The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.10.2010, 18:32
AYALA napisał(a):Wyświetl post
jak sie robi mgłe
http://www.youtube.com/watch?v=LQF8h...layer_embedded

Dzieci TVN dalej będą bredzić ze sie nie da. Piloci Kaczyńskiego mieli inne( stare) dane lotniska niz piloci Tuska. To jest fakt. Dlaczego? Żeby nie zapytać PO CO?
Hej Nasz TS !!
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 10.10.2010, 19:59
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Jak sa dla Ciebie obce problemy mieszkaniowe mlodych ludzi, to lepiej nie pros o zrodla cytatów bo to i tak juz nie zmienia jesli chodzi o twoja wiedze w tej sprawie..
Bardziej interesuje mnie stan publicznych finansów i jak rujnuje je PO.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.10.2010, 22:06
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Dzieci TVN dalej będą bredzić ze sie nie da. Piloci Kaczyńskiego mieli inne( stare) dane lotniska niz piloci Tuska. To jest fakt. Dlaczego? Żeby nie zapytać PO CO?

Po takim wpisie mozna powiedzieć tylko jedno:

Drozd miej w takim razie jaja i powiedz wprost, że Twoim zdaniem ruscy dopuścili się do zamachu na prezydenta RP.

Zweryfikujemy to za kilka(naście? dzięsiąt?) miesięcy. Śmiało!
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 10.10.2010, 22:18
Cichy napisał(a):Wyświetl post

Drozd miej w takim razie jaja i powiedz wprost, że Twoim zdaniem ruscy dopuścili się do zamachu na prezydenta RP.

po co karmisz trolla.. on tylko czeka na cytaty/zaczepki.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 10.10.2010, 23:14
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o PiS to pisałem w kontekście wszelkich działań mających na celu rozliczenie się z poprzednim ustrojem, nie tylko dorwania grubych ryb (pisałem, że niewykonalne), ale wyjaśnienie różnych spraw, które miały wpływ na kształtującą się III RP. Dlatego nie widzę tutaj żadnego problemu, gdy z jednej strony twierdzę, że Waltera nikt nie ruszy, a z drugiej ganię PiS za sposób w jaki działali w czasie swoich rządów, bo uważałem i wciąż będę uważał, że sama koncepcja CBA, czy rozwiązania WSI były słuszne.

Jeśli miałbym oceniać w skali 1-6 te wszystkie dzieci PiSowskie to tylko IPN dostałby ocenę pozytywną w szczególności za działalność historyczno-naukową, która dała więcej niż te wszystkie ich śledztwa. Ocena 3+

CBA, które stało się przez moment piątą władzą ściągając na siebie kamery okazało się mało skuteczne, a rozwiązane w całości duże sprawy można policzyć na palach jednej ręki. Za bardzo uwikłali się w teraźniejszy konflikt polityczny. Oceniam na 2+, a plus na zachętę.

WSI to dla mnie tragedia i chyba największa porażka tamtego rządu. Nie wiem co miało dać zlikwidowanie w jednym momencie tak ważnych dla kraju służb bez zabezpieczenia się nowymi służbami (a nie żadnymi harcerzami), gdy w tamtym okresie prowadziliśmy dwie wojny ramię w ramię z Bush'em. Wystarczyło stworzyć struktury od podstaw biorąc młodych ludzi z innych służb specjalnych, bądź świeżo przeszkolonych w innych jednostkach zagranicznych. Kilka miesięcy do roku i takie służby by powstały, a wtedy WSI możnaby w całości zlikwidować. To zrobiono tylko szum z raportem. Z mównicy twierdzono jakie to politycy innych partii popełnili przewiny, a sam aneks do raportu schowano do szuflady. Zostaliśmy bez służb, bez pełnej wiedzy o służbach i bez wyjaśnienia ważnych afer związanych z WSI. Raport czytałem już jakiś czas temu, ale pamiętam, że wzróciłem uwagę na to, że pominięto praktycznie fakty związane z przemytem alkoholu, handlem bronią z krajami byłego ZSRR, z możliwą działalnością Wiktora Buta na terenie naszego kraju, ze wspieraniem mafii (głównie pruszkowskiej), a także z przekształceniami własnościowymi po roku 1990. Może i mam spaczony obraz tej akcji Macierewicza, przez wzgląd na to, że delikatnie mówiąc nie przepadam za tym politykiem, ale jego działania jako likwidatora WSI oceniam na pałę.

Wklejam raport:
http://www.naszdziennik.pl/dodatek/wsi/raport.pdf
krótki komentarz:

1. Nadal nie rozumiem jak możesz uwazać że "grube ryby" są nie do ruszenia i jednocześnie być zdania "że sama koncepcja CBA, czy rozwiązania WSI były słuszne". Jeśli sądzisz że nie da się ruszyć obiektu operacji to po co powoływać instytucje które mają tę akcję przeprowadzić?
2. IPN oceniam na 4 ze wzgledu na to że udało im sie ruszyć pewne tematy tabu (np: Bolka).
3. Mam wrazenie że Twoja wiedza na temat akcji CBA opiera się na informacjach prasowych (agent Tomek, afera gruntowa, afera hazardowa) pisanych w okresie ostrej PR nagonki na Kamińskiego. Osobiście polecam sięgnąć do oficjalnego raportu który CBA ma obowiązek raz do roku przygotować dla Sejmu (operacje są tajne i podawane są tylko liczby operacji i kwoty odzyskane dla budżetu). Być może zmienisz zdanie. Moja ocena CBA 4.
4. Wydaje mi się że również przy ocenie likwidacji WSI i raportów opierasz się na publikacjach prasowych pracowicie przygotowywanych przez ludzi Dukaczewskiego. Informacja o harcerzach weryfikujących wytrawnych "asów wywiadu" jest tak żałosna że nie chce mi się jej nawet komentować. Osobiście mogę poradzić Ci abyś poszukał artykuł z Washingtom Timesa z tego okresu w którym opisano z jaką ulgą przyjeły służby sojusznicze informację o tym że dzieki weryfikacji służby polskie przestaną być nareszcie transparentne dla Rosji.
Nie wiem skąd wziąłeś informacje o kilkumiesęcznym szkoleniu oficerów wywiadu ale jest to nieprawda. Jako punkt odniesienia można przyjąć Czechy które w 1990 przyjęły opcję zerową i odtworzenie służb zajęło im około dwóch lat.
Mieliśmy służby które powoli przestawały być transparantne dla Rosji, opinia publiczna uzyskała pewna wstępną wiedzę na temat patologii w służbach a co najważniejsze uzyskana została wstępna wiedza na temat niektórych relacji zachodzących pomiedzy tzw: businessem a byłymi pracownikami służb. Moim zdaniem o tym jak bardzo niewygodny był ten raport dla ubekistanu dowodzi to jak bardzo walczyli oni (co częściowo im się zresztą udało) aby tego raportu nie publikować.
Natomiast jeśli oczekiwałeś że jednym raportem zostanie ujawniona, zlikwidowana i ukarana cała patologia ubekistanu to wybacz ale jest to jak dla mnie pogląd bardzo naiwny.
Moja ocena 3+
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 10.10.2010 o godz. 23:26.
Drozd
Senior Member

Stary 11.10.2010, 07:31
pysio napisał(a):Wyświetl post
po co karmisz trolla.. on tylko czeka na cytaty/zaczepki.
Trolla? ) hehe jak jasiu nie masz argumentów to siedź cicho. Albo powielaj TVNowska papkę. Mozesz też nazwać mnie oszołomem albo chorym psychicznie. Nic to jednak nie zmieni, bo takie teksty znane dobrze z poprzedniego ustroju utwierdzają tylko w przekonaniu, że merytorycznie drogi pysiu jesteś mniej niż 0. Nie martw się jednak bo twój poziom prezentuje duza grupa klakierów i są zadowoleni.

Mam jednak pytanie. Skąd wiesz na co ja czekam? Hę? Przyśniło Ci się? Czy podpatrzyłeś kolegów z TVN którzy zawsze najlepiej wiedzą na co "tak na prawdę" Jarek czeka, co myśli, jak czuje, o co mu chodzi itd. Powiem Ci o co mi chodzi i na co czekam. Żebyś mi wytłumaczył RACJONALNIE dlaczego samolot rozbił się wykonując testowe podejście do lądowania? Inaczej dlaczego zamiast na wysokości 100 m nagle znalazł się na wysokości 8 m obok pasa.
Powód: uzupełnienie
Ostatnio edytowane przez Drozd : 11.10.2010 o godz. 08:27.
Hej Nasz TS !!
Drozd
Senior Member

Stary 11.10.2010, 08:07
Cichy napisał(a):Wyświetl post

Taa a może za kilka(naście/dziesiąt) lat ? Do dziś w Rosji większość uważa ze w Katyniu mordowali Niemcy. I za chiny ludowe ich nie przekonasz. "Uporczywie powtarzane kłamstwo w końcu staje się prawdą". Zgodnie z tą zasadą niektórym sie wydaje ze można wcisnąć każdą ciemnotę. To co piszesz raczej byłoby niemożliwe ruscy aż takimi osłami nie są żeby ryzykować aż tak dużo. Po katastrofie nawet w Rosji były opinie ze to zamach. Dopiero jak Tusk uściskał Putina zaczął opowiadać jak to mamy cudowne stosunki i jak się kochamy temat zaczął sie rozmywać. Moim zdaniem sami by sie nie odważyli.

Dlaczego piloci Kaczyńskiego mieli inne dane lotniska niż piloci Tuska? Kto za to odpowiada? Dlaczego oddaliśmy jedyną naszą czarną skrzynkę? Dlaczego śledztwo nie jest wspólne mimo propozycji Rosji? Dlaczego szczątki samolotu nie są badane tylko niszczeją ? Dlaczego nie badano zdjęć satelitarnych? Dlaczego śledztwo jest tajne, czy ktoś mógłby mataczyć? Dlaczego notatka Rosjan o słabym przygotowaniu lotniska w Smoleńsku wysłana do naszego MSZ w połowie marca, do kancelarii Kaczyńskiego dotarła 12 IV ?

Gdyby ruskim przyszło do głowy organizować zamach na naszego Prezydenta, mamy od tego ludzi zeby im się nie udało. Czy nie mamy?
Hej Nasz TS !!
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 11.10.2010, 18:35
http://forsal.pl/artykuly/457091,pro...olski_pkb.html

A ja sądziłem że granice absurdu przekroczono już dawniej wliczając szarą strefę. Jak widać nie ma granic !
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 11.10.2010, 19:23
................

Mam jednak pytanie. Skąd wiesz na co ja czekam? Hę? Przyśniło Ci się? Czy podpatrzyłeś kolegów z TVN którzy zawsze najlepiej wiedzą na co "tak na prawdę" Jarek czeka, co myśli, jak czuje, o co mu chodzi itd. Powiem Ci o co mi chodzi i na co czekam. Żebyś mi wytłumaczył RACJONALNIE dlaczego samolot rozbił się wykonując testowe podejście do lądowania? Inaczej dlaczego zamiast na wysokości 100 m nagle znalazł się na wysokości 8 m obok pasa.
Po co zadajesz oczywiste pytania.Każdy czytał stenogramy.Kontrolerzy sprowadzili samolot na złą ścieżkę, upewniając pilotów że są na dobrej - to było ostatnie ziarenko które doprowadziło do katastrofy.Czy na zlecenie kogoś to zrobili?Tego długo się nie dowiemy(p.s.jakim cudem brzoza urywa skrzydło 300 tonowego samolotu - nie wiem.We wrześniu awaryjnie lądował taki sam IŁ w tajdze w Rosji i skosił kilkadziesiąt drzew.Żadne skrzydło nie było naruszone) Piloci słuchali kontrolerów choć nie mieli prawa zejść poniżej 100m.Dowództwo 39 pułku nie miało map i rosyjskiego nawigatora - nie mieli prawa wysłać samolotu- chyba że im minister obrony nakazał.Minister obrony -nie wyciągnął wniosków z katastrofy Casy- puścił wszystkich generałów razem .Minister Arabski nie zapewnił awaryjnych lotnisk, transportu,dodatkowego samolotu dla ludzi.
A premier ma to w dupie bo ludzie go popierają bo się ładnie uśmiecha i ma niezłą bajerę. Cóż każdy ma to na co zasługuje. My mamy showmanów.Po katastrofie Białoruskiego MiG-a jego szczatki były tylko kilka tygodni w Polsce- a do śledztwa Polacy nie mogli się mieszać, to samo katastrofa niemieckiego helikoptera w Rumuni z ich posłami- Rumuni tylko z daleka mogli się przyglądac dopóki niemieckie służby nie dotrą.Tam się szanują .
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 11.10.2010, 19:26
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Po co zadajesz oczywiste pytania.Każdy czytał stenogramy.Kontrolerzy sprowadzili samolot na złą ścieżkę, upewniając pilotów że są na dobrej - to było ostatnie ziarenko które doprowadziło do katastrofy.Czy na zlecenie kogoś to zrobili?Tego długo się nie dowiemy(p.s.jakim cudem brzoza urywa skrzydło 300 tonowego samolotu - nie wiem.We wrześniu awaryjnie lądował taki sam IŁ w tajdze w Rosji i skosił kilkadziesiąt drzew.Żadne skrzydło nie było naruszone) Piloci słuchali kontrolerów choć nie mieli prawa zejść poniżej 100m.Dowództwo 39 pułku nie miało map i rosyjskiego nawigatora - nie mieli prawa wysłać samolotu- chyba że im minister obrony nakazał.Minister obrony -nie wyciągnął wniosków z katastrofy Casy- puścił wszystkich generałów razem .Minister Arabski nie zapewnił awaryjnych lotnisk, transportu,dodatkowego samolotu dla ludzi.
A premier ma to w dupie bo ludzie go popierają bo się ładnie uśmiecha i ma niezłą bajerę. Cóż każdy ma to na co zasługuje. My mamy showmanów.Po katastrofie Białoruskiego MiG-a jego szczatki były tylko kilka tygodni w Polsce- a do śledztwa Polacy nie mogli się mieszać, to samo katastrofa niemieckiego helikoptera w Rumuni z ich posłami- Rumuni tylko z daleka mogli się przyglądac dopóki niemieckie służby nie dotrą.Tam się szanują .
Czlowieku juz nawet rodziny które potraciły tam najblizszych z rodziny ,dały sobie spokoj z tymi bzdurnymi teoriami o zamachu , ile bedziesz to jeszcze powtarzal , az KAczynski ostatecznie zrezygnuje z tego bo mu sie nie bedzie oplacalo ? Zreszta PIS to rownia pochyla w dol jak LPR wiec sie tym zbytnio nie martwie i twoimi spiskami ,zycie jest piekne
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.10.2010, 20:24
Wajda nazywa Kaczyńskiego głupolem i mówi że powinien sie leczyc.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...b0b5&_ticrsn=3
Arapaho
Senior Member

Stary 11.10.2010, 21:48
Czlowieku juz nawet rodziny które potraciły tam najblizszych z rodziny ,dały sobie spokoj z tymi bzdurnymi teoriami o zamachu , ile bedziesz to jeszcze powtarzal , az KAczynski ostatecznie zrezygnuje z tego bo mu sie nie bedzie oplacalo ? Zreszta PIS to rownia pochyla w dol jak LPR wiec sie tym zbytnio nie martwie i twoimi spiskami ,zycie jest piekne
No widzę że masz wiedzę co do tego co myśli 96 rodzin .Szacun.
A nawet jeśli miałbyś rację to gdzie napisałem nieprawdę? Gdzie pisze o zamachu? Doczytałeś do końca mój post? Jak nie-spróbuj. Twoja alergia na J.K. jest widoczna ale pasuje czasem myśleć - to nie boli.Spróbuj naprawdę warto..
p.s.życie jest piękne ale TVN,GW,Palikot i smart szopy to nie wszystko
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 11.10.2010 o godz. 21:50.
Arapaho
Senior Member

Stary 11.10.2010, 21:59
Wajda nazywa Kaczyńskiego głupolem i mówi że powinien sie leczyc.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...b0b5&_ticrsn=3
O żesz ty.....ALE JAJA... pojechał mu..,weź poszukaj jeszcze co pisze Kutz, Olbrychski,Sikorski,Niesiołowski czy Bartoszewski? Ale ta nasze elyta jedzie z Kaczorem.Ten język, ta elokwencja Jakby tak Kaczyński umiał mówić to byś na niego zagłosował .Nie?
Drozd
Senior Member

Stary 11.10.2010, 22:07
Znów się TVN naoglądałeś i bredzisz ). Coś mało pochyła ta równia, już trzy lata zjeżdżają i nie mogą zjechać. A peplanie Wajdy i jemu podobnych, zwolenników Jarkowi nie odbiorą, a raczej przeciwnie. Tak jak skuteczność cudaka w wyjaśnianiu katastrofy. Popieranie PO już jest obciachem, w kręgach używających mózgu.
Hej Nasz TS !!
AYALA
Senior Member

Stary 12.10.2010, 01:18
O żesz ty.....ALE JAJA... pojechał mu..,weź poszukaj jeszcze co pisze Kutz, Olbrychski,Sikorski,Niesiołowski czy Bartoszewski? Ale ta nasze elyta jedzie z Kaczorem.Ten język, ta elokwencja Jakby tak Kaczyński umiał mówić to byś na niego zagłosował .Nie?
miałem na mysli że Jarkowi pomału zostanie ta garstka starszych ludzi którzy przychodzą z pochodniami na rocznice Smoleńska.Uważam że powinien ustąpic z fotela prezesa PiS-u na rzecz Ziobry albo Kurskiego prywatnie Fana Lechii
Ostatnio edytowane przez AYALA : 12.10.2010 o godz. 01:21.
AS82
Banita

Stary 12.10.2010, 04:03
No widzę że masz wiedzę co do tego co myśli 96 rodzin .Szacun.
A nawet jeśli miałbyś rację to gdzie napisałem nieprawdę? Gdzie pisze o zamachu? Doczytałeś do końca mój post? Jak nie-spróbuj. Twoja alergia na J.K. jest widoczna ale pasuje czasem myśleć - to nie boli.Spróbuj naprawdę warto..
p.s.życie jest piękne ale TVN,GW,Palikot i smart szopy to nie wszystko
Nie no ty wiesz ,co myśli 96 rodzin , pewnie 95 z nich tak jak ty i Kaczyński co nie ?
Nie łap mnie ,jak to macie niektórzy w zwyczaju, za słówka,cytaty, żródła itd Czytam co piszesz i to komentuje, jak miałeś cośinnego na myśli to tosprostuj i mnie wyprowadź z błędu a nie udawaj polityka z programu telewizyjnego ,cwanego ,sprytnego itd.
Alergia na J.K. widoczna nie tylko u mnie , pisalem o rankingach niepopularnosci w Polsce , wiesz kto wsrod politykow wygrywa ?Zreszta było juz o tym w tym topicu wczesniej..
TVN,GW,Palikot ? To jakies rebusy ?
Kaczyński,Rydzyk,wstyd dla Polaków - oto mój rebus
Drozd
Senior Member

Stary 12.10.2010, 09:41
miałem na mysli że Jarkowi pomału zostanie ta garstka starszych ludzi którzy przychodzą z pochodniami na rocznice Smoleńska.Uważam że powinien ustąpic z fotela prezesa PiS-u na rzecz Ziobry albo Kurskiego prywatnie Fana Lechii
I myślisz że ględzenie Wajdy, bolka czy innych umoczonych do tego doprowadzi. To znaczy że tylko starsi ludzie myślą samodzielnie co mam nadzieje nie jest prawdą. Zbyszka czy Kurskiego te hieny zjadły by w tydzień, pamiętasz jak szczekali przy okazji doktora łapówkarza? Koleś bez smarowania palcem nie kiwnął, a dla młodych wykształconych stał się bohaterem. Ciemiężonym przez Zbyszka. Byłem dwa razy przejazdem pod krzyżem jak jeszcze stał i średnia wieku "obrońców" nie była taka wysoka. Spokojnie.
Hej Nasz TS !!
kms
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.10.2010, 09:42
Cytat:
- Oczywiście można wszystko przeinaczać, można wszystko wywracać do góry nogami, jeśli się ma złą wolę. Ja mam nadzieję, że pan Jarosław Kaczyński w końcu jakoś przeboleje klęskę wyborczą i zechce zrealizować to, co sam mówił w czasie kampanii wyborczej, a mówił wtedy bardzo pięknie o potrzebie współpracy polsko-polskiej. Ja do tej współpracy jestem stale gotowy, stale wyciągam rękę do zgody, stale proponuję współpracę na poziomie Rady Bezpieczeństwa Narodowego, bo bezpieczeństwo narodowe jest czymś o wiele ważniejszym niż złe emocje konkretnych polityków - dodał prezydent.

Najbliższe posiedzenie RBN - w sprawie bezpieczeństwa lotów najważniejszych osób w państwie - ma odbyć się w przyszłym tygodniu.
Jarek trzeciego brata nie ma, wiec nie przejmuje sie juz tym kto jak bedzie latal. Juz nie chodzi o obietnice Jarka, tylko o fakt, ze gosciu nie potrafi przyjac porazki na klate, wszystko czym lubi sie zajmowac i o czym mowic to krzyz, i zamach na jego śp. brata. Ten gosc robi z siebie teraz tylko ofiare, wiec jak wyobrazacie sobie fakt, ze jest teraz prezydentem, ul. Lecha i Marii, 10kazdego miesiaca wolne od pracy bo świeto, Adaś z krakowskiego rynku musi odejsc ma rzecz Lecha, i takie same sytuacje z Zygmuntem w Warszawie, i na rynkach w miastach wiekszych niz 50tys. Tak to jest przesmiewcza ironia, bo nie potrafie powaznie traktowac Jarka.
WISŁA KRAKÓW !
Drozd
Senior Member

Stary 12.10.2010, 10:15
To nie jest prześmiewcza ironia kolego.

Ci kibice Wisły to jacyś nienormalni wszystko czym lubią sie zajmować to gotowa trybuna na którą nie ma wejścia, odrapane ściany stadionu, brak parkingów i dwa kołowroty przed wejściem. Zamiast cieszyś sie z tego co pan Prezydent Majchrowski zrobił, to robią tylko z siebie ofiarę, zamiast podziękować i z wdzięcznościa zagłosować na pana Prezydenta. Pan Prezydent jest do współpracy zawsze gotowy i będzie dbał o kibiców Wisły jak do tej pory.

Nie dziw se więc że Jarek takiemu ręki nie chce podać. A jezeli dziwisz się że chce upamietnienia brata i prawie stu ofiar smoleńska to żal mi Cię i tyle. Tym bardziej ze Lech nie leciał tam na narty tylko w służbie Polakom również takim jak Ty.
Hej Nasz TS !!
AYALA
Senior Member

Stary 12.10.2010, 10:22
ale tragedia z tym wypadkiem co 18 osób zgineło w busie, tak wyglada drapiezy kapitalizm w
Polsce że tyle osób pakuje sie do 8 osobowego samochodu
.Mam nadzieje że rodziny tych nieszczęśników też dostaną po 40 tyś zł odszkodowania jak Ci ze Smoleńska.Zawsze mnie uczono od dziecka że wszyscy są równi.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 12.10.2010 o godz. 10:26.
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.10.2010, 10:32
Nie, tak wygląda życie w kraju, gdzie ludzi nie stać na normalny dojazd do pracy. Ja myślę, że ty zacznij sam myśleć trochę, a nie słuchać, czego cię od dziecka uczono, bo wszyscy są równi, wszyscy po równo itd. to się dosyć jednoznacznie kojarzy.
AYALA
Senior Member

Stary 12.10.2010, 10:37
carpenter napisał(a):Wyświetl post
Nie, tak wygląda życie w kraju, gdzie ludzi nie stać na normalny dojazd do pracy. Ja myślę, że ty zacznij sam myśleć trochę, a nie słuchać, czego cię od dziecka uczono, bo wszyscy są równi, wszyscy po równo itd. to się dosyć jednoznacznie kojarzy.
miałem na myśli równi wobec prawa
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.10.2010, 11:27
miałem na myśli równi wobec prawa
Też ci bzdur ktoś naopowiadał. Nigdy, nigdzie nic takiego nie istniało i istnieć nie będzie. Co do samego wypadku, to
oczywiście tragedia, trzeba współczuć rodzinom i bliskim, ale takie jest życie i takie wypadki mają prawo się zdarzać.Swoją
drogą to bardzo ciekawe, czy cały wypadek nie miał miejsca, na skutek pośpieszania kierowcy przez pana Józka, który spieszył
się do domu na spotkanie z żoną. Trzeba koniecznie zbadać billingi i zapisy rozmów, czy nie było nacisków, żeby
naciskać na kierowcę.
Ostatnio edytowane przez carpenter : 12.10.2010 o godz. 11:34.
kms
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.10.2010, 11:42
To nie jest prześmiewcza ironia kolego.

Ci kibice Wisły to jacyś nienormalni wszystko czym lubią sie zajmować to gotowa trybuna na którą nie ma wejścia, odrapane ściany stadionu, brak parkingów i dwa kołowroty przed wejściem. Zamiast cieszyś sie z tego co pan Prezydent Majchrowski zrobił, to robią tylko z siebie ofiarę, zamiast podziękować i z wdzięcznościa zagłosować na pana Prezydenta. Pan Prezydent jest do współpracy zawsze gotowy i będzie dbał o kibiców Wisły jak do tej pory.

Nie dziw se więc że Jarek takiemu ręki nie chce podać. A jezeli dziwisz się że chce upamietnienia brata i prawie stu ofiar smoleńska to żal mi Cię i tyle. Tym bardziej ze Lech nie leciał tam na narty tylko w służbie Polakom również takim jak Ty.
Mistrzu, ale ja doskonale rozumiem, że trzeba upamiętnić to w jakiś sposób, ale nie stawiać tego jako sprawę priorytetową, za.......ić focha bo ktoś zabrał krzyż, w ten sposób wypina się Jarek dupą na wszystkich innych bo krzyża NIE MA. To jest poważny polityk? Dlaczego on nie pamięta, że poza Lechem było tam prawie 100innych osób?
WISŁA KRAKÓW !
AS82
Banita

Stary 12.10.2010, 11:45
Jarek Mąciwoda jakby trafił w jakieś hermetyczne środowisko i robił cały czas takie świnstwa ,to albo by dostał po ryju ,albo na taczkach gnoju by go wywieźli..
Drozd
Senior Member

Stary 12.10.2010, 12:21
kms napisał(a):Wyświetl post
Mistrzu, ale ja doskonale rozumiem, że trzeba upamiętnić to w jakiś sposób, ale nie stawiać tego jako sprawę priorytetową, za.......ić focha bo ktoś zabrał krzyż, w ten sposób wypina się Jarek dupą na wszystkich innych bo krzyża NIE MA. To jest poważny polityk? Dlaczego on nie pamięta, że poza Lechem było tam prawie 100innych osób?
A kto Ci powiedział że to ma być upamiętnienie tylko Lecha? TVN bo tak łatwiej całą sprawę ośmieszyć. To ma być pomnik wierności IDEAŁOM WOLNOŚCI PRAWDY I NIEPODLEGŁOŚCI. Najważniejsi Polacy lecieli w 70 rocznicę oddać hołd pomordowanym zdradziecko przez sowietów i zginęli w niewyjaśnionych okolicznościach. Bo wyjaśnienie ze Lech kazał lądować i była mgła jest wystarczające tylko dla wychowanków TVN i GW.

Krzyż był postawiony po to(tabliczka):
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos..._harcerzy.html

I ludzie honorowi bronią tej intencji nawet kiedy krzyża już nie ma. Tak ciężko to ogarnąć? Nie sądze tylko trzeba sie zastanowić komu tak strasznie ten krzyż, a w istocie pomnik nie leży i dlaczego. Kto nie chce upamietnienia prawdy o Katyniu? Komu wystarcza sarkofag na Wawelu? Kto chce jak najszybciej zapomnieć o caej sprawie? Dlaczego? Co tak uwiera?

I nie jestem żadnym mistrzem, tak jak nie jestem oszołomem. Tylko staram się analizować rzeczywistość, a nie opis tej rzeczywistości.
Hej Nasz TS !!
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.10.2010, 12:25
Jarek Mąciwoda jakby trafił w jakieś hermetyczne środowisko i robił cały czas takie świnstwa ,to albo by dostał po ryju ,albo na taczkach gnoju by go wywieźli..
Nie wiem w jakim Ty się środowisku obracasz, ale przy takim światoPOglądzie i sieczce jaką prezentujesz na forum miałbyś pewne jak w banku to co napisałeś wyżej. Prawdopodobnie jesteś tzw. elementem napływowym, rodzinnie od niedawna w Krakowie.
AS82
Banita

Stary 12.10.2010, 12:59
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem w jakim Ty się środowisku obracasz, ale przy takim światoPOglądzie i sieczce jaką prezentujesz na forum miałbyś pewne jak w banku to co napisałeś wyżej. Prawdopodobnie jesteś tzw. elementem napływowym, rodzinnie od niedawna w Krakowie.
z tego co wiem to twoj kumpel sambo jest z Kłaju ,ale na tym poziomie dyskutował nie bede ,bo to pzoiom tych taczek i gnoju..
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.10.2010, 13:43
z tego co wiem to twoj kumpel sambo jest z Kłaju ,ale na tym poziomie dyskutował nie bede ,bo to pzoiom tych taczek i gnoju..
Nie odpowiedziałeś na pytanie. Pisząc "element napływowy" miałem na myśli spoza województwa małopolskiego, w którym żyją ludzie z korzeniami i silnym moralnym kręgosłupem. Całkiem inna postawę prezentują ludzie tzw. przesiedleńcy, bez ciągłości historycznej i mający "kogel-mogiel" w głowach.
Ty mi na takiego przesiedleńca wyglądasz, ale pewnie się nie przyznasz skąd napłynąłeś .
AS82
Banita

Stary 12.10.2010, 14:24
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Nie odpowiedziałeś na pytanie. Pisząc "element napływowy" miałem na myśli spoza województwa małopolskiego, w którym żyją ludzie z korzeniami i silnym moralnym kręgosłupem. Całkiem inna postawę prezentują ludzie tzw. przesiedleńcy, bez ciągłości historycznej i mający "kogel-mogiel" w głowach.
Ty mi na takiego przesiedleńca wyglądasz, ale pewnie się nie przyznasz skąd napłynąłeś .
Tak przesiedlency Urodzilem sie w Bronowicach , mieszkalem potem 16 lat na 1 osiedlu krakowskim , teraz mieszkam 6 na drugim wiec prosze cie juz nie pisz tych teorii...
Ostatnio edytowane przez AS82 : 12.10.2010 o godz. 14:27.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów