The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.10.2010, 17:57
Pioneer czyli podoba Ci się stadion Legii. Nie wiem jak tam jest czy będzie na innych obiektach, ale u nas jest tak- rząd reklam(ledowych dodajmy), wolna przestrzeń i trybuny (estetyczne szklane barierki)
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.10.2010, 20:38
Warte odnotowania, bo może nie wszyscy wyłapali w natłoku informacji (boom budowlany jak diabli , zaczynam się domyślać o co chodziło z tą "zieloną wyspą", to jest ewenement na skalę światową, żeby w trakcie dekady, nadrobić 40-50 lat zaniedbań...)- powstaje piętro na Stadionie Śląskim.

Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.10.2010, 22:36
Sorry bo nie ogarniam i może moje pytanie wyda się głupie ale poco w ogóle remontują ten stadion? żadna drużyna tam nie gra, euro tam się nie odbędzie, reprezentacja będzie mieć narodowy.. kto będzie ten obiekt wynajmował, utrzymywał?
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 01.10.2010, 22:41
royalmichael ma to być przede wszystkim stadion lekkoatletyczny. Prawdę mówiąc, nie ma u nas takiego obiektu z prawdziwego zdarzenia o sporej pojemności.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 01.10.2010, 22:42
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Sorry bo nie ogarniam i może moje pytanie wyda się głupie ale poco w ogóle remontują ten stadion? żadna drużyna tam nie gra, euro tam się nie odbędzie, reprezentacja będzie mieć narodowy.. kto będzie ten obiekt wynajmował, utrzymywał?
Pewnie jako stadion lekkoatletyczny...
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 04.10.2010, 11:35
http://dai.ly/aNchGa - tak się wchodzi na nowy stadion w mieście POZnan*. Wie ktoś jak tam wygląda rozłożenie kołowrotów? U nas była afera że jest tylko 10(?) kołowrotów na trybunę wschodnią i że przewidywany czas wchodzenia to 3godz, ciekaw jestem jak tam to wygląda.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.10.2010, 14:11
IMO dobrze, to że paru przyjechało pierwszy raz na mecz w życiu i myślało, że wejdą jak do kina i pokrzyczało pod bramą, bo musieli czekać 20 min w kolejce nic nie znaczy. Wejść na stadion jest 30, każde po 4 kołowroty. Sam przyjechałem na ostatnią chwilę i przez to zmuszony byłem stać 20 minut w kolejce, ale tragedii żadnej nie było. Wyjście ze stadionu to już w ogóle bajka. Sam obiekt wewnątrz prezentuje się super, sprawia monumentalne wrażenie, tak jak miałem ogromną obawę przed tym, jak to będzie wyglądać w rzeczywistości, tak siedząc na trybunie POZnan* na drugim piętrze przecierałem oczy ze zdumienia przez pierwsze 20 minut. Może jestem po prostu nieprzyzwyczajony do takich stadionów Otoczenie stadionu to jeszcze gemyla straszna, cóż to się na szczęście zmieni.
Generalnie jakby posłuchać ludzi pod wejściami, to takie hity się na ten mecz zjechały, że szkoda gadać. Ludzie ze Szczecina, wynalazki z Pomorza, Lubuskiego, Dolnego Śląska. Patologia totalna, nawaleni w trzy dupy. Niestety nowe stadiony plus europuchary będą wszędzie taki problem generować chyba..

Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.10.2010, 14:20
Ofsajd napisał(a):Wyświetl post
http://dai.ly/aNchGa - tak się wchodzi na nowy stadion w mieście POZnan*. Wie ktoś jak tam wygląda rozłożenie kołowrotów? U nas była afera że jest tylko 10(?) kołowrotów na trybunę wschodnią i że przewidywany czas wchodzenia to 3godz, ciekaw jestem jak tam to wygląda.
Gniecione pyry Dobrze że im tą bramę otworzyli bo by się istne puree zrobiło
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.10.2010, 14:23
W TV widać było lekką mgłę,to samo widzę na drugim zdjęciu. Z czego to wynika?na większych stadionach,całkowicie zadaszonych czegoś takiego nie widziałem. Nie ma tam cyrkulacji powietrza czy jak?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Ribas
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.10.2010, 14:28
gryla sobie robili
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 04.10.2010, 14:30
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
W TV widać było lekką mgłę,to samo widzę na drugim zdjęciu. Z czego to wynika?na większych stadionach,całkowicie zadaszonych czegoś takiego nie widziałem. Nie ma tam cyrkulacji powietrza czy jak?
Puree jeszcze ciepłe
A tak poważnie to może od oświetlenia?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 04.10.2010, 14:32
Okropnie to wygląda. Powinni w takim razie popracować nad oświetleniem.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 04.10.2010, 14:40
Pyry na filmiku pchają się tak, że po przejściu przez kołowrot robi się puree U nas jednak wszyscy cierpliwie stali w kolejkach
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.10.2010, 14:45
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Okropnie to wygląda. Powinni w takim razie popracować nad oświetleniem.
u nas jest tak samo z perspektywy TV
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 04.10.2010, 14:50
...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post
Pyry na filmiku pchają się tak, że po przejściu przez kołowrot robi się puree U nas jednak wszyscy cierpliwie stali w kolejkach
Czekali,bo wiadomo,kultura ogłada,obycie.

Nie zauważyłem aby u nas tyle mgły było na stadionie. Podobnie na Legii. W Lubinie to samo.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 04.10.2010, 15:04
Cytat:
Nie zauważyłem aby u nas tyle mgły było na stadionie. Podobnie na Legii. W Lubinie to samo.
Nie wiem, może to kontrowersyjne się wyda, ale tak pomyślałem, że może prawdziwa jest teoria, że ta mgła to była... mgła? W sensie normalne zjawisko pogodowe...
Legionista
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.10.2010, 15:53
Dzień był zimny i wilgotny, natomiast we wnętrzu stadionu było znacznie cieplej i stąd ta mgła. Taka moja teoria. A na filmiku zwyczajnie popsuł się kołowrót, krakowskie obycie nie uchroniłoby was od podobnych scen więc wyluzujcie z głupimi tekstami. Tym bardziej, że połowa ludzi była tam pewnie spoza Poznania.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 04.10.2010, 17:19
Bez przesady, u nas na Koronie, na sektorach E21 i E22 też otwarli bramy, i wpuszczano obok kołowrotów. Ale przynajmniej bilety targali, i obmacywali czy siekiery nie przemycasz, więc totalnej partyzantki nie było.

Z drugiej strony po co cały ten cyrk z PESEL-ami, kodami kreskowymi na biletach i zdjęciami na kartach kibica, jak nie da się tego sprawdzić?
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.10.2010, 17:26
przecież w nowym przetargu jest już rozpisane zamówienie na więcej kołowrotów na W/E
.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 04.10.2010, 17:29
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Bez przesady, u nas na Koronie, na sektorach E21 i E22 też otwarli bramy, i wpuszczano obok kołowrotów. Ale przynajmniej bilety targali, i obmacywali czy siekiery nie przemycasz, więc totalnej partyzantki nie było.

Z drugiej strony po co cały ten cyrk z PESEL-ami, kodami kreskowymi na biletach i zdjęciami na kartach kibica, jak nie da się tego sprawdzić?
Gdzie się nie da, to się nie da. Jest całkiem blisko stadion, gdzie tylko rozporek rozepniesz i wszystko widać jak na dłoni, albo może lepiej zabrzmi, nic nie widac.
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Stary 04.10.2010, 18:00
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Dzień był zimny i wilgotny, natomiast we wnętrzu stadionu było znacznie cieplej i stąd ta mgła. Taka moja teoria.
Własnie tak. Zauważcie że w okresie jesienno zimowym u naszej czesci europy ta mgiełka jest na kazdym stadionie
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 04.10.2010, 18:03
Mishau napisał(a):Wyświetl post
Własnie tak. Zauważcie że w okresie jesienno zimowym u naszej czesci europy ta mgiełka jest na kazdym stadionie
Mniej palcie to i mgiełka zniknie.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 04.10.2010, 19:13
Ribas napisał(a):Wyświetl post
gryla sobie robili
Autentycznie wspólczuje, bo widoczny dym z rożna pod dachem, to jeszcze nic w porównaniu z tym zapachem kiełbasek z cebulą i pieczonymi pyrami, który podobno załatwił Austriaków, autentycznie do łez ( nie tylko w nos waliło, ale i w oczy szczypało ). Nic tylko pogratulować nowej "pyrotechniki" w POZnaniu*.
Mam nadzieję, że przed Euro znikną te rożna ze stadionu, choć podobno brakuje miastu kolejne ok. 100 baniek na zagosopodarowanie wnętrza stadionu, gdyż klub umywa ręce od takich, kolejnych nakładów. To ile w końcu będzie kosztował ten stadion . Obecne 713 milionów plus zapowiadane już 100 + ? . A gdzie jeszcze parkingi, drogi, chodniki i dłuuuuuga lista niedociągnięć. Jestem zdziwiony, że przy takim dachu, który aż morduje murawę, podobno po 8 rzędów na dolnych trybunach jest zalewanych deszczem i to bez wpływu wiatru ? Podobno młyn jest obecie bez zadaszenia, gdyż zasuwane nad nim rolety dachowe nie funkcjonują ? Wygląda na to, że pojemność poznańskiego stadionu wynosi 41 300 ( komplet z Austriakami ) a nie podawane 46 czy 43 tysiące. Zresztą dzisiaj wybrano już Gdańsk i Warszawę na ćwierćfinały Euro 2012, więc owe 40 tys + jeden już nie są wymogiem, przynajmniej dla miasta.

Czy ktoś z Poznania mógłby przybliżyć te sprawy
Ostatnio edytowane przez kot : 04.10.2010 o godz. 19:42.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 04.10.2010, 20:25
Rolety działają.
Na meczu z Austriakami nie było kompletu.
Z tego co wiem Poznań nie starał się o ćwierćfinały, bo już wcześniej odgórnie ustalono Gdańsk i Warszawę.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 04.10.2010, 20:31
sq napisał(a):Wyświetl post
Rolety działają.
Na meczu z Austriakami nie było kompletu.
Z tego co wiem Poznań nie starał się o ćwierćfinały, bo już wcześniej odgórnie ustalono Gdańsk i Warszawę.
To jaki jest komplet po wymianie krzesełek na starych trybunach i dlaczego klub ogłosił, że wyprzedano wszyskie bilety na 2 dni przed meczem chyba
Ostatnio edytowane przez kot : 04.10.2010 o godz. 20:33.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 04.10.2010, 20:46
Niby 43tys.. docelowo 44. Okaże się na towarzyskim meczu repry z Ugandą jak wiadomo będzie że kibiców gości nie będzie i obejdzie się bez bufora.. a wiadomo że będzie komplet bo Uganda wyżej notowana... to trzeba zdopingować naszych

A bilety sprzedano "wszystkie". Tylko że limity nie obowiązywały. A na serio zdarzały się osoby co kupowały po 200 biletów, po 100... Parę dni po zamknięciu sprzedaży dowiedziano się że kibiców z Salzburga nie będzie
Odpowiedz cytując
transmisje
Member

Stary 04.10.2010, 20:56
na mecz z Salzburgiem pojemność musiała być mniejsza o około 1000miejsc ze względu na miejsca prasowe itd itp. Dokładne info było na forum Lecha albo budowlańców(nie pamiętam dokładnie).

Bilety zostały sprzedane wszystkie ale w niektórych miejscach byłe puste miejsca tak jakby konik kupił i został wyłapany przed sprzedażą ich, za to w niektórych miejscach znalazło się więcej osób niż powinno

Co do tego filmiku z bramą to kołowrotek przez który wchodzili ludzie popsuł się. Pod innymi kołowrotkami wejście nie zajmowało dłużej niż kilka minut.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 08.10.2010, 17:09
jeśli ktoś ma TV Sport i nieco wolnego czasu niech go włączy. Idzie właśnie mecz koszykówki Zastal Zielona Góra - Asseco z Trójmiasta.

Mecz meczem.
Jaką piękną halę sobie w Zielonej Górze wybudowali.

nasza na R22 coraz bardziej jak ubogi krewny wygląda.
Ostatnio edytowane przez harthausen : 08.10.2010 o godz. 17:58.

Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 08.10.2010, 17:26
Jak już przy niej jesteśmy to ja mam zastrzeżenia co do ilości miejsc na naszej (jeśli powstanie) bo plany są takie że 4 tyś, ewentualnie ciut więcej. Nie wydaje mi się żeby to było dużo, wszak halę czy stadion buduje się na lata i lepiej mieć tą rezerwę, wiadomo że za parę lat na stadionach będzie dużo dużo więcej kibiców, z halami będzie podobnie, tym bardziej na naszej i to już teraz, gdzie grają najbardziej utytułowane koszykarki w Polsce, koszykarki Wisły, które rok w rok walczą o najwyższe cele, Mistrzostwo i puchary europejskie. 10 może nie, ale tak z 7 tyś to byłaby odpowiednia liczba miejsc. A są jeszcze inne sekcje, w tym futsalowa, w której chłopaki też mierzą w Mistrzostwo i puchary europejskie i są głównym kandydatem do zdobycia MP i PP. Mogliby się przenieść do nowej, bo w tej Bronowianki to też zbytnio nie ma warunków, malutkie to strasznie, ani oprawa, ani zorganizowany doping. Brak tego odpowiedniego klimatu. A na taką halę jak wyżej to aż chcę się przyjść, wysokie i strome trybuny. Idealne do stworzenia piekła. I co najważniejsze przytulna
Ostatnio edytowane przez aNouc : 08.10.2010 o godz. 17:31.
Odpowiedz cytując
pff
Wielka Wisła

Od: 08.2006

Stary 08.10.2010, 17:36
Jak tylko futsalowcy utrzymają taką formę jak teraz i ludzie będą chodzić na mecze to na pewno będzie trzeba zrobić większą halę, bez dwóch zdań.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów