The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislak.kw
Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.10.2010, 21:50
Czy na sektorze wisi flaga zydkow czy mi sie tylko wydaje?
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 12.10.2010, 21:59
felipe napisał(a):Wyświetl post
Ostatnio dostawaliśmy tez ze Słowenią, Słowacją, Irlandią Północną - tez napiszesz, że grają piłkę "nieosiągalną dla nas" ?

Byliśmy w ciemnej dupie, ale to nie musi trwać wiecznie. Są przesłanki do optymizmu - nie mówię tu o pykaniu NIemców, ale takich Duńczyków np. Oni nic wielkiego nie grają - średni poziom europejski do jakiego my aspirujemy. Jak najbardziej osiągalny.

Oczywiście że są poza naszym zasięgiem. Co więcej czekam na chwile kiedy wpierd.... nam Andora albo inny wynalazek.

Pzpn - banda czerwonych złodziejów ( dodatkowo wyjątkowo upośledzonych na umyśle)
trener - Dyzma rodzimego futbolu. Nie ma ŻADNEJ wizji budowy reprezentacji.
reprezentacja - zbieranina rodzimych pseudo-gwiazdek - piłkarskich miernot ( w 80% przypadków)

Gdzie tu podstawy do wiary w jakikolwiek sukces?

"Pykaniu Duńczyków" - kolego daj na priva namiary na jakiegoś "dostawcę " bo ostatnio nie mam gdzie kupić dobrej trawy a widzę że u Ciebie z tym lepiej.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.10.2010, 22:07
Smuda mówi "jak mnie nie chcecie, to mogę iść do klubu i będę robił swoje".
Ja bym już go teraz dyscyplinarnie wypie*dolił, a na jego miejscu widziałbym Michała Probierza, który jest chyba jedną osobą która się do tego nadaje.
To wszystko wygląda, jak gdyby Smuda nie miał żadnej koncepcji prowadzenia zespołu.

Tak sobie myślę, że zamiast zatrudniać Smude można było zostawić na tym stanowisku Beenhakkera.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.10.2010, 22:12
To ze Smudy zaden trener to chyba kazdy wie i widzi.
Usluszna marionetka Grzesia Laty ....

Smuda nie ma zadnych sznas zrobic zespol,bo w meczach towarzyskich to praktycznie jest niewykonalne,bo zespol robi sie w meczach o stawke.

Euro to bedzie moze i sukces ale tylko pozasportowy ,bo sportowo to 3 mecze i po ptokach
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.10.2010, 22:21
czyli tak jak zawsze

1.Mecz otwarcia
2.Mecz o wszystko
3.Mecz o honor

Tak będzie wyglądać nasze Ojro zobaczcie co robi Czarnogóra....

łał gool
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.10.2010, 22:26
gra to jakaś jest IV liga - tak to widze

a ten mecz powinni pokazywac na 4fun.tv albo comedy central
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Stary 12.10.2010, 22:29
Czemu ciągle krzyczą '' Kamil Grosicki'' przez to , że Jagi sporo na meczu ?
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 12.10.2010, 22:31
i co i co?

eksperci od siedmiu boleści! ogrywamy Ekwador, a Wam ciągle mało haha
Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.10.2010, 22:31
duzo jest Jagi - dokladnie

i gol - prowadzimy

chyba coś zażyłem bo nie wierze

Pysio - wez sobie coś na nerwy
Powód: kubus owocowy
Ostatnio edytowane przez Maciejj : 12.10.2010 o godz. 22:32.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 12.10.2010, 22:36
pysio napisał(a):Wyświetl post
i co i co?

eksperci od siedmiu boleści! ogrywamy Ekwador, a Wam ciągle mało haha
ban dla tego pana poproszę odezwał się Ekspert Skomentuj mecz Hiszpania-Polska poproszę

edit

muahahaha wracamy do korzeni
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 12.10.2010 o godz. 22:38.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.10.2010, 22:37
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście że są poza naszym zasięgiem. Co więcej czekam na chwile kiedy wpierd.... nam Andora albo inny wynalazek.

Pzpn - banda czerwonych złodziejów ( dodatkowo wyjątkowo upośledzonych na umyśle)
trener - Dyzma rodzimego futbolu. Nie ma ŻADNEJ wizji budowy reprezentacji.
reprezentacja - zbieranina rodzimych pseudo-gwiazdek - piłkarskich miernot ( w 80% przypadków)

Gdzie tu podstawy do wiary w jakikolwiek sukces?

"Pykaniu Duńczyków" - kolego daj na priva namiary na jakiegoś "dostawcę " bo ostatnio nie mam gdzie kupić dobrej trawy a widzę że u Ciebie z tym lepiej.
Napisałem posta X czasu temu, czekałeś z rumieńcem na ustach do meczu by odpisać swoje mądrości. Uczyniłeś to przy stanie 0:1.
Teraz jest 2:1, już taki śmieszny i do przodu nie jesteś.

Inna sprawa, ze jakimkoleik wynikiem się ten mecz nie zakończy to wsio rawno, zero wniosków. Posklejana Polska vs posklajany Ekwador. Jedyny plus, że kilku kadrowiczów zaliczy kolejny wspólny występ.

PS. I nie bierz trawy chłopie, bo i bez niej pierdo**sz jak potłuczony...
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.10.2010, 22:42
Lewandowski ile meczow nas tym drewnem bedzie "twardoglowy" czestowac.
To skandal Smuda zrobil z kadra to samo co Boniek - czyli ja roz.......il i nie umie poskladac od nowa. Tego nie da sie ogladac tych meczow to sa jakies jaja.

Smuda odejdz miej honor.
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 12.10.2010, 22:45
ja Was nie rozumiem.. postawcie się w sytuacji piłkarzy, Wy teraz po meczu najprawdopodobniej od razu wskoczycie do ciepłego łóżka (jeżeli już w nim nie jesteście), a oni będą musieli wracać do Polski kilkanaście godzin! W łóżkach będą dopiero jutro.. nie dziwię się, że są zmęczeni i grają ciut słabiej niż w meczu z USA.. ale ja w nich wierzę, na Euro pokażemy Europie gdzie jest Polska!
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Stary 12.10.2010, 22:47
Napisałem posta X czasu temu, czekałeś z rumieńcem na ustach do meczu by odpisać swoje mądrości. Uczyniłeś to przy stanie 0:1.

Inna sprawa, ze jakimkoleik wynikiem się ten mecz nie zakończy to wsio rawno, zero wniosków. Posklejana Polska vs posklajany Ekwador. Jedyny plus, że kilku kadrowiczów zaliczy kolejny wspólny występ.

Co się przypier......sz człowieka jak prawdę pisze. Lepi ten skład Smuda i niech ulepi jak najlepszy. A to, że w obronie co chwila eksperymenty to nie ma się co dziwić.... Identycznie jest u nas, tzn gorzej nawet......... I Smuda ma tu rację - popatrzcie na wszystkie formacje obronne naszej ekstraklasy. Dupa, dupa, dupa a reszta to szrot światowy.

Swoją drogą....... w naszej wiślackeij mentalności jesteśmy najlepsi......... A w reprezentacji mamy Wilka - U23. Szrot zagraniczny pomijam.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 12.10.2010, 22:52
pysio napisał(a):Wyświetl post
ja Was nie rozumiem.. postawcie się w sytuacji piłkarzy, Wy teraz po meczu najprawdopodobniej od razu wskoczycie do ciepłego łóżka (jeżeli już w nim nie jesteście), a oni będą musieli wracać do Polski kilkanaście godzin! W łóżkach będą dopiero jutro.. nie dziwię się, że są zmęczeni i grają ciut słabiej niż w meczu z USA.. ale ja w nich wierzę, na Euro pokażemy Europie gdzie jest Polska!
dziecko pora wyłączyć komputer i iść już spać jutro szkoła czeka.Proponuję zacząć grać z ogórkami San Marino,Madagaskar,Wyspy Owcze może wygramy...Tylko trener za granicy nie żadne Janasy,Engele itp.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Stary 12.10.2010, 22:54
Co do meczu to tylko zaśpiewać : '' To oczywiste , byłyście dziś zajebiste''
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Stary 12.10.2010, 23:02
W zimie podczas przerwy powinni im w nagrode jebnac miesieczne zgrupowanie (tym z polskiej ligi), moze chociaz by sie troche zgrali. Ja juz innej opcji nie widze no chyba ze dymisja twardoglowego.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.10.2010, 23:03
zieeef...

Ja już straciłem nawet ochotę na to żeby się na tych patałachów wkuriwać. Idę spać licząc, że jak jutro się obudze zobaczę nagłówki w onecie- "Pzpn rozwiązany, czas na zmiany w Polskiej piłce!".
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.10.2010, 23:08
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Ja juz innej opcji nie widze no chyba ze dymisja twardoglowego.
Właśnie w tym rzecz, że na to szans nie ma.
Jeśli już, to wstawi się kogoś by się "pokazał światu" na Euro (kogos z chodami w związku, np. Engela, Majewskiego).

Trener zagraniczny - oznaczałoby to publiczną pokutę Laty i spółki - niemożliwe.
Rozwiązanie PZPN - niemożliwe.

Ergo nie widzę innej możliwości, jak szukania pozytywów w pracy Smudy. Szału nie ma, ale takie są realia.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 12.10.2010, 23:16
To byl ostatni dzwonek. Pan Smuda powinien zlozyc rezygnacje. Nie ma druzyny, dziwne powolania, durna taktyka, brak wynikow, kompromitujace siebie i Polske wypowiedzi...

Co w kadrze robia tacy paralitycy, jak Mierzejewscy? Ja nie moge patrzec na takich kopaczy, ktorzy sa tak ograniczeni technicznie, ze nadawaliby sie moze do ligi maltanskiej. Robert Lewandowski nie sprawdza sie w kadrze i trzeba to powiedziec szczerze i glosno. Glik spuscil Piasta do I-szej ligi, a teraz nie lapie sie do kadry meczowej w Serie A...ktos mi moze wyjasnic na jakiej podstawie ktos taki jest w reprezentacji? Wolakiewicz jako def pomocnik? Przeciez to stoper panie Smuda! Smolarek kompletnie bez formy, ale dalej ma tego swojego nosa.

Mamy jeszcze troche czasu. Zatrudnic zagranicznego szkoleniowca i bedzie mial caly 2011 na budowe. Na Franciszka nie moge juz patrzec...
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 12.10.2010 o godz. 23:20.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Stary 12.10.2010, 23:24
a kto ma grać ? Ile polaków w Wiśle jest ? Ile w Legii , Lechu ? To było do przewidzenia. Za dużo obcokrajowców jest w naszej lidze, przez to nasi zawodnicy się nie rozwijają.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 12.10.2010, 23:34
A kto im broni grać lepiej od tych obcokrajowców? Co to w ogóle za durne tłumaczenie, żaden trener nie będzie wystawiał składu jaki by chciał Smuda bo biedak musi sobie dobrać ludzi do reprezentacji. Może od razu wystawmy ME i niech przegrywają mecz za meczem, byle tylko Smuda sobie poobserwował zawodników? Gówno to Wisłę czy Legię interesuje co on by chciał, Wisła czy Legia gra dla siebie, a nie dla Smudy, poza tym Smuda już się raz ośmieszył choćby z Głowackim, odszedł z Wisły i nagle dostał powołanie. Ten Smuda to ma coś z głową - "strzeliliśmy bramkę, a nawet dwie" czy jak to szło , ale to też spowodowane jest tym głupkiem co z nim rozmawia po meczu "no ale nie przegraliśmy więc obrona spisuje się coraz lepiej" czy jak to szło, a Smuda tylko przytakuje. I za pomocą dziennikarza wychodzi że jest ogółem rzecz biorąc zajebiście. Ryczy przed tą kamerą że w Wiśle tylu obcokrajowców, a gdy taki Niedzielan zalicza rundę konia to wystawia go na ostatnie 5 min i od początku trzyma swojego pupilka Lewandowskiego, który znów był najgorszym graczem meczu. Są piłkarze, którzy nie radzą sobie w reprze, po prostu jej nie czują, a inaczej to wygląda w klubie. Takim piłkarzem jest Paweł Brożek, wymiatał, dwukrotny król strzelców, do teraz pomimo zniżki formy wiodąca postać w lidze, a w reprze często był zagubiony i takim już raczej zostanie. Takim też staje się Lewandowski. Choć już to wcześniej zauważyłem. Równie dobrze kimś takim może być Niedzielan, ale dopóki tego nie sprawdzimy to się nie dowiemy. Niech rozegra chociaż dwa pełne mecze a nie 10 minut.
Ostatnio edytowane przez element : 12.10.2010 o godz. 23:50.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Stary 12.10.2010, 23:41
To nie kwestia obcokrajowców, to kwestia braku dobrych trenerów, złego doboru i prowadzenia młodych zawodników na poziomie jeszcze przed juniorem. Ale mimo to paru grajków w lidze by się znalazło którzy odpowiednio zgrani wzmocnieni np. Borucem,Błaszczykowskim czy Jeleniem mogliby spokojnie grac na przyzwoitym europejskim poziomie. Jednak Smuda nie ma kompletnie żadnej koncepcji powołuje na zasadzie jakichś swoich sympatii (np. z Lecha biorę, z Wisły nie a jak już wezmę to wystawię Brożka jako prawego pomocnika i co nie gra miałem racje nie nadaje się). Niby odmłodził kadrę. Tylko po co rozpieprzył to co było w gruzy? I teraz pieprzy o spalonej ziemi... Mógł i powinien odmładzac ale stopniowo... Po co zmienia zawodnikom pozycje? Pietrasiak jako defensywny pomocnik w kadrze (w ogóle taki kloc w kadrze?)może mi to ktoś wytlumaczyc? Plus podpisuję się pod tym co pisze For_FuN_ A wywiady ze Smudą to ręce opadają, plecie non stop jakieś dyrdymały.

