|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Kilku interesujacych zawodnikow z nizszych lig
10 goli - Michał Górecki (Dalin Myślenice, 3. liga) 21 lat, 177 cm 10 goli - Marcin Adamczewski (Pogoń Świebodzin, 3. liga), obronca/pomocnik, 24 lata, 182 10 goli - Mateusz Zachara (Raków Częstochowa, 2. liga), 20 lat, 180 cm 10 goli - Charles Uchenna Nwaogu (Flota Świnoujście, 1. liga), 20 lat, 177 cm |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Poza tym czemu miałoby służyć ściąganie 24 letniego obrońcy z III ligi? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja bym znowu sćihnoł Nikole z Korony i do tego Jodłowca
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
może dałoby sie przebic oferte Polonii i ściągnac Grosickiego ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Polonia nie złożyła jeszcze żadnej oferty.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Dobrze kombinują od strony sportowej. Polują na chyba jedynych ciekawych graczy w lidze.
Zobaczymy jak to wyjdzie. ![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Na środek obrony sprowadziłbym Skerlę z Białegostoku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
widzę że niezły powrót po kontuzji zaliczył Pawłowski ;] to by byl piłkarz na miano reprezentanta Polski i myślę że byłby dobrym skrzydłowym w Wiśle , gdyby nie te kontuzje
![]()
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
A mi się podoba Piotr Grzelczak z Widzewa. Szuka go piłka, jest inteligentny na boisku, myśli. Strzelił wprawdzie tylko 2 gole i zaliczył 1 asystę, ale moim zdaniem to prawdziwy diament! W dodatku ma 188 cm wzrostu i mógłby nam zapewnić dobrą alternatywę dla Pawła Brożka, zwłaszcza że przy grze z 1 napastnikiem przydałby się wysoki napastnik, a Pawłowski to narazie wielka niewiadoma, choć liczę także i na Pawłowskiego.
Z polskich piłkarzy, to widziałbym we Wiśle jeszcze Bonina. Te 2 transfery w zimie dałyby Wiśle większą rotację w składzie, ale i lepszą ofensywę. Bonin z Gargułą jako ofensywni pomocnicy, na lewej stronie Paljic, na prawej Rios i jedziemy! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Już chyba kiedyś pisałem o Januszu Golu z Bełchatowa. Myślę, że w perspektywie zbliżającego się końca kariery Sobolowkiego byłbym dobrym zakupem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Online |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mogę nasunąć kilku zawodników z ekstraklasy, którzy mogliby się nam przydać.
Bramkarze: -Grzegorz Sandomierski, rozwija się w bardzo szybkim tempie i obecnie jest chyba najlepszym bramkarzem ekstraklasy. Łukasz Sapela. -Paweł Kapsa, może to zabrzmi dziwnie, ale Kapsa w Lechii broni bardzo dobrze i równo, gdyby taki zawodnik do nas trafił był bym zadowolony. Obrona: -Huber Wołąkiewicz obecnie najlepszy w Polsce piłkarz na lewą stronę boiska pomijając Boenischa. Jednak obawiam się, że Lechia będzie żądała za niego ogromnej ceny. Może występować na środku jak i boku obrony Krzysztof Bąk, za niego może Lechia nie będzie żądać wysokiej ceny, a jest zawodnikiem dobrym jak na ekstraklasowe realia. Pomoc: -Maciej Małkowski, szybki skrzydłowy i potrafi dośrodkować. Materiał na reprezentanta Polski. Grzegorz Bonin, dobry drybling i potrafi dośrodkować -Maciej Korzym. Atak: -Andrzej Niedzielan, bardzo bym chciał jego powrotu do Wisły jednak to bardzo mało prawdopodobne sądzę, że właśnie taki zawodnik by się nam przydał. Paweł Buzała + Napastnik dobrze grający głową. Najbardziej chciałbym, żeby sytuacja kadrowa była taka jak np. w sezonie 2008/2009 (kiedy zresztą zostaliśmy mistrzami) a w składzie pierwszego zespołu było tylko 3,4 obcokrajowców reszta to Polacy.
Ostatnio edytowane przez Titto : 18.10.2010 o godz. 21:30.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Prawda jest taka, że ciężko będzie wyrwać kogoś z naszej ligi - zaporowe ceny. Nawet z I ligi, drużyny za przykładem np Lewandowskiego podobno dają zaporowe ceny za swoich piłkarzy, a to doprowadza do ściągania średniaków z Bałkanów, Czech, Słowacji itp.. I własnie dlatego nasza piłka stacza się i będzie się staczać...
Nie sądzę, że piłkarz pokroju Pawła Buzały byłby dobrym zawodnikiem dla Wisły. Jakby powiedział Peszko, "szanujmy się, tak?" Szczerze, to nie widzę wielu kandydatów do gry w Wiśle w tej chwili, sam nie wiem.![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Evenstar
Nie widzisz żadnych kandydatów z naszej ligi ale jakoś dziwnym trafem coraz bardziej odstajemy od wielu zespołów z tejże ligi. Może za mało meczów naszej kopanej oglądasz? ![]() Wiesz - to jest tak jak z Wilkiem, 80% forum nie widziało go w akcji zanim trafił do Wisły, większość myślała że to będzie dno, a dzisiaj wielu woli go od Sobola a nawet jeden widziałby go w reprezentacji Polski ![]() A czy taki Gol z Bełchatowa z Poźniakiem (dla przykładu) są gorsi od Wilka? Nie, no ale ich tylko w meczu przeciw Wiśle może nasi forumowi eksperci widzieli raz w życiu. Żeby nie było nieporozumień - jak zaczniemy sprowadzać dobrych piłkarzy z zagranicy (dobrych znaczy powyżej 1 miliona euro minimum) to będziemy mogli strzelać takie mądrości że z naszej ligi nie widzę nikogo w Wiśle bo zaporowe ceny itd! Bo można zadać pytanie w drugą stronę - który klub chciałby takiego Bunoze, Cikosa, Branco czy Boukhariego w składzie z naszej ligi poza Polonią Bytom? Panowie zejdźmy na ziemię, albo dobrzy drodzy cudzoziemcy (nie Cikosy) albo sporo kopaczy z naszej ligi i wbrew pozorom wielu jest za darmo albo za niewielkie pieniądze bo kończą im się kontrakty (tak przeszli nam koło nosa Peszko i Mierzejewski), a gorsi od Bunozy, Cikosa czy Jovanića nie są. A skoro tak to po co przepłacać za takich Jovaniców jak można mieć Pilarza albo Sapele za darmo? Nie mówiąc że pewnie Sandomierski droższy niż nasz Bałkaniec nie jest?
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 18.10.2010 o godz. 21:56.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Masz rację co do Wilka. Ja to widzę też tak: Wilk był dobrym graczem Korony, nie był jej gwiazdą tylko solidnym młodzieńcem. Fakt, nie śledziłem jego kariery, może rzeczywiście grał wspaniale. Ale w czym rzecz: stać nas tylko na kogoś takiego, pokroju zdolnego młodzieńca z Korony (choć i tak dziw, że go sprzedali). I jeżeli u nas okazuje się, że ten Wilk gra naprawdę dobrze (bo na pewno nie gra gorzej od np Sobola) to znaczy, że nie Wilk jest mega wirtuozem, tylko nasz zespół jest coraz to słabszy. Niestety...
Ogryzek, chyba oboje się zgodzimy, że nie doczekamy się w najbliższych latach transferów zza granicy rzędu 1 mln euro, więc trzeba skupić się na wyławianiu talentów, ale nie z I czy nawet II ligi, bo tam mogą czekać naprawdę zaporowe ceny, tylko jeszcze niżej. Zakładać akademie itp itd. Póki ludzie jak Wojciechowski, będą płacić za Sobiecha 1 mln to polscy piłkarze nie przestaną być tak nieadekwatnie drodzy. Pozdrawiam ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sernas byłby najlepszy ale On poza naszym zasięgiem finansowym.8-10 lat temu tacy wyróżniajacy sie napastnicy do Wisły przychodzili z ligi to i potem nie było problemów ze zdobyciem mistrza Polski a i z pucharów europejskiech odpadaliśmy późną jesienią albo raz nawet po nowym roku (Lazio).Teraz jak ściagają zawodników nigdzie już nie chcianych, po kontuzjach,starych to z pucharów odpadamy już w lecie (Lewadia,Karabach) zanim sie one wogóle na dobre zaczną....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie trzeba daleko szukać. Korona Kielce zawodnik Hernani jemu kończy się kontrakt myślę, że by z nami podpisał, a to nie jest byle jaki zawodnik.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zgoda ale za darmoche nie ściagnie sie napastnika co strzeli 20 bramek w sezonie czy rozgrywajacego jak kiedyś był Szymek.Solidnego obrońce jest dużo łatwiej za free poszukac (Cleber,Marcelo,Singlar)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
AYALA, ale obrońców nadal potrzebujemy Clebi w Grudniu kończy karierę zostajemy z Kowalskim i Bunoza który gra kiepsko....Ja wiem, że jest Branco i Chavez,ale to nie to samo a Hernani to raczej spokój w obronie.Mnie nadal ciekawi jakiś Cleber piłkarzy obserwuje ta cała 3 bo to niby Obrońca,Pomocnik i Napastnik?
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 18.10.2010 o godz. 22:48.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Z tego co pamiętam to kiedyś Smuda coś wspominał o tym że Cupiał chce płacić po milion euro za zawodnika ale on jako trener kadry odradzał mu bo nie widzi zawodników w Polsce za których mozna by tyle płacić. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o ciekawych zawodników z niższych lig:
- Kamil Zalewski (Cresovia Siemiantycze, 4 liga) ; 18 lat, napastnik; w poprzednim sezonie strzelił 25 goli; w obecnym sezonie strzelił 7 bramek w 11 meczach - Mateusz Laskowski (ŁKS Łomża, 4 liga); 19 lat, napastnik; w poprzednim sezonie - 28 goli, w obecnym - 11 (po 11 kolejce) ![]()
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
o to nie drodzy gracze którzy moga nas wzmocnić
BRAMKA Bojan Isailović(Zagłebie) pewny punktem by bym w Wisle Łukasz Sapela(GKS Belchatów) napewno lepszy od Pawełka OBRONA Nikola Mijailović(Korona) cieżko go bedzie sciągnąć ale lepszy od Piotra Brozka Adam Banaś(Górnik Zabrze) napewno pewniejszy od naszych stpoerów Krzysztof Nykiel (Ruch) nie jest to gwiazda ale pewny w obronie i nie drogi POMOC Mateusz Bartczak (Zagłebie) Chłopak ma papiery na gre Szymon Pawłowski (Zagłebie) Zawodnik klasy Kuby gdyby nie kontuzje nie grał by w Polsce ATAK Charles Uchenna Nwaogu(FLOTA) znak zapytania jak sobie poradzi Marcin Robak (Widzew) według mnie taniszy brożek ale za to ma głód sukcesu czyli tego czego brakuje Pawłowi |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jaki głód sukcesu myslisz ze czemu Korona,Jagielonia,Bełchatów,Lechia są w czołówce bo mają checi walki o sukces a nasi gracze sa wypaleni
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005