|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Hmmm... Dziwne był Kasperczak wszyscy napier***, że trener jest słaby piłkarze są ok. Dlaczego teraz jest inaczej ? Co ma takiego w sobie Maaskant bo nie rozumiem ? Słaby trener i tyle. Widać po wynikach jaki osiąga obecnie jego zespół
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Kasperczak wcale nie był słaby, Maaskant dla mnie jeszcze słabszy, najlepiej wczoraj w TV skwitowano Wisłę, szuka piłkarzy i trenerów po świecie, a byli piłkarze Wisły strzelają bramki, byli trenerzy ogrywają ją w bezpośrednich meczach...kiedy skończy się ta amatorka?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
1906 % racji... Jak dla mnie to w Wiśle powinni grać cały czas : Burliga, Wilk, Mączyński, Rado ( on może z ławki ) ale reszta to 1 skład.... Przynajmniej będą walczyć i coś potrafić a nie jak Branco, Boukhari, Cikos |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jest z zachodu, ładnie mówi i dobrze w graniaku wygląda.
Mimo wszystko powinien do końca rundy prowadzić Wisłe bez względu na wyniki. Jeśli sie one nie poprawią to po rundzie żegnać bez żalu. Jeśli będzie lepiej (w co trudno uwieżyć na tą chwilę) to zostawić. Generalnie nie można traktować go ulgowo i inaczej niż Heńka czy Skorżę tylko ze względu na obywatelstwo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Od kiedy to latem ktoś twierdził, poza niepoważnym "marginesem" typu Luckaj, że nasi obecni piłkarze są ok?![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Dokładnie, smiać mi się chce teraz z tych wszystkich ludzi którzy bezczelnie obrażali tutaj Kasperczaka. Tak jak myślałem zmiana trenera na ten moment nic nie dała, a dodatkowo straciliśmy już sporo punktów w związku z eksperymentami trenera Maaskanta w trakcie sezonu.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Punkty tracimy nie poprzez eksperymenty, tylko dlatego ze zaden z naszych zawodnikow nie jest w formie, badz jest slaby.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
A kto byłby lepszy od obecnego trenera? Kulawik, Probierz? Może Kasperczak po raz 3?
Przestańcie, bo pęknę ze śmiechu. Mieliśmy już teoretycznie najzdolniejszego z młodego pokolenia Skorżę, żadnych wniosków? Póki miał w miarę zgrany zespół szło dobrze, później co raz gorzej. Dostając zespół po przebudowie, z masą graczy z łapanki w trakcie sezonu nie ma co oczekiwać od trenera cudów. Widać że trwa selekcja obecnych piłkarzy, sprawdzanie jak radzą sobie z pomysłem na grę trenera. Każdego trenera w jakimkolwiek klubie, z ligi silniejszej od naszej będę witał z radością. Grając z tymi samymi ludzmi na tym samym podwórku nie nauczysz się niczego nowego. Podobnie nasi trenerzy, grając ciągle między sobą, wybić się może tylko nieprzeciętny talent, a ja takiego nie widzę. Problemem jest presja, prezes Basałaj powinien otwarcie powiedzieć, 'ten sezon jest stracony, po tragicznym jego początku.' I tyle, walczymy o miejsce w pucharach, czy nawet o lokaty 5-7. W zimie dojdzie 2-3 graczy, latem może kolejnych,max 3, aby nie burzyć kolejny raz zrozumienia w drużynie, i w następnym sezonie walczymy ponownie o mistrza. Zespół został odmłodzony, a to zawsze boli. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
a ja slyszalem ze B.C znalazl prawdziwa przyczyne lamentu i placzu wsrod kibicow i od nowego roku 70% osob z forum ma byc pozbawiona dostepu do internetu
![]()
.....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Było już Maaskant Out czy nie, bo nie dam rady psychicznie przewertować postów od wczoraj. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
uwzięli się co po niektórzy na trenera jakby był głównym winowajcą tego co się obecnie wyprawia... to chyba że ktoś oczekiwał cudotwórcy... to teraz ma prawo być zawiedziony... zmian trenera w obecnej sytuacji jest bardzo krótkowzroczna... już jeden taki był co podpadł wcześnie... a teraz może nam śmiać się w twarz... ![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
a na miejsce pilkarzy sprowadza sie kopaczy.... ale slowa "nowy" i "transfer" zawsze maja w sobie magie ze bedzie lepiej. I tak bym podsumowal kolejne zmiany w Wisle na przestrzeni ostatnich lat.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Ilu tu ekspertów
JAK W BURDELU JEST ŹLE TO SIĘ WYMIENIA KURVY A NIE FIRANKI |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Nikt poważny nie chce zwalniać trenera Maaskanta przed końcem rundy albo i końcem całego sezonu. Natomiast niektórzy ( szczególnie tofik - bez urazy) nie rozumieją znaczenia słowa krytyka.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Krytyka (Krytyka (łac. criticus - osądzający) – analiza i ocena dobrych i złych stron z punktu widzenia określonych wartości.) Nie trzeba być ani zajadłym krytykiem w znaczeniu jebać wszystko co ktoś robi ani wiernopoddańczym wyznawcą, który będzie bronił każdej decyzji naszego trenera. tofik - przemyśl to zanim będziesz pisał swoje "mądrości" o "mendach". Ja ani wyznawcą ani wrogiem Maaskanta nie jestem. Staram się go oceniać na chłodno. Oceniać i analizować jego decyzje, a jako kibic Wisły jak każdy z nas mam do tego prawo. A teraz na poważnie - zastanawiałem się dlaczego Maaskant cały czas brnie w ten sam schemat. Ciągle gramy to samo. I po zastanowieniu zgadzam się z tymi kolegami co napisali że - Maaskant chce aby nasi kopacze nauczyli się grać, tylko ma jeden szkopuł. Materiał ludzki nijak nie pasuje. Liczy jednak na to że w końcu - jak to powiedział Garguła - machina zaskoczy ![]() (Oby nie zaskoczył zbyt późno!) Zgadzam się też z tym co napisał marszałek - albo Maaskant zmieni taktykę i uciuła więcej punktów albo dalej będziemy pięknie klepać i nic z tego nie będzie, no chyba ze jednak ta machina... Dylemat trudny dla trenera - albo nieco modyfikuje swój schemat - i może z konterki parę punktów wpadnie, albo dalej klepiemy swoje i w najlepszym razie remisujemy I co gorsza gdybyśmy np stworzyli z Górnikiem z 6 setek tylko jak zwykle 3 zmarnował Brożek, 2 Małecki a 1 Kirm trafiający w swoim zwyczaju w słupek, a Górnik wyprowadził jedną kontrę i wygrał - sądzę że nikt by nie narzekał - widać by było że idziemy w dobrą stronę. Ale mecz wyglądał inaczej - z naszej strony, i tylko Garguła coś próbował robić a tak to było takie klepanie dla klepania bez żadnych sytuacji dla nas pod bramką Górnika. Stąd ten niepokój jak myślę co bardziej krytycznych forumowiczów. A trzeba dodać że jeśli remisy są dla nas porażkami... to mamy nie lichą serię 5 porażek pod rząd i co gorsza Maaskant wygrał 1 mecz kiedy grała jeszcze Kulawikowa jedenasta z Bytomiem ![]() Tylko głupi nie zastanowiłby się co jest nie tak! 5 meczy i z meczu na mecz bez zmian. Ale jak mówię nie ma co myśleć teraz o zmianie trenera - ale rzetelna krytyka (w znaczeniu oceny plusów i minusów) jest konieczna. Są trenerzy którzy taktykę dobierają pod piłkarzy, Maaskant idzie bardziej w stronę - mam wizję tylko muszę znaleźć do niej wykonawców.... a na razie z tym bardzo krucho! No ale optymistą trzeba być zawsze i mam nadzieję że machina wreszcie zaskoczy
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 18.10.2010 o godz. 16:59.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
bardzo ciekawa wypowiedż na forum... Amiki:
Cytat:
w kontekście tego, że nie ma sensu wchodzic do europejskich pucharów zanim nie zbuduje się drużyny od podstaw: Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
FraMat,
jak widać problem nie leży tylko w naszym klubie. Brakuje mi na tym forum dyskusji o sposobie rozgrywek Ekstraklasy, oraz o zarządzaniu klubem, poza polityką transferową. Może założysz taki temat? (ja próbowałem ale mi go usunięto :/). Podyskutowałbym o takich problemach jak: 1. Polska Myśl Szkoleniowa - to że trenerów (nie tylko pierwszych) mamy jeszcze gorszych niż piłkarzy. 2. Rozgrywki, ilość drużyn, system rozgrywek 3. Drużyny rezerw, młodzieżowe Bo może nie jestem za długo na tym forum, ale ileż można czytać i dyskutować o kg Boukhariego, przeogromnym talecnie Małeckiego, zwalnianiu Maaskanta i jedynie słusznej taktyce 4-4-2 |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Skoro potrafimy już na wyjeździe dominować w polu to oznacza, że coś nie tak jest z atakiem... Czyli, wiecznie wymachujący rękami, mający pretensje do innych i biegający bezproduktywnie za obrońcą "gwiazdor" Brozio jest naszym poważnym problemem. Nie trener, choć jak pisałem gdy go zatrudnili że wyniki ma takie sobie, a jednak Brozio, który tak na prawdę nic wielkiego w Wiśle nigdy nie pokazał. Wiśle jest potrzeby b. inteligentny, dobrze wyszkolony technicznie napastnik, który przez 90 minut jest pod grą- ktoś pokroju Frankowskiego. Brożkowi albo się nie chce grać, albo pewien poziom go przerasta, a do gry piłką to on nigdy zbytnio się nie nadawał. W Wiśle widać zmianę systemu, ale idzie to jak po grudzie. Kolejne zmiany trenerów nic nie dadzą, a poza tym kto z jakimiś wynikami chciałby do nas przyjść...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Na razie Maaskant kombinuje jak moze z tym ze do jego sytemow itd potrzebni sa ludzie ktorzy maja juz podstawy zeby takie cos grac ,a nie ludzie ktorzy nie potrafia przyjac pilki,czy wyjsc na wolna pozycje...
i tu jest cd-key ,na ktory Maaskant nic nie poradzi,polscy pilkarze nie potrafia myslec i grac jak w innych krajch ,bo ich tego nie uczono a nawet jesli ,to im sie tego nie chcialo cwiczyc.Problem jest gleboki ,bo teraz wychodzi ile waraci sa obecnie pilkarze Wisly. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
pragne zwrocic uwage na jeden fakt, ze ciagle zmiany schematów niczemu nie sluzą, jak pilkarze maja ze soba zgrac, to najpierw musza nauczyc ten jeden schemat... ![]()
Wisła najlepszym klubem na świecie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Niech sobie Maaskant kupi cd-keya na allegro, może go na steam-ie nie zbanują. A tak poważnie, bardzo dobry post. My nie mamy zawodników do tego systemu. Wg. mnie brakuje 2 skrzydłowych i napastnika który potrafi przytrzymać piłkę w polu karnym, jak kiedyś Kużba żeby reszta drużyny mogła dobiec. Powinniśmy grać teraz 4-4-2 i po 2 lub 3 okienkach transferowych przechodzić na 4-3-3 zmieniając powoli kadre. A tak Maaskant wyskoczył z tym 4-3-3 i zawodnicy mają wymówkę że się uczą nowego systemu, jak i sam trener ma usprawiedliwienie bo może powiedzieć że zawodnicy nie łapią o co mu chodzi. Jak dla mnie bardzo cwane zachowanie. Jak zwolnią Maaskanta to zawodnicy powiedzą że Holender to był jakiś oszołom co im nic nie potrafił wytłumaczyć i dodatkowo kazał jakoś dziwnie grać, a Maaskant po zwolnieniu w Holenderskich gazetach będzie mógł mówić jacy to polscy zawodnicy są słabi bo jego tłumaczenia nie zrozumieli. Oczywiście wszystko podłapie "polska myśl szkoleniowa" która w mediach naśmiewać się będzie z Holendra że mając na ławce Żurawskiego, Wilka, Kirma, Łobodzińskiego, Boguskiego czyli samych reprezentantów którzy w innych drużynach byli by gwiazdami ten zrobił 8 miejsce w tabeli.
Ostatnio edytowane przez wwf : 19.10.2010 o godz. 00:43.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ja myślę że to zaskoczy - z tymi zawodnikami na pewno nie tak jakbyśmy marzyli ale tak by zacząć wygrywać.Sprawą otwartą jest to czy holender do tego dotrwa.
Jeśli dostał czas to myślę że dobrze robi, próbując zrobić coś więcej niż tylko chaotyczną przebijanke jak to było za Skorży Jeśli nie dostał tego czasu to popełnia błąd bo do zimy powinniśmy grać tak jak większość czyli taką rąbankę. Ogólnie kiepsko to widzę bo nie ma się gdzie przełamać.Lechia gra bardzo fajną piłkę, choć trzeba przyznać że zeszłą rundę, jeśli chodzi o wyniki to mieli fatalną.Amica...grają słabo ale co z tego, tam zawsze się ciężko grało, Parchy się zepną i może być tak jak z Górnikiem...Legia tez słabizna ale zaczęła przynajmniej coś wygrywać. A co najgorsze to my nic nie gramy, tak na prawdę nie ma przesłanek by to się w ciągu najbliższych meczy zmieniło. Tak więc kiepska sprawa bo zmiana trenera to kolejne pół roku w plecy i nie czarujmy się że przyjdzie ktoś kto to szybko odmieni.Znów kilka miesięcy na poznanie się na naszych orłach, nie wiadomo co z dyr sportowym Ja bym to ciągnął jeszcze rok, czyli jak za rok o tej porze nie będziemy grać zdecydowanie lepiej to niestety można powiedzieć że eksperyment wykonany lecz niestety nie udany.Chyba że spadniemy bo na dziś jesteśmy chyba najgorzej grającym zespołem w lidze.ps jeśli chcemy już dziś mieć szansę na wygrane to niestety trza zawiesić projekt technicznej gry i prowadzenia meczu.Boukhari(który moim zdaniem nie gra najgorzej) - ława, bo jest za wolny do młócki. Dwóch DM, Wilk i Sobol,przed nimi Garguła, Brożek, na skrzydłach Paljic(ew Kirm) i Mały - dać im zadania defensywne(asekuracja Brożka i Branko) i jedziemy z prostą piłką.Po godzinie można spróbować Riosa, Kirma czy Paljicia na podmęczonego rywala.Mało kombinowania, twarda gra i tyle
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 19.10.2010 o godz. 00:47.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Przede wszystkim to mamy uboga pod wzgledem technicznym kadre...dlatego to granie po ziemi nie bardzo nam wychodzi i dlatego tez Skorza probowal troche innej gry(bo widzial na co stac naszych kopaczy). Nie wymienimy kilkunastu(czy wiecej) podan na polowie przeciwnika, takie sa poprostu fakty. Rozumiem gdyby gral Kosowski, Szymkowiak, Uche, Frankowski czy Blaszczykowski...wtedy mozna sie cieszyc taka gra, a dzisiaj to 3 podanie laduje na aucie lub jest strata po zlym przyjeciu, itd.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
To prawda, szczególnie że nie jest prosto grać przy takim skomasowaniu rywala na swojej połowie.Może głupie porównanie ale wiemy jak technicznie gra Barca i jak Inter się okopał to nawet takie kozaki nie były w stanie nic zrobić.
Wiadomo, my nie Barca, reszta nie Inter ale problem podobny. Mówi się że jak za młodu się nie złapie techniki to potem już za późno.Ja myślę że to nie tak do końca.Każdy element można poprawić poprzez powtarzanie go na treningach, tylko niestety tego się w miesiąc nie zrobi. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jedno "ale". Podobno skład mamy teraz wybitnie międzynarodowy a wg niektórych, obcokrajowców w Wisle jest zbyt wielu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Ja wiem, że obecnie, wbrew pozorom, prawdopodobnie można walczyć z ubogą Jagą czy Koroną lub nam podobną Legią i Amicą, o kolejnego mistrza podwórkowego i potem przepłacać piłkarzyków-pajacyków za ente kompromitacje pucharowe.
![]() Ja wiem, że można ztrudnić kolejnego trenera, układającego taktykę pod piłkarzy w dosłownym tego słowa znaczeniu tzn. z uwzględnieniem ich oczekiwań i możliwości. ![]() Ja wiem, że można wrócić do systemu treningów 2 godzinnych 4 razy w tygodniu, co wystarcza pod zdobycie mistrza podwórkowego, lecz nie wystarcza już nawet na Eskimosów w pucharach ![]() Ja wiem, że można inaczej niż Maaskant ustawiać drużynę, bo na tym polega możliwość wyboru. Ja wiem, że można powtarzać w nieskończoność te same błędy w klubie, począwszy od ruletki trenerskiej, po kolejnych zbawców boiskowych za darmo lub z płyt DVD Ja wiem, jak wiele znaczą mistrzowskie tytuły i jak bardzo warto je kolekcjonować, nawet przy świadomosci niemocy pucharowej, z którą wreszcie coś trzeba zrobić ![]() Ja wiem, że ........................... itd Może najwyższy czas na poważne zmiany w drużynie i to naprawdę, godne najwyższego budżetu w Polsce i realne wobec stawianych sobie celów. Może czas na stabilizacje w klubie i jak najszybciej w kadrze piłkarskiej, aby przywrócić prymat krajowy, lecz w nowej, pucharowej już jakości. Może czas na zaufanie Holendrom i ich wspomaganie, aby ich męki i męki Wisły, skrócić do minimum, najlepiej do najblizszego okienka transferowego i przygotowawczego. Zaufajmy dyrektorowi sportowemu mistrzowskiego wtedy PSV. Może najwyższy czas na bazę i szkółkę treningową ME w najwyższym wydaniu. Może czas na zaplecze piłkarskie w wydaniu europejskim. Może najwyższy czas na Wisłę naprawdę profesjonalną. Mimo przejściowych niepowodzeń i niezrozumienia zmian u wielu pracowników, piłkarzy czy kibiców Wisły, wbrew presji wyników i żenady w wydaniu drużyny Wisły. Mimo tego wszystkiego, zaufajmy Holendrom czyli zaufajmy Cupiałowi z Basałajem i prośmy ich o cierpliwość tym razem, bowiem przed Holendrami stoi zadanie syzyfowe wręcz dla ich poprzedników, a dla nich miejmy nadzieję, że pionierskie w tym dobrym tego słowa znaczeniu. ![]()
Ostatnio edytowane przez kot : 19.10.2010 o godz. 02:32.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Nie mamy najwyższego budżetu w Polsce, z tym ubóstwem Jagi i Korony to nie przesadzaj - Niedzielan, Franek czy Grosicki za czapkę gruszek tam nie grają. Może i mamy wiecej pieniedzy od nich, ale cóż - przeciekają miedZY palcami, znikają w niewiadomych(?) miejscach, są wyrzucane w błoto. To o czym wiadomo od kilku lat, teraz są skutki tych paru lat robienia na odwrót niż należy. A jaka będzie przyszłość? Quo vadis Wisło?
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Odnośnie Holendra - bez sprowadzenia w większości swoich ludzi do sztabu szkoleniowego będzie mu bardzo trudno wprowadzać zmiany w drużynie czego dowodem są gra i wyniki osiągane przez zespół. Bez profesjonalisty od przygotowania fizycznego piłkarze pod względem motoryki będą wyglądali jak wyglądają - Bahr nie skończył żadnego kierunku dotyczącego tej dziedziny sportu - to były trener w dodatku marny po AWF-ie - równie dobrze mógłby uczyć dzieci na lekcjach WF-u z mniejszą szkodą dla Wisły. Łącznie miesiąc czasu przez przerwę na reprezentację a gramy do 60 minuty jako tako a potem cisza - to widać jak w jednostajnym tempem poruszają się zawodnicy. Dwa od czasu kiedy trenerem bramkarzy był był sprowadzony przez Petrescu szkoleniowiec nasi nie potrafią wznieść się na wyższy poziom od kilku już ładnych lat.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Zagrożenie lawinowe w Wiśle po zwolnieniu Maaskanta
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...mpaign=1077762 ![]()
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w temacie trener M. (ale też Cupiego) w DP komentarz Krzysztofa Kawy
do bólu prawdziwy ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Zwolnienie Maaskanta to najgorsze co może się stać. Jeżeli Cupiał zrobiłby coś takiego to byłby to wielki błąd. Jak można oczekiwać cudów od trenera który pracuje tak krótką z drużyną w której zaszły tak duże zmiany. Najpierw trzeba dać Holendrowi możliwość przepracowania z drużyną okresu przygotowawczego i zrobienia kilku transferów a potem od niego wymagać.
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|