The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
lucas1906
Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.10.2010, 17:49
Wszystko ok.... Maskaant chcę wprowadzić swoją taktykę, ale wydaję mi się, że takyka powinna być tak ustalona jakich w danym momencie ma się piłkarzy. Brożek sam w ataku i jak powiedział w wywiadzie w przerwie meczowej. Ma grać jak typowa "9". Śmiech na sali....

Do tego Boukhari, który gra kompletny piach, ale jest pupilem trenera, więc wychodzi w pierwszym składzie.

Widziałem progres w grze Wisły w meczu z Jagiellonią, ale od tamtej pory regress na całej linii. Naszymi akcjami rządzi przypadek niestety.

Na plus jedyna rzecz jaką widzę jest gra Garguły. Liczę na tego gościa.
Odpowiedz cytując
didzej132
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 17.10.2010, 17:49
po takim meczu już widze wypchane na full trybuny na R22 na meczu z Lechią ;/
Wszyscy narzekali na remisy to teraz jest krok w (tył ) porażka ;/
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.10.2010, 17:50
Nie ma to jak cisnąć cały mecz (fakt że komplatnie nic to nie dawało) a potem przegrać po jednej kontrze. Ile to już takich meczów było? Szkoda słów... Tygodnie mijają, a nic się zamienia poza ciągłą obsuwą w tabeli
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.10.2010, 17:51
element napisał(a):Wyświetl post
Srapełek ....a
Trzeba strzelać i coś grać a nie chwytać się śmiesznych wymówek typu Pawełek. Chłop niczego nie jest winien, on i tak od dłuższego czasu gra o wiele lepiej niż może, nadrabia chęciami, to że by to wybronił to by nic nie zmieniło, i o to w tym wszystkim chodzi
to są zawodnicy do rozdupcenia takiego Górnika 3-0 , nie wiem co się z nimi dzieje, a ten Maskaant znów jakieś dziwne zmiany robi
Popieram.

10 znaków.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.10.2010, 17:54
Jak można mówić o grze w piłkę jak w naszej drużynie nie ma nikogo kto strzela z dystansu, nie prób celnych strzałów z rzutów wolnych!! Jak się nie da strzelić z pola karnego to czasem trzeba umieć strzelić z dystansu. Nasza drużyna w tym momencie to banda wypalonych, mało ambitnych nieudaczników i nic tego nie zmienia i nic nie daje żadnego optymizmu na przyszłość. I ten żenujący Branco wg mnie nie jest na pewno lepszy od Cikosza. Dostajemy baty tym samy skreślamy się z jakiejkolwiek gry o top w tym sezonie. TOTALNA KOMPROMITACJA!!
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.10.2010, 17:55
Martineq napisał(a):Wyświetl post
To są byli kadrowicze, bo są za starzy lub bez formy. Z obecnych Kadrowiczów jest chyba tylko jeden, Kirm, bo młodzieżówek nie ma co liczyć.

Tak btw. Górnik też ma kilku byłych kadrowiczów w składzie.
Kirm, który też zaczyna grzać ławę w reprezentacji.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.10.2010, 17:56
Cupiał pewnie już coś kombinuje ....Ciekawe kiedy polecą pierwsze głowy...

Nasi nie wiem co na tym boisku robili od początku meczu mieli przewagę dużo podawania zero akcji na bramkę dno jednym słowem.....
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.10.2010, 17:56
Ładnie nam Lechia zafunduje wpie***l za tydzień

A z krytyką Pawełka już nie ma co przesadzać. Cóż to da. Jest cieniutki niemiłosiernie (ile bym dał za stablinego przeciętniaka pokroju Stachowiaka, czy Kotorowskiego) , ale jeśli drużyna w dwóch meczach ze słabymi rywalami traci tylko jedną bramkę (dobry wynik tak naprawdę!) to problemem nie jest szeroko rozumiana defensywa, lecz patologia w ofensywie.
Ostatnio edytowane przez felipe : 17.10.2010 o godz. 18:03.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 17.10.2010, 17:57
Na plus napewno Zahorski, Kwiek, Bonin i Przybylski. Gratulacje dla Gornika. Stawialem na ich zwyciestwo i sie nie pomylilem. Na dzisiaj mamy poprostu slabych pilkarzy, w dodatku nie ma druzyny, nie mowiac o dziwnym ustawieniu preferowanym przez trenera. Jakims cudem moze uda sie zalapac do pierwszej 3, ale to naprawde po wymianie wiekszosci kadry w zimie. U nas mozna wyroznic jedynie Gargule...reszta slabo, bardzo slabo lub zenujaco(poziom I-szo ligowy).

Z takimi wynikami Maaskant nie doczeka wiosny(zreszta nie bez powodu zwalniano go z tylu klubow).
Odpowiedz cytując
glutusmaximus
Member

Od: 02.2006

My gramy bez napastników kolejny mecz. Brożka nakryli czapką i się śmieją.
Odpowiedz cytując
TynWisla
Member

Od: 10.2005

Jakoś przecierpię tę rundę - widać, że coś zaczynają grać. Ale w przyszłej to już taryfy ulgowej nie będzie. Już któryś kolejny mecz, że my gramy w piłę a wychodzi jedna kontra i dostajemy baty!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.10.2010, 18:00
Pozostaje pytanie czy wygramy do końca rundy jakiś mecz ? ;/ Ciężko się ogląda taką grę.
Coś tam próbowali w konstrukcji, ale niestety w ataku nic, w obronie jedna akcja Górnikowi wyszła i gol.
Humor zjebany na cały wieczór.
..
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Przerwa nic nie dała nadal jesteśmy w dupie a co najgorsze żadnych widoków na poprawę. Maaskant już raczej ich nie porwie. Nie mówię że jest złym trenerem - ale nie wierzę że zdoła coś z Wisłą zrobić.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Bardziej niż bez napastnika gramy bez bramkarza.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Garguła i Pawełek(poza bramką) na + ,reszta katastrofa, nie widać tej pracy Maskanta gramy beznadziejnie
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.10.2010, 18:02
Powiem tak drewna nie ożywisz P-A-T-A-Ł-A-C-H-Y Pisałem wcześniej jak nie wygrają 0:3 to mogą nie wracać teraz tym bardziej...
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Garguła i Pawełek(poza bramką) na + ,reszta katastrofa, nie widać tej pracy Maskanta gramy beznadziejnie

Ty oglądałeś jakiś inny mecz
Pawełek na plus
: rotfl:
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Jak to dobrze, ze w Wiśle sa jeszcze osoby ktore daja z siebie wszystko za otrzymywane pieniadze... szkoda tylko, ze uprawiaja one koszykowke czy futsal, bo napewno nie sa to pilkarzyki.
Po tym co dzisiaj obejrzalem to naprawde bym wolal, zeby przed sezonem sprzedac Brożków, Sobolewskiego, Małeckiego, Łobodzińskiego itp, pograć runde składem z ME i zimą kupic nowa 11. Byle jaką, byle by nie widziec co tydzien tych samych usmiechnietych ryjów, po porazce z Gornikiem czy remisach ze Śląskiem i Korona.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Coz powoli zblizamy się do mojego optymalnego ustawienia:
Pawelek- Branco Bunoza Cleber Brozek- Sobol Gargula Kirm Rios Brozek

niestety Holender nie zdazy tego wprowadzic
Odpowiedz cytując
bouli76
Senior Member

Od: 07.2010

Boukhari najgorszym zawodnikiem meczu.

Dobrze sie pokazal Garguła - duzy plus dla niego za ten mecz

Ale ogolnie to sam nie wiem co sadzic o naszej grze - niby zawodnicy sa dobrzy (nazwiska) ale cos jakos razem nic nie graja.
"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 17.10.2010, 18:03
No i co z tego, że nie strzeliliśmy gola? To z pewnością nie wina trenera. Drużyna zagrała ogólnie dobre zawody, była dużo lepsza od Górnika. Wprawdzie drużynę rozlicza się ze skuteczności, ale Wiśle brakuje właśnie napastnika i jakiegoś kreatora gry, bo Boukhari niezbyt mi jednak pasuje do tej drużyny. Za mało biega, trzeba za niego pracować, a przecież tu nie o to chodzi. Mecz też trzeba wybiegać.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Chcemy strzelić bramke i zdejmujemy jedynego snajpera i wpuszczamy Riosa który nie jest napastnikiem? Zaje*****. Ta jego taktyka też jest super mistrzowska. Już wolałem Kasperczaka, przynajmniej nie podlizywał sie dziennikarzom
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

fan01 napisał(a):Wyświetl post
Jak to dobrze, ze w Wiśle sa jeszcze osoby ktore daja z siebie wszystko za otrzymywane pieniadze... szkoda tylko, ze uprawiaja one koszykowke czy futsal, bo napewno nie sa to pilkarzyki.
Po tym co dzisiaj obejrzalem to naprawde bym wolal, zeby przed sezonem sprzedac Brożków, Sobolewskiego, Małeckiego, Łobodzińskiego itp, pograć runde składem z ME i zimą kupic nowa 11. Byle jaką, byle by nie widziec co tydzien tych samych usmiechnietych ryjów, po porazce z Gornikiem czy remisach ze Śląskiem i Korona.

I to jest trafne i w 100 % prawdziwe podsumowanie.

Dodałbym jeszcze zwolnienie wszystkich pseudo "członków" sztabu szkoleniowego
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 17.10.2010, 18:04
Najważniejsze że Śląsk połapał punkty wczoraj i Lechijka prowadzi, o grze naszych "grajcarów" lepiej nie wspominać bo po co sobie nerwów psuć. Jeszcze trochę i Maskant nie utrzyma stołka do końca rundy. W perspektywie mecz z Lechią i Amicą, która będzie miała dobrą okazję do odkucia się za jeszcze większą chujowiznę od naszej jaką odstawiają ostatnimi czasy.
Odpowiedz cytując
Wichar87
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.10.2010, 18:05
robin hood - dokładnie tak jak napisał Tymon PRO, czyli Pawełek na plus, tak samo Garguła. Ogólnie dało się to już oglądać, tylko niech przyjdą w końcu te wyniki...
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 17.10.2010, 18:06
bouli76 napisał(a):Wyświetl post
Boukhari najgorszym zawodnikiem meczu.

Dobrze sie pokazal Garguła - duzy plus dla niego za ten mecz

Ale ogolnie to sam nie wiem co sadzic o naszej grze - niby zawodnicy sa dobrzy (nazwiska) ale cos jakos razem nic nie graja.
bouli76 mam takie samo wrażenie. Jakby czegoś(kogoś?) tu brakowało. Mówię, że być może brakuje nam ofensywnego pomocnika, zamiast Boukhariego i może powinien to być np. Bonin.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

robin hood napisał(a):Wyświetl post
Ty oglądałeś jakiś inny mecz
Pawełek na plus
: rotfl:
Tak potwierdzam to co pisałem i dodam nic nie piłem

Tak Pawełek poza wpuszczoną bramką na +

PS:Redaktorzy Canal + wmawiali że Wisła gra dobrze,sorry ja nie mogłem na to patrzeć,katastrofa ,brak ataku ,straty ,cepy jakieś w kosmos ,utrzymywanie się przy piłce też nie zabardzo
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 17.10.2010 o godz. 18:08.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Przerwa nic nie dała nadal jesteśmy w dupie a co najgorsze żadnych widoków na poprawę. Maaskant już raczej ich nie porwie. Nie mówię że jest złym trenerem - ale nie wierzę że zdoła coś z Wisłą zrobić.
Dokladnie nie wiem czy zatrudnienie obcokrajowca jako trenera bylo dobrym posunieciem w naszej sytuacji no cóż trzeba poczekac z osadami do konca sezonu .Gramy wolno bez polotu i bez wyobrazni.........
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
TynWisla
Member

Od: 10.2005

Stary 17.10.2010, 18:07
gigant napisał(a):Wyświetl post
Jak Maaskant na nastepny mecz wpuści tego araba, to niech spier.ala w siną dal. Razem z arabem.
Gra dzisiaj lepsza niż ostatnio, ale co lepiej gramy to w pi.dę mamy.
Na plus Branco,Sobol za walkę, Pawełek, może Garguła i Bunoza. Reszta to była kur.a jakaś prowokacja.
Bukhari grał nawet przyzwoicie przez pół meczu - ładnie wychodzili z Gułą do gry. Brożek nawet nieźle ale faktycznie przypilnowali go i niewiele zipnął. Pawełek moim zdaniem mógł lepiej się zachować przy bramce. Za to Branco jakoś jeszcze mnie nie przekonuje: nie rozumie się jeszcze z ludźmi (przykłady wymiany podań z Gułą) i podobnie jak Piotrek Brożek zwalniają wyprowadzenie piłki z swojej połowy. No i jakoś nie radzimy sobie z kontrami, kiedy pojawia się taka możliwość.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 17.10.2010, 18:08
Jak ja pomysle sobie jakie mecze przed nami to my po pierwszej rundzie możemy być niemal na dnie....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów