The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.10.2010, 23:09
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
A ja mam nadzieje że Brożka opylą.Za 3 mln jurków z pocałowaniem ręki.
Pójdzie pewnie za 1,5 mln i to tez będzie dobre. Brożek co miał dobrego zrobić dla Wisły,już zrobił i należy mu się wyjazd. Może pociągnie za sobą brata i w zasadzie znikną z naszej szatni demotywatory, szkoda tylko ze wielce prawdopodobne jest zastapienie ich nieudacznikami.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 14.10.2010, 23:26
Pawel Brozek powinien odejsc z Wisly juz dawno ,bo od momentu kiedy transfer do Fulham upadl ,to cien zawodnika i namiastka tego co powinien grac prawdziwy napastnik.Pozatym jego pretensje ,gesty i miny zdazyly juz chyba wk¤¤¤wic kazdego wiec w tym wypadku wyjdzie to kazdemu na dobre.Pytanie tylko na co pojdzie kasa z tego ew transferu.....
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.10.2010, 23:30
jak bedzie korzystna oferta (2 mln €) to niech odchodzi.Oby tylko w jego miejsce przyszedł obiecujący , w miare młody napastnik a nie 30 latek, po kontuzji i z nadwagą
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.10.2010, 06:18
Radzę wam się przyzwyczajać, będziemy sprowadzać zagraniczny szrot na roczne kontrakty i wypożyczenia...za rok to polaków w składzie pewnie już nie będzie...czemu nie kupujemy zawodników Polskich z niższych lig A bo nie ma komu jechać poobserwować...czemu nie wrócimy do tego co było 10 lat temu, grało 10 Polaków i najwyżej jeden zagraniczny zawodnik...niech mi nikt nie mówi że Polacy są drodzy, drodzy są też prze wspaniałą Wislacką politykę która dawała Dawidowskiemu, Jirsakowi, Łobo, Gargule kontrakty nieodzwierciedlające umiejętnością...na ławce siedzą gracze, którzy nic nie wnoszą po co? Ano tak nikt ich nie chce
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 15.10.2010, 07:27
gigant napisał(a):Wyświetl post
Pójdzie pewnie za 1,5 mln i to tez będzie dobre. Brożek co miał dobrego zrobić dla Wisły,już zrobił i należy mu się wyjazd. Może pociągnie za sobą brata i w zasadzie znikną z naszej szatni demotywatory, szkoda tylko ze wielce prawdopodobne jest zastapienie ich nieudacznikami.
No właśnie pytanie kto zamiast... O ile wyprzedaż idzie nam nieźle to zakup godnych następców już dużo dużo gorzej.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.10.2010, 07:41
No właśnie. Ja nigdy nie byłem fanem Brożka ale jak na jego miejsce miałby przyjść kolejny Beto, Dudu czy Hristov to już wolę Brożka, coś czasem potrafi pokazać no i jest to jeden z ostatnich Polaków w składzie Wisły...

Szukają kogoś już z kartą na ręku za Boguskiego?

Żurawski za to że powiedział "niech młodzi biegają i ciągną grę" powinien wylecieć dyscyplinarnie. Nic dziwnego, że teraz nic nie gra jak ma takie podejście.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.10.2010, 08:02
Jeśli chodzi o Żurawskiego to zawiodłem się bardzo. Taki zawodnik nie daje rady w buraczanej lidze, więc może ona nie jest taka słaba. Nie zgadzam się z tym że młodzi powinni ciągnąc drużynę. To właśnie Maciek razem z Sobolem powinni być wzorem. Po prostu Żuraw przychodząc do Wisły był myślami na emeryturze. Cudów się nie spodziewałem ale że zatraci wszystkie swoje atuty?. Ten Pan strzelał w naszej lidze po 5 bramek w meczu, a dziś nie potrafi strzelić karnego, brak mu zdecydowania. Przecież na świecie grają gracze starsi niż 33-34 lata i dają radę. Maciek nie jest piłkarzem przeciętnym a jak na Polskie warunki wybitnym. Spalił się całkowicie. To samo jest z Wichniarkiem. Wypaleni gracze, gdzie tkwi problem?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.10.2010, 08:06
Leniwy jest i słaby mentalnie. Zadowala się byle czym. Gdzie nie natrafię na jego wypowiedź to czytam "Ja już swoje zrobiłem, czemu inni nie grają" ; "presja, presja, bla bla bla"
Wichniarek jest słaby ale przynajmniej nie jęczy.
..
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.10.2010, 09:39
szprotson napisał(a):Wyświetl post
[/B]
Może barierki kupią, albo wyleją troche asfaltu wokoło stadionu. Różnie może być.
Na pewno one znikną równie szybko jak się pojawią o ile się pojawią.
a to miasto sprzedaje Brożka czy Wisła buduje stadion? Piszcie ludze, jakoś rozsądnie
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 15.10.2010, 09:47
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o Żurawskiego to zawiodłem się bardzo. Taki zawodnik nie daje rady w buraczanej lidze, więc może ona nie jest taka słaba. Nie zgadzam się z tym że młodzi powinni ciągnąc drużynę. To właśnie Maciek razem z Sobolem powinni być wzorem. Po prostu Żuraw przychodząc do Wisły był myślami na emeryturze. Cudów się nie spodziewałem ale że zatraci wszystkie swoje atuty?. Ten Pan strzelał w naszej lidze po 5 bramek w meczu, a dziś nie potrafi strzelić karnego, brak mu zdecydowania. Przecież na świecie grają gracze starsi niż 33-34 lata i dają radę. Maciek nie jest piłkarzem przeciętnym a jak na Polskie warunki wybitnym. Spalił się całkowicie. To samo jest z Wichniarkiem. Wypaleni gracze, gdzie tkwi problem?
Wygląda na to, że jest już zgrany... głównie psychicznie. Tak samo Wichniar, Mięciel, tak samo - "zużyty" fizycznie Krzynówek. 2 lata starszemu Frankowi się to dopiero zaczyna... może pociągnie jeszcze z rok (do zimy 2011/2012). O ile gracz nie ma po prostu zniszczonego zdrowia to problem jest zapewne w psyche... ciężko znoszona presja, syndrom zadowolenia i "pełnego brzucha", nieuporządkowane życie osobiste, pewnie jeszcze sporo innych temu podobnych można podać.
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 15.10.2010, 09:57
gigant napisał(a):Wyświetl post
jedyne co mnie smuci w kwestii odejścia Brożka(ów) to właśnie ta kwestia nieudacznika(ów) w jego miejsce. Bo stęskniłem się za napastnikiem z dryblingiem i uderzeniem z dystansu w Wiśle.
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 15.10.2010, 10:19
Tak,tak sprzedamy Brożka (jedynego napastnika w kadrze !) za te np:1,5 mln euro i co myślicie że ściągniemy piłkarza który będzie nam tyle bramek strzelą, co Brożek no wiem teraz to nie ten Brożek ,ale dzięki niemu zdobyliśmy 2 tytuły mistrza więc jego sprzedaż jak dla mnie nie będzie za miła . W jego miejsce pozyskalibyśmy jakiś szrot z bałkanów...
Ostatnio edytowane przez Wisielak : 15.10.2010 o godz. 10:38.
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 15.10.2010, 10:26
Może i tak, ale teraz w klubie o transferach decyduje Valcx i myślę że skończy się sprowadzanie szrotu. Nie po to go zatrudniali, żeby godził się na odrzuty z zachodu (lub wschodu). Brożek powinien odejść. On nie ma już motywacji do grania w Wiśle i czas na spróbowanie sił w lepszym klubie. W ostatnich miesiącach tylko snuje się po boisku, praktycznie od fiaska transferu do Fulham przestał grać. Liczę na oczyszczenie kadry w zimie i kupienie choć dwóch-trzech dobrych zawodników do pierwszego składu.
Co do Pawełka - niby teraz się stara jak każdy komu kończy się kontrakt ale przez te wszystkie lata pokazał na co go stać, i moim zdaniem ta ocena jest negatywna. Niech idzie stąd jak najszybciej, przez 5 lat stania w bramce wywoływał tylko palpitacje serca u większości kibiców.
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 15.10.2010, 12:41
niech Paweł jedzie nad Bosfor może uda mu sie tam odbudować a jeżeli nie to i tak już nie będzie nasza sprawa
Turcy lubią przepłacać co moim zdaniem najlepiej widać na transferze Głowy...
Wątpie że kogoś na jego miejsce byśmy kupili ale tak to dostaniemy troche kasy a Brozio i tak narazie nic nie daje zespołowi
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 15.10.2010, 13:33
Cytat:
Turcy lubią przepłacać co moim zdaniem najlepiej widać na transferze Głowy...
Co?
Głowacki teraz nie gra, bo jest kontuzjowany jednak z tego co mi wiadomo na ogól jest ważną postacią drużyny.
Ponad to to on zdobył bramkę, która dała zwycięstwo Trabzonspor'owi nad Fenerbahce.

Cytat:
Wątpie że kogoś na jego miejsce byśmy kupili ale tak to dostaniemy troche kasy a Brozio i tak narazie nic nie daje zespołowi
Moim zdaniem daje bardzo wiele inna sprawa, że Brożek nie jest Messim i bez pomocy pomocników nie strzeli bramki.
Mam tylko nadzieje, że Garguła wróci do formy i wtedy Brożek najprawdopodobniej będzie miał dużo bramek strzelonych.
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Stary 15.10.2010, 14:58
Mnie się wydaje że jak Brożka selną to przyjdą za niego jakieś pączki znowu i tak wkoło Macieju... żeby to miało ręce i nogi to powinni ściągnąć kogoś pokroju Riosa - młodego ambitnego z dobrej ligi ale to niestety kosztuje a jak wiemy nasi działacze są skąpi , a nasi skauci mają zaćme na oczach podczas obserwacjii.
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.10.2010, 15:05
SĘDZIA ZGRED napisał(a):Wyświetl post
Mnie się wydaje że jak Brożka selną to przyjdą za niego jakieś pączki znowu i tak wkoło Macieju... żeby to miało ręce i nogi to powinni ściągnąć kogoś pokroju Riosa - młodego ambitnego z dobrej ligi ale to niestety kosztuje a jak wiemy nasi działacze są skąpi , a nasi skauci mają zaćme na oczach podczas obserwacjii.
A nie pomyślałeś, że od kiedy mamy nowego Dyr. Sportowego w postaci pana Stana Valcxa transfery pójdą w stronę profesjonalizmu, a zawodnicy sprowadzani będą porównywalni bądź daj Boże lepsi od sprzedawanych...?
Mamm nadzieję, że nie sugerujesz się transferami Boukhariego czy Branco bo Ci dwaj to akurat last minute, którzy są wypożyczeni bądź mają krótkie kontrakty, a tak czy siak prezentują nie najgorszy poziom.
Wierzę, że od teraz transfery będą przemyślane, a pozyskiwani zawodnicy uważnie obserwowani, co zaowocuje zwiększeniem poziomu sportowego Wisły, a w konsekwencji dobrą grą, czy to w lidze, czy w europejskich pucharach.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.10.2010, 15:39
Stan wymieni Brożka z Marcelo w PSV

Ja to marze o 1 transferze na sezon, reszta zawodników wychowankowie. Jakbyśmy się stali takim Ajaxem...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 15.10.2010, 15:41
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Stan wymieni Brożka z Marcelo w PSV

Ja to marze o 1 transferze na sezon, reszta zawodników wychowankowie. Jakbyśmy się stali takim Ajaxem...
może za 20-30 lat.

Wcześniej to nieralne.
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Stary 15.10.2010, 16:10
Titto napisał(a):Wyświetl post
Co?
Głowacki teraz nie gra, bo jest kontuzjowany jednak z tego co mi wiadomo na ogól jest ważną postacią drużyny.
Ponad to to on zdobył bramkę, która dała zwycięstwo Trabzonspor'owi nad Fenerbahce.

Moim zdaniem daje bardzo wiele inna sprawa, że Brożek nie jest Messim i bez pomocy pomocników nie strzeli bramki.
Mam tylko nadzieje, że Garguła wróci do formy i wtedy Brożek najprawdopodobniej będzie miał dużo bramek strzelonych.
no zdaje sobie sprawe z tego że jest tam podstawowym zawodnikiem i strzelił brame Fenerbahe, ale moim zdaniem piłkarz w jego wieku z naszej ligi nie był tyle wart co nie zmienia faktu iż życze mu aby był tam gwiazdą i wrócił do reprezentacji.

No tak tylko że napastnika rozlicza się z ilości bramek, nikt nie pyta czy ma mu kto podać czy nie...Moim zdaniem jego czas w Wiśle dobiegł końca i jeżeli sie z nim rozstaniemy to będzie to z pożytkiem dla niego i dla Wisły

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 15.10.2010, 16:15
neq. napisał(a):Wyświetl post
no zdaje sobie sprawe z tego że jest tam podstawowym zawodnikiem i strzelił brame Fenerbahe, ale moim zdaniem piłkarz w jego wieku z naszej ligi nie był tyle wart
31 lat moim zdaniem to nie jest stary wiek dla środkowego obrońcy pozostają mu jeszcze, aż 4 lata na najwyższym poziomie.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 15.10.2010, 16:36
Głowacki przecież zagrał ledwo kilka spotkań i już złapał ciężką kontuzję. A nawet jeszcze nie miał okresu przygotowawczego.
Kto jest na tyle naiwny i uważa, że go wytrzyma bez rozpadnięcia się w trakcie ? To nie liga polska, gdzie będą na niego chuchać i dmuchać.
Sprzedaż Głowackiego sama w sobie za milion to było bardzo dobre posunięcie.
..
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.10.2010, 18:47
nie dostalismy przeciez za niego miliona, mowilo sie w prasie o 1,3, ale tez mowilo sie o 1,5mln za Diaza, a kwota byla rowna 800k...

tak czy siak, nie mowcie, ze oplacalo sie go sprzedac za ten milion euro (powiedzmy), widzac jaka nedze mamy obecnie, to nasze straty beda wieksze niz te pieniadze co dostalismy za niego
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 15.10.2010 o godz. 19:00.
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Stary 15.10.2010, 19:06
to napewno było korzystne dla niego, liźnie chociaż jakiego takiego europejskiego poziomu

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.10.2010, 19:16
Ale wy głupi jesteście. Już się napalacie na kasę za Brożków?

I jak tu mieć pretensje do Basałaja, jak wciąż są tacy co każdy kit łykają. Naprawdę, Brożkowie są wszystkiemu winni, ale nasz atak bez Brożka - nie istnieje Ale co tam - na pewno sprowadzą godnych następców. A - Brożkowie są winni, bo demotywują

No ....a, tylko to wszystko wydrukować i w ramki oprawić. Nasz chujowy nabór jest zdemotywowany - nieee, żeby patałachy grać w piłkę nie umiały, były za stare bądź zbyt spasionei. Co to, to nie. Wszystkiemu winni Brożkowie i Małecki.

Nie mam pytań...

EDIT: Postscriptum do naszej dyskusji "Model Cypryjski by Basałaj: w gumofilcach na salony?" ( tytuł mój ) dopisali sami Maaskant i Żurawski. Jeden stwierdził, że drugi nie sądził że z tą grą w piłkę to na serio było. Drugi to potwierdził i dodał, że jak tak, to on nie będzie tej żenady swoim nazwiskiem firmował. W tym miejscu chciałbym pozdrowić kolegów którzy udowadniali, że jesteśmy silniejsi z przodu, bo mamy Żurawskiego i tylko kwestią czasu jest, aż tamten się odbuduje. Sam - zdaje się - nic o tym nie wiedział.
Nie mam pretensji - z jego wypowiedzi wynika, że faktycznie został zrobiony w wała przez naszego drogiego ( nie sądzę, żeby zarabiał mało ) prezesa. Miał być jednym z trybików silnego zespołu, a nagle każe mu się ciągnąć za uszy rozmaitych Bunozów, Cikoszów, Pajliciów - bandę miernot przyzwyczajoną do remisów i porażek - w drodze po mistrzostwo? To nie jest Wisła, w której chciał kończyć karierę. Jeden kabareciarz nie potrafi kopnąć piłki we własnym polu karnym, inny rusza się jakby to nie był mecz a zajęcia fitness, trzeci...
Jedyny pozytyw to to, że bramkarza i prawego "obrońcę" udało się posadzić na ławkę - zamiast nich grają zawodnicy słabi, tyle że mniej.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.10.2010 o godz. 19:44.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 15.10.2010, 19:22
tofik napisał(a):Wyświetl post
Sprzedaż Głowackiego sama w sobie za milion to było bardzo dobre posunięcie.
No pewnie, przecież za ten milion pozyskaliśmy równie dobrego Bunoze a w dodatku udało się nam załatać dziurę na prawej obronie Cikosem i jeszcze nam zostało!

A już tak na serio - jakież to plusy z tego "dobrego posunięcia" klubu wyniknęły? Byłbyś łaskaw wymienić?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 15.10.2010, 20:03
To już oddzielna kwestia. Oceniam sam transfer. Nie jego konsekwencje. Sprzedać 31 letniego człowieka pech łamane przez kontuzja to jest dobre osiągnięcie.
..
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Stary 15.10.2010, 20:07
wolfy ja napisałem że zdaje sobie sprawę z tego że za Brożka nie zostanie kupiony nikt wartościowy...

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.10.2010, 20:45
tofik napisał(a):Wyświetl post
Sprzedać 31 letniego człowieka pech łamane przez kontuzja to jest dobre osiągnięcie.
Więc tym dla Ciebie jest Arkadiusz Głowacki? Pech/kontuzja? W takim wypadku cała ta dyskusja jest raczej bez sensu...
neq. napisał(a):Wyświetl post
wolfy ja napisałem że zdaje sobie sprawę z tego że za Brożka nie zostanie kupiony nikt wartościowy...
Czyli według Ciebie to dobrze, że sprzedamy zawodnika na miejsce którego kupimy kogoś gorszego? Nie rozumiem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.10.2010 o godz. 20:48.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Stary 15.10.2010, 21:26
nie że dobrze tylko Brożek w naszej lidze raczej nic już nie pokaże, za granicą może się odbuduje...
a co do transferów to chciałbym sobie wmówić że za dobrego zawodnika kupujemy dobrego no ale tak nie jest i nic nie zapowiada żeby było, ale pozostaje cień szansy że może jednak

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów