The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.10.2010, 13:22. [10. Kolejka] Wisła Kraków - Lechia Gdańsk 23 października sobota godz. 18:15
Za nami mecz z Górnikiem. Teraz czeka na nas chyba najbardziej wymagający rywal z jakim do tej pory graliśmy. O ile we wrześniu widać było symptomy lepszej gry i nadziei, że z meczu na mecz będzie lepiej o tyle październik i listopad będzie dla nas chyba najgorszy w historii. Na razie zdobyliśmy 1 pkt i w ciągu najbliższych 4 meczów nie zanosi się na więcej. 4 pkt w najbliższych 4 meczach to będzie sukces. Zbliża się widmo jeszcze gorszego miejsca na koniec niż to miało miesce 3 lata temu. Można sprowadzać zagranicznych, ale jeśli są 3x lepsi od naszych. Z Lechią Gdańsk nie będzie łatwo i 3;0 w plecy jest całkiem realne.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 18.10.2010, 13:26
A ja jestem dobrej myśli. Nie mówię, że łatwe 3:0 dla nas, ale liczę na wyrównaną walkę i jakieś 1:0 dla nas. Albo bezbramkowy remis. Wszystko zależy od tego, z jakim zaangażowaniem zagrają piłkarze. Utrzymywanie się przy piłce to jest klucz do strzelania goli(moim zdaniem), bo żeby coś z piłką zrobić, należy ją posiadać. http://kibole.wroclaw.pl/relacja10.html Mam nadzieję, że trener podpowie im, co można zrobić z piłką na 30 metrze od bramki przeciwnika, żeby ta zatrzepotała finalnie w siatce.
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 05.03.2015 o godz. 15:29.
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 18.10.2010, 13:27
Mecz mega ciężki, przy ogromie ambicji z naszej strony i odpowiedniej taktyce (defensywnej oczywiście) może zremisujemy. Stawiam na 1:1, mam nadzeje że Maaskant zrobi jakieś zmiany i zagramy w końcu dwoma napastnikami. Bo co dwie głowy to nie jedna, a narazie mam jakieś pół napastnika. Mój skład na ten mecz ale pewnie nierelany bo boukhari i Pawełek mają chyba wykupiony abonament na gre:
Jovanic - Cikos, Chavez, Cleber, Paljic - Małecki, Wilk, Garguła, Kirm - Rios, Brożek (Rios jako cofnięty)
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 18.10.2010, 13:48
Jeśli będziemy grali tą samą "taktyką" i co ważne składem co ze Śląskiem i Górnikiem to niestety skończy się na 0:2, a i wyżej być niestety może. Na litość braci bym nie liczył, walczą o swoje (podium mają realne - w tym za nich trzymam kciuki).
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 18.10.2010, 14:16
Jeśli Lechia niesiona zwycięstwami zagra do przodu z nadzieją na zwycięstwo jest szansa na sukces z naszej strony. Jeśli będą pilnowali własnej bramki i liczyli na kontrę to niestety będzie ciężko o dobry dla nas rezultat.
Odpowiedz cytując
mhl_pl
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 18.10.2010, 14:49
Ja mam nadzieję że Lechia wygra, i cały czas będzie w czołówce tabeli. Widać u nich zaangażowanie i grę do przodu. Jeśli chodzi o Wisłę to nic nie wynika z tego utrzymywania się przy piłce bo podawanie miedzy obrońcami i do połowy boiska nie może przynieść korzyści bramkowych. Nasz atak i pomysł na ten atak nie istnieje. Poza tym odnoszę wrażenie że piłkarzyki poczuli..że za mocno trenują.. po co trenować i walczyć z Maaskantem.. skoro można pograć sobie w dziada z jakimś innym lajtowym trenerem. Podsmowując stawiam 1-2 dla Lechii
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 18.10.2010, 15:23
Remis biorę w ciemno.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 18.10.2010, 15:24
Już nie pamiętam kiedy w lidze na własnym boisku nie byliśmy faworytem.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 18.10.2010, 15:48
Licze na lagodny wymiar kary.

Bramki nie strezlimy bo nie ma kto, stracic cos stracimy wiec bedzie jakies 0-1 co w tej sytuacji wynikiem dla nas nie jest zlym...
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.10.2010, 16:39
Lechia spuchnie, jak nie w ten weekend to w kolejny, co do tego nie ma wątpliwości.
My zaczniemy w końcu grać, pytanie czy stanie się to jeszcze w tej rundzie.

Jedno jest pewne - Lechia przyjeżdża jako faworyt i my będziemy grać z kontry. Ale i tak, stawiam, że przegramy różnicą dwóch bramek, ale w końcu coś wepchniemy.
.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.10.2010, 16:41
Dużo zależy od naszych napastnikow pomocników ofensywnych i dziurawej jak sito obrony. Jak nie zagra Cleber to może nie stracimy bramki...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Ravers
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 18.10.2010, 18:01
Ja wiąże duże nadzieje z tym meczem,ponieważ spodziewam się otwartej gry z obu stron.Myślę że środek boiska dzięki temu będzie bardziej otwarty co stworzy naszym piłkarzom okazję do gry ładniejszego dla oka futbolu.Stawiam skromne 1:0 dla nas.
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 18.10.2010, 18:02
vote-for-mikey o Jagiellonii też tak wszyscy mówili i co? a ta według Was jadąca drużyna na farcie ma 5 pkt przewagi nad Nami i 10 nad Wami. I co kolejke jest dyskusja czy to już ich ostatni dobry mecz. Problemem Wisły jest wypalenie Jej graczy. Brożkowy napastnik dusi sie w tym klubie już z 2 lata, i na dodatek bedzie teraz w tym tygodniu zakłopotany swoim transferem bo znowu sie turcy zgłosili. Boguski wypadł na długo, Małecki to cień samego siebie z zeszłego sezonu. Obrony Wisła praktycznie nie ma, ni ładu ni składu. Więc to ja moge powiedzieć, że to Wisła tak naprawdę może nie odpalić w tym sezonie. Na ten moment więcej jest na to szansy niż na spuchnięcie Lechii. Paradoksalnie Lechii będzie łatwiej o punkty na Wiśle niż było z Arką. Wisła nie zamuruje sie na 40 metrze w 10 graczy jak Arka, i Lechia będzie mogła grać swoje. Jak to wyjdzie ? Niewiem, ciężki do obstawienie tego meczu. Licze n adobry mecz i jeszcze lepszy wynik pozdro
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.10.2010, 18:07
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Dużo zależy od naszych napastnikow pomocników ofensywnych i dziurawej jak sito obrony. Jak nie zagra Cleber to może nie stracimy bramki...
Ostatniego gola zajebał Bunoza. A przecież przelobowali też jak trampkarza tego Branco i tylko rozpaczliwe wyjście Pawełka poza pole karne i wygranie główki ( ) uratowało nas od straty gola. Nie, żeby Cleber był ostoją defensywy, ale nie ma sensu tworzyć mitów - wszyscy w naszej obronie są wiadomo jacy...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.10.2010, 18:28
tkwm napisał(a):Wyświetl post
UWAGA !!! WIELKA PROŚBA
apel do wszytkich prawdziwych kibiców białej gwiazdy wszyscy na lechie !!!! ma byc komplet !!! wiem ze druzynie nie idzie ze nie moga wygrać ale wisle kazdy ma z nas w sercu i pokazmy tym obcokrakowcam ale i również polakom że jak narazie Wisła to MY ale chcemy by wislą mozna nazywac i nasza druzyne . pokazemy im wstawiajac sie w sobote 23 pazdziernika o godz. 18,15 przy R22 oni zobacza ze pomino ich slabej gry stadion jest caly stadion zyje i coś w nich pęknie powiedzą sobie aha dla takich kibiców trzeba grać dać wiecej serca i piekna tej grze a zarazem druzynie . mysle wiec ze jak kibice beda to gra tez bedzie wierze w to mocno bo druzyna zobaczy ze ma pewne wsparcie u kibiców i zacznie walczyc a zarazem wygrywac a to nam wszytkim prawdziwym kibicom wisly chodzi. wiele kibicow mówi ze nic nie graja to na mecz nie ide albo mi sie nie chce albo ida i wygwizduja nie o to chodzi tak nic nie osiagniecie takimi gestami a mocno poranicie !!! a wiec apeluje pokazmy ze wisla ma prawdziwych kibiców którzy są przy niej na dobre i na złe a nie kibiców sukcesu jak na legii czy sracovii. mam nadzieje ze wielu kibicow zwlaszcza nie chodzacych na mecze a bardzo zle komentujacych wisle wezmie to sobie do serca . ja dla was moge byc nikim wzyklym debilem który coś plecie , ale zróbcie to dla klubu którego kochacie !!! to nic was to nie bedzie kosztowalo a możecie mocno pomóc drużynie !!
Bardzo podoba mi się ten post (może poza wstawianiem sie - spróbujmy jednak wstawić się dopiero po meczu - wstawić się:1.wziąć kogoś w obronę; 2. pot.upić się, ipozai przekręcaniem nazw klubów - masz ostrzeżenie).
Ale ma to sens. Piłkarze grali ostatnio calkiem mądrze taktycznie. Brakuje tylko determinacji i zapału (pomijając umiejętnosci niektórych). Ci cudzoziemcy, którzy grają mądrze taktycznie nie czują tego w jakim klubie kraju. Nie czują tego, że Wisła musi wygrywać, nie grają z mentalnością zwycięzców, ale z mentalnością najemników.
Dla nich mecz Wisły musi stac się świętem, okazją do pokazania się, do świętowania z kibicami... a nie kolejnym zadaniem do odfajkowania.
Pomijam, że tak samo powinni to traktowac Polacy. (mała uwaga przy okazji: widziałem, ze tak to odbiera chyba Wilk, on cieszy sie z możliwości wzięcia udziału w meczu Wisły, dla niego to wydarzenie i tak trzymać).
Sam Maaskant nie przekaże im tego wiślackiego ducha. To my musimy to zrobić
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 18.10.2010, 21:19
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Lechia spuchnie, jak nie w ten weekend to w kolejny, co do tego nie ma wątpliwości.
My zaczniemy w końcu grać, pytanie czy stanie się to jeszcze w tej rundzie.

Jedno jest pewne - Lechia przyjeżdża jako faworyt i my będziemy grać z kontry. Ale i tak, stawiam, że przegramy różnicą dwóch bramek, ale w końcu coś wepchniemy.
Jesteś pewny że to my będziemy grać z kontry? Na razie Maaskant pokazał jedno - brak jakiejkolwiek elastyczności i zmiany taktyki pod rywala - to my znowu będziemy wymieniać dziesiątki bezproduktywnych podań, a Lechia nas będzie kontrować i strzelać bramki. Mecz będzie taki sam jak w Białymstoku - my niby gramy, dominujemy ale do 30 metra a Lechia mając szybkich napastników i skrzydłowych rozklepie naszą obronę która monolitem nie jest. Nooo ale my z kontry za Maaskanta grać nie będziemy. My mamy dominować
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 18.10.2010, 21:21
Myślę, że mimo wszystko mamy szansę, szczególnie jeśli Lechia postawi na otwarty futbol. Jeśli będzie grać z kontry to nas wypunktuje jak rasowy bokser.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 18.10.2010, 21:31
Może nie najsilniejszy zespół do tej pory, ale może drugi najsilniejszy.
Nie bez przyczyny Lechia przecież jest tak wysoko, w zespole mają bardzo dobrych zawodników. Nie jestem w tej chwili wskazać słabego punktu.
Mi przede wszystkim podoba się ten Traore najlepszy transfer Lechii moim zdaniem potrafi wypracować kolegom okazje.
Pozostali zawodnicy też znacząco lepsi od sprowadzonych naszych.
Obawiam się, że to może być kolejny mecz bez wygranej z rzędu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.10.2010, 23:46
Obiektywnie patrząc - sportowo nie mamy atutów. Lechia jest w gazie, jest zgrana, dobrze poukładana - mają drużynę.
W to, że nasi się jakoś specjalnie zepną nie wierzę. Pozostaje nam liczenie na farta, wepchniecie jakiegoś farfocla, kiks, samobój - cokolwiek.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.10.2010, 23:56
Ciezko to pisac ale niewiem zabardzo jakie my mamy plusy zeby moc powiedziec ze ten mecz wygramy.
Do czego to doszlo zeby grajac na R22 czlowiek nastawial sie na jakis remis czy cos.Lechia ostatnia fajnie wypunktowala Legie ,bo ma druzyne.Widac prace i zgranie ,Kafarski wie co ma robic.

Pamietajmy ze pilkarze nas potrzebuja i to my mozemy pomoc.W duzej mierze na R22 to my kibice robimy "podloze" pod gre zespolu.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.10.2010, 00:03
W tej chwili mamy najsłabszą drużynę od wejśćia Telefoniki do Wisły. Mase przeciętnych piłkarzy, którzy zarabiają krocie jak na nasze warunki a niczym nie przewyższają kopaczy z naszej "EKSTRAKLASY" do tego dochodzi brak zgrania i oraz dobrej komunikacji na boisku spowodowany różnorodnościa jezyków. Szanse na remis z Lechią, która ma zespół zgrany bez w/w problemów i do tego jest w gazie oceniam na 15 - 20 procent tylko z tego powodu, iż przyjeżdzająć na Reymonta mogą sie przestraszyć samej magi tego stadionu i nazwy Wisła co na ten moment nam sie nie zupełnie nie należy...
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
Varthnorh
Junior Member

Od: 10.2009

Stary 19.10.2010, 08:22
Mysle ze jesli bd niosacy doping to moze wkoncu nasi kopacze cos ugraja. Forza WISŁA
Odpowiedz cytując
KamAr
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 19.10.2010, 10:38
To nie jest brak umiejętności piłkarzy, tylko brak formy. Przecież (jak już gdzieś zresztą tutaj pisałem) każdy pamięta, jak dobrze potrafili grać Brożkowie, Małecki, czy Boguski. Ściągnięci zawodnicy też są niczego sobie. Problem jest z wprowadzeniem drużyny w ligę. Lechia jak dla mnie prezentuje niższy poziom (jeśli chodzi o zawodników), którzy nadrabiają swoją nieustępliwością.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 19.10.2010, 12:35
Chciałbym żeby z BKSem bronił Jova, obrona obojętna, w pomocy defensywny Wilk, ofensywni Guła i Andy, na skrzydłach Kiro i Mały , w ataku nic się nie wymyśli więc Brozio. Wierze w chociaż remis
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 19.10.2010, 12:45
Tak Ot, mamy pecha w meczach przeciwko drużyną w których grają byli zawodnicy reprezentujący Białą Gwiazdę

z Jagą - Franek nam strzela,
z Koroną - Niedzielan strzela,
z Górnikiem - Kwiek nam strzela,
z Lechią - Zieńczuk, Dawidowski ?

Ciężki mecz nas w sobotę czeka, chciałbym zobaczyć od 1 minuty Czarka Wilka, jako jedynego defensywnego pomocnika i ofensywni tak jak w Zabrzu Garguła, Boukhari tyle, że skrzydła to Palijć i Rios, Małecki albo Brożek Paweł ławka.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 19.10.2010, 13:02
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Obiektywnie patrząc - sportowo nie mamy atutów. Lechia jest w gazie, jest zgrana, dobrze poukładana - mają drużynę.
W to, że nasi się jakoś specjalnie zepną nie wierzę. Pozostaje nam liczenie na farta, wepchniecie jakiegoś farfocla, kiks, samobój - cokolwiek.
pytanie: czy gramy sposobem "na Arkę" czy "na Cracovię" czyli zmasowana obrona i liczenie na błąd rywala - w eklasie od lat zespoły tak grają, ciułają głownie u siebie po 1:0 i nie wnoszą nic ciekawego. Jest to w naszej obecnej sytuacji gwarant jakichś punktów, z tym że zespoły tak grające z reguły maja dobrze opracowane stałe fragmenty gry, bo to jedna z głównych szans tych drużyn na bramkę, a u nas z tym jakoś kiepsko. Czy gramy "na Maaskanta", licząc że ta banda nieodpowiedzialnych ludzi w końcu zacznie grać w piłkę, a nie klepać sobie przy połowie boiska piłeczkę.

Pierwszy sposób da nam więcej pkt, ale nie nauczy nas gry, drugi może kiedyś zaskoczyć i wniesie do naszej gry wartość dodaną, ale grozi tragicznymi wynikami na kilka najbliższych meczy. Zresztą ta ewentualna wartość dodana i tak przy obecnym materiale ludzkim nie zrobi dużej rożnicy.

Więc, nie myślałem że to powiem, ale do momentu wymiany pokoleniowej i jakościowej Wisła powinna grać zachowawczo i starać się ciułać pkt. Bo obecnie najlepszą taktyką na Wisłę jest dać jej grac i czekać aż sami piłkarze Wisły sprezentują rywalowi bramkę. Toć zagrożenie ofensywne z naszej strony jest żadne, jak Riosa nie ma na boisku, wszak tylko on może zrobić coś niekonwencjonalnego na boisku czy wrzucić napastnikowi na nos. A piłkarz wcale z niego żaden wybitny.

A Garguła w Zabrzu wykazał minimum zaangażowania i chociaż próbował wziąć grę na siebie - a wyglądał na tle naszych jak z innej galaktyki. Skandaliczne.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 19.10.2010, 13:04
*Wislazwe*- nie no, tylko jeden jak już tak chcesz patrzyć. Bo w końcu w Koronie jest jeszcze Nikola i Kuzera, a w Górniku Magiera (i jop i Leszczak ale oni nie grali).
Także luzik.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.10.2010, 13:16
Leszczak grał wczoraj w ME, i nic wielkiego nie pokazał. (Tak na marginesie)
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
wazonik1906
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 19.10.2010, 13:28
Prawda jes taka, że mecz z Lechią zweryfikuje na co w tym sezonie stać naszych kopaczy. Lechia jest jak narazie najbardziej wymagającym przeciwnikiem z jakim przyjdzie nam się mierzyć w tym roku wiec na jej tle bedziemy mogli sie przekonąc czy walka o majstra jest realna. LECHIA & ŚLĄSK & WISŁA
P.S. Gorąco zachęcam do wsparcia akcji Krwiodawstwa przed meczem
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 19.10.2010, 13:33
Jakoś bym nie liczył, że Lechijka przestraszy się magii naszego stadionu. W Warszawie na Legii też jest nowy obiekt, też był świetny doping, też jest uznana w Polsce marka i co... 3 bramki przywiezione z Łazienkowskiej i zero z tyłu. Górnikowi, który nas ograł Lechia zaaplikowała 5 bramek, a mogla i 10. Liczyć możemy jedynie na to, że piłkarze zepną poślady i będą zapier*alać, ewentualnie można liczyć na to, o czym mówił Garguła - że machina w końcu odpali. Problem w tym, że ja machiny tu nie dostrzegam. Każdy wynik jest realny w tym meczu, może poza naszym wysokim zwycięstwem.

Co do zabawy w skład to:

------------Pawełek------------
-------Cleber--Chavez--------
Cikos-------------------Branco
--------------Wilk---------------
--Kirm-------------------Paljic--
---------Rios---Garguła-------
------------Brożek--------------
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź