|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
co do Branco - miło go było zobaczyć jak 2 razy mocno pomógł po lewej stronie, gdzie ładnie zaasekurował w meczu ze Śląskiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
P.S. ach..został Piotrek Brożek, który może grać na obronie, i zmieniał sie z Diazem. I to wszystko. Przy założeniu, że drużynę buduje się od obrony..... mamy wyjebane fundamenty do gołej ziemi ![]() Powód: ps
Ostatnio edytowane przez Oldpara : 04.10.2010 o godz. 17:29.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jak to do gołej - a Pawełek?
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Tylko, że my ostatnio mamy głównie problemy w pomocy i ataku.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
O Wołąkiewiczu to naprawdę wielu ludzi słyszało - tzn każdy kto nie jest dyletantem i zna naszą ligę. W kontekście piłkarzy z polskiej ligi nadających się do gry w Wiśle również ja pisałem w pierwszym sezonie Lechii po powrocie do ekstraklasy. A to że my wolimy bośniackiego Wasiluka (Bunozę) zamiast Wołąnkiewicza to inna sprawa.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Szkoda, że taki szpec się marnuje na forum zamiast sprowadzać piłkarzy do Wisły.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
No widzisz
![]() Twoje szyderstwo na mnie nie działa - a tylko sobie myślę jak bardzo trzeba się starać żeby znaleźć takiego Cikosa czy Bunozę (Kapka?) kiedy na pewno nie gorsi (a lepsi) są pod nosem za porównywalne pieniądze (Wołąkiewicz). No ale pewnie delegacja do Bośni czy Słowacji ciekawsza niż do Gdańska i możliwość kręcenia lodów większa.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 04.10.2010 o godz. 21:02.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Z drugiej strony brak tego fundamentu kosztuje. Niestety pokazuje to zaniedbania naszej polityki transferowej przez kilka lat. Budujmy drużynę conajmniej tak jak Lech(tylko proszę mnie nie zwyzywać od kuchenek, ja widzę rzeczywistość), a za kilka lat nasz poziom, jak i poziom tej ligi znacząco wzrośnie. Dlatego teraz mówię - inwestujmy w 1-2 zawodników, z inteligencją boiskową, młodych, ambitnych, a na pewno nie stracimy na tym - tylko że to muszą być dobre i racjonalne wybory. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Gdybym kilka miesięcy temu jako kandydaturę podał przykład Wołąkiewicza jako zawodnika mogącego wzmocnić Wisłę wielu (mogę się założyć że ty także) wyśmiałoby mnie i osądziło od czci i wiary.Teraz raptem koleś kopnął w lidze trzy raz prosto piłkę i wielu widzi w nim czołowego obrońce ligi. Tak samo było z Glikiem lub Sadlokiem, rok temu po udanych dla nich występach odpowiednio w Piaście i Ruchu wszyscy piali z zachwytu jakich to utalentowanych graczy mamy, potem przyszły mecze w reprezentacji i jechanie po nich jak po burej suce, potem Glik przeszedł do Palermo i zagrał dwa razy pełne 90 minu i z powrotem wynoszenie go na piedestał... Bunoza? to samo... pierwszy mecz z Karabachem miażdżaca krytyka, potem kilka udanych meczów w lidze, przeżucenie się na cikosa, teraz Cikos usiadł na ławce, Bunoza zagrał słabszy mecz ze Ślaskiem i znowu jechanie po Serbie. Czy o to w tym wszystkim chodzi? Gdzie tutaj jest miejsce na zdrowy rozsadek i obiektywizm? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Dokladnie tak. To sama prawda o Naszym bagienku. Tez uwazam ze wychwalanie kogos za to ze trzy razy kopnal prosto pilke to zenada. Zreszta idealnie w to bagno wpisuje sie sam selekcjoner, ktory tez powoluje zawodnikow po dwoch gora trzech dobrych meczach. Ok zgadzam sie ze w Polsce lezy szkolenie, brak talentow i ze trzeba szukac i probowac kazdego kto chodzi prosto i ma co nie co oleju w glowie, ale juz robienie z takich zawodnikow odrazu gwiazd i wychwalanie pod niebiosa jest gruba przesada i powoduje ze sodowka co po niektorym uderza do glowy i mysla ze sa Panami tego swiata. Wolakiewicz miewal lepsze mecze juz wczesniej, miewal tez duzo gorsze, tak jak wiekszosc w Naszej lidze zawodnikow. Pytanie tylko czy aby na pewno przydalby sie w Wisle Pozdrawiam ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Niemal każdy obrońca z drużyn które przed chwilą wymieniłem byłby dla nas wzmocnieniem. Nawet taki Wołakiewicz... I nie zmienia tego faktu nawet zagraniczny trener, nowy stadion i wierni kibice. JESTEŚMY PRZECIĘTNIAKAMI.
Ostatnio edytowane przez PANDEM0NIUM : 05.10.2010 o godz. 08:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Uwazam ze moze byc tylko lepiej (moze naiwny jestem). Oczywscie, kilku zawodnikow z tych zespolow wzialbym z pocalowaniem reki ale nie prawie kazdego. Pozdrawiam ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Może bedzie kasa na transfery http://naszsport.iq24.pl/default.asp...86284&nr_str=1 bo z tego co wiem to mamy % od kolejnych transferów
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez enzo : 05.10.2010 o godz. 09:55.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
SEQ - może nam wpaść darmowe 1,5 miliona euro to mało ?!
na wszystkich graczy z letniego okienka nie wydaliśmy tyle, a było ich aż 8 ps. Edin Dżeko przymierzany kiedyś do Wisły ( okazał się za drogi ) przechodzi za 30 milionów euro do Juve .. ciekawe jakby jego kariera się potoczyła gdybyśmy się wtedy skusili |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
wg. onetu 1 mln funtów, czyli 4,5 mln zł. więc realistycznie z 4 mln może by wpadło. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
a co do Uche to już tyle kasy mieliśmy za niego dostać, że lepiej z przymróżeniem oka panowie i panoe ![]() ![]() ![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
a kiedy byliśmy zaintereswoani Dżeko bo nie wiem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Oj to się Boguś ucieszy za te dodatkowe 4 miliony, oj ucieszy. Moglibyśmy mieć w to miejsce dwóch przyzwoitych grajków albo jedno poważne wzmocnienie zimą, ale gdzie tam! Czekamy do zimy, wtedy okaże się, gdzie jest zarząd i jaki jest stosunek Cupiała do klubu. I dobrze, że nie jesteśmy w czołówce w tabeli, bo wtedy nie byłoby nadziei na żadne wzmocnienia. Jak skończymy na 7, 6 miejscu, to być może mocarstwowe plany Szefa zostaną podrażnione i wyłoży kasę; wierzę w zdolności Staszka i w to, że za 2 miliony euro można sprowadzić przynajmniej 4 grajków, którzy będą podporą klubu na kolejne lata (przykład - Wilk, widać że będzie z niego pożytek, a kosztował 400 tysięcy).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
dźeko byliśmy zainteresowani jak penetrowali rynek czeski, przed transferem Jirsaka jeszcze chyba ..
jeszcze Feninem bodajrze byliśmy zainteresowani ( teraz Einstracht, interesuje się nim Bologne ) za dżeko zażyczyli sobie okrągłe 3 miliony euro , szkoda |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Tylko ze jakby zarząd nie skąpił kasy to dzisiaj byśmy na nim zarobili z 10 mln euro bo pewno już by z rok temu odszedł
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Na futbolnews coś tam piszą o tym.Gwoli ścisłości kończy mu się kontrakt za 2 misiace
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
w 2000 roku ówczesny drugi trener Wisły Waldemar Fornalik oglądał w Ostravie 18 letniego wtedy Milana Barosa w kontekście transferu do Wisełki , jednak cena też była bardzo wysoka i odpuściliśmy.Rok później Baros trafił do Liverpoolu za 7 mln € i tyle go widziliśmy
Ostatnio edytowane przez AYALA : 05.10.2010 o godz. 16:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Mogłaby ta kwota nam ustawić okno transferowe. Ale już tyle razy się o tym pisało, że Uchu gdzieś tam idzie, że trochę straciłem nadzieję.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
|
O transferze Uche pisze sie juz od kilku okienek. Narazie jeszcze nie odszedl wiec nie ma co sobie robic nadziei. Poza tym w miedzyczasie Nigeryjczyk podpisal nowy kontrakt z Almeria. Teoretycznie umowa obowiazuje dalej, ale ja sie nie bardzo na te pieniadze nastawiam. Napewno Almeria nie pusci ich lekka reka.
tkwm napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
prawie 2 metry(195 cm) ma ten pozyskany z Młodej Ekstraklasy Polonii Warszawa Jacek Pawłowski.W Ekstraklasie rozegrał 2 mecze w sezonie 2008-09.KSP ma Sobiecha,Smolarka i Gołębiewskiego to dla Pawłowskiego miejsca zabrakło.U Nas mniejsza konkurencja w ataku wiec mam nadzieje że chłopak sie przebije i udowodni że ma talent
http://www.ksppolonia.pl/web/index.php?typ=news&id=3473
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.10.2010 o godz. 15:01.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|