|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Zajebiście.Wygrała firma wyrzucona z Wrocławia za opóźnienia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Więszych opóźnień niż Polimex raczej nie będą mieli...
|
|
|
|
Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Termin narzucony przez ZIKIT czyli 2 miesiące od podpisania umowy przy tym zakresie prac jest nierealny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Mogą nawet 4 miesiące robić byle to zrobili. Swoją dorgą nie dziwię sie że nikt sie nie zgłosił skoro dostali termin 2 miesiące
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Po zakończeniu budowy E a przed rozpoczęciem D nastąpił nagły skok cen materiałów budowlanych i brak fachowców. To spowodowało tak wyższą cenę.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Sprawa jest w Sądzie, więc wyluzuj.
Miejscowi podwykoawcy we Wrocławiu byli delikatnie mówiąc nie przychylni Generalnemu Wykonawcy. Dutkiewicz lansował swoje rozwiązania - niby dopiął swego, ale podatnik jeszcze za to zapłaci - Wrocławski Podatnik. Mostostal zrobił remont Okęcia w trymiga jak lotniskiem zastępczym była Łódź i zrobił to bardzo szybko. Pozatym na północnej trybunie jest mało do zrobienia, więc jedyną przeciwnością bedzie tylko biurokracja - bo tam konstrukcji nie ma wiele. ![]()
JESTEM LAMUSEM
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|||
![]()
![]()
Faktycznie projektanta może i przerosło zadanie, ale tak naprawde zmiana koncepcji wywołana była również akcją "Kraków-GO" i trzeba było zrobić coś większego... wpasowanego w coś co już jest, ewentualnie jest w trakcie budowy! Dupy dało miasto i Wisła... miasto stawiało za to co miało, bo raz: trzeba było wykorzystać środki, a dwa: we Wiśle cieszyli się, że coś się dzieje, coś się stawia. Wisła była zadowolona... choć na takie rozwiązanie przystać nie powinna i powiedzieć jasno... zgadzamy się na stadion, ale robimy wszystko naraz! Dlaczego na Wiśle stadion kosztuje 500 milionów, a Niemcy stawiają podobne za połowe pieniędzy? Zobaczcie sobie gdzie został postawiony nowy stadion Hoffenheim, a gdzie jest stary! Chyba ktoś zapomniał, że trzeba było rozebrać stary stadion, który był mieszanką tysięcy ton ziemi i betonu! Jak już wcześniej wspomniałem... jak się nie ma miedzi to się na dupie siedzi, ale w Krakowie się nie dało, dlaczego? Bo tak czy siak psy wieszało by się na władzach miasta że nic nie robią. Zaczeli robić, to znów Polska wygrała Euro 2012 i jest jeszcze gorzej. Prawda jest taka, że jak się nie ma całości kasy na inwestycję od A do Z to się nie robi nic! Jak ktoś nie ma na samochód to nie kupuje samych kół - w myśl zasady: przynajmniej już coś będzie na zaś - i nie toczy się na nich do roboty!
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 20.10.2010 o godz. 14:55.
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widać że nie wiesz o czym piszesz. Porównanie pojemności a następnie ceny to jest takie typowe postępowanie laika
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Na R22 masa kasy poszła w głupoty, przez nieudolność architekta w planowaniu powierzchni i projektowaniu samej konstrukcji. Zrobiono zupełnie niepotrzebną kondygnację podziemną trybuny wschodniej. Pomieszczenia techniczne spokojnie dałoby się umieścić na kondygnacji 00, podobnie jak magazyn dla konserwatora murawy. Do tego cuda typu jęzor przed zachodnią, zbyt długie trybuny za bramkami, przez cod trzeba było palować dwa dodatkowe pylony podporowe. Do tego koncepcja wymusiła takie a nie inne halle dla kibiców - z koniecznością wentylacji, ogrzewania. Do tego gres na tak ogromnych powierzchniach podłogi, wykończeniówka ścian. Maszty oświetleniowe, betonowe mury, do tego grunty wymagające drogich fundamentów. No i to, przez co dołożono 100mln PLN - tragicznie prowadzona inwestycja od strony formalnej. Brak nadzoru, brak kompletnych przetargów, zlecanie z wolnej ręki Polimexowi i dawanie mu tyle dodatkowej kasy ile tylko chciał... Gdyby wszystko było prowadzone jak należy, pewnie prawie 100mln by oszczędzono. Co do stadionu w Hoffenheim - on pełni swoją rolę, spełnia wymogi, a koncepcja była przemyślana i spójna. Odpowiednią ilość funkcji komercyjnych można upchnąć nawet przy takiej "uboższej" koncepcji, co pokazano chociażby w wypadku stadionu Legii. Kwestia umiejętności projektanta. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Co do reszty się zgodzę, że zbyt duża kasa poszła w dach, maszty oraz przewymiarowaną konstrujcję betonową stadionu! Jeśli jednak chodzi o wykończeniówkę w części dostępnej kibicom nie zgodze się... może raz na zawsze zamkniemy erę wiejskich festynów folklorowych z kiełbasą pod namiotem i toaletami typy TOI-TOI. |
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|||
|
Cytat:
Mniej niż 1% względem kosztów budowy nowego obiektu... Cytat:
Cytat:
Gres, klimatyzacja, płytki na ścianach halli - ok, u nas jest luksus w strefach kibiców, luksus z którego korzysta się 10min, przechodząc na trybunę czy przechodząc do toalet... Luksus, który klub będzie dużo kosztował. Beton architektoniczny i posadzki żywiczne to standard na nowoczesnych stadionach, tak samo jak otwarte na powietrze strefy. Legia ma tylko ten wyjątek, że promenada nie jest w pełni zadaszona i części osób będzie padać na głowę, gdy będą schodzić z trybun. Na reszcie stadionów (Wrocław, Poznań, Gdańsk, SN, Cracovia, Hoffenheimi wielu, wielu innych tego problemu nie ma).
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 20.10.2010 o godz. 17:23.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
). |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() Poprawili chyba oświetlenie na wschodzie, pięknie to wygląda ![]() |
|
|
|
Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
No i o takie oświetlenie trybun mi chodziło
![]()
What's new?
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Trzeba pamiętac że nasz stadion to nadal budowa... tak jak kazdy narzekał na niedoswietlone trybuny, i po co. Zrobili to teraz. Brzydko wygladajace betony miedzy pietrami tez zostana wykorzystane.... poczekajmy na cały stadion... choc i tak stawiam ze jako miasto caly czas beda cos poprawiac bo miasto bedzie dbac o stadion.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Oświetlenie trybun w czasie meczy rzeczywiście było słabe. Ale czy się poprawiło to ja się jeszcze wstrzymam do soboty z oceną, bo w necie to różnie może wyglądać. Ale mam nadzieję, że tę sprawę poprawili. Bo w TV trybuny na bardzo ciemne wyglądały, jaśniejsze powinny prezentować się o niebo lepiej.
No i jeszcze czytałem na głównej że płot przed A/B ściągają bo barierki zakładają. Mam nadzieję, że do soboty się wyrobią z tym. To też będzie malutki kroczek w dobrą stronę. Chodzi bardziej o moje samopoczucie bo wiem, że osobną sprawą jest termin oddania całego stadionu, na który co najmniej pół roku jeszcze poczekamy... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Nie było jeszcze 30 grudnia 2010.
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
w końcu! nareszcie będzie można zrobić jakieś normalne zdjęcie kibicon a i w tv to bedzie wyglądało o niebo lepiej! (via Legia)
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A mnie sie wydaje że to jest złudzenie. Jeśli się włączy reflektory na maxa to na trybunach od razu zrobi sie"ciemno". Do tego kamerka która to nagrywa, w nocy ma dłuższy czas naświetlania przez co wydaje się że jest jasno
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Jedyne co się zmieniło to natężenie światła, jak dla mnie zbyt dużo to nie da, bo lampy powinny być równomiernie porozwieszane pod dachem a nie jeden rząd u góry i jeden z nad sky-boxów...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Dokładnie, juz chyba widziałem tak doświetloną trybune. Całe wrażenie robią główne reflektory (jupitery), i percepcja wzrokowa live, nie obraz cyfrowy ze słabej jakości kamery.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
A mam takie pytanie do Pana Darka. Czy będzie startował w wyborach do Rady Miasta ?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|