The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.10.2010, 21:38
Jeśli za pozyskane pieniądze z transferów mamy kupować egzotyczne wynalazki pokroju Bunozy czy Cikosa, to już niech lepiej ten Brożek w Wiśle zostanie. Te 6-7 bramek powinien strzelić.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 15.10.2010, 23:10
Paweł Brożek to na warunki naszej ekstraklasy napastnik fantastyczny, niech wreszcie dostanie dobrych pomocników a szybko zacznie seryjnie zdobywać bramki. Sprzedanie go w obecnej sytuacji nie wiem jak trzeba by nazwać, bo przecież w kolano i stopę już sobie strzeliliśmy sprzedając odpowiednio Marcelo i Głowę.

W tej chwili nie stać nas na pozbycie się ani jednego dobrego piłkarza, bo ostało nam się ich tak niewielu, że każde odejście takiego zawodnika wiązać się będzie z jeszcze głębszym kryzysem. Jedyne rozwiązanie to próba pozbycia się słabych ogniw i transfery w zimie naprawdę dobrych zawodników. I proszę Was - niech nikt nie pisze, że żeby zrobić transfery musimy sprzedać np. Brożka. Dobrze wiemy, że my i tak kasy z transferów nie reinwestujemy. Więc albo Boguś znowu sypnie groszem (stać go) albo zostańmy chociaż z tym co mamy.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 15.10.2010, 23:25
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Paweł Brożek to na warunki naszej ekstraklasy napastnik fantastyczny, niech wreszcie dostanie dobrych pomocników a szybko zacznie seryjnie zdobywać bramki. Sprzedanie go w obecnej sytuacji nie wiem jak trzeba by nazwać, bo przecież w kolano i stopę już sobie strzeliliśmy sprzedając odpowiednio Marcelo i Głowę.

W tej chwili nie stać nas na pozbycie się ani jednego dobrego piłkarza, bo ostało nam się ich tak niewielu, że każde odejście takiego zawodnika wiązać się będzie z jeszcze głębszym kryzysem. Jedyne rozwiązanie to próba pozbycia się słabych ogniw i transfery w zimie naprawdę dobrych zawodników. I proszę Was - niech nikt nie pisze, że żeby zrobić transfery musimy sprzedać np. Brożka. Dobrze wiemy, że my i tak kasy z transferów nie reinwestujemy. Więc albo Boguś znowu sypnie groszem (stać go) albo zostańmy chociaż z tym co mamy.
Jakbym się przeniósł w czasie ze trzy lata wstecz. Sama prawda. Brozek, zawodnik ponadczasowy.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.10.2010, 23:29
tofik napisał(a):Wyświetl post
Sprzedać 31 letniego człowieka pech łamane przez kontuzja to jest dobre osiągnięcie.
Zobacz sobie ile meczów u nas Głowa rozegrał.To jest taki drugi Szymek, mimo iż los go nie oszczędzał to był w stanie zawsze szybko się pozbierać i co ważniejsze, czy przed czy po kontuzji, grał zazwyczaj na równym solidnym poziomie

A co do Brożka - Dziś już nie ma w Wiśle nikogo kogo sprzedanie oznaczało by jakąś wielką stratę, tak więc jestem za, tylko najpierw niech sprowadzą następcę, niech on pokaże że jest dobry i wtedy bez bólu można Pawła sprzedać
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.10.2010, 01:01
Trochę z innej beczki. Czy zwróciliście uwagę że po tych "ciężkich treningach" posypali się tylko zawodnicy ze "starej" Wisły. Boguski, Cleber, Kowalski, Pa Brożek, wcześniej Pi Brożek. O ile mnie pamięć nie myli to z nowych problemy z mięśniem miał Cikosz ale bardzo szybko doszedł do siebie. Nawet takie pączki jak Żuraw, Boukhari czy Branco (ten to nawet bez okresu przygotowawczego) póki co kontuzji nie mają. To oczywiście może być przypadek ale warto zwrócić na to uwagę.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 16.10.2010 o godz. 01:04.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 16.10.2010, 01:50
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Trochę z innej beczki. Czy zwróciliście uwagę że po tych "ciężkich treningach" posypali się tylko zawodnicy ze "starej" Wisły. Boguski, Cleber, Kowalski, Pa Brożek, wcześniej Pi Brożek. O ile mnie pamięć nie myli to z nowych problemy z mięśniem miał Cikosz ale bardzo szybko doszedł do siebie. Nawet takie pączki jak Żuraw, Boukhari czy Branco (ten to nawet bez okresu przygotowawczego) póki co kontuzji nie mają. To oczywiście może być przypadek ale warto zwrócić na to uwagę.
Ale co masz przez to na uwadze? Ze osoby odpowiedzialne za przygotowanie fizyczne w ostatnich kilku latach spieprzyly prace czy ze sie obijali? W zasadzie jedyny okres w ktorym bylismy dobrze/swietnie przygotowani to okres gdyby byl tu Szul z Kasprem za pierwszej kandecji, az sie milo ogladalo jak do 95 min z Schalke goscie rowno zapieprzali... No ale czego tu oczekiwac?

Trzeba is torem niemieckim, nie mowi sie o tym, ale od wystepu Niemcow na MŚ w 2006 i jak Klinsmann sprowadzil fachowcow od przygtowania ze stanow, tak od tamtego momentu kluby bundesligi konswkentnie zatrudniaja FACHOWCÓW z Ameryki, co mozna zauwazyc jak sie oglada bundeslige, ze tam od poczatku do konca wszyscy zapieprzaja, bo maja sile
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.10.2010, 02:51
gigant napisał(a):Wyświetl post
Jakbym się przeniósł w czasie ze trzy lata wstecz. Sama prawda. Brozek, zawodnik ponadczasowy.
Wiesz, że gdy pisałem słowo "fantastyczny" miałem przeczucie, że pierwszym który je skomentuje będzie Gigant?
Paweł z tego co pamiętam formę stracił nie trzy, a jakieś półtora roku temu po kontuzji w Bełchatowie. Mimo słabej formy zeszły sezon skończył mając na koncie 10 goli (Lewandowski, król strzelców kończy sezon z 18 golami i trzema meczami rozegranymi więcej). W ostatnich trzech sezonach Brożek strzelił dla nas w lidze 52 gole (nie licząc tego sezonu). Jeśli to - jak na naszą ligę - nie jest znakomity zawodnik to kto nim jest?

1q2 napisał(a):Wyświetl post
A co do Brożka - Dziś już nie ma w Wiśle nikogo kogo sprzedanie oznaczało by jakąś wielką stratę, tak więc jestem za, tylko najpierw niech sprowadzą następcę, niech on pokaże że jest dobry i wtedy bez bólu można Pawła sprzedać
Wiesz przecież jak u nas to działa. Najpierw Pawła sprzedamy, potem będą testy leszczy (może nawet Leszczaka, nie zdziwiłbym się ) i w lutym, na ostatnim zgrupowaniu przed ligą podpiszemy w pośpiechu kontrakt z królem strzelców ligi Hongkongu.

Niech wreszcie pomocnicy raczą dogrywać Pawłowi kilka dobrych piłek na mecz a wróci skuteczność, pewność siebie i dobra gra Pawła.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.10.2010, 09:56
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Niech wreszcie pomocnicy raczą dogrywać Pawłowi kilka dobrych piłek na mecz a wróci skuteczność, pewność siebie i dobra gra Pawła.
niech wreszcie pomocnicy i obrońcy strzelają z daleka lub z blliska, zawsze jest szansa, że Brożek dołoży gdzie tam nogę, lub dobije po odbiciu bramkarza.
Czy on w ogóle strzela inne gole?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.10.2010, 09:58
Nie opierałbym całej siły ofensywnej na Brożku, bo zwolni kolejnego trenera. Przecież to kwestia czasu kiedy znowu zacznie notorycznie obijać bramkarzy. Wtedy właśnie przydałby się ktoś, kto mógłby strzelać za Pawła B.
Teraz już nie żartujemy, potrzeba wzmocnień. Oczywiście te priorytety się nie zmieniają, bramkarz, obrońcy, dopiero napastnik.
..
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.10.2010, 10:22
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Czy on w ogóle strzela inne gole?
Może obejrzyj jakąś kompilację o Brożku, zobaczysz sporo jego goli bo widzę, że coś nie tak z pamięcią.
Odpowiedz cytując
momo
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.10.2010, 10:48
Brożek jest chimerycznym zawodnikiem, na poziomie polskiej ligi. Gdyby był choć trochę powyżej, grałby już dawno za granicą. Miał jeden bardzo dobry sezon, resztę dobrych lub przeciętnych. A sprawę jego odejścia porównałbym do zatrudnienia w Legi S.G. Ericssona. Napastnika za 1mln euro kupuje się by strzelał kilkanaście goli w sezonie. Ciekaw jestem, jakie głosy odezwałyby się w przypadku ściągnięcia do Wisły zawodnika pokroju Brożka za kwotę większą niż 1mln euro.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.10.2010, 11:31
momo napisał(a):Wyświetl post
Brożek jest chimerycznym zawodnikiem, na poziomie polskiej ligi. Gdyby był choć trochę powyżej, grałby już dawno za granicą. Miał jeden bardzo dobry sezon, resztę dobrych lub przeciętnych. A sprawę jego odejścia porównałbym do zatrudnienia w Legi S.G. Ericssona. Napastnika za 1mln euro kupuje się by strzelał kilkanaście goli w sezonie. Ciekaw jestem, jakie głosy odezwałyby się w przypadku ściągnięcia do Wisły zawodnika pokroju Brożka za kwotę większą niż 1mln euro.
Nikt tego nie wie - po prostu od wielu lat nie pozyskaliśmy napastnika pokroju Brożka obojętne za jaką cenę. Jak ściągniemy to zobaczymy jakie będą głosy
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
momo
Senior Member

Stary 16.10.2010, 11:45
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Nikt tego nie wie - po prostu od wielu lat nie pozyskaliśmy napastnika pokroju Brożka obojętne za jaką cenę. Jak ściągniemy to zobaczymy jakie będą głosy
Mieliśmy przecież Niedzielana ostatnio. Też kiedyś miał b. dobry sezon, teraz ma kolejny. Niestety nie u nas.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.10.2010, 16:40
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Ale co masz przez to na uwadze? Ze osoby odpowiedzialne za przygotowanie fizyczne w ostatnich kilku latach spieprzyly prace czy ze sie obijali? W zasadzie jedyny okres w ktorym bylismy dobrze/swietnie przygotowani to okres gdyby byl tu Szul z Kasprem za pierwszej kandecji, az sie milo ogladalo jak do 95 min z Schalke goscie rowno zapieprzali... No ale czego tu oczekiwac?

Trzeba is torem niemieckim, nie mowi sie o tym, ale od wystepu Niemcow na MŚ w 2006 i jak Klinsmann sprowadzil fachowcow od przygtowania ze stanow, tak od tamtego momentu kluby bundesligi konswkentnie zatrudniaja FACHOWCÓW z Ameryki, co mozna zauwazyc jak sie oglada bundeslige, ze tam od poczatku do konca wszyscy zapieprzaja, bo maja sile
Po pierwsze należałoby być pewnym czy taka zależność naprawdę istnieje czy to tylko przypadek. Jeśli odpowiedź na pytenie pierwsze brzmi tak to w tym momencie przychodzi czas na analizę dlaczego tak się dzieje. Sam z siebie nie podejmuje sie wyrokować bo mam za mało danych ale zastanowił bym się nad: metodologią treningu, opieką medyczną, wspomaganiem medycznym, regeneracją itp.

Jeśli chodzi o tandem Szul-Kasper to późniejsza ich kariera zdaje się nie potwierdzać jakiejś wybitnej wiedzy w tym względzie.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.10.2010, 18:32
"Nie liczy się ilość, lecz jakość"
Wolę abyśmy ściągnęli jednego dobrego piłkarza, aniżeli 3 żenująco słabych grajków jak Jovanić, Cikos zamiast ich ściągnąć mogliśmy ściągnąć 1 dobrego piłkarza za ok. 1 mln. euro.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.10.2010, 18:37
gigant napisał(a):Wyświetl post
A trafił się jakiś lepszy napastnik?

1q2 napisał(a):Wyświetl post
Wisielczy humor?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 16.10.2010, 19:24
Ostatnie okienko transferowe przyniosło Wiśle największe dochody transferowe w całej jej historii. Pieniądze te nie zostały przeznaczone na utrzymanie i rozwój jakości drużyny.

Podziwiam więc naiwność i irracjonalną wiarę tych, którzy mimo ciągle otrzymywanych bolesnych lekcji nadal wierzą, że sprzedaż Brożka przyniesie innego, "dobrego" napastnika i w ogóle zostanie przekuta w kolejną "ofensywę transferową" jakiej jeszcze Ziemia nie widziała.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 16.10.2010, 19:55
Markus napisał(a):Wyświetl post
Ostatnie okienko transferowe przyniosło Wiśle największe dochody transferowe w całej jej historii. Pieniądze te nie zostały przeznaczone na utrzymanie i rozwój jakości drużyny.

Podziwiam więc naiwność i irracjonalną wiarę tych, którzy mimo ciągle otrzymywanych bolesnych lekcji nadal wierzą, że sprzedaż Brożka przyniesie innego, "dobrego" napastnika i w ogóle zostanie przekuta w kolejną "ofensywę transferową" jakiej jeszcze Ziemia nie widziała.
O tym, na co pójdą.pieniądze, będziemy mogli ocenić w oknie zimowym. Co prawda Wisła zanotowała bardzo duże dochody z tytułu transferów, ale za późno było już, żeby je racjonalnie wydać. Myślę, że czekają na zimę. To, że nikogo wartościowego nie kupili nie oznacza, że kasa została przejedzona. Chyba nie sądzisz, że konto bankowe świeci pustkami...

Natomiast co do jednego nie mam złudzeń: że całość kasy pozyskanej pójdzie na zakupy. Jak będzie to 50%, będę zadowolony.
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 16.10.2010, 20:02
No ale kogo chcecie kupować. W polskiej lidze ja nie widzę środkowego obrońcy , młodego do wyciągnięcia jakim był Głowacki przychodząc do Wisły. To samo na lewej i prawej stronie obrony. Kogo na bramkę ?
Napstników kilku na całą ligę i dodatkowo trzeba by płacić po milion euro jak za Sobiecha lub Nowaka.

Ja po prostu nie widzę kandydatów do gry w polskiej lidze po ściągnięciu których mielibyśmy mocny zespół.

Więc trzeba kupować za granicą a niestety co widzimy po naszych i Legii transferach wydanie nawet 1 miliona euro nic nie gwarantuje. Powiem więcej popatrzcie na Ukrainców, tam kupują nawet za 8-10 milionów euro a tez nie wszyscy się sprawdzają.

Jak wchodziła Tele-fonika to w każdym klubie ekstraklasy byli ciekawi zawodnicy i było w czym wybierać. Kiedyś nawet na Weszło czytałem takie porówanie roku 2010 i 1999 na przykładzie Nowaka z Bełchatowa. W 1999 roku takich Nowaków w lidze było 5-6 do wzięcia dzis jest 1.
Ostatnio edytowane przez wwf : 16.10.2010 o godz. 20:08.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 16.10.2010, 20:10
willow napisał(a):Wyświetl post
O tym, na co pójdą.pieniądze, będziemy mogli ocenić w oknie zimowym. Co prawda Wisła zanotowała bardzo duże dochody z tytułu transferów, ale za późno było już, żeby je racjonalnie wydać. Myślę, że czekają na zimę. To, że nikogo wartościowego nie kupili nie oznacza, że kasa została przejedzona. Chyba nie sądzisz, że konto bankowe świeci pustkami...

Natomiast co do jednego nie mam złudzeń: że całość kasy pozyskanej pójdzie na zakupy. Jak będzie to 50%, będę zadowolony.
Natomiast był czas, żeby je wydac nieracjonalnie. Ponad milion euro jak krew w piach. Na szczęście Basałaj z Kapką nie są jedynymi ludźmi, którzy decydują, kto ma nas wzmocnić. Decydujące zdanie powinien mieć trener i dyr sportowy. W tym szukam pocieszenia.
..
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 16.10.2010, 21:00
tofik napisał(a):Wyświetl post
Natomiast był czas, żeby je wydac nieracjonalnie. Ponad milion euro jak krew w piach. Na szczęście Basałaj z Kapką nie są jedynymi ludźmi, którzy decydują, kto ma nas wzmocnić. Decydujące zdanie powinien mieć trener i dyr sportowy. W tym szukam pocieszenia.
Znowu tak dużo nie wydali, ale generalnie zgadzam się z Tobą.
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.10.2010, 22:11
willow napisał(a):Wyświetl post
Ale nie myślmy na zasadzie im droższy tym lepszy. Patrzmy na jakość tych transferów, które potencjalnie będą w zimie. Ja nie mam oczekiwań ile kto ma kosztować. Może to być nawet zawodnik za 300 - 400 tysięcy euro, jeden, może dwóch, ale jak wniosą dużo dla zespołu, to będziemy się cieszyć, czyż nie?
Odpowiedz cytując
momo
Senior Member

Stary 17.10.2010, 09:37
A ja myślę że jednak konto bankowe świeci pustkami. Pieniądze ze sprzedaży zawodników poszły na bieżącą działalność klubu, rozwinięcie pionu marketingu, zatrudnienie trenera, dyrektora sportowego, itp. Wątpię by w kasie było więcej niż 1 euro na transfery. Jeżeli nowy pion marketingu się spiszę, i znajdziemy jakiegoś sponsora to wtedy można liczyć na jakiś transfer gotówkowy. W innym przypadku należy liczyć na hojność P. Cupiała. Jeden transfer będzie na pewno, każdy z nowych trenerów dostaje taki prezent od właściciela.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.10.2010, 11:11
Tak wczoraj sobie oglądałem meczyk pomiędzy FSV Mainz, a HSV Hamburg. I tam Borek wymieniał sumy za jakie sprowadzeni zostali poszczególni zawodnicy Mainz. Wyszło tam łącznie około 2,5 mln euro za 4-5 zawodników (w tym jeden kosztował okrągły milion). Tak więc za małe pieniądze też da się ściągnąć młodych i zdolnych zawodników. Była tam mowa głównie o piłkarzach z drugiej bundesligi. Zresztą przykład Paljicia pokazuje, że zawodnicy z zaplecza bundesligi z marszu stają się postaciami wyróżniającymi się w naszej lidzie.
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.10.2010, 12:07
momo napisał(a):Wyświetl post
A ja myślę że jednak konto bankowe świeci pustkami. Pieniądze ze sprzedaży zawodników poszły na bieżącą działalność klubu, rozwinięcie pionu marketingu, zatrudnienie trenera, dyrektora sportowego, itp. Wątpię by w kasie było więcej niż 1 euro na transfery. Jeżeli nowy pion marketingu się spiszę, i znajdziemy jakiegoś sponsora to wtedy można liczyć na jakiś transfer gotówkowy. W innym przypadku należy liczyć na hojność P. Cupiała. Jeden transfer będzie na pewno, każdy z nowych trenerów dostaje taki prezent od właściciela.
Uważasz, że kasa z Diaza, Głowy i Marcelo poszła na bieżące wydatki...? Nie żartuj, to jest jakieś 5-6 mln Euro czyli jakieś 20-24 mln zl + kasa z biletów i innych źródeł. Takich wydatków to my raczej nie mamy, tym bardziej, że zeszliśmy z kilku wysokich kontraktów pozyskując zawodników z całkiem niskimi wymaganiami(nie wierze, że Cikos może zarabiać więcej niż 100 tys E rocznie). Podejrzewam, że w kasie mamy ze 2 mln Euro na tramsfery, które w chwili obecnej są dopiero przygotowywane.

Jagul napisał(a):Wyświetl post
Tak wczoraj sobie oglądałem meczyk pomiędzy FSV Mainz, a HSV Hamburg. I tam Borek wymieniał sumy za jakie sprowadzeni zostali poszczególni zawodnicy Mainz. Wyszło tam łącznie około 2,5 mln euro za 4-5 zawodników (w tym jeden kosztował okrągły milion). Tak więc za małe pieniądze też da się ściągnąć młodych i zdolnych zawodników. Była tam mowa głównie o piłkarzach z drugiej bundesligi. Zresztą przykład Paljicia pokazuje, że zawodnicy z zaplecza bundesligi z marszu stają się postaciami wyróżniającymi się w naszej lidzie.
Co do Paljicia to cicho, bo zaraz odezwą się głosy, że to szrot z 3 Bundesligi, który biega bez ładu i składu
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.10.2010, 12:14
fajnie fajnie, wszystko fajnie.
A tych 4-5 zawodników ile zarabia miesięcznie?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 17.10.2010, 12:15
Od kiedy Paljic wyroznia sie w lidze? Chyba chodzilo o Wisle(a tutaj wyroznic sie nie trudno), a nie o cala lige , bo to jak na nasze warunki pilkarz bardzo przecietny. Nie mylmy pojec.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.10.2010, 12:33
szprotson napisał(a):Wyświetl post
fajnie fajnie, wszystko fajnie.
A tych 4-5 zawodników ile zarabia miesięcznie?
Sugerujesz, że nie stać nas na pensje zawodnika wartego 200-300 tys euro
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.10.2010, 12:38
Sugerujesz, że nie stać nas na pensje zawodnika wartego 200-300 tys euro
1 za 1 mln euro
3-4 za 1.5 czyli 200-300 tys euro?

Tak. sugeruje że nas nie stać, a jeśli by było nas stać, to na tego 1 najsłabszego z całych zakupów.
To że ktoś kosztuje 200 tys euro nie znaczy że zarabia 10 tys euro.
np. Cannavaro był do wyjęcia za darmo...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 17.10.2010, 12:52
Nie stać nas na nich nawet mając odpowiednią sumę na koncie. Po prostu nie wybiorą naszej drużyny mając inne opcje np 1 bundesligę.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów