i kontrolujemy mecz.To było coś czego dawno nie widziałem.'Cyrki' to dopiero przy 4-1 i 5-2 były ale to już była taka wymiana ognia na otwartym polu.My chcieliśmy z 10 strzelić, Lechia uchronić się od pogromu nie broniąc się ale atakując.

Reasumując - kupę szczęścia ale też Wisła pomogła temu szczęściu a jak już wyszła na to wymarzone prowadzenie to spokojnie je utrzymała.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów