The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
lexm
Junior Member

Od: 03.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.09.2010, 17:51
A propo dziś meczu z Saragossą który był tam jakimś sukcesikiem wyeliminowaliśmy w końcu drużynę z Hiszpanii !!! więc nie byle jakiego kraju !!!

Mam wrażenie że dziś Wiśle brakuje właśnie takich piłkarzy z sercem do gry jak kiedyś no i młodości i tego polotu co udało się tamtej drużynie..
Do tego wtedy opieraliśmy się głównie na Polakach.... Po tym co zobaczyłem w Bełchatowie widzę że z tej wieży Babel nikt nic dobrego nie ulepii w zespole nie ma chemii ....
Przecież ci piłkarze nie są wcale lepsi od Polaków których mamy w naszej lidzę tutaj trzeba szukać a kupować 2-3 graczy z zagranicy którzy wpłyną znaczacą na zespół jak było z Uche Marcelo czy nawet Cantoro !!!
Nie potrzeba nam drogi z 13-14 obcokrajowcami i 8 Polakami w drużynie .....
Z tej mąki Chleba nie będzie ...Ci zawodnicy to bezstroscy piłkarze myślący o kontrakcie lub lepszym klubie ( promocja) a nie chcący osiągnąć jakiś wynik z Wisłą ...
Ostatnio edytowane przez Markus : 28.09.2010 o godz. 17:55.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.09.2010, 18:22
WhiteStar_Lbm napisał(a):Wyświetl post
http://sport.wp.pl/kat,1754,title,LE...wiadomosc.html jak się to czyta, to tylko się człowiek zastanawia, dlaczego nie my, dlaczego my idziemy swoją własną dziwną ścieżką do wyznaczonego celu... :(
najpierw to trzeba miec odpowiednich zawodników żeby dostac sie do ligi europejskiej.Bez zainwestowania kilku milionów € w nowych graczy to skończy sie jak w ostatnich latach na Levadii albo Karbachu
Ostatnio edytowane przez AYALA : 28.09.2010 o godz. 18:28.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 28.09.2010, 21:48
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul...-lechia-gdansk
Wrzucam jako ciekawostkę. Nie wiem czemu ocenili nasze finanse na 8 (wpływy z biletów?) skoro taka Polonia Bytom ma tu 11.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 29.09.2010, 11:12
AYALA napisał(a):Wyświetl post
najpierw to trzeba miec odpowiednich zawodników żeby dostac sie do ligi europejskiej.Bez zainwestowania kilku milionów € w nowych graczy to skończy sie jak w ostatnich latach na Levadii albo Karbachu
wystarczy :

- stadion
- dobry trener
- udane i solidne przygotowania
- przemyślana polityka transferowa - szczególnie szeroka kadra i dobrze jak na polskie warunki obstawione wszystkie (!) formacje , transfery nie na ostatnią chwilę .

oczywiście to może nie wystarczyć jak i przy odrobinie szcześcia może wystarczyć zdecydowanie mniej .
Przypominam że za (Petrescu-Okuki) Wisła grała w fazie grupowej PU .
W obecnym sezonie mieliśmy pecha , doszła do tego wąska kadra , osłabienia ,nie najlepsze przygotowanie, brak stadionu ... można rzec, że to wszystko było na własne życzenie .
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 29.09.2010, 11:58
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul...-lechia-gdansk
Wrzucam jako ciekawostkę. Nie wiem czemu ocenili nasze finanse na 8 (wpływy z biletów?) skoro taka Polonia Bytom ma tu 11.
Tu masz pełny raport : http://www.ey.com/PL/pl/Newsroom/New...straklasy-2010
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.09.2010, 20:21
w dzisiejszym "przeglądzie Sportowym" napisali,że pzrez naszą tułaczkę po Sosnowcach i SS stracilismy na biletach ok 10mln zl-inaczej mowiąc calego Marcela.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 30.09.2010, 10:56
picasso napisał(a):Wyświetl post
w dzisiejszym "przeglądzie Sportowym" napisali,że pzrez naszą tułaczkę po Sosnowcach i SS stracilismy na biletach ok 10mln zl-inaczej mowiąc calego Marcela.

No to faktycznie troche kasy przeszlo bokiem, tyle ze mam mala niepewnosc, a mianowicie zrodlo jakie ta informacje podalo, delikatnie mowiac PS to jest szmatlawiec i coraz mnie u nich rzetelnych i prawdziwych informacji. Ale oczywiscie na pewno straty byly bardzo duze przez te tulaczki po innych stadionach.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.10.2010, 21:14
Długo nam żarło w kwestii wyników sportowych, na przeciw logice powiedziałbym.
Natomiast teraz chyba zaczniemy zbierać zepsute owoce tej pracy, którą nam zafundowali właściciel i kolejni prezesi.
Ale paradoksalnie to dobrze. Nie można odstawiać amatorki, co rok rozsprzedać skład i oczekiwać, że będzie fajnie
..
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 05.10.2010, 12:36
Już kilka razy temat się przewijał, ale może tym razem coś z tego będzie. Kalu Uche jest w gazie, poza tym nieźle grał na Mistrzostwach:

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 05.10.2010, 12:48
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Już kilka razy temat się przewijał, ale może tym razem coś z tego będzie. Kalu Uche jest w gazie, poza tym nieźle grał na Mistrzostwach:

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
4,5 bańki by sie przydało na zimowe transfery
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 05.10.2010, 12:54
Ale nie tylko. Wisła jak chce poważnie się rozwijać, to musi zbudować szkółkę. Jakąś lokatę otworzyć, czy co w banku i w przeciągu 3-4 lat zebrać pieniądze na profesjonalną szkółkę. Przecież ktoś w Polsce musi zacząć to robić...
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Stary 05.10.2010, 13:37
Wątpię, by ta (ewentulna) klauzula z umowy transferowej jeszcze istniała.
Może być tak, jak z niedoszłym meczem z Borussią, że klauzula po prostu wygasła.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 05.10.2010, 13:47
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
4,5 bańki by sie przydało na zimowe transfery
O tych milionach to czytam z 8 raz w ciągu ostatnich 2 lat. Sprzedadzą to będą miliony. Anie co kilkamscy gadka na nowo tylko kwota sie zmienia.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 11.10.2010, 14:53
Jeszcze nie dawno pisałem o nim, że zarząd mógłby się zainteresować, a tu proszę...
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Stary 20.10.2010, 19:12
Wisła stara się przyciągnąć fanów

http://www.krakow.naszemiasto.pl/art...?kategoria=664
Odpowiedz cytując
mszwagier
Member

Od: 09.2003

Stary 01.11.2010, 12:45
leszekm napisał(a):Wyświetl post
Wisła stara się przyciągnąć fanów

http://www.krakow.naszemiasto.pl/art...?kategoria=664
Obawiam się, że będzie spory problem, aby zapełnić cały stadion jak już będzie gotowy. Jeszcze przy tych cenach i z taką grą...... obym się mylił.........
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 01.11.2010, 13:20
Teraz jest najlepszy czas aby powalczyc o kibicow.

Jesli buce zza Blon spadna to jest szansa przejac od nich kilka osob. Ale do tego musi byc poziom sportowy bardzo wysoki, i mocny marketing - łacznie z propaganda. Opisywac, mowic, przypominac, o zabojstwach, kradziezach, rozbojach, demolowaniu. Jest nas kilka razy wiecej niz tego bydla. Szeptana propaganda zrobi swoje. Skorumpowac dziennikarzy, placic za paszkwile, walic w nich wszystkim.
Dobic ich.

Silnej Wisle jest potrzebny brak cracovii.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.11.2010, 13:49
W negocjacjach z chętnymi do kupna klubu Cupiała skąpstwo i ignorancja wychodzi jeszcze bardziej. Otóż zachowuje się niedorzecznie jęcząc ile to w klub nie włożył i stawia zaporowe sumy, ktorych nikt nie zapłaci.
Pomijam jakim byłby właścicielem Waldemar Kita, ale oto, czego się ten francuski biznesmen dowiedział, gdy był zainteresowany przejęciem klubu.

Cytat:
Muszę zobaczyć, co mi się chce sprzedać. Zawodników? Nazwę Wisła? Teren? Trenerów? Muszę to wszystko wiedzieć i mnie naprawdę nie obchodzi, ile ktoś stracił wczoraj. Coś się robi dobrze, coś się robi źle i ja nie mam zamiaru tego krytykować. To jest jego sprawa. Ja tylko chcę usłyszeć, co mi pan Cupiał sprzedaje. Sprzedaje Wisłę. No dobrze. Ale co to jest Wisła? Nie ma stadionu, nazwa nie należy do pana Cupiała. Rozumiem, że są tylko zawodnicy. Dobrzy czy źli? Mają czy nie mają kontraktów? Kiedy się te kontrakty kończą – teraz, za trzy lata, za pięć? Zaplecza drużyna też nie ma. Amatorzy są do towarzystwa. Ośrodka szkoleniowego nie ma. Nic nie ma. Co się nie zapytam, to nie ma. Więc tak naprawdę chodzi o kupienie grupy zawodowych piłkarzy. Żeby zaproponować kwotę, muszę wszystko obejrzeć i sprawdzić. Tymczasem tylko słyszę, że przez 10 lat stracił 100 milionów złotych. Stracił to stracił, ale to nie moja sprawa! - powiedział Kita.
..
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 23.11.2010, 21:49
No i kolejne myśli tutaj zaprezentowane, stają się faktami. Ponownie ogromne brawa dla prezesa Basałaja za jednoczenie środowisk Wiślackich. Miejsca VIP dla zasłużonych klubowi, to idea tyle szczytna co i konieczna. Wisła musi być silna wewnętrznie, tak aby wszyscy Wiślacy czuli się odpowiedzialni za klub, niezależnie od statusu legendy czy tez zwykłego kibica. Taki stan rzeczy uczyni ten klub stabilnym i silnym swoją przeszłoscią oraz przyszłością, gdzie każdy coś od klubu dostaje, ale i od siebie daje klubowi o wiele więcej, a na zewnątrz buduje lobby Wiślackie, tak pośród VIP-ów, jak i mas kibicowskich.

Muzeum jest logiczną koniecznoscią i warto aby było na miarę najstarszego i największego w historii klubu polskiego. Warto nadać mu charakter i posmak narodowy, gdyż historia Wisły była właśnie patriotyczna, jak w żadnym innym klubie.

No i wreszcie Henryk Reyman musi mieć swoją oddzielną uwagę. Największym jego pomnikiem powinny być ksiązki i filmy o nim, prezentowane nie tylko w muzeum lecz we wszystkich możliwych mediach. To jest nigdzie indziej niepowtarzalna ikona klubu, bowiem jego życiorys pułkownika WP i kapitana WK, jest ewenementem na skalę światową, nieporóewnywalnym z życiorysami idoli innych klubów. Hymn Wisły to także najstarszy oraz najbardziej kojarzony w Polsce hymn o treściach patriotycznych, który należycie wyeksponowany medialnie, powinien tak samo przysporzyć klubowi, nowych sympatyków i kibiców w Małopolsce i Polsce także, tym bardziej, jeśli drużyna zacznie wreszcie regularnie grać w pucharach.

Uważam, że wiele myśli twórczych kibiców, powinno znaleźć swój logiczny ciąg dalszy w realiach klubowych, a Ci którzy kojarzą pojęcie "Fundacji Wiślackiej", wiedzą o jakie inicjatywy chodzi. Zwłaszcza, jak czyta się o kolejnych działaniach charytatywnych kibiców a ostatnio nawet o akcji Radka Sobolewskiego. Potrzebę Wiślackiej Fundacji ukazuje nam nasza rodzinność z Panem Darkiem. i Wszelkie inne nicjatywy na rzecz Wisły Kraków, także mogłyby być gromadzone poprzez Fundację, a te uznane, być przez nią wspierane w ramach wspólnych decyzji i realizacji Wiślackich, czy to poprzez kapitułę czy to inne stosowne grona klubowo-kibicowskie.

Jeden wspólny cel, bo jedna jest Wisła Kraków.
Ostatnio edytowane przez kot : 23.11.2010 o godz. 22:29.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 28.11.2010, 12:47
Ciebie akurat kocie pamiętam jako jedych z krytykantów Basałaja , więc nie rozumiem skąd ta odmiana.
Tak w ogóle oglądał ktoś Polsat Sport?

Jeśli dla was ten pan dalej jest dyletantem to proponuję się nie udzielać w tym temacie.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.11.2010, 14:08
Ale co? Basałaj był w FC? Coś opowiadał? Jakieś szczegóły, czym zaimponował?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 28.11.2010, 14:15
Widać pamięć Ci szwankuje Pablo84

Tak się interesująco składa, że akurat tym razem jestem od początku obrońcą Basałaja a nawet Basałajów dwóch. Wisła wszystkich nas uczy nieustannie i także mnie, Ciebie czy Basałajów. Nie ma wytłumaczenia dla hurtowej wyprzedaży linii obrony, tak jak i nie było przy hurtowej wyprzedaży linii ataku, gdyż w obu przypadkach, do dziś nie potrafimy odtworzyć dawnej jakości, nie mówiąc już o stratach bezpośrednich po nieustającej póki co, drodze Wisły Cupiała do coraz lepszego jutra. Wybacz, ale ta logiczna krytyka, nie przesłania mi całej reszty pozytywów zmian na lepsze Basałajów i to nie tylko o Holendrów mi chodzi , ale o całokształt prawidłowych wniosków z ich strony. Nie mylmy dlatego także, ich uprzednich działań oraz takich czy innych ocen za poprzednie kadencje w Wiśle. Zapowiedziałem na początku, że będę tutaj cerberem Basałajów i nim jestem, choć nie ślepo przecież, gdyż wtedy byłaby to arogancja z mojej strony a nie rzetelne ich wsparcie. Dobro wobec Wisły przez nich czynione, przesłania póki co jakiekolwiek uwagi. Tylko pozoranci jak dla przykładu Skorża i jego ekipa ( z całym szacunkiem do jego zasług dla Wisły ) unikają twardych i niezbędnych decyzji czy kroków a Basałaj dla mnie jest gściem zdecydowanym i odważnym i dlatego moze mieć u mnie większy kredyt zaufania, niż sam być może sobie daje, bo koledzy Roberta z SKWK, już zdążyli go boleśnie podotykać, atakując do dziś Maaskanta i Valckxa za brak pozorów a`la Maciek czy Janas od beczki piwa i innych usług, tylko nie pracy u podstaw na rzecz Wisły. Ja to nazywam " łamaniem Basałaja kołem od zawracania Wisły do poziomu depresji nie holenderskiej a pasiastej "

Mam także nadzieję, że TV Janusza, przetrwa konkurencję z Walterami i Solorzami czy Francuzami i Wisła doczeka się kiedyś oddających rzewczywistość filmów i dyskusji o swojej niekomunistycznej historii, która już dziś jest dłuższa i większa od tej Majchrowskiej propagandy komunistycznej, na przekór własnym rodowodom tych wszystkich propagandzistów i klubów, które sami promują, wbrew prawdzie o ich własnych niechlubnych momentach historii, czy nieuzasadnionej megalomanii,w żaden logiczny sposób niewytłumaczalnej, poza układowymi wypaczeniami lub pospolitą korupcją
Ostatnio edytowane przez kot : 28.11.2010 o godz. 14:39.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.11.2010, 14:19
Cytat:
Jeśli dla was ten pan dalej jest dyletantem to proponuję się nie udzielać w tym temacie.
Ładnie mówi, zobaczymy co zrobi.
Ja tam zbyt go nie krytykowałem, wszak poprzednicy nie potrafili nawet tego.
Niech mu się uda.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.11.2010, 20:27
Maaskant przyznał, Glik na celowniku Wisły.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 28.11.2010, 20:36
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Maaskant przyznał, Glik na celowniku Wisły.
Ciekawe kiedy tak przyznał?
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 28.11.2010, 20:39
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe kiedy tak przyznał?
Zbymak, w lidze+ekstra
Odpowiedz cytując
wiślak1906forever
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.11.2010, 20:40
Jasno się określił na początku programu że nic nie powie o transferach...
Glik - napewno jest coś na rzeczy
Arboleda - cieżko nie zapytać o takiego piłkarza i nie spróbować (nóż się uda...)
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 28.11.2010, 21:21
Glik? Obu do transferu nie doszło.
Wolę już Grzegorza Rasiaka na środek obrony...
Kto w ogóle wpadł na pomysł?
Glik jest zawodnikiem klasy Kowalskiego stąd nie rozumiem po co w ogóle wydawać kasę na jego wypożyczenie.
W Polsce nawet jest pełno lepszych od niego zawodników na tej pozycji.
Środkowy obrońca jak najbardziej jest potrzebny, ale po ch*j Glik!?
Niezwykle bym się ucieszył, gdyby do Wisły trafił Sobota. Jak Wilk sobie tutaj radzi to dlaczego on miałby sobie nie poradzić?
No i na lewą obronę najlepszy obecnie w lidze zawodnik na tej pozycji czyli Dudu z Widzewa.
Ostatnio edytowane przez Titto : 28.11.2010 o godz. 22:17.
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 04.12.2010, 15:24
A pamięta ktoś Krzysztofa Łągiewkę z Krylii Sovietov Samara? Otarł się kiedyś o rezprezentacje i robił bardzo solidne wrażenie, przynajmniej na mnie.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 27.12.2010, 15:26
Zastanawiam się czy są jakieś informacje na temat sponsora strategicznego( np takim jakim było Tyskie). Kiedyś był ten temat ale upadł. W tej chwili nie zapowiada się na podpisanie konkretnej umowy a dobry sponsor to zawsze dodatkowe pieniądze dla klubu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów