|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
A propo dziś meczu z Saragossą który był tam jakimś sukcesikiem wyeliminowaliśmy w końcu drużynę z Hiszpanii !!! więc nie byle jakiego kraju !!!
Mam wrażenie że dziś Wiśle brakuje właśnie takich piłkarzy z sercem do gry jak kiedyś no i młodości i tego polotu co udało się tamtej drużynie.. Do tego wtedy opieraliśmy się głównie na Polakach.... Po tym co zobaczyłem w Bełchatowie widzę że z tej wieży Babel nikt nic dobrego nie ulepii w zespole nie ma chemii .... Przecież ci piłkarze nie są wcale lepsi od Polaków których mamy w naszej lidzę tutaj trzeba szukać a kupować 2-3 graczy z zagranicy którzy wpłyną znaczacą na zespół jak było z Uche Marcelo czy nawet Cantoro !!! Nie potrzeba nam drogi z 13-14 obcokrajowcami i 8 Polakami w drużynie ..... Z tej mąki Chleba nie będzie ...Ci zawodnicy to bezstroscy piłkarze myślący o kontrakcie lub lepszym klubie ( promocja) a nie chcący osiągnąć jakiś wynik z Wisłą ...
Ostatnio edytowane przez Markus : 28.09.2010 o godz. 17:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez AYALA : 28.09.2010 o godz. 18:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul...-lechia-gdansk
Wrzucam jako ciekawostkę. Nie wiem czemu ocenili nasze finanse na 8 (wpływy z biletów?) skoro taka Polonia Bytom ma tu 11. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
- stadion - dobry trener - udane i solidne przygotowania - przemyślana polityka transferowa - szczególnie szeroka kadra i dobrze jak na polskie warunki obstawione wszystkie (!) formacje , transfery nie na ostatnią chwilę . oczywiście to może nie wystarczyć jak i przy odrobinie szcześcia może wystarczyć zdecydowanie mniej . Przypominam że za (Petrescu-Okuki) Wisła grała w fazie grupowej PU . W obecnym sezonie mieliśmy pecha , doszła do tego wąska kadra , osłabienia ,nie najlepsze przygotowanie, brak stadionu ... można rzec, że to wszystko było na własne życzenie . ![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
![]()
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
w dzisiejszym "przeglądzie Sportowym" napisali,że pzrez naszą tułaczkę po Sosnowcach i SS stracilismy na biletach ok 10mln zl-inaczej mowiąc calego Marcela.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
No to faktycznie troche kasy przeszlo bokiem, tyle ze mam mala niepewnosc, a mianowicie zrodlo jakie ta informacje podalo, delikatnie mowiac PS to jest szmatlawiec i coraz mnie u nich rzetelnych i prawdziwych informacji. Ale oczywiscie na pewno straty byly bardzo duze przez te tulaczki po innych stadionach. Pozdrawiam ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Długo nam żarło w kwestii wyników sportowych, na przeciw logice powiedziałbym.
Natomiast teraz chyba zaczniemy zbierać zepsute owoce tej pracy, którą nam zafundowali właściciel i kolejni prezesi. Ale paradoksalnie to dobrze. Nie można odstawiać amatorki, co rok rozsprzedać skład i oczekiwać, że będzie fajnie ![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Już kilka razy temat się przewijał, ale może tym razem coś z tego będzie. Kalu Uche jest w gazie, poza tym nieźle grał na Mistrzostwach:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale nie tylko. Wisła jak chce poważnie się rozwijać, to musi zbudować szkółkę. Jakąś lokatę otworzyć, czy co w banku i w przeciągu 3-4 lat zebrać pieniądze na profesjonalną szkółkę. Przecież ktoś w Polsce musi zacząć to robić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wątpię, by ta (ewentulna) klauzula z umowy transferowej jeszcze istniała.
Może być tak, jak z niedoszłym meczem z Borussią, że klauzula po prostu wygasła. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
O tych milionach to czytam z 8 raz w ciągu ostatnich 2 lat. Sprzedadzą to będą miliony. Anie co kilkamscy gadka na nowo tylko kwota sie zmienia.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jeszcze nie dawno pisałem o nim, że zarząd mógłby się zainteresować, a tu proszę...
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Teraz jest najlepszy czas aby powalczyc o kibicow.
Jesli buce zza Blon spadna to jest szansa przejac od nich kilka osob. Ale do tego musi byc poziom sportowy bardzo wysoki, i mocny marketing - łacznie z propaganda. Opisywac, mowic, przypominac, o zabojstwach, kradziezach, rozbojach, demolowaniu. Jest nas kilka razy wiecej niz tego bydla. Szeptana propaganda zrobi swoje. Skorumpowac dziennikarzy, placic za paszkwile, walic w nich wszystkim. Dobic ich. Silnej Wisle jest potrzebny brak cracovii. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
W negocjacjach z chętnymi do kupna klubu Cupiała skąpstwo i ignorancja wychodzi jeszcze bardziej. Otóż zachowuje się niedorzecznie jęcząc ile to w klub nie włożył i stawia zaporowe sumy, ktorych nikt nie zapłaci. Pomijam jakim byłby właścicielem Waldemar Kita, ale oto, czego się ten francuski biznesmen dowiedział, gdy był zainteresowany przejęciem klubu. Cytat:
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
No i kolejne myśli tutaj zaprezentowane, stają się faktami. Ponownie ogromne brawa dla prezesa Basałaja za jednoczenie środowisk Wiślackich. Miejsca VIP dla zasłużonych klubowi, to idea tyle szczytna co i konieczna. Wisła musi być silna wewnętrznie, tak aby wszyscy Wiślacy czuli się odpowiedzialni za klub, niezależnie od statusu legendy czy tez zwykłego kibica. Taki stan rzeczy uczyni ten klub stabilnym i silnym swoją przeszłoscią oraz przyszłością, gdzie każdy coś od klubu dostaje, ale i od siebie daje klubowi o wiele więcej, a na zewnątrz buduje lobby Wiślackie, tak pośród VIP-ów, jak i mas kibicowskich.
Muzeum jest logiczną koniecznoscią i warto aby było na miarę najstarszego i największego w historii klubu polskiego. Warto nadać mu charakter i posmak narodowy, gdyż historia Wisły była właśnie patriotyczna, jak w żadnym innym klubie. No i wreszcie Henryk Reyman musi mieć swoją oddzielną uwagę. Największym jego pomnikiem powinny być ksiązki i filmy o nim, prezentowane nie tylko w muzeum lecz we wszystkich możliwych mediach. To jest nigdzie indziej niepowtarzalna ikona klubu, bowiem jego życiorys pułkownika WP i kapitana WK, jest ewenementem na skalę światową, nieporóewnywalnym z życiorysami idoli innych klubów. Hymn Wisły to także najstarszy oraz najbardziej kojarzony w Polsce hymn o treściach patriotycznych, który należycie wyeksponowany medialnie, powinien tak samo przysporzyć klubowi, nowych sympatyków i kibiców w Małopolsce i Polsce także, tym bardziej, jeśli drużyna zacznie wreszcie regularnie grać w pucharach. Uważam, że wiele myśli twórczych kibiców, powinno znaleźć swój logiczny ciąg dalszy w realiach klubowych, a Ci którzy kojarzą pojęcie "Fundacji Wiślackiej", wiedzą o jakie inicjatywy chodzi. Zwłaszcza, jak czyta się o kolejnych działaniach charytatywnych kibiców a ostatnio nawet o akcji Radka Sobolewskiego. Potrzebę Wiślackiej Fundacji ukazuje nam nasza rodzinność z Panem Darkiem. i Wszelkie inne nicjatywy na rzecz Wisły Kraków, także mogłyby być gromadzone poprzez Fundację, a te uznane, być przez nią wspierane w ramach wspólnych decyzji i realizacji Wiślackich, czy to poprzez kapitułę czy to inne stosowne grona klubowo-kibicowskie. Jeden wspólny cel, bo jedna jest Wisła Kraków.
Ostatnio edytowane przez kot : 23.11.2010 o godz. 22:29.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ciebie akurat kocie pamiętam jako jedych z krytykantów Basałaja , więc nie rozumiem skąd ta odmiana.
Tak w ogóle oglądał ktoś Polsat Sport? Jeśli dla was ten pan dalej jest dyletantem to proponuję się nie udzielać w tym temacie. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ale co? Basałaj był w FC? Coś opowiadał? Jakieś szczegóły, czym zaimponował?
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Widać pamięć Ci szwankuje Pablo84
Tak się interesująco składa, że akurat tym razem jestem od początku obrońcą Basałaja a nawet Basałajów dwóch. Wisła wszystkich nas uczy nieustannie i także mnie, Ciebie czy Basałajów. Nie ma wytłumaczenia dla hurtowej wyprzedaży linii obrony, tak jak i nie było przy hurtowej wyprzedaży linii ataku, gdyż w obu przypadkach, do dziś nie potrafimy odtworzyć dawnej jakości, nie mówiąc już o stratach bezpośrednich po nieustającej póki co, drodze Wisły Cupiała do coraz lepszego jutra. Wybacz, ale ta logiczna krytyka, nie przesłania mi całej reszty pozytywów zmian na lepsze Basałajów i to nie tylko o Holendrów mi chodzi , ale o całokształt prawidłowych wniosków z ich strony. Nie mylmy dlatego także, ich uprzednich działań oraz takich czy innych ocen za poprzednie kadencje w Wiśle. Zapowiedziałem na początku, że będę tutaj cerberem Basałajów i nim jestem, choć nie ślepo przecież, gdyż wtedy byłaby to arogancja z mojej strony a nie rzetelne ich wsparcie. Dobro wobec Wisły przez nich czynione, przesłania póki co jakiekolwiek uwagi. Tylko pozoranci jak dla przykładu Skorża i jego ekipa ( z całym szacunkiem do jego zasług dla Wisły ) unikają twardych i niezbędnych decyzji czy kroków a Basałaj dla mnie jest gściem zdecydowanym i odważnym i dlatego moze mieć u mnie większy kredyt zaufania, niż sam być może sobie daje, bo koledzy Roberta z SKWK, już zdążyli go boleśnie podotykać, atakując do dziś Maaskanta i Valckxa za brak pozorów a`la Maciek czy Janas od beczki piwa i innych usług, tylko nie pracy u podstaw na rzecz Wisły. Ja to nazywam " łamaniem Basałaja kołem od zawracania Wisły do poziomu depresji nie holenderskiej a pasiastej " ![]() Mam także nadzieję, że TV Janusza, przetrwa konkurencję z Walterami i Solorzami czy Francuzami i Wisła doczeka się kiedyś oddających rzewczywistość filmów i dyskusji o swojej niekomunistycznej historii, która już dziś jest dłuższa i większa od tej Majchrowskiej propagandy komunistycznej, na przekór własnym rodowodom tych wszystkich propagandzistów i klubów, które sami promują, wbrew prawdzie o ich własnych niechlubnych momentach historii, czy nieuzasadnionej megalomanii,w żaden logiczny sposób niewytłumaczalnej, poza układowymi wypaczeniami lub pospolitą korupcją ![]()
Ostatnio edytowane przez kot : 28.11.2010 o godz. 14:39.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Ja tam zbyt go nie krytykowałem, wszak poprzednicy nie potrafili nawet tego. Niech mu się uda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Maaskant przyznał, Glik na celowniku Wisły.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Jasno się określił na początku programu że nic nie powie o transferach...
Glik - napewno jest coś na rzeczy Arboleda - cieżko nie zapytać o takiego piłkarza i nie spróbować (nóż się uda...) |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Glik? Obu do transferu nie doszło.
Wolę już Grzegorza Rasiaka na środek obrony... Kto w ogóle wpadł na pomysł? Glik jest zawodnikiem klasy Kowalskiego stąd nie rozumiem po co w ogóle wydawać kasę na jego wypożyczenie. W Polsce nawet jest pełno lepszych od niego zawodników na tej pozycji. Środkowy obrońca jak najbardziej jest potrzebny, ale po ch*j Glik!? Niezwykle bym się ucieszył, gdyby do Wisły trafił Sobota. Jak Wilk sobie tutaj radzi to dlaczego on miałby sobie nie poradzić? No i na lewą obronę najlepszy obecnie w lidze zawodnik na tej pozycji czyli Dudu z Widzewa.
Ostatnio edytowane przez Titto : 28.11.2010 o godz. 22:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
A pamięta ktoś Krzysztofa Łągiewkę z Krylii Sovietov Samara? Otarł się kiedyś o rezprezentacje i robił bardzo solidne wrażenie, przynajmniej na mnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Zastanawiam się czy są jakieś informacje na temat sponsora strategicznego( np takim jakim było Tyskie). Kiedyś był ten temat ale upadł. W tej chwili nie zapowiada się na podpisanie konkretnej umowy a dobry sponsor to zawsze dodatkowe pieniądze dla klubu.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|