|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Wydaje mi się jednak, że Maaskant popełnił błędy w meczu - zbyt długo przetrzymał na boisku człapiącego i spowalniającego grę Marokańczyka oraz zdjął Brożka - mimo wszystko Brożek powodował, że zabrzanie musieli ciągle na niego uważać. Po zejściu Brożka nabrali trochę odwagi do atakowania. Niestety musimy uzbroić się w cierpliwość. Poukładanie tej drużyny jeszcze potrwa i będą potrzebne nowe elementy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
narazie bez szalu, mimo ze nie pamietam takiej padliny mysle ze nalezy mu sie czas... nasze pilkarki znowu poczulyby ze moga dokonac zmiany trenera kiedy tylko chca. Ja zyczylbym sobie zeby nasz Wlasciciel wszedldo szatni i "wytargal" za ucho chlopakow i postawil sprawe jasno. DLUGO W SZTABIE SZKOLENIOWYM NIC SIE NIE ZMIENI.
i bez lamentu ze Maaskant jest zly. Probierz i Kafarski tez odrazu wielkich druzyn nie zbudowali a tylko dzieki cierpliwosci prezesow ich druzyny sa gdzie sa... Ja od dawna jestem zwolennikiem angielskiego systemu pracy gdzie Wlasciciele maja ogromny kredyt zaufania dla trenerow trenujacych angielskie druzyny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Hej tam Boguś z Bogdanem, czy jesteście gotowi na zbliżający się finał tej rundy
Uwaga, uwaga...... nadchodzi Lechia Gdańsk a potem już nikt nie zatrzyma tego samograja. Oklep od Lecha. Szydera od Legii ![]() Jeśli i to przetrzymają nasi szefowie, to niewątpliwie kibice wkroczą do akcji, po ponownym uratowaniu Cracovii od spadku z ligii przez Wisłę i dopiero po takim spoliczkowaniu, zobaczymy dokąd zmierza Wisła Kto będzie grał i trenował wiosną Odbudowa obrony, potrzebuje jakiś 2 lat zgrania oraz piłkarzy klasy uprzedniej. Stworzenie skutecznej ofensywy na ligę oraz przede wszystkim puchary, w systemie 1/4/3/3, wymaga kasy, jakiej Wisła jeszcze nigdy nie wydała na transfery. Dlatego ocena duetu holendrerskiego, wymaga 2 lat pracy przynajmniej i to pod warunkiem transferowych inwestycji w każdą formację boiskową. Należy sobie uzmysłowić obecną tragedię w Wiśle i z góry założyć, że trzeba być może z pianą na ustach, ale przetrzymać kolejne upokorzenia ze strony drużyny, gdyż tej drużyny na więcej niż była i aktualna błazenada ligowa, czyli od lidera do outsidera, najzwyczajniej w świecie nie stać. Nawet jeśli chemia znowu by zaistniała między piłkarzami, trenerem i klubem, to i tak na końcu mistrzowskiej drogi stanąłby kolejny Karabach lub Levadia. Lepiej więc przygotować się ponownie na Cracovia Pany itp, przeżyć to godnie i mądrze spożytkować, wszystkie powtarzajace się, doswiadczenia ostatnich lat. Inaczej mówiąc dać czas i szansę Wiśle, zdolnej do gry nie tylko o mistrza, ale i o LM. Im szybciej zaczniemy jej budowę, tym lepiej i dlatego warto już zimą dokonać przewartościowania wszystkich za i przeciw i z bólem serca pożegnać wszystko co bez sensu, choćby bolało bardziej niż kiedykolwiek. Warunek jest jeden. Nietykalny przez dwa lata duet holenderski, z wolną ręką transferową w ramach środków własnych z dokonanej sprzedaży piłkarzy i dopiero jego ocena. Innej drogi do LM ja nie widzę i nie obchodzi mnie, ile razy po tej drodze do LM, nieudani piłkarze naplują mi w twarz. Kto i co tym razem zwycięży w Wiśle Czas największej próby dla Cupiała, nadchodzi milowymi krokami ![]()
Ostatnio edytowane przez kot : 17.10.2010 o godz. 19:56.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wojtek Kowalczyk powiedział że trenera można ocenic po 7 kolejkach ligowych.
Dziś był 6 mecz Maaskanta w roli trenera i myśle że na razie zbyt dobrze nie jest.Jestem jednak zdania że to klasa sporotwa obecnych zawodników jest przyczyną słbej gry.Skorża,Kasperczak,Maaskant... cudów nie osiągneli z tymi zawodnikami.Potrzeba lepszych, znacznie lepszych grajków |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Maaskanta nie ruszac, wiadomo ze nam brak glownie defensywy i jakis wzmocnien, z takim skladem jaki mamy teraz to kazdy trener mialby problem, przypomnijcie sobie Kasperczaka, tez kiepsko mu szło..
Po drugie widac postepy Wisły z Maaskantem i wybiera tych zaowodnikow, ktorych i my kibice bysmy wybrali do skladu.. ![]()
Wisła najlepszym klubem na świecie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Panowie jaka Liga Mistrzów
Grunt to podstawa, a tu nie ma żadnej - piłkarze każdy z innej parafii. Nie wierzę, absolutnie nie wierzę, że ich cele są wspólne i jednolite. Dla niektórych to co jest to jest max co mogą osiągnąć i oni to wiedzą, więc będą pielęgnować ten stan jak tylko się da. Tymczasem to co dla niektórych jest sufitem dla innych jest podłogą - to powoduje frustrację, ale nawet sfrustrowany Żurawski, który ma już ewidentnie z górki nie widzi specjalnego sensu motywowania kogoś w szatni. Co miesiąc kasa się zgadza, więc można ją połykać jadąc na remisach i nawet na takich kaszalotach jak dzisiaj. Uważam, że wyróżnianie kogokolwiek jest nie na miejscu, bo przyjdzie czas oddzielenia ziarna od plew - oby tylko ziarno nie było już do tego czasu zasyfione. Dzisiaj jak oglądałem ten mecz to stwierdzam jedno - tzw "czołowe kluby" (Wisła, Lech, Legia) i inne które budują stadiony (Śląsk, Cracovia) zajęte są budowaniem stadionów a nie budową drużyn. To nie Jaga jest taka mocna, tylko cała reszta na czele z Lechem "Stadiony Świata" Poznań zdziadziała do reszty. ![]()
JESTEM LAMUSEM
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widać delikatne postępy w grze drużyny po obozie w Zakopanem. Rzeczywiście Wisła o wiele częściej utrzymywała się przy piłce, starała się grać szybko i do przodu. Daleko jeszcze do ideału, wg mnie Maaskant obrał dobry kurs. Teraz trzeba tylko czasu, codziennej pracy na treningach i efektywnego okienka zimowego.
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
On ma mieć swoją wizję a nie "demokratycznie" ulegać woli ludu kibicowskiego" ![]() Na razie wyniki go nie bronią, gra też i te wybory..... Boukhari który chyba tylko po znajomości jest w 11. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ja tylko przypominam, że to była porażka z Górnikiem, który gra niemal tym samym składem co zleciał dwa lata temu z ligi. Z kilkoma Wiślackimi odpadkami jak Magiera czy Kwiek. Także nie można zwalać wszystkiego na słabych kopaczy. Maaskant źle ustawia ten zespół, na każdego przeciwnika gra tak samo. Źle reaguje na ławce (pierwsza zmiana 72 minuta i to skarajnie głupia). I co najbardziej wkurzające daje miejsce w skladzie dla kumpla z Holandi po znajomości.
Ja uważam, że zagraliśmy jeszcze gorzej niż ze Śląskiem, tylko że dziś był Garguła który był głodny piłki i zamazał obraz oraz sam Górnik był słabszy niz Śląsk.
Ostatnio edytowane przez Baala : 17.10.2010 o godz. 19:53.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Baala - pełna zgoda z tym co piszesz.
Też mnie wkurza ten brak elastyczności i jeden schemat na każdego przeciwnika jaki stosuje Maaskant! Tak może grać tylko Barcelona, inni muszą trochę dostosować taktykę do rywala (Inter i Mourinho) My gramy tak samo w Białymstoku i Zabrzu (prubójemy grać). Efekty bardzo mizerne na razie..... ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jak graliśmy 442 we wszystkich meczach to było ok, a jak teraz trener próbuje coś nowego, to jest źle, bo jest "nieelastyczny"
Na tym forum albo jest euforia, albo jest płacz, a wszystko sprowadza się do wyniku ostatniego meczu. Trener nie po to dostał 2 lata na pracę, żeby rozliczać go po miesiącu. Drużyne trzeba od podstaw zbudować i wtedy można będzie ocenić.
Ostatnio edytowane przez tofik : 17.10.2010 o godz. 20:03.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Co to za taktyka... na Górnika wychodzimy z 1 napastnikiem ? Tak , jak mi się wydawało słabiutki trener... Wolę Kulawika lub Kazka Moskala. Nowy trener miał sporo, czasu inni na jego miejscu już dawno by wylecieli.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
4-4-2 to ostatnio gralismy chyba z PAO u siebie zreszta, ciezko grac 4-4-2 nie majac 2 napastnika... Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
My klepiemy w jednostajnym tempie jak na treningu, nie potrafimy zwolnić, nie potrafimy przyspieszyć i nawet nie potrafimy od czasu do czasu spróbować grać ostrym pressingiem na połowie Górnika żeby już tam odzyskać piłkę i wyprowadzić szybki atak. Gramy cały czas to samo w takim samym jednostajnym tempie! Nawet nie mamy szansę na kontry! Gramy tak jak chce trener - długo utrzymujemy się przy piłce, wymieniamy dużo podań.... i nic ![]() (A właściwie coś - tracimy bramkę niestety) ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jezu przestańcie tak lamentować...
Teraz trenerinio widzi jak jest i w następnym meczu pewnie wyjdziemy tak : Pawełek - Branco - Bunoza, Chavez ( Cleber ) Piotrek Brożek - Rios, Sobolewski, Garguła, Pajlic - Małecki, Paweł Brożek |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W jaki sposób ? Oddać im piłkę, a samemu cofnąć się pod własne pole karne ? Widzę, że masz masę doświadczenia trenerskiego i zaraz zabłyśniesz jakąś taktyczną nowinką.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Albo czemu nie było pressingu (od czasu do czasu) jak za Kulawika już na połowie Górnika? Wtedy po takim przechwycie strzelilismy bramke Chcesz być złośliwy to pisz na priv a nie baw się w szyderę bo cienko to wygląda u Ciebie i rozmywa dyskusję (uwagi o "mojej" trenerce) PS Będę oceniał grę Wisły na wiosnę, teraz daję jak większość duży kredyt zaufania Maaskantowi, co nie znaczy że musi mi się wszytko podobać co proponuje! Zwłaszcza ciągnięcie Bukhariego! ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie no geniusz. Czemu Barcelona nigdy na to nie wpadnie w LM, cofnąć się i grać z kontry. Mogli to zrobić z Interem Chelsea itd. A oni głupki biją głową w mur. Może mieliby kilka tytułów więcej
![]() Chyba to nie jest takie proste jak się wydaje, ale przecież wiesz lepiej bo trenujesz od 20 lat i umiałbyś tak przestawić drużynę w trakcie meczu. Gratulacje. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jakbyś umiał czytać ze zrozumieniem to wiedziałbyś że napisałem, iż grać swoje czyli zawsze to samo może sobie pozwolić "geniuszu" właśnie tylko Barcelona. My nie jesteśmy Barceloną nawet w polskiej lidze! Ale zlepkiem słabych kopaczy! Dlatego trener powinien coś od czasu do czasu zmienić w grze zwłaszcza jak nie idzie od kilku spotkań Brak argumentów nadrabiasz prostacką szyderą w stylu: "ale przecież wiesz lepiej bo trenujesz od 20 lat i umiałbyś tak przestawić drużynę" - pisz taki bździny na priv - ja jestem kibicem Wisły a nie trenerem. Napiszę jeszcze raz Masz coś do mnie to pisz na priv a nie zaśmiecaj forum, bo coraz bardziej widzę że dyskusja z Tobą nie ma sensu. Powiedz co ma do rzeczy czy jestem trenerem czy nie? A gdybym był nawet Guardiolą to moje argumenty byłyby lepsze czy gorsze? Nadrób proszę trochę logiki....
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 17.10.2010 o godz. 20:24.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Tylko, że barcelona jest ewenementem w historii futbolu. Zespół ( podobnie jak może jeszcze Ajax i Holandia z lat 70) stworzony do ataku. Nie umieją inaczej grać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
A Rios, Żurawski, Boguski, Małecki to kto, obrońcy. Kiedyś dawno temu Kużba z Zurawskim tworzyli świetny atak. Na Żurawski mozna budować atak każdej drużyny w polsce. Ale Żuraw muwi pewne rzeczy wprost więc Maaskant go wywalił ze składu. Jak byś ustawił ten zespół na klasyczne 1-4-4-2 i atak tworzył Żurawski z Brożkiem to byś zobaczył inny zespół. No dobra miałem tego nie poruszać na forum. Niech mi ktoś powie co nasz trener w swojej taktyce zrobi z Kirmem i Łobodzińskim którzy są typowymi pomocnikami. Żeby grać tak jak chce Maaskant ....................1...................... .2...........3...........4.............5 ........6......................7........... .....................8....................... ........9......................10.......... .....................11..................... To nasz skład musiałby wyglądać kadrowo tak: 1.Sarnat 2.Baszczyński 3.Głowacki 4.Kłos 5.Stolarczyk 6.Szymkowiak 7.Kulawik 8.Czerwiec 9.Uche 10.Kosowski 11.Frankowski lub Kużba A i tak nie jestem pewny czy by to dobrze wyglądało.
Ostatnio edytowane przez wwf : 17.10.2010 o godz. 20:38.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie widziałem, żeby lepsza drużyna kiedykolwiek oddawała pole słabszej, umyślnie, by pograć z nią z kontry. Jaki to miałoby sens. Przecież wyraźnie dominowaliśmy w posiadaniu piłki więc w jakim celu byłoby to robione. Tak grają drużyny, które nie potrafią drugiej dorównać wtedy nastawiają się na kontrę, bo wiedzą, że otwarcie się kończy się golem.
Przecież ten górnik praktycznie nie atakował w jaki sposób i w jakim celu oddawać im inicjatywę, skoro dla nich problemem było wmienić 3 podania. To, że my nie potrafiliśmy pod bramką wykonać zaskakującej akcji nie ma nic do tego. Nie potrafilibyśmy tego zrobić grając 442 ani 424. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Ja nie rozumiem Jednego... Niech mi ktoś to racjonalnie wytłumaczy... DLACZEGO NIE GRA BURLIGA... On i walecznością i umiejętnościami bije na głowę Cikosa i Branco razem wziętych... To już któryś trener który go pomija....
ROBERT WHY |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Wielu ludzi lubi zwalniac trenerow. Jednak w wiekszosci te osoby nigdy nie byly i nie beda w skorze takiego trenera. On moze wpajac,kazac,prosic,krzyczec ale reszta zalezy od zawodnikow.
Macie w zespole wieże Babel i na to trzeba czasu zeby zaczelo jako tako wygladac. Zaden trener ktory by przyszedl teraz nie ogarnie tego nawet w pol rundy. Dajcie mu zawodnikow ktorych sam znajdzie ( nie takich z lapanki z karta w reku ), niech oni sie zgraja i wtedy mozecie oceniac TRENERA. Na razie Wisla nawet niezle klepie pilke tyle ze bezproduktywnie. Nie jest wina trenera ze Malecki ma problemy z przyjeciem 99% pilek i wykonaniu 60% podan. Moze mu oczywiscie kazac na treningu meczyc wrzutki, ale przyjecie pilki w tym wieku powinno juz byc wyuczone. Jedyne do czego mozna sie przyczepic to jakies chore zmiany i dziwne ustawienie. Gracie ciagle to samo i trudno byscie kogos zaskoczyli. Moze po prostu tak krawiec kraje jak mu materii staje ? Nie jest to wybitny szkoleniowiec ale zaden inny z tej zbieraniny obcokrajowcow i wypalonych gwiazdek z Polski niczego nie zrobi w dwa dni, nawet nie w dwa miesiace. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mysle ze wiekszosc kibicow, gdyby miala decydowac wybrałaby podobny skład wyjsciowy, zreszta teraz nie zbytnio kogo brac, duzą poprawe wniósł Garguła, widac w nim wyzsza jakośc gry, ale co z tego skoro sam meczu nie wygra? Potrzeba dobrych zawodnikow, i wtedy bedzie mozna oceniac trenera. A z tym składem co ma czekac do wiosny z ocena jego pracy...i na pewno widac z meczu na mecz postepy w grze..
![]()
Wisła najlepszym klubem na świecie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
To nie byli przypadkowi gracze jak Ci to teraz przychodzą.Taki Kula,Szymek,Czerwiec to byli rozgrywający,walczący na boisku o każdy centymetr a przy tym dobrzy technicznie, potrafiący walnąc taką petarde z dystansu że bramkarz był bez szans.Do tego dysponowali perfekcyjnym podaniem otwierającym napastnikowi droge do bramki.A teraz ani nie ma kto podawac a o strzelaniu lepiej nie wspominac....
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.10.2010 o godz. 21:02.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|