|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Żuraw po prostu odcina obecnie kupony przed emeryturą piłkarską, a jego wkład do druzyny to chałtura - bo inaczej nie idzie tego nazwać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ja miałem złe przeczucia w sprawie Żurawia od początku. Nie wiem czy sobie przypominacie jeden z jego pierwszych wywiadów i zdanie: "Ja już nic nie musze nikomu udowadniać".
Wyraźnie widać, że Maciek naprawdę wierzył w te słowa. Szkoda, że nie skończył kariery te pół roku wcześniej, |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
To samo dotyczyło Clebera - wielu (w tym ja) ostrzegało że tacy piłkarze szczyt formy mają dawno za sobą, ale wielu kolegów żyło "wspomnieniami" chcąc pamiętać ich dawną grę a nie przyjmując racjonalnych argumentów że Cleber jest najwolniejszym obrońcą ligi itd.
Z kolei pamiętam radość co poniektórych że teraz jak jest Żuraw to można wywalić połowę napadu z Małeckim i Brożkiem na czele..... Brożek czy Małecki nie grają nic wielkiego w tym sezonie ale i tak Żuraw na ich tle nie gra już nic. Jego szybkość, start do piłki są na poziomie 40 latka.... ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja z kolei pamietam przedsezonowe slowa Andrzeja Iwana, ktory przekonywal iz Wisla w osobach Brozka i Zurawskiego ma najsilniejsza sile razenia w calej ekstraklasie. Zycie szybko zweryfikowalo ten poglad, czyniac go bodaj najwieksza pomylka Iwana jako komentatora prasowego. Nawet duet Jarecki & Mariusz Ujek to w tej chwili skuteczniejsza ekipa
![]()
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 16.10.2010 o godz. 10:52.
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Warto dodać, że ten facet wypłakiwał się w studiu meczowym z Karabachem u Iwanowa i Kołtonia. Zadawał im pytanie dlaczego taka osoba jak Henryk Kasperczak jest trenerem Wisła mimo że się sądował z Cupiałem, a on nawet na stadion nie może wejść, bo ma zakaz od Cupiała. Żałosne to było.
|
|
|
|
Guest
|
|
Chociaż z tego co gdzieś przeczytałem to Bunoza to dzieło Klejdinsta. Dodajmy do tego jeszcze Jovanica który według jakiś informacji był również obserwowany, recenzowany jako najlepszy bramkarz ligi serbskiej. Jak się później okazało nasz Jovanic to zawodnik przesłany przez menagera. Naprawdę ktoś błysnął intelektem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Konkretniej - do Trzeciego Świata. Piłkarskiego.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Apropos Cikosza kto tego goscia wypatrzyl,polecil jak dla mnie z nim to jakis kabaert,gosc musi byc z DVD bo inaczej nie bylo by szans zeby u nas ktos go wypatrzyl... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
nie przesadzaj, na tle swoich kolegów spadkowiczów z Petrzalki, to mogl sie wyrozniac
na tle Szawli tez 'blyszczal' fortuny nie kosztowal, tylko grosze, wiec dajcie spokoj Cikosowi, zwlaszcza, ze nie gra i juz pewnie nie zagra |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
200k euro za roczne wypożyczenie to jest mało ?
Nikt tak nie potrafi marnować pieniędzy jak polskie kluby.![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na czym się opierasz ? Za tm.de 200k euro. Za innych piłkarzy też są podane sumy transferowe i nie wyglądają mi na wzięte z kosmosu.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W zasadzie to nikt tej informacji nie może potwierdzić, bo klub nie poda tego oficjalnie.
200 tysięcy euro to podał jedynie Kołtoń w interii, TM przepisuje dane z mediów, podobnie jak 0,5 mln za Jovanicia. Jak dla mnie kwoty nierealne, 200 tysięcy euro za Cikosa to musiała być kwota wykupienia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale wedle TM Jovanic nie kosztował 500k
W każdym razie ja im wierzę. Może w mediach Słowackich czy Serbskich były takie informacje.![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Weź jakiegoś ogarniętego kolesia z ME albo niższej ligi - o wiele taniej, a poziom taktyczny na pewno wyższy. Bardziej niedorobionego obrońcy niż Cikos dawno nie widziałem.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To musi działać w obie strony.![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
żygać ze zmeczenia - to gwiazdkom z Reymonta by sie przydało milion % racji co do artykułu |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ogólnie wśród dziennikarzy, części kibiców podoba mi się mówienie o tym jak to źle że zwolniono Petrescu.
Tylko teraz pytanie ilu z tych dziennikarzy, kibiców to zwolnienie popierało? Jaki to on zły był bo Wisła grała brzydko, zawodnicy byli zajechani i wszyscy tęsknili za Wisłą Kasperczaka. Jeszcze rok temu wszyscy się zachwycali Glikiem, dzisiaj większość się z niego śmieje. A przecież to media i kibice sami z niego gwiazdę zrobili więc w czym problem. Gość nie napisał nic o czym by już nie mówiono. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
dobrze ze Rafał wierzy w to ze wróci bo psychika w przypadku kontuzjii jest bardzo istotna. wierze ze wszytsko sie powiedzie i strzeli jeszcze niejednego gola dla Wisly Rafal trzymaj sie ! ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
urodziny Łobo:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...urodziny_lobo/ Życze 30tu asyst i 15 bramek w tym sezonie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Ja mu życze żeby w końcu znalazł sobie klub na miarę swoich możliwości w którym mógłby grać regularnie i brylować na boisku
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dużo Bólu: Burliga i Łobo i Branco
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnosci/duzo_bolu/ Bury w walce o piłkę został kopnięty w plecy przez Gordana Bunozę ![]() tam chyba ktoś wystartować zapomniał ![]() ![]() Ostro na tych treningach ![]()
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 20.10.2010 o godz. 13:20.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
no to może właśnie spełnią się życzenia od Semper Fidelis 1985 ![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
JrQ- według mnie Łobo ostatnio grał w pierwszej drużynie (codziennie też z nią trenuje) ale ok, może Ty wiesz lepiej...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|