|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
W czym Boukhari jest lepszy od Żurawskiego? Nie widzę różnicy, a wolę żeby Maciek grał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Strasznie nudna gra za wolno mało agresji ...miejmy nadzieje że w drugiej połowie będzie lepiej.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Co ci komentatorzy tak wychwalają tą Wisłę?
![]()
the end
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Mi się podoba gra Wisły, grają płynnie brakuje tylko tego ostatniego podania.. Guła po kontuzji a najlepszy na boisku
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
komentarz: Wisła gra bardzo dobrze.
Dajcież tym chłopakom obejrzeć prawdziwy mecz, chyba dawno zagranicznych lig nie komentowali... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Garguła na GIGANTYCZNY plus
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Brawa dla Łukasza Garguły, wchodzi do pierwszej 11-stki i jest kluczowym zawodnikiem. Tak trzymaj, mam nadzieję, że wywalczy sobie na stałe miejsce. Przewyższamy, ale jak na razie nie przynosi to nam bramek, a nawet większego zagrożenia. Oby coś drgnęło w drugiej połówce.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Brakuje strzałow, nie jest najgorzej.
![]() FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.' |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po co te długie piłki na Brożka?
Czemu Brożek wciąż nie nauczył się wracać ze spalonych? Ostatnia akcja - piłkarzyki, włączcie ku*wa myślenie! Mija doliczony czas to piłke sie wrzuca w pole karne!!! ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Garguła + Mario jedyne pozytywy reszta poniżej poziomu.
Gra przypomina siatkonoge ciągłe wrzutki nic niedające i Wiśle. Mam nadzieję że 2 połowa wynagrodzi mi tą nude ;p |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ale fakt faktem - Wisła gra całkiem przyzwoicie, jeśli chodzi o posiadanie piłki, gorzej z wykończeniem. Kogoś w tej drużynie brakuje. Jednak wolałbym, by ściągnęli Boukhariego, niech wejdzie np. Wilk.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Nasza gra jakoś bardzo źle może nie wygląda, ale mecz jest strasznie nudny. I niech mi ktoś powie, czemu oni nie próbują strzelać z dystansu? Boukhari to chyba ze trzy ładne piły przed polem karnym Górnika dostał i zamiast strzelać zaczynał jak zwykle kombinować, co kończyło się stratą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
To chyba oglądamy inny mecz albo jesteś głupi. Mi gra Wisły się w miarę podoba, jest o niebo lepsza niż w poprzednich meczach i daje nadzieję na zwycięstwo dzisiaj.Nasi piłkarze biegają szybko i nie pozwalają na wiele Górnikowi . Oczywiście jeszcze nie wszystko jest idealne ale gra w pierwszej połowie na plus, szkoda tylko że nic nie strzeliliśmy ale myślę że w drugiej połowie się to zmieni.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A po co nam zamiana ofensywnego pomocnika na defensywnego skoro Górnik praktycznie w ogóle nie atakuje?
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wszystko wygląda ok.. do 30 metra przed bramka Górnika, potem już brak pomysłu, zgrania i w efekcie tylko jedna dobra sytuacja w 1 połowie. Zresztą jest takie piłkarskie powiedzonko - trener ma wpływ na to co dzieje się przed 20 metrem od bramki rywali, reszta zależy od nóg i głów piłkarzy - niestety to się u nas sprawdza.
Na usprawiedliwienie trzeba dodać że Górnik broni się całym zespołem... wiem, wiem niby oklepany tekst, ale tak w istocie jest. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Jak narazie to wygląda tak, jakby nasi byli tak strasznie skupieni na realizowaniu założeń taktycznych, że zapominają totalnie o tym, że muszą strzelić gola. Jakby chcieli przeprowadzić idealną, perfekcyjną akcję z podręcznika, a bez jakichś indywidualnych zrywów to nic nie da.
![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Za wolno graja pilka...narazie zadnego postepu nie widac. Brakuje Zurawskiego, ktory potrafi w miare rozegrac.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Górnik ustawił 35 graczy we własnym polu karnym i wybija na pałę, jeśli w drugiej połowie będzie podobnie to nie wyobrażam sobie, że nasi nie zdołają czegoś wcisnąć, tym bardziej, że z czasem będzie więcej miejsca. No, ale druga połowa może być też zupełnie inna, nie raz tak bywało.
Trzymam kciuki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Malkontenci.
Nie było stylu, darcie ryja. Jest jakiś pomysł, klepa, rozegranie - darcie ryja. Ch** z waszymi płaczami - mi się mecz podoba. Co najważniejsze na plus - ASEKURACJA. Długi czas w pierwszej połowie, jeżeli Wisła traciła piłkę, to szybko ją odzyskiwała. Wiślacy podchodzą pod przeciwnika, grają z zębem, starają się - to widać, przynajmniej dla mnie. Szwankują ostatnie podania, stąd też nic nie siedzi w sieci. Myślę jednak, że coś wpadnie dla nas przy takiej grze. Żeby nie było zbyt różowo: Widać niestety też, kto nie pasuje do zespołu. Jak dla mnie są to oba Brożki. Klepa, 3-4 podania, Paweł Brożek dostaje piłę i... holuje albo traci. Piotrek podobnie. Znamienna akcja przy linii, gdy wymienili klepkę z Paljicem bodajże, i Brozio omal nie stracił, bo się za długo zastanawiał gdzie grać. Oczywiście krzyki też musiały być - pytanie tylko, jakiego rodzaju. Generalnie, jak dla mnie coś się ruszyło. Nie powiem, że jest idealnie, bo nie jest - ale taka gra pozwala mieć nadzieję na lepsze jutro. Wierzę, że chłopaki mogą grać jeszcze lepiej. http://kibole.wroclaw.pl/partia-kiboli.html Czyżby pomału zaczęła się nam tworzyć DRUŻYNA?
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 06.03.2015 o godz. 13:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wczoraj na meczu Barcy komentator przekazał takie ciekawe zdanie 2go trenera Barcy Tito Villanovy:
"Mamy wpływ na to co robia piłkarze do 30 metra przed bramką przeciwnika, później to jest już ich inwencja. " No właśnie...słabi są ci atakerzy i tyle Małecki Brożek i Paljić nie stanowią żadnej ofensywnej siły niestety.![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Mnie z kolei najbardziej drażni obok Boukhariego, Branco. Koleś stoi na środku boiska, ma całe mnóstwo wolnego miejsca, to zamiast pobiedz dalej, wrzuca piłki na oślep, na osamotnionego Brożka. Już niech lepiej poklepie z Gargułą czy Brożkiem gdy ten się cofa, ale niech nie oddaje za darmo piłki...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jak na to że pomocnicy Górnika stoją na swojej 16 i mamy obronę częstochowy w czystej postaci to nie wyglądamy najgorzej w pierwszej połowie.
Jak strzelimy to będzie lepiej. Jak oni coś wmęczą to będzie dramat. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ja tym składem w FM zdobywam Wisłą mistrzostwo więc nie piszcie, że grajki są słabe.. po prostu trener nie ma pomysłu na grę tej drużyny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
co by nie mówić o tym meczu to garguła na duży plus.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Panowie lezymy calkowicie.
Do wymiany jest wszystko. Od trenera ktory nie bedzie zbawicielem i mozna to juz jasno powiedziec bo nic a nic nie idzie w lepszym kierunku . A konczac na pilkarzach ktorym sie nie chce grac albo graja tyle zeby pobiegac i odjeb.... swoje... Gra tragiczna ,remisujeymy z naprawde bardzo slabym Gornikiem ....gramy blazeniade wrecz... Brak pomyslow trenera na zmiany w grze. Co pokazuje ze nagle Gargula ktory sie w ogole nie iescil gra od poczatku i nagle Lobo ktory tez sie nie miescil wchodzi z lawki... Maaskant w ogole nie wie co sie dzieje na boisku... I teraz brameczka w krotki rog Paweleczka -brawo.... Blazny... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Po mistrzostwie juz... Teraz trzeba walczyć w PP bo to moze byc jedyna droga do europejskich pucharów w następnym sezonie.
Przez conajmniej 5 meczy powinny byc bilety za 5 zl. Na kazda trybune. Swoją droga wydaje mi sie ze troche za pozno Maaskant zrobil pierwsza zmiane. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ale z was dzieci. Taki jest obecnie potencjał Wisły. Drużyna środka tabeli i tyle. Przyzwyczajcie się, a nie bijcie po którymś z kolei trenerze. Ze słabymi zawodnikami cudów nie będzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Polowa zawodnikow to byli kadrowicze albo obecni reprezentacji Polski,Slowacji,Slowenii,Bosnii.... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|