|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|||||
|
Jarosław Kaczyński - poseł na Sejm III kadencji z ROP
Donald Tusk - senator z ramienia UW Koalicja rządowa AWS-UW: 21 września 1997 - 6 czerwca 2000 Co do Kaczyńskiego nie mogę znaleźć żadnej notki, aby rzeczywiście był w tym czasie w koalicji, bo wygląda to tak, że startował z listy ROP (tego byłem pewien), ale był na początku posłem niezależnym, później znowu występował jako poseł ROP, znowu był niezależny, aby występować następnie jako poseł ROP-PC, a po dymisji Lecha Kaczyńskiego należał już do założonego w czerwcu 2001 PiS-u. PC było przez większą część kadencji w koalicji AWS-UW, a ROP już po upadku koalicji wspierał AWS, aby ostatecznie się do niego przyłączyć. Zacytuję tylko fragment z wiki, bo tylko tam znalazłem historię PC. Cytat:
Niech i tak będzie, że prostuję wcześniejszą wypowiedź, choć tak jak już wspomniałem nie mam informacji, które ostatecznie przekonywałyby mnie do tego, że było tak a nie inaczej. Drozd jak mówiłem nie rozmawiam już na ten temat, ale się przemogę. To samo co podałeś było w linkach, które kilka postów wcześniej ja podawałem. Spójrz na to co wkleiłem wcześniej i na to co teraz wkleiłeś i przeprowadź taką dedukcję, że jeżeli Accor po prawie 10 latach sprzedaje część grupy Orbis (Orbis Travel), jak widać z ich perspektywy nieefektywne, bo po co się pozbywać kury znoszącej złote jaja, a kupuje to raczej mało znana grupa kapitałowa, która już po upadku firmy twierdzi, że nie wiedziała, że sytuacja finansowa tej firmy jest taka słaba. Więc kto tutaj miał większą informację o tym co się dzieje w Orbis Travel, grupa Accor, czy Enterprise Investors? Wtedy może zaczniesz kumać czacze. http://www.pb.pl/a/2010/01/07/Orbis_...z_Orbis_Travel Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez emj10 : 05.10.2010 o godz. 11:51.
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
List pisarza do redaktora GW-na:
Cytat:
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
http://biznes.onet.pl/orbis-ciagnie-...2,1,news-detal Coś bardzo podobny scenariusz do stoczni. I to niby ja się ośmieszam? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście, że Francuzi doprowadzili tą firmę do upadku i od samego początku tak twierdzę, tylko Ty szukając winy Tuska wciąż powtarzasz że w stało się to w ciągu ostatniego roku (za rządów Tuska), a więc ma się to nijak do rzeczywistości. Pisałem już wcześniej, że Accor wziął to na czym im zależało, czyli hotele w najlepszych lokalizacjach w Polsce (mając na początku tego wieku prawie połowę udziału w 4/5 gwiazdkowych hotelach w W-wie), a resztę traktował po macoszemu. Dlatego nie jest winny ani kryzys, ani Tusk, co było pisane z Waszej strony na początku tego sporu, a to że firma została przejęta przez francuskich gigantów i kompletnie olana. Jeśli zgadzasz się z tą wersją to temat uznaję za zamknięty.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 05.10.2010 o godz. 13:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ale Orbisu też już nie ma. A na wakacje ludzie raczej nie przestaną jeździć. Komu teraz zapłacą? Kolega wyżej juz udowodnił ze to nie Novaturas (EI) doprowadził do upadku. Oni tylko wzięli to na siebie, ktoś musi kłucić sie z turystami którzy zapłacili i na wakacje nie dotarli, albo wrócili wcześniej. Teraz w miejsce Orbisu wejdzie jakieś niemieckie albo francuskie biuro. Założymy sie?
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drozd ludzie mają do wyboru kilkadziesiąt innych dużych biur w Polsce z czego część to krajowe firmy. Poza tym i tak część osób korzysta z ofert zagranicznych (niemieckie, czy hiszpańskie), bo oferują lepsze ceny i zwykle wyższy standard niż możemy otrzymać w Polsce. Sam leciałem dwa sezony temu do Portugalii z biura hiszpańskieog bo wyszło taniej, a oferty wycieczek do Portugalii w krajowych biurach odstraszają ceną i można je policzyć na palcach jednej ręki.
Co do arogancji to rzeczywiście może przesadziłem, choć nie uważam, żebym to ja był stroną agresywną i atakującą. Tak czy siak jeśli kogoś obraziłem to postaram się trochę spokornieć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Można od kogoś sie wogóle dowiedzieć jakie są prawdziwe nazwiska polskich polityków i ważnych osobistości?
( chodzi mi o nazwiska pochodznia np. żydowskiego jak np: Bronisław Geremek – Berele Lewartow, czy Michał Boni – Jakub Bauer) Może ktoś ma ogólny zapis takich polityków z różnych partii? ewentualnie link do strony z listą takich osób bo ciekaw jestem na jaką skalę jesteśmy opanowani
Ostatnio edytowane przez sergio : 05.10.2010 o godz. 14:22.
![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wrzucałem ze 2-3 tygodnie temu informacje, które pochodziły z polonica.net
Oczywiście należy traktować to z przymrużeniem oka, ale jest na pewno w tym cząstka prawdy. Najłatwiej byłoby spędzić wszystkich do sauny, ale i to nie zawsze byłoby skuteczne ![]() Poszukaj dobrze, a znajdziesz. W tym znajdziesz wszystko, poszukaj tylko innych numerów. http://www.polskapartianarodowa.org/files/tajs1_07.pdf Nie ponoszę odpowiedzialności za czytanie Bubla ![]()
Ostatnio edytowane przez emj10 : 05.10.2010 o godz. 14:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jeśli Palikotowi uda sie w rok stworzyc cos, co bedzie mialo program antyklerykalny i w tym przedsiewzieciu wezma osoby jak Senyszyn czy Kalisz to za rok zaglosuje na ta partie ,ale zobaczymy , narazie to bicie piany medialnej..
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
http://forum.hotnews.pl/fpolska,0,552,1924.html Ale wątpię żeby to było wiarygodne i pewne. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Najciekawsze jest to, że jeśli wierzyć tym wszelkim listom to mamy obecnie pierwszego prezydenta, który nie jest pochodzenia żydowskiego, choć i to nie jest dla mnie w 100% pewne. O premierach, marszałkach i ministrach już nie będę wspominał. A ciekawe jak to jest wśród dziennikarzy, bo wiadomo, że mamy Morozowskiego (przyznał się), Olejnik (wiadomo), Michnika (przyznał się), Wildstein (bez dwóch zdań), Najsztub (wiadomo), Żakowski (prawdopodobnie) i kilku innych równie znanych się znajdzie. Ciekawie wygląda też możliwa zmiana na stołku prezydenta Warszawy. Lecha Kaczyńskiego żyda zastąpiła, HGW żyd, a teraz startuje Bielecki, który się przyznał się że jest dumny z bycia Żydem. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy na pałę to może i tak, ale przyznaj że jest to niezgłębiona materia, bo nagle w ciągu kilkudziesięciu lat okazało się, że tylko kilka tysięcy osób przyznaje się do tej narodowości.
Przed wojną były miejscowości gdzie Żydzi stanowili znaczną część mieszkańców, jeśli nie większość. A w skali kraju było to jakieś 8-9% (ok. 3,5 mln mieszkańców). Poza tym ważne jest to że narodowość żydowska przekazywana jest z matki, więc każde dziecko zrodzone z matki żydówki należy do tej narodowości. Oczywiście są też Żydzi konserwatywni, czy ortodoksyjni, którzy wymagają przynależności do religii judaistycznej, ale to już inna sprawa. O Najsztubie wiem z pierwszej ręki od osoby, która często przebywała u niego w domu, więc tego mam zweryfikowanego ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Niby ich nie ma ale w mediach, przy władzy i korycie wszędzie ich pełno. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ośmiu ekspertów z Rady Monitorującej "Dziennika Gazety Prawnej" wystawiło rządowi Tuska ocenę niedostateczną.
Rząd Donalda Tuska za swoją dotychczasową prace był oceniany w skali od minus 300 do plus 300 punktów. Efekt? Średnia 156 punktów na minusie. W szkole to ocena niedostateczna z wykrzyknikiem - zaznaczają eksperci. Rząd w tej ocenie wypadł katastrofalnie. Nawet najlepszy wynik, który rząd uzyskał od prof. Elżbiety Mączyńskiej-Ziemackiej, prezes Polskiego Towarzystwa Ekonomicznego, wynosi minus 7 pkt. Rząd nie ma już formalnych przeszkód w reformowaniu Polski, jednak - w ocenie prof. Krzysztofa Rybińskiego (który działaniom rządu wystawia notę minus 227 pkt.) - prowadzi zgubną dla Polski politykę gospodarczą. Jak dodaje, sytuacja w finansach publicznych jest z dnia na dzień coraz bardziej niebezpieczna dla naszego kraju. Inni członkowie Rady Monitorującej również na rządzie nie pozostawiają suchej nitki. Wskazują, że najgorzej jest z naszymi finansami, ale także brakuje reform w systemach emerytalnych oraz ułatwień dla przedsiębiorców. Rząd nie radzi sobie z wyzwaniami demograficznymi - zaznaczają. Eksperci apelują do gabinetu Tuska o podjęcie jakiegokolwiek konstruktywnego działania. Brak reform w finansach może spowodować bowiem, że w kolejne spowolnienie gospodarcze wejdziemy z olbrzymim długiem publicznym - czytamy w publikacji "Dziennika Gazety Prawnej". Czyli to jednak nie śp Lech Kaczynski byl glownym hamulcowym tego rzadu i jego reform Po prostu ten gabinet nie ma pomyslu na reformy. Liczy sie tylko to jak przetrwac od wyborow do wyborow... Niedobrze |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Cytat:
Przypomina się stare, dobre: "Ten, kto podnosi rękę na władzę ludową, niech będzie pewny, że mu tę rękę władza ludowa odrąbie"... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
tomasz lis i jego pieski z wprost wynalezli kolejna wielka "afere" w Polsce oczywiscie w kregach PiS.
Kolejny temat zastepczy ktorym antyPiSiory beda sie podniecac. A dlug publiczny rosnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po wojnie tam raczej Żydów się nie spotykało, bo zostali wycięci w pień. To samo miało miejsce na innych ziemiach, z których pochodzi moja rodzina. Co do Wołomina to rodzina jest tu dopiero od połowy lat 60-tych, więc to już trochę inne czasy. Historia Żydów w Opocznie, a wszystko zaczęło od króla Kazimierza Wielkiego ![]() http://opoczno.republika.pl/zydzil.html
Ostatnio edytowane przez emj10 : 06.10.2010 o godz. 09:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Sprawa dopalaczy i dzisiejsze wypowiedzi Donalda Tuska:
"Zatrzymanie właściciela sklepów w Łodzi odbyło się przy asyście dziennikarzy. Bratko przed zatrzymaniem oświadczył, że państwo polskie wobec niego działa bezprawnie. W tym samym czasie na trybunie sejmowej wypowiadał się premier Donald Tusk, który odniósł się do sytuacji w Łodzi. Tusk stwierdził, że przedsiębiorca "będzie siedział, będzie penalizacja z tego tytułu, na 100 procent." Przyznał jednocześnie, że państwo przeprowadziło ostatnią akcję z użyciem sanepidu, by zmusić przedsiębiorców zajmujących się dopalaczami do łamania prawa. Przypomina mi się od razu sprawa Ziobry..... http://blogbudowniczy.blox.pl/2010/1...-Co-na-to.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
W wyborczej rządzi i rządziła żydokomuna od zawsze. Takie nazwiska jak Seweryn Blumsztajn mówią wszystko ![]() Wyborcza jest PROIMPERIALISTYCZNYM pisemkiem. Zawsze stoją po stronie Żydów i USA. Jak Palestyna spali synagogę to ola Boga, ale dzisiaj nic nie słyszałem żeby GW donosiła jak to nie dalej jak dwa dni temu grupa agresywnych Chasydów spaliła meczet za zachodnim brzegu. Beżowych nie bronię, ale "Ci co morze przeszli" mają naprawdę taryfę ulgową w mediach. Michnik jest synem Ozjasza Szechtera, co prawda Żydem jest się po matce ale jest półkrwi...dla mnie wystarczy. Aha jeszcze jedno. Przejrzyjcie sobie nazwiska prezesów i v-ce prezesów banków nawet w PL. ....a ....ie łba nie urwie ![]() ![]()
JESTEM LAMUSEM
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Król Dopalaczy mówiąc ,że "zarabia na durniach" miał raczej na myśli jak sądze ,polskie przestrzeganie prawa, polski rzad, polskie organy scigania ,bo skoro przez trzy lata stał sie milionerem dzieki sprzedazy miekkich i twardych narkotykow , w kraju gdzie to jest niedozowlone !( a on za to placil VAT trzy lata
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Wykorzystał lukę w prawie i zarobił forsę. Ot co. Teraz mafia po prostu dobiera się do tyłka, bo straciła mnóstwo kasy na rozprowadzaniu narkotyków. Zresztą ostatnie przypadki zatruć wynikają z rozprowadzaniem przez mafię narkotyków pod nazwą "dopalaczy". Jakoś przez trzy lata takie przypadki nie były odnotowywane. Co więcej, ta sprawa jest tylko przykrywką dla partii rządzącej by uciszyć jakąś aferę. Pytanie tylko jaką... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Idzie to w parze z tym co powtarzam od dawna, że nasz system prawny jest do dupy, bo zamiast działać prewencyjnie i uaktualniać system prawny to kolejne rządy działają w ten sposób, że jak już nie mogą nic zrobić to zamieniają się na chwilę w państwo totalitarne i wszystkich rozstawiają po rogach. Tak właśnie było z dopalaczami, ze słynnymi akcjami CBA za Ziobry, z samobójstwami w sprawie Olewnika, czy z doktorem G. Najśmieszniejsze jest to, że w mediach mówiąc od kupujących dopalacze wymienia się profil osoby 14-18 lat z biednej rodziny, która nie radzi sobie z rzeczywistością i sięga po te trujące substancje. Jakby zrobić dokładne badania to średnia wieku nie wiem, czy nie przekroczyłaby 30-stki ![]() PS. Kolejną aferę PO wyczuliście? Ciekawe co tym razem? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Ja bym dodał do tego aferę hazardową i akcję pod tytułem: "Robimy ad hoc jakąś ustawę, nieważne, co tam jest, ale ważne, żeby było mówione: Rząd działa!". |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Z Olewnikiem to mamy never ending story.Już myślałem że mnie nic nie zaskoczy w tej sprawie a tu taki zwrot.Jakoś nie wierze by ten nowy wątek został rozwiązany ale poczekajmy.
A co do tzw dopalaczy to kolejna wielka szopka.Oczywiście jestem za pozamykaniem tego w cholerę bo nie ma chyba niczego głupszego niż branie czegoś co nie wiadomo czym jest ale sama forma to śmiech na sali Tu pełna zgoda z emj10 - mieli tyle czasu a tu obudzili się jak media zaczęły nakręcać sprawę a Donek to odgrywa rolę życia Inna sprawa to totalna hipokryzja ale do tego to już się dawno przyzwyczaiłem.Z jednej strony ostre słowa, trucizny, walka o dzieci i młodzież, z drugiej państwo od lat trzyma łapę na jednych z największych trutek na świecie - alku i petach - zgarnia kasę a to że ludzie się trują i padają choćby w PL tysiącami, to nikogo nie interesuje![]() Mam nadzieje że ten cyrk przynajmniej będzie w miarę skuteczny i faktycznie te sklepy znikną, bądź się przebranżowią a nie że powstanie bubel za który z budżetu trze będzie płacić w formie odszkodowań. Jeszcze inna sprawa że to w żaden sposób nie rozwiązuje kwestii ćpania. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Bo jeśli przyjmą definicję że każdy środek psychoaktywny to to wszystko leci ![]() Z drugiej strony przyjmą że najpierw badamy wszystko co chcemy. To ich przedsiębiorcy zjedzą. Bo np każdą rzecz na rynku będzie mógł skasować urzędnik na kilkanaście miesięcy. Będą jaja dla mnie ![]() "Weszliśmy, zamknęliśmy, będzie siedział" Co za tekst. Szeryf przyjechał, pozamyka i będzie święto Będzie siedział, bo donek tak powiedział. Żal chłopaka bo się gubi w tym rządzeniu.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 07.10.2010 o godz. 00:16.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wyobrażacie sobie Kaczyńskiego tak mówiącego:
MatMario napisał(a):
![]()
VIVA LA WISŁA