Tak masz rację PZPN Smudy nie wywali ale jakoś nie dam rady szukac pozytywów w jego pracy bo to jest po prostu zwykła fuszerka.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.10.2010, 07:13
Ja nie wiem jaki sens ma wystawianie stopera z ligi polskiej na pomoc w meczu kadry (gdzie jest wyższy poziom, niż w lidze). Co chce Smuda tym osiągnąć ?
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 13.10.2010, 07:17

A na jakiej podstawie uważasz że ja oglądałem ten mecz? O 22 mam fajniejsze zajęcia niż oglądanie tych męczarni. Swoją drogą ile ty masz lat ? Tak z ciekawości pytam.
"Teraz jest 2:1, już taki śmieszny i do przodu nie jesteś." Po tym zdaniu wnoszę, że chyba nie za dużo... Przyjacielu - nawet 3:0 z Ekwadorem w rezerwowym składzie = mniej więcej 0:3 chociażby z tą wymienioną wcześniej Danią.
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 13.10.2010, 07:25
Cytat:
Przyjacielu - nawet 3:0 z Ekwadorem w rezerwowym składzie = mniej więcej 0:3 chociażby z tą wymienioną wcześniej Danią.
Ciekawy przelicznik, gdzie go znalazłeś?

Cytat:
Swoją drogą ile ty masz lat ? Tak z ciekawości pytam.
O to samo mozna zapytac się Ciebie...

Mecz słaby i tyle w temacie, ale czego się spodziewac kiedy powołany jest Jędrzejczyk, Wołąkiewicz gra w pomocy, Ł.Mierzejewski na lewej obronie (rezerwowy w Cracovii), i Tytoń na bramce
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.10.2010, 07:49
Mishau napisał(a):Wyświetl post

Mecz słaby i tyle w temacie, ale czego się spodziewac kiedy powołany jest Jędrzejczyk, Wołąkiewicz gra w pomocy, Ł.Mierzejewski na lewej obronie (rezerwowy w Cracovii), i Tytoń na bramce

A co Cie tak bardzo śmieszy w powołaniu Tytonia?
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 13.10.2010, 08:09
Powiem tak. W tym temacie możne przeczytać różne mądrości na poziomie Smudy, więc jeśli nie jesteśmy od niego lepsi to dajmy mu trenować. Czy Janas albo Probierz mogą być zbawieniem dla kadry? Nie wydaje mi się, bo kogo zaczną powoływać jeśli nie tych samych zawodników? Za Janasa będziemy mieli skład z Discopolo na czele z Pietrasiakiem, Mierzejewski i Smolarkiem, a za Probierza Grosicki i Frankowski będą pierwszoplanowymi postaciami w kadrze.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.10.2010, 08:15
Chyba nie liczycie na to, że Smuda, który był członkiem Komitetu Wyborczego Bronka zostanie usuniety tylko dlatego, że reprezentacja pod jego wodzą nic nie gra ? Facet ma zagwarantowane 2 lata brania dużej kasy ciepłą rączką aż do Euro 2012. W reprezentacji prowadzonej przez niego nie ma też ducha walki. Zawodnicy przyjeżdżają po to aby mieć w CV zapis "reprezentant" co zawsze ustawia ich w lepszej sytuacji w klubach i przy szukaniu nowego pracodawcy. Grają więc tak aby kontuzji nie złapać i za bardzo się nie zmęczyć.
W dodatku zawsze jakaś kasa z tego wpadnie. Dawno przestałem się tym emocjonować i dałem sobie spokój z oglądaniem meczów reprezentacji. Szkoda czasu.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 13.10.2010, 08:33
Mishau napisał(a):Wyświetl post

Chętnie odpowiem:

Przelicznik - mój własny (pewnie nie mam na akurat ten sposób przeliczania monopolu).Może i trochę z przymrużeniem oka ale właśnie czy aby na pewno ...
Uzasadnienie: wygrana tylko 3:0 z bardzo słabym Ekwadorem ( nawet nie pierwszy skład) jest mniej więcej równoznaczna z wysokim wpierd.... od solidnej drużyny. Mniej więcej 6:0 z rezerwami Ekwadoru= 0:0 z np. Danią.

Wiek- 34 lata (wydaje mi się że nie jest to specjalnie trudno sprawdzić - chyba nie ukrywałem daty urodzenia przy rejestracji na forum). Wiek osób pojawiających się na forum stosunkowo łatwo ocenić po stopniu emocjonowania się pewnymi faktami, opiniami. Mniej więcej po 30 pojawia się dystans. Ok sprawy związane z Wisła również mogą mnie czasami "ponieść" ale żeby reprezentacja ....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